Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα στον ΣΚΑΪ

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ



Άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα στον ΣΚΑΪ
Άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα ρωσικού αμυντικού τύπου στην πίσω αυλή του κτιρίου του ΣΚΑΪ, η οποία και φαίνεται απασφαλισμένη. Πριν λίγη ώρα μάλιστα ειδικοί πυροτεχνουργοί ανακάλυψαν και δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό στον προαύλιο χώρο του καναλιού, σε κοντινή απόσταση από την πρώτη και τοποθετημένη μέσα σε παρτέρι. Την είδηση των δύο εκρηκτικών μηχανισμών επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ

Η πρώτη χειροβομβίδα εντοπίστηκε από υπάλληλο ασφαλείας του σταθμού γύρω στη μία το μεσημέρι, περνώντας από πάνω της.

Όπως μεταδίδει ο σταθμός, χθες το βράδυ είχε γίνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο κτήριο, ενώ πριν λίγη ώρα υπήρξε νέο τηλεφώνημα για τοποθέτηση και δεύτερης χειροβομβίδας.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων στην Εθνάρχου Μακαρίου στο ύψος του ΣΚΑΪ στο Παλαιό Φάληρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σημείο έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί.
Και οι δύο χειροβομβίδες είναι πραγματικές ενώ τοποθετήθηκαν στο ίδιο σημείο, όπου παλαιότερα αντιεξουσιαστές είχαν πετάξει βόμβες μολότοφ.

Καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

Ο υπηρεσιακός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τσιόδρας, είπε:  «Όταν εκτοξεύεται μια χειροβομβίδα εναντίον τηλεοπτικού σταθμού, μας γυρνάει σε σκοτεινές εποχές. Κάποιοι επιχερούν να διαταράξουν την ομαλή λειτουργία των εκλογών. Η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή και δεν τρομοκρατείται»

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια που όπως είπε  «στρέφεται κατά της ελεύθερης πληροφορησης αρά κατά της Δημοκρατίας. Αυτός ήταν ο στόχος των τρομοκρατών».

«Πρόκειται για άκρως επικίνδυνη ενέργεια. Βάλλει ευθέως κατά της δημοκρατίας την ημέρα των εκλογών. Ο μόνος που δεν ωφελείται από τέτοιες κινήσεις είναι η δημοκρατία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.


Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά δήλωσε: «Παρακολουθούμε έκπληκτοι την εξέλιξη., Καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό, ο κάθε πολίτης οφειλει να διαφυλάξει την κοινωνική συνοχή της χώρας».


«Κάποιοι προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα. Πρόκειται για ευθεία απειλή κατά της απειλή δημοκρατίας Να βρεθεί οποίος το έκανε» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛΛ Τέρενς Κουικ.


Ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΚΕ Παναγιώτης Μεντρέκας, καταδίκασε την ενέργεια. «Κάποιοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να παραπλανήσουν τον ελληνικό λαό. Μην τους αφήσουμε».


«Μας προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία τέτοιο γεγονός συμβαίνει την ημέρα των εκλογών. Ποιο μήνυμα θέλουν να στείλουν οι ανεγκέφαλοι; Το καταδικάζουμε απόλυτα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος.http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: