Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποβρυχίων



Απόρρητη έκθεση της εταιρίας που πουλούσε τα υποβρύχια στην Ελλάδα, αποκαλύπτει και "δεύτερη ομάδας μίζας", που έδρασε την περίοδο που υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Γ. Παπαντωνίου
Μία νέα πτυχή του σκανδάλου των υποβρυχίων της Ferrostaal έρχεται στο φως από απόρρητη έκθεση δικηγορικής εταιρίας μετά από παραγγελία της εταιρίας που πουλούσε τα σκάφη στην Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία της εισαγγελίας του Μονάχου.
Σύμφωνα με την Real News, η έκθεση αποκαλύπτει διακίνηση μιζών ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ μετά το 2002, περίοδο που υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου. Γίνεται αναφορά για "δεύτερη ομάδα της μίζας", με μέλη της τότε κυβέρνησης να ενορχηστρώνουν την πώληση των ελληνικών ναυπηγείων στη γερμανική εταιρία HDW.
"Όσοι εργάστηκαν στενά με την προηγούμενη κυβέρνηση μπορεί να καταλήξουν στα δικαστήρια. Κάποιες πηγές θεωρούν ότι οι αποκαλύψεις των μηχανορραφιών που έχουν γίνει πίσω από τις συμφωνίες του αμυντικού τομέα είναι απίθανες για τον εξής λόγο: Οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που ενορχήστρωσαν την πώληση στη HDW έχουν ασυλία απέναντι στον ελληνικό νόμο" καταλήγει η έκθεση.
Τα στοιχεία αυτά και των off shore εταιριών, που φέρονται να διακινούσαν τις "ωφέλιμες πληρωμές", βρίσκονται ήδη στην κατοχή των ανακριτών διαφθοράς που ερευνούν την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: