Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

MONIMO MHXANIΣΜΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΨΑΧΝΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ


Aπο Enet.gr


fimotro
Προτάσεις για τη δημιουργία ενός μηχανισμού επίλυσης κρίσεων αναμένεται να κάνει την επόμενη Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεδρίαση της, όπως αναφέρει ο επίτροπος για θέματα οικονομίας, Όλι Ρεν...


Στην ομιλία του ο Ρεν, εξέφρασε την ανάγκη για να ενδυναμωθεί η οικονομική επιτήρηση στην Ευρώπη.
Όπως ανέφερε στην ερχόμενη συνεδρίαση την Τετάρτη, θα γίνουν ξεκάθαρες προτάσεις για την ενίσχυση του συντονισμού και της επιτήρησης των κρατών μελών.
Λόγος γίνεται ότι ενδεχομένως να πρόκειται για ένα μόνιμο ταμείο διάσωσης για τα κράτη της Ευρωζώνης που απειλούνται με χρεοκοπία. Παρόμοιο σύστημα υπάρχει ήδη για τις χώρες της που δεν ανήκουν στο ευρώ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ιταλός υπ. Εξωτερικών
Την ανάγκη έκτακτων μέτρων, τα οποία θα πρέπει να υιοθετήσουν οι ηγέτες της Ευρωζώνης στη σημερινή τους μάλιστα συνάντηση, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση που πλήττει την Ε.Ε. υπερθεμάτισε ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι.
"Αφορά την αξιοπιστία όχι μόνο του ευρώ, αλλά την αξιοπιστία της Ευρώπης", η οποία πρέπει "να δράσει άμεσα με απολύτως έκτακτα μέτρα" ανέφερε ενώ πρόσθεσε πως "Η απόφαση που θα πάρουν απόψε οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα είναι μια απόφαση ή μάλλον (θα είναι) μια συγκεκριμένη πράξη για να υπάρξει εμπιστοσύνη στις αγορές. Οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν σήμερα το απόγευμα και απόψε".
Read more...

Σε ισχύ το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Σε ισχύ είναι, μετά την ψήφισή του, ο νόμος για τις προσλήψεις και τον εργασιακό βίο των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τον οποίο αυξάνεται η μοριοδότηση των κοινωνικών κριτηρίων για τον διορισμό πολυτέκνων, αναπήρων και γονέων αναπήρων. Ακόμη, όπως προβλέπεται, διπλασιάζεται η μοριοδότηση για τον τρίτο χρόνο υπηρεσίας του νεοδιόριστου και θα προσλαμβάνονται στο δημόσιο οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, οι οποίοι απολύονται με έξι χρόνια προϋπηρεσίας.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νέος νόμος, η μοριοδότηση για την κατάταξη στον ενιαίο πίνακα προσλήψεων μετά από επιτυχία στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ βελτιώθηκε σε ότι αφορά τα κοινωνικά κριτήρια και τον βαθμό πτυχίου. Έτσι, αυξάνονται στα 10 τα μόρια για τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς στα 7 για τους αναπήρους και στα 5 για όσους έχουν παιδιά με αναπηρία. Επίσης βελτιώνεται η αξιολογική βάση του βαθμού πτυχίου και υπολογίζεται σε 1 μονάδα για κάθε βαθμό πάνω από τη βάση του 5. Σε ότι αφορά τώρα την δυνατότητα μετάθεσης μετά την υποχρεωτική τριετή παραμονή στο 1ο τόπο διορισμού διπλασιάζεται η μοριοδότηση του τρίτου χρόνου για τον πρωτοδιόριστο μοριοδοτείται ισότιμα το πτυχίο ΤΕΙ, ενώ προγραμματίζεται σύντομα διαγωνισμός ΑΣΕΠ και για ειδικότητες ειδικής αγωγής.

Επίσης, επανήλθε η ισχύουσα ρύθμιση για τους απολυμένους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που θα προσλαμβάνονται στο δημόσιο από ξεχωριστό πίνακα αν έχουν συμπληρώσει 6 χρόνια προϋπηρεσίας σε ιδιωτικό σχολείο. Οι ρυθμίσεις για τις κοινωνικές κατηγορίες θα εφαρμοστούν και για την μεταβατική διετία ως το 2012 ενώ για την ίδια περίοδο εντάσσονται για πρώτη φορά στις κατηγορίες διορισμού οι γονείς τέκνων με 67% αναπηρία και 12μηνη προϋπηρεσία.

i-reportergr
Read more...

"Το ΔΝΤ πέρασε και από εμάς "

Η εμπειρία του Δ.Ν.Τ υπήρξε σκληρή για τις περισσότερες χώρες οι οποίες ζήτησαν την βοήθειά του. Αργεντινή, Ουγγαρία και Λετονία είναι τρεις χώρες που κλήθηκαν να λάβουν μέτρα τόσο σκληρά, όσο καλείται τώρα να αναλάβει η Ελλάδα. Τρεις Έλληνες που ζουν σε αυτές τις χώρες περιγράφουν στο «ΘΕΜΑ» την επίδραση των μέτρων του Δ.Ν.Τ στο κοινωνικό σύνολο, τις αντιδράσεις του απλού κόσμου, καθώς και το πολιτικό κόστος που αντιμετώπισαν οι κυβερνήσεις τους. Μέτρα που οδήγησαν σε εκτόξευση της ανεργίας, βαθιά ύφεση και κοινωνικές αναταραχές και καλούν την Ελλάδα και τους Έλληνες να παλέψουν όλοι μαζί για να αντιμετωπιστεί η παρούσα οικονομική

Λετονία. Έναν χρόνο μετά το Δ.Ν.Τ

«Όλος ο κόσμος έχει απελπιστεί. Πλέον δεν μιλάμε μεταξύ μας γι' αυτό μας συνέβη, μετά τα μέτρα του Δ.Ν.Τ. Το αποφεύγουμε σαν να είναι ταμπού. Γιατί αν αρχίζει κανείς να σκέφτεται την πραγματικότητα στην οποία οδηγηθήκαμε, θα τραβάμε τα μαλλιά μας Τι να κάνουμε όμως; Η ζωή συνεχίζεται και απλά κάνουμε υπομονή» Με αυτά τα λόγια περιγράφει, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», την σημερινή κατάσταση της Λετονίας η κυρία Εύα Κωσταντά, καθηγήτρια μουσικής και δασκάλα ελληνικών στην κοινότητα Ελλήνων της Λετονίας «Η Πατρίδα»
Η μόνη χώρα της Βαλτικής που ζήτησε τη βοήθεια του Δ.Ν.Τ. ήταν η Λετονία. Αποτέλεσμα βαθιάς οικονομικής κρίσης και εκτεταμένης διαφθοράς των κυβερνήσεών της, η χώρα κατέφυγε το 2009 στο Δ.Ν.Τ για την χορήγηση άμεσου δανείου ύψους 7,5 δις ευρώ. Έναν χρόνο μετά, η κατάσταση στην Λετονία περιγράφεται απελπιστική. «Το Δ.Ν.Τ κοιτά απλώς τα χαρτιά. Δεν έχει ιδέα για το πώς ζούνε οι άνθρωποι στην πραγματικότητα.» εξηγεί χαρακτηριστικά στο «ΘΕΜΑ» η κυρία Κωσταντά «Μειώσανε τραγικά μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Ο μισθός ενός καθηγητή από 800 ευρώ έπεσε στα 350 ευρώ. Μειώθηκε η χρηματοδότηση των κρατικών Πανεπιστημίων. Χάθηκαν οι υποτροφίες, ακόμα και ώρες μαθημάτων. Από του χρόνου μάλιστα, τα Πανεπιστήμια πρέπει να μειώσουν και άλλο τα έξοδά τους. Ο Φ.Π.Α ανέβηκε στα 21%, ενώ αυξήθηκε τέσσερις φορές ο φόρος για τα βιβλία και τις εφημερίδες. Η παραοικονομία βρίσκεται στα ύψη.» Το αποτέλεσμα της προσφυγής της χώρας στο Δ.Ν.Τ και τα μέτρα που επέβαλε, οδήγησε σε διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από πολλούς Λετονούς, με συνέπεια ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, Ιβάρς Γκοντμάνις, να οδηγηθεί σε παραίτηση. «Οι περισσότεροι Λετονοί πιστεύουν ότι το κόμμα και οι βουλευτές που πήραν τελικά την απόφαση να μας βάλουν στο Δ.Ν.Τ έκαναν το μεγαλύτερο κακό στη χώρα. Ναι μεν οι προηγούμενοι έκλεβαν και τα έβαζαν στην τσέπη τους, αλλά άφηναν τουλάχιστον τους υπόλοιπους να δουλεύουν και να βγάζουν ένα κομμάτι ψωμί. Τώρα το αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να βρει δουλειά κανείς.» περιγράφει η κυρία Κωσταντά. «Οι αντιδράσεις των Λετονών ήταν πολύ διαφορετικές από αυτές των Ελλήνων. Εδώ δεν αντιδράσανε τόσο δυναμικά, όσο βλέπουμε να γίνεται στην Ελλάδα. Επέλεξαν απλώς να φύγουν από τη χώρα λόγω της τεράστιας ανεργίας»

Αργεντινή. Δεκαεννιά χρόνια μετά το Δ.Ν.Τ

«Πρέπει να σταματήσετε να κάνετε διαδηλώσεις, απεργίες και επεισόδια. Δεν οδηγεί πουθενά. Πρέπει να αφήσετε τις κομματικές διαφορές στην άκρη. Να ακολουθήσετε μονιασμένοι έναν συγκεκριμένο δρόμο για κάποια χρόνια. Ο Έλληνας είναι ικανός. Η Ελλάδα θα καταφέρει να σηκώσει κεφάλι ξανά. Πρέπει όμως και οι Έλληνες να αλλάξουν νοοτροπία. Δεν είναι δυνατόν να μην πληρώνετε φόρους. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει κάποιος στη σύνταξη στα 45 χρόνια. Σε αυτήν την ηλικία στύβεις την πέτρα ακόμα.» Την ενότητα των Ελλήνων σε αυτή την κρίση στιγμή ζητά μέσα από το «ΘΕΜΑ» η κυρία Μαρία Κωνσταντινίδου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων «Σωκράτης» στο Μπουένος Άιρες. Με καταγωγή από την Σύμη και τη Ρόδο η κ. Κωνσταντινίδου περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Αργεντινή. Στη χώρα που έγινε συνώνυμο της σφοδρής κριτικής εναντίον του Δ.Ν.Τ, καθώς ακολουθώντας τα μέτρα που της επέβαλε ο διεθνής οργανισμός οδηγήθηκε σε κατάρρευση, πάγωμα των καταθέσεων και εκτόξευση της ανεργίας. Οι διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο Μπουένος Άιρες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον είκοσι δύο πολιτών και τραυματισμό εκατοντάδων άλλων. «Οι ίδιες οι τράπεζες μας πήραν τα λεφτά αφού αποφασίσαμε να μην τα βγάλουμε στο εξωτερικό. Οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί τραγικά και η ανεργία βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη. Δεν υπάρχει πλέον μεσαία τάξη στην Αργεντινή. Εξαφανίστηκε. Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί δεν είχαν να χάσουν τίποτα ούτως ή άλλως. Εδώ πλέον μπορεί να σε σκοτώσουν στο δρόμο μόνο και μόνο για να σου πάρουν ένα ζευγάρι παπούτσια.»


Ουγγαρία. Δύο χρόνια μετά το Δ.Ν.Τ

«Στην Ουγγαρία δεν υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις μετά τα μέτρα του Δ.Ν.Τ. Γιατί οι αντιδράσεις είχαν προηγηθεί. Τα μέτρα του Δ.Ν.Τ είχαν διπλό αποτέλεσμα οικονομικά και πολιτικά. Δημοσιονομικά το έλλειμμα υποχωρεί. Αυτό όμως έχει δημιουργήσει σοβαρότατη ύφεση. Είχαμε 6% μείωση του ΑΕΠ. Είναι το τίμημα που πλήρωσε η Ουγγαρία. Πολιτικά οι Σοσιαλιστές καταστράφηκαν. Χάσανε περισσότερους από 15, εκατομμύρια ψηφοφόρους. Οι Ούγγροι περιμένουν να σωθούν με την νέα κυβέρνηση, αν και εγώ δεν το πιστεύω»
Ο κύριος Νίκος Φωκάς. Καθηγητής κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο «Εότβος Λοράντ» στη Βουδαπέστη εξηγεί στο «ΘΕΜΑ» την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, δύο χρόνια μετά την χορήγηση δανείου ύψους 25 δις ευρώ από το Δ.Ν.Τ και την επιβολή των αυστηρών μέτρων. Η οικονομική και πολιτική κρίση στην Ουγγαρία ξεκίνησε 2006. Αμέσως μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση Σοσιαλιστών και Φιλελεύθερων αρχίζει να εφαρμόζει μέτρα λιτότητας και εξοργίζει τον κόσμο.
«Είχαν πει πως το έλλειμμα είναι 4,5 % και μετά τις εκλογές το έλλειμμα απεδείχθη πως άγγιζε το 11% του ΑΕΠ. Δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα. Λίγο αργότερα δημοσιεύεται στις εφημερίδες μια δήλωση του πρωθυπουργού, ο οποίος έλεγε ευθέως πως κορόιδευαν τόσα χρόνια τον κόσμο. Ο κόσμος σοκάρεται Τότε ξεκινάνε οι σοβαρότερες ταραχές στην Ουγγαρία.» εξηγεί ο κ. Φωκάς. «Αυτή η κατάσταση κρατάει μέχρι και τον Μάρτη του 2008. Τότε η αντιπολίτευση ξεκινά δημοψηφίσματα και καταφέρνει να καταργήσει μεταρρυθμιστικά μέτρα στο σύστημα υγείας και στην εκπαίδευση. Το Σεπτέμβρη του 2008 ξεσπά η παγκόσμια κρίση και φάνηκε πως η Ουγγρική οικονομία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Κανείς δεν αγόραζε ουγγρικά κρατικά ομόλογα. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για την Ουγγαρία από το να ζητήσει τη βοήθεια του Δ.Ν.Τ. Ο κόσμος είχε ήδη κουραστεί. Έγιναν κάποιες απεργίες χωρίς όμως μεγάλη ένταση. Παραδόθηκαν αμαχητί στους όρους του Δ.Ν.Τ. Ανέβασαν τον Φ.Π.Α, τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και στη συνέχεια προσπάθησαν να μειώνουν τα έξοδα του κράτους. Στους δημοσίους υπαλλήλους κόψανε τον 13ο μισθό και την 13η σύνταξη και πάγωσαν τις αυξήσεις στους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Η συνέπεια ήταν να αυξηθεί η ανεργία και να αγγίζει σήμερα το11%.
Οι Ούγγροι ενώ δεν ξέρανε και πολλά πράγματα για την Ελλάδα, πέρα από το ποδόσφαιρο. Τώρα οι σκηνές που έρχονται είναι πως «Κοιτάξτε τους Έλληνες. Αυτοί τουλάχιστον αντιστέκονται στα μέτρα του Δ.Ν.Τ, αλλά και άλλοι που λένε πως δεν θα καταφέρετε τίποτα με τις αντιδράσεις.»
protothema.gr

Read more...

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου



Σε βαρύ πένθος και υπό την επήρεια του σοκ της περασμένης Τετάρτης η χώρα κηδεύει τα θύματα της άγριας δολοφονικής ενέργειας στη Marfin. Σήμερα το μεσημέρι οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία η Παρασκευή Ζούλια, ενώ στην πατρίδα της στο Αίγιο, κηδεύτηκε σε...


κλίμα οδύνης η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου. Στα σπλάχνα του τόπου που τόσο αγάπησε, θα επιστρέψει ο Νώντας Τσακάλης την Κυριακή στις 4 στο κοιμητήριο της Βασιλικής Λευκάδας.
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ
Εικόνες αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Καλλιθέας Αιγίου όπου εψάλη πριν από λίγο η νεκρώσιμος ακολουθία για την Αγγελική Παπαθανασοπούλου. Τραγικές φιγούρες οι γονείς της και ο σύζυγός της, αλλά και οι φίλοι της που χθες είχαν πραγματοποιήσει σιωπηρή καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο.
Έξω από την εκκλησία όπου μεταφέρθηκε η σωρός της άτυχης Αγγελικής γύρω στις 4 το απόγευμα, επικρατούσε κοσμοσυρροή. Όλοι ήταν εκεί για να της πουν το τελευταίο «αντίο». Ανάμεσά τους και πολλοί συνάδελφοί της από την Marfin στην Αθήνα που είχαν έρθει για να την αποχαιρετίσουν, εμφανώς σοκαρισμένοι, μη μπορώντας να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί.
Συγκλόνισε με τον πόνο του ο σύζυγος της Αγγελικής ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας της κρατούσε το χέρι και της χάιδευε την κοιλιά (η Αγγελική ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί, στον 4ο μήνα) ψιθυρίζοντάς της λόγια αγάπης και μιλώντας της για το παιδί που δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν.
Έξω από την Εκκλησία, υπήρχαν ασθενοφόρα και αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μετά από παράκληση της οικογένειας, κρατήθηκαν μακριά από τον χώρο της Εκκλησίας οι κάμερες και οι φωτορεπόρτερ.
To τελευταίο αντίο μεταξύ άλλων είπαν στην Αγγελική, ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο δήμαρχος Αιγίου Απόστολος Καραφωτιάς και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγίου, η Νατάσσα Ράγιου, ο Άγγελος Τσιγκρής κ.α.


Read more...

Σκληρή ανακοίνωση του ΛΑΟΣ με αποδέκτες τα κόμματα τις αριστεράς



"ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ"

Το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ εξέδωσε ανακοίνωση μετά από την γνωστοποίηση και της Α. Παπαρήγα της μη συμμετοχής της στο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στην οποία τονίζει: "Σε μια στιγμή μεγάλης ιστορικής ευθύνης τα...



...κόμματα της Αριστεράς ανταγωνίζονται για τη μέγιστη ανευθυνότητα. Η Ελλάδα και χωρίς αυτούς υποχρεούται να βρει το δρόμο της".



Read more...

Το "μήνυμα" των συγγενών της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου στους πολιτικούς



"Με ένα βουβό, πλην ιδιαίτερα «ηχηρό» τρόπο, επέλεξε η οικογένεια της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου να εκφράσει τη διαμαρτυρία τους στους πολιτικούς όλων των κομμάτων που έστειλαν στεφάνια στην κηδεία της που πραγματοποιήθηκε...



σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Καλλιθέας Αιγίου. Όλα τα στεφάνια που είχαν στείλει, ο Πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των κομμάτων και συνδικαλιστικοί φορείς, βρίσκονταν στο πίσω μέρος της Εκκλησίας και γυρισμένα ανάποδα, πλην αυτού του Προέδρου της Δημοκρατίας.
To ίδιο συνέβη και με τα στεφάνια που απέσετιελε η διοίκηση της Marfin.
Στο μπροστινό μέρος της Εκκλησίας βρίσκονταν μόνο τα στεφάνια των συγγενών, των φίλων και των απλών πολιτών, που προσήλθαν σήμερα για να της πουν το τελευταίο αντίο."
Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Φάιμαν: Πιθανό να χρειαστούν νέα δάνεια προς την Ελλάδα

nooz.gr
Ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να έχει ανάγκη από πρόσθετα δάνεια εκτός από το τριετές πρόγραμμα που έχει ήδη εγκριθεί από την ζώνη του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

"Πιστεύουμε ότι για την ώρα είναι αρκετό", δήλωσε ο Βέρνερ Φάιμαν, μιλώντας σε δημοσιογράφους σχετικά με τα δάνεια ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα καταβάλλει η ευρωζώνη και το ΔΝΤ στην Ελλάδα.

"Από εκεί και πέρα αυτοί που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τι θα συμβεί σε πέντε χρόνια είναι τσαρλατάνοι" πρόσθεσε, ο αυστριακός καγκελάριος, απαντώντας σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν το σημερινό πρόγραμμα θα είναι αρκετό.

Ο κ. Φάιμαν μιλώντας στο περιθώριο μιας συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης σχετικά με την ελληνική κρίση και τον κίνδυνο "μετάδοσης" της στην υπόλοιπη νομισματική ένωση έκανε λόγο για κοινή ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Ωστόσο, ο καγκελάριος της Αυστρίας εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για την προσωρινή άρση του δικαιώματος ψήφου των χωρών που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους που πρότεινε η Γερμανία.

"Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορούμε να άρουμε το δικαίωμα ψήφου μίας χώρας στις υπουργικές συνόδους της Ευρωπαϊκής Ένωσης"

Επιπλέον, επέκρινε τη γερμανική επιμονή για τροποποίηση των συνθηκών της ΕΕ για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση προς το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Τέλος, εξέφρασε τις αμφιβολίες του σχετικά με την πρόταση για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οργανισμού αξιολόγησης. "Ξέρω ότι όλος ο κόσμος διαφωνεί με αυτήν την ιδέα του ευρωπαϊκού οργανισμού αξιολόγησης, δεν είναι όλοι πεπεισμένοι στην ΕΕ" πρόσθεσε ο καγκελάριος της Αυστρίας.
Read more...

Μήνυμα Βαρθολομαίου για την οικονομία και τα αιματηρά επεισόδια

nooz.gr
Την ευχή «να υπάρξει υπέρβαση» που θα επαναφέρει τον ελληνικό λαό στην «κανονική τροχιά», εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που παρακολουθεί με μεγάλη αγωνία την οδυνηρή έκρηξη της κρίσης στη Ελλάδα.

«Συμπάσχουμε με τον ελληνικό λαό», είπε σήμερα σε ομάδα μετεκπαιδευόμενων νηπιαγωγών από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης που επισκέπτονταν προσκηνυματικά το Πατριαρχείο.«Ευχόμαστε να ξεπερασθεί αυτή η κρίσιμος στιγμή. Να υπάρξει μια υπέρβαση το ταχύτερο δυνατόν για να επανέλθει ο ελληνικός λαός στην κανονική του τροχιά».

Ο Πατριάρχης προσέθεσε ακόμα την ευχή να παραδειγματισθεί ο ελληνικός λαός «και να βαδίσει πιο σταθερά και πιο αποφασιστικά στον δρόμο του κοινού συμφέροντος και της προόδου και της ευημερίας».

«Και όταν λέμε πρόοδο και ευημερία, δεν είναι μόνο η οικονομική, δεν είναι μόνο τα υλικά αγαθά αλλά πρέπει όλοι μας πάντοτε, ο καθένας από το μετερίζι του, να λαμβάνει υπ’ όψιν του και τις πνευματικές αξίες, επάνω στις οποίες θεμελιώνεται η κοινωνία» είπε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πατριάρχης και στους τρεις ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των ταραχών την περασμένη Τετάρτη.

« Ιδιαιτέρως λυπούμαστε εδώ στο Πατριαρχείο για τις τρεις ψυχές που χάθηκαν - και αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι η μία από τις δύο γυναίκες ήταν και έγκυος, τέσσερις ψυχές χάθηκαν - από μία δολοφονική ενέργεια», είπε και στιγμάτισε ως «απάνθρωπη ενέργεια» το εν ψυχρώ σπάσιμο των παραθύρων και τις μολότοφ μέσα στην Τράπεζα, παρά την γνώση ότι μέσα στην τράπεζα υπήρχαν άνθρωποι. «Είναι πολύ απάνθρωπο» είπε.

«Συμπάσχουμε όλοι μας εδώ» στο Πατριαρχείο και ευχόμαστε όταν θα επιστρέψετε στην Ελλάδα, να τα βρείτε όλα πιο ήρεμα, καλύτερα και να βρείτε τον ελληνικό λαό αποφασισμένο να βαδίζει πιο σταθερά και πιο γενναία στο σωστό του δρόμο» κατέληξε.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα παραστεί συπροσευχόμενος αύριο στον αρχαίο ναό του Αγίου Ιωάννου στην Πέργαμο όπου θα λειτουργήσει ο Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης. Ο Πατριάρχης την Κυριακή θα χοροστατήσει στο ναό Αγίας Φωτεινής στην Σμύρνη.
Read more...

Χωρίς Παπαρήγα και Τσίπρα η σύσκεψη αρχηγών

nooz.gr
Χωρίς τη Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί τελικά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, την οποία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε, κατόπιν εισήγησης του πρωθυπουργού. Το συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 10 Μαΐου και ώρα 12.00 και θα έχει θέμα την «ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την πορεία της οικονομίας και την πορεία της χώρας».
Read more...

Συνεδριάζουν οι "16" για την ενεργοποίηση του μηχανισμού



nooz.gr
Υπό την απειλή της επέκταση της κρίσης συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες οι 16 ηγέτες των χωρών της ζώνης του Ευρώ για να επικυρώσουν την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Κοινό "μέτωπο" για ενίσχυση του Συμφώνου Σταθερότητας από Μέρκελ και Σαρκοζί, ενώ οι χώρες του νότου προσπαθούν να "αποκρούσουν" τις επιθέσεις των αγορών. Τις εξελίξεις παρακολουθεί στενά ο αμερικανός πρόεδρος.

Δηλώσεις Παπανδρέου

"Οι Έλληνες έχουν υποστεί την οδύνη της οικονομικής κρίσης τους τελευταίους μήνες, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε το δρόμο της Ελλάδας φέρνοντάς την σε πορεία σταθερότητας και ανάπτυξης" δήλωσε στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη Σύνοδο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η υπερψήφιση των μέτρων που συνοδεύουν τη στήριξη του μηχανισμού, δείχνουν την πρόθεση εκ μέρους της χώρας και την βούληση της Ελλάδας να προχωρήσει μπροστά. Αναφέρθηκε επίσης στους κλυδωνισμούς που υφίστανται οι αγορές λέγοντας ότι "σήμερα η Ευρώπη θα επιβεβαιώσει τη θέλησή της να ισχυροποιήσει το νόμισμά και την οικονομία της. Μπορεί και θα το κάνει".

Στις 23.00 (ώρα Ελλάδας) συνέντευξη Τύπου με τα αποτελέσματα της Συνόδου

Δηλώσεις Μέρκελ

Κατά την άφιξή της στη Σύνοδο η γερμανίδα καγκελάριος τάχθηκε υπέρ της σκληρότερης δημοσιονομικής πειθαρχίας και της "επιτάχυνσης" των προσπαθειών για ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα. "Πρέπει να ενισχύσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης" και "μέσω πιθανών τροποποιήσεων της συνθήκης", είπε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους. "Δεν έχουμε καιρό να χάσουμε, πρέπει να γίνει γρήγορα", πρόσθεσε.

Επίσης, υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη όλες οι χώρες της ευρωζώνης "και όχι μόνο η Ελλάδα" να καταβάλουν προσπάθειες για μείωση των ελλειμμάτων τους, "ώστε το Σύμφωνο Σταθερότητας να γίνει γρήγορα σεβαστό".


Read more...

Συνεχής ενημέρωση Μπ. Ομπάμα, για την κατάσταση στην Ελλάδα

nooz.gr
Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση στην Ελλάδα, τόσο από τον υπουργό του των Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, όσο και απο τον πρόεδρο του Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, Λόρενς Σάμερς.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς, προέβη σε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι την περασμένη Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και καλωσόρισε το «φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, όπως και τη σημαντική υποστήριξη που συμφώνησαν να παράσχουν το ΔΝΤ και οι χώρες της Ευρωζώνης». Κάνει επίσης γνωστό ότι στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, τόσο ο πρόεδρος Ομπάμα όσο και ο υπουργός Γκάιτνερ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με Ευρωπαίους ομολόγους τους για την παρακολούθηση της κατάστασης.

Ο κ. Γκιμπς σημειώνει, επίσης, ότι όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε στην Ουάσιγκτον, τον Μάρτιο, ο Αμερικανός πρόεδρος συζήτησε μαζί του σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της Οικονομίας. Στη διάρκεια των συνομιλιών, ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε τα βήματα που έκανε η κυβέρνησή του για να αντιμετωπίσει τις δημοσιονομικές προκλήσεις, ενώ συζητήθηκαν και οι συνεχιζόμενες προσπάθειες της Ευρώπης και των ΗΠΑ για την από κοινού προώθηση μέτρων για τη μεταρρύθμιση της Οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου καταλήγει ότι «η Ελλάδα εφαρμόζει μείζονες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχουν την υποστήριξη της ευρωζώνης και του ΔΝΤ στο πλαίσιο ενός προγράμματος, που έχει σχεδιασθεί, έτσι ώστε να αποδώσει αποτελέσματα εντός των επομένων ετών» και σημειώνει ότι «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά αυτή την προσπάθεια για την ανάκτηση της σταθερότητας στην Ελλάδα και της εμπιστοσύνης στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα».

Read more...

Iσχυρότερη εποπτεία στην ΕΕ ζητούν Μέρκελ -Σαρκοζί

nooz.gr
Η Γαλλία και η Γερμανία θέλουν να ενισχύσουν τη δημοσιονομική επιτήρηση εντός της ζώνης του ευρώ με "αποτελεσματικότερες κυρώσεις" σε περιπτώσεις υπερβολικών ελλειμμάτων, και να την εφοδιάσουν με ένα "ισχυρό πλαίσιο" για τη διαχείριση κρίσεων όπως αυτή της Ελλάδας, ανακοίνωσαν οι Νικολά Σαρκοζί και Άγγελα Μέρκελ.

Ο γάλλος πρόεδρος και η γερμανίδα καγκελάριος ανακοινώνουν, σε κοινή επιστολή τους που δημοσιεύεται από τη γαλλική εφημερίδα Le Monde πολλές προτάσεις τις οποίες σχεδιάζουν να διατυπώσουν αύριο Παρασκευή κατά τη σύνοδο κορυφής των 16 χωρών της ζώνης του ευρώ.

Ζητούν από τους ηγέτες να δώσουν κατά τη σύνοδο αυτή "το σήμα ότι είναι έτοιμοι να εξετάσουν για τη ζώνη του ευρώ μια ενίσχυση της δημοσιονομικής επιτήρησης εντός της ευρωζώνης, η οποία θα περιλαμβάνει αποτελεσματικότερες κυρώσεις για τις διαδικασίες υπερβολικού ελλείμματος".

Αντλώντας τα διδάγματα από την ελληνική κρίση, η Μέρκελ και ο Σαρκοζί εκφράζουν επίσης την επιθυμία να συζητηθεί η δημιουργία "ενός πιο ισχυρού πλαισίου για την επίλυση κρίσεων με σεβασμό της αρχής της δημοσιονομικής ευθύνης καθενός κράτους μέλους".

Οι Νικολά Σαρκοζί και Άγγελα Μέρκελ ζητούν επίσης "να διευρυνθεί η επιτήρηση στα διαρθρωτικά ζητήματα και στα ζητήματα ανταγωνιστικότητας, καθώς και στις ανισορροπίες, όπως και να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των συστάσεων οικονομικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης". Η επιτήρηση δηλαδή την οποία ζητούν δεν θα περιορίζεται πλέον μόνο στον προϋπολογισμό και στο χρέος.

Στο μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπέρ της χορήγησης της βοήθειας στην Ελλάδα. Οι διαπραγματεύσεις με τους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλδημοκράτες ολοκληρώθηκαν χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία ενόψει της ψηφοφορίας της Παρασκευής στο κοινοβούλιο για τη χορήγηση στην Ελλάδα του δανείου των 22,4 δισεκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης της χώρας από την ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Ωστόσο η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του κυβερνητικού συνασπισμού της Μέρκελ αναμένεται ότι θα εξασφαλίσει την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη βοήθεια προς την Ελλάδα εγκαίρως ενόψει της συνόδου κορυφής των χωρών της ευρωζώνης που προγραμματίζεται να διεξαχθεί αύριο.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, είναι πιθανόν να απέχει από την αυριανή ψηφοφορία. Οι Σοσιαλδημοκράτες αναμένεται να καταλήξουν σε μια απόφαση σχετικά με το θέμα αυτό σε συνεδρίαση του κόμματός τους αργότερα σήμερα.

Read more...

Γ. Παπανδρέου:"Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε το δρόμο της Ελλάδας"

protothema.gr
Οι Έλληνες έχουν υποστεί την οδύνη της οικονομικής κρίσης τους τελευταίους μήνες, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε το δρόμο της Ελλάδας φέρνοντάς την σε πορεία σταθερότητας και ανάπτυξης" δήλωσε στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη Σύνοδο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η υπερψήφιση των μέτρων που συνοδεύουν τη στήριξη του μηχανισμού, δείχνουν την πρόθεση εκ μέρους της χώρας και την βούληση της Ελλάδας να προχωρήσει μπροστά. Αναφέρθηκε επίσης στους κλυδωνισμούς που υφίστανται οι αγορές λέγοντας ότι "σήμερα η Ευρώπη θα επιβεβαιώσει τη θέλησή της να ισχυροποιήσει το νόμισμά και την οικονομία της. Μπορεί και θα το κάνει".


Read more...

Το ολλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε το δάνειο προς την Ελλάδα

.protothema.gr
Οι Ολλανδοί βουλευτές ενέκριναν με μεγάλη πλειοψηφία, το σχέδιο οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα που προβλέπει τη χορήγηση δανείου ύψους 4,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η συνεισφορά της Ολλανδίας γίνεται "για το καλό της οικονομικής σταθερότητας", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που προηγήθηκε της ψηφοφορίας.

"Οι κίνδυνοι που απορρέουν από την αδράνεια ξεπερνούν κατά πολύ τον κίνδυνο που ενέχει η συνεισφορά", πρόσθεσε ο υπουργός, απαντώντας στις ανησυχίες που εξέφρασαν ορισμένοι βουλευτές. "Το κάνουμε για την οικονομική σταθερότητα, για να δείξουμε στον κόσμο ότι η ευρωζώνη είναι σταθερή", κατέληξε.

Νωρίτερα, η Κάτω Βουλή είχε απορρίψει, με ψήφους 83 έναντι 30, μια πρόταση που είχε καταθέσει το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (PVV), το οποίο ζητούσε "να μην δοθεί ούτε ένα λεπτό στην Ελλάδα".

Να σημειωθεί ότι η ολλανδική Βουλή ήταν κλειστή για διακοπές και ξανάνοιξε ειδικά για να συζητηθεί το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα.


Read more...

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΌ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ


fimotro
Την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε η κατάθεση τροπολογίας στο νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα, σύμφωνα με την οποία ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών εξουσιοδοτείται να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή...

ή πολυμερή, με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Όπως προβλέπει η τροπολογία οι συμβάσεις δανεισμού και οι άλλες συμφωνίες με την ΕΕ και το ΔΝΤ θα εισάγονται στη Βουλή για ενημέρωση και συζήτηση, αντί για κύρωση, όπως προέβλεπε η αρχική διάταξη.
Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό Οικονομικών να υπογράφει τις συνθήκες και αυτές να ισχύουν με τη υπογραφή και να μην χρειάζεται η εισαγωγή και ψήφισή τους στη Βουλή. Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, τη ρύθμιση αυτή πρότεινε στην Ελλάδα η «τρόικα» με στόχο να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.
Read more...

Ο Σαρκοζί και η Μέρκελ μας υποχρέωσαν να αγοράσουμε τα όπλα τους εν μέσω κρίσης!


Ο ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ κατηγόρησε σήμερα τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ότι άσκησε πίεση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, εξαρτώντας τη γαλλική βοήθεια προς την Ελλάδα από την τήρηση εκ μέρους της Αθήνας των συμβολαίων για αγορές στρατιωτικού εξοπλισμού που έχει υπογράψει με το Παρίσι. "Συνάντησα τον κ. Παπανδρέου την περασμένη εβδομάδα. Ήμουν στην Αθήνα, Τον γνωρίζω από καιρό", εξήγησε ο ευρωβουλευτής σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Παρίσι. "Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο οι Μέρκελ και Σαρκοζί αυτού του κόσμου συμπεριφέρονται σε έναν έλληνα πρωθυπουργό", υπογράμμισε. "Τελευταία, ο κ. Παπανδρέου ο οποίος ήταν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, πέρασε από το Παρίσι. Στο Παρίσι, υπάρχει ένας κάποιος κ. Φιγιόν (σ.σ.:ο γάλλος πρωθυπουργός) και ένας κάποιος κ. Σαρκοζί", συνέχισε ο Κον-Μπεντίτ.

"Τους συνάντησε. Ο κ. Φιγιόν και ο κ. Σαρκοζί είπαν στον κ. Παπανδρέου, 'θα αποδεσμεύσουμε ποσά για να σας βοηθήσουμε, όμως πρέπει να συνεχίσετε να πληρώνετε τα συμβόλαια για εξοπλισμούς που έχουμε μαζί σας, τα οποία είχε υπογράψει η κυβέρνηση Καραμανλή'", διαβεβαίωσε ο ηγέτης των Πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου. "Αυτούς τους τρεις μήνες, υποχρεώσαμε την Ελλάδα να επικυρώσει συμβόλαια για εξοπλισμούς ύψους πολλών δισεκατομμυρίων", συνέχισε. "Υπάρχουν γαλλικές φρεγάτες που πρέπει να αγοράσουν οι Έλληνες --2,5 δισεκατομμύρια--, υπάρχουν ελικόπτερα, υπάρχουν αεροπλάνα, υπάρχουν γερμανικά υποβρύχια".

.i-reportergr
Read more...

Οι εργαζόμενοι στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας γράφουν...


Προς: Πρωθυπουργό της Ελλάδας
κ. Γ. Παπανδρέου
Κοινοποίηση: Υπουργό Εσωτερικών
κ. Γ. Ραγκούση
Υπουργό Οικονομικών
κ. Γ. Παπακωνσταντίνου
Δήμαρχοι Δυτικής Αθήνας
Τοπικός και Ημερήσιος Τύπος
Κύριε Πρόεδρε,
Τα μέτρα λιτότητας που πάρθηκαν πρόσφατα μας ξάφνιασαν όλους αλλά γίνονται δεκτά μιας και όπως λέτε η οικονομία της χώρας είναι σε απελπιστική κατάσταση. ¨Εχουμε πόλεμο¨ είπατε χαρακτηριστικά για την κατάσταση της χώρας μας. Δεκτό.
Και εμείς οι απλοί στρατιώτες να πέσουμε στη μάχη και να την κερδίσουμε. Μόνο που κοιτάζοντας δίπλα μας βλέπουμε ¨λοχαγούς¨, ¨συνταγματάρχες¨ να κάνουν πάρτι παίρνοντας παχυλούς μισθούς χωρίς να συμβάλουν ούτε ένα ευρώ στη μάχη που δίνουμε όλοι για την πατρίδα μας .
Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (Α.Σ.Δ.Α.) είναι ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που ιδρύθηκε το 1989 μετά από κοινή απόφαση των εννέα δήμων της Δυτικής Αθήνας και συγκεκριμένα των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Ζεφυρίου, Ιλίου, Καματερού, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου με σκοπό την αντιμετώπιση των υπερτοπικών και διαδημοτικών προβλημάτων της περιοχής για την οικολογική και βιώσιμη ανάπτυξή της.
Το 2004 προσχώρησε στο Σύνδεσμο και ο Δήμος Κορυδαλλού.
Με το σχέδιο ¨Καλλικράτης¨ που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση φιλοδοξεί να εξοικονομήσει 1,8 δις Ευρώ από την συνένωση των δήμων, τη μείωση των δημάρχων, τη συγχώνευση των δημοτικών επιχειρήσεων και των Ν.Π.Δ.Δ. Αν ο περιορισμός της δημόσιας δαπάνης εξαντληθεί μόνο στα παραπάνω και στους μισθούς και τις συντάξεις, αυτό θα είναι καταστροφικό.
Η σπατάλη του δημοσίου χρήματος κρύβεται σε άλλες δαπάνες.
Κύριε Πρόεδρε,
Το μαχαίρι πρέπει να πέσει σε ένα πλήθος άλλων δαπανών που δεν ελέγχονται και όχι μόνο στο άδικο μέτρο και τις υπερβολές όπως είναι η περικοπή των επιδομάτων στους χαμηλά αμειβόμενους δημοσίους υπαλλήλους.
Βεβαίως η συνταγή της Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ., είναι μία συνταγή σκληρή και επώδυνη για όλους αλλά τουλάχιστον να φροντίσετε η κυβέρνηση να εξυγιάνει τον ασθενή αντί να κόψει το κεφάλι του .
Μια τρανταχτή περίπτωση σπατάλης του δημόσιου χρήματος είναι και ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος των Δήμων της Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ)
Στο σημείο αυτό Κύριε Πρόεδρε, πρέπει να αναφέρουμε ότι η δράση του ΑΣΔΑ από την ίδρυσή του και για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας, αλλά εδώ και επτά χρόνια μοναδικό στόχο έχει την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος , με την ανοχή αν όχι με τη συγκατάθεση των Δημάρχων της περιοχής που επιπλέον συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣΔΑ που απαρτίζεται από πενήντα επτά (57) μέλη.
Σχετικά με την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος μερικά παραδείγματα:
1) Το 2009 τα πενήντα επτά (57) μέλη του Δ.Σ. του ΑΣΔΑ, (Δημοτικοί Σύμβουλοι και Δήμαρχοι), εισέπραξαν το ιλιγγιώδες ποσό των 400.000,00 Ευρώ, ως αμοιβή για συμμετοχή σε συνεδριάσεις και έξοδα παράσταης.
2) Ο ΑΣΔΑ με σαράντα εννέα (49) άτομα προσωπικό διοικείται από Πρόεδρο, που είναι και Δήμαρχος της περιοχής, από Αντιπρόεδρο, από Γενικό Γραμματέα , από Γενικό Διευθυντή, των οποίων η μισθοδοσία είναι 5.000,00, 2.500,00,3.000,00 και 3.000,00 Ευρώ αντίστοιχα.
3) Το εξωφρενικό της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης είναι ότι το 2008 η διοίκηση προμηθεύτηκε εξήντα φορητούς υπολογιστές, τους οποίους και χάρισε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
4) Πρόσφατα δημοπρατήθηκε ένα έργο που αφορά στην ανακατασκευή του παλαιού εργοστασίου της ΒΙΟΦΙΑΛ στο δήμο Ιλίου από το διοικητικό συμβούλιο του ΑΣΔΑ, με προϋπολογισμό δέκα εκατομμύρια Ευρώ με τη διαδικασία της μελέτης κατασκευής με μηδέν έκπτωση. Ενώ εάν ακολουθούσαν τη διαδικασία της κανονικής δημοπρασίας, η λιγότερη έκπτωση που θα μπορούσαν να πάρουν είναι της τάξης του 10%, δηλαδή ένα εκατομμύριο Ευρώ.
5) Ο ΑΣΔΑ απασχολεί είκοσι πέντε συμβασιούχους. Οι συμβασιούχοι αυτοί στοιχίζουν στην αυτοδιοίκηση της περιοχής και κατ΄ επέκταση στο κράτος 600.000,00 Ευρώ ετησίως. Από αυτά τα άτομα, έξι – επτά είναι απαραίτητα. Οι υπόλοιποι δεν έχουν καρέκλες να καθίσουν.
Η δε πρόσληψή τους είναι εντελώς παράνομη. Χρεώνονται σε ανύπαρκτα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Λέγεται δε ότι οι προσλήψεις τους ήταν καθ΄ υπόδειξη των Δημάρχων και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου χωρίς να καλύπτουν έστω και τυπικά τα προσόντα για τα οποία ζητάνε τα ¨μαϊμού¨ ευρωπαϊκά προγράμματα.
Κύριε Πρόεδρε,
Επανειλημμένα εμείς οι εργαζόμενοι του ΑΣΔΑ έχουμε θέση τα πιο πάνω προβλήματα στη διοίκηση με αποφάσεις της γενικής συνέλευσης και του διοικητικού συμβουλίου.
Οι δε απαντήσεις των διοικούντων ήτανε απαξιωτικές .
Επιτέλους κάποιος πρέπει να παρέμβει σε όλο αυτό το σπάταλο γλέντι που γίνεται στο όνομα της ανάπτυξης της Δυτικής Αθήνας με το δημόσιο χρήμα.
Εμείς οι εργαζόμενοι στον ΑΣΔΑ δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε για την εξυγίανσή του, με στόχο να υπηρετεί ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας τον σκοπό ίδρυσής του.

Read more...

Εγκύκλιος ΥΠ.ΕΣ. για τις εκλογές τις Τοπικής Αυτοδιοίκησης

nooz.gr
Εγκύκλιο με θέμα «Άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι από τους ομογενείς και τους νομίμως διαμένοντες υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης», απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να τους γνωστοποιήσει ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου, πως θα εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και τι δικαιολογητικά απαιτούνται.

Όπως αναφέρεται, με τις διατάξεις του κεφαλαίου Β' του Ν.3838/2010 (ΦΕΚ Α΄49) θεσμοθετείται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι υπέρ ομογενών και νομίμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών, ενώ επισημαίνει ότι «βασική παραδοχή του εν λόγω νομοθετήματος είναι ότι η πολιτική συμμετοχή των ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών στις τοπικές εκλογές, αποτελεί την πλέον ενεργητική μορφή ένταξης, καθώς συντελεί καθοριστικά στην άρση των αποκλεισμών και της περιχαράκωσης».

Σημειώνεται δε ότι «όπως είναι γνωστό, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών της νέας δημοτικής περιόδου, εκλογές που σηματοδοτούν μια νέα ιστορική απαρχή για την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση της χώρας μας, καθώς με αυτές θα αναδειχθούν οι αρχές των νέων διευρυμένων Δήμων της Χώρας που θα προκύψουν δια συνενώσεων κατ' εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης». Το γεγονός ότι οι κρίσιμες αυτές εκλογές θα διεξαχθούν με την για πρώτη φορά συμμετοχή των νομίμως και μακροχρονίως διαμενόντων στη Χώρα αλλοδαπών τρίτων χωρών και ομογενών υπογραμμίζει τον ιστορικό τους χαρακτήρα».

Ενημερώνει δε ότι «για την επιτυχή πρώτη εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου, θα ακολουθήσουν και άλλες, συμπληρωματικές εγκύκλιοι που θα εξειδικεύουν ακόμη περισσότερο θέματα και λεπτομέρειες του νόμου και των τεχνικών εφαρμογών υλοποίησης των ρυθμίσεών του, ενώ παράλληλα θα διοργανωθούν σεμινάρια προκειμένου να εκπαιδευτούν κατάλληλα και επαρκώς οι υπάλληλοι που θα χειρίζονται το αντικείμενο αυτό».

Τέλος, για τα ζητήματα που αφορούν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι (εκλογιμότητα-υποψηφιότητες-κωλύματα και ασυμβίβαστα) θα αποσταλούν οι σχετικές οδηγίες μετά την ψήφιση του θεσμικού πλαισίου του προγράμματος «Καλλικράτης», ώστε να ληφθούν υπόψη όλες οι τυχόν νεότερες σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών και στις Περιφέρειες και Δήμους.
Read more...

Τι γίνεται αν η Ελλάδα κηρύξει πτώχευση



Επειδή πολλοί ρωτάτε τι θα γίνει αν η Ελλάδα δεν έπαιρνε τα μέτρα του ΔΝΤ και κήρυττε πτώχευση να εξηγήσουμε απλά ότι:

Κάνει στάση πληρωμών που σημαίνει ότι όπου χρωστάει ξανακάνει διαπραγμάτευση. Καλό ακούγεται αλλά μετά για 1 αιώνα και βάλε δεν πρόκειται να μας εμπιστευθεί κανένας να μας δανείσει.

Σε περιόδους κρίσης το κράτος κλείνει τις τράπεζες ή ...
βάζει όριο στις αναλήψεις χρημάτων ή απαγορεύει με φυλάκιση οποιαδήποτε κατοχή χρυσού. Γενικώς το κράτος έχει οποιαδήποτε εξουσία πάνω στα περιουσιακά στοιχεία.

Οι καταθέσεις που έχει κάποιος γίνονται λιγότερες αυτομάτως και αν μπούμε στην δραχμή γίνεται υποτίμηση και το χρήμα χάνει την αξία του!

Ακόμα μπορεί η κυβέρνηση να πει ότι όποιος έχει ποσά στις τράπεζες τα μισά τα δίνει ως φόρο στο κράτος.

Και άλλα πολλά μπορούν να γίνουν αλλά μένουμε σε αυτά. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα και μακάρι να μην ζήσουμε ποτέ την πτώχευση. Το χειρότερο σενάριο ήταν να μπούμε στο ΔΝΤ γιατί θα παρθούν μέτρα αλλά υπήρχε και άλλο ένα σενάριο πιο εφιαλτικό. Να κηρύξουμε πτώχευση. Ίσως αυτό που κάναμε ως χώρα να ήταν το καλύτερο. Όμως το λέμε γιατί μας έφθασαν μέχρι το γκρεμό και μας είπαν ή κάθεστε για χρόνια εκεί ή πηδάτε. Αλλά αυτοί που μας έφθασαν εκεί πρέπει να μπούνε φυλακή.


Read more...

Θρήνος στο κοιμητήριο Αμαρουσίου





Γιατί ρε παιδιά τόος πόνος. Για κάποιους αλήτες, δολοφόνους που έκαψαν τέσσερα άτομα. Ραγισαν και οι πέτρες στο κοιμητήριο του Αμαρουσίου όπου κηδεύτηκε η Παρασκευή...

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
















Read more...

Ο πρώην, έκανε εμφάνιση με αφορμή την κρίση...


Γιατί η ιστορία αυτή θυμίζει ιστορίες του παρελθόντος; Ξύπνησαν τα φαντάσματα;


Όλοι έχουν άποψη για τις δραματικές εξελίξεις σε σχέση με την Οικονομία. Δεν θα μπορούσε να λείψει και ο Κοκός! Σε γραπτή γραπτή δήλωσή του που διένειμε στα ΜΜΕ εμφανίζεται εξαιρετικά «ευαίσθητοςε» για τα ματωμένα επεισόδια της Τετάρτης. Όταν ο...

θυμός υπερχειλίζει, όταν η ελπίδα δεν διαφαίνεται, το συναίσθημα εκφράζεται με βία και αντίδραση. Όμως τώρα, δεν είναι η στιγμή να υποκύψει η Ελλάδα και ο λαός της σε αυτή την οργή, όσο δικαιολογημένη και εάν είναι. Τώρα είναι η στιγμή να προασπίσουμε την πίστη μας στην Δημοκρατία». Ο Κ. Γλύξμπουργκ, προφανώς, ξεχνώντας τα δεκάδες δισεκατομμύρια που κόστισε στον ελληνικό λαό η «προίκα» του, ζητά από τους Έλληνες να κάνουν γενικώς κουράγιο! «Εάν λυγίσει ο λαός, θα είναι θύμα, εάν αντιδράσει, θα είναι θύτης. Εάν όμως, με την σοφία της ηρεμίας και την δύναμη της αλληλεγγύης υπερβεί τον πόνο της αδικίας, θα βγει νικητής και θα φωτίσει τον δρόμο για την επόμενη γενιά, για τον υπόλοιπο κόσμο», αναφέρει. Ωστόσο το «λαέ κάνε κουράγιο» του κ. Γλύξμπουργκ ο οποίος πρόσφατα έκανε τις φθινοπωρινές του διακοπές στο Πήλιο δεν συνοδεύεται με εισφορά στο ταμείο για τη διάσωση της Ελλάδας του κ. Πετσάλνικου.

http://fimotro.blogspot.com/2010/05/blog-post_4123.html


Read more...

"Προκλητική αύξηση προμηθειών των Τραπεζών"




"Και μέσα σε όλο τον οικονομικό χαμό που γίνεται οι τράπεζες αυξάνουν τις προμήθειες των εμβασμάτων κατά 30% σε διάστημα ενός μήνα για εγχώριες συναλλαγές...


(προφανώς και για διεθνείς).
Μάλλον τα κέρδη τους δεν είναι αρκετά"

ANAΓΝΩΣΤΗΣ


Read more...

Υπερψήφισε η Πορτογαλία το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα



ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ
ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ενέκρινε η Πορτογαλία την συνεισφορά ύψους 2,06 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε τρία χρόνια, στο μηχανισμό βοήθειας ΕΕ-ΔΝΤ προς την Ελλάδα. Ο πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Κάρλος Κόστα Πίνα δήλωσε πως όταν μιλάμε για κίνδυνο επέκτασης της ελληνικής κρίσης σε...



...άλλες χώρες δεν πρόκειται για κίνδυνο αλλά ήδη για ένα γεγονός. Η Πορτογαλία,η Ισπανία και η Ιρλανδία ήδη δοκιμάζονται από την επέκταση.

Την ίδια ώρα ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες, δήλωνε ότι η κερδοσκοπία σε βάρος της Πορτογαλίας δεν έχει καμία δικαιολογία και καμία οικονομική βάση.


Read more...

Λύση για τα ασφαλισμένα ακίνητα της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ»



ΘΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Στην Αγροτική Ασφαλιστική θα ασφαλιστούν τα 14.000 ενυπόθηκα ανασφάλιστα ακίνητα της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ» αφού η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έκανε δεκτό αίτημα της «ASPIS BANK» να της δοθεί άδεια για να διαβιβάσει τα στοιχεία των δανειοληπτών...



...στην Αγροτική Ασφαλιστική χωρίς, οι ίδιοι να έχουν ενημερωθεί.

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Μητροπολίτης Αυστρίας: «Η Ευρωπαική Ένωση είναι οικοδομημένη μόνον σε θεμέλια από χαρτονομίσματα»


«ΥΠΟΔΑΥΛΙΣΗ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Ο Ελληνοορθόδοξος μητροπολίτης Αυστρίας - Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ, σε συνέντευξή του εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την τρέχουσα υποδαύλιση μίσους κατά της Ελλάδας, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ δήλωσε και την απογοήτευσή του για το αρνητικό κλίμα...



...που έχει δημιουργηθεί στον γερμανόφωνο χώρο, λόγω των αναγκαίων κρατικών δανείων.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η Ευρωπαική Ένωση είναι οικοδομημένη μόνον σε θεμέλια από χαρτονομίσματα, αναφέρει ο μητροπολίτης Αυστρίας.


Read more...

Αντιδράσεις για την τροπολογία του ν/σ στήριξης της Ελλάδας


"ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ" ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Η τροποποίηση του νομοσχεδίου, που υπερψηφίστηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, πυροδότησε αντιδράσεις στη σημερινή συνεδρίαση. Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ζήτησε την εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο για...



...να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία, ή σύμβαση δανεισμού με την Κομισιόν, το ΔΝΤ ή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, χωρίς, ωστόσο, τα τελευταία να εισάγονται στη Βουλή «προς κύρωση» αλλά προς «συζήτηση και ενημέρωση», καθώς θα «ισχύουν και θα εκτελούνται από της υπογραφής τους».

Το υπουργείο Οικονομικών, εξέδωσε ανακοίνωση για την τροπολογία αναφέροντας συν των άλλων πως:

"ο κοινοβουλευτικός χειρισμός ήταν αναγκαίος αν και προφανώς ασυνήθιστος λόγω της αναγκαστικής και ασυνήθιστης κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε ως χώρα, κινείται όμως σαφώς μέσα στο πλαίσιο του άρθρου 36 του Συντάγματος που διέπει τα ζητήματα αυτά.

Αυτά είναι τα πραγματικά πολιτικά και συνταγματικά δεδομένα. Όλες συνεπώς οι κατηγορίες που έσπευσαν να διατυπώσουν δυνάμεις της αντιπολίτευσης είναι εκτός πραγματικότητος."
Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Το τελευταίο αντίο στην Παρασκευή Ζούλια





Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στην Παρασκευή Ζούλια ένα απο τα θύματα δολοφονίας στην Μarfin

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΦΑΦΙΕΣ





Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

"H Διαμαρτυρία της Κατσαρόλας - Σάββατο 8/5, 17:30, Θεσσαλονίκη, Πλατεία Αριστοτέλους"


"Σάββατο 8/5, 17:30, Θεσσαλονίκη, Πλατεία Αριστοτέλους εμφανίζονται οι ..ΚατσαRolling Stones !!Το Σάββατο 8/5, παίρνουμε μια παλιά κατσαρόλα και μιά κουτάλα και στις 5:30 το απόγευμα και πηγαίνουμε στην πλατεία Αριστοτέλους...



Κάθομαστε στην πλατεία και διαδηλώνουμε ειρηνικά, χτυπώντας την κουτάλα στην κατσαρόλα.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί κανένας, ούτε η κυβέρνηση μας, ούτε οι πολιτικοί της χώρας μας, μας βλέπουν με συμπάθεια και αδιαφορούν για την κατάντια και την ταπείνωση της αξιοπρέπειας μας.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί η χώρα μας εξευτελίζεται, οι συνάνθρωποι μας καταλαμβάνονται απο οργή ξεσπώντας επάνω μας και αισθανόμαστε πως κανείς δεν μας σέβεται σαν πολίτη και σαν άνθρωπο.

Στην καθιστική αυτή διαμαρτυρία δεν θα ακουστούν συνθήματα, δεν θα υπάρχουν αρχηγοί, δεν θα υπάρξουν καθοδηγητές.
Εάν δείτε ανθρώπους με πανώ συνδικαλιστικά ή άλλα, να ξέρετε πως πάνε να καπελώσουν μια ειλικρινή, αυθόρμητη διαμαρτυρία.

Η κατσαρόλα και η κουτάλα συμβολίζουν απλά το εξευτελισμένο εισόδημα και προοιωνίζουν την επερχόμενη "άδεια κατσαρόλα".
Εφόσον ο στόχος τους είναι η κατσαρόλα μας, ας της δώσουμε το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί.

Πάρτε την παρέα σας, τους φίλους σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, την κατσαρόλα σας και ελάτε."

ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Read more...