Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΙΣ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;


Στις 30 Δεκεμβρίου, δηλαδή την επομένη της τελευταίας ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, προτίθεται να ανακοινώσει ...
την ίδρυση του κόμματός του ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες. Πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός θα στηρίξει την εκλογή Προέδρου στις εναπομείνασες ψηφοφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «'Εθνους», ο Γιώργος Παπανδρέου στην περίπτωση που δεν εκλεγεί ΠτΔ από την παρούσα Βουλή, φέρεται ότι θα κινηθεί άμεσα σχετικά με τις διαδικασίες που αφορούν το νέο του κόμμα. 

Στόχος είναι το νέο κόμμα να λάβει μέρος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, με ανθρώπους κοντά στο περιβάλλον του κ. Παπανδρέου να φέρονται να εργάζονται πυρετωδώς προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς ο χρόνος για να στηθεί ο σχετικός μηχανισμός είναι ελάχιστος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στελέχη πολύ κοντά στον πρώην πρωθυπουργό σε καθημερινή βάση συγκεντρώνονται στο «στρατηγείο» της Πειραιώς αλλά και σε βουλευτικά και πολιτικά γραφεία για την «επόμενη ημέρα», έχοντας πάντα την εντύπωση πως η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου θα είναι κρίσιμη.

Βενιζέλος: Δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι για τη συστράτευση όλων των στελεχών

«Δεν θα σταματήσω, ούτε τη μέρα της κατάθεσης ψηφοδελτίων στον Αρειο Πάγο, να αγωνίζομαι για τη συστράτευση όλων των στελεχών, για την ενότητα του χώρου, για να μη ζήσουμε την εικόνα μιας περαιτέρω διάσπασης, χωρίς λογική, χωρίς πραγματικό πολιτικό στόχο, γιατί δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια, αλλά και γιατί αυτό συνιστά προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε στελέχη της Καβάλας και αποφεύγοντας να αναφερθεί ονομαστικά στον Γιώργο Παπανδρέου προχώρησε στην πιθανή επόμενη φάση του οριστικού διαζυγίου με τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο κ. Βενιζέλος πάντως δεν προτίθεται δεν πρόκειται να διαγράψει τον Γιώργο Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ, του οποίου ο πατέρας ήταν ιδρυτής της παράταξης και περιμένει τη στιγμή που επισήμως θα τον κατηγορήσει για τη διάσπαση του χώρου.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/30_23.html

Read more...

ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΡΕΠΠΑ ...


Τον πραγματικό οργανωτικό εγκέφαλο πίσω από τις διεργασίες για την ίδρυση νέου κόμματος υπό τον Γιώργο Παπανδρέου είδαν πολλοί στο πρόσωπο του πρώην κορυφαίου υπουργού Δημήτρη Ρέππα, ...
με αφορμή το σκληρό άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», λίγο πριν την κρίσιμη δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή για την προεδρική εκλογή και ενώ βοά ο τόπος ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει λάβει τις αποφάσεις του για «τεμαχισμό» του Κινήματος.


Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου κινείται με επιτυχία όλο αυτό το διάστημα στο παρασκήνιο, καθώς έχει πλήρη γνώση συνολικά του κομματικού χώρου που κάποτε ήταν το «μεγάλο ΠΑΣΟΚ». Συνομιλεί με στελέχη απ’ όλη την Ελλάδα, «στρατολογεί» και κατευθύνει, καθώς διατηρεί ισχυρή επιρροή και κύρος. Ο πρώην υπουργός έχει ταυτόχρονα συγκροτημένο πολιτικό λόγο και θεωρείται από ανθρώπους, οι οποίοι παρακολουθούν από κοντά τα τεκταινόμενα ως ο πιο καθοριστικός ίσως παράγοντας για τη χάραξη μίας νέας στρατηγικής και πορείας του χώρου.

Με το άρθρο του μάλιστα ταυτίζεται πλήρως – παρότι είχε το προφίλ ενός ενωτικού πολιτικού εντός του ΠΑΣΟΚ – με τους σχεδιασμούς του πρώην πρωθυπουργού, προς τη διάσπαση του συγκεκριμένου, ιστορικού πολιτικού χώρου.

«Η παράταξη στην οποία ανήκω, ενώ θα έπρεπε να είναι ο πρωταγωνιστής, δυστυχώς απουσιάζει. Κάποιοι θέλουν να επιβάλουν τη θέση πως το ΠΑΣΟΚ είναι η «μαύρη τρύπα της Μεταπολίτευσης». Ισχύει το εντελώς αντίθετο» αναφέρει μεταξύ στο άρθρο του, προσθέτοντας με νόημα ότι «η κίνηση των 58, η Ελιά, η ΔΗΠΑΡ και ποιος ξέρει τι άλλο μας περιμένει, ενοχοποίησαν το ΠΑΣΟΚ και τα σύμβολά του, την ιστορία και τη χρησιμότητά του».

Στρέφεται δε ευθέως εναντίον της σημερινής ηγεσίας, υποστηρίζοντας ότι «η επιλογή για διάλυση του ΠΑΣΟΚ έγινε στην πράξη από εκείνους που το εγκατέλειψαν (ασχέτως αν κάποιοι επέστρεψαν ως συναρχηγοί), όσο και από εκείνους που συστηματικά υπεραμύνθηκαν ποικιλώνυμων σχημάτων με έντονη μάλιστα εξωθεσμική αρωγή σε βάρος της προοπτικής του ΠΑΣΟΚ». Σημειώνει δε ότι «αποτελεί ακραία γελοιοποίηση για τα στελέχη αυτά να υπερασπίζονται κάθε τετράμηνο και άλλη εκδοχή κόμματος μόνο και μόνο για να «αποσύρουν» τεχνηέντως το ΠΑΣΟΚ». Και υπογραμμίζει ότι «η χώρα έχει ανάγκη τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου και προοδευτικός χώρος δεν είναι η καρικατούρα των διευθυντηρίων με τις σφραγίδες, αλλά ο λόγος που οδήγησε στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ το 1974. Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι οι αρχές του και η βάση του».

Ο κ. Ρέππας θεωρείται από πολλούς παπανδρεϊκούς ως ένας εν δυνάμει αρχηγός του νέου κόμματος, στην περίπτωση που δεν θελήσει να ηγηθεί ευθέως ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου του σχήματος. Σε ρόλο «ανταγωνιστή» του είναι ο νυν βουλευτής Φίλιππος Σαχινίδης. Τον μεν κ. Ρέππα υποστηρίζουν οι δυνάμεις του λαϊκού και παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ (Καρχιμάκης κ.α.), που είναι και η πλειοψηφία, ενώ τον κ. Σαχινίδη θα ήθελαν κυρίως οι πιο εκσυγχρονιστικές και «δεξιόστροφες» πτέρυγες του παπανδρεϊκού μπλοκ. Ο ανταγωνισμός αυτός θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον εάν πράγματι ο κ. Παπανδρέου επιλέξει ένα ιδιότυπο ηγετικό σχήμα με τον ίδιο σε άτυπο ρόλο καθοδηγητή, αλλά και για την συγκρότηση της ιεραρχίας εάν τελικά ηγηθεί ο πρώην πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του πάντως ο Ευάγγελος Βενιζέλος που βλέπει τις φυγόκεντρες τάσεις να αυξάνονται προτίθεται να πιέσει για την αποτροπή τους. Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του πρόσφατα σε ομιλία του στην Καβάλα ότι θα προσπαθήσει, όπως πάντα, για την ενότητα του χώρου. «Δεν θα σταματήσω, ούτε τη μέρα της κατάθεσης των ψηφοδελτίων στον Άρειο Πάγο, να αγωνίζομαι για τη συστράτευση όλων των στελεχών, για την ενότητα του χώρου, για να μην ζήσουμε την εικόνα μιας περαιτέρω διάσπασης, χωρίς λογική, χωρίς πραγματικό πολιτικό στόχο, γιατί δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια, αλλά και γιατί αυτό συνιστά προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης» είπε με νόημα.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/blog-post_8027.html

Read more...

ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ


ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ! 
Κατευθείαν στο εκτελεστικό απόσπασμα οδηγούν τον πρωθυπουργό οι στενοί του συνεργάτες, καθώς οι ίδιοι διαρρέουν εδώ και λίγα λεπτά ότι μπαίνει τέλος στις πολιτικές πρωτοβουλίες από τον Αντώνη Σαμαρά όπως...
εκφράστηκαν στο διάγγελμα του πρωθυπουργού την περασμένη Κυριακή. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται να πάρει άλλες πρωτοβουλίες μέχρι την τρίτη ψηφοφορία αφήνοντας τα πράγματα να εξελιχθούν!!! Είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια επιλογών και προτιμούν να οδηγηθούν στις εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες που θα είναι δραματικές για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας...
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/blog-post_1993.html

Read more...

Τα δύο σενάρια εκλογών...


Τι προβλέπει το Σύνταγμα...

Ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις σε περίπτωση που η τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποβεί άκαρπη και ο Σταύρος Δήμας δεν συγκεντρώσει 180 βουλευτές. Όπως...
ανακοινώθηκε η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με αποτέλεσμα μετά από μισή ώρα να είναι πλέον γνωστό αν επετεύχθη ο πολυπόθητος αριθμός των 180 βουλευτών.

Αν δεν επιτευχθεί, το επόμενο βήμα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διαλύσει τη Βουλή και το Προεδρικό Διάταγμα να θυροκολληθεί. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει περιθώριο μίας εβδομάδας να διαλύσει τη Βουλή. Σε περίπτωση που το πράξει άμεσα οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 25 Ιανουαρίου. Σε περίπτωση ωστόσο που εξαντλήσει τη διορία που του δίνει το Σύνταγμα οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την 1η Φεβρουαρίου...

parapolitika.gr

Read more...

Με το λεωφορείο έφυγε η Γερασιμίδου...


Η απλότητα και η αντιστοιχία λόγων και πράξεων σε μία εικόνα.

Στη στάση του λεωφορείου περίμενε η βουλευτής του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου, αμέσως μετά την...
ολοκλήρωση της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τα «Νέα» που δημοσίευσαν και τη σχετική φωτογραφία.

Η γνωστή ηθοποιός, ακολουθώντας την πρακτική των βουλευτών του κόμματος για μη χρήση των βουλευτικών προνομίων, έφυγε με το λεωφορείο.

Μία εικόνα, 1.000 λέξεις...

Β.Β. - newpost.gr

Read more...

Νέο κόμμα ιδρύει ο Φλωρίδης...


...με τη συμμετοχή της Διαμαντοπούλου...


Ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, ανακοίνωσε την πρόθεση του να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα με...
τη συμμετοχή και της Άννας Διαμαντοπούλου.


Όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, στόχος του είναι η σύμπραξη μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, καθώς «το κενό, πρέπει να καλυφθεί». Ο Γιώργος Φλωρίδης τόνισε πως επιδίωξή του είναι ο νέος πολιτικός φορέας να εκπροσωπηθεί στις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν. «Να δημιουργηθεί ένας Δημοκρατικός Μεταρρυθμιστικός Πόλος μέσα από συγκρότηση δυνάμεων. Ξεκίνησε μία προσπάθεια εδώ και δύο χρόνια για να καλυφθεί το αίτημα της κοινωνίας», τόνισε...
tvxs.gr

Read more...

Νέο διάγγελμα Σαμαρά...


ΣαμαράςΜετά την δεύτερη ψηφοφορία στην Βουλή και την νέα αποτυχία της κυβέρνησης να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Σταύρος Δήμας, ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να...
απευθύνει και νέο τηλεοπτικό διάγγελμα στους βουλευτές που δεν ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς θα πει στο διάγγελμά του πως, αν στην τρίτη ψηφοφορία εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Σταύρος Δήμας, σκοπεύει να στείλει στη Δικαιοσύνη τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να παίξει το τελευταίο του χαρτί για να διασωθεί, στέλνοντας στη φυλακή τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, θα υπάρξουν αρκετοί βουλευτές από όλους τους πολιτικούς χώρους που θα ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα, ώστε να πάει στη φυλακή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φέρονται αποφασισμένοι να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα και στην τρίτη ψηφοφορία, για να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη ο Ευάγγελος Βενιζέλος και να διασωθεί το ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι προβληματισμένος για το ποια στάση θα πρέπει να κρατήσει στην τρίτη ψηφοφορία αλλά μάλλον θα ψηφίσει παρών, για να γλιτώσει την στενή...
pitsirikos.net

Read more...

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις...


 
«Αιφνιδιαστική κίνηση Σαμαρά πριν την τρίτη ψηφοφορία»... 
Μετά και την δεύτερη ψηφοφορία στην οποία η υποψηφιότητα του Στ.Δήμα συγκέντρωσε 168 ψήφους, αριθμό μακράν των 180 που απαιτούνται στην Τρίτη ψηφοφορία, όλα δείχνουν ότι η χώρα οδεύει τελεσίδικα σε εκλογές.
Την ίδια στιγμή οι διεργασίες...
σε ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό είναι καταιγιστικές με τον κοινοβουλευτικό χάρτη να εμφανίζεται κυριολεκτικά ως κινούμενη άμμος.

Η διάλυση της ΔΗΜΑΡ και η προσχώρηση βουλευτών της έιτε στο ΣΥΡΙΖΑ είτε στο Ποτάμι δημιουργούν νέα δεδομένα στο χώρο του κέντρου, ενώ η συνάντηση Βενιζέλου - Παπανδρέου σύμφωνα με πολλές της πληροφορίες ανακατεύει και πάλι τη τράπουλα στο πάλαι ποτέ ενιαίο ΠΑΣΟΚ με τον Β. Βενιζέλο να προτείνει «ενωτικό συνέδριο». Εξέλιξη που ίσως αποδειχθεί καταλύτης στο κυβερνητικό στρατόπεδο και τους συσχετισμούς στο χώρο της Δεξιάς και Κεντροδεξιάς είναι η θετική ψήφος στην υποψηφιότητα Δήμα των δύο Χρυσαυγιτών βουλευτών.

Πάντως είναι φανερό ότι πλέον ότι οι όποιες διεργασίες έχουν σχέση με τις εκλογές και όχι την Τρίτη και θεωρητικά καθοριστική εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι στο Μαξίμου έχει συζητηθεί και το σενάριο επίσπευσης των εκλογών. Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος το πρωί στη Βουλή μιλούσε για «αιφνιδιαστική κίνηση Σαμαρά πριν την τρίτη ψηφοφορία». 
newsbeast.gr

Read more...

Πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα...


 
... για το επόμενο βήμα...
 Δελτίο τύπου για την πρωινή συνάντηση του του Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη Βουλή εξεδόθη πριν από λίγο από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, επιβεβαιώνοντας...
την πλήρη ρήξη στις σχέσεις των δυο ανδρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως είναι ήδη γνωστό, έχει καταθέσει τις απόψεις του και τις θέσεις του και για την πορεία της χώρας και για την πορεία του κινήματος, που παραμένουν σε ισχύ και είναι αναγκαίες. Προτάσεις, που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της προϊούσας διάλυσης που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ και παράλληλα, της αναγέννησης και ανασυγκρότησής του. Επ´ αυτών δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση.

Πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το επόμενο βήμα και την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στην κεντρική πολιτική σκηνή. 

parapolitiki.com

Read more...

Παραιτήθηκε ο Σαρρής!...




Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ υπέβαλε ο Γιώργος Σαρρής.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου η οποία...
βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη, ο πρόεδρος της ΕΠΟ γνωστοποίησε την απόφασή του.
Πλέον, μένει να δούμε αν η παραίτηση θα γίνει δεκτή ή όχι.
Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή, θα οδηγηθούμε σε εκλογές για την εύρεση του αντικαταστάτη του.
  woop.gr

Read more...