Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Σεμνά και ταπεινά, όπως ακριβώς οι δεξιοί, με ότι έκοψαν από τους συνταξιούχους! Βρεγμένη σανίδα και μαύρο στους υποκριτές!


Από το "Παπατζήδες"

Υπουργοί σαν σταρ του Ηollywood σε πανάκριβες σουίτες και λιμουζίνες στη ΝΥ!

Δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, στη διάρκεια των πρόσφατων επίσημων επισκέψεών τους στις ΗΠΑ επέλεξαν να διαμείνουν σε πανάκριβες σουίτες γνωστών ξενοδοχείων και να χρησιμοποιήσουν ακόμη και λιμουζίνες για τις μετακινήσεις τους.

Ετσι, η κυρία Διαμαντοπούλου πλήρωσε 200 δολάρια για να μεταφερθεί με πολυτελές αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο. Στις υπερπολυτελείς σουίτες του ξενοδοχείου όπου διέμεινε φιλοξενήθηκαν 8 Αμερικανοί πρόεδροι με...
τις πρώτες κυρίες των ΗΠΑ, αστέρες του Χόλιγουντ και μεγιστάνες του πλούτου.
Βασιλικά κρεβάτια, επιβλητικά σαλόνια, βαριά χειροποίητα έπιπλα, εγχάρακτοι καθρέπτες, πανάκριβες υφασμάτινες επιφάνειες και άφθονη χρήση γυαλιού και μαρμάρου σε αριστοκρατική αρμονία κέρδιζαν την καρδιά της απαιτητικής Τζάκι Κένεντι τις στιγμές που ο σύζυγός της και πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι, συζητούσε με τον αδερφό του Ρόμπερτ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.
Το πεντάστερο «The Fairfax at Embassy Row» στην καρδιά της Ουάσινγκτον και σε απόσταση μιας ανάσας από τον Λευκό Οίκο αποτελεί διαχρονικό σύμβολο ισχύος και πολυτέλειας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Η παραπάνω περιγραφή του ξενοδοχείουστέκι του Φρανκ Σινάτρα και του Τζακ Νίκολσον δεν περιέχεται σε κατάλογο επιλεγμένων καταλυμάτων για το κλειστό club του διεθνούς jet set.
Περίπου τις ίδιες ημέρες στην περισσότερο κοσμοπολίτικη, σε σχέση με την Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος απολάμβανε από τα παράθυρα της σουίτας του «New York Palace», η οποία του είχε παραχωρηθεί από το Ιδρυμα Ωνάση, τη μοναδική θέα στον καθεδρικό ναό που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο.
Η τιμή για κάθε βραδιά στη συγκεκριμένη σουίτα ανέρχεται στα 1.500 δολ. Ο υπουργός βρισκόταν εκεί προσκεκλημένος του ιδρύματος για τα εγκαίνια έκθεσης. Ο Ελληνας υπουργός είχε ακόμη τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί την πολυτελή αίθουσα του γυμναστηρίου και να δοκιμάζει διαφορετικές γαστρονομικές δημιουργίες στα gourmet εστιατόρια του ξενοδοχείου, όπως το «Gilt», το «Palace Gate» και το «Istana».
http://www.protothema.gr/

Read more...

Το δίλημμα «σωτηρία ή χρεοκοπία» βάζει ο Γιώργος

“Ψήφος ευθύνης” και όχι αντιμνημονιακή λογική


http://img.protothema.gr/
Με την προειδοποίηση ότι τυχόν μαζική αποδοκιμασία των υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων του ΠΑΣΟΚ θα έχει κρίσιμη πολιτική σημασία, θα βάλει σε κίνδυνο την προσπάθεια σωτηρίας της χώρας και θα σημάνει οπισθοχώρηση στις προσπάθειες της κυβέρνησης να αποτρέψει τη χρεοκοπία θα επενδύσει την διακαναλική συνέντευξη, που θα παραχωρήσει απόψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού αναμένεται να διαφανεί το ενδεχόμενο ότι εάν το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ τότε θα τεθεί θέμα πρόωρων εκλογών, έστω κι αν η επιλογή του επιτελείου του είναι να μην πει ο ίδιος τη λέξη «εκλογές». Είναι ωστόσο ενδεικτική των σκέψεων, που υπάρχουν στην κυβέρνηση, η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση (σήμερα στα Νέα) ότι «δεν κυβερνάμε χωρίς το λαό».

Ο κ. Ραγκούσης ξεκαθαρίζει τι σημαίνει αυτό: «Ή θα έχουµε τον λαό µαζί µας -και όταν λέω τον λαό εννοώ µόνο τον λαό- και έτσι θα κερδίσουµε για τη χώρα τον πόλεµο της επιβίωσης και της ανάπτυξης, ή δεν θα έχουµε τη συµπαράταξη των πολιτών και κατά συνέπεια όσο και να θέλουµε δεν θα καταφέρουµε να βγάλουµε την Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο της παρακµής και της υπανάπτυξης».

Ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει για «ψήφο ευθύνης» και θα ζητήσει, τουλάχιστον από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να μη ρίξουν νερό στο μύλο της αντιπολίτευσης, που ζητά αντιμνημονιακή ψήφο. Προς τούτο θα ταχθεί κατά της αποχής και της χαλαρής ψήφου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι ώρα για έκφραση δυσαρέσκειας και σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει ανέξοδη και χωρίς επιπτώσεις κριτική.

Με τη συνέντευξη αυτή ολοκληρώνεται η στροφή της κυβέρνησης, η οποία αρχικά είχε χαρακτηρίσει την αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου ως «εκλογές του Καλλικράτη», αλλά τώρα και υπό το βάρος των αρνητικών γκάλοπ, αποδέχεται την πρόκληση της αντιπολίτευσης και συμφωνεί ότι οι κάλπες θα έχουν πολιτικό μήνυμα και πρόκειται σαφώς για πολιτική σύγκρουση.

Πάντως η άμεση εμπλοκή του στην αναμέτρηση και η ακραία πολιτικοποίηση των τοπικών εκλογών θεωρείται από πολλούς ως ρίσκο, αφού σε περίπτωση ήττας δεν θα υπάρχει οδός διαφυγής, παρά μόνο ο δρόμος προς πρόωρες εθνικές κάλπες.

Σημειωτέον ότι η συνέντευξη θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, θα μεταδοθεί απ’ ευθείας στις 9 το βράδυ, ερωτήσεις θα υποβάλλουν επτά δημοσιογράφοι από τα αντίστοιχα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και συντονιστής θα είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Read more...

Συνάντηση Τ. Μπιρμπίλη με τον Ρώσο ομόλογό της


Με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Σεργκέι Σματκό συναντήθηκε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία συμμετέχει στο διεθνές φόρουμ «Ο ενεργειακός διάλογος της Μόσχας». Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στη δημιουργία ομάδας εργασίας, η οποία, όπως είπε ο κ. Σματκό θα συνεδριάσει έως το τέλος του 2010, έτσι ώστε Ρωσία και Ελλάδα να επεξεργαστούν τη θέση τους, σχετικά με την υλοποίηση του σχεδίου του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

«Επιβεβαιώσαμε τη στενή σχέση συνεργασίας, προσπαθώντας να κλείσουμε εκκρεμότητες, αλλά και να ανοίξουμε νέους δρόμους συνεργασίας με τη Ρωσία», παρατήρησε η κ. Μπιρμπίλη, συμπληρώνοντας ότι παρέδωσε στον ομόλογό της πρόσκληση, έτσι ώστε η επόμενη συνάντησή τους να γίνει στην Αθήνα.

Όπως είπε η Ελληνίδα υπουργός, συζητήθηκαν τόσο ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream, «ο οποίος έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη χώρα», όσο και ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, αλλά και εκκρεμότητες που υπάρχουν με υδροηλεκτρικούς σταθμούς, στους οποίους εμπλέκεται η ρωσική πλευρά, με στόχο, γενικότερα, «πώς μπορεί η Ελλάδα με τη Ρωσία να έχουν μια διαρκή, συστηματική και προβλέψιμη συνεργασία στο χώρο αυτό».

Σύμφωνα με την κ. Μπιρμπίλη οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν «ό,τι ο Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη παραμένει προτεραιότητα».

Ερωτηθείσα για τη στάση της Βουλγαρίας, σχετικά με το θέμα, η υπουργός είπε ότι αυτή ξεκαθαρίστηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σόφια και «υπάρχει σαφέστατα μια αναβλητικότητα από την πλευρά των Βουλγάρων. Αυτό που έχουν πει επίσημα είναι ότι περιμένουν την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, από τη διέλευση του αγωγού, για να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις». Η Ελλάδα από τη μεριά της, σύμφωνα με την κ. Μπιρμπίλη, «έχει κάνει ό,τι πρέπει να κάνει για την υλοποίηση του αγωγού».

Σεβασμό για τις βουλγαρικές ανησυχίες και απόψεις, εξέφρασε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, ο οποίος υπενθύμισε ότι για τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη έχει υπογραφεί διακυβερνητική συμφωνία, με υποχρεωτικές προβλέψεις για την υλοποίησή του.

Σύμφωνα με τον κ. Σματκό, στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση της ομάδας εργασίας, που αποφάσισαν να σχηματίσουν, από κοινού, με την κ. Μπιρμπίλη θα γίνει συζήτηση για μια «κοινή θέση Ελλάδας και Ρωσίας για το θέμα του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη», χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «στρατηγικό εταίρο» της Ρωσίας.

Ο Ρώσος υπουργός, σημείωσε, ειδικότερα, τη συζήτηση συμφωνιών για την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία «όταν έλθει η ώρα» και εξέφρασε ενδιαφέρον για ρωσική συμμετοχή στην κατασκευή και επέκταση των υποδομών και δικτύων για την εσωτερική διανομή του φυσικού αερίου στη χώρα.




Read more...

ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΜΠΟΛΑΡΗ-ΜΠΟΥΤΑΡΗ


ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
Σε πτήση προς την Θεσσαλονίκη βρίσκονται τώρα οι Παύλος Γερουλάνος και Γιάννης Ραγκούσης. Ανεβαίνουν στη Βόρεια Ελλάδα για να στηρίξουν τις υποψηφιότητες των Μπουτάρη και Μπόλαρη. Ειδικά για τον πρώτο θα τα δώσουν όλα. Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ακόμα... ότι η μάχη της Θεσσαλονίκης δεν έχει έχει χαθεί. Για την περιφέρεια Μακεδονίας τα πράγματα είναι πιο δύσκολα αλλά και εκεί, πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ, ότι όλα μπορεί να συμβούν στον δεύτερο γύρο. Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι πως μπορεί να βοηθήσει ο Γερουλάνος. Για τον Ραγκούση το καταλαβαίνουμε. Ο Γερουλάνος, που είναι εντελώς αντιπαθής τι μπορεί να κάνει υπέρ των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ;
Read more...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5nx3U50RpPS7j_uZiFhWlGvzy4U09aADqntzhj07ieJPxfDeCZmjZzR50wwRYblDCzsgzx7Da0QZrLcX8jqEey-SJwaq93gZTTfv_EyFSmSwjEre_9Nx18IflEvxO-X7zAKYdOEbGU9Q/s1600/FOTO+ZERBA.jpg

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 25-10-2010 και ώρα 21¨30 ο παγκόσμιος πρωταθλητής ενόργανης γυμναστικής Λευτέρης Κοσμίδης θα είναι στο εκλογικό μας κέντρο.

Ο πατέρας του Θανάσης Κοσμίδης, ομοσπονδιακός προπονητής ενόργανης γυμναστικής είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό μας.

ΕΛΕΝΑ ΖΕΡΒΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΑΛΑΤΣΙ


Read more...

Μπεγλίτης: «Ο κίνδυνος χρεοκοπίας δεν έχει ξεπεραστεί»

Οι αυτοδιοικητικές δεν ρίχνουν κυβερνήσεις…


http://img.protothema.gr
Σε διαφορετικό μήκος κύματος από τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για την πορεία της οικονομίας και την εξάλειψη του κινδύνου χρεοκοπίας κινήθηκε σήμερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Μπεγλίτης, αναφέροντας ότι η χώρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.



Παραδέχτηκε πώς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να βρεθεί ένα ολοκληρωμένο διακύβευμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε ερώτηση για ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, απάντησε πως ποτέ σε καμία χώρα οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έριξαν κάποια κυβέρνηση.

Ανέφερε επίσης πως ο πρωθυπουργός έχει την δυνατότητα να πάρει στην πλάτη του την στρατηγική ώστε η χώρα να ξεπεράσει την κρίση.

Για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και την εμπλοκή που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες, εξέφρασε την ευχή πως την Τετάρτη θα κλείσει το θέμα.

Read more...

To OXI (και τα ΝΑΙ) της 28ης Οκτωβρίου στην Τρόικα

Σκληρό "παζάρι" για τα … μετεκλογικά μέτρα


http://img.protothema.gr/
Στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελών, την 28η Οκτωβρίου, μεταφέρεται το σκληρό παζάρι για τα μέτρα μείωσης των ελλειμμάτων, όπου ο πρωθυπουργός θα "μετρήσει" τις αντιδράσεις των ηγετών της Ευρώπης, ενόψει της νέας αναθεώρησης των στοιχείων από τη Eurostat.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος παραχωρεί σήμερα το βράδυ διακαναλική συνέντευξη τύπου για την οικονομία, θα επιχειρήσει να πει "ΟΧΙ" στις πιέσεις της Τρόικας για πρόσθετα μέτρα, και να εκμεταλλευτεί τις διαφωνίες μεταξύ των εταίρων για το σχέδιο Ρομπάι και τους νέους κανόνες που αυτό επιβάλλει σε χώρες με υψηλά ελλείμματα και χρέη όπως είναι η Ελλάδα, αλλά και …μια ντουζίνα άλλες χώρες. Θα αναζητήσει ερείσματα μεταξύ των εταίρων και θα ευθυγραμμιστεί με εκείνους που αντιπαλεύουν την «σκληρή γραμμή» των τεχνοκρατών και των δημοσιονομικά «ακέραιων» κρατών-μελών, όπως οι σκανδιναυικές.

Το προσχέδιο των νέων διατάξεων πάντως που διέρρευσε στο Reuters, προοκάλεσε τη δυσφορία ακόμα και του επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ. Θα προβλέπει σκληρότερες ποινές για τους παραβάτες, αλλά αυτές θα επιβάλλονται μόνο με πολιτική συναίνεση και όχι αυτόματα.

Η Τρόικα των δανειστών εμφανίζεται όμως «διασπασμένη» και ως προς τα μέτρα εξάλειψης των ελληνικών ελλειμμάτων. Κομισιόν και ΕΚΤ τηρούν "σκληρή γραμμή" αφού ο άνθρωπος του Όλι Ρεν στην Αθήνα, Σερβάς Ντερόουζε,

με δηλώσεις του, ζητάει ανοικτά πλέον από την κυβέρνηση πρόσθετα μέτρα "εδώ και τώρα", για να επιτευχθεί ο στόχος για το 2011, παρά την αναθεώρηση από τη Eurostat.

Αντιθέτως, μεγαλύτερο περιθώριο χρόνου για διόρθωση της "τρύπας" των 2,5 δισ. ευρώ, μέχρι το 2014 αντί το 2011, δίνουν στη χώρα μας ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, χώρες της ευρωζώνης όπως η Γαλλία, αλλά και το ΔΝΤ.

Η Γιούροστατ θα ανακοινώσει το οριστικό ύψος του ελλείμματος για την Ελλάδα… στα μέσα Νοέμβριου. Μετά τις δημοτικές εκλογές, στις 15 του μηνός, καταφτάνει στην Αθήνα και η Τρόικα. Το παζάρι με τους δανειστές κορυφώνεται και στις 18 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή τον νέο προϋπολογισμό για το 2011με τα μέτρα που θα τον συνοδεύουν.


Read more...

Από σήμερα ο ταχυδρόμος ...κτυπάει με περαίωση!

100.000 εκκαθαριστικά την ημέρα για έσοδα 600 εκατ. ευρώ


http://img.protothema.gr/
Στο γραμματοκιβώτιό τους θα βρίσκουν από σήμερα και κάθε μέρα, δεκάδες χιλιάδες επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, το … προσκλητήριο του υπουργείου Οικονομικών, που θα τους καλεί να σπεύσουν έως τις 12 Νοεμβρίου να πληρώσουν από 300 έως και αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο δημόσιο, ώστε να "τακτοποιήσουν" τους ανοικτούς τους λογαριασμούς με την εφορία και να κλείσουν τα βιβλία τους.

Θα χρειαστεί όμως μεγάλη προσοχή εκ μέρους όσων θελήσουν να υπαχθούν στη ρύθμιση που αφορά τα έτη 2007-2009, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν λάθη στην εκκαθάριση. Έτσι μπορεί, είτε να πληρώσουν παραπάνω από όσα πρέπει, ή να πληρώσουν λιγότερα και –εφόσον το ανακαλύψει εκ των υστέρων η εφορία- να του ζητήσουν να πληρώσει και άλλα, αλλιώς η περαίωση θα θεωρείται άκυρη!

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ελέγχουν αν αναγράφονται σωστά ο τζίρος, τα καθαρά κέρδη, ο ΜΣΚΚ, τυχόν πρόστιμα που έχουν συνυπολογιστεί κλπ. Αν εντοπίσει λάθη, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθυνθεί στην Εφορία του.

Πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου είναι να ταχυδρομούνται καθημερινά πλέον περί τα 100.000 εκκαθαριστικά, ώστε μέχρι τα τέλη του μηνός ή τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου να έχουν αποσταλεί και τα 1.000.000 ειδοποιητήρια στους παραλήπτες τους, προσδοκώντας ότι η πλειονότητά τους θα ανταποκριθεί μέχρι τις 18 Νοεμβρίου και θα καταβάλλουν το 20% του φόρου περαίωσης που τους αναλογεί, ώστε το δημόσιο να εισπράξει μέσα στο 2010 έως και 600 εκατ. ευρώ που έχει απόλυτη ανάγκη, αλλά και επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ στη διετία 2011-2012.

Όσοι επιτηδευματίες θελήσουν να κλείσουν τις φορολογικές τους εκκρεμότητες της δεκαετίας 2000 - 2009, και να καταστρέψουν τα βιβλία και στοιχεία που αφορούν τις περαιωθείσες χρήσεις τους μέχρι και το 2005, θα κληθούν να πληρώσουν τουλάχιστον 300-1000 ευρώ, σύμφωνα με τον "τιμοκατάλογο" της εφορίας.

«Ταρίφα» από 300 ευρώ

Τα κατώτατα ποσά που καλούνται να πληρώσουν ανά χρήση οι υπόχρεοι για να κλείσουν τις εκκρεμείς φορολογικές τους υποθέσεις της δεκαετίας 2000 - 2009 καθορίστηκαν ως εξής:

* 300 ευρώ ανά έτος που περαιώνεται για τους επιτηδευματίες που δεν τηρούν ή τηρούν βιβλία Α' κατηγορίας του Κ.Β.Σ.

* 500 ευρώ για όσους τηρούν βιβλία Β' κατηγορίας του Κ.Β.Σ.

* 700 ευρώ για όσους τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας του Κ.Β.Σ.

* Ειδικά όμως για ελεύθερους επαγγελματίες, τα ελάχιστα ποσά φόρου για την Β' και Γ' κατηγορία βιβλίων του Κ.Β.Σ. ορίζονται σε 700 και 1.000 ευρώ αντίστοιχα.

Επισημαίνεται ότι για την περαίωση των ανέλεγκτων υποθέσεων και τον προσδιορισμό του φόρου, ο συντελεστής ορίζεται σε 2% για όλα τα επαγγέλματα, με εξαίρεση συγκεκριμένα επαγγέλματα (πρακτορεία τουρισμού και ταξιδιών, πρατηριούχοι βενζίνης και πετρελαίου) στα οποία τα ακαθάριστα έσοδα, λόγω φύσεως του επιτηδεύματος είναι δυσανάλογα υψηλά.

Επί του συντελεστή αυτού εφαρμόζεται συντελεστής προοδευτικότητας ανάλογα με το ποσό των ακαθάριστων εσόδων και επί του αποτελέσματος υπολογίζεται ο επιπλέον φόρος με συντελεστή 25% για τις Α.Ε. και ΕΠΕ και 20% για κάθε άλλη περίπτωση.

Θα πρέπει βέβαια να αναφερθεί ότι το ποσό του φόρου προσαυξάνεται αν υπάρχουν παραβάσεις ή επιβαρυντικά στοιχεία ή αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη.

Ο φορολογούμενος πάντως που έλαβε το εκκαθαριστικό σημείωμα και επιθυμεί να περαιώσει θα πρέπει να καταβάλει το 20% του ποσού της συνολικής οφειλής το οποίο δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 500 ευρώ.

Έως και 24 δόσεις

Ο τρόπος καταβολής του υπολοίπου 80% της συνολικής οφειλής όπως προκύπτει από το εκκαθαριστικό σημείωμα, θα γίνει ως εξής:

* Για αρχική συνολική οφειλή μέχρι 5.000 ευρώ το 80% καταβάλλεται σε 6 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστη καταβολή δόσης 500 ευρώ με εξαίρεση την τελευταία δόση.

* Από 5.000 και μέχρι 10.000 ευρώ, σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις.

* Από 10.000 μέχρι 15.000 ευρώ, σε 12 ίσες μηνιαίες δόσεις.

* Από 15.000 μέχρι 20.000, σε 18 ίσες μηνιαίες δόσεις.

* Από 20.000 και άνω σε 24 ίσες μηνιαίες δόσεις.

Αν καταβληθεί ολόκληρο το οφειλόμενο ποσό είτε κατά την ημερομηνία καταβολής του 20% της συνολικής οφειλής, είτε μέσα στην προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης, παρέχεται έκπτωση ποσοστού 10% επί του ποσού αυτού.

Στην περαίωση μπορούν να ενταχθούν και οι υποθέσεις που έχουν υπαχθεί στον αυτοέλεγχο και περιλαμβάνονται στις επιλεχθείσες προς έλεγχο, εφόσον δεν έχει αρχίσει ο έλεγχος ή έχει αρχίσει αλλά δεν έχει περατωθεί.

Επισημαίνεται ότι στην περαίωση υπάγονται και όσες υποθέσεις διαχειριστικών περιόδων 2008 και 2009 έχουν υπαχθεί στον αυτοέλεγχο, με την υποχρέωση καταβολής ποσού φόρου ίσου με το μισό του ελάχιστου ποσού.
Read more...

ΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ Α' ΓΥΡΟΥ ΒΑΖΕΙ, ΠΛΕΟΝ, ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ


Στα αποτελέσματα του α΄ γύρου αναφορικά με τα ποσοστά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βάζουν, πλέον, τον πήχη το Μέγαρο Μαξίμου και η Ιπποκράτους. Μ’ αυτόν τον τρόπο αποσυνδέουν το πολιτικό μήνυμα των περιφερειακών εκλογών από τον αριθμό των περιφερειών που θα κερδίσουν τα δύο κόμματα στον α΄ και, κυρίως, στο β΄ γύρο.

Να υπενθυμίσουμε ότι από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος, μέχρι στιγμής δεν είχε τεθεί δημοσίως θέμα αριθμού περιφερειών που θα κερδηθούν, ωστόσο σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αλλά και συνεργάτες του πρωθυπουργού έκαναν λόγο για άνω των 8.

Αντίστοιχη τοποθέτηση είχε κάνει σε προ 20ημερου γεύμα με δημοσιογράφους ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης
Ωστόσο, πιο μετριοπαθείς, ακόμη και την περίοδο που διαφαινόταν άνετη επικράτηση του ΠΑΣΟΚ υποστήριζαν ότι ο πήχης πρέπει να μπει στα ποσοστά των δύο κομμάτων και όχι στον αριθμό των περιφερειών.
http://www.aftodioikisi.gr

Read more...

Προσλήψεις επιτυχόντων ΑΣΕΠ


Εννιακόσιοι πενήντα επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ προσλαμβάνονται έως τα τέλη του χρόνου, αντί για το 2012, προκειμένου να καλύψουν κενά που προέκυψαν, λόγω συνταξιοδοτήσεων. Υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να απορροφήσουν περίπου 800 υπαλλήλους, ενώ οι άλλοι 150 διορίζονται σε άλλα υπουργεία. Άλλοι 500 επιτυχόντες σε διαγωνισμούς των ΟΤΑ θα προσληφθούν σταδιακά μετά την 1-1-2011 που θα εγκατασταθούν οι νέες δημοτικές αρχές. Για όλους τους νεοπροσλαμβανόμενους πρέπει να έχουν εκδοθεί οριστικοί πίνακες του ΑΣΕΠ, μέχρι τις 31/12/2009.





Read more...

Άλλη μια επίσκεψη σε ξενοδοχείο του Πρωθυπουργού..


Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε χθες ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και μίλησε στην Περιφερειακή σύσκεψη με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, (Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010). Στην περιφερειακή σύσκεψη με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, συζητήθηκαν θέματα αγροτικής οικονομίας, ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Ενταση επικράτησε κατά την άφιξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο ξενοδοχείο όπου και πραγματοποιήθηκε η ομιλία του. Εργαζόμενοι της ενωμένης κλωστοϋφαντουργίας, τον περίμεναν στην είσοδο του κτιριακού συγκροτήματος, ωστόσο ο ίδιος παρά τις εκλήσεις τους δεν κατέβηκε από το αυτοκίνητο του, για να τους μιλήσει.
Το όχημα με τον πρωθυπουργό εισήλθε στο χώρο του ξενοδοχείου και άντρες της αστυνομίας απέκλεισαν την πρόσβαση στους εργαζόμενους με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. deltatelevision



Read more...



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βούλα Κεχαγιά
Και ζητεί ψήφο ευθύνης από τους πολίτες...
Ο Γιώργος Παπανδρέου κατάτην επίσκεψή του το Σάββατο στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δηµάρχου Αλεξανδρούπολης Μιχάλη Κογιοµτζή. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως «η πορεία για τη σωτηρία της χώρας δεν ανακόπτεται. Η προσπάθειά µας θα ολοκληρωθεί»
Ψήφο εµπιστοσύνης στην κυβέρνησή του αναµένεται να ζητήσει από τους πολίτες στις 7 Νοεµβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου. Και¬ στη διακαναλική συνέντευξη που θα παραχωρήσει απόψε από το Μέγαρο Μαξίµου θα εκπέµψει σαφές µήνυµα πως η κυβέρνηση δεν θα µπορέσει σε κλίµα πολιτικής αστάθειας να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και την υπανάπτυξη.

Ο κ. Παπανδρέου θα καλέσει τον ελληνικό λαό να επιβεβαιώσει την εµπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπονοώντας πως αν το αποτέλεσµα της κάλπης, κυρίως στον πρώτο γύρο, δείξει εικόνα ανατροπής στον εκλογικό συσχετισµό, δεν µπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα προσφυγής σε εκλογές.

Ο Πρωθυπουργός, σύµφωνα µε πληροφορίες, θα προσπαθήσει να αποφύγει να χρησιµοποιήσει τη λέξη εκλογές, κάτι που συµφωνήθη κε άλλωστε σε σύσκεψη που πραγµατοποιήθηκε χθες το απόγευµα στο Καστρί παρουσία στενών συνεργατών του όπως οι κ.κ. Ραγκούσης, Χυτήρης, Γερουλάνος, Αθανασάκης, Πεταλωτής, Πετρουλάκης, Ελενόπουλος. Θα επαναλάβει όµως µε σαφήνεια τα πολιτικά διλήµµατα της προσεχούς κρίσιµης αναµέτρησης. Ο κ. Παπανδρέου θα τονίσει µε έµφαση ότι οι πολίτες καλούνται στις 7 Νοεµβρίου να επιλέξουν ανάµεσα στην προοπτική σωτηρίας της χώρας ή στην απειλή της χρεοκοπίας και θα επισηµάνει: «Ή αφήνουµε την προσπάθεια να πάει χαµένη µαζί µε τις θυσίες ενός ολόκληρου λαού ή χτίζουµε πάνω στην έως σήµερα πορεία µας και την ολοκληρώνουµε».

«Οχι σε νέα µέτρα»
Το περίγραµµα όσων θα αναφέρει στη σηµερινή, βαρύνουσας πολιτικής σηµασίας συνέντευξή του το έδωσε µε ευκρίνεια ο Πρωθυπουργός µε χθεσινό άρθρο του στο «Βήµα της Κυριακής», όπου ακόµη µία φορά εµφανίστηκε αποφασισµένος να µην αποδεχθεί την εφαρµογή νέων µέτρων στην πλάτη του ελληνικού λαού. «Οι υποχρεώσεις µας είναι δεδοµένες. Εξίσου δεδοµένη είναι η αποφασιστικότητά µας να τηρήσουµε τις δεσµεύσεις που έχουµε αναλάβει, γιατί είναι ζήτηµα επιβίωσης της Ελλάδας. Αλλά έως εκεί», ανέφερε στο άρθρο του ο Γ. Παπανδρέου. Πολιτικό το διακύβευµα
Παράλληλα και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης µε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» επιβεβαιώνει ότι το διακύβευµα των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση είναι βαθύτατα πολιτικό. «Ή θα έχουµε τον λαό µαζί µας – και όταν λέω τον λαό εννοώ µόνο τον λαό – και έτσι θα κερδίσουµε για τη χώρα τον πόλεµο της επιβίωσης και της ανάπτυξης, ή δεν θα έχουµε τη συµπαράταξη των πολιτών και κατά συνέπεια όσο και να θέλουµε δεν θα καταφέρουµε να βγάλουµε την Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο της παρακµής και της υπανάπτυξης» τονίζει.

Σύµφωνα µε αρµόδιες πηγές, το Μέγαρο Μαξίµου ποντάρει πολλά στη σηµερινή τηλεοπτική εµφάνιση του Πρωθυπουργού την οποία εκτιµάται ότι θα παρακολουθήσουν 3 - 4 εκατ.

πολίτες, δηλαδή πολύ περισσότεροι από όσους παρακολούθησαν τη συνέντευξη Τύπου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Κυβερνητικοί παράγοντες επιβεβαιώνουν ότι ουσιαστικά ο κ. Παπανδρέου, το πρόσωπο που έχει φθαρεί λιγότερο κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, παίρνει πάνω του το µεγαλύτερο βάρος της επικείµενης πολιτικής µάχης. Ωστόσο παραδέχονται ότι η συνέντευξη ενέχει και το ρίσκο να µην αποδώσει τα αναµενόµενα πολιτικά οφέλη για την κυβέρνηση.

Αλλαγή στρατηγικής
Η διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού αποφασίστηκε µετά τη διαπίστωση ότι µεγάλη µερίδα των ψηφοφόρων σκέφτεται να προσέλθει στις κάλπες µε χαλαρή διάθεση, εποµένως δεν θα είχε πρόβληµα να «τιµωρήσει» την κυβέρνηση. Εντάσσεται µάλιστα στην αλλαγή στρατηγικής που αποφασίστηκε τις τελευταίες ηµέρες και συνοδεύτηκε από σκλήρυνση της εικόνας της κυβέρνησης και την παρουσίαση πολιτικών διληµµάτων. Ως εκ τούτου, στόχος στις εκλογές του Νοεµβρίου είναι να αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόµµα από τον πρώτο γύρο, παρά τα επώδυνα µέτρα που αναγκάστηκε να λάβει µέσα σε ένα χρόνο. Στην πράξη αυτό σηµαίνει ότι το κυβερνών κόµµα την πρώτη Κυριακή δεν θα µετράει πράσινες περιφέρειες και πράσινους δήµους, αλλά το άθροισµα που του δίνουν οι ψήφοι που θα συγκεντρώσει από τους υποψηφίους του. «Ακόµη και µε τέσσερις µονάδες να βγούµε µπροστά από τη Νέα Δηµοκρατία, θα έχουµε κάθε λόγο να λέµε πως µολονότι ο ελληνικός λαός αναγκάστηκε να κάνει θυσίες εξακολουθεί να στηρίζει το ΠΑΣΟΚ», αναφέρει θεσµικός παράγων της κυβέρνησης εξηγώντας το σκεπτικό της νέας στρατηγικής.

Πονοκέφαλος Ευρωπαίων
Κορυφαίος υπουργός έλεγε χθες στα «ΝΕΑ» πως ήταν επιβεβληµένο να τεθούν από την κυβέρνηση και από τον Πρωθυπουργό πολιτικά διλήµµατα ενόψει εκλογών και εξηγούσε πως οι ευρωπαίοι αξιωµατούχοι «τρέµουν στην ιδέα πως θα µπορούσε να προκληθούν εκλογές καθώς στην παρούσα φάση εµπιστεύονται µόνο τον Γ. Παπανδρέου».

«ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ»

«Ή αφήνουµε την προσπάθεια να πάει χαµένη µαζί µε τις θυσίες του λαού ή χτίζουµε πάνω στην πορεία µας και την ολοκληρώνουµε»


Στις 9 η διακαναλική συνέντευξη από το Μέγαρο Μαξίµου

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ Μαξίµου και όχι στο ραδιοµέγαρο της Αγίας Παρασκευής – όπως γίνεται µε τα debate – θα δοθεί η διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού σε επτά δηµοσιογράφους τηλεοπτικών καναλιών.

Η συνέντευξη που θα µεταδοθεί ζωντανά θα αρχίσει στις εννέα το βράδυ και θα έχει διάρκεια περίπου µιάµισης ώρας. Την τηλεοπτική κάλυψη έχει αναλάβει η ΕΡΤ, η οποία θα στήσει οκτώ κάµερες στο πρωθυπουργικό γραφείο και θα δώσει «pool» εικόνα ταυτόχρονα σε όλα τα κανάλια. Η συνέντευξη θα είναι εφ’ όλης της ύλης, δεν θα περιλαµβάνει θεµατικές ενότητες, ωστόσο όπως συµφωνήθηκε χθες σε συνάντηση των δηµοσιογράφων που θα υποβάλουν τις ερωτήσεις, θα κυλήσει σε δύο γύρους, κάτι που σηµαίνει ότι καθένας από τους επτά «ανακριτές» του Πρωθυπουργού θα έχει τη δυνατότητα να του υποβάλει τουλάχιστον δύο ερωτήσεις. Σε περίπτωση πάντως που κάποιος από τους συµµετέχοντες δηµοσιογράφους θέλει διευκρινίσεις από τον κ. Παπανδρέου θα έχει τη δυνατότητα να επανέλθει µετά το τέλος της πρωθυπουργικής απάντησης σε νέα ερώτηση επί του ιδίου θέµατος. Τη συνέντευξη αυτή τη φορά δεν θα συντονίζει δηµοσιογράφος, αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος και θα δίνει τον λόγο στους εκπροσώπους των καναλιών.

Στη χθεσινή συνάντηση των δηµοσιογράφων έγινε ψηφοφορία για τη σειρά µε την οποία θα υποβληθούν οι ερωτήσεις. Ετσι, πρώτο θα υποβάλει ερώτηση το Μega µε την Ολγα Τρέµη, ακολούθως ο Αntenna µε τη Μαρία Χούκλη, στη συνέχεια το Star µε τον Αιµίλιο Λιάτσο, ο Αlter µε τον Ανδρέα Κωνσταντάτο, ο Αlpha µε τον Αντώνη Σρόιτερ, στη συνέχεια ο Σκάι µε τη Σία Κοσιώνη και στο τέλος η ΝΕΤ µε τον Προκόπη Δούκα.


Σαµαράς: «Οχι στα ψευτοδιλήµµατα»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος , nasopoulos@dolnet.gr

ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ φθοράς στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Γ. Παπανδρέου είναι αποφασισµένος να κλιµακώσει ο Αντ. Σαµαράς έως τις κάλπες για την Αυτοδιοίκηση, εκτιµώντας ότι αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την πολιτική ανάκαµψη της Ν.Δ.

Στη Ρηγίλλης δεν κρύβουν τον προβληµατισµό τους από τα δηµοσκοπικά ευρήµατα, που δείχνουν ότι η αξιωµατική αντιπολίτευση αδυνατεί να πείσει ως εναλλακτική λύση και να συσπειρώσει την κοµµατική βάση της. Ωστόσο θεωρούν ότι αυτό θα συµβεί σε επόµενο στάδιο, από τη στιγµή που η κυβέρνηση εισέλθει σε έναν κύκλο παρατεταµένης φθοράς. Γι’ αυτό τον λόγο θεωρούν καθοριστικής σηµασίας να βγει το ΠΑΣΟΚ «ζεµατισµένο» από τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση, όπως λέει µε κάθε ευκαιρία ο κ. Σαµαράς, και να δηµιουργηθεί στην κοινή γνώµη η εντύπωση ότι η κυβέρνηση κινείται πλέον µε «ηµεροµηνία λήξης». «Μπροστά σε µια λαβωµένη κυβέρνηση, η αξιωµατική αντιπολίτευση κερδίζει ευκολότερα ζωτικό χώρο και έχουν µεγαλύτερη απήχηση οι παρεµβάσεις της», λένε στενοί συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ., προεξοφλώντας ότι έως την προσεχή άνοιξη η αξιωµατική αντιπολίτευση θα έχει βρεθεί σε τροχιά ραγδαίας ανόδου.

Με αυτό τον στόχο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιλέγει τη µετωπική σύγκρουση µε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, ακόµη και µε απαξιωτικές αναφορές εις βάρος του.

Στη γραµµή αυτή θα κινηθεί και µετά τη διακαναλική συνέντευξη του κ. Παπανδρέου απόψε, την οποία – κατά πληροφορίες – ο κ. Σαµαράς αναµένεται να σχολιάσει άµεσα. «Οχι» σε πρόωρες κάλπες
Στη Ρηγίλλης εκτιµούν ότι ο Πρωθυπουργός θα αφήσει ανοιχτό το ενδεχόµενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες εάν η κυβέρνηση εµφανιστεί ανίσχυρη µετά τις δηµοτικές και περιφερειακές εκλογές και γι’ αυτό ο πρόεδρος της Ν.Δ. σπεύδει από προχθές να προκαταλάβει την πρωθυπουργική παρέµβαση.

«Σε ώρες µεγάλης και βαθιάς οικονοµικής κρίσης µια κυβέρνηση σοβαρή πρέπει να επενδύει στην αλήθεια και όχι στο ψέµα. Τα ψευτοδιλήµµατα, τα οποία όλοι καταλαβαίνουµε ότι πρόκειται να βάλει τις επόµενες ηµέρες ο κ. Παπανδρέου, θα πέσουν στο κενό», ήταν το δικό του µήνυµα. Στους ίδιους τόνους κινήθηκε και χθες ο κ. Σαµαράς επαναλαµβάνοντας σε συνοµιλητές του ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ζητήσει εκλογές ακόµη και αν στις κάλπες για την Αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση υποστεί βαριά ήττα.

Περί συνεργασιών
Συνεργάτες του κ. Σαµαρά δεν αποκλείουν σε αυτή την περίπτωση να επανέλθουν πιεστικά τα σενάρια περί κυβερνητικών συνεργασιών (όπως ήδη ζητεί ο Γ. Καρατζαφέρης), αναγκάζοντας και την αξιωµατική αντιπολίτευση να επανακαθορίσει τη στάση της. Μέχρι σήµερα, ως γνωστόν, ο πρόεδρος της Ν.Δ. απορρίπτει κατηγορηµατικά κάθε συζήτηση για τη συµµετοχή της Ν.Δ. σε οικουµενική κυβέρνηση.

Από χθες, πάντως, ο κ. Σαµαράς περιοδεύει στον τόπο καταγωγής του, τη Μεσσηνία, στέλνοντας σαφές µήνυµα ότι η υποψηφιότητα του Δηµ. Δράκου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι, µαζί µε του Βασ. Κικίλια στην Αττική, ανάµεσα στα προσωπικά στοιχήµατά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέπτεται για δεύτερη φορά µέσα σε είκοσι ηµέρες την Πελοπόννησο µε σκοπό τη στήριξη του κ. Δράκου.
nEA.


Read more...

«Αγριο ξεκαθάρισμα» σε ΔΕΚΟ, νοσοκομεία, ΟΤΑ και Ταμεία...



Tο «μεγάλο ξεκαθάρισμα» στα οικονομικά των ζημιογόνων ΔEKO, των νοσοκομείων, των OTA και των ασφαλιστικών ταμείων θα γίνει εντός του 2011.Tο νέο κύμα περικοπών στις πρωτογενείς δαπάνες, μετά το ψαλίδισμα μισθών και συντάξεων εντός του τρέχοντος έτους, θα εστιαστεί στους φορείς της γενικής κυβέρνησης, που συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό να γεννούν ελλείμματα.

Tο ύψος των περικοπών θα είναι...
ανάλογο με το εύρος της ανοδικής αναθεώρησης για το έλλειμμα του 2009 που θα αποφασίσει η Eurostat.


Oσο μεγαλύτερη είναι η αρνητική επίπτωση στο έλλειμμα του τρέχοντος έτους, τόσο μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή θα χρειαστεί και για του χρόνου, με το «μάρμαρο» να πληρώνουν κατά κύριο λόγο οι οργανισμοί της γενικής κυβέρνησης.

Mε τις μέχρι στιγμής πληροφορίες και με δεδομένο πως το έλλειμμα του 2009 θα οριοθετηθεί στο 15,5% του AEΠ ίσως και λίγο υψηλότερα, στην Kομισιόν θεωρούν πως θα επιφέρει επιβάρυνση του ελλείμματος του τρέχοντος έτους κατά μία ποσοστιαία μονάδα του AEΠ ή 2,3 δισ. ευρώ.

Στο υπουργείο Oικονομικών εκτιμούν πως η επιβάρυνση θα είναι της τάξης του 0,5% του AEΠ.

Mέχρι να βγει ο χρησμός της Eurostat στις 15 Nοεμβρίου, θα υπάρξουν στο παρασκήνιο διαβουλεύσεις, με την ελληνική πλευρά να επιχειρεί να περιορίσει την αρνητική επίδραση της αναθεώρησης και συνεπακόλουθα να αποκρούσει τις πιέσεις κυρίως των κοινοτικών για πρόσθετα μέτρα στον προϋπολογισμό του 2011.

Πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι θα χρειαστεί επιπλέον δημοσιονομική προσαρμογή της τάξης του 1,65 με 2 δισ. ευρώ, προκειμένου να περιοριστεί το έλλειμμα του 2011 στα 16,28 δισ. ευρώ ή 7% του AEΠ.

Aπό εκεί και πέρα το οικονομικό επιτελείο φαίνεται πως ασπάζεται τις προτροπές ΔNT, EE και Tράπεζας της Eλλάδος για γενναίες περικοπές σε ΔEKO, νοσοκομεία, OTA και ασφαλιστικά ταμεία.

Το ΔΝΤ
Eνδεικτική είναι η δήλωση της εκπροσώπου του ΔNT, κ. Nαρντίν Σιμονέτα, στο «Eθνος της Kυριακής», σύμφωνα με την οποία «η λήψη μέτρων για τον πλήρη έλεγχο των εξόδων σε περιφερειακό-τοπικό επίπεδο (OTA, νοσοκομεία, ταμεία ασφάλισης) θα αποτελέσει το κλειδί για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία του προγράμματος».

Προς την ίδια κατεύθυνση ο διοικητής της Tράπεζας της Eλλάδος, κ. Γιώργος Προβόπουλος, στην έκθεσή του, που δίνεται αύριο στη δημοσιότητα, θα επιμείνει σύμφωνα με πληροφορίες πως η δημοσιονομική προσαρμογή εντός του επόμενου έτους θα πρέπει να υλοποιηθεί κατά τα 2/3 μέσω της μείωσης των δαπανών και κατά το 1/3 μέσω της ενίσχυσης των φορολογικών εσόδων, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επιλεγεί εκ νέου το μοντέλο περικοπής μισθών και επιδομάτων και αύξησης των φορολογικών συντελεστών.

H Tράπεζα της Eλλάδος θεωρεί αναγκαία συνθήκη για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος τον ουσιαστικό εξορθολογισμό των δαπανών στους φορείς της γενικής κυβέρνησης, με το σκεπτικό ότι υπάρχει αρκετό «λίπος».

Eτσι το οικονομικό επιτελείο προωθεί:

* Tην πλήρη αναδιάρθρωση των ΔEKO, η οποία και θα αρχίσει από τους συγκοινωνιακούς φορείς. Θα ψαλιδιστούν κατά 15% τα λειτουργικά έξοδα και θα μπει πλαφόν στις πρόσθετες αμοιβές των εργαζομένων, ώστε αυτές να μην ξεπερνούν το 10% με 15% του βασικού μισθού, τη στιγμή που σήμερα το σχετικό ποσοστό ανέρχεται ακόμη και στο 45%. Στο υπουργείο Oικονομικών εκτιμούν πως από αυτές τις παρεμβάσεις η εξοικονόμηση πόρων μπορεί να φτάσει το 2011 στα 400 εκατ. ευρώ.
* Oι καταναλωτικές δαπάνες των υπουργείων θα μειωθούν άνω του 10% σε σχέση με φέτος. Παράλληλα στο τελικό κείμενο του νέου προϋπολογισμού θα μπει «πλαφόν» στις δαπάνες που θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τα υπουργεία.
* Στα ασφαλιστικά ταμεία οι επιχορηγήσεις θα δίνονται με το σταγονόμετρο και παράλληλα υπολογίζεται πως θα μειωθούν οι δαπάνες του συστήματος υγείας κατά 1 δισ. ευρώ από την εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
* Στους OTA ο στόχος της εξοικονόμησης πόρων από την πλήρη εφαρμογή του «Kαλλικράτη» θα τεθεί πάνω από τα 500 εκατ. ευρώ, που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Κώστας Τσαχάκης EΘΝΟΣ.


Read more...

ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ


Ρεπορτάζ : Έφη Καραγεώργου
(από το Έθνος)
Νέα βάρη στους δανειολήπτες φέρνει η ξέφρενη κούρσα του euribor, καθώς αυξάνει εν μέσω κρίσης και συμπίεσης των εισοδημάτων τις δόσεις των στεγαστικών αλλά και των επιχειρηματικών δανείων. Παράλληλα πλήγμα για τους δανειολήπτες που επέλεξαν δάνειο σε φράγκο...
Ελβετίας αποτελεί η συνεχής άνοδος του ελβετικού νομίσματος, καθώς το euribor 3μήνου ξεπέρασε πλέον και το 1%, άνοδος που μεταφράζεται σε σημαντική μηνιαία επιβάρυνση στις δόσεις των στεγαστικών. Για παράδειγμα σε ένα στεγαστικό 250.000 ευρώ με περίοδο αποπληρωμής τα 30 χρόνια η μηνιαία δόση ήταν 1.137,5 ευρώ, όταν το euribor βρισκόταν στο 0,65% και το τελικό επιτόκιο στο 3,6%. Τώρα με euribor στο 1,025% το επιτόκιο «αγγίζει» το 4% και η μηνιαία δόση τα 1.192,5 ευρώ. Δηλαδή η δόση αυξήθηκε κατά 55 ευρώ και 660 ευρώ κατ’ έτος. Αντίστοιχα για στεγαστικό 200.000 ευρώ και περίοδο αποπληρωμής τα 25 χρόνια, η μηνιαία επιβάρυνση φθάνει τα 44 ευρώ (528 τον χρόνο) και για δάνειο 180.000 ευρώ το οποίο θα αποπληρωθεί σε 15 χρόνια στα 36 ευρώ τον μήνα (432 ευρώ τον χρόνο). Τώρα για όσους έχουν λάβει στεγαστικό σε ελβετικό φράγκο η αύξηση της δόσης για ποσό 200.000 φράγκων το οποίο θα αποπληρωθεί σε 25 χρόνια, με επιτόκιο 3,5%, φθάνει τα 73 ευρώ σε σύγκριση με τη δόση πριν από ακριβώς ένα χρόνο. Οι επιβαρύνσεις είναι εξαιρετικά πιθανό να αυξηθούν περαιτέρω εντός του επόμενου έτους, εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις τραπεζικών στελεχών για ενίσχυση του euribor ακόμη και κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12μήνου, οι τράπεζες χορηγούσαν στεγαστικά δάνεια με επιτόκιο συνδεδεμένο με το euribor και όχι με το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως έκαναν κατά το παρελθόν. Επιπρόσθετα χαμένοι βγαίνουν και οι νέοι δανειολήπτες, καθώς, πέρα από τη μεγάλη άνοδο του euribor, έχουν να... αντιμετωπίσουν και την αύξηση του περιθωρίου κέρδους των τραπεζών. Πιο αναλυτικά, άλμα έκανε τις τελευταίες μέρες το διατραπεζικό επιτόκιο euribor 3μήνου, το οποίο από το χαμηλό 0,64% του περασμένου Απριλίου βρέθηκε στο 1,025%, επιβαρύνοντας τις δόσεις σε στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια. Η αύξηση στις δόσεις των στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων επιδεινώνει περαιτέρω τις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στις οποίες ζουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, σπεύδουν σε ρυθμίσεις των δανείων τους.
Read more...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Χαρακτήρα εθνικών εκλογών δίνει πλέον το Μαξίμου στις κάλπες του Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα να φουντώνουν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών στην περίπτωση ψήφου αποδοκιμασίας της κυβέρνησης. Το θέμα αναμένεται να τεθεί στον πρωθυπουργό κατά τη διακαναλική συνέντευξη στις 21:00 σημερα. Ο Γ.Παπανδρέου έχει προσδώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τις πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση στην εκλογική αναμέτρηση για την αυτοδιοίκηση...
Πρόκειται για μια στροφή στην στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, που στόχο έχει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του. Ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά σε περίπτωση ψήφου αποδοκιμασίας της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός θα ερωτηθεί για το ζήτημα στη διάρκεια της διακαναλικής, ωστόσο δεν φαίνεται πιθανό να απαντήσει με τρόπο που να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Σύμφωνα με το Mega, ο κ. Παπανδρέου, με τις απαντήσεις του, αναμένεται να στείλει στους ψηφοφόρους τρία μηνύματα, ζητώντας: •να μην υπάρξει πολιτική αστάθεια μετά τις εκλογές •να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού •καθαρές λύσεις Η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού έχει προγραμματιστεί για τις 21:00 τη Δευτέρα. Θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και θα διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα. Επτά δημοσιογράφοι θα «ανακρίνουν» τον κ. Παπανδρέου, ενώ τον συντονισμό θα έχει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής. Οι ερωτήσεις θα γίνουν κατά σειρά από τους δημοσιογράφους: Όλγα Τρέμη (Mega), Μαρία Χούκλη (ANT1), Αιμίλιος Λιάτσος (STAR), Αντρέας Κωνσταντάτος (Alter), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Πέτρος Δούκας (ΝΕΤ). Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δημοσιογράφοι έχουν συμφωνήσει να επικεντρώσουν τις ερωτήσεις τους σε δύο θεματικές ενώτητες: τις εκλογές και την οικονομία. Έτσι, θα υπάρξουν δύο κύκλοι ερωτήσεων και κάθε δημοσιογράφος θα έχει δικαίωμα να θέσει μία ερώτηση συν μία διευκρινιστική ερώτηση σε κάθε κύκλο. Δεν θα υπάρξει χρονικός περιορισμός κατά τη διατύπωση των ερωτήσεων, ή κατά τις απαντήσεις του πρωθυπουργού. Διακαναλική και από τον Σαμαρά; Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, στη Ρηγίλλης εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί να παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη και ο Αντώνης Σαμαράς. Οι αποφάσεις θα ληφθούν εντός της εβδομάδας και αφού αποτιμηθεί το αποτέλεσμα της συνέντευξης του πρωθυπουργού. Εφόσον ο πρόεδρος της ΝΔ δώσει συνέντευξη, αυτή θα προγραμματισθεί για την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή στην τελική ευθεία πριν από τις κάλπες της 7ης Νοεμβρίου. Εναλλακτικά, η Ρηγίλλης εξετάζει το ενδεχόμενο να παραχωρήσει ο κ. Σαμαράς ξεχωριστές ανά κανάλι συνεντεύξεις, ή μία συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο.
Read more...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5nx3U50RpPS7j_uZiFhWlGvzy4U09aADqntzhj07ieJPxfDeCZmjZzR50wwRYblDCzsgzx7Da0QZrLcX8jqEey-SJwaq93gZTTfv_EyFSmSwjEre_9Nx18IflEvxO-X7zAKYdOEbGU9Q/s1600/FOTO+ZERBA.jpg






«Θερμά συγχαρητήρια στο Λευτέρη Κοσμίδη!»

Υπερηφάνεια και συγκίνηση νιώσαμε ως Έλληνες -και κυρίως ως Γαλατσιώτες- για τη Χρυσή επιτυχία του δικού μας, Λευτέρη Κοσμίδη, που στέφθηκε χτες Παγκόσμιος πρωταθλητής

στις ασκήσεις εδάφους, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής του Ρότερνταμ!

Ο 19χρονος Λευτέρης, γιος του Θανάση Κοσμίδη, ομοσπονδιακού προπονητή της ενόργανης γυμναστικής και μαχητικού μέλους της παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών Πράσινο Γαλάτσι», πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση στο "Αχόι", όπου διεξάγονται οι αγώνες, και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (με 15.700 βαθμούς), αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ιάπωνα Κοχέι Ουτσιμούρα και στην τρίτη τον Βρετανό, Ντάνιελ Πέρβις!

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ήταν ο πρώτος τελικός παγκοσμίου πρωταθλήματος που συμμετείχε το χρυσό παιδί της ελληνικής γυμναστικής!

Με την πρώτη νικητές!!!!

Η επιτυχία του Λευτέρη Κοσμίδη, αυτή ειδικά την περίοδο του κρίσιμου αγώνα για το Γαλάτσι, μεταφέρει ένα δυναμικό μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας!

Συγχαρητήρια στον ίδιο, την οικογένεια του και τους ανθρώπους που τον στήριξαν και πάντα νίκες, που μας κάνουν όλους μας υπερήφανους.

Έλενα Ζέρβα

Υποψήφια δήμαρχος Γαλατσίου


Read more...