Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των υπηρεσιών

Η κυβέρνηση προχωρά στην κατάθεση σχεδίου νόμου, με το οποίο θα ενσωματώνεται στην εθνική νομοθεσία η οδηγία της ΕΕ για την απελευθέρωση των υπηρεσιών, όπως ανακοίνωσε ο Γ. Παπαθανασίου, μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την Οικονομία.

"Είναι το πρώτο βήμα και θα ακολουθήσουν, μετά από μελέτη και διάλογο, οι αλλαγές στις κλειστές αγορές και στα κλειστά επαγγέλματα, που δεν περιλαμβάνονται στην Οδηγία", είπε ο κ. Παπαθανασίου.

Ο υπουργός Οικονομίας μίλησε για "πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, η οποία σε πλήρη εξέλιξη θα συμβάλει στη μείωση των τιμών για τον καταναλωτή, στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, στην οικονομική ανάπτυξη και στην αύξηση της απασχόλησης, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για τους νέους".

"Είναι ένα σημαντικό βήμα, που θα βοηθήσει και στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας" είπε ο κ. Παπαθανασίου.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι εντός του καλοκαιριού θα κατατεθεί στη Βουλή, το νέο νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει συνταξιοδοτικά και φορολογικά θέματα. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει φορολογία στα ελληνικά σκάφη που υπερβαίνουν τα 10 μέτρα. Για τη λίστα βαρέων και ανθυγιεινών, ο υφυπουργός Οικονομίας Αντώνης Μπέζας επεσήμανε ότι θα αφορά σε όσους ασφαλίζονται για πρώτη φορά μετά την δημοσιοποίηση της υπουργικής απόφασης.

Προβληματισμός στην αγορά


Την ίδια ώρα η αγορά βρίσκεται σε τέλμα από την έλλειψη ρευστού και τα "κανόνια" των ακάλυπτων επιταγών που τριπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι.

"Σε ορισμένους νομούς οι επιχειρήσεις που κλείνουν είναι περισσότερες από αυτές που ανοίγουν" είπε στον Flash 96 ο γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, Νίκος Σκορίνης.

"Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει πράξη τις εξαγγελθείσες από το 2004 αλλαγές" είπε στον Flash 96 ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, αφήνοντας αιχμές για τον Γιώργο Αλογοσκούφη.

nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: