Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!






















































Read more...

Πρόκληση: Οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των βουλευτών



ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΡΟΪΔΊΑ

Με τροποποίηση που κατατέθηκε σήμερα σε άσχετο (όπως πάντα) νομοσχέδιο ο Ελληνικός Λαός καλείται να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές των βουλευτών για το επάγγελμα που ασκούσαν πριν γίνουν βουλευτές και τώρα επέλεξαν να μη το συνεχίσουν! Μάλιστα, η διάταξη, έχει και αναδρομική ισχύ από τον περασμένο Αύγουστο και έτσι, όσοι βουλευτές κατέβαλαν τις εισφορές τους, αυτές θα τους επιστραφούν! Σε μία εποχή... σκληρής οικονομικής ανέχειας για όλους τους Έλληνες πολίτες, οι βουλευτές φαίνεται ότι διαβιούν στο δικό του επίπλαστο κόσμο της εικονικής φαντασίας. Αλλιώς πώς μπορεί να δικαιολογηθεί η απόφαση αυτή; Και μάλιστα για ανθρώπους, που μετά την κατάργηση του ασυμβιβάστου, επέλεξαν να μην ασκήσουν το επάγγελμά τους και πάλι; Εμείς γιατί να τους πληρώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές και άρα τη σύνταξη (τη δεύτερη σύνταξη) που θα πάρουν αύριο και μάλιστα αναδρομικά;
troktiko


Read more...

"Βόμβα" στα οικονομικά των Ασφαλιστικών Ταμείων

Στα ύψη έχει εκτοξευθεί το χρέος του Δημοσίου προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς ανέρχεται σε 12,6 δισ. ευρώ, σε σχέση με 2,7 δισ. που ήταν το 2003. Θα χρειαστούν περίπου 4,7 δισ. ευρώ, μέχρι τα τέλη του 2009, για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, η εισφοροδιαφυγή για το σύνολο των Ταμείων αναμένεται να ανέλθει για φέτος στα 8,5 δισ. ευρώ, καταγράγοντας αύξηση κατά 1,2 δισ. ευρώ το χρόνο. Η περιουσία των ταμείων έχει μειωθεί κατά 25% τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι "τα πέντε μεγαλύτερα ταμεία -ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ, ΝΑΤ- που καλύπτουν τη σύνταξη και την περίθαλψη για το 93% των ασφαλισμένων θα χρειαστούν μέχρι τα τέλη του 2009 περίπου 4,7 δισ. ευρώ, για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους".

Στην ίδια δεινή θέση βρίσκεται και το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, που χρειάζεται 670 εκατ. ευρώ, προκειμένου να παράσχει το εφάπαξ βοήθημα σε συνολικά 15.600 εργαζομένους του Δημοσίου.

Ο κ. Κουτρουμάνης επεσήμανε ότι "το 2009 θα χαθούν τουλάχιστον 19 δισ. ευρώ σε πόρους του ασφαλιστικού συστήματος, εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για αύξηση της ανεργίας κατά 120.000 θέσεις και μείωσης του χρόνου εργασίας για 100.000 εργαζομένους".

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το ποσό αυτό ανάγεται σε 520 ευρώ παραπάνω σύνταξη το μήνα για 2.600.000 συνταξιούχους αλλά και στο 150% του ποσού που θα εξασφαλίσει το ασφαλιστικό σύστημα από σήμερα μέχρι και το 2030.

"Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 60 χρόνια που το ασφαλιστικό σύστημα βρίσκεται σε τόσο άσχημη οικονομική κατάσταση", δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
.nooz

Read more...

ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟΣ...


Μεγάλη μάχη σήμερα στο Alter. Ο Γιακουμάτος νομίζει ότι βρίσκεται στην Τρούμπα. Ο τρόπος που τοποθετείται και μιλάει είναι τελείως αποκρουστικός. Θυμίζει πολιτικό από την επαρχία της δεκαετίας του '60. Αγενής και ανεξήγητα επιθετικός. Δεν μάσησε η Γιαννακά. Τον περιφρόνησε και όταν αναγκάστηκε να τον βάλει στην θέση του τον αποτελείωσε. Τον καθάρισε σαν αυγό. Στη Νέα Δημοκρατία δεν βλέπει κανείς τις τοποθετήσεις του Γιακουμάτου;
fimotro


Read more...

75 BLOGS ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!


250 αιτήσεις για 75 διαφορετικά blogs έχουν κατατεθεί μέσα σε δέκα ημέρες από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Google με το ερώτημα της άρσης του απορρήτου! Ο αριθμός φαίνεται εξωφρενικός αλλά δυστυχώς είναι πραγματικός. Μόλις η κυβέρνηση ανάψει το πράσινο φως με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που ετοιμάζει θα υπάρξει συμφωνία για άρση όλων των δεδομένων ώστε να ταυτοποιηθούν οι διαχειριστές τους. Πριν από λίγο το fimotro επικοινώνησε με στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος διαχειρίζεται θέματα του Ηλεκτρονικού εγκλήματος και μας έδωσε όλο το ρεπορτάζ. Θα δώσει τις πληροφορίες η Google;
fimotro


Read more...

ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η COSMOTE!


ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Διευθύνοντος συμβούλου της Cosmote και των νομικών συμβούλων της εταιρείας για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε κατά της εταιρείας για δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών αυτεπαγγέλτως, ύστερα από άρνηση της εταιρίας να κοινοποιήσει στοιχεία κατόχου κινητού σε βάρος του οποίου είχε γίνει καταγγελία για απειλητικά μηνύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες η Cosmote δεν θα δώσει τα στοιχεία των κατόχων των κινητών τηλεφώνων. Κατά συνέπεια περιπλέκεται η κατάσταση και όλα θα κριθούν στα δικαστήρια μετά από 3 ή 4 χρόνια!
fimotro


Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!







  • Το όργιο των υπέρογκων αμοιβών συνεχίζεται


    Η παράνομη απασχόληση στην Εθνική Τράπεζα δικηγόρου, συνταξιούχου, στη θέση του Γενικού Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών και μάλιστα με υπέρογκες αποδοχές που συνολικά αγγίζουν ετησίως τα 620.000 ευρώ, αποτελεί μια άνευ προηγουμένου πρόκληση.

























  • 7 ερωτήσεις για τις 7 πληγές της Θεσσαλονίκης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή


    Την περιβαλλοντική υποβάθμιση της Θεσσαλονίκης, που έχει άμεσες επιπτώσεις στην υγεία, στην ποιότητα ζωής των πολιτών και τη βιοποικιλότητα αφορούν 7 ερωτήσεις που κατέθεσε, με την έναρξη της λειτουργίας της 7ης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης – μέλος των επιτροπών Περιβάλλοντος, Υγείας, Αλιείας και Διεθνούς Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


















  • 16/07/2009 - Βασικός Σχολιασμός Επικαιρότητας

    Ημ. Δημοσίευσης : 16/07/2009 12:00

    Γ. Παπανδρέου: Το Κυπριακό, πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένη τη στάση της Ελλάδας το Δεκέμβριο, όταν επανεξεταστούν οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Φεύγω για να μην απαντήσω», η στάση της κυβέρνησης στα όσα της καταλογίζονται περί «κοπτοραπτικής». (...)









  • Ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία του ΟΠΑΠ


    Η Διοίκηση του ΟΠΑΠ φέρεται να παραδέχεται ζημία και αδυναμία αξιόπιστης παρακολούθησης της ροής των στοιχημάτων και συνεπώς το έγκλημα της απάτης, εξαιτίας μη εκπλήρωσης ουσιωδών όρων της σύμβασης ΟΠΑΠ – ΙΝΤΡΑΛΟΤ, όπως καταγγέλλουν με ερώτησή τους 19 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προς τους αρμόδιους Υπουργούς.















  • Αναστάτωση στην αγορά των φωτοβολταϊκών


    Μεγάλη αναστάτωση στην αγορά των φωτοβολταϊκών, προκαλεί η κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία ορίζεται ότι τα ακίνητα όπου θα αναπτυχθούν οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί, πρέπει να είναι άρτια και οικοδομήσιμα.






  • Άδειες επέκτασεις σκαφών

    Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση για την χορήγηση αδειών επέκτασης σκαφών σε ερασιτέχνες αλιείς στον Ν. Ροδόπης









Read more...

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ!!!!!!!!!!





Ανοιχτά θέτει η Άγκυρα θέμα για την διαπραγμάτευση του Αιγαίου

Άγκυρα: "Συνολική διαπραγμάτευση και

ειδικό νομικό καθεστώς στο Αιγαίο"!




Η Ελλάδα θέλει να μετατρέψει το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη!

Του Zeynel Lüle
Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα, το οποίο η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες ολοένα και «διογκώνει», αφού πιστεύω ότι πίσω από τη «διόγκωση» αυτή κρύβονται άλλοι σκοποί.






Σοβαροί φόβοι για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Η Ελληνική κυβέρνηση ανησυχεί ότι οι Τούρκοι στρατηγοί
μεθοδεύουν νέες προκλήσεις μέσα στο καλοκαίρι





nfognomonpolitics
kostasxan

Ο αργός θάνατος του Ευφράτη








Read more...

Στην ανακρίτρια η δικηγόρος του Βλαστού


της Βασιλικής Κόκκαλη

Σοκ στο δικηγορικό κόσμο έχει προκαλέσει η κλήτευση της δικηγόρου Ελισάβετ Πούλιου από την 25η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Η συγκεκριμένη δικηγόρος, που εκπροσωπούσε νομικά τον Παναγιώτη Βλαστό -ο οποίος θεωρείται ως εγκέφαλος της ομάδας των «16» που εμπλέκονται στην απαγωγή του εφοπλιστή – εμφανίζεται να συνομιλεί μαζί του και να τον συμβουλεύει να «μπει άλλος μπροστά» για να εξαφανίσουν τον ισοβίτη Κ. Ναστούλη!

Σε βάρος της δικηγόρου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη μετά την προθεσμία που η ίδια ζήτησε και έλαβε σήμερα.


Απόσπασμα του απίστευτου μεταξύ της δικηγόρου και του Π. Βλαστού διαλόγου έχει ως εξής:

ΒΛΑΣΤΟΣ: Το θέμα ξέρεις ποιο είναι; Οτι εκεί που ήταν να βγω εγώ σε 2 μήνες και έλεγα άντε να μου κόψουν μια - δυο άδειες, εγώ τώρα που θα φάω 2 χρόνια υποδικία θα μου φύγει η ψυχή χωρίς άδειες, χωρίς τίποτα.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Και θα πάρει και θα πάρει ο άλλος.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Καλά ο άλλος, άστον να πάρει, μακάρι να πάρει ο άλλος. Μακάρι.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Από τη μια μεριά καλύτερα, κάτσε λίγο ακόμα μέσα...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ρε συ Ελλη βέβαια.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Χωρίς άδεια για να μη συναντηθείτε έξω στην άδεια, άστο καλύτερα.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ελλη είσαι καλά ρε συ Ελλη; Μόλις βγω έξω εγώ θα γέλαγες σου λέω ... (ακατάληπτο), θα τον εξαφάνιζα, πλάκα μου κάνεις;
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Τι;
ΒΛΑΣΤΟΣ: Εγώ...
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Θα σε χώνανε μέσα πάλι μωρέ.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Θα τον εξαφάνιζα, δεν κατάλαβες τι σου λέω, θα τον είχα εξαφανίσει, δεν κατάλαβες, θα ...εξαφανιζότανε.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Θα σε χώνανε μέσα πάλι.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Πού θα με χώνανε, άμα εξαφανιζότανε και δεν υπήρχε πουθενά πτώμα, για πες μου;
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Τι;
ΒΛΑΣΤΟΣ: Θα τον εξαφάνιζα σου λέω, δεν θα υπήρχε πουθενά τίποτα...
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Ααα...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Πλάκα μου κάνεις;
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: (γέλια)
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ασε ρε συ Ελλη, εγώ είμαι ειδικός, μην ανησυχείς γι αυτό.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Αχ, τι να πω;
ΒΛΑΣΤΟΣ: ... (ακατάληπτο) τα χέρια πίσω και θα τον βουτήξω μέσα στη θάλασσα και άντε να τον βρούνε μετά και θα λέγανε ότι την κοπάνησε στην Αργεντινή..
.ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Καλύτερα να τον κάνουν άλλοι, να χεις και το κεφάλι σου ήσυχο.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι αυτό λέω, χαζός είμαι;
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Αυτό είναι το καλύτερο, κατάλαβες;
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ακου να σου πω κάτι, ξέρεις κάτι Ελλη; Ακου να γελάσεις τώρα.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Αμα έχεις και προσωπικό μένος να ξέρεις ότι κάνεις λάθη.ΒΛΑΣΤΟΣ: Δεν κάνω λάθη εγώ, να ξέρεις.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Εμένα ο τρίτος, ο τρίτος που είναι ξέρω εγώ αμέτοχος δεν έχει το προσωπικό πάθος αυτό, κατάλαβες, κάνει πιο σωστά τη δουλειά.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, ναι. Ελλη κάνεις λάθος.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: ... (ακατάληπτο) να του χώσει και καμία από κοντά εκείνη την ώρα, κατάλαβες; Και να πλησιάσει και πολύ.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Α καλά εγώ, μούρη με μούρη.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: ... (ακατάληπτο) κάνεις κάνα τέτοιο λάθος.ΒΛΑΣΤΟΣ: Εγώ κάνω, μούρη με μούρη πηγαίνω.
.protothema

Read more...

Απίστευτο! Δικηγόρος με 620 χιλιάδες ευρώ το χρόνο στην Εθνική Τράπεζα...


Συνεχίζεται το όργιο των υπέρογκων αμοιβών!
.
Συγκεκριμένη περίπτωση που επιβεβαιώνει ότι συνεχίζεται το όργιο των υπέρογκων αμοιβών, παρά τις κατά καιρούς διακηρύξεις του ίδιου του κ. Καραμανλή, αποκαλύπτουν με Ερώτησή τους στον πρωθυπουργό 23 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπό τον Μιχ. Καρχιμάκη: Συνταξιούχος δικηγόρος διορίστηκε από τον Τ. Αράπογλου γενικός διευθυντής νομικών υπηρεσιών στην Εθνική Τράπεζα και παίρνει 620.000 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή 2.405 ευρώ την ημέρα!!!
Ολόκληρη η Ερώτηση με το απίστευτο αυτό γεγονός έχει ως εξής:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η για τον κ. Πρωθυπουργό
ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΟΡΓΙΟ των ΥΠΕΡΟΓΚΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ συνεχίζεται:
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Υποψήφιος της Συμβουλευτικής της Χούντας, «εκλεκτός» του διορισμένου από την Κυβέρνησή σας Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ (μισθός,bonus και μετοχές της Εθνικής)ΑΝΩ ΤΩΝ 620.000 ευρώ το χρόνο 52.000 ευρώ το μήνα ή 2.405 ευρώ μεροκάματο!!!»
ΕΝΩ στις 20/3/04 δηλώνατε «Στη Νέα Διακυβέρνηση, η διοίκηση δίνει
...
το παράδειγμα. Οι σημερινοί, συχνά προκλητικοί, μισθοί των διοικητών επιχειρήσεων και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, περικόπτονται»
ΕΝΩ και στις 25/2/09 δηλώνατε «Να επιβάλλεται ανώτατο όριο στις αποδοχές των στελεχών του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Όποιος δεν συμφωνεί να πάει σπίτι του».
Η παράνομη απασχόληση στην Εθνική Τράπεζα δικηγόρου, συνταξιούχου (!), στη θέση του Γενικού Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών και μάλιστα με υπέρογκες αποδοχές που συνολικά αγγίζουν ετησίως τα 620.000 ευρώ, αποτελεί μια άνευ προηγουμένου πρόκληση.
Συγκεκριμένα, ο σημερινός Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών της Εθνικής, «εκλεκτός» του Διοικητή της Τράπεζας, και υποψήφιο μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Χούντας του Παπαδόπουλου, είναι δικηγόρος, συνταξιούχος της πρώην Ιονικής Τράπεζας και με συμπληρωμένο το 65ο έτος της ηλικίας του από το Φθινόπωρο του 2005, που ανέλαβε καθήκοντα στην Εθνική Τράπεζα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το αρ. 63Α του Κώδικα Περί Δικηγόρων (ν.δ. 3026/1954):
- (παρ. 2) απαγορεύεται στους δικηγόρους που λαμβάνουν σύνταξη από Οργανισμό Κοινωνικής Ασφάλισης να παρέχουν αλλού νομικές ή δικηγορικές υπηρεσίες με πάγια περιοδική αμοιβή και έχουν υποχρέωση με δήλωσή τους στο Δικηγορικό Σύλλογο να επιλέξουν ένα από τα δύο.
- (παρ. 6) απαγορεύεται σε δικηγόρους που έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους να προσληφθούν εφεξής για να παρέχουν δικηγορικές ή νομικές υπηρεσίες με πάγια περιοδική αμοιβή.
Και στα δύο αυτά ασυμβίβαστα, εμπίπτει ο συγκεκριμένος «εκλεκτός» και της Χούντας αλλά και της σημερινής Διοίκησης της Εθνικής, Γενικός Διευθυντής, παραβαίνοντας τις νόμιμες υποχρεώσεις του, παράβαση για την οποία ο Κώδικας περί δικηγόρων προβλέπει πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις. Πέρα από αυτό, η σύμβασή, που παραβιάζει τους κανόνες αυτούς περί ασυμβιβάστου, είναι αυτοδικαίως άκυρη.
Κατά συνέπεια και βάση των διατάξεων και της νομολογίας, προκύπτει ότι ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ εδώ και χρόνια ο συγκεκριμένος συνταξιούχος της πρώην Ιονικής, ο οποίος προσλήφθηκε από την Εθνική Τράπεζα με ανάθεση καθηκόντων Γενικού Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών και αμείβεται με πάγια αντιμισθία, ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΥΜΒΑΣΗ.
Και μάλιστα ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΜΕΤΕΡΟΣ και ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ της ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ της ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ λαμβάνει ετησίως (μεικτές αποδοχές το 2007):
Σύνταξη: 43.500 ευρώ το χρόνο
Μισθός: 280.000 ευρώ το χρόνο
Bonus: 300.000 ευρώ το χρόνο
ΣΥΝΟΛΟ: 623.500 ευρώ το χρόνο ή
52.000 ευρώ το μήνα ή
2.405 ευρώ μεροκάματο ή
Επιπλέον έχει λάβει από την Εθνική Τράπεζα
για το έτος 2005 61.200 μετοχές
για το έτος 2006 30.000 μετοχές
ΜΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΗ και ανάλογα ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΚΕΡΔΟΥΣ από την πώλησή τους στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ.
Είναι αδιανόητο τόσο το ύψος των αποδοχών ενός και μόνο στελέχους της Εθνικής και μάλιστα συνταξιούχου, όσο και το γεγονός ότι αυτά προέρχονται από σχέση απασχόλησης που απαγορεύεται ρητά στο νόμο!!!!
Και είναι ακόμα πιο αδιανόητο το γεγονός ότι ΕΤΗΣΙΩΣ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ «ΕΚΛΕΚΤΟΥ» ΤΟΥ, ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ:
το 1.200.000 ευρώ, σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δρχ!!!
Μετά τα παραπάνω
Είστε σε θέση να αιτιολογήσετε τις αποφάσεις του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας που εσείς και η Κυβέρνηση σας διορίσατε για τις υπερβολικές αμοιβές και τα μπόνους του συγκεκριμένου εκλεκτού σας που ανατρέπουν όλα όσα εξωπραγματικά θέλετε να διοχετεύσετε επικοινωνιακά στον ελληνικό λαό.
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Μιχάλης Καρχιμάκης
Μάρκος Μπόλαρης
Χρήστος Αηδόνης
Χρύσα Αράπογλου
Δημήτρης Τσιρώνης
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Γιώργος Πεταλωτής
Μιχάλης Τιμοσίδης
Γιάννης Δριβελέγκας
Νίκος Ζωίδης
Γιάννης Αμοιρίδης
Θεοδώρα Τζάγκρη
Τάσος Σιδηρόπουλος
Δημήτρης Βαρβαρήγος
Μιχάλης Παντούλας
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Βασίλης Κεγκέρογλου
Μανώλης Στρατάκης
Γιάννης Σκουλάς
Τάκης Ρήγας
Γιώργος Ντόλιος
Αλέξανδρος Αθανασιάδης
Γιάννης Βλατής

press


Read more...

Σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των υπηρεσιών

Η κυβέρνηση προχωρά στην κατάθεση σχεδίου νόμου, με το οποίο θα ενσωματώνεται στην εθνική νομοθεσία η οδηγία της ΕΕ για την απελευθέρωση των υπηρεσιών, όπως ανακοίνωσε ο Γ. Παπαθανασίου, μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την Οικονομία.

"Είναι το πρώτο βήμα και θα ακολουθήσουν, μετά από μελέτη και διάλογο, οι αλλαγές στις κλειστές αγορές και στα κλειστά επαγγέλματα, που δεν περιλαμβάνονται στην Οδηγία", είπε ο κ. Παπαθανασίου.

Ο υπουργός Οικονομίας μίλησε για "πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, η οποία σε πλήρη εξέλιξη θα συμβάλει στη μείωση των τιμών για τον καταναλωτή, στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, στην οικονομική ανάπτυξη και στην αύξηση της απασχόλησης, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για τους νέους".

"Είναι ένα σημαντικό βήμα, που θα βοηθήσει και στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας" είπε ο κ. Παπαθανασίου.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι εντός του καλοκαιριού θα κατατεθεί στη Βουλή, το νέο νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει συνταξιοδοτικά και φορολογικά θέματα. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει φορολογία στα ελληνικά σκάφη που υπερβαίνουν τα 10 μέτρα. Για τη λίστα βαρέων και ανθυγιεινών, ο υφυπουργός Οικονομίας Αντώνης Μπέζας επεσήμανε ότι θα αφορά σε όσους ασφαλίζονται για πρώτη φορά μετά την δημοσιοποίηση της υπουργικής απόφασης.

Προβληματισμός στην αγορά


Την ίδια ώρα η αγορά βρίσκεται σε τέλμα από την έλλειψη ρευστού και τα "κανόνια" των ακάλυπτων επιταγών που τριπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι.

"Σε ορισμένους νομούς οι επιχειρήσεις που κλείνουν είναι περισσότερες από αυτές που ανοίγουν" είπε στον Flash 96 ο γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, Νίκος Σκορίνης.

"Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει πράξη τις εξαγγελθείσες από το 2004 αλλαγές" είπε στον Flash 96 ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, αφήνοντας αιχμές για τον Γιώργο Αλογοσκούφη.

nooz

Read more...

Στο Υπ. Δικαιοσύνης ο Καρχιμάκης, για να κλείσει στη Ψειρού τα διεφθαρμένα στελέχη της Δικαιοσύνης



Κρεμάστε τους ψηλά, τους γαλάζιους διεφθαρμένους!

Αποφασισμένος είναι ο Μιχάλης Καρχιμάκης που αγωνίζεται χρόνια, εναντίον της γαλάζιας διαφθοράς να κλείσει στη Ψειρού η στη Γυάρο και τη Μακρόνησο εκείνα τα στελέχη της Δικαιοσύνης που έχουν διαφθαρεί.
Το ίδιο ισχύει και για τα γαλάζια πολιτικά πρόσωπα που κάνουν τώρα τους καμπόυδες. Κανένα έλεος, καμία συμφωνία κάτω απο το τραπέζι, ανάμεσα στους λαμογιάρηδες νεοδημοκράτες που τάπιασαν και στους πασόκους που έρχονται στην εξουσία. Οι πολίτες ζητούν απο το ΠΑΣΟΚ να κρεμάσει τα γαλάζια στελέχη που παντελόνιασαν το δημόσιο χρήμα, η έπαιξαν άλλα παιγνίδια με αναθέσεις, συμβάσεις κλπ, στη πλατεία Συντάγματος. Ακόμη και νεοδημοκράτες το θέλουν αυτό.
Εαν δεν τους κρεμάσετε, θα σας κρεμάσει κι εσας ο λαός ώσπου να πείτε κίμινο...

http://kourdistoportocali.blogspot.com/

Read more...

O Γερμανός φίλος του Χριστοφοράκου,καλεσμένος του Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων, το 2007!




www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=64113

Σε ένα χειρόγραφο σημείωμα που ο Μ. Χριστοφοράκος έχει προσκομίσει στην εισαγγελέα Hildegard Baumler-Hosl στηρίζει πλέον τις ελπίδες του για δίωξή του στη Γερμανία. Αυτή μπορεί να καταστεί προσωρινό ανάχωμα αν το Εφετείο εγκρίνει την παράδοσή του στην Ελλάδα, αποδεχόμενο την ήδη θετική εισαγγελική πρόταση.

Το χειρόγραφο αυτό, που μαρτυρά μυστική συμφωνία για πληρωμές στην Ελλάδα, αποδίδεται στον πρώην πρόεδρο της Siemens AG Κλάους Κλάινφελντ και τον ενοχοποιεί ως γνώστη και συμμέτοχο στην πρακτική των μαύρων ταμείων. Η εισαγγελέας ερευνά τη γνησιότητα του εγγράφου αυτού και προσβλέπει στο «γράπωμα» του τελευταίου προέδρου της μητρικής εταιρείας, που άνοιξε τον ασκό της αμερικανικής εισβολής στα μυστικά κονδύλια και στο ξήλωμα της πρακτικής ενός αιώνα.

Η προκαταρκτική έρευνα που άρχισε σε βάρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου, με αυτοκαταγγελία του, είναι ακόμα άδηλο αν θα οδηγήσει στη δίωξή του. Η εισαγγελέας δεν δείχνει να είναι ικανοποιημένη από τα στοιχεία που με το σταγονόμετρο και με «χειρουργείο» τής κατέθεσε ο τέως Νο 1 της Siemens Ελλάδος. Από την άλλη, σε τρεις το πολύ εβδομάδες το τμήμα Ι του Εφετείου του Μονάχου θα εκδώσει την απόφασή του περί του πρώτου ελληνικού εντάλματος, τασσόμενο υπέρ ή κατά της παράδοσης του Μ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Ουδείς αποκλείει, αυτή τη στιγμή, το ενδεχόμενο το δικαστήριο να παραπέμψει την υπόθεση για προδικαστική κρίση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, αν τη χαρακτηρίσει ως εξέχουσας σημασίας. Κάτι τέτοιο έγινε αυτές τις ημέρες από άλλο αντίστοιχο Εφετείο της Γερμανίας για την περίπτωση Γερμανορώσου, του οποίου ζητείται η έκδοση για αδικήματα κακουργηματικής μορφής.

* Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος δεν εγκαταλείφθηκε πάντως από τους φίλους του, τους τέως κραταιούς της Siemens, που διαθέτουν ακόμα ισχυρή επιρροή στο status της Βαυαρίας.

Ως συμπαραστάτης του εμφανίζεται ο πρώην πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens Karl-Hermann Baumann,(φωτό) ο οποίος λέγεται ότι κινεί γη και ουρανό για την «προστασία» του φίλου του.

Ο Dr Baumann φέρεται να συντονίζει τις νομικές ενέργειες υπέρ της παραμονής Χριστοφοράκου στη Γερμανία, επικουρούμενος και από τις γνώσεις ή και τις προσβάσεις τέως ανώτατου Γερμανού δικαστή.

Παρά την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο της Siemens, ο Dr Baumann έμεινε στο απυρόβλητο και δεν διώχθηκε στη Γερμανία. Το καλοκαίρι του 2007 και ενώ οι αποκαλύψεις για τα μαύρα ταμεία κύκλωναν και τον Μιχ. Χριστοφοράκο, το ζεύγος Baumann προσεκλήθη και φιλοξενήθηκε στην Τήνο από τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Ελλάδος. Η φιλοξενία του (από τις 20 μέχρι τις 29 Αυγούστου 2007) περιείχε και πρόσκληση σε γαμήλια δεξίωση στην οικία Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων (25/8) και ακολούθως σε δείπνο που προς τιμήν του παρέθεσε η οικογένεια (27/8).

Οπως προκύπτει από παραστατικά της δικογραφίας, μετά το ταξίδι ο Dr Baumann έγραψε επιστολή προς τον επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Την απέστειλε, όπου του υπέδειξε διά της γραμματέως του, η κ. Αικ. Τσακάλου, δηλαδή στην Αραβαντινού. Αυτό φαίνεται από τη σχετική αλληλογραφία της 20ής Σεπτεμβρίου 2007 μεταξύ Μονάχου και Αθήνας, για τις επιστολές αβρότητας του ζεύγους Baumann προς τον επίτιμο και τη φιλόξενη οικογένειά του.*

http://kourdistoportocali.blogspot.com/


Read more...

ΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ;



Τα διαφημιζόμενα sex shop που συγκαλύπτουν πολυτελείς οίκους ανοχής του Κολωνακίου δεν τα βλέπετε κύριε Δένδια; Την αλητεία των ρουφιάνων και των κομπλεξικών του αστυνομικού ρεπορτάζ που έμαθαν το διαδίκτυο στα 45 τους δεν την βλέπετε κύριε Δένδια; Μέχρι πότε θα κυνηγάτε τους bloggers επειδή τέτοια τσογλάνια κυκλοφορούν ελεύθερα;

fimotro.blogspot.com

Read more...

Κλείνουν τις εθνικές οδούς οι ροδακινοπαραγωγοί...


Aπό το http://www.agroschannel.com/

Nα κλείσουν οι συνεταιρισμοί αλλά και όλα τα κέντρα παραλαβής συμπύρηνου ροδάκινου και να βγουν με τα τρακτέρ τους στο δρόμο, από σήμερα Πέμπτη αποφάσισαν οι ροδακινοπαραγωγοί Ημαθίας και Πέλλας, καθώς η κατάσταση στο βιομηχανικό ροδάκινο έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι υποσχέσεις του Υφυπουργού παραμένουν ακόμη υποσχέσεις. Μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι παραγωγοί στον δήμο Αποστόλου Πέτρου, αποφάσισαν από σήμερα, να κλείσουν τις...
δύο μεγάλες οδικές αρτηρίες από τη Θεσσαλονίκη για τη Βέροια, την κεντρική οδό Θεσσαλονίκης Βέροιας, στον κόμβο της Κουλούρας και τον παλιό δρόμο Βέροιας Θεσσαλονίκης, στον παλιό κόμβο της γέφυρας 66.
Ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, βλέποντας ότι η παραγωγική χρονιά ξεκίνησε και τα προβλήματα διάθεσης της παραγωγής παραμένουν, έστειλε στο γραφείο του Πρωθυπουργού, καθώς και στον Υπουργό και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της 8/7/2009 για την κατάσταση που επικρατεί στο συμπύρηνο ροδάκινο.

press-gr.blogspot.com

Read more...

Δυσλειτουργία...



Ο τρόπος που τα μπάλωσε και τα στρογγύλεψε τα πράγματα η κόρη του Μητσοτάκη είναι εκπληκτικός. Δεν πήρε χαμπάρι πως ο Μαρκογιαννάκης και ο Πάκης πλακώνονται στις μπουνιές? Ήταν στην Ρώμη. Από τον Χασαπόπουλο και τον Τάκη το πληροφορήθηκε.
Βέβαια στο...


παρελθόν υπήρχαν κάποιες "δυσλειτουργίες" στις σχέσεις τους. Τώρα όμως είναι μια χαρά!...
Άμα έχεις μπαμπά τον επίτιμο, πως να μην λες ψέμματα, "μια χαρά".

nonews-news

Read more...

Βγάλαν τα τανκς στους δρόμους...


Φοβερή εικόνα.
Τανκ στο δρόμο με εργαζόμενους της ΕΛΒΟ πάνω από τις ερπύστριες και το κανόνι, να διαμαρτύρονται Οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση. Τους αφήνουν χωρίς να τους απολύουν σε...

απραξία, ώστε κάποια στιγμή να βάλουν λουκέτο.
"Μας κοροϊδεύουν Ακόμα περιμένουμε τον υπουργό να μας πει τι θα κάνει τελικά", έλεγαν το πρωί οι εκπρόσωποί τους στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ-1.
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να παραδίδουν από ένα τανκ στους αρμοδίους, μέχρι νάρθει ο πρωθυπουργός τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, να τους παραδώσουν και το τελευταίο μαζί με το κλειδί του εργοστασίου της βιομηχανίας.
Εκεί τους έχει οδηγήσει η απόγνωση...

nonews-news


Read more...

ΕΠΙΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ...


Στο ιλιγγιώδες ποσό των 16 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 7% του ΑΕΠ, έχουν ανέλθει στο 6μηνο οι οφειλές επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τράπεζες και ιδιώτες που δεν εξυπηρετούνται, καθώς η οικονομική κρίση επιτείνει το οξύ πρόβλημα ρευστότητας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της... Τειρεσίας Α.Ε., η αξία των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών από την αρχή του έτους ανήλθε στα 1,8 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου έναντι μόλις 595 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση περίπου 200%. Αλλα 14,1 δισ. ευρώ είναι τα δάνεια προς τράπεζες που δεν εξυπηρετούνται.
Το πρόβλημα θα οξυνθεί το επόμενο διάστημα, καθώς η κρίση επηρεάζει την αγορά εργασίας. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, από τις αρχές Μαρτίου έως τις 15 Μαΐου 5.981 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης μετατράπηκαν σε μερικής, ενώ το 28% των νέων προσλήψεων ήταν εργασία με μειωμένο ωράριο.

fimotro

Read more...

Ολα τα πρωτοσέλιδα Απογευματινών- Πρωινών-Οικονομικων, Αθλητικών, Θεσσαλονικής


16-7-2009

Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ






























ΠΡΩΙΝΕΣ



















ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ


















ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ















ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ





kafeneio

Read more...