Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Σταθερή κυβέρνηση, με προοδευτικό πρόγραμμα και φερέγγυα πρόσωπα, ζητά ο Φ.Κουβέλης

«Ο λαός δεν θέλει μονομερείς ενέργειες»


O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης
O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης   (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Σταθερή κυβέρνηση με προοδευτικό πρόγραμμα και φερέγγυα πρόσωπα ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι οι πολίτες επέλεξαν παραμονή στο ευρώ και αποδέσμευση από τους δυσμενείς όρους του μνημονίου με διαπραγματεύσεις.

«Η Δημοκρατική Αριστερά με αυτές τις θέσεις και χωρίς λευκή επιταγή προς κανένα θα προσέλθει στις συνταγματικές διαδικασίες των διερευνητική εντολών. Θα εργαστεί με υπευθυνότητα και συνέπεια για την ενότητα του λαού μας στις κρίσιμες για το έθνος στιγμές», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Απευθυνόμενος επίσης στις Ελληνίδες και τους Έλληνες επεσήμανε ότι με τη ψήφο τους έδωσαν σαφή εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας και γι' αυτό δεν έδωσαν σε κανένα κόμμα αυτοδυναμία.

«Δεν δώσατε εντολή για μονομερείς ενέργειες που θα έθεταν σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην ευρωστία και την ΕΕ. Καμιά κομματική σκοπιμότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να θολώνει την απαίτηση των Ελλήνων για κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας και κοινωνικής στήριξης», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Read more...

Η ανακοίνωση του Eurogroup

"Το Eurogroup αναμένει τον ταχύτατο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, από την οποία προσμένει την άμεση εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων".
Αυτό αναφέρει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. 

Read more...

Βουλευτικές Εκλογές Ιούνιος 2012

Γραμμένοι6.920.292
Ενσωμάτωση70,94 %
Ψήφισαν61,26 %
Ακυρα/Λευκά1,00 %

Εκτός Βουλής5,88 %

13030,14 %
7026,47 %
3312,58 %
207,44 %
196,95 %
166,05 %
124,50 %

1,56 %

1,54 %

0,87 %

0,39 %

0,33 %

0,28 %

0,27 %

















Read more...

"Θα παραμείνει όρθιο το ΚΚΕ"


"Το ΚΚΕ θα παραμείνει όρθιο, στην πρώτη γραμμή, τηρώντας όλα όσα είπε στο λαό", υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα στις δηλώσεις της για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Η ΓΓ του ΚΚΕ εξέφρασε την εκτίνηση ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, αντίθετα, όπως είπε, «θα τα περιπλέξει». Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι έχει "νερώσει" το κρασί του σε σχέση με τα αρχικά του συνθήματα για το μνημόνιο, ενώ παραδέχθηκε ότι το  ΚΚΕ είχε «αναμφισβήτητα μεγάλες απώλειες».
 .enikos.gr

Read more...

Οι δηλώσεις της Φ.Γεννηματά


Ανοικτό άφησε, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ σε μια κυβέρνηση, χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσει στο γενικό διαπραγματευτικό πλαίσιο.
Σε συζήτηση με δημοσιογράφους, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι όλοι πρέπει «να βάλουν νερό στο κρασί τους», προκειμένου να μην υπονομευτεί «με το καλημέρα», η διαπραγματευτική προσπάθεια της νέας κυβέρνησης.
Αιτιολογώντας την παραπάνω θέση, η κ. Γεννηματά υπενθύμισε ότι ο κ. Βενιζέλος έχει μιλήσει για «διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης», διαφοροποιώντας την έννοια αυτή από το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας. Διευκρινίζοντας περαιτέρω, είπε ότι κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης τους, ακόμα και εάν δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση.
Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι η δήλωση του κ. Βενιζέλου ήταν ξεκάθαρη και επανάλαβε ότι η «ιδανική» λύση είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης, όπως την περιέγραψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ευθύνη όλων μας, κατά προτεραιότητα, είναι να μην οδηγηθούμε σε νέες εκλογές, να μην οδηγηθούμε σε διχασμό, αλλά να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική στήριξη της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί, τόνισε η κ. Γεννηματά.
Από εκεί και πέρα, συμπλήρωσε, «έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας και δεν θα αφήσουμε να οδηγηθεί στο χάος, από το ΣΥΡΙΖΑ».   .enikos.gr

Read more...

Πάνος Καμμένος: Η μόνη υπογραφή που δεσμεύει τη χώρα είναι του Κολοκοτρώνη



Πάνος Καμμένος: Η μόνη υπογραφή που δεσμεύει τη χώρα είναι του Κολοκοτρώνη
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, απέστειλε ευχαριστήριο μήνυμα στους ψηφοφόρους του  κατά την ομιλία του μετά την πρώτη εικόνα του εκλογικού αποτέλεσματος και εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ.

«Ο λαός μας στήριξε με νύχια και με δόντια παρά τη λάσπη. Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες ισχύει ό,τι είπαμε προεκλογικά. Οι υπογραφές του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Παπανδρέου αφορά τους ίδιους και όχι το λαό. Η υπογραφή που μας δεσμεύει είναι αυτή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που είπε ότι ο Θεός έβαλε την υπογραφή του».http://newpost.gr

Read more...

Συζητάει τώρα συμμετοχή στην κυβέρνηση και χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ

ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΡΟΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ



Συζητάει τώρα συμμετοχή στην κυβέρνηση και χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ
Για αλλαγή πλεύσης ετοιμάζεται το ΠΑΣΟΚ καθώς η άποψη ότι για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση θα πρέπει να συμμετάσχουν σε αυτήν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ προκαλεί φόβους αυτοεγκλωβισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί στη γραμμή «δεν θα αφήσουμε τη χώρα να οδηγηθεί σε διχασμό και να υπονομευθεί και για το λόγο αυτό θα στηρίξουμε την κυβέρνηση που θα προκύψει».

Στην επιχειρηματολογία του ΠΑΣΟΚ προστίθεται, ότι δεν μπορεί να αφήσει τη χώρα να οδηγηθεί στο χάος από τον ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη κι αν δεν συμμετάσχει στην κυβέρνηση, θα συζητήσει προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος, ώστε να την στηρίξει, ενδεχομένως με ψήφο ανοχής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου τις επόμενες ώρες.http://newpost.gr

Read more...

Βουλευτικές Εκλογές Ιούνιος 2012

Γραμμένοι6.419.055
Ενσωμάτωση66,11 %
Ψήφισαν61,15 %
Ακυρα/Λευκά1,00 %

Εκτός Βουλής5,87 %

13030,08 %
7026,52 %
3412,59 %
207,45 %
186,93 %
166,06 %
124,51 %

1,56 %

1,53 %

0,87 %

0,39 %

0,33 %

0,28 %

0,27 %

















Read more...

"Εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας"



«Ο ελληνικός λαός έδωσε με την ψήφο του σαφή εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας», τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, προσθέτοντας  ότι η ΔΗΜΑΡ θα προσέλθει στις συζητήσεις των διερευνητικών εντολών χωρίς λευκή επιταγή σε κανέναν.
«Οι πολίτες ζήτησαν κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και δεν έδωσαν εντολή για μονομερείς ενέργειες που θα οδηγούσαν εκτός Ε.Ε.», επεσήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Read more...

Βουλευτικές Εκλογές Ιούνιος 2012

Γραμμένοι6.121.570
Ενσωμάτωση63,16 %
Ψήφισαν61,10 %
Ακυρα/Λευκά1,00 %

Εκτός Βουλής5,88 %

13030,08 %
7126,53 %
3312,56 %
207,44 %
186,94 %
166,06 %
124,50 %

1,56 %

1,53 %

0,87 %

0,39 %

0,33 %

0,28 %

0,27 %

















Read more...