Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Στόχος η πάταξη της φοροδιαφυγής Εφόδους εφοριακών τα ξημερώματα σε επιχειρήσεις προανήγγειλε ο Αλεξιάδης!


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης παρουσίασε το πλαίσιο, που θα κινηθεί η κυβέρνηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής  και της διαπλοκής  μιλώντας το απόγευμα στις προγραμματικές δηλώσεις.
ÂÏÕËÇ - ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÏËÏÌÅËÅÉÁÓ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ ÃÉÁ ÔÉÓ ÐÑÏÃÑÁÌÌÁÔÉÊÅÓ ÄÇËÙÓÅÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÇÓ(EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)
Ο υπουργός είπε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην ολοκλήρωση και στην έναρξη ελέγχων -για τους οποίους έχουν εκδοθεί ήδη εντολές ή εισαγγελικές παραγγελίες-, επιχειρήσεων ή προσώπων που σχετίζονται με την πολιτική και τα ΜΜΕ. Στόχος είναι οι έλεγχοι αυτοί να έχουν ολοκληρωθεί εντός πέντε μηνών, χωρίς λογικές πολιτικών παρεμβάσεων στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
«Με δεδομένο το τεκμήριο αθωότητας κλείνουμε οριστικά το κεφάλαιο διαπλοκής διαφθοράς φοροδιαφυγής που κόστισε στον Έλληνα πολίτη», είπε ο αναπληρωτής υπουργός.
Ανακοίνωσε επίσης ότι:
- Εισάγονται άμεσα νομοθετικές ρυθμίσεις, μέσα σε ένα με ενάμιση μήνα για την παράταση της παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων στις 31.12.2015, ειδικά για τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής για τις οποίες έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου ή εισαγγελικές παραγγελίες.
- Η κυβέρνηση προχωρά στη νομική τακτοποίηση για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων στη χώρα ή το εξωτερικό, και δίνει μια τελευταία ευκαιρία σε όσους έχουν κεφάλαια στο εξωτερικό χωρίς να τα έχουν αποκαλύψει, να τα αποκαλύψουν τώρα διότι μετά, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις και το περιουσιολόγιο, θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα αποκάλυψης των αδήλωτων αυτών κεφαλαίων.
- Με βάση ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο το υπουργείο θα προχωρήσει σε εκτεταμένους φορολογικούς ελέγχους μέσα στο 2016 σε επιχειρήσεις προμηθευτών του δημοσίου, τεχνικών επιχειρήσεων, πολυεθνικών ομίλων, τραπεζικών ομίλων, ΜΜΕ, εκμετάλλευση οδικών οδών κλπ.
«Στοχεύουμε στη μεγάλη φοροδιαφυγή με βάση τα διεθνή και ευρωπαϊκά ελεγκτικά πρότυπα στόχους και μεθόδους», είπε ο κ. Αλεξιάδης και ανακοίνωσε ότι το υπουργείο αντιγράφει ελεγκτικά πρότυπα και διαδικασίες ευρωπαϊκών χωρών για τα βέλτιστα αποτελέσματα. «Πρότυπο μας είναι οι έλεγχοι που έγιναν στη Γερμανία, όταν ξημερώματα εκατοντάδες ελεγκτές της εφορίας και αστυνομικοί μπήκαν σε μεγάλη επιχείρηση για θέματα φοροδιαφυγής. Τέτοιες σκηνές θα έχουμε στην Ελλάδα. Όχι μόνο στη μικρή και στη μεσαία φοροδιαφυγή, που είχε το κύριο βάρος των φορολογικών ελέγχων στο παρελθόν, αλλά κυρίως στη μεγάλη και στη διαπλεκόμενη φοροδιαφυγή».
Εφαρμόζεται άμεσο ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την ολοκλήρωση μέσα στο 2016 των μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής, των λιστών και της φοροδιαφυγής. Βάζουμε τέλος στην απαξίωση υποθέσεων, όπως η λίστα Λαγκάρντ η οποία έφτασε επίσημα στην Ελλάδα το 2010 και χρειάστηκαν δύο χρόνια για να καταλήξει στους οικονομικούς εισαγγελείς. Προχωρούμε στα πρότυπα των διεθνών οργανισμών και αντίστοιχων υπηρεσιών, είπε ο υπουργός και ξεκαθάρισε ότι θα αναληφθεί πρωτοβουλία για την μη παραγραφή της λίστας Λαγκάρντ.
«Βάζουμε τέλος στην ελεγκτική απαξίωση υποθέσεων όπως η λίστα Λαγκάρντ, που έφτασε στην Ελλάδα το 2010 και χρειάστηκαν δύο χρόνια για να καταλήξει στους οικονομικούς εισαγγελείς. Κατέθεσα στα πρακτικά πλήρη πίνακα για την υπόθεση, όπου από τα 2.062 ονόματα έχει ξεκινήσει ο έλεγχος σε 481 υποθέσεις και ολοκληρώθηκε μόνο σε 136. Η λίστα Λαγκάρντ παραγράφεται 31/12/2015, και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να μην γίνει αυτό. Δεν είναι δυνατόν με μια υπόθεση τόσο μεγάλης σημασίας να έχουμε έναν τόσο μικρό αριθμό 300 ελεγκτών για αυτά τα ζητήματα», είπε ο κ. Αλεξιάδης.
Ο κ. Αλεξιάδης ανακοίνωσε ότι ενισχύεται το ΣΔΟΕ και ενημέρωσε ότι φέτος το καλοκαίρι η κυβέρνηση κατάφερε να κάνει πάνω από 140.000 ελέγχους, όταν το 2014 είχαν γίνει 22.275 έλεγχοι και το 2013 είχαν γίνει 7.115. «Σε αυτούς τους ελέγχους το υπουργείο δέχθηκε επιθέσεις ,όπως επιθέσεις δέχθηκαν χθες εφοριακοί υπάλληλοι παρουσία αστυνομικών στη Φλώρινα», είπε ο κ. Αλεξιάδης και προειδοποίησε ότι αυτά τελειώσανε. «Δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να δεχθούμε λογικές και καταστάσεις όπως αυτές στη Φλώρινα και οι ελεγκτές να συλλαμβάνονται επειδή πιάσανε μαϊμού ταμειακή μηχανή και να παραπέμπονται στο πειθαρχικό όταν ο έλεγχος έγινε παρουσία αστυνομικών οργάνων», είπε και σημείωσε ότι θα ζητήσει πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από τους αρμόδιους υπουργούς.
Φορολογική Πολιτική
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις βασικές αρχές που θα διέπουν τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης. Είπε ειδικότερα είπε πρώτα από όλα θα ισχύσει το Σύνταγμα (άρθρο 4) για τη φορολογική δικαιοσύνη και αυτή θα είναι η σκληρή γραμμή της κυβέρνησης. Για να διευκολυνθούν οι επενδύσεις θα υπάρξει απλοποίηση του συστήματος στα πρότυπα άλλων χωρών με πλήρη αξιοποίηση της πληροφορικής, θα μεταφερθεί το φορολογικό βάρος από τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και περιουσίες στα μεγάλα και στα πολύ μεγάλα. Φορολογική ενίσχυση των επιχειρήσεων με κριτήρια την επιβράβευση της συνέπειας στην αντιμετώπιση του φορολογικού ανταγωνισμού με άλλες χώρες ειδικά στα βόρεια σύνορα της χώρας.
Όλα τα προηγούμενα θα γίνουν με λογική κεντρικού σχεδιασμού που θα υλοποιείται.
Το υπουργείο θα προχωρήσει σε δράσεις απλοποίησης γραφειοκρατικών διαδικασιών και εξυπηρέτησης του πολίτη στα πρότυπα των ευρωπαϊκών χωρών. Θα υπάρξει επιχειρησιακό σχέδιο για να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών και των επιχειρήσεων στις εφορίες.
Είπε ειδικότερα ότι θα σταματήσει η συναλλαγή στις εφορίες μέσα στο 2016 και θα ασχοληθούν πλέον με το βασικό τους έργο που είναι το ελεγκτικό έργο και θα σταματήσουν να είναι σημεία και κέντρα ταλαιπωρίας και γραφειοκρατίας και καθυστερήσεων. Θα υλοποιηθεί επίσης πλαίσιο που υπάρχει από το 2013 για την ηλεκτρονική επίδοση εγγράφων.
Θα αξιοποιηθούν οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, πολίτη και εφορίας, για να επεκταθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Στην κατεύθυνση αυτή θα δοθούν κίνητρα στον πολίτη (φορολογικά, κληρώσεις, επιστροφές από τράπεζες), θα δοθούν κίνητρα σε επιχειρήσεις (φορολογικά, απλοποίησης κλπ) ενώ θα υπάρξει και μείωση του κόστους προμήθειας για την αγορά μηχανημάτων.
Ο αναπληρωτής υπουργός αναφερόμενος στη φορολόγηση έσπευσε να τονίσει ότι η κυβέρνηση έχει σταθερό προσανατολισμό στον διάλογο και γι’ αυτό οι όποιες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα θα προχωρήσουν με ευρύτατο διάλογο με κοινωνικούς φορείς και επιχειρήσεις, με τους πολίτες, τους λογιστές, τους εφοριακούς, με τα κόμματα.
«Εμείς θέλουμε μια φορολογική πολιτική που δεν θα επιβάλλεται με τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα και με κομματικές πειθαρχίες και αυτό θα επιδιώξουμε», είπε ο κ. Αλεξιάδης.
Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να εφαρμόσει μέτρα που δεν ανήκουν στο ιδεολογικό της DNA, αλλά υπάρχει πολιτική αναγκαιότητα για την εφαρμογή τους. «Η Κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να εφαρμόσει μια σειρά από μέτρα που δεν είναι στο ιδεολογικό της πλαίσιο. Ο ΕΝΦΙΑ ο οποίος παραμένει και το 2015 δεν είναι μια πολιτική μας επιλογή, είναι μια πολιτική αναγκαιότητα. Ο ΦΠΑ στα νησιά που αναγκαστήκαμε να επιβάλλουμε, όπως και πολλά άλλα μέτρα είναι μέτρα που δεν είναι πολιτική μας επιλογή αλλά αναγκαιότητα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός και τόνισε ότι παραμένει ανοιχτό αυτό που η κυβέρνηση είπε τον Ιούλιο, ότι δηλαδή θα επανεξεταστούν οι συντελεστές το 2016 και θα υπάρξουν αποζημιώσεις μέσα από τη φορολογία εισοδήματος για τους κατοίκους των νησιών αυτών.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.matrix24.gr/

Read more...

«Αυτοψία» στη Λέσβο Τσίπρας προς Φάιμαν: Αυτή είναι η Ελλάδα της Αλληλεγγύης


Ένας αραβικός καφές φτιαγμένος από τον 40χρονο Φαντί. Έναν πρόσφυγα από το Ναμπίκ της Συρίας, ο οποίος με τη γυναίκα του και τα δυο του παιδιά μένει εδώ και δυο μήνες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο «Χωριό του όλοι μαζί» και θέλει όπως είπε να μείνει για πάντα στην Ελλάδα.
autopsia-al-tsipra--faiman-gia-to-prosfugiko-sti-lesbo
Με τον καφέ, που προσφέρθηκε σε ένα ξύλινο παλιοτράπεζο, με τον οικοδεσπότη και τους υψηλούς του προσκεκλημένους να κάθονται σε δυο παγκάκια από πέμπτη και βάλε χρήση, ολοκληρώθηκε αργά σήμερα το απόγευμα η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν στη Λέσβο της αλληλεγγύης.
«Στη Λέσβο που δείχνει ένα άλλο πρόσωπο στους πρόσφυγες, στην Ελλάδα της βαθειάς κρίσης που αγωνίζεται να πείσει όλη την Ευρώπη πως το πρόβλημα της προσφυγιάς δεν είναι πρόβλημα των Ελλήνων, των Αυστριακών, των Γερμανών, αλλά πρόβλημα όλης της Ευρώπης», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός στις δηλώσεις του λίγο πριν αναχωρήσει για τη Αθήνα.
Κι ο Αυστριακός καγκελάριος, έκπληκτος με τα όσα είδε, κι ακόμα περισσότερο με τα όσα διαπίστωσε πως γίνονται για χιλιάδες ανθρώπους, σε ένα νησί που οι κάτοικοί του είναι τόσοι όσοι και οι μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν εδώ τον περασμένο Σεπτέμβριο, έσπευσε να συμφωνήσει: «Η αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος μπορεί να γίνει μόνο ενιαία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Και φυσικά δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Στον δρόμο από το αεροδρόμιο προς τη Μυτιλήνη, πολλές δεκάδες φυγάδες οδοιπορούσαν προς την πόλη. Στο λιμάνι, χιλιάδες άνθρωποι εξέδιδαν εισιτήρια για να ταξιδέψουν προς τον Πειραιά με τα πλοία της γραμμής και τα έκτακτα δρομολόγια, που ο παρών υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας τον ενημέρωσε πως έχουν δρομολογηθεί.
Στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ «ιδίοις όμμασι» είδαν χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες να πιστοποιούνται μέσα από μια δύσκολη διαδικασία και να αποκτούν το χαρτί που θα τους επιτρέψει να φύγουν από το νησί. Εκεί συναντήθηκαν με εθελοντές που απασχολούσαν τα παιδιά πρόσφυγες όσο οι γονείς τους έτρεχαν για τις απαραίτητες διαδικασίες. Παιδιά που έτρεχαν χαρούμενα, με ζωγραφισμένα πρόσωπα, και μάλιστα ένα από αυτά έτρεξε προς τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ήρωες σαν τον ανθυποπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος, κυβερνήτη του πλωτού σκάφους 602 Κυριάκο Παπαδόπουλο. «Πόσους ανθρώπους έχετε σώσει;» τον ρώτησε ο Βέρνερ Φάιμαν. «Περισσότερους από πέντε χιλιάδες» του απάντησε ο Έλληνας ανθυποπλοίαρχος. Δεν άκουσε καλά ο Αυστριακός καγκελάριος και του είπε πως «πέντε ζωές είναι κάτι πολύ σημαντικό». Τον διόρθωσαν και του είπαν πως πρόκειται για πέντε χιλιάδες ζωές... «Είσαστε πραγματικός ήρωας» του είπε ο κ. Φάιμαν με τον κ. Δρίτσα να συμπληρώνει πως το Λιμενικό Σώμα τους τελευταίους εννέα μήνες έσωσε από τη θάλασσα περισσότερους από 75.000 ανθρώπους.
Στο Κέντρο πρώτης υποδοχής της Μόριας, οι κκ Τσίπρας και Φάιμαν επισκέφθηκαν τον καινούργιο χώρο όπου καταγράφονται Σύροι πρόσφυγες και φιλοξενούνται ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες. Αλλά επισκέφθηκαν και τους «δύσκολους» χώρους της ταυτοποίησης μεταναστών άλλων εθνικοτήτων πλην Σύρων. Κυρίως Αφγανοί και Ιρακινοί. Χώροι όπου συχνά ξεσπούν εθνικιστικές συγκρούσεις και η διαδικασία είναι δύσκολη και χρονοβόρα.
Στο Δημαρχείο της Λέσβου, στο λιμάνι της Μυτιλήνης ο Αυστριακός καγκελάριος και ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκαν με την περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό. Ο τελευταίος επανέλαβε στους δυο πολιτικούς άνδρες την ανάγκη υποστήριξης του Δήμου στην προσπάθεια που καταβάλει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στο νησί. Όπως ο κ. Γαληνός επανέλαβε, «στη Λέσβο δοκιμάζεται η αλληλεγγύη των Ευρωπαίων πολιτών, βασική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Η επίσκεψη των κκ Τσίπρα και Φάιμαν στη Λέσβο ολοκληρώθηκε στο ανοικτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων «το Χωριό του Όλοι μαζί», όπου όπως δήλωσαν «επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία των δύο χωρών για την διαχείριση του προσφυγικού, καθώς και η ανάγκη για μια προοδευτική προσέγγιση του ζητήματος, που θα διασφαλίζει τόσο την αποτελεσματικότητα όσο και την αναγκαία ανθρωπιστική παράμετρο».
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή του επίσκεψη στη Λέσβο συνοδευόταν από κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, και τον αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκο Ξυδάκη. Στην επίσκεψη παρευρίσκονταν και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Read more...

Μπουκάλι με νερό πέταξε στον Ρουπακιά η μητέρα του αντιφασίστα μουσικού Μάγδα Φύσσα: Με εντολή του βουλευτή Γιάννη Λαγού η δολοφονία του γιου μου


Με ένταση έκλεισε η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα, που επί δύο ημέρες από το βήμα του μάρτυρα κατέθετε όσα γνωρίζει για τη δολοφονία του γιου της. Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη με την κατάθεση της αδελφής του Παύλου Φύσσα.
magda1
Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, με την ολοκλήρωση της κατάθεσής της και ενώ αποχωρούσε από το βήμα, εκσφενδόνισε ένα μπουκάλι με νερό προς την πλευρά των κατηγορουμένων. Απευθυνόμενη στον δολοφόνο του παιδιού της Γιώργο Ρουπακιά του φώναξε, φανερά εκνευρισμένη και κατάχλωμη «Πάρ’ το να έχεις να με θυμάσαι». Λίγα δευτερόλεπτα μετά, φίλος του 34χρονου μουσικού από το ακροατήριο, κοιτώντας προς την πλευρά του εδωλίου άρχισε να φωνάζει: «Ρουπακιά παρακάλα να φας ισόβια π...», ενώ τη στιγμή που κάποιοι εκ των κατηγορουμένων γύρισαν προς το μέρος του, αυτός συνέχισε να φωνάζει: «Όλοι σας να παρακαλάτε να φάτε ισόβια».
Η υπεράσπιση του Γιώργου Πατέλη ζήτησε από το δικαστήριο να διατάξει την απάλειψη και διαγραφή από τα πρακτικά όλων των σημείων της κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα που αναφέρονται σε οπτικοακουστικό υλικό. Συγκεκριμένα, ο συνήγορος του κατηγορουμένου τόνισε ότι το επίμαχο βίντεο -στο οποίο ο εντολέας του φέρεται σε συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής να αναφέρει ότι θα περιμένουν εντολή του Λαγού πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια- δεν έχει προβληθεί στο δικαστήριο, επισημαίνοντας ότι μόλις σήμερα το πρωί η έδρα αποφάσισε ότι οποιοδήποτε οπτικοακουστικό υλικό θα προβληθεί σε άλλο χρόνο. Κατά την υπεράσπιση, το γεγονός αυτό δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας, «αφού δεν γνωρίζουμε και δεν έχουμε δει το υλικό για το οποίο ρωτάται η μάρτυρας». Το δικαστήριο δεν εξέδωσε στην παρούσα φάση καμία απόφαση για το αίτημα που υποβλήθηκε.
Την Πέμπτη συνεχίζεται η δίκη 
Την Πέμπτη τελικώς θα συνεχιστεί η κατάθεση της αδελφής του Παύλου Φύσσα, Ειρήνης Φύσσα, η οποία λόγω συγκινησιακής φόρτισης δεν μπόρεσε να καταθέσει σήμερα.
Η Ειρήνη Φύσσα περιέγραψε όταν ξεκίνησε την κατάθεσή της στο δικαστήριο, τη στιγμή που πήγε στο Νοσοκομείο να δει τον αδελφό της. «Τον είδα παγωμένο... νεκρό. Δεν μπορούσα να φανταστώ τι είχε γίνει. Παρακαλούσα να σηκωθεί για να φύγουμε. Δύο χρόνια τώρα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας». Αυτά ήταν όσα μπόρεσε να πει στο δικαστήριο η Ειρήνη Φύσσα. Λίγα λεπτά αργότερα, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και η πρόεδρος διέκοψε την διαδικασία για την Πέμπτη 9 το πρωί.
«Με εντολή Λαγού η δολοφονία»
Με εντολή του βουλευτή Ιωάννη Λαγού έγινε η δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, όπως κατέθεσε νωρίτερα η μητέρα του θύματος Μάγδα Φύσσα κατά τη δεύτερη ήμερα στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
«Ακόμη και τώρα οι χρυσαυγίτες απειλούν και εκβιάζουν», είπε -μεταξύ άλλων- η κ. Φύσσα, η οποία τόνισε πως και στις μέρες μας υπάρχει ανοχή για την οργάνωση.
Η κ. Φύσσα φτάνοντας στο σήμερα επισήμανε ότι υπάρχει ακόμα ανοχή για την Χρυσή Αυγή. Έδειξαν με όλη τους την ισχύ τι είναι. Περιγράφοντας το Παύλο τον χαρακτήρισε καθαρό, ελεύθερο πνεύμα, με ωραίες ιδέες, που ήταν και τα μόνα του όπλα.
Η μητέρα του Παύλου Φύσσα έκανε λόγο για διακριτική μεταχείριση του δολοφόνου Γιώργου Ρουπακιά από την αστυνομία κατά τις πρώτες ώρες της σύλληψής του, ενώ χαρακτήρισε τον δράστη γερό στέλεχος της Χρυσής Αυγής.
Η κ. Μάγδα Φύσσα έκανε λόγο για συντονισμένες απειλές από χρυσαυγίτες, μιλώντας ακόμα και για ξυλοδαρμούς φίλων του δολοφονηθέντος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο αποφάσισε πως το οπτικοακουστικό υλικό θα προβληθεί όταν θα ξεκινήσει η ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας.
Η μητέρα Φύσσα απαντώντας σε ερώτηση συνηγόρου πολιτικής αγωγής ανέφερε ότι μετά το φόνο ελάχιστοι από τους μετέχοντες στην επίθεση συνελήφθησαν και ότι υπήρχε οικειότητα ανάμεσα στους αστυνομικούς και τα μέλη της ΧΑ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι πληροφορήθηκε ότι ο Ρουπακιάς μόλις μπήκε στο αυτοκίνητο της αστυνομίας δήλωσε στους αστυνομικούς «δικός σας είμαι» για να ερωτηθεί από αστυνομικό «τι εννοείς;» και εκείνος απάντησε «της ΧΑ».
- Συνήγορος πολιτικής αγωγής (Ανδρέας Τζελλης): Πριν το φόνο υπήρξε επικοινωνία Πατέλη ( πυρηνάρχη της Νίκαιας) και βουλευτή της ΧΑ;
- Μητέρα Φύσσα: Υπήρξε με τον Λαγό.
- Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Είδατε το βίντεο από το αρχείο του Πατέλη, τι περιγράφει;
- Μητέρα Φύσσα: Ναί το είδα. Εκεί λένε μόνον αν δώσει το ΟΚ του Λαγού κινούνται και προσθέτουν. Ό,τι κινείται σφάζεται.
-Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Ο Λαγός από που παίρνει εντολή;
- Μητέρα Φύσσα. Ο Λαγός δεν είναι μόνος του. Εντολές παίρνουν από τον αρχηγό τους από τον Μιχαλολιάκο. Από τον αρχηγό τους. Αυτό προκύπτει από την ιεραρχία και τη δομή της οργάνωσης. Δύο χρόνια μελετώ αυτά τα θέματα, διαβάζω δύο χρόνια. Δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο. Αυτή είναι η οργάνωση. Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή. O αρχηγός, ο Μιχαλολιάκος έχει την τελική ευθύνη. Εντολές δίδονται στους βουλευτές και στη συνέχεια στους πυρηνάρχες και από εκεί στα μέλη. Ο Ρουπακιάς δεν είναι απλό μέλος. Είναι γερό μέλος της ΧΑ.
- Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Είναι υψηλόβαθμος χρυσαυγίτης ο Ρουπακιάς. Πως έγιναν τα τηλεφωνήματα το βράδυ εκείνο κατά την ιεραρχία όπως είπατε;
- Μητέρα Φύσσα: Έτσι ακριβώς. Τα μέλη ειδοποιούν τους παραπάνω, εκείνοι τον πυρηνάρχη και αυτός τον βουλευτή τον Λαγό και πάει λέγοντας.
- Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Έχουν οι χρυσαυγίτες ειδική εκπαίδευση για χτυπήματα άμυνας και επίθεσης;
- Μητέρα Φύσσα: Βέβαια έχουν στρατιωτική εκπαίδευση. Αυτό προκύπτει από τη δικογραφία και από χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο. Κανονική στρατιωτική εκπαίδευση.
- Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Γιατί δεν έτρεξε το παιδί σας να φύγει από την επίθεση του Τάγματος Εφόδου;
- Μητέρα Φύσσα. Δεν επρόκειτο να τρέξει. Για πολλούς λόγους. Πρώτον ήταν εκεί τα κορίτσια και δεν επρόκειτο να τα αφήσει. Και δεύτερον θα προσπαθούσε να καλύψει και τα άλλα παιδιά.
Η μάρτυρας ανέφερε ότι φίλοι του Παύλου Φύσσα δέχθηκαν απειλές ακόμα και ξυλοδαρμούς από μέλη της ΧΑ και δήλωσε στην Πρόεδρο «ακόμα και τώρα που βρίσκονται εδώ απειλούν και εκβιάζουν».
Η Μάγδα Φύσσα συνοψίζοντας είπε: «Ήρθαν στο σπίτι μου και δολοφόνησαν το παιδί μου. Έτσι απλά. Γιατί εκεί έξω
υπάρχει μια οργάνωση που λέγεται Χρυσή Αυγή και βρίσκεται στο κοινοβούλιο. Και ήρθε στο σπίτι μας και σκότωσε το παιδί μας... Πρόσφατα ακούσαμε τον αρχηγό τους να λέει ότι είναι σπορά των ηττημένων του '45. Η ιδεολογία τους έχει να κάνει με ναζιστές εθνικοσοσιαλιστές, τους απόγονους των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών».
H κατάθεση της μητέρας διεκόπη για δεύτερη φορά. «Δεν μπορώ να μιλάνε όλοι», είπε χαρακτηριστικά η κ. Φύσσα απευθυνόμενη προς την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη προσθέτοντας για τους δικηγόρους υπεράσπισης ότι το κάνουν επίτηδες για να μην μπορέσει να καταθέσει απρόσκοπτα για τη δολοφονία του παιδιού της.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Η προετοιμασία της ναζιστικής οργάνωσης για επίθεση Βίντεο-ντοκουμέντο για τη δράση της Χρυσής Αυγής: «Ό,τι κινείται, σφάζεται»


Σοκ προκαλεί το βίντεο-ντοκουμέντο, που ήλθε στο φως της δημοσιότητας και περιλαμβάνεται στηδικογραφία της Χρυσής Αυγής.
patelis
Όπως φαίνεται στο βίντεο, που δημοσίευσε η«Εφημερίδα των Συντακτών» ο  πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης εξηγεί αναλυτικά τον σχεδιασμό επικείμενης επίθεσης σε πανηγύρι της περιοχής.
Ο σχεδιασμός της επίθεσης, έτσι όπως τον αναλύει ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, παραπέμπει στον τρόπο που έδρασε το Τάγμα Εφόδου στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Πρώτα δημιουργείται Τάγμα Εφόδου αποτελούμενο από 20-30 άτομα, το οποίο βρίσκεται σε επιφυλακή. Τα μέλη αναμένουν εντολή από την ηγεσία και αποστολή ομαδικών SMS για να επέμβουν. «Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Ό,τι κινείται, σφάζεται», τονίζει ο Πατέλης με κυνισμό στους χρυσαυγίτες.
Το βίντεο ζητήθηκε να προβληθεί την Τρίτη κατά τη διάρκεια της δίκης ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε η προβολή να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο.
Δείτε το βίντεο:
http://www.matrix24.gr/

Read more...