Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Σε ισχύ το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Σε ισχύ είναι, μετά την ψήφισή του, ο νόμος για τις προσλήψεις και τον εργασιακό βίο των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τον οποίο αυξάνεται η μοριοδότηση των κοινωνικών κριτηρίων για τον διορισμό πολυτέκνων, αναπήρων και γονέων αναπήρων. Ακόμη, όπως προβλέπεται, διπλασιάζεται η μοριοδότηση για τον τρίτο χρόνο υπηρεσίας του νεοδιόριστου και θα προσλαμβάνονται στο δημόσιο οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, οι οποίοι απολύονται με έξι χρόνια προϋπηρεσίας.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νέος νόμος, η μοριοδότηση για την κατάταξη στον ενιαίο πίνακα προσλήψεων μετά από επιτυχία στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ βελτιώθηκε σε ότι αφορά τα κοινωνικά κριτήρια και τον βαθμό πτυχίου. Έτσι, αυξάνονται στα 10 τα μόρια για τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς στα 7 για τους αναπήρους και στα 5 για όσους έχουν παιδιά με αναπηρία. Επίσης βελτιώνεται η αξιολογική βάση του βαθμού πτυχίου και υπολογίζεται σε 1 μονάδα για κάθε βαθμό πάνω από τη βάση του 5. Σε ότι αφορά τώρα την δυνατότητα μετάθεσης μετά την υποχρεωτική τριετή παραμονή στο 1ο τόπο διορισμού διπλασιάζεται η μοριοδότηση του τρίτου χρόνου για τον πρωτοδιόριστο μοριοδοτείται ισότιμα το πτυχίο ΤΕΙ, ενώ προγραμματίζεται σύντομα διαγωνισμός ΑΣΕΠ και για ειδικότητες ειδικής αγωγής.

Επίσης, επανήλθε η ισχύουσα ρύθμιση για τους απολυμένους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που θα προσλαμβάνονται στο δημόσιο από ξεχωριστό πίνακα αν έχουν συμπληρώσει 6 χρόνια προϋπηρεσίας σε ιδιωτικό σχολείο. Οι ρυθμίσεις για τις κοινωνικές κατηγορίες θα εφαρμοστούν και για την μεταβατική διετία ως το 2012 ενώ για την ίδια περίοδο εντάσσονται για πρώτη φορά στις κατηγορίες διορισμού οι γονείς τέκνων με 67% αναπηρία και 12μηνη προϋπηρεσία.

i-reportergr

Δεν υπάρχουν σχόλια: