Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν συμπορεύονται με την ΟΛΜΕ Διαφοροποίηση των δασκάλων, αποφάσισαν 48ωρη μαζί με όλο το Δημόσιο


Διαφοροποίηση των δασκάλων, αποφάσισαν 48ωρη μαζί με όλο το Δημόσιο
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Απόφαση για 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για όλο το Δημόσιο, έλαβε η ολομέλεια των προέδρων των συλλόγων των δασκάλων με το ΔΣ της ομοσπονδίας τους, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης.

Παράλληλα, οι δάσκαλοι αποφάσισαν να προχωρήσουν και σε τρίωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, για να συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια με αφορμή την έναρξη της πενθήμερης απεργίας των καθηγητών και με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ.

Η απόφαση των δασκάλων προβλέπει περιφερειακές συνελεύσεις των συλλόγων στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου και νέα συνέλευση στις 19 του μήνα για επανεκτίμηση της κατάστασης και για να εξεταστεί το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ενώ 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί για τις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, μετά τη λήξη της οποίας θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: