Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ Ελάχιστα τα κενά στα σχολεία, επιμένει ο Κ.Αρβανιτόπουλος


Ελάχιστα τα κενά στα σχολεία, επιμένει ο Κ.Αρβανιτόπουλος
Ο υπουργός Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο υπουργός Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος, κατηγορώντας τον ότι «χρησιμοποιεί το χώρο της Παιδείας για να ανατρέψει την κυβέρνηση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις όλων των στελεχών και του κ. Τσίπρα ουσιαστικά καλεί τους μαθητές να κλείσουν τα σχολεία, είπε στον Βήμα 99,5 ο υπουργός.

«Χρησιμοποιούν το εκπαιδευτικό σύστημα για μικροκομματικά οφέλη. Γίνεται σπέκουλα για να δημιουργηθεί αναταραχή στα σχολεία» είπε και χαρακτήρισε ατόπημα την «εκμετάλλευση του χώρου της Παιδείας» και την «ομηρία μαθητών, καθηγητών και γονιών».

Ακόμα κι αν υπάρχει μια αιτιολογική βάση, δεν χρειάζεται όλη αυτή η ανάφλεξη και η πυροδότηση της απεργίας, τονίζει ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Ο υπουργός είπε ότι τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία είναι ελάχιστα και σημειακά και δεσμεύτηκε ότι είναι θέμα 3-4 ημερών να λυθεί το όποιο θέμα υπάρχει με τα ολοήμερα σχολεία.

«Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά και να θωρακιστούν τα παιδιά για να μείνουν έξω από αυτή την κρίση» υπογράμμισε.

Για την αναταραχή που υπάρχει και στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι πρέπει τα ιδρύματα να προβούν σε αξιολόγηση για να γίνει εξορθολογισμός.

Θα πρέπει να δούμε σε ποια ιδρύματα υπάρχουν ελλείψεις σε διοικητικούς υπαλλήλους και σε ποια εργάζονται υπεράριθμοι, τόνισε.

Κική Μαργαρίτη




Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: