Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Τέλος χρόνου για τα πλασματικά έτη



Πότε λήγει η προθεσμία για όσους ασφαλισμένους θέλουν να αναγνωρίσουν πλασματικά έτη, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από δύο έως επτά χρόνια νωρίτερα
Διορία 100 ημερών έχουν οι ασφαλισμένοι για να εξαγοράσουν πλασματικά έτη και να γλιτώσουν την αύξηση του ορίου ηλικίας. Με τον τρόπο αυτόν περίπου 80.000 ασφαλισμένοι θα μπορέσουν να θεμελιώσουν δικαίωμα με τις διατάξεις που ίσχυαν το 2010 και να αποφύγουν τις ανατροπές στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
Σύμφωνα με το Έθνος, η προθεσμία για την αναγνώριση των πλασματικών, για θεμελίωση με τα όρια του 2010, λήγει στο τέλος του έτους και αφορά όσους καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία (εξαιρείται το Δημόσιο). Με την εξαγορά οι ασφαλισμένοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν από δύο μέχρι και επτά χρόνια ταχύτερα και δεν επηρεάζονται από τη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας που ξεκίνησε το 2011 και ολοκληρώθηκε φέτος.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εξαγορά πλασματικών ετών συμφέρει μεταξύ άλλων:
*Ασφαλισμένους στο ΙΚΑ και σε ειδικά ταμεία, που με την αναγνώριση θα συμπληρώσουν 35ετία μέχρι το τέλος του 2010. Με τη θεμελίωση δικαιώματος διατηρούν το δικαίωμα για «έξοδο» στα 58 με 10.500 ημέρες ασφάλισης.
Σημειώνεται πως για όσους δεν «κλειδώσουν» το δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010, σταδιακά αυξάνονται τόσο οι ημέρες ασφάλισης όσο και το όριο ηλικίας. Φέτος η «έξοδος» γίνεται στα 62 με 40 χρόνια δουλειάς.
*Ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ, που θα συμπληρώσουν 35ετία μέχρι το τέλος του 2010. Με τη θεμελίωση δικαιώματος διατηρούν το δικαίωμα για «έξοδο» στα 60 με 10.500 ημέρες ασφάλισης. Ισχύει ό,τι και στο ΙΚΑ για τη σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας και των ετών ασφάλισης από την 1η Ιανουαρίου 2011.
*Ασφαλισμένους στο ΙΚΑ με 10.500 ημέρες ασφάλισης, εκ των οποίων 7.500 στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Επίσης ασφαλισμένους στο ΙΚΑ με 4.500 ημέρες, εκ των οποίων 3.600 στα βαρέα. Στην πρώτη περίπτωση αποφεύγουν την αύξηση του ορίου ηλικίας κατά ένα εξάμηνο και στη δεύτερη περίπτωση κατά δύο έτη.
*Μητέρες ανηλίκων που με 5.500 ημέρες ασφάλισης στο τέλος του 2010 παίρνουν σύνταξη από το ΙΚΑ στα 50 μειωμένη και στα 55 πλήρη.
*Μητέρες ανηλίκων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που με 25ετία παίρνουν πλήρη σύνταξη στα 50 με τις διατάξεις του 2010.
*Γυναίκες που συνταξιοδοτούνται με το καθεστώς των 10.000 ημερών στο ΙΚΑ στα 57 με πλήρη και στα 55 με μειωμένη. Με τη θεμελίωση μέχρι το τέλος του 2010 αποφεύγουν τόσο την αύξηση του ορίου ηλικίας όσο και των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης.
Αντιθέτως, η διορία των 100 ημερών δεν επηρεάζει ασφαλισμένους που θέλουν να θεμελιώσουν δικαίωμα με τις διατάξεις που ισχύουν μετά την 1η Ιανουαρίου 2011.

Read more...

Γεωργιάδης: Όσοι αρνούνται την κινητικότητα, κινδυνεύουν με απόλυση



Για τον κίνδυνο να μείνουν εκτός σχήματος κινητικότητας αντιμετωπίζοντας τελικά το ενδεχόμενο να απολυθούν προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας. Αναλυτικά η συνέντευξή του (Vid)
"Όσοι δεν κάνουν αιτήσεις για την κινητικότητα, κινδυνεύουν με απόλυση" επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ΑΠΕ, σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης το μεσημέρι της Πέμπτης.
Ο υπουργός Υγείας άφησε και αιχμές για το ΣΥΡΙΖΑ ότι παρακινεί τους εργαζόμενους να μην υποβάλλουν αιτήσεις, με συνέπεια να κινδυνεύουν.
"Εάν οι εμπλεκόμενοι - αναφέρομαι στους υπαλλήλους που είναι σε διαθεσιμότητα - δεν κάνουν τις αιτήσεις εγκαίρως και κάνουν κάποιου είδους επανάσταση - ας το πούμε έτσι - στις διαδικασίες του κράτους, τότε πολύ φοβούμαι ότι αυτοί που τους παρασύρουν σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να τους πάρουν στον λαιμό τους.
Όσοι δεν κάνουν τις αιτήσεις τους, κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός συστήματος και άρα στο τέλος και να απολυθούν.
Από ό,τι μαθαίνω, είναι κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία γυρνάνε τα νοσοκομεία και λένε στους υπαλλήλους να μην κάνουν τις αιτήσεις για τη διαθεσιμότητα και την προτίμησή τους. Όποιος λέει αυτά στους εργαζομένους, τους παίρνει στον λαιμό του", είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το ποιοι είναι αυτοί που τους παρακινούν και γιατί δεν τους κατονομάζει, ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά:
"Άπ ό,τι μαθαίνω, είναι κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία γυρνάνε τα νοσοκομεία και λένε στους υπαλλήλους να μην κάνουν τις αιτήσεις για τη διαθεσιμότητα και την προτίμησή τους. Όποιος λέει αυτά στους εργαζομένους, τους παίρνει στον λαιμό του".
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Read more...

Άσαντ: Έτοιμοι να παραδώσουμε τα χημικά, χάρη στη Ρωσία, όχι λόγω των απειλών...


Η Συρία είναι διατεθειμένη να θέσει το χημικό της οπλοστάσιο υπό τον έλεγχο της διεθνούς κοινότητας, επιβεβαίωσε την Πέμπτη ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, προσθέτοντας ωστόσο πως...
η κίνηση της Δαμασκού δεν έρχεται ως αποτέλεσμα των απειλών για στρατιωτική επέμβαση από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά λόγω της διπλωματικής πρωτοβουλίας της Ρωσίας.

«Η Συρία θέτει τα χημικά της όπλα υπό διεθνή έλεγχο λόγω της Ρωσίας. Οι απειλές των Ηνωμένων Πολιτειών δεν επιρέασαν την απόφασή [μας]», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Άσαντ, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 24.

Οι δηλώσεις του σύρου προέδρου έρχονται λίγες ώρες πριν τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, στη Γενεύη.

Μιλώντας νωρίτερα στο Καζακστάν, ο κ. Λαβρόφ εξέφρασε την ελπίδα πως υπάρχει μία «πιθανότητα για ειρήνη στη Συρία», ευκαιρία την οποία «δεν μπορούμε να αφήσουμε να ξεφύγει».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας περιέγραψε το σχέδιο της Μόσχας για το χημικό αφοπλισμό της Δαμασκού.

Το σχέδιο προβλέπει την ένταξη της Συρίας στη διεθνή σύμβαση απαγόρευσης χημικών όπλων, την αποκάλυψη των τοποθεσιών όπου είναι αποθηκευμένα τα χημικά όπλα και των λεπτομερειών του χημικού προγράμματος. Στη συνέχεια, εμπειρογνώμονες θα αποφασίσουν για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Δεν ανέφερε ωστόσο τον τελικό στόχο καταστροφής των χημικών όπλων.

Ο κ. Κέρι έφθασε ήδη στη Γενεύη συνοδευόμενος από μια σημαντική ομάδα εμπειρογνωμόνων για τις συνομιλίες αυτές, κατά τις οποίες θα συζητήσει με τον κ. Λαβρόφ τη ρωσική πρόταση για έλεγχο και καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου. «Είναι εφικτό, αλλά δύσκολο», δήλωσε ένας αμερικανός αξιωματούχος προς τους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον Κέρι.

Ο εν λόγω υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογράμμισε πως η Ουάσινγκτον περιμένει από το συριακό καθεστώς «να δηλώσει το συντομότερο ολόκληρο το οπλοστάσιό του» για να επιδείξει έτσι τη δέσμευσή του.

Οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί για να τεθεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο πρέπει να μπορεί να εφαρμοστεί και να διασφαλίζει ότι τα όπλα αυτά δεν θα πέσουν σε λάθος χέρια, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι αμφιβάλλει πως ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ θα εκπληρώσει τη δέσμευσή του να θέσει υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά όπλα της Συρίας και υποστήριξε πως ο Σύρος πρόεδρος κερδίζει χρόνο για να πραγματοποιήσει νέες «σφαγές».

Εν τω μεταξύ, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέτρα για να διευκολύνει την υποδοχή μεγαλύτερου αριθμού σύρων προσφύγων, όπως είπε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς στο ραδιοσταθμό RTL, τη στιγμή που πολλές οργανώσεις επικρίνουν το Παρίσι για την πολιτική του όσον αφορά τη χορήγηση ασύλου.

«Έχουμε δώσει οδηγίες ώστε να είναι πολύ πιο γρήγορη απ' ό,τι στο παρελθόν η διαδικασία χορήγησης πολιτικού ασύλου», τόνισε ο Φαμπιούς, ο οποίος πρόσθεσε ότι ενεργεί σε συνεννόηση με τον υπουργό Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς.

«Θα υποδεχθούμε πολύ περισσότερες οικογένειες που έχουν δεσμούς με τη Γαλλία», πρόσθεσε...

Read more...

ΣτΕ: Επικύρωση της οριστικής απόλυσης εφοριακού που καταδικάστηκε για υπεξαίρεση...



Την οριστική απόλυση που είχε επιβληθεί σε εφοριακό υπάλληλο που είχε υπεξαιρέσει 223.000 ευρώ από την υπηρεσία του επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ειδικότερα, τον Ιανουάριο του 2007, ο εφοριακός παραπέμφθηκε από τον...
υπουργό Οικονομικών στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος «κατά τον Ποινικό Κώδικά και άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους» και για χαρακτηριστική αναξιοπρεπή ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός της υπηρεσίας.
Πράγματι, μετά από τρία χρόνια, τον Μάρτιο του 2010, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης.
Τον επόμενο μήνα του ίδιου έτους, ο εφοριακός άσκησε ένσταση κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου.
Λίγο αργότερα, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ο εφοριακός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για δυο υπεξαιρέσεις συνολικού ύψους 223.000 ευρώ (150.000 και 73.000 ευρώ) οι οποίες τελέσθηκαν «με ιδιαίτερα τεχνάσματα σε βάρος του Δημοσίου κατ' εξακολούθηση», ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 4 χρόνια.
Ωστόσο, στην εκπνοή του 2010 το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο επικύρωσε την πρωτοβάθμια απόφαση και του επέβαλε με τη σειρά του και πάλι την ίδια πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης.
Ο εφοριακός προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης που του επιβλήθηκε.
Όμως, κατά την ημέρα της συζήτησης της αίτησής του στο Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, ο εφοριακός δεν παρουσιάστηκε ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, με αποτέλεσμα να απορριφθεί η αίτησή του, να επικυρωθεί φυσικά η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης που του είχε επιβληθεί, ενώ παράλληλα του επιδικάστηκε και δικαστική δαπάνη 460 ευρώ...
ΑΜΠΕ

Read more...

"Φρένο' στη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ έβαλε η Ισλανδία...



Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισλανδίας Γκούναρ Μπράγκι Σβάινσον ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Διαλύσαμε την ομάδα διαπραγματεύσεων και πλέον δεν θα...
πραγματοποιηθεί καμία σύνοδος. Η ΕΕ αποφάσισε ότι δεν θα υπάρξει άλλη καταβολή χρημάτων από τον μηχανισμό προενταξιακής βοήθειας (IAP)», δήλωσε ο Σβάινσον στη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο.
Η ΕΕ είχε δώσει στην Ισλανδία 5,8 εκατομμύρια ευρώ για το 2013 στο πλαίσιο του μηχανισμού προενταξιακής βοήθειας, μετά την υποβολή του αιτήματος του Ρέικιαβικ το 2009.
Τον Απρίλιο ένας συνασπισμός της ευρωσκεπτικιστικής κεντροδεξιάς κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές με την υπόσχεσή ότι θα τερματίσει την διαδικασία ένταξης της Ισλανδίας στην ΕΕ.
«Σύσσωμη η κυβέρνηση συμφωνεί. Η διαδικασία έχει ανασταλεί, τίποτα δεν έχει κλείσει, θέλουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με την ΕΕ χωρίς να ενταχθούμε σε αυτήν», εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών...

Read more...

«Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Χώρου» Αλλάζει όνομα στη Δημοτική Αστυνομία και ζητά προσωπικό ο Δήμος Αθηναίων


Αλλάζει όνομα στη Δημοτική Αστυνομία και ζητά προσωπικό ο Δήμος Αθηναίων
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μετά την επί της ουσίας κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, με την ένταξη στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας των εργαζομένων στην υπηρεσία, ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε τη δημιουργία μιας νέας διεύθυνσης, στην οποία περνούν οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και για την στελέχωση της οποίας ζητά 300 υπαλλήλους.

Τη δημιουργία της «Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημόσιου Χώρου» ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ο γενικός γραμματέας Θεόδωρος Λιβάνιος και όπως είπε θα στελεχωθεί με 300 υπαλλήλους.

Μέχρι τώρα, έχουν κάνει αίτηση 120 υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας που εντάσσονται στις εξαιρέσεις από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας, ενώ ζητούνται περίπου άλλοι 200 υπάλληλοι από τη λίστα της κινητικότητας.

Ενόψει της ανάθεσης των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ελληνική Αστυνομία μετά τις 23 Σεπτεμβρίου, ο κ. Λιβάνιος εισηγήθηκε την εκ παραλλήλου άσκηση με την Ελληνική Αστυνομία αρμοδιοτήτων στη χρήση κοινόχρηστων χώρων (αλσών, κήπων, πλατειών, παιδικών χαρών κ.α.), στον έλεγχο των διατάξεων για την υπαίθρια διαφήμιση, στον έλεγχο τήρησης της καθαριότητας σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, την εκτέλεση διοικητικών κυρώσεων που αφορούν στη λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων, στην ελεγχόμενη στάθμευση, στην επίδοση εγγράφων, στη διενέργεια αυτοψιών.

Στη Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου παραμένει ο έλεγχος των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Δεν συμπορεύονται με την ΟΛΜΕ Διαφοροποίηση των δασκάλων, αποφάσισαν 48ωρη μαζί με όλο το Δημόσιο


Διαφοροποίηση των δασκάλων, αποφάσισαν 48ωρη μαζί με όλο το Δημόσιο
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Απόφαση για 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για όλο το Δημόσιο, έλαβε η ολομέλεια των προέδρων των συλλόγων των δασκάλων με το ΔΣ της ομοσπονδίας τους, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης.

Παράλληλα, οι δάσκαλοι αποφάσισαν να προχωρήσουν και σε τρίωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, για να συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια με αφορμή την έναρξη της πενθήμερης απεργίας των καθηγητών και με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ.

Η απόφαση των δασκάλων προβλέπει περιφερειακές συνελεύσεις των συλλόγων στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου και νέα συνέλευση στις 19 του μήνα για επανεκτίμηση της κατάστασης και για να εξεταστεί το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ενώ 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί για τις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, μετά τη λήξη της οποίας θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στη ΓΑΔΑ με χειροπέδες, ο Μιχαηλίδης...




Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται ο Ντίνος Μιχαηλίδης. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου μπήκε στο κτίριο της οδού Αλεξάνδρας από την πίσω είσοδο με χειροπέδες στα χέρια.
Σύμφωνα με...
πληροφορίες στην κατοχή του είχε και δύο βαλίτσες. Ο κ. Μιχαηλίδης σύμφωνα με τις αρχές, εμπλέκεται στην υπόθεση με τις μίζες που αφορούν τα ΤΟR M1.

Read more...

Νικηφόρος ο πρώτος «τελικός» για την Εθνική Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε... Ελλάδα - Ισπανία 79-75


Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε... Ελλάδα - Ισπανία 79-75
  (Φωτογραφία:  Intime )

Λιουμπλιάνα, Σλοβενία
Κι όμως, την κερδίζει. Η Ελλάδα έσπασε την αρνητική παράδοση που είχε απέναντι στην Ισπανία (είχε να την νικήσει από το 2002) και επικράτησε με 79-75, κρατώντας ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

Ο Βασίλης Σπανούλης με 20 πόντους οδήγησε την Εθνική σε μια σημαντική νίκη, με τον Μάικ Μπράμος να σημειώνει καθοριστικό τρίποντο 1,5 λεπτό πριν από τη λήξη του ματς. Έτσι, η Ελλάδα έφτασε τους 4 βαθμούς (1 νίκη -2 ήττες), όσους και η Ισπανία στον ΣΤ' Όμιλο και συνεχίζει να ελπίζει...

Η Εθνική είχε να κερδίσει σε επίσημο αγώνα την Ισπανία από τις 26 Ιανουαρίου του 2002 μετρώντας επτά σερί ήττες, ενώ σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ, Μουντομπάσκετ και Ολυμπιακών Αγώνων, είχε να γευθεί το νέκταρ της νίκης από το Μουντομπάσκετ 1998 της Αθήνας (69-62, στις 7/8/1998), ήτοι 15 ολόκληρα χρόνια!

(Δείτε το μεγάλο αφιέρωμα του in.gr για το Ευρωμπάσκετ 2013)

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 41-38, 52-57, 79-75

Περισσότερα σε λίγο...

Η επόμενη κρίσιμη αναμέτρηση για την εθνική είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο (14/9, 22.00) με τους «οικοδεσπότες» Σλοβένους.

Β’ ΦΑΣΗ

Λιουμπλιάνα
ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ


Πέμπτη 12/9
Φινλανδία - Κροατία 63-88
Ελλάδα - Ισπανία 79-75
Σλοβενία - Ιταλία 22:00

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Ν-Η   Βαθ.
1. Κροατία         2-1     5
2. Ιταλία            2-0     4
3. Φινλανδία      1-2     4
4. Ελλάδα          1-2     4
5. Ισπανία          1-2     4
6. Σλοβενία        1-1     3
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ολυμπιακός για Μελισσανίδη: Μαγκιές εκεί που σε παίρνει...



olympiacos24.gr


Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού σχολίαζαν: «Το περιεχόμενο των γελοίων δηλώσεων Μελισσανίδη, είναι προφανώς ανάξιο σχολιασμού. Ο κ. Μελισσανίδης δεν δικαιούται δια να ομιλεί.

Άλλωστε και όταν...
το κάνει, τα ελληνικά του, που είναι επιπέδου Νηπιαγωγείου, ούτε καν Δημοτικού, δεν τον βοηθούν να γίνει κατανοητός.

Προφανώς και δεν θα πέσουμε στο επίπεδο ενός ανθρώπου, του οποίου η ποδοσφαιρική διαδρομή είναι γεμάτη με βρωμιά, απειλές, τραμπουκισμούς, ξυλοδαρμούς και νυχτερινές εισβολές σε σπίτια ποδοσφαιριστών, παραγόντων και διαιτητών.

Προφανέστατα δεν θα σχολιάσουμε τα ανερμάτιστα λόγια ενός ανθρώπου, που η επιχειρηματική του διαδρομή είναι στρωμένη με καταδίκες και κατηγορίες για λαθρεμπόριο κατά συρροή, για εκβιασμούς και απειλές κατά ζωής, με κατασχέσεις και φοροδιαφυγή κατ’ εξακολούθηση, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος ανάμεσα μας.

Και έχει και το θράσος να δηλώνει ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα.

Επειδή μάλιστα φαίνεται ότι τον καίνε τα τελευταία 15 χρόνια, που εκείνος πλούτιζε το ποινικό του μητρώο μακριά από το ποδόσφαιρο, να τον ενημερώσουμε ότι στον Ολυμπιακό υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι που έβαλαν και βάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια για την αγαπημένη τους ομάδα.

Δεν τη διέλυσαν, δεν την σκότωσαν, δεν την άφησαν να πέσει στα Τάρταρα για να παραστήσουν μετά τον τζάμπα Μεσσία.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ; ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ.

ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΦΩΤΑ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΕΙ.

ΤΑ ΜΟΝΑ ΦΩΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΕΝΟΣ ΚΕΛΙΟΥ…»

Read more...

Σε διαθεσιμότητα 2.500 υπάλληλοι έως την Παρασκευή...



Στην τελική ευθεία μπαίνει η εφαρμογή της διαθεσιμότητας, καθώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπέγραψε τις κοινές υπουργικές αποφάσεις σε συνεργασία με...
τους αρμόδιους υπουργούς για την κατάργηση 1.000 θέσεων εργασίας από 6 υπουργεία οι οποίες αναμένεται να δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», μέχρι αύριο, οπότε έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα έχουν υπογραφεί κοινές υπουργικές αποφάσεις για την κατάργηση συνολικά 2.300-2.500 οργανικών θέσεων από 11 υπουργεία, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 12.500 διαθεσιμοτήτων μέχρι τα τέλη του μηνός.
Η συνεργασία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη με τα υπόλοιπα υπουργεία βρίσκεται στο τελικό στάδιο καθορισμού των καταργούμενων οργανικών θέσεων που θα περιληφθούν στα κείμενα των υπουργικών αποφάσεων...

Read more...

Σήμερα εκδίδεται στην Ελλάδα ο Ντ. Μιχαηλίδης...





Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Μιχαηλίδης, εκδίδεται τη Δευτέρα στην Ελλάδα, καθώς το όνομά του, όπως και του γιου του, Μιχάλη, έχουν εμπλακεί στην υπόθεση του πρώην υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, Άκη Τσοχατζόπουλου, για...
διακίνηση χρημάτων που προέρχονταν, σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές, από μίζες για την αγορά των πυραύλων TOR-M1.
Ο Ντίνος Μιχαηλίδης θα φτάσει στην Αθήνα στις έξι το απόγευμα. Δεσμοφύλακες των Κεντρικών Φυλακών θα μεταφέρουν τον πρώην υπουργό στο αεροδρόμιο Λάρνακας και στο αεροπλάνο θα τον παραδώσουν σε αξιωματικούς από την Ελλάδα, οι οποίοι με την άφιξη στην Αθήνα θα τον οδηγήσουν στον εισαγγελέα. Ανάλογα με την απόφαση θα εξαρτηθεί κατά πόσον θα κριθεί προφυλακιστέος ή θα αφεθεί ελεύθερος.

Είναι πιθανό, λόγω και της σοβαρότητας της περίπτωσης, να διαταχθεί να κρατηθεί στις Φυλακές Κορυδαλλού, μέχρι να κληθεί σε απολογία.

Για τον γιο του πρώην ΥΠΕΣ, Μιχάλη Μιχαηλίδη, που επίσης αποφασίστηκε η έκδοσή του στην Ελλάδα από το πρωτόδικο δικαστήριο, εκκρεμεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου σε έφεση που κατέθεσαν οι συνήγοροί του. Σημειώνεται, ότι η έφεση για τον Ντίνο Μιχαηλίδη απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εδώ και καιρό κατά του Σύρου επιχειρηματία Φουάτ Ζιγιάτ, που διαμένει στην Κύπρο, ο οποίος όμως ακόμη δεν έχει εντοπιστεί.

  ΑΜΠΕ

Read more...

Πρόβλημα με 1.500 σε ΑΕΙ - ΤΕΙ...




Ετοιμες οι λίστες της διαθεσιμότητας που θα κλειδώσουν στο τέλος της εβδομάδας στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, το οποίο συνεδριάζει υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά την Παρασκευή, ενώ...
χθες και σήμερα σε καταιγιστικό ρυθμό υπογράφονται οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που θα καταργούν τις θέσεις ανά υπουργείο θέτοντας «εκτός» συνολικά 12.500 υπαλλήλους, που αποτελούν το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο.
Κοινές υπουργικές αποφάσεις δεν θα υπάρξουν για το υπουργείο Εσωτερικών, που έχει «δώσει» στη διαθεσιμότητα τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς (στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπήκαν στη διαθεσιμότητα 53 οδηγοί), αλλά και για το υπουργείο Παιδείας, όπου μέχρι στιγμής υφίσταται εμπλοκή στους 1.500 διοικητικούς υπαλλήλους των Ανώτατων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ-ΤΕΙ), καθώς οι πρυτάνεις αρνούνται να στείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις λίστες με τα ονόματα.

Χαλάει η ειδυλλιακή εικόνα

Αυτό ανατρέπει τη μέχρι στιγμής «ειδυλλιακή» εικόνα για την πορεία της διαθεσιμότητας που διέρρεε από την κυβέρνηση, ακριβώς διότι ούτε το υπουργείο Παιδείας ούτε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπορεί να παρέμβουν, αφού για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ισχύει το αυτοδιοίκητο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας έχει θέσει ως χρονικό όριο στις πρυτανικές αρχές την 20ή Σεπτεμβρίου και διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι το υπουργείο Παιδείας θα είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων. Ωστόσο εκφράζονται γενικότερα φόβοι και αμφιβολίες στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς γενικότερα ο κλάδος της Παιδείας έχει εισέλθει σε διακεκαυμένη ζώνη λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν ήδη εξαγγελθεί για την ερχόμενη εβδομάδα κι ένα από τα θέματα τριβής είναι η διαθεσιμότητα.

Αν ισχύσει αυτό το σενάριο, θα υπάρξει έλλειμμα 1.500 υπαλλήλων στις πρώτες λίστες της διαθεσιμότητας μέσα στο κρίσιμο διάστημα του δεύτερου 15νθημέρου του Σεπτεμβρίου. Ετσι, ήδη από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ψάχνουν να βρουν εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να μην τιναχτεί στον αέρα το όλο εγχείρημα λίγες μέρες πριν απ' την έλευση της τρόικας στην Ελλάδα.

Ψάχνουν εναλλακτικές

Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν πως δεν είναι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας να εφαρμοσθούν οριζόντιες λύσεις για να συμπληρωθεί ο αριθμός. Ισως μάλιστα «χρησιμοποιηθεί» το μαξιλαράκι ασφαλείας των 2.000 περίπου υπαλλήλων που έχουν υπολογισθεί, εκτός από τους 12.500, για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα. Ομως έτσι μειώνεται η ασφάλεια που είχε προβλεφθεί για τις περιπτώσεις εκείνες που υπάλληλοι ενέπιπταν σε εξαιρέσεις ή όποιο άλλο πρόβλημα και φυσικά δεν θα περισσέψει κανείς, όπως αρχικά είχαν υπολογίσει από το υπουργείο, για να ενταχθεί στο δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου.

Αμέσως μετά την υπογραφή των κοινών υπουργικών αποφάσεων με τις θέσεις και τις υπηρεσίες όπου υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, οι υπάλληλοι που υπηρετούν εκεί μπαίνουν στην κρησάρα της διαθεσιμότητας . Πρόθεση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι την ερχόμενη εβδομάδα να είναι έτοιμη η λίστα με τους 4.599 δημοσίους υπαλλήλους που θα ενταχθούν στη διαθεσιμότητα μαζί με 4.401 (εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες, οδηγούς) της λίστας του Ιουλίου και τους 3.200 δημοτικούς αστυνομικούς.

Read more...

Καμία συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)...





Το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 78η ΔΕΘ.



«Με τη...
σημερινή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δυνατή μια συνεργασία μαζί του σε κυβερνητικό επίπεδο» τόνισε ο κ. Κουβέλης και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τι επιλέγει: «τη μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, τη στάση πληρωμών;».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε «καταστροφική» τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζεται με το σύνθημα του «ή αυτοί ή εμείς» και τροφοδοτεί, όπως είπε, μόνο έναν «κακέκτυπο δικομματισμό» Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς αν θα συμμετείχε σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, χωρίς τον κ. Σαμαρά πρωθυπουργό, απάντησε ότι το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η ουσία της πολιτικής που ακολουθείται. Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός επιλέξει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει κυβέρνηση, πρόσθεσε.

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε «υπερήφανος» για τη στάση της ΔΗΜΑΡ και για τη συμμετοχή και την αποχώρηση από την κυβέρνηση συνεργασίας. Σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, τόνισε πως ο κόσμος θα αρχίσει να συνειδητοποιεί την ορθότητα των επιλογών του κόμματος του.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ ότι κινείται σε συντηρητική κατεύθυνση και η πολιτική των Μνημονίων αποδείχθηκε κοινωνικά άδικη και οικονομικά αναποτελεσματική και γι' αυτό ζήτησε την αλλαγή της τώρα. Χαρακτήρισε ακόμη «λάθος» της κυβέρνησης την καλλιέργεια κλίματος υπεραισιοδοξίας ως προς το θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρουσίασε την πρόταση του κόμματός του για τη δημιουργία του τρίτου πολιτικού πόλου, η οποία είναι και πρόταση κυβερνησιμότητας, αλλά μέχρι να διαμορφωθεί αυτή η πλειοψηφία θα συμμετέχει και σε άλλες κυβερνητικές λύσεις στη βάση προγραμματικών συμφωνιών.

Για τη συνάντηση που είχε με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Καστανίδη, ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν συζήτησε για ενδεχόμενη συνεργασία του με τη ΔΗΜΑΡ.

Δείτε το βίντεο:

Read more...

Σαρωτικοί έλεγχοι με βαριά πρόστιμα κατά της αδήλωτης εργασίας από 15 Σεπτεμβρίου



Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην απόφαση, για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο υπάλληλο ηλικίας άνω των 25 ετών το πρόστιμο είναι 10.549,44 ευρώ και για υπάλληλο ηλικίας κάτω των 25 ετών 9.197,10 ευρώ
 «Γενική έφοδο» από τις 15 Σεπτεμβρίου, με σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα και βαριά πρόστιμα, για την καταστολή της αδήλωτης εργασίας εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το πρωί στο υπουργείο, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό όλων των ελεγκτικών οργάνων και υπηρεσιών των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην αγοράς εργασίας.
«Όταν έλεγα ότι η αδήλωτη εργασία θα αντιμετωπιστεί ως κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα, δεν ήταν μία τυπική λεκτική υπερβολή ή μία συνήθης πολιτική ρητορεία. Το εννοούσα» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Εργασίας και προσέθεσε: «Σήμερα έχοντας επιβάλει το επιτόπιο πρόστιμο των 10.550 ευρώ, το υψηλότερο για την αδήλωτη εργασία που έχει επιβληθεί ποτέ, το επιβεβαιώνω».
«Το έχω επαναλάβει πολλές φορές και το τονίζω άλλη μία φορά: Είναι υψηλού ρίσκου απόφαση, αν όχι καταστροφική, για τον ίδιο τον επιχειρηματία να διατηρεί πλέον αδήλωτο εργαζόμενο στην επιχείρηση του.
Γι' αυτό και στέλνω σήμερα μία τελευταία αυστηρή προειδοποίηση προς όλους: Όποιος εξακολουθεί να κινείται εκτός νομιμότητας στην αγορά εργασίας θα υποστεί τις βαρύτατες συνέπειες των δικών του επιλογών» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.
Οι έλεγχοι ξεκινούν από την ερχόμενη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου και θα εφαρμοσθεί νέο ποινολόγιο με πρόστιμα έως 10.500 ευρώ και επιτόπια επιβολή των προστίμων «χωρίς προηγούμενη πρόσκληση του εργοδότη για παροχή εξηγήσεων».
Τα νέα πρόστιμα καθορίζονται με υπουργική απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην απόφαση, για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο υπάλληλο ηλικίας άνω των 25 ετών το πρόστιμο είναι 10.549,44 ευρώ και για υπάλληλο ηλικίας κάτω των 25 ετών 9.197,10 ευρώ
Αντίστοιχα, για κάθε αδήλωτο εργατοτεχνίτη ηλικίας άνω των 25 ετών το επιβαλλόμενο πρόστιμο είναι 10.550,54 ευρώ και για εργατοτεχνίτη ηλικίας κάτω των 25 ετών 9.200,49 ευρώ.
Στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε, επίσης, ένα επικαιροποιημένο επιχειρησιακό πλάνο εντατικών ελέγχων σε όλη την επικράτεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Εργασίας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Στους ελέγχους, εκτός από τους άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, θα συμμετέχουν επίσης 700 υπάλληλοι των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Εργασίας, 450 επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και 25 της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ.
«Με το νέο, πράγματι αυστηρότατο πλαίσιο προστίμων και τους στοχευμένους και συντονισμένους ελέγχους, προχωρούμε από 15 Σεπτέμβρη στην εφαρμογή του νέου πλαισίου, ανταποκρινόμενοι στην απαίτηση της υγιούς επιχειρηματικότητας, στην απαίτηση των εργαζομένων, αλλά και την ανάγκη των καιρών, για στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, για πάταξη της μαύρης εργασίας» ανέφερε στη δήλωσή του ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.
Η αδήλωτη εργασία έχει φθάσει στο 38%, ενώ οι απώλειες για το ασφαλιστικό σύστημα ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Βασίλειος Κοντογιάννης και αρμόδιοι αξιωματικοί της Υπηρεσίας καθώς και υπηρεσιακά στελέχη από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) και την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Ε.ΥΠ.Ε.Α).

Read more...

Εξω από το σχολείο των παιδιών της Συνελήφθη η Ρεβέκκα Καρούζου



Είχε βγει ένταλμα εις βάρος της πριν 15 ημέρες για το σκάνδαλο με την εξαγωγή μαύρου χρήματος και τις αγοραπωλησίες ακινήτων για το οποίο ο πρώην σύζυγός της βρίσκεται ήδη στη φυλακή

Συνελήφθη σήμερα το πρωί και μάλιστα έξω από το σχολείο των παιδιών της στην Κηφισιά η Ρεβέκκα Σκαφτούρου, πρώην σύζυγος του Ιωάννη Καρούζου του επιχειρηματία που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές από πέρσι τον Δεκέμβριο για το σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος με αγοραπωλησίες ακινήτων πολύ μεγάλης αξίας.

Εις βάρος της 45χρονης εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, για τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή στο εισόδημα κατ' εξακολούθηση, της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Το ένταλμα είχε βγει πριν από 15 ημέρες, αλλά η κ. Σκαφτούρα δεν μπορούσε να εντοπιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής τη βρήκαν σήμερα το πρωί όταν μόλις είχε αφήσει τα παιδιά της στο σχολείο, της ζήτησαν ταυτότητα και στη συνέχεια προχώρησαν στη σύλληψή της.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η κ. Σκαφτούρα έχει διαχωρίσει τη θέση της από τον πρώην σύζυγό της ο οποίος είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο με αγοραπωλησίες ακινήτων, υπόθεση η οποία αποκαλύφθηκε όταν ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός αλλά και ο επιχειρηματίας Γιώργος Ζωγραφάκης κατήγγειλαν ότι εταιρείες του ομίλου Καρούζου εμπλέκονται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο κ. Λιβανός σε κατάθεσή του στον Εισαγγελέα είχε μπλέξει στο σκάνδαλο και τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μειμαράκη ο οποίος τυγχάνει να είναι και κουμπάρος του Γιάννη Καρούζο, αλλά και τους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη.

Μεσίτες και επιχειρηματίες που παρακολουθούσαν τα τελευταία χρόνια την πορεία του κ. Καρούζου στην αγορά του real estate, δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τα ιλιγγιώδη ποσά που ξόδευε ο επιχειρηματίας, υποστηρίζοντας ότι έδινε τα τριπλάσια, αρκεί να έπαιρνε ακίνητα –φιλέτα. Αξιοπερίεργη υπήρξε η δραστηριότητά του στην περιοχή του Ηρακλείου από όπου κατάγεται, καθώς εκτιμάται από ανθρώπους της αγοράς ότι τα ποσά που είχε ξοδέψει ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ, εντάσσοντας στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περισσότερα από 1.000 στρέμματα. Το περίεργο είναι ότι αγόραζε ακόμη και δασικά οικόπεδα που για να οικοδομηθούν θα έπρεπε να αποχαρακτηριστούν.

Μιλώντας παλαιότερα στο Πρώτο Θέμα η κυρία Σκαφτούρα είχε πει πως χώρισε τον Σεπτέμβριο του 2010 τον Γιάννη Καρουζο γιατί εκείνος «κάποια στιγμή ξέφυγε εντελώς» αλλά τονίζει ότι μέχρι τότε «δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή» της οποιαδήποτε δραστηριότητα που να έχει σχέση με ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η κυρία Σκαφτούρα υπογραμμίζει πως τον γνώρισε μέσω της συζύγου του και πως η σχέση τους ήταν «απλώς μια κοινωνική σχέση και τίποτε παραπάνω». «Βγαίναμε έξω για φαγητό, έρχονταν σπίτι είτε για απλή επίσκεψη είτε με αφορμή τα γενέθλια των παιδιών. Κάναμε καλή παρέα» σημειώνει.

Τέλος, για τον πρώην σύζυγό της, η κ. Σκαφτούρα λέει πως «απέκλεισε τα πάντα» μετά το χωρισμό τους: «Ακόμα και σήμερα δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για τη διατροφή των παιδιών» λέει. Για την σχέση της με τον Καρούζο αφήνει να εννοηθεί ότι εκείνος είχε εξωσυζυγικές σχέσεις ενώ εκείνη ήταν πάντοτε πιστή. «Η σχέση μας είχε τον συνδυασμό που σκοτώνει, σενάριο για Χόλιγουντ. Τα είχε όλα: αίσθημα, σεξ, βία. Αυτό δεν απαιτεί ένα καλό σενάριο;».

Γιατί συνελήφθη η Ρεβέκκα Καρούζου

Μία ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα σε βάρος της Ρεβέκκας Σκαφτούρα, η οποία είχε ασκηθεί από την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, Ελένη Ράικου, στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, ήταν αυτή που οδήγησε στη σύλληψή της.

Ειδικότερα, από την Εισαγγελία ασκήθηκαν διώξεις για βαριά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με την υπόθεση του υπέρογκου δανεισμού του επιχειρηματία Ιωάννη Καρούζου από τέσσερις τράπεζες.

Συγκεκριμένα, οι διώξεις στρέφονται κατά του Ιωάννη Καρούζου, της πρώην συζύγου του, αλλά και κατά μελών επιτροπών των τραπεζών που ενέκριναν τα επισφαλή δάνεια για λογαριασμό του Ιωάννη Καρούζου.

Τα αδικήματα για τα οποία ασκήθηκαν οι διώξεις είναι: απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος (αφορούν κατά περίπτωση το πρώην ζεύγος Καρούζου), αλλά και φοροδιαφυγή, άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων (αδικήματα που αφορούν κατά περίπτωση τους κατηγορουμένους).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Καρούζου ελέγχθηκε, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας που διενήργησε η επίκουρη, πλέον, εισαγγελλέας κατά της διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου, για δανεισμό 500 εκατ. ευρώ.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο βασικός κατηγορούμενος, Ιωάννης Καρούζος, «φούσκωνε» την αξία ακινήτων του, για να λάβει δάνεια από συγκεκριμένες τράπεζες.

Όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο της έρευνας, ο δανεσιμός ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ, ενώ η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, ήδη έχουν δεσμευτεί ακίνητα του ομίλου, αξίας περίπου 30 εκατ. ευρώ, αφού για την  υπόθεση έχουν επιβληθεί πρόστιμα ιδίου ύψους, τα οποία όμως δεν εισπράχθηκαν.

Από την εισαγγελική έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα. Αντίθετα, προέκυψαν δικογραφίες για πολεοδομικές παραβάσεις που είχε τελέσει ο όμιλος Καρούζου, οι οποίες και εξετάζονται από τη Δικαιοσύνη.

Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση εξέδωσαν πόρισμα, εκτός από την κυρία Παπανδρέου, η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και το ΣΔΟΕ.
protothema.gr

Read more...

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΑΤΥΠΟΥ EUROGROUP Η ΕΛΛΑΔΑ...


Εκτός της ημερήσιας διάταξης του άτυπου Eurogroup, που θα διεξαχθεί αύριο στο Βίλνιους της Λιθουανίας, βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο ...
της Ευρωζώνης.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη ατζέντα των συζητήσεων είναι ότι η χώρα βρίσκεται εν τω μέσω δύο αξιολογήσεων της τρόικας. «Η τελευταία αξιολόγηση ήταν ανιαρή σε σχέση με αυτή που θα ακολουθήσει», δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι το Eurogroup περιμένει να γίνουν «εποικοδομητικές και εντατικές συζητήσεις» με τις ελληνικές αρχές τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.
Η Κύπρος, από την άλλη, είναι ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης του αυριανού Eurogroup. Όπως δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος, η επόμενη δόση προς τη χώρα, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, αναμένεται να καταβληθεί στις 27 Σεπτεμβρίου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ενώ θα ακολουθήσει λίγο αργότερα η συνεισφορά του ΔΝΤ, ύψους 86 εκατ. ευρώ.
Ο ευρωπαίος αξιωματούχος πρόσθεσε πως σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα της Κύπρου βρίσκεται σε σωστή τροχιά, καθώς έχουν εφαρμοστεί τα συμφωνηθέντα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ κάποια μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα είχαν ήδη εφαρμοστεί πριν τη σύναψη του κυπριακού μνημονίου.
Ανέφερε ακόμη ότι αναμένεται η σταδιακή άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και η ενίσχυση της καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι έχουν εγκριθεί τα σχέδια των κυπριακών αρχών για την ανακεφαλαιοποίηση των υπόλοιπων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, μέχρι τα τέλη του έτους, και ότι έχει δοθεί το πράσινο φως για το επικαιροποιημένο πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου.
Πέραν του κυπριακού ζητήματος, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν αύριο για την κατάσταση στην Πορτογαλία, ενώ στο Ecofin, που θα διεξαχθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στο Βίλνιους, οι 28 υπουργοί Οικονομικών θα επικεντρωθούν στο ζήτημα της τραπεζικής ενοποίησης και ιδιαίτερα στη δημιουργία του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

Εισαγγελέας για Άκη: Να μπει στη φυλακή για το υπόλοιπο του βίου του...




Έρρικα Βαλλιάνου

Με... χειροκροτήματα από το ακροατήριο έκλεισε η αγόρευση του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου που ανέλυσε όλο το νομικό σκέλος της υπόθεσης υποστηρίζοντας νομικά ότι δεν έχει απορροφηθεί το ...
ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από την δωροδοκία που έχει παραγραφεί.
- Να κλειστεί στην φυλακή και να τιμωρηθεί για το υπόλοιπο του βίου του, κατέληξε ο εισαγγελέας, αναφερόμενος στον Άκη Τσοχατζόπουλο, μένοντας και ο ίδιος έκπληκτος διότι ακούστηκε χειροκρότημα επιδοκιμασίας από τους λίγους παρευρισκόμενους αυτή την ώρα στην αίθουσα του δικαστηρίου.
«Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν εθισμένος στη λεύκανση μαύρου χρήματος. Να πέσει βαρύς ο πέλεκυς σε όσους αποδειχτεί ότι ασέλγησαν σε βάρος του λαού. Η δωροδοκία πολιτικών βρίσκει εμπόδιο τη Δικαιοσύνη. Είναι πολλά τα ανομήματα του Άκη Τσοχατζόπουλου που επέδειξε μια αυθάδη και αλαζονική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της πολιτικής και οικονομικής του εξουσίας. Είχε αλωθεί από το σύστημα των δωροδοκιών ο κρατικός μηχανισμός. Η άλωση αυτή έφτασε μέχρι τον υπουργό Άμυνας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος και κάλεσε το δικαστήριο να μην απογοητεύσει με την απόφασή του τον δεινά δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, επαναλαμβάνοντας ότι η δίκη είναι ποινική και όχι πολιτική.
Έκπληκτοι, αμήχανοι, αμίλητοι, αποχώρησαν από το δικαστήριο οι κατηγορούμενοι.
Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με τις αγορεύσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής.


Read more...

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ 27.9%...


...ΟΛΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...
Νέο ρεκόρ κατέρριψε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Ιούνιο, σκαρφαλώνοντας στο 27,9% από 24,6% που ήταν τον Ιούνιο του 2012 και 27,6% το Μάιο του 2013. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), πρόκειται για εποχικά ...
διορθωμένα στοιχεία.
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 174.709 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (+14,2%) και κατά 20.254 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2013 (+1,5%), φτάνοντας τα 1.403.698 άτομα.
Οι απασχολούμενοι εκτιμάται ότι διαμορφώθηκαν στα  3.628.421 άτομα, μειωμένοι κατά 128.998 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (-3,4%) και κατά 2.390 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2013 (-0,1%),
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 23.155 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (-0,7%) και αυξήθηκαν κατά 14.844 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2013 (+0,4%), φτάνοντας τα 3.334.690 άτομα.
Στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ επισημαίνεται ότι τον Ιούνιο του 2013 παρατηρείται στις μη εποχικά διορθωμένες εκτιμήσεις σημαντική πτώση του ποσοστού ανεργίας - κατά 1,2% ποσοστιαίες μονάδες.
Πηγή : naftemporiki.gr 

Read more...

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ Ελάχιστα τα κενά στα σχολεία, επιμένει ο Κ.Αρβανιτόπουλος


Ελάχιστα τα κενά στα σχολεία, επιμένει ο Κ.Αρβανιτόπουλος
Ο υπουργός Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο υπουργός Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος, κατηγορώντας τον ότι «χρησιμοποιεί το χώρο της Παιδείας για να ανατρέψει την κυβέρνηση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις όλων των στελεχών και του κ. Τσίπρα ουσιαστικά καλεί τους μαθητές να κλείσουν τα σχολεία, είπε στον Βήμα 99,5 ο υπουργός.

«Χρησιμοποιούν το εκπαιδευτικό σύστημα για μικροκομματικά οφέλη. Γίνεται σπέκουλα για να δημιουργηθεί αναταραχή στα σχολεία» είπε και χαρακτήρισε ατόπημα την «εκμετάλλευση του χώρου της Παιδείας» και την «ομηρία μαθητών, καθηγητών και γονιών».

Ακόμα κι αν υπάρχει μια αιτιολογική βάση, δεν χρειάζεται όλη αυτή η ανάφλεξη και η πυροδότηση της απεργίας, τονίζει ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Ο υπουργός είπε ότι τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία είναι ελάχιστα και σημειακά και δεσμεύτηκε ότι είναι θέμα 3-4 ημερών να λυθεί το όποιο θέμα υπάρχει με τα ολοήμερα σχολεία.

«Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά και να θωρακιστούν τα παιδιά για να μείνουν έξω από αυτή την κρίση» υπογράμμισε.

Για την αναταραχή που υπάρχει και στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι πρέπει τα ιδρύματα να προβούν σε αξιολόγηση για να γίνει εξορθολογισμός.

Θα πρέπει να δούμε σε ποια ιδρύματα υπάρχουν ελλείψεις σε διοικητικούς υπαλλήλους και σε ποια εργάζονται υπεράριθμοι, τόνισε.

Κική Μαργαρίτη




Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εισήγηση ενοχής για όλους πλην δύο Ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να μετρήσει τις μίζες, είπε η εισαγγελέας για τον Άκη


Ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να μετρήσει τις μίζες, είπε η εισαγγελέας για τον Άκη
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Εισήγηση ενοχής για τους περισσότερους κατηγορούμενους στην υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου έκανε η εισαγγελέας, κ. Αδειλίνη, συνεχίζοντας για δεύτερη ημέρα την αγόρευσή της. Η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή μόνο δύο κατηγορουμένων, εκφράζοντας αμφιβολίες για την ενοχή τους.

Η κ. Αδειλίνη απέδωσε κεντρικό ρόλο στον πρώην Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας Γιάννη Σμπώκο στη βασική ομάδα διακίνησης «μαύρου χρήματος» του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η εισαγγελική λειτουργός μάλιστα έκανε αναφορά, όταν εξηγούσε τον ρόλο του Νίκου Ζήγρα σε χρήματα που «δεν έχουν ακόμη βρεθεί».

Η εισαγγελέας μιλώντας για το προσωνύμιο 'Bosco' που περιέχεται στα κατασχεθέντα χειρόγραφα του πρώην υπουργού δεν άφησε κανένα περιθώριο ότι αφορά τον κ.Σμπώκο, παρά τους ισχυρισμούς Τσοχατζόπουλου ότι αναφέρεται σε κάποιον σέρβο φίλο του. 'Οπως είπε η κ. Αδειλίνη: «Ο επονομαζόμενος και 'Βοσκός', που κατάγεται από τα Ανώγεια, όπως ο βοσκός φυλάει τα πρόβατα, αυτός φυλούσε τα χρήματα του πρώην υπουργού». Κατά την εισαγγελέα ο Σμπώκος ήταν «άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του υπουργού» που αποκόμισε πολλά οφέλη και ο ίδιος.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε σε σειρά εγγράφων και χειρόγραφων σημειώσεων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού ο οποίος, παρά τις συστάσεις του προέδρου να παραμείνει σιωπηλός, χαρακτήρισε «παραλήρημα ψευδών» όσα ακούγονται στην δικαστική αίθουσα.

Καταδικαστική, επίσης, ήταν η τοποθέτηση της κ. Αδειλίνη και για τον ξάδελφο του πρώην υπουργού Νίκο Ζήγρα αποδίδοντάς του «ηγετικό ρόλο» καθώς «για λογαριασμό του εξάδελφου του είχε συστήσει εταιρείες και διαχειριζόταν χρήματα σε πολλά μέρη του κόσμου που δεν έχουν ακόμα βρεθεί».

Για τη λογίστρια του πρώην υπουργού Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, η εισαγγελέας είπε ότι διαδραμάτισε «σημαντικό ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος, καθώς έβρισκε κατάλληλους αχυράνθρωπους και διαχειριζόταν χρήματα εξωχώριων εταιρειών».

Ως εν γνώση της «αποδέκτη χρημάτων από έκνομη προέλευση του Ακη Τσοχατζόπουλου» χαρακτήρισε η εισαγγελέας την πρώην σύζυγό του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου για την οποία επικαλούμενη τους ισχυρισμούς Ζήγρα, ανέφερε ότι το 2002 έλαβε 500.000 δολάρια «για να συναινέσει στην έκδοση διαζυγίου».

Η κ. Αδειλίνη είπε επίσης ότι και η δικηγόρος Ταλίτα Μαρία Τσεκούρα, που εμπλέκεται στην εταιρεία Nobilis «γνώριζε» και είχε σκοπό να «προσπορίσει παράνομο περιουσιακό όφελος τόσο για τον πρώην υπουργό όσο και για την ίδια».

Για τον ιδιοκτήτη της ΙΑΝΟΣ Νίκο Καρατζά η εισαγγελική λειτουργός είπε ότι «δεν πείθουν οι ισχυρισμοί του» και ότι γνώριζε την παράνομη προέλευση των χρημάτων του πρώην υπουργού.

Με την πρότασή της, η κ. Αδειλίνη εξέφρασε αμφιβολίες για την ενοχή δυο κατηγορουμένων, του επιχειρηματία Παντελή Ζαχαριάδη και του κύπριου δικηγόρου Σπύρου Χατζηνικολάου, των οποίων εισηγήθηκε την απαλλαγή.

«Πήρε τόσες μίζες που δεν μπορούσε ούτε ο ίδιος να μετρήσει»
Λίγο πριν ολοκληρώσει την τοποθέτησή της, η εισαγγελική λειτουργός έκανε εκτενή αναφορά στον βασικό κατηγορούμενο πρώην πολιτικό, τον οποίο χαρακτήρισε «ο παρ' ολίγον πρωθυπουργός». Η κ. Αδειλίνη έκανε λόγο για «αλαζονική συμπεριφορά» και «περιφρόνηση των θεσμών» εκ μέρους του και τόνισε ότι «προσπαθεί ακόμη να παραπλανήσει μιλώντας για σκευωρία».
Σχολιάζοντας, μάλιστα, το επίμονο αίτημά του για κλήτευση του ΚΥΣΕΑ σε συνδυασμό με τα «περί σκευωρίας» η εισαγγελέας τού απέδωσε μεθόδευση με σκοπό να καλλιεργήσει την αίσθηση ότι «όλοι τα "παίρνουν", γιατί μόνον εγώ το εξιλαστήριο θύμα;». Η κ. Αδειλίνη είπε χαρακτηριστικά «δεν είναι έτσι κύριοι δικαστές, δεν "τα παίρνουν" όλοι, οι χρηματοροές μιζών βρέθηκαν μόνο σε αυτόν» προκαλώντας την αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος ρώτησε «σε μένα;».
Κατά την εισαγγελέα σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου προέκυψαν «συντριπτικές αποδείξεις». Ανέφερε, μάλιστα, χαρακτηριστικά: «Πήρε τόσες μίζες που δεν μπορούσε ούτε ο ίδιος να μετρήσει. Πήρε μίζες σε βαλίτσες, σε τσάντες, από λογαριασμούς σε λογαριασμούς, από εταιρίες σε εταιρίες, από άτομο σε άτομο, χέρι με χέρι, κυκλοφορούσαν οι μίζες και επενδύονταν σε ακίνητα και σε πολυτελή ζωή».
Η κ. Αδειλίνη επανέλαβε ότι από τις έρευνες των ανακριτικών Αρχών μόνο ένα μέρος των παράνομων χρημάτων αποκαλύφθηκε, υπογραμμίζοντας: «Εντοπίστηκαν ορισμένοι λογαριασμοί, το ελάχιστο, μπροστά σε αυτό που ο πρώην υπουργός είχε παράνομα αποκτήσει». Μάλιστα, επισήμανε τις σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου που ανέφεραν «την ανάγκη δημιουργίας εταιρείας χρηματαποστολών για τη μεταφορά των χρημάτων».
Η εισαγγελέας προέτρεψε τους δικαστές να μην ακούσουν όσα επικαλείται ο πρώην υπουργός. «Μας κατήγγειλε πως τον πηγαίνουμε ως πρόβατο προς τη σφαγή. Αλλά όπως είπε ο Σαρτρ 'ο άνθρωπος είναι οι επιλογές του'» σημείωσε.
Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα, η περίπτωση Τσοχατζόπουλου να μην αποτελέσει μία φωτοβολίδα στην προσπάθεια της πολιτικής σκηνής να αυτοκαθαρθεί. «Πρέπει να υπάρξει συνέχεια, συνέπεια, για να αποτραπεί ο κίνδυνος φθοράς του δημοκρατικού πολιτεύματος. Να μην πέσει η υπόθεση Τσοχατζόπουλου δίκην φωτοβολίδας» υπογράμμισε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...