Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Αναστολή κινητοποιήσεων στο ΕΜΠ Συνεχίζεται η απεργία στο ΕΚΠΑ - Ανοίγει η Νομική Σχολή


Συνεχίζεται η απεργία στο ΕΚΠΑ - Ανοίγει η Νομική Σχολή
  (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Την ώρα που η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζεται -αν και υπό σφοδρή αμφισβήτηση εκ μέρους της πλειοψηφίας στο ΔΣ του συλλόγου των εργαζομένων- η Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα αρχίζουν τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου. Την ίδια ώρα, έχει ανασταλεί η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΜΠ, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με τον υπουργό Παιδείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής, καθηγητής Θ.Φορτσάκης: «Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου 2013-2014 αρχίζουν τη Δευτέρα 9-12-2013 σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί».

Η Νομική είναι η πρώτη σχολή του ΕΚΠΑ που ανακοινώνει επισήμως το άνοιγμά της.

Εν τω μεταξύ, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών η απεργία συνεχίζεται και τη Δευτέρα, αν και το απεργιακό μέτωπο εμφανίζεται διασπασμένο.

Η πλειοψηφούσα παράταξη του ΔΣ του συλλόγου των υπαλλήλων τάσσεται υπέρ της αναστολής της απεργίας και της συνέχισης του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με ανοικτό το Πανεπιστήμιο.

Υπέρ της συνέχιση της κινητοποίησης τάσσεται η απεργιακή επιτροπή, με την πλειοψηφία των υπαλλήλων να στηρίζουν την απόφαση.

Την απεργία τους ανέστειλαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πολυτεχνείου, οι οποίοι ωστόσο θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση την Πέμπτη με αντικείμενο την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απέναντί τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στα χέρια της Αστυνομίας 57χρονος δραπέτης, καταζητείτο από το 2012



Στα χέρια της ΕΛΑΣ παλιός γνώριμος της και δραπέτης των φυλακών. Άλλες έξι συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση
Ένας δραπέτης των φυλακών, ο οποίος καταζητείτο από το 2012, και έξι ακόμα πολίτες συνελήφθησαν σε εκτεταμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε Τρίκαλα και Σέρρες.
Πιο συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, συνελήφθη στα Τρίκαλα 57χρονος Έλληνας, δραπέτης φυλακών, ο οποίος στις 11/12ου του 2012 δεν είχε επιστρέψει στο σωφρονιστικό ίδρυμα όπου κρατούνταν, μετά την άδεια που είχε λάβει.
Η σύλληψή του ήταν το αποτέλεσμα της αστυνομικής επιχείρησης πολλών υπηρεσιών στους νομούς Τρικάλων και Σερρών, ενώ συνελήφθησαν έξι ακόμα πολίτες.
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πέντε (5) όπλα, πλήθος φυσιγγίων και (208,3) γραμμάρια κάνναβης
Πρόκειται για πέντε Έλληνες άντρες ηλικίας 58, 33 και 29, μέλη της ίδιας οικογένειας και πιο συγκεκριμένα πατέρας και γιοι, συνελήφθησαν επίσης άλλοι δύο άνδρες 31 και 45 ετών αλλά και η 20χρονη κόρη του δραπέτη.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της Απόδρασης Κρατουμένου, Υπόθαλψης Εγκληματία και παραβάσεις Νόμων Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και Όπλων.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε:
- Δύο (2) διαμερίσματα στην περιοχή των Τρικάλων
- Μία (1) αγροικία του Νομού Τρικάλων και σε
 -Δύο (2) κατοικίες κωμόπολης του Νομού Σερρών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
- Μία (1) καραμπίνα
- Ένα (1) λειόκανο, μονόκανο, με κομμένη κάνη όπλο
- Ένα (1) αεροβόλο όπλο
- Ένα (1) κυνηγετικό όπλο τύπου FLOBERT με αποξασμένο αριθμό
- Ένα (1) αεροβόλο όπλο χειρός (απομίμηση περιστρόφου)
- 208,3 γραμμάρια κάνναβης και
- 108 φυσίγγια διαφόρων τύπων
Ο 57χρονος καταζητούμενος, όσο ήταν δραπέτης, διέφυγε με ΙΧ από δύο επικείμενους αστυνομικούς ελέγχους στους Νομούς Σερρών και Θεσσαλονίκης, ενώ στο όχημα στο οποίο επέβαινε, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και μικροποσότητα χασίς.
Υπενθυμίζεται ότι, ο συλληφθείς εξέτιε ποινή για ληστεία, κλοπές κατ’ εξακολούθηση, παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και πυρομαχικών, απάτη, παραβάσεις σχετικές με επιταγές και πλαστογραφία, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα βιασμού που έλαβε χώρα κατά το χρονικό διάστημα που ήταν δραπέτης.

Read more...

Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποβρυχίων



Απόρρητη έκθεση της εταιρίας που πουλούσε τα υποβρύχια στην Ελλάδα, αποκαλύπτει και "δεύτερη ομάδας μίζας", που έδρασε την περίοδο που υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Γ. Παπαντωνίου
Μία νέα πτυχή του σκανδάλου των υποβρυχίων της Ferrostaal έρχεται στο φως από απόρρητη έκθεση δικηγορικής εταιρίας μετά από παραγγελία της εταιρίας που πουλούσε τα σκάφη στην Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία της εισαγγελίας του Μονάχου.
Σύμφωνα με την Real News, η έκθεση αποκαλύπτει διακίνηση μιζών ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ μετά το 2002, περίοδο που υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου. Γίνεται αναφορά για "δεύτερη ομάδα της μίζας", με μέλη της τότε κυβέρνησης να ενορχηστρώνουν την πώληση των ελληνικών ναυπηγείων στη γερμανική εταιρία HDW.
"Όσοι εργάστηκαν στενά με την προηγούμενη κυβέρνηση μπορεί να καταλήξουν στα δικαστήρια. Κάποιες πηγές θεωρούν ότι οι αποκαλύψεις των μηχανορραφιών που έχουν γίνει πίσω από τις συμφωνίες του αμυντικού τομέα είναι απίθανες για τον εξής λόγο: Οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που ενορχήστρωσαν την πώληση στη HDW έχουν ασυλία απέναντι στον ελληνικό νόμο" καταλήγει η έκθεση.
Τα στοιχεία αυτά και των off shore εταιριών, που φέρονται να διακινούσαν τις "ωφέλιμες πληρωμές", βρίσκονται ήδη στην κατοχή των ανακριτών διαφθοράς που ερευνούν την υπόθεση.

Read more...

Αστυνομικοί κατέβασαν τις ασπίδες τους σε ένδειξη συμπαράστασης στους διαδηλωτές


Μια διαφορετική αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων από αστυνομικούς στην Ταΐλάνδη (Vid)
Περίπου 2.000 Ταϊλανδοί διαδηλωτές που προσπαθούν τις τελευταίες ημέρες να ανατρέψουν την κυβέρνηση, συγκεντρώθηκαν μπροστά από την έδρα της αστυνομίας.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊλάνδης, οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει ή αποπειραθεί να πραγματοποιήσουν 18 πραξικοπήματα μέσα στα 80 τελευταία χρόνια, έχουν κρατήσει αποστάσεις από την τελευταία αναταραχή.
Έπειτα από αρκετές ημέρες βιαιοτήτων και συγκρούσεων, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Η αστυνομία από τη δική της μεριά παραμέρισε και άφησε τους διαδηλωτές να μπουν σε κρατικές υπηρεσίες τις οποίες πολιορκούσαν στην προσπάθειά τους να ρίξουν την κυβέρνηση.
Οι διαδηλωτές υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα αυτή την απόφαση της αστυνομίας, η οποία αρχίζει να διαφοροποιείται, με αντίθετες απόψεις να εκφράζονται στις τάξεις της.
Οι διαμαρτυρίες που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες αποτελούν την πιο πρόσφατη εκδήλωση μιας σύγκρουσης που φέρνει αντιμέτωπους το κατεστημένο της Μπανγκόκ, από τη μια, και τους πιο φτωχούς Ταϊλανδούς.
Οι δρόμοι στην Μπανγκόκ και τις υπόλοιπες μεγαλουπόλεις της Ταϊλάνδης είναι γεμάτοι ακόμη με καμμένα οχήματα, μετά τις ταραχές των τελευταίων ημερών.
Η Πρωθυπουργός της χώρας και μέλος μίας από τις πλουσιότερες οικογένειες στην Ταϊλάνδη δήλωσε ότι δεν θα φέρει προς ψήφιση τον αμφιλεγόμενο νόμο για την αμνήστευση του αυτοεξόριστου αδελφού της και πρώην Πρωθυπουργού, Θακσίν Σιναουάτρα.
"Η οικογένειά μας δεν επιθυμεί να αποτελεί μέρος του προβλήματος στην Ταϊλάνδη. Αλλά πιστεύω ένα πράγμα, πως θέλουμε να δούμε μια ειρηνική κοινωνία και να διασφαλίσουμε την αρχή της δημοκρατίας στην Ταϊλάνδη" επεσήμανε η Γινγκλούκ Σιναουάτρα, Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης.
Η αστυνομία αποφάσισε πάντως να επαναφέρει σήμερα τα οδοφράγματα στην Ταϊλανδική πρωτεύουσα καθώς οι διαδηλωτές ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις.
Τις τελευταίες ημέρες και παρά το τελεσίγραφο για την αποχώρηση της Γινγκλούκ Σιναουάτρα, οι πολίτες είχαν σταματήσει τις διαδηλώσεις εξαιτίας των γενεθλίων του Βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι.
(Πηγή: politicalblindspot, euronews)
http://news247.gr/

Read more...

Μπόνους σε υπαλλήλους της εφορίας για να πιάνουν φοροφυγάδες



Με μπόνους που μπορούν να φτάνουν ακόμα και τα 150.000 ευρώ, η τρόικα επιθυμεί να σπρώξει 12.000 υπαλλήλους της εφορίας να εντοπίσουν και να πιάσουν όσους περισσότερους παραβάτες και φοροφυγάδες μπορούν
Το ΔΝΤ επιθυμεί να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή δίνοντας μπόνους σε 12.000 εφοριακούς, μπόνους που θα φτάνουν ακόμα και τα 150.000 ευρώ.
Επί της ουσίας αυτό σημαίνει πως θα εφαρμοστεί η πρόταση του ΔΝΤ για κατάργηση του υπάρχοντος συστήματος αμοιβών αλλά και προαγωγών στο Ελληνικό Δημόσιο. Μέχρι τώρα ένας υπάλληλος  έχει μια σταθερή αμοιβή και  προάγεται ανά τρία χρόνια ανεξάρτητα από την απόδοσή του.
Από τούδε και στο εξής, οι τριετίες καταργούνται (έτσι κι αλλιώς θα συμβεί αυτό) και ανά έτος οι εφοριακοί θα δίνουν γραπτές και προφορικές εξετάσεις. Από κει και πέρα θα εξαρτηθεί από τη βαθμολογία για την εξέλιξη των υπαλλήλων. Όσοι δεν πιάσουν υψηλό σκορ  θα μένουν στάσιμοι, ενώ όσοι πιάνουν ένα συγκεκριμένο αριθμό μορίων θα προάγονται.
Επιπλέον, οι αποδοχές του εφοριακού θα εξαρτώνται πλέον άμεσα από την απόδοσή του, εάν δηλαδή θα μπορεί να εισπράττει μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά όρια τους απαιτούμενους φόρους.
Ο βασικός στόχος είναι φυσικά η πάταξη της φοροδιαφυγής και η συλλογή των φόρων. Αυτό μπορεί να συμβεί, σύμφωνα με το σχεδιασμό της τρόικας, εφόσον δοθεί κίνητρο στους υπαλλήλους, το οποίο θα είναι η δυνατότητα για μπόνους ως ποσοστό επί του συνολικού τζίρου των εισπράξεων.
Το μπόνους μπορεί να φτάνει ακόμα και τις 150.000 ευρώ, αλλά το ύψος του δεν θα είναι το ίδιο για όλες της εφορίες της χώρας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα μπόνους μπορούν να υπερβούν τα 250 εκατ. ευρώ ή το 6% των συνολικών εσόδων.
Σημειώνεται πως οι επικεφαλής των εφοριών θα αλλάζουν κάθε έτος εφόσον δεν επιτευχθούν οι στόχοι, ενώ, την ίδια στιγμή, οι υπάλληλοι με τα περισσότερα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα θα έχουν προβάδισμα έναντι άλλων συναδέλφων τους και θα αναλαμβάνουν τη διοίκηση των καλύτερων εφοριών της χώρας.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Read more...

Η μεγάλη αλλαγή του ΕΟΠΥΥ...


"Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την απόλυση 2.300 γιατρών του ΕΟΠΥΥ και μόνο αν πιεστεί ενδέχεται να...
πάρει πίσω 500 γιατρούς", ανέφερε στέλεχος του χώρου της Υγείας. Οι δε γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. «Αν προχωρήσουν ως τις γιορτές, πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε ‘’ξαφνικό θάνατο’’...».

Μήλον της Έριδος αποτελεί το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για το σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, το οποίο βασίζεται στο πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης Δομών και Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ. Το πόρισμα αναμένεται να παρουσιάσει στις αρχές της εβδομάδας ο υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης στην περιφερειακή διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη κυρία Σουζάνα Τζακάμπ.

Αγοραστής υπηρεσιών

Το σχέδιο προβλέπει, κατ’ ουσία, την πλήρη αποδυνάμωση του ΕΟΠΥΥ. Από την 1η Ιανουαρίου 2014 ο ΕΟΠΥΥ θα είναι αγοραστής υπηρεσιών υγείας από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Με άλλα λόγια, ο Οργανισμός δεν θα παρέχει ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες. Μόνο θα αγοράζει. Οι υγειονομικές μονάδες του συγχωνεύονται τόσο μεταξύ τους όσο και με τα Κέντρα Υγείας και μεταφέρονται στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ). Εκεί, δηλαδή, όπου υπάγονται τα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει για τους ασφαλισμένους μεγάλες αναμονές για τη διενέργεια εξετάσεων. Εκτός και αν επιλέξουν τον ιδιωτικό τομέα, όπου θα καταβάλλουν 15% συμμετοχή.

Επιπλέον, 2.300 γιατροί που μέχρι σήμερα εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ απολύονται, κατόπιν αξιολόγησής τους με βασικό κριτήριο την ειδικότητά τους, και άλλοι τόσοι μετακινούνται στο ΕΣΥ με διαφορετική εργασιακή σχέση από αυτή που έχουν σήμερα.

Η έξοδος και οι «τροχονόμοι»

Πρώτοι στον κατάλογο των απολυμένων είναι όλοι όσοι έχουν χειρουργική ειδικότητα. Ακολουθούν άλλες ειδικότητες, μη χειρουργικές, για τις οποίες θεωρείται ότι δεν έχουν μεγάλη... ζήτηση. Ανάμεσά τους, αλλεργιολόγοι, ενδοκρινολόγοι και πνευμονολόγοι. Το παράδοξο είναι ότι στον ίδιο κατάλογο περιλαμβάνεται και καρδιολόγοι, παρότι η συγκεκριμένη ιατρική ειδικότητα δέχεται πολλές επισκέψεις.

Τρεις είναι οι ιατρικές ειδικότητες που θα ενσωματωθούν στο νέο σύστημα: της γενικής ιατρικής-παθολογίας, της παιδιατρικής και της οδοντιατρικής. Οι γιατροί που θα έχουν μια από τις τρεις ειδικότητες θα αποτελούν ουσιαστικά τον «κορμό» του δημόσιου συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης, υπό έναν όρο: να έχουν πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στο σύστημα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα υποχρεωθούν να βάλουν λουκέτο στο ιατρείο τους. Μαζί με τις υγειονομικές μονάδες του ΕΟΠΥΥ εξετάζεται και η μεταφορά στις ΥΠΕ των 26 φαρμακείων του Οργανισμού. Καθώς και η Υπηρεσία Ελέγχουν Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ).

Με το προτεινόμενο σχέδιο η κυβέρνηση επιθυμεί, όπως ισχυρίζεται ο αρμόδιος υπουργός, να δημιουργήσει σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης το οποίο θα λειτουργεί ως ανάχωμα στην επιβάρυνση των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Πολλοί όμως είναι αυτοί που πιστεύουν ότι στην πράξη το σχέδιο θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Θεωρούν ότι στην πραγματικότητα τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού οι γιατροί της πρωτοβάθμιας θα λειτουργούν ουσιαστικά ως «τροχονόμοι», στέλνοντας τα περιστατικά στα νοσοκομεία προκειμένου να αντιμετωπιστούν από γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων...
real.gr

Read more...

Έρχονται "λουκέτα" το Φεβρουάριο σε φορείς του ΥΠΟΙΚ...


Ποιοι περιλαμβάνονται στη λίστα...

Έκθεση Οριστικής Αξιολόγησης των δομών και των πλάνων στελέχωσης των εποπτευόμενων από το υπουργείο Οικονομικών φορέων της Γενικής Κυβέρνησης θα ...
υποβάλει ειδική επιτροπή μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2014 στη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Χρ. Παπακωνσταντίνου.

Αν και η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης ήταν η 30η Νοεμβρίου , ωστόσο η επιτροπή που συστάθηκε εντός του Νοεμβρίου, δεν ήταν σε θέση να ολοκληρώσει τόσο άμεσα το σχέδιο για το πως πρέπει να αναδιαρθρωθούν οι δομές των φορέων που εποπτεύει το υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται πως στους εποπτευόμενους από το υπουργείο Οικονομικών φορείς της Γενικής Κυβέρνησης περιλαμβάνονται οι εξής:

- Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων

- Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ)

- Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

- Σχολή Επιμόρφωσης Υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (ΣΕΥΥΟ)

- Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων

- Επιτροπή Λογιστικής Τυποποιήσης κι Ελέγχων (ΕΛΤΕ)

- Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΑΕΑ)

- Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων

- Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου ΑΕ

- Ολυμπιακά Ακίνητα

- Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ΑΕ

- Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ) ΑΕ

- Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ)

- Ελληνικές Αλυκές

- Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ)

- Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ)

- Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ)

- Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

- Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή

- Βαρβάκειο Ίδρυμα

- Ειδικό Ταμείο Ελέγχου Παραγωγής και Ποιότητας Αλκοόλης- Αλκοολούχων Ποτών

Η επιτροπή μελετά τις προτάσεις που υποβάλλουν οι ίδιοι οι φορείς, τις οποίες αξιολογεί από κοινού με τους εκπροσώπους των εν λόγω οργανισμών. Από το αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα προκύψει ποιες δομές των φορέων θα συρρικνωθούν και ποιες θα κλείσουν...
newsbeast.gr

Read more...

Αστυνομικός νεκρός από ανταλλαγή πυροβολισμών στα ελληνοαλβανικά σύνορα...


Ένας 43χρονος αστυνομικός έπεσε νεκρός μετά από περιστατικό με ανταλλαγή πυροβολισμών με 2 κακοποιούς στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Από τη...
συμπλοκή, έπεσαν νεκροί και οι 2 Αλβανοί κακοποιοί.

Πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία αναφέρουν ότι τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες έγινε έρευνα σε ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, για τον εντοπισμό κακοποιών.

Στην ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολούθησε, καθώς οι δυο Αλβανοί ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, έπεσε νεκρός ένας 43χρονος υπαρχιφύλακας...
ysterografa.gr

Read more...

Τα βίντεο μαρτυρούν...





Αναζητούνται τοποθεσίες όπου γίνονταν οι εκπαιδεύσεις νεοσυλλέκτων στα «τάγματα εφόδου» και μάλιστα με πραγματικά όπλα.
Την ώρα που...
αποκαλύφθηκε φωτογραφία του Κασιδιάρη να κάνει σκοποβολή με αυτόματο όπλο, καρέ καρέ εξετάζουν οι αστυνομικοί βίντεο, τα οποία περιλαμβάνονται -σύμφωνα με πληροφορίες- στη δικογραφία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να διαπιστώσουν τις τοποθεσίες όπου γίνονταν οι εκπαιδεύσεις νεοσυλλέκτων στα «τάγματα εφόδου» και μάλιστα με πραγματικά όπλα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας»:

«Το οπτικοακουστικό υλικό, που διαβιβάστηκε στις ανακρίτριες και κατά πώς φαίνεται επιβεβαιώνει καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων, δείχνει την εκπαίδευση νέων μελών της οργάνωσης, που χαιρετούν ναζιστικά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτό απεικονίζονται μέλη του νεοναζιστικού μορφώματος με κουκούλες, ενώ παρών φαίνεται πως είναι τουλάχιστον ένας βουλευτής της οργάνωσης.

Τα επίμαχα βίντεο, που αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σημαντικά από τις εφέτες ειδικές ανακρίτριες, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, είναι μέρος μόνο του ψηφιακού υλικού που κατασχέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια των αστυνομικών εφόδων σε σπίτια κατηγορουμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο επίμαχο υλικό που διαβιβάστηκε την περασμένη Παρασκευή στις δικαστικές λειτουργούς περιλαμβάνεται κι άλλο αξιοποιήσιμο υλικό. Ανάμεσά τους, αρχεία από ηλεκτρονικούς υπολογιστές των κατηγορουμένων, άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων, στικάκια usb και κυρίως αρχεία τα οποία είχαν διαγραφεί, αλλά ανακτήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές δίνοντας στοιχεία ακόμη και για την ημέρα και την ώρα που σβήστηκαν.

Προστατευόμενοι μάρτυρες, πρώην χρυσαυγίτες, έχουν εδώ και καιρό συνδέσει νυν βουλευτές της Χρυσής Αυγής με τις εκπαιδεύσεις μελών της οργάνωσης.

Χαρακτηριστικά, ο πέμπτος ανώνυμος μάρτυρας, ο οποίος κατέθεσε στις 5 Οκτωβρίου του 2013, δηλώνοντας στέλεχος της οργάνωσης έως τότε, δήλωσε στους ανακριτές που τότε χειρίζονταν την υπόθεση πως υπήρχαν στελέχη τα οποία εκπαιδεύονταν πράγματι από νυν βουλευτές: «Γνωρίζω ότι στελέχη της Χ.Α. εκπαιδεύονταν από τον Νίκο Μίχο, νυν βουλευτή Ευβοίας της Χ.Α., εκδοροσφαγέα στο επάγγελμα, στην εξουδετέρωση αντιπάλων με χρήση μαχαιριών, για το λόγο δε αυτό πραγματοποιούνταν σε μαντριά περιοχών της Αττικής, Μαλακάσας κ.λπ. "εκπαιδευτικές" μαζικές σφαγές αμνοεριφίων σε στάνες, προκειμένου να διδαχτεί η τεχνική των χτυπημάτων με μαχαίρι στην καρωτίδα. Εχω μάθει ότι ο Μίχος προωθούσε όπλα σε διάφορα μέλη της οργάνωσης και όταν λέω προωθούσε, δεν εννοώ διέθετε δωρεάν αλλά πωλούσε έναντι τιμήματος».

Ο ίδιος μάρτυρας είχε αναφερθεί και σε βολές με πραγματικά πυρά σε ερημικές τοποθεσίες της Αττικής: «Εχω ακούσει, επίσης, ότι γίνονταν βολές με πυροβόλα όπλα σε ερημική περιοχή στην Παλαιά Πεντέλη. Αυτό όμως που για μένα είναι πιο σημαντικό δεν είναι η στρατιωτική εκπαίδευση, αλλά η ιδεολογική κατήχηση και η πλύση εγκεφάλου των νεοσύλλεκτων στελεχών. Διδασκόταν αμέσως για την είσοδό μας σε πυρήνα ο ναζιστικός χαιρετισμός. Ηταν συνηθισμένο και επιθυμητό από την οργάνωση να γίνονται τατουάζ στο ένα χέρι το σύμβολο των SS, η νεκροκεφαλή, δηλαδή tottenkopf, και στο άλλο χέρι η σβάστικα σε διάφορες παραλλαγές. Τα νεοσύλλεκτα στελέχη ήταν υποχρεωμένα να αγοράζουν σειρά βιβλίων ναζιστικού περιεχομένου. "Ο Αγών μου" του Χίτλερ, το ημερολόγιο του Γκέμπελς και άλλα, αλλά και τα "Πρωτόκολλα της Σιών", ώστε να γνωρίζουν οι νεοσύλλεκτοι ποιος είναι ο εχθρός τους, δηλαδή οι εβραίοι, οι σιωνιστές αλλά και οι κομμουνιστές. Κατ' επέκτασιν διότι ο Μαρξ ήταν κομμουνιστής, οπότε μοιραία εβραίοι και κομμουνιστές ήταν το ίδιο. Πάντως, αυτό που μας έλεγαν στις κατηχήσεις είναι ότι σκοπός της Χ.Α. είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Χαρακτηριστικά, έλεγαν ότι θα μπούμε στη Βουλή με τανκς».

Μετά τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, αλλά και πληροφορίες που είχαν ήδη περιέλθει στη διάθεσή τους, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν δεκάδες έρευνες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να εντοπίσουν τα σημεία όπου γίνονταν οι εκπαιδεύσεις, αλλά ούτε και το οπλοστάσιο της οργάνωσης.

Οι ανακρίτριες αναμένουν τα αποτέλεσμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Αστυνομίας για τη νέα παρτίδα του ψηφιακού υλικού, που κατασχέθηκε την περασμένη Πέμπτη από τα σπίτια των τριών βουλευτών Π. Ηλιόπουλου, Γ. Γερμενή και Ευσ. Μπούκουρα, σε Ραφήνα και Κόρινθο.

Οι τρεις βουλευτές επρόκειτο να απολογηθούν χθες για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εξαιτίας των νέων στοιχείων που προέκυψαν από την Αντιτρομοκρατική, αλλά έλαβαν νέα προθεσμία για να ενημερωθούν.



Read more...

Ουκρανία: Εκατοντάδες χιλιάδες στην πλατεία της Ανεξαρτησίας...



ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ... 
Εντείνονται οι πιέσεις της αντιπολίτευσης στον Β. Γιανούκοβιτς - Συνεχής ενημέρωση από το Κίεβο
Livestreaming από τις κινητοποιήσεις, εδώ.
Βίντεο από ...
την πλατεία Ανεξαρτησίας:

15:25 Πιάνο απέντι στα ουκρανικά ΜΑΤ (φωτογραφία που κάνει το γύρο των social media): -


15:00 Πληθαίνουν παρά την παγωνιά οι διαδηλωτές:



14:40 Η φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο σε γραπτό μήνυμα της που διάβασε η κόρη της Γεβγκένια ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών στην πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο, ζητεί την "άμεση" αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς. "Στόχος μας είναι η άμεση αποχώρηση του ουκρανού προέδρου", τόνισε στο μήνυμά της η Τιμοσένκο. "Παραίτηση! παραίτηση!", φώναξε το πλήθος.

Διαδηλώτριες με λουλούδια απέναντι στους αστυνομικούς, πρίν από λίγο στο Κίεβο:



14:15 Άποψη της πλατείας Ανεξαρτησίας του Κιέβου:

13:40 Περίπου 200.000 διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο ζητώντας την αποπομπή του προέδρου της χώρας μετά την απόρριψη από τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς της συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ.

Η αντιπολίτευση, η οποία ζητεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ελπίζει να κινητοποιήσει σήμερα μέχρι και ένα εκατομμύριο διαδηλωτές
Οι επικεφαλής των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία ελπίζουν να συγκεντρώσουν ένα εκατομμύριο κόσμο σους δρόμους του Κιέβου σήμερα, Κυριακή στο πλαίσιο των πιέσεων προς τον πρόεδρο της χώρας Βίκτορ Γιανούκοβιτς τον οποίο κατηγορούν ότι απέρριψε την εμπορική σύνδεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση προστρέχοντας στο ρωσικό άρμα.

A protester with holding an EU flag shouts slogans in front of riot police during a picket held outside the presidential office in Kiev on December 7, 2013. (AFP Photo/Sergei Supinsky)

Η νέα ογκώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα αυξήσει περαιτέρω την ένταση στη μακρά αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης Γιανούκοβιτς και της αντιπολίτευσης. Η αντιπαράθεση έχει προκαλέσει φόβους για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα στην Ουκρανία των 46 εκατομμυρίων ανθρώπων που συνορεύει με τέσσερις χώρες της ΕΕ και είναι η κύρια οδός διαμετακόμισης ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

RIA Novosti/Alexey Kudenko

«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι δεν επιθυμούμε να ζούμε σε ένα αστυνομικό κράτος . Θέλουμε να ζήσουμε σε ένα σύγχρονο κράτος και θα το πετύχουμε αυτό», δήλωσε ο Βιτάλι Κλίτσκο, ένας εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης που κατηγορεί τον Γιανούκοβιτς ότι θέλει να γυρίσει το ουκρανικό ρολόι πίσω στο σοβιετικό παρελθόν.

Περίπου 350.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε παρόμοια διαδήλωση την περασμένη Κυριακή (αναλυτικά εδώ), μία ημέρα αφότου οι δυνάμεις της αστυνομίας βιαιοπράγησαν κατά διαδηλωτών και δημοσιογράφων σε μια επιχείρηση καταστολής που έτυχε της καταδίκης από τις δυτικές κυβερνήσεις. Η Ρωσία θεωρεί την Ουκρανία χώρα ζωτικής στρατηγικής σημασίας για τα συμφέροντα της με τη Μόσχα να διατείνεται ότι έχει επιτύχει μια συμφωνία με την οποία η Ουκρανία αποκτά φθηνότερο ρωσικό φυσικό αέριο και ενδεχομένως πιστώσεις σε αντάλλαγμα για την υποστήριξη της εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης .Η Ουκρανία χρειάζεται απολύτως εξωτερική βοήθεια για να καλύψει τους απειλητικούς λογαριασμούς του φυσικού αερίου και την αποπληρωμή του χρέους.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ, rt.com


left.gr

Read more...

Aνάγκη για μια πραγματική προοδευτική ανατροπή..




...από μια κυβέρνηση της Αριστεράς...
Το κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ...

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει από τα πράγματα αναδειχτεί ως η αιχμή της μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής προσπάθειας για να καταστεί η...
προοδευτική ανατροπή πραγματικότητα» αναφέρει η Αριστερή Πλατφόρμα στο κείνενο θέσεων, που κατέθεσε στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αριστερή Πλατφόρμα υπογραμμίζει ότι, η ανάγκη μιας πραγματικής προοδευτικής ανατροπής που θα αναδείξει μια κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία θα εφαρμόσει ένα προοδευτικό πρόγραμμα διεξόδου και ανόρθωσης με κατεύθυνση τον σοσιαλισμό, δεν είναι μόνο υπερεπείγουσα αλλά έχει γίνει κυριολεκτικά όρος επιβίωσης του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων στρωμάτων του.

Η αριστερή κυβέρνηση, τονίζει το κείμενο, υπό τις παρούσες συνθήκες είναι προϋπόθεση για να σταματήσει η κοινωνική και οικονομική καταστροφή που συντελείται και προσθέτει ότι η κατάκτηση της κυβέρνησης δεν σημαίνει και κατάκτηση της εξουσίας που είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία ρήξεων και απαιτεί μία ποιοτικά ανώτερη και βαθύτερη ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα.

Σύμφωνα με την Αριστερή Πλατφόρμα, είναι αναγκαία η συγκρότηση ενός ισχυρού και πραγματικά δημοκρατικού και συλλογικού κόμματος, με ισχυρές οργανώσεις δραστήριων και ενεργών μελών, που θα συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων και θα έχουν ουσιαστική παρέμβαση στα εργατικά - λαϊκά προβλήματα, στους αγώνες και τα κινήματα . Παράλληλα, υπογραμμίζει και την ανάγκη μιάς ουσιαστικής ιδεολογικής προσπάθειας και παρέμβασης στο κόμμα και την κοινωνία με βάση τον μαρξισμό ως εργαλείο ανάλυσης, ερμηνείας των εξελίξεων και αλλαγής της κοινωνίας.

Εκτίμηση της Αριστερής Πλατφόρμας είναι ότι «το σύστημα θα κάνει οτιδήποτε περνά από το χέρι του για να ανατρέψει την κυβέρνηση της Αριστεράς», ενώ διατυπώνει και την άποψη ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει στο έπακρο, επίσης, την κλιμάκωση της εγκληματικής νεοναζιστικής βίας στήνοντας ένα σκηνικό έντασης, ανασφάλειας και αστάθειας για να χειραγωγήσει σε απόλυτα συντηρητική κατεύθυνση το λαό ,να συκοφαντήσει τους αγώνες του και να εκτονώσει την οργή του.

«Συνεπώς», επισημαίνει, «η αντιφασιστική πάλη, η οποία πρέπει να συνεχιστεί αμείωτα δεν μπορεί ούτε λεπτό να αφήνει στο απυρόβλητο την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, πολύ περισσότερο να συμμαχεί με αυτήν σε μια άσφαιρη διαμάχη με την ΧΑ, αλλά να συνδυάζει την αντιμνημονιακή με την αντιφασιστική πάλη με όρους κυρίως μαζικού κινήματος».

Ως προς τον ρόλο των ΜΜΕ, τονίζει ότι «κομβικό ζήτημα είναι η κατάφωρα μεροληπτική τακτική σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ των ΜΜΕ που παίζουν τον ρόλο της ατμομηχανής στο χτύπημα του ΣΥΡΙΖΑ και στην υπεράσπιση της μνημονιακής συγκυβέρνησης». Η κυβέρνηση δεν θα πέσει από μόνη της, δεν θα παραδώσει την κυβερνητική εξουσία αν δεν την ρίξει ο ίδιος ο λαός με τον αγώνα και την ψήφο του.

Ως προς το συνέδριο του ΚΕΑ, τονίζει ότι αποτελεί μια ευκαιρία για μια ουσιώδη συζήτηση για την ευρωπαϊκή στρατηγική της Αριστεράς, η οποία πιστεύουμε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί σε ένα ευρύτερο κομματικό σώμα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 που θα προετοιμάσει ταυτόχρονα το κόμμα για τις ευρωεκλογές. Εκτιμά επίσης, ότι το πλαίσιο συζήτησης του ΚΕΑ είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες, τα οξυμένα προβλήματα και την ανάγκη διεύρυνσης της ταξικής και πολιτικής πάλης και ότι η αριστερά στην Ευρώπη πρέπει να δώσει ένα στίγμα πιο ριζοσπαστικό, με στρατηγικό και πολιτικό βάθος με μεγαλύτερη σύνδεση με τα κινήματα με σαφή διάκριση όχι μόνο από τον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά αλλά και με την μεταλλαγμένη σοσιαλδημοκρατία.

Η Αριστερή Πλατφόρμα αναφέρει ότι μια Ελλάδα που θα απαλλαγεί από την τρόικα και τα μνημόνια -και ως εκ τούτου θα ακολουθήσει δρόμους ρήξης με την Ευρωζώνη και αμφισβήτησης των κανόνων της ΕΕ- θα πρέπει να συνοδεύσει αυτές τις αφετηριακές επιλογές με ένα συνολικότερο προοδευτικό πρόγραμμα διεξόδου και ανασυγκρότησης σοσιαλιστικής έμπνευσης και προοπτικής.

Για την πολιτική συμμαχιών, υποστηρίζει ότι αυτήν την ώρα είναι αναγκαίες συγκεκριμένες και απλόχερες πρωτοβουλίες από τον ΣΥΡΙΖΑ για την κοινή δράση στο μαζικό κίνημα και την συμπαράταξη σε πολιτικό επίπεδο των αριστερών δυνάμεων του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όλων των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ως τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής οικολογίας.

«Την ίδια ώρα», σημειώνει, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοικτός για συνεργασία σε προσωπικότητες και δυνάμεις που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους στο βαθμό που ακολουθούν έμπρακτα μία νέα πορεία προς την Αριστερά και δεν φέρουν ευθύνη για τις νεοφιλελεύθερες και ιδιαίτερα τις μνημονιακές πολιτικές. Η πλατιά αγωνιστική συσπείρωση του λαού με στόχο την ανατροπή και την ριζική αλλαγή είναι αυτή που θα δώσει την μεγάλη ώθηση για ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον».

Read more...

Συζήτηση για τον προϋπολογισμό Χατζηδάκης: Ξεκάθαρη η θέση της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς


Χατζηδάκης: Ξεκάθαρη η θέση της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς
  (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Η κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα των πλειστηριασμών, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. «Πρώτα απ΄ όλα, συνέχιση της προστασίας που παρέχουν οι νόμοι για τους φτωχούς και τους κοινωνικά αδύναμους», είπε ο υπουργός σημειώνοντας ότι για τη φιλοσοφία των ρυθμίσεων αυτών η κυβέρνηση έχει πετύχει να μην αμφισβητείται από την τρόικα.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην εξωδικαστική προστασία για τα νοικοκυριά μεσαίου εισοδήματος, μέχρι να αντιμετωπισθεί οριστικά και σφαιρικά το ζήτημα, κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

«Εκεί είναι που κάνουμε μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα, διότι από την πλευρά μας επιδιώκουμε τη μέγιστη προστασία γι΄ αυτούς που τη χρειάζονται, με βάση τις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, χωρίς βέβαια να μπορούν να εκμεταλλεύονται αυτές τις ρυθμίσεις επιτήδειοι ή μεγάλα ψάρια. Και ως προς την κατεύθυνση αυτή πιστεύω πως όλοι συμφωνούμε», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος στην πολιτική που ακολουθήθηκε για την έξοδο από την κρίση, ο υπουργός είπε ότι «σήμερα η πατρίδα μας, παρά τα κύματα, βλέπει για πρώτη φορά το λιμάνι». Η κατάσταση βελτιώνεται και αυτό αναγνωρίζεται από διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Παγκόσμια Τράπεζα.

Ως προς τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν προχωρήσει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στον νέο Επενδυτικό Νόμο, στις δράσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών για τις εξαγωγές, την απελευθέρωση αγορών, τις απλούστερες υγειονομικές και αγορανομικές διατάξεις, τη θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών δημόσιων διαγωνισμών, τα μέτρα κατά των στρεβλώσεων στην αγορά των καυσίμων και τη σημαντική μείωση στο ελάχιστο κεφάλαιο ίδρυσης ΑΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ αλλά και στο νομοθετικό πλαίσιο για την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ο υπουργός ενημέρωσε ότι αναθεωρείται συνολικά το πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων και σε πολλές περιπτώσεις θα αρκεί μία μόνο υπεύθυνη δήλωση. Οι έλεγχοι θα γίνονται όχι κατά την ίδρυση αλλά στην πράξη κατά τη λειτουργία των επιχειρήσεων και συχνά από πιστοποιημένους τρίτους φορείς. Ταυτόχρονα διαμορφώνεται το πλαίσιο για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 με έμφαση στην επιχειρηματικότητα, την απασχόληση και τις κοινωνικές δράσεις.

Δημιουργείται Ενιαίος Φορέας Εξωστρέφειας που θα στηρίζει ταυτόχρονα επενδύσεις και εξαγωγές. Ενώνεται ο ΟΠΕ και το «Invest in Greece» ώστε σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών να υπάρχει πιο συστηματική δικτύωση με τις αγορές. Υλοποιείται η Εθνική Στρατηγική για τα logistics. Συγκροτείται το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο με δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους. Ενοποιούνται οι κανόνες για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων και αίρονται τα εμπόδια εισόδου στην αγορά με ταυτόχρονη ενίσχυση του ανταγωνισμού στους τομείς του λιανικού εμπορίου, των οικοδομικών υλικών, των τροφίμων και του τουρισμού.

Σχολιάζοντας τέλος, τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χατζηδάκης τον κατηγόρησε για παγκόσμιο ρεκόρ λαϊκισμού, και πρότεινε να γίνει συνιστώσα του, που κατέβηκε στις τελευταίες εκλογές και απέσπασε 300 ψήφους, το κόμμα με ονομασία «χαρίζω δάνεια χαρίζω σπίτια».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σενάριο» Ν.Ανδρουλάκης: «Όχι» σε κοινή κάθοδο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές


Ν.Ανδρουλάκης: «Όχι» σε κοινή κάθοδο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές
Ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Θεσσαλονίκη
«Δεν υπάρχει κανένα σενάριο κοινής καθόδου του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές» τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στη διάρκεια συνάντησης με 40 νέους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους στη Θεσσαλονίκη.

«Διαφωνήσαμε με τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, γιατί, επί της ουσίας, όπως τις προτείνει το υπουργείο Εσωτερικών, ακυρώνει τις δημοτικές παρατάξεις και ενδυναμώνει τις προσωπικές στρατηγικές σε μια εποχή που χρειαζόμαστε σύμβολα ενότητας και σχέδιο» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Άρα, εμείς σήμερα, πρέπει να ενισχύσουμε τις συλλογικότητες και τον προγραμματικό λόγο. Οι τοπικές κοινωνίες δεν χρειάζονται σωτήρες αλλά προγραμματικές συλλογικότητες. Επίσης, απελευθερώνουμε και ελπίζω να το κάνουν και τα υπόλοιπα κόμματα, τον θεσμό από τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις περί χρίσματος και ενθαρρύνουμε προτάσεις προγραμματικές, στη βάση της ανανέωσης και της προοδευτικής αντίληψης διακυβέρνησης των δήμων, από τα κάτω, από την κοινωνία των πολιτών».

Στη συνάντηση συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι από τον νομό Θεσσαλονίκης και περιφερειακοί σύμβουλοι από την Κεντρική Μακεδονία. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τους κάλεσε να δώσουν τη μάχη για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Το μήνυμα, είπε, «είναι ανανέωση και συλλογικότητα» και τους ζήτησε να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή την προσπάθεια, την οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντική.

«Διότι αν αναδείξουμε ένα νέο ανθρώπινο προσωπικό με μια άλλη κουλτούρα, με μια άλλη αντίληψη, θα βοηθήσουμε και τον θεσμό και τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις, ανανεώνοντας το πολιτικό προσωπικό» επισήμανε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Οριακά με 153 ΝΑΙ, ψηφίστηκε ο προϋπολογισμος...


 
Απών ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, παρών ο Κασαπίδης των ΑΝΕΛ..
Με 153 ΝΑΙ ψηφίστηκε τελικά ο προϋπολογισμός του 2014 στην βουλή.
Τα ΟΧΙ 142, ενώ...
από τη ΝΔ απών ήταν o Aρης  Σπηλιωτόπουλος.
"Παρών" ψήφισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κασαπίδης.
Συνολικά ψήφισαν 296 βουλευτες...

Read more...

Οι στόχοι για την επόμενη πενταετία Διακήρυξη του ΚΚΕ για τα 95 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος


Διακήρυξη του ΚΚΕ για τα 95 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Μια πενταετή πολιτική-πολιτιστική δραστηριότητα ανοίγει το ΚΚΕ με την διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 95 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Ο στόχος για την πενταετία αυτή είναι «η διάδοση του Προγράμματος του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό, η αποκάλυψη της σήψης και της σύγχρονης βαρβαρότητας του καπιταλισμού στην εργατική τάξη και τις λαϊκές δυνάμεις, ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες. Διακηρύσσει ως ιδιαίτερο στόχο το ιδεολογικό - πολιτικό και οργανωτικό ατσάλωμα του ΚΚΕ -καθώς και της Νεολαίας του, της ΚΝΕ- ως κόμματος της επαναστατικής ανατροπής».

«Το ΚΚΕ έχει επίγνωση του μεγάλου βάρους ευθύνης που έχει απέναντι στην εργατική τάξη, στο λαό που υποφέρει: Με την αναγέννηση του εργατικού κινήματος και την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας να ανταποκριθεί και στο καθήκον υπεράσπισης και διεκδίκησης εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων, των αναγκών των νέων ανθρώπων, και στο καθήκον της πάλης για την ανατροπή του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, για την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας. Η ανατροπή της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, η αντεπαναστατική καπιταλιστική παλινόρθωση στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες δε σημαίνει το τέλος της ταξικής πάλης, των κοινωνικών εξεγέρσεων και επαναστάσεων. Η προσωρινή ήττα προσφέρει πείρα, τα λάθη που έγιναν δε συμψηφίζονται με την εγκληματική ταξική φύση του καπιταλισμού στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο. Ο σοσιαλισμός έκανε ένα μεγάλο βήμα πίσω, ο καπιταλισμός όμως δεν έχει κανένα μέλλον. Ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας νέων επαναστάσεων, της ανίκητης πορείας του σοσιαλισμού - κομμουνισμού», υπογραμμίζεται στην Διακήρυξη.

Το ιδρυτικό Συνέδριο του κόμματος συνήλθε από τις 17-23 Νοεμβρίου 1918 (4-10 Νοεμβρίου με το παλιό ημερολόγιο) και η αρχική του ονομασία ήταν Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδας (ΣΕΚΕ).

Όπως αναφέρει η Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ το κόμμα εισέρχεται σε μια συμβολική πενταετία που οδηγεί στην επέτειο-σταθμό των 100 χρόνων του, το 2018.

Το ΚΚΕ επιδιώκει να φτάσει στο 20ο του Συνέδριο «έχοντας πραγματοποιήσει τομή στην κομματική οικοδόμηση, με εμφανή πρόοδο» σε συγκεκριμένους στόχους, ενώ υπογραμμίζεται ότι «η αντοχή και η ικανότητα του ΚΚΕ να γίνει κόμμα παντός καιρού είναι προϋπόθεση για να αναδειχθούν όλες οι αρετές της εργατικής τάξης ως τάξης απελευθερώτριας από την εκμετάλλευση, την κρίση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, μαζί με τους συμμάχους της».

Στο κείμενο γίνεται αναφορά σε σημαντικές επεξεργασίες στις οποίες προέβη το ΚΚΕ σε μείζονα ζητήματα, πολιτικής, οικονομίας και ιστορίας, ενώ διατυπώνονται βασικά συμπεράσματα από την πείρα του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.

Η Διακήρυξη της ΚΕ του κόμματος, επίσης, σημειώνει και τα κύρια σημεία της προσφοράς του ΚΚΕ στην έγκαιρη μελέτη του εγχειρήματος διαμόρφωσης της ΕΟΚ και της εξέλιξής της σε ΕΕ.

«Απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε μια περίπλοκη κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, από την άποψη των εγχώριων και των εξωτερικών αντιθέσεων, η στάση του ΚΚΕ εκφράζεται με τη σαφή θέση: Το Κόμμα να ηγηθεί, ώστε η πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος να διαχωριστεί από την όποια στάση της ελληνικής αστικής τάξης ή και τη διαφοροποίηση τμημάτων, κομμάτων και θεσμών της στο δίπολο ιμπεριαλιστικός πόλεμος - ιμπεριαλιστική ειρήνη» αναφέρει η Διακήρυξη, προσθέτοντας «η πάλη για την υπεράσπιση των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από τη σκοπιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, είναι αναπόσπαστη από την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής - λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας».

Το ΚΚΕ με την Διακήρυξη «ανοίγει» μια πενταετή πολιτική-πολιτιστική δραστηριότητα με τις εξής κεντρικές πρωτοβουλίες:

  • Πρωτοβουλίες συνάντησης με Κομμουνιστικά Κόμματα για θέματα στρατηγικής απέναντι στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα.
  • Συνέχιση της ιστορικής έρευνας του Κόμματος για την περίοδο 1968-1991, καθώς και νέα έκδοση του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ της περιόδου 1918-1949.
  • Εκδοτική δραστηριότητα, που θα διαπνέεται από το στόχο για τα 100χρονα του ΚΚΕ και θα τον υπηρετεί, με ιστορικό - πολιτικό - ιδεολογικό βιβλίο, ενταγμένο στην ειδική σειρά «Από τα 95 στα 100 χρόνια ΚΚΕ».
  • Διοργάνωση του 5ου Επιστημονικού Συνεδρίου του ΚΚΕ στο τέλος του 2017, αφιερωμένου στην προσφορά του Κόμματος στη λογοτεχνία (πεζή και έμμετρη) και στο θέατρο.
  • Διοργάνωση Έκθεσης εικαστικών έργων για το ΚΚΕ το 2018.
  • Το Φεστιβάλ «100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ» το 2018.
  • Το περιοδικό «Κομμουνιστική Επιθεώρηση» (ΚΟΜΕΠ), ο «Ριζοσπάστης», ο «Οδηγητής», το portal «902» να αναδεικνύουν κάθε γεγονός της Ιστορίας του κόμματος και του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος, φωτίζοντας το στόχο της ισχυροποίησης των επαναστατικών χαρακτηριστικών του Κόμματος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Θεοχάρης: Τέλος οι δηλώσεις μισθωτών – συνταξιούχων



Τι τονίζει ο Χ. Θεοχάρης αναφερόμενος στις εκτιμήσεις των πιστωτών της χώρας για την πορεία των εσόδων
Το τέλος της υποβολής φορολογικών δηλώσεων για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν μια πηγή εισοδήματος ανακοινώνει μέσω της Καθημερινής της Κυριακής ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.
"Τώρα που επιτύχαμε τον στόχο να έχουμε καθολική ηλεκτρονική υποβολή, προχωρούμε στο επόμενο στάδιο, να αφαιρέσουμε δηλαδή, την υποχρέωση υποβολής δήλωσης από το 2014" αναφέρει χαρακτηριστικά.
Επίσης, στην ίδια συνέντευξη ο κ. Θεοχάρης προαναγγέλλει, μεταξύ άλλων, τεχνικές βελτιώσεις στις δυο ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, με στόχο να ενταχθούν περισσότεροι φορολογούμενοι, ενώ, όπως όλα δείχνουν, δεν θα χρειαστούν οι αποδείξεις του 2013.
Όπως εξηγεί, οι φορολογούμενοι θα μπαίνουν στον λογαριασμό τους με τους κωδικούς τους, όπου θα είναι προσυμπληρωμένα όλα τα στοιχεία των εισοδημάτων τους και έτσι θα είναι εύκολη η διαδικασία. "Το μόνο που θα έχουν να κάνουν είναι να συμφωνήσουν ή να συμπληρώσουν πρόσθετα στοιχεία", λέει ο κ. Θεοχάρης.
Ο γγ. διαψεύδει τους ισχυρισμούς της τρόικας σχετικά με τη εισπραξιμότητα των φόρων στα ακίνητα, ενώ ισχυρίζεται πως τα έσοδα από το κυνήγι της φοροδιαφυγής θα είναι τελικώς περισσότερα από αυτά που εκτιμούν οι εκπρόσωποί της.
Αναφερόμενος μάλιστα, στις εκτιμήσεις των πιστωτών της χώρας για την πορεία των εσόδων, τονίζει ότι "έχουν μια τάση να είναι πιο συντηρητικοί από εμάς, αλλά νομίζω ότι όσο και αν τις προηγούμενες χρονιές αυτοί ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα, πλέον εμείς έχουμε την καλύτερη εικόνα".
Τέλος, υποστηρίζει ότι στην κυβέρνηση έχουν αντιληφθεί πως "αν δεν επιτύχει η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, δεν θα επιτύχει ούτε η ίδια κυβέρνηση ούτε η χώρα".

Read more...