Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Σιωπηρός θρήνος για τα θύματα της τραγωδίας

nooz.gr
Λίγα λουλούδια έξω από το κτίριο του υποκαταστήματος της Marfin, όπου άφησαν με φρικτό τρόπο την τελευταία τους πνοή τρεις νεαροί υπάλληλοι, άφησε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. Στο σημείο προσήλθε για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα και ο Αν. Σαμαράς. Σήμερα οι κηδείες των δύο γυναικών - εκ των οποίων η μία ήταν έγκυος. Σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες.

Με τα πόδια, χωρίς συνοδεία και χωρίς να προβεί σε δηλώσεις προσήλθε το πρωί στο χώρο της τραγωδίας ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου για να αφήσει λίγα λουλούδια στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία, όταν κουκουλοφόροι έσπασαν τη βιτρίνα του υποκαταστήματος ρίχνοντας μέσα βενζίνη και στη συνέχεια βόμβες μολότοφ.

Ο κ. Παπανδρέου μεταβαίνει στη συνέχεια στις Βρυξέλλες για να παραστεί μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στη Σύνοδο Κορυφής που θα δώσει την τελική έγκριση για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της χώρας.

Στο σημείο βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος άφησε έξω από το κτίριο τέσσερα κόκκινα τριαντάφυλλα. Και εκείνος αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Την καταγγελία ότι οι τρεις υπάλληλοι όπως και οι συνάδελφοί τους υποχρεώθηκαν να παρευρίσκονται στην εργασία τους κατά την ημέρα της πανεργατικής απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ παρά το γεγονός ότι θα ήταν επικίνδυνο, έκανε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό, λέγοντας ότι από χθες οι εργαζόμενοι, πέραν της οδύνης για τα σκληρά μέτρα λιτότητας θρηνούν και τους νεκρούς συναδέλφους τους.

Σκεπασμένος με λουλούδια και σημειώματα είναι ο εξωτερικός χώρος του υποκαταστήματος της Marfin στη Σταδίου, όπου συνάδελφοι, συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος προσέρχονται από χθες για να τιμήσουν τα θύματα. Ένα σημείωμα που έχει αφεθεί στα σκαλιά λέει : "πώς θα ζήσετε με αυτό στη συνείδησή σας;"

Την ίδια ημέρα σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μαρούσι η 35χρονη εργαζόμενη στη Marfin Παρασκευή Ζούλια. Το μεσημέρι πραγματοποιείται στην ιδιαίτερη πατρίδα της το Αίγιο η κηδεία της 32χρονης εγκύου Αγγελικής Παρασκευοπούλου. Χθες το βράδυ, φίλοι και συγγενείς πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στο κέντρο του Αιγίου, την πλατεία της Αγίας Λαύρας.

Στο μεταξύ, η αστυνομία αξιοποιεί στοιχεία από κάμερες γειτονικών καταστημάτων στην προσπάθεια του εντοπισμού των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες στις κάμερες φαίνονται τρία άτομα που φορούν κουκούλες και άλλο ένα που δεν φαίνεται αν είναι άνδρας ή γυναίκα, να πετούν μολότοφ μέσα από τα σπασμένα τζάμια του υποκαταστήματος. Παράλληλα, οι αρχές αξιολογούν μαρτυρικές καταθέσεις και δακτυλικά αποτυπώματα.

Μέχρι τις 11.00 λειτούργησαν την Παρασκευή τα υποκαταστήματα της Marfin ώστε οι υπάλληλοι να έχουν τη δυνατότητα να παραστούν στις κηδείες των συναδέλφων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: