Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης Πολιτική «θύελλα» για τη μη μετάδοση της ομιλίας Τσίπρα στη ΔΕΘ


Πολιτική «θύελλα» για τη μη μετάδοση της ομιλίας Τσίπρα στη ΔΕΘ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Έντονη πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί το θέμα της μη μετάδοσης της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα το βράδυ του Σαββάτου από το Βελλίδειο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, κατά την οποία θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει από το βήμα της ΔΕΘ το απόγευμα του Σαββάτου (19:30), ενώ το μεσημέρι της Κυριακής (13:00) θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Η τελευταία θα μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ σε απευθείας μετάδοση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του Σαββάτου μέσω live streaming:

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά κυβερνητική μεθόδευση ώστε να μην μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ η καθιερωμένη ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο το βράδυ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε επίσης για λογοκριτική πρακτική «με παρέμβαση μάλιστα προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού, που προκάλεσε την παραίτηση ακόμα και της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης της ΝΕΡΙΤ, του προέδρου της Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή Ρ.Μορώνη».

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν την Παρασκευή ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη στο θέμα και συμπληρώνουν: «Ουδεμία επικοινωνία υπήρξε με το Μαξίμου πριν τις παραιτήσεις. Προφανώς παραιτήθηκαν στον εαυτό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ, δεν παρίσταται σε αυτή πλην όμως ζητά την τηλεοπτική του κάλυψη. Μεγάλη υποκρισία».

Στο θέμα αναφέρθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στον Βήμα 99,5. Για τις παραιτήσεις Μορώνη και Μακρυδημήτρη είπε: «Δεν γνωρίζω (το λόγο της παραίτησης). Γιατί ο λόγος της παραίτησης να είναι η μη μετάδοση (της ομιλίας Τσίπρα); Τα όσα αποδίδονται στο Μαξίμου είναι ψευδή και να μην τα πω και συκοφαντικά, διότι είμαστε σε φάση συκοφαντίας αυτόν τον καιρό. Για όποιον γράφει ψέμματα το λέω».

«Δεν υπάρχει καμία ανάμειξη, υπάρχει απόλυτη δημοκρατία και ελευθερία, οι δημοσιογράφοι που εργάζονται εκεί και μπορείτε να τους ρωτήσετε δεν έχουν δεχθεί κανένα τηλεφώνημα, από κανέναν άνθρωπο, από κυβερνητικής πλευράς και εν πάση περιπτώσει δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά. Όχι ανάμειξη, ούτε επικοινωνία υπάρχει και αυτό που μου λέτε για την ομιλία (Τσίπρα) δεν το γνωρίζω» πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη.

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Καταφανής η αδυναμία της κ. Βούλτεψη να υπερασπιστεί την πρωτοφανή και πραξικοπηματική πράξη λογοκρισίας και να δώσει εξηγήσεις για τις παραιτήσεις του προέδρου και του αναπληρωτή προέδρου της ΝΕΡΙΤ.

» Τα ψέματα τελείωσαν για τον πρωθυπουργό, που επειδή ο ίδιος κρύβεται για μια ακόμη χρονιά από τη ΔΕΘ και δεν δίνει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, θεωρεί ότι μπορεί να φιμώσει και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τον καρφώνει...


Καρφιά εναντίον του Βενιζέλου ρίχνει συχνά-πυκνά ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Αφού αναφέρθηκε στο «χαράτσι του Βενιζέλου» και...
καταφέρθηκε κατά του Γιάννη Στουρνάρα για τον ΕΝΦΙΑ, κατέληξε ότι τρία χρόνια μετά το χαράτσι της ΔΕΗ στα ακίνητα «η διαδικασία απέτυχε», «για να είναι δίκαιος και αντικειμενικός φόρος» ο ΕΝΦΙΑ.

Για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ τήρησε ίσες αποστάσεις από Βενιζέλο και Παπανδρέου κάνοντας λόγο για αντιπαράθεση που «δεν έχει πολιτικό, παρά μόνο προσωπικό περιεχόμενο» και υπογράμμισε για τις δύο εκδηλώσεις που έγιναν με αφορμή την 3η του Σεπτέμβρη ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα το διαλύσουν ούτε οι κλακαδόροι ούτε τα καρφιά. Οταν ξεκινά μια διαδικασία με λάθος τρόπο, δυστυχώς παράγει κακά αποτελέσματα»...

Θ.Λ. - enet.gr

Read more...

Εμφύλιος Βενιζέλου – Χρυσοχοΐδη…


Μετά από...μήνες αναμονής, φαίνεται ότι επιτέλους κάποιος στο ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να πει κάποιες αλήθειες και μάλιστα απευθυνόμενος προσωπικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος δεν βρήκε κάτι σοβαρό να του απαντήσει.

Πρόκειται για...
τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος είπε τα εξής σε σύσκεψη υπό τον Βενιζέλο με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην κυβέρνηση:

-Να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή. Αυτό που γίνεται είναι θεσμικό ατόπημα. Δεν πάει καλά η οικονομία. Είμαι περήφανος που είμαι ΠΑΣΟΚ αλλά δεν υπάρχει κόμμα! Δεν βρίσκω κάποιον θεσμικό γραμματέα ή κάποιον από την Κεντρική Επιτροπή να μιλήσω.

-Υπάρχει ένα ζήτημα που ευτελίζει το πολιτικό σύστημα. Το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Στέλνουμε κόσμο στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή. Ακούω ότι ο Σαμαράς έχει 180 κι ο Λοβέρδος 190. Εγώ δεν είμαι σε κανέναν από τους δυο. Όσο υπάρχει πολιτική συναλλαγή, ο κόσμος θα φεύγει από εμάς.

-Εδώ και 3 μήνες δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα γιατί υπάρχει το ερώτημα της πολιτικής σταθερότητας. Πως θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας Πως θα πορευτεί η χώρα το επόμενο εξάμηνο με αυτή την αβεβαιότητα; Πως θα έρθει ο κόσμος σ' εμάς αν δεν έχουμε δίκαιο κράτος και δεν κάνουμε μια δική μας συνολική πρόταση ως ΠΑΣΟΚ για δίκαιο φορολογικό σύστημα;

-Για να γίνει δημοκρατική παράταξη πρέπει να υπάρξουμε εμείς το ΠΑΣΟΚ να υπάρξουν συντεταγμένα όργανα να υπάρξει διάλογος. Πρέπει να δώσουμε μάχες. Το ΠΑΣΟΚ να γίνει επιθετικό, θαρραλέο, κρυστάλλινο και αποενεχοποιημένο. Έτσι μόνο θα μπούμε στην διαδικασία να συγκροτήσουμε μια ευρύτερη και δημοκρατική παράταξη.

-Όπου πηγαίνει ο Βαγγέλης υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ. Λειτουργούμε ως σύμβουλοι του Προέδρου. Εγώ δεν είμαι κανενός σύμβουλος. Είμαι πολιτικό στέλεχος. Που λαμβάνονται αποφάσεις και σε ποιά όργανα;..

parapolitiki.com

Read more...

Σταθερό το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ...


...και σε δημοσκόπηση της Metron Analysis...


Στα αξιοσημείωτα της μέτρησης είναι ότι για πρώτη φορά από την ίδρυση της ΔΗΜΑΡ το κόμμα του Φώτη Κουβέλη δεν...
εμφανίζεται στην μέτρηση καθώς βρίσκεται κάτω από το 1%. Επίσης μετά από πολύ καιρό τρίτο κόμμα σε δημοσκόπηση εμφανίζεται το ΚΚΕ.

Η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βρίσκεται στο 2,6%

Συγκεκριμένα

ΣΥΡΙΖΑ 23%
ΝΔ 20,4%
ΚΚΕ 5,6%
Χρυσή Αυγή 5,3
Ποτάμι 4,8%
Ελιά 4,6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,0%
ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1,4%

- See more at: http://left.gr/news/stathero-provadisma-toy-syriza-kai-se-dimoskopisi-tis-metron-analysis#sthash.et50TaJT.dpuf

Read more...

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία από τη δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή...


Σοκάρουν τα νέα στοιχεία από τη δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή"Τραγούδα τώρα π... από εκεί που είσαι!", φέρεται να είπε μέλος του κόμματος μετά τη δολοφονία Φύσσα...


Νέα στοιχεία από την ογκωδέστατη δικογραφία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά πρόκειται για...
δυο τηλεφωνικές συνομιλίες στις οποίες ο σωματοφύλακας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Σ. Δ. εμφανίζεται να καταφέρεται με υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του Παύλου Φύσσα , λίγα μόλις 24ωρα μετά τη δολοφονία του.

Ο Σ. Δ. μιλώντας με τους συντρόφους του αφού βρίζει χυδαία τον νεκρό σχολιάζει τα τραγούδια του λέγοντας : «τραγούδα π… τώρα από εκεί που είσαι».

Μάλιστα, στη δεύτερη συνομιλία ο Σ. Δ. και ένας ακόμη χρυσαυγίτης χλευάζουν την συμμετοχή του Παύλου Φύσσα σε σατιρική εκπομπή λέγοντας: «τώρα θα κάνει εκπομπή από το παράδεισο».

Ο Σ. Δ. , σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συλληφθεί, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία Φύσσα και είχε καταδικαστεί για κατοχή όπλων σε φυλάκιση 2,5 ετών.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο εδώ...
newsbeast.gr

Read more...

Βρήκαν χρήματα του ALTER σε offshore Γιαννίκου και Αθανασούλη...


Βρήκαν χρήματα του ALTER σε offshore Γιαννίκου και Αθανασούλη



Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά των πρώην μετοχων του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, Κωστα Γιαννίκου και Θ. Αθανασούλη. Η δίωξη αφορά ...
εικονικές συναλλαγές ύψους 8 εκατομμυρίων του τηλεοπτικού σταθμού με εξωχωριες εταιρίες, χρήματα που όπως φαίνεται να προέκυψε  από δικαστική έρευνα να κατέληξαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς κατηγορουμένων.

Η πολυετής προκαταρκτική έρευνα, για τα πεπραγμενα στον τηλεοπτικό σταθμό κατέληξε στην άσκηση ποινική δίωξης, με παραγγελία για διενέργεια κύριας ανάκρισης, για τις εξής πράξεις : (α) της απάτης από την οποία η ζημία που προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση,τελεσθείσα από υπαίτιους οι οποίοι διαπράττουν απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και (β) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Η υπόθεση αφορά σε εικονικές συναλλαγές συνολικού ύψους άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας τηλεοπτικών θεαμάτων  ALTER και εξωχώριων εταιρειών, ελεγχόμενων από μετόχους της πρώτης εταιρείας. Μέσα απο τις συναλλαγές οι εισαγγελείς φέρονται να εντόπισαν σειρά παράνομων πράξεων.
Από την επεξεργασία στοιχείων που συγκεντρώθηκαν μέσω δικαστικής συνδρομής διαπιστώθηκε ότι μέρος των πιο πάνω χρημάτων κατέληξε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του στενού κύκλου των κατηγορουμένων.
Από την πολυετή έρευνα της εισαγγελέως για όλο το χρονικό διάστημα που λειτούργησε ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER αποδεικνύεται ότι όλες οι ύποπτες συναλλαγές εντοπίστηκαν μεταξύ εταιρειών των κύκλων Γιαννίκου και Αθανασούλη που διοικούσαν την εταιρεία, ενώ για μία ακόμη φορά σε κανένα σημείο, δεν υπάρχει η παραμικρή εμπλοκή της οικογένειας Κουρή η οποία ούτε γνώριζε το τι είχε συμβεί στην εταιρεία αλλά και επανειλημμένα είχε καταγγείλει ατασθαλίες και είχε ζητήσει έλεγχο και από τις φορολογικές και από τις δικαστικές Αρχές.

enikos.gr

Read more...

«Δεν ξέρω, δεν είδα»...





...η απάντηση «πηγών» Μαξίμου και Βούλτεψη, για το κόψιμο της ομιλίας του Α. Τσίπρα... 
Τους προδίδουν οι λέξεις όμως: «Ουδεμία επικοινωνία» για τις παραιτήσεις των στελεχών της ΝΕΡΙΤ λένε οι «πηγές» από το Μαξίμου, «καμιά ανάμειξη, κανένα τηλεφώνημα» οι δηλώσεις Βούλτεψη - με ταυτόχρονη προσπάθεια...
επίθεσης στο ΣΥΡΙΖΑ

Το ενδεικτικό δημοσίευμα για τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, από τοin.gr:
Μαξίμου: Ουδεμία ανάμειξη στο θέμα της μετάδοσης της ομιλίας Τσίπρα
Ουδεμία ανάμειξη έχει το Μαξίμου στη ΝΕΡΙΤ, και κυρίως στο θέμα των ειδήσεων, για το θέμα της μετάδοσης της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, το βράδυ του Σαββάτου.
Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν την Παρασκευή ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη στο θέμα και συμπληρώνουν: «Ουδεμία επικοινωνία υπήρξε με το Μαξίμου πριν τις παραιτήσεις. Προφανώς παραιτήθηκαν στον εαυτό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ, δεν παρίσταται σ' αυτή πλην όμως ζητά την τηλεοπτική του κάλυψη. Μεγάλη υποκρισία».
Στο θέμα αναφέρθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψημιλώντας στον Βήμα 99,5. Για τις παραιτήσεις Μορώνη και Μακρυδημήτρη είπε: «Δεν γνωρίζω (το λόγο της παραίτησης). Γιατί ο λόγος της παραίτησης να είναι η μη μετάδοση (της ομιλίας Τσίπρα); Τα όσα αποδίδονται στο Μαξίμου είναι ψευδή και να μην τα πω και συκοφαντικά, διότι είμαστε σε φάση συκοφαντίας αυτόν τον καιρό. Για όποιον γράφει ψέμματα το λέω».
Και συνεχίζει: «Δεν υπάρχει καμία ανάμειξη, υπάρχει απόλυτη δημοκρατία και ελευθερία, οι δημοσιογράφοι που εργάζονται εκεί και μπορείτε να τους ρωτήσετε δεν έχουν δεχθεί κανένα τηλεφώνημα, από κανέναν άνθρωπο, από κυβερνητικής πλευράς και εν πάση περιπτώσει δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά. Όχι ανάμειξη, ούτε επικοινωνία υπάρχει και αυτό που μου λέτε για την ομιλία (Τσίπρα) δεν το γνωρίζω».
Πηγή: in.gr
* * *
Ας θυμίσουμε στην κ. Βούλτεψη μια «λεπτομέρεια»:  Ο Ρ. Μορώνης, λίγο πριν την παραίτησή του είχε αφήσει αιχμές για πιέσεις, σε ανάρτησή του στο Facebook στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν διακηρύττεις ότι θέλεις να φτιάξεις κάτι ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ποιοτικό αλλά δεν το εννοείς, μη το αναθέτεις σε κάποιον που το εννοεί...». Περισσότερα, στο κεντρικό μας θέμα

left.gr

Read more...

Νέα "ανταρσία" 62 βουλευτών της ΝΔ για τους αγρότες...


Νέα ανταρσία 62 βουλευτών της ΝΔ για τους αγρότες
Την αναστολή διάταξης που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και αξιοποιήθηκε σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, με συνέπεια το Δημόσιο να μπορεί να ...
παρακρατά αντισταθμιστικές πληρωμές από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων έναντι οφειλών των αγροτών προς τον ΟΓΑ, ζητούν 62 βουλευτές της ΝΔ, με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για διάταξη στο νόμο 4254/2014, με την οποία δόθηκε η δυνατότητα στα ασφαλιστικά ταμεία να παρακρατούν οφειλές των ασφαλισμένων από τυχόν επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, επιχορηγήσεις και πάσης φύσεως πληρωμές που καταβάλλονται από το Δημόσιο και τους φορείς του. Οι βουλευτές αναφέρονται σε εγκύκλιο που εστάλη από το υπουργείο Εργασίας προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με την οποία στις πληρωμές αυτές περιλαμβάνονται και οι άμεσες ενισχύσεις που καταβάλλονται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας και υπογραμμίζουν ότι έχει γίνει διασταλτική ερμηνεία του νόμου, την οποία δεν έχουν εγκρίνει.
Οι υπουργοί στους οποίους απευθύνεται η ερώτηση καλούνται να απαντήσουν, αν θα αναστείλουν την εφαρμογή της διάταξης, ειδικά σε ό,τι αφορά τις οφειλές ασφαλισμένων προς τον ΟΓΑ μέχρι την ψήφιση και ενεργοποίηση όλων των ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αν θα αποσυρθεί η συγκεκριμένη εγκύκλιος, προκειμένου να αντικατασταθεί από νέα, στην οποία ρητά θα αναφέρεται ότι οποιαδήποτε παρακράτηση από τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις πρέπει να γίνεται με γραπτή συγκατάθεση του δικαιούχου.
Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Κώστας Κόλλιας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Ιορδάνης Τζαμτζής, Ιωάννης Μιχελάκης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κώστας Τζαβάρας, Κωνσταντίνος Σκρέκας, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Αλέξανδρος Κοντός, Σπυρίδων Ταλιαδούρος, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Βλάχος, Μάξιμος Σενετάκης, Ελευθέριος Αυγενάκης, Δημήτριος Κυριαζίδης, Δημήτριος Σαμπαζιώτης, Γιώργος Δεικτάκης, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Δημήτρης Τσουμάνης, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Φεβρωνία Πατριανάκου, Ασημίνα Σκόνδρα, Γεωργία Μπατσαρά, Δημήτρης Χριστογιάννης, Γιώργος Γεωργαντάς, Ανδρέας Κουτσούμπας, Παναγιώτα Ιακωβίδου, Ανδρέας Μαρίνος, Ζέττα Μακρή, Σίμος Κεδίκογλου, Κώστας Κουκοδήμος, Σάββας Αναστασιάδης, Μιχάλης Ταμήλος, Τιμολέων Κοψαχείλης, Ιωάννης Ιωαννίδης, Αθανάσιος Δαβάκης, Γιώργος Κοντογιάννης, Θεόδωρος Καράογλου, Άννα Μάνη- Παπαδημητρίου, Ιωάννης Πασχαλίδης, Χρήστος Κέλλας, Μενέλαος Βλάχβεης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Εμμανουήλ Κόνσολας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Ελένη Μακρή Θεοδώρου, Ευθύμιος Καρανάσιος, Παύλος Βογιατζής, Αθανάσιος Νταβλούρος, Λάζαρος Τζαβδαρίδης, Άννα Καραμανλή, Μαρία Αντωνίου, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Γεωργία Μαρτίνου, Μαρία Σταυρινούδη- Σόδη, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Ασπασία Μανδρέκα, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Δημήτρης Μπριάνης και Ηλίας Βλαχογιάννης.

Read more...

Το σχέδιο για την αποκατάσταση των ενστόλων...



Στα 1,951 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 8μηνο 2014...
Από εφέτος θα αρχίσει να υλοποιείται η σταδιακή αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων των ένστολων, χωρίς, πάντως, να ...
εφαρμοσθεί στο ακέραιο η σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, έως το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) η μελέτη για τα μισθολογικά των ενστόλων, η οποία, κατά με τον ίδιο, «θα είναι σύμφωνη με το σκεπτικό του ΣτΕ, για αύξηση των απολαβών που δεν θα θίγει το αξιόμαχο.

Αλλά, πλήρης αποκατάσταση (σ.σ. στο επίπεδο του Ιουλίου 2012) δεν μπορεί να γίνει». Όσον αφορά στην επιστροφή των αναδρομικών (Αύγουστος 2012- Αύγουστος 2014), αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίσει από το επόμενο έτος, όμως λογιστικά το συνολικό κόστος θα εγγραφεί το 2014.

Σημειώνεται ότι, εάν υπήρχε πλήρης αποκατάσταση των μισθολογικών των ένστολων, το συνολικό κόστος θα ανερχόταν σε 1 δισ. ευρώ (περίπου 650 εκατ. ευρώ για το κόστος των αναδρομικών και περίπου 350 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων).

Στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί στη Βουλή στις 6 Οκτωβρίου, θα καταγράφεται, σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, το κόστος για τους ένστολους, με βάση τη μελέτη του ΓΛΚ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Παράλληλα, θα περιλαμβάνονται αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης (με ουδέτερο δημοσιονομικά αποτέλεσμα), η χρονική επέκταση του χαμηλού ΦΠΑ στην εστίαση (χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμη ο χρονικός ορίζοντας της επέκτασης) και η αύξηση του αριθμού των δόσεων για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Επίσης, στο προσχέδιο θα υπάρχει και η παράταση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, χωρίς, όμως, να έχει συγκεκριμενοποιηθεί έως τώρα, το ποσοστό της μείωσής της σε σχέση με τα ισχύοντα. Πάντως, είναι βέβαιο ότι το υπουργείο Οικονομικών αναμένει έσοδα περίπου 500 εκατ. ευρώ το 2015, ως «ουρά» της έκτακτης εισφοράς από την εκκαθάριση των εισοδημάτων του 2014.

Οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, δηλώνουν, τέλος, βεβαιότητα ότι ο τρέχων προϋπολογισμός θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ (όπως έχει συμφωνηθεί με την τρόικα), παρά τους κινδύνους που ελλοχεύουν, κυρίως από το ενδεχόμενο υπέρβασης δαπανών στην Υγεία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ.

Παράλληλα, «κλειδί» θα αποτελέσει και η εξέλιξη των φορολογικών εσόδων, τα οποία, στο τέλος του οκταμήνου εφέτος είναι αυξημένα κατά περίπου 600 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Αλλά, υστερούν κατά περίπου 360 εκατ. ευρώ από τον στόχο, λόγω, κυρίως, του γεγονότος ότι δεν έχουν εισπραχθεί οι δύο πρώτες δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ, ύψους 884 εκατ. ευρώ.

Διπλάσιο του στόχου το πρωτογενές πλεόνασμα 8μήνου

 Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,951 δισ. ευρώ εμφάνισε κατά την οκτάμηνη περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2014 ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2014, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 2.845 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 2.502 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και επικαιροποιημένου στόχου για έλλειμμα 4.117 εκατ. ευρώ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 1.951 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2.861 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 962 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε μεταξύ άλλων:

1ον. Το πρωτογενές αποτέλεσμα είναι πλεονασματικό. Το πρωτογενές πλεόνασμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 2 δισ. ευρώ ή στο 1,1% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 962 εκατ. ευρώ ή 0,5% του ΑΕΠ.

Προκύπτει, συνεπώς, υπέρβαση έναντι του επικαιροποιημένου εφετινού στόχου περίπου κατά 1 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης, σύμφωνα με τα στοιχεία για το επτάμηνο του τρέχοντος έτους, που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, διαμορφώθηκε στα 3,2 δισ. ευρώ ή στο 1,8% του ΑΕΠ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,8 δισ. ευρώ ή 1,0% του ΑΕΠ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

2ον. Το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 2,8 δισ. ευρώ ή στο 1,6% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για έλλειμμα 4,1 δισ. ευρώ ή 2,3% του ΑΕΠ.

Προκύπτει, συνεπώς, υπέρβαση έναντι του βελτιωμένου, επικαιροποιημένου, εφετινού στόχου περίπου κατά 1,3 δισ. ευρώ.

3ον. Τα καθαρά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώνονται πολύ κοντά στον επικαιροποιημένο στόχο.

πηγη real.gr

Read more...

Στάσεις εργασίας από τους γιατρούς στο Ιπποκράτειο...


giatros

Σε τετράωρες στάσεις εργασίας (8:00-12:00) προχωρούν από την ερχόμενη Δευτέρα (15/9) έως και την Παρασκευή (19/9) οι ειδικοί γιατροί του Ιπποκράτειου, ενώ κατά τις ίδιες ημέρες θα προχωρήσουν και σε αποκλεισμό του εισπρακτικού μηχανισμού. Η...
απόφαση για τις κινητοποιήσεις πάρθηκε κατά τη χτεσινή Γενική Συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών, λόγω των απλήρωτων εδώ και έξι μήνες εφημεριών, της έλλειψης προσωπικού, της αποστελέχωσης κλινικών, χειρουργείων και εργαστηρίων και της έλλειψης αναλώσιμου υλικού και αντιδραστηρίων.

Read more...

Οι ομοιότητες και οι διαφορές των Καρυάτιδων ...


...σε Αμφίπολη και Ερέχθειο (ΦΩΤΟ)...
Οι εξαιρετικής ομορφιάς Καρυάτιδες που φρουρούν τον τάφο του μυθικού βασιλιά της Αθήνας Κέκροπα στο Ερέχθειο της Ακρόπολης στέκουν, πλέον, απέναντι στις δυο Καρυάτιδες που αποκαλύφθηκαν στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.
Σύμφωνα με ...
το «Έθνος», οι ομοιότητες των γλυπτών της Αμφίπολης με τα γλυπτά της Αθήνας είναι αρκετές, υπάρχουν όμως και διαφορές. ¨Όπως σημειώνεται, οι Καρυάτιδες του Ερεχθείου ήταν σε περίοπτη θέση και ορατές από πολλά σημεία του Ιερού Βράχου, ενώ οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης, εντός του ταφικού μνημείου.



Φρουροί

Τόσο οι Καρυάτιδες του Ερεχθείου όσοι και αυτές της Αμφίπολης είναι φρουροί. Οι μεν πρώτες φρουρούσαν κατά την παράδοση τον τάφο του μυθικού βασιλιά της Αθήνας, του Κέκροπα, οι δε δεύτερες τον νεκρό που βρίσκεται εντός του τύμβου.

Χρώματα

Τόσο οι Καρυάτιδες του Ερεχθείου, όσο και αυτές της Αμφίπολης ήταν επιφανειακά ζωγραφισμένες. Στην Αμφίπολη έχουν βρεθεί ίχνη χρώματος καθώς ήταν καταχωσμένες, στο Ερέχθειο, όμως, χάθηκαν με το πέρασμα του χρόνου.

Κίονες

Οι Καρυάτιδες του Ερεχθείου κρατούσαν με τη μαρμάρινη κορμοστασιά τους το βάρους του επιστυλίου και βοηθούσαν στη στατικότητα της κατασκευής. Ωστόσο, οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης, όπως σημειώνει το υπουργείο Πολιτισμού στη χθεσινή του ανακοίνωση δεν φαίνεται να είχαν αντίστοιχη «λειτουργία». «Τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας διαπίστωσαν ότι οι εσωτερικοί βραχίονες των Καρυάτιδων δεν στήριζαν το επιστύλιο, καθώς δεν παρατηρούνται σύνδεσμοι μολυβδοχόησης, ούτε επεξεργασία της κάτω επιφάνειας του επιστυλίου, ώστε να δικαιολογείται η άποψη της στήριξης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πεσσοί

Τις καρυάτιδες του Ερεχθείου είναι περίβλεπτες, μπορεί να τις δει δηλαδή κανείς από όλες τις πλευρές. Αντιθέτως, οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης, είναι παραστάδες, δεν είναι ολόγλυφα αγάλματα, αλλά στο πίσω μέρος τους έχουν πεσσούς. Δηλαδή είναι παραστάδες, σε αντίθεση με του Ερεχθείου που είναι κολώνες.

Ηλικία 

Οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης είναι μεταγενέστερες αυτών του Ερεχθείου κατά τουλάχιστον 100 χρόνια. Οι πρώτες έχουν στοιχεία της Ελληνιστικής περιόδου, ενώ οι δεύτερες ανήκουν στον κλασικό ρυθμό, λιτό και μεγαλοπρεπή.

Τα χέρια

Στην Αμφίπολη, οι Καρυάτιδες έχουν τα χέρια σε έκταση, με σκοπό όπως σημείωνε το υπουργείο Πολιτισμού σε σχετική ανακοίνωσή του να αποτρέπουν συμβολικά τους τυμβωρύχους. Αντίθετα, οι Καρυάτιδες του Ερεχθείου έχουν τα χέρια τους κάτω.



Μάρμαρο

Οι Καρυάτιδες του Ερεχθείου είναι κατασκευασμένες από πεντελικό μάρμαρο, το οποίο έχει άριστη ποιότητα και βοηθά στην καλή διατήρησή τους. Οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης είναι κατασκευασμένες από θασίτικο μάρμαρο, με μεγάλους πόρους κάτι το οποίο πιθανότατα να συντέλεσε και στην θράυση του προσώπου της μιας.

Καπέλα

Τα καπέλα που έχουν οι Καρυάτιδες παίζουν ρόλο κιονόκρανου. Είναι μικρά και κομψά. Στην Αμφίπολη, δείχνουν πιο πολύ σαν «πόλοι» και λιγότερο σαν κιονόκρανα.



Read more...

Συνελήφθη ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ...


Συνελήφθη ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) Χρήστος Στεφανίδης συνελήφθη για μη έγκαιρη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, ύψους...
2,9 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Όπως έγινε γνωστό, η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε χθες από αστυνομικούς του τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Το παραπάνω ποσό αφορά εισφορές του Οργανισμού προς το Δημόσιο. Ο 71 ετών Πρόεδρος του ΟΑΣΘ οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Read more...

Το "πόθεν έσχες" διαψεύδει τη Σοφία Βούλτεψη...


 


Εχει και σπίτι και εξοχικό και ακίνητα...
Το πόθεν έσχες της Σοφίας Βούλτεψη διαψεύδει τον ισχυρισμό της ότι είναι... ακτήμων και δεν διαθέτει κανένα ακίνητο. Η υφυπουργός συνελήφθη ψευδόμενη για τη δήλωσή της (στα "Παραπολιτικά FM") ότι "δεν έχω ακίνητα". Η πραγματικότητα είναι ότι έχει και σπίτι και εξοχικό και ακίνητα μέσα σε...
δάσος στην Πεντέλη.
Σύμφωνα με το πόθεν έσχες που έχει καταθέσει στη Βουλή η Σ. Βούλτεψη διαθέτει:
* Διαμέρισμα στη Γλυφάδα 239 τ.μ. που "συμπληρώνεται" από 130 τ.μ. βοηθητικών χώρων. Το οικόπεδο συνολικά είναι 402 τ.μ. Το διαμέρισμα αγοράσθηκε το 1985 και είναι κατά 100% στην πλήρη κυριότητα της Σ. Βούλτεψη.
* Οικία στην Αγία Μαρίνα (Λαγονήσι). Προφανώς πρόκειται για το εξοχικό της υπουργού. Είναι οικόπεδο 516 τ.μ. επί του οποίου βρίσκεται οικία 71,36 τ.μ. και ανήκει κατά 50% στην πλήρη κυριότητα της Σ. Βούλτεψη.
* Πάνω από 2.000 τ.μ. στο Ντράφι (μαζί με τον σύζυγό της Θανάση Αγγελόπουλο). Ουσιαστικά πρόκειται για δύο οικόπεδα μέσα σε (σύμφωνα με όσα δηλώνει η ίδια στο πόθεν έσχες της) δάσος συνολικής έκτασης 2.019,16 τ.μ. Η Σ. Βούλτεψη και ο σύζυγός της διαθέτουν έκαστος εξ αδιαιρέτου το 0,0825% της δασικής έκτασης, που συνολικά φτάνει τα 1.224.000 τ.μ.
* Αγροτεμάχιο 750 τ.μ. στην Αγία Αικατερίνη στη Μάνδρα. Το οικόπεδο ανήκει κατά 75% στην πλήρη κυριότητα της Σ. Βούλτεψη, ενώ, όπως διευκρινίζει, "δεν υπάρχει συμβόλαιο", καθώς είναι κληρονομιά από τον πατέρα της.

πηγη H AYΓΗ

Read more...

Σιγά, μην την γλίτωνε...


Αποδοκιμάστηκε ο Γ. Ντόλιος σε εκδήλωση στον Έβρο
Γιουχάισαν τον Ντόλιο, στον Εβρο...
Ο υφυπουργός Eσωτερικών και βουλευτής Έβρου με το ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος, ταξίδεψε μέχρι τον Εβρο για να εγκαινιάσει την αγροτική έκθεση στις Φέρρες, με τους κατοίκους, να του επιφυλάσσουν μια...
έκπληξη.

Ομάδα κτηνοτρόφων που ήταν παρόντες, οπως διαβάζουμε στο seleo.gr, τον αποδοκίμασαν έντονα, διαμαρτυρόμενοι για την πολίτικη της κυβέρνησης στο θέμα των ασθενειών (ευλογιά-καταρροϊκός πυρετός) που έπληξε την περιοχή της Θράκης, προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημιά στους κτηνοτρόφους της περιοχής...
 

Read more...

"Βουλιάζουν" το Αττικό Νοσοκομείο...


Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους...


Αναλυτική ενημέρωση για τα "κατορθώματα" της διοίκησης (και των πολιτικών της προϊσταμένων) από το ...
σωματείο εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο:

"Οι τελευταίες εξελίξεις στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο αποκαλύπτουν την εικόνα της βαθιάς σήψης και παρακμής που κυριαρχεί στις Διοικητικές Αρχές των νοσοκομείων και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Τα οικονομικά αδιέξοδα, λόγω καρατόμησης των δημοσίων δαπανών και της σταδιακής μετατροπής των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις, επιβάλουν σε Διοικητές και Υπουργούς το ρόλο manager Ανώνυμων Εταιρειών. Για να εφαρμόσουν την κατάφωρα άδικη και αντιλαϊκή πολιτική τους δεν διστάζουν να τρομοκρατούν καθημερινά τους εργαζόμενους, να συκοφαντούν τη δουλειά των επιστημόνων, να συμβιβάζονται με τους εργολάβους - δουλέμπορους που αναλαμβάνουν ολόκληρους τομείς του ΕΣΥ (καθαριότητα, φύλαξη, πλυντήρια). Κύρια υπεύθυνη γι’ αυτή την αθλιότητα είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τα συμφέροντα που υπηρετεί.

Ας μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα:

1) Οι διοικήτριες του ΑΤΤΙΚΟΥ (κ.κ. Γιαννακάκου - Καρπούζου) από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν τη διεύθυνση του νοσοκομείου εξαπέλυσαν διαρκείς επιθέσεις σε προσωπικό και γιατρούς, μη σεβόμενες το έργο, τις συνθήκες εφημέρευσης και υπερεργασίας τους. Συνέχισαν την περικοπή εφημεριών, απογευματινών και υπερωριών, όπως έκανε και η προηγούμενη διοίκηση. Άφησαν το νοσοκομείο χωρίς βασικά υλικά, φάρμακα, αναλώσιμα και ανέχτηκαν την πλημμελή συντήρηση βασικών μηχανημάτων παγώνοντας σχεδόν όλες τις συμβάσεις προμήθειας υλικών (τις αντικατέστησαν με εξωσυμβατικές μικροπρομήθειες, 3μηνες ανανεώσεις και απευθείας αναθέσεις).

2) Απαξίωσαν το προσωπικό του ΑΤΤΙΚΟΥ και την πολυετή εμπειρία του και προτίμησαν τη συνεργασία με παράγοντες και συμβούλους εκτός νοσοκομείου. Ανάθεσαν καθήκοντα διευθυντών και προϊσταμένων χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την αρχαιότητα και τις νόμιμες διαδικασίες εξέλιξης. Προώθησαν αδιαφανείς αποφάσεις υπηρεσιακών συμβουλίων (που συνεδρίαζαν χωρίς την παρουσία των αιρετών αντιπροσώπων των εργαζομένων), μόνο και μόνο για να περάσουν τις μετατάξεις των δικών τους ανθρώπων.

3) Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι προσπάθησαν να φέρουν τον ασθενή σε αντίθεση με το γιατρό, το νοσηλευτή, τον υπάλληλο της τεχνικής υπηρεσίας, μεταθέτοντας στο προσωπικό την ευθύνη για το ράντζο, το χαλασμένο μηχάνημα ή την αναβολή του χειρουργείου.

Η στάση τους αυτή δεν είναι θέμα προσωπικής παραξενιάς ή κακού χαρακτήρα. Είχαν την απόλυτη έγκριση, ενθάρρυνση και ανοχή της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Ήταν οι εκλεχτές τους, η κ. Γιαννακάκου μάλιστα αναδείχτηκε ανάμεσα στους 8 καλύτερους διοικητές νοσοκομείων πανελλαδικά και βραβεύτηκε πρόσφατα για την αποτελεσματική εφαρμογή της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής στο ΑΤΤΙΚΟ.

Η σύγκρουση όμως ανάμεσα στα διάφορα στρατόπεδα συμφερόντων στα νοσοκομεία και ειδικά στο ΑΤΤΙΚΟ (κυκλώματα προμηθευτών και εργολάβων, κύκλοι του Πανεπιστημίου, ενδοκυβερνητικές αντιθέσεις) δεν άργησε να ξεσπάσει. Διοικήτρια και υποδιοικήτρια είναι πλέον στα μαχαίρια.

Αφορμή στάθηκε η μονομερής ενέργεια της διοικήτριας, που χωρίς την έγκριση του ΔΣ και παρακάμπτοντας τη νόμιμη διαδικασία των διαγωνισμών, ανάρτησε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ 7ΩΗ94690ΩΔ-ΖΔ1, Αύγουστος 2014) πρόσκληση ενδιαφέροντος σε 3 συγκεκριμένους εργολάβους για το έργο αναδιαρρύθμισης του Τμήματος Επειγόντων, προϋπολογισμού 138.000 €. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι η ανάρτηση ανακλήθηκε λίγο αργότερα λόγω «αδυναμίας αναστολής των εφημεριών του νοσοκομείου για την πραγματοποίηση του έργου».

ΩΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:

Α) Η κατάσταση στο ΑΤΤΙΚΟ έφτασε στο απροχώρητο, η σήψη άρχισε να γίνεται επικίνδυνη. Το νοσοκομείο βούλιαξε:

- Η νοσηλεία των ασθενών συνεχίζει να γίνεται σε «πολεμικές» συνθήκες: Ράντζα και ανάνηψη στο διάδρομο, προσωπικό εξαντλημένο, ελλιπές και ανεκπαίδευτο (παράνομες βάρδιες από εκπαιδευόμενους), ελλείψεις βασικού υγειονομικού υλικού, αδυναμία χορήγησης ρεπό και αδειών, παραβίαση νόμιμου ωραρίου. Αφόρητες συνθήκες εφημερίας, κοροϊδία με τη συνεφημέρευση. Υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες για το κλείσιμο του Λοιμωδών και τις απειλές για κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων της Δυτικής Αθήνας.

- Η διακοπή λειτουργίας βασικών μηχανημάτων, όπως του μαγνητικού τομογράφου, των ακτινολογικών μηχανημάτων του ΤΕΠ, αναπνευστήρων κλπ., η έλλειψη κλινών ΜΕΘ, χειρουργικών αιθουσών και ασφαλούς χώρου προετοιμασίας χημειοθεραπευτικών φαρμάκων (με αποτέλεσμα την έκθεση του προσωπικού σε κίνδυνο), οδηγούν σε πτώση της ποιότητας των υπηρεσιών μας και σε αποστολή πελατείας στις ιδιωτικές κλινικές.

- Η υποχρηματοδότηση είναι συνεχής και ακατάπαυστη (κάτω από το 50% του προ 4ετίας ποσού).

- Η υποβάθμιση και συνειδητή απαξίωση της τεχνικής υπηρεσίας οδηγεί στην ανάθεση μιας σειράς αναγκαίων έργων σε εργολάβους με υπερτιμημένες προμήθειες.

Β) Δεν θα μπλέξουμε στην κονταρομαχία των μεγαλοσυμφερόντων και των διάφορων κυβερνητικών κέντρων μέσα στο νοσοκομείο.

Δηλώνουμε όμως κατηγορηματικά ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ:

- Τη Διοίκηση του νοσοκομείου, που το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί. Αυτή η πολιτική που καλείται να εφαρμόσει δεν καλλωπίζεται. Θα μεταλλάσσει αντικειμενικά τους διοικητές σε εχθρούς του προσωπικού και των γιατρών, ανήθικους υπερασπιστές μιας βάρβαρης κατάστασης.

- Την Κυβέρνηση και την Τρόικα, που θα αγωνιστούμε ακόμα περισσότερο για να μας αδειάσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα τη γωνία, ώστε να δούμε άσπρη μέρα.

Καλούμε όσους σιωπούσαν ως τώρα (ανάμεσά τους δυστυχώς και πολλοί πανεπιστημιακοί δάσκαλοι) ή κοίταζαν μόνο το «χωράφι» τους και τα προνόμιά τους, να συνταχτούν έστω και τώρα με τα δίκαια αιτήματα του σωματείου, της ΕΙΝΑΠ και γενικά του υγειονομικού κινήματος.

Οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας δεν θα τσαλαπατηθούν άλλο από το δημοσιονομικό σφαγείο της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, ούτε από την εξυπηρέτηση του ληστρικού χρέους.

Τα νοσοκομεία ανήκουν στο λαό, φτιάχτηκαν με τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού. Δεν θα γίνουν ανώνυμες εταιρείες.

ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"...
ertopen.com

Read more...

Λαγός: «Λιώσαμε τους κομμουνιστές στο Πέραμα» ...


 

 ΗΧΗΤΙΚΟ - Ντοκουμέντο...
Την «πατρότητα» της επίθεσης εναντίον των μελών του ΠΑΜΕ στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, ακριβώς πριν από ένα χρόνο, αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών» παρουσιάζοντας νέα στοιχεία της...
δικογραφίας σχετικά με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που ερευνά η δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, μια συνομιλία του βουλευτή και τομεάρχη Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγού, με το στέλεχος του κόμματος και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Πειραιά με την Ελληνική Αυγή, Σωτήρη Δεβελέκο, αποκαλύπτει πως την επίθεση πραγματοποίησε ένα «τάγμα εφόδου» του νεοναζιστικού μορφώματος, αποτελούμενο από περίπου 20 άτομα.

Η συγκεκριμένη συνομιλία, από την οποία αποδεικνύεται ο καθοδηγητικός ρόλος του Γιάννη Λαγού, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 12ης προς 13η Σεπτεμβρίου του 2013 και ώρα 00:37. Σ' αυτήν οι δύο άνδρες μιλούν με… καμάρι για την επίθεση που πραγματοποίησε μια ομάδα χρυσαυγιτών εναντίον 45 ατόμων που είχαν βγει για αφισοκόλληση, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρης Πουλικογιάννης.

Ακουστε το Ηχητικό Ντοκουμέντοεδώ...
πηγή efsyn.gr

Read more...

Αναλυτικές οδηγίες για τον ΕΝΦΙΑ...


Αναλυτικές οδηγίες για τον ΕΝΦΙΑ, από 22 Σεπτεμβρίου τα νέα εκκαθαριστικά...από 22 Σεπτεμβρίου τα νέα εκκαθαριστικά...


Τις νέες δόσεις του ΕΝΦΙΑ που θα πρέπει να καταβάλουν σε βάθος εξαμήνου θα γνωρίζουν από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου οι φορολογούμενοι, ενώ...
από τις 22 Σεπτεμβρίου θα εκτυπώνουν τα εκκαθαριστικά τους οι φορολογούμενοι, για τους οποίους θα γίνει νέα εκκαθάριση του φόρου.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι μετά την ψήφιση του νόμου που αφορά στον ΕΝΦΙΑ, οι αρμόδιες υπηρεσίες της θα προβούν με εντατικούς ρυθμούς στις απαραίτητες εσωτερικές διαδικασίες, προκειμένου το νέο νομοθετικό πλαίσιο να ενσωματωθεί σταδιακά και το ταχύτερο δυνατόν στα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, η υλοποίηση της εφαρμογής του νέου νόμου θα γίνει ως εξής:

1. Από Δευτέρα 15/9 και σταδιακά (εντός δύο ημερών) οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληροφορηθούν μέσω της προσωποποιημένης πληροφόρησης στο Taxisnet και στην ηλεκτρονική σελίδα του Περιουσιολογίου το νέο αριθμό των δόσεων το ποσό της κάθε δόσης, βάσει της αρχικής εκκαθάρισης και την ημερομηνία καταβολής αυτών. Τονίζεται, για να μην υπάρξει σύγχυση, ότι η αναπροσαρμογή των δόσεων θα γίνει για όλους τους φορολογούμενους, ανεξάρτητα αν, με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου, θα διενεργηθεί στη συνέχεια νέα εκκαθάριση του φόρου σε μερίδα εξ αυτών. Δηλαδή, από 15/9 και μέχρι τη νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, οι φορολογούμενοι δεν θα δουν στο εκκαθαριστικό τους διαφορετικό ποσό οφειλόμενου φόρου από αυτό που είχε αρχικά εκκαθαρισθεί.

2. Από Δευτέρα 22/9 και σταδιακά (εντός τριών ημερών) οι φορολογούμενοι, για τους οποίους θα γίνει νέα εκκαθάριση του φόρου, θα μπορούν να εκτυπώνουν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Εναλλακτικά στην περίπτωση που κάποιος φορολογούμενος δεν είναι πιστοποιημένος χρήστης του Taxisnet, θα μπορεί να ενημερώνεται για την οφειλή του (ταυτότητα οφειλής) από το τμήμα Εσόδων οποιασδήποτε Δ.Ο.Υ.

Διευκρινίζεται ότι, κατ' αρχήν, νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει στις περιπτώσεις, στις οποίες, μεταξύ των ακινήτων, περιλαμβάνονται και οικόπεδα που βρίσκονται σε περιοχές στις οποίες δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων. Στις περιπτώσεις αυτές, για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, θα ληφθούν υπόψη οι τιμές των οικοπέδων, με βάση τις οποίες υπολογίσθηκε ο ΦΑΠ φυσικών προσώπων έτους 2013, εφόσον αυτές είναι ευνοϊκότερες για τους φορολογούμενους. Επίσης, κατά τη νέα εκκαθάριση θα εξαιρεθούν από το φόρο τα ακίνητα που βρίσκονται στη νήσο Κεφαλληνία. Επιπλέον, στις περιπτώσεις ακινήτων, τα οποία έχουν χαρακτηρισθεί ιστορικά διατηρητέα μνημεία ή έργα τέχνης, κατά τη νέα εκκαθάριση το υπόλοιπο του οικοπέδου τους θα απαλλαγεί από τον κύριο φόρο. Τέλος ο συντελεστής του συμπληρωματικού φόρου για τα μη ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των ΝΠΔΔ, που δεν εντάσσονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, θα μειωθεί από 5% σε 2,5%.

3. Από τις αρχές Οκτωβρίου, οι φορολογούμενοι, οι οποίοι επιθυμούν να τροποποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση, θα δύνανται να υποβάλουν ηλεκτρονικά, εμπρόθεσμα μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου, δήλωση Ε9, με την οποία θα διορθώσουν, διαγράψουν ή συμπληρώσουν στοιχεία των ακινήτων τους, ώστε η εικόνα τους να απεικονίζεται πλέον ορθά. Εφόσον από την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης προκύπτει επιστροφή φόρου άνω των 300?, ο φορολογούμενος θα υποχρεούται να προσκομίσει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. τα δικαιολογητικά που επιβεβαιώνουν το λόγο της υποβολής της δήλωσης αυτής. Στην περίπτωση που, μετά την υποβολή της πρώτης τροποποιητικής δήλωσης, υποβληθεί και νέα τροποποιητική δήλωση, μέχρι 30/11, θα διενεργείται σε κάθε περίπτωση νέα εκκαθάριση του φόρου μετά από έλεγχο των σχετικών δικαιολογητικών αυτής, εφόσον προκύπτει μείωση του φόρου.

Για το λόγο αυτό οι φορολογούμενοι θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων, ώστε αφενός να μην απαιτηθεί να προσέλθουν στις Δ.Ο.Υ.και αφετέρου να υπάρχει η ορθή εικόνα της περιουσιακής τους κατάστασης στο μέλλον. Έτσι, όταν θα ζητήσουν να λάβουν πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ δεν θα ταλαιπωρούνται πλέον από τη μετάβασή τους στις Δ.Ο.Υ.ή την υποβολή διορθωτικών δηλώσεων. Για τον τρόπο συμπλήρωσης των τροποποιητικών δηλώσεων θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες θα αναρτηθούν στους διαδικτυακούς τόπους της ΓΓΔΕ.

4. Μέσα στον Οκτώβριο θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τα ξενοδοχειακά κτίρια, τα οποία ιδιοχρησιμοποιούνται από ατομικές επιχειρήσεις, προκειμένου να τύχουν απαλλαγής από το συμπληρωματικό φόρο.

5. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν νέες εκκαθαρίσεις του ΕΝΦΙΑ στις περιπτώσεις που στα ακίνητα του φορολογουμένου περιλαμβάνονται κατοικίες ή διαμερίσματα και επαγγελματικές στέγες οι οποίες καθ' όλη τη διάρκεια του 2013 ήταν κενές και μη ηλεκτροδοτούμενες. (Σημειώνεται ότι στη ρύθμιση αυτή δεν περιλαμβάνεται σε καμία περίπτωση τα ημιτελή κτίσματα καθώς και τα ακίνητα που ουδέποτε έχουν ηλεκτροδοτηθεί). Μέσα στην ίδια προθεσμία θα χορηγηθούν οι εκπτώσεις 50% ή 100% από το φόρο στις περιπτώσεις των οικονομικά αδύναμων φορολογουμένων - φυσικών προσώπων.

6. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εκκαθάρισης των πιο πάνω περιπτώσεων, εφόσον παρουσιασθούν υποθέσεις φορολογουμένων, οι οποίες δεν μπορούν να υποστηριχθούν ηλεκτρονικά, λόγω της έλλειψης ουσιωδών στοιχείων, καθώς και διορθώσεις υπολογισμού του φόρου, για τις οποίες είτε απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών είτε δεν καλύπτονται από την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης, θα εκκαθαρισθούν ανά υπόθεση με την υποβολή σχετικού αιτήματος και την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, όπου απαιτείται. Για το λόγο αυτό, θα εκδοθούν οι απαραίτητες αποφάσεις και οδηγίες, οι οποίες θα αναρτηθούν και στους διαδικτυακούς τόπους της ΓΓΔΕ.

7. Η αναστολή καταβολής του φόρου των δικαιούχων αυτής νομικών προσώπων θα πραγματοποιηθεί από τις Δ.Ο.Υ. μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος του νομικού προσώπου μέσα στο μήνα Οκτώβριο και έλεγχο της συνδρομής των προϋποθέσεων με διαδικασία και έντυπο που θα καθοριστεί με απόφαση της ΓΓΔΕ.

8. Τέλος, το Δεκέμβριο θα «ανοίξει» η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) με τη διαρκή ενημέρωση του Περιουσιολογίου με τις μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης που επήλθαν μέσα στο έτος 2014. Η εφαρμογή αυτή θα παραμένει διαρκώς «ανοιχτή», ώστε οι φορολογούμενοι να ενημερώνουν την περιουσιακή τους κατάσταση μέσα σε ένα μήνα από τη μεταβολή αυτή, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία. Ειδικότερα μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν από 1/1/2014 μέχρι και 30/11/2014, θα δηλωθούν μέχρι και 31/1/2015. Οι μεταβολές που θα πραγματοποιηθούν εντός του μηνός Δεκεμβρίου του 2014, θα δηλωθούν μέσα στον Ιανουάριο του 2015 σε 30 ημέρες από τη μεταβολή...
in.gr

Read more...