Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Τραγικό δυστύχημα σε σιδηροδρομική γραμμή Δύο νεκροί και δύο τραυματίες στις Σέρρες από τη σύγκρουση βαγονιών στις ράγες


Δύο νεκροί και δύο τραυματίες, όλοι τους υπάλληλοι του ΟΣΕ είναι ο τραγικός απολογισμός δυστυχήματος, που σημειώθηκε στην περιοχή Τούμπα των Σερρών λίγο μετά τις 13:00.
rages
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το δυστύχημα συνέβη, όταν συγκρούστηκε ένα μηχάνημα συντήρησης γραμμών με ένα ψεκαστικό σταθερής τροχιάς του ΟΣΕ.
Καλά στην υγεία τους είναι -σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της αστυνομίας- οι δύο εργαζόμενοι του ΟΣΕ, που τραυματίστηκαν κατά τη σύγκρουση δύο σιδηροδρομικών οχημάτων του Οργανισμού. Οι τραυματίες φαίνεται ότι ήταν οδηγοί των οχημάτων και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Ο ένας μεταφέρθηκε προληπτικά, λόγω του σοκ που υπέστη, ενώ ο δεύτερος φέρει ελαφρά τραύματα.
Όπως έγινε γνωστό, νεκροί είναι δύο εργάτες που επέβαιναν στο ψεκαστικό. Αμέσως μετά τη σύγκρουση, τα αίτια της οποίας ερευνώνται, σήμανε συναγερμός, ενώ στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και κλιμάκιο του ΟΣΕ. Η σιδηροδρομική γραμμή έκλεισε στο σημείο και άνοιξε περίπου στις 17:00.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Δύο συνεδριάσεις στην Ολομέλεια Την Πέμπτη το πολυνομοσχέδιο, με τη διαδικασία του επείγοντος


Την Πέμπτη το πολυνομοσχέδιο, με τη διαδικασία του επείγοντος
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Την Πέμπτη εισάγεται στη Βουλή, με τη διαδικασία του επείγοντος, το πολυνομοσχέδιο με τα 17 εναπομείναντα προαπαιτούμενα και τον «κόφτη», με στόχο το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Κυριακή 22 Μαΐου, έπειτα από τέσσερις συνεδριάσεις, δύο στις αρμόδιες Επιτροπές και άλλες δύο στην Ολομέλεια της Βουλής.
Όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 19 Μαΐου, και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.
Αμέσως την επόμενη μέρα, Σάββατο 21 Μαΐου, θα αρχίσει η συζήτησή του στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τη ψήφιση του.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στο κτίριο του Κεράνη μετακομίζει το υπουργείο Οικονομικών...


 Στο κτίριο του Κεράνη μετακομίζει το υπουργείο Οικονομικών
Σημαντική εξοικονόμηση δαπανών...

Την πολιτική της κυβέρνησης να επιτύχει σημαντική εξοικονόμηση δαπανών του Δημοσίου μέσω της καλύτερης και αποτελεσματικότερης αξιοποίησης των δημόσιων κτιρίων περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης κατά την παρουσίαση του ανακαινισμένου κτιρίου της πρώην καπνοβιομηχανίας Κεράνης, στη Λεωφόρο Θηβών, στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη.

Στο κτίριο, σύμφωνα με τις... 

αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, πρόκειται να στεγαστούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε ο Τρύφων Αλεξιάδης, σύμφωνα με τα οποία σήμερα το Δημόσιο δαπανά 221.000 ευρώ το μήνα ως ενοίκιο για ένα άδειο κτίριο την ώρα που μπορεί να υπερκαλύψει με τη χρήση του τις ανάγκες στέγασης όχι μόνο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου.

Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός σήμερα το υπουργείο Οικονομικών για τις ανάγκες στέγασης 1.027 υπαλλήλων του σε επτά διαφορετικά κτίρια δαπανά 232.000 ευρώ το μήνα ως ενοίκιο ενώ για το συγκεκριμένο κτίριο το ενοίκιο είναι 221.000 ευρώ το μήνα και μπορεί να στεγάσει 2.300 υπαλλήλους με 506 θέσεις παρκινγκ. Πολύ περισσότερους δηλαδή από τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης άσκησε κριτική στις προηγούμενες κυβέρνησης γιατί δεν αξιοποίησαν το συγκεκριμένο κτίριο και άλλες δυνατότητες μείωσης των δημοσίων δαπανών μέσω της καλύτερης αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου την ώρα που επέλεγαν να μειώνουν δαπάνες με απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει συνολικό πρόγραμμα για την καλύτερη αξιοποίηση τω δημοσίων κτιρίων σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα για το υπουργείο Οικονομικών το πρόγραμμα προβλέπει την στέγαση όλων των υπηρεσιών του σε κάθε πόλη σε ένα κτίριο...

Read more...

«Βροχή» αυξήσεων από Ιούνιο...


 
Ποια προϊόντα αυξάνονται...

«Τσουνάμι» ανατιμήσεων σε εκατοντάδες αγαθά και προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, και σε υπηρεσίες έρχεται από τον Ιούνιο, καθώς θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σταδιακά το πακέτο του 1,8 δισ. ευρώ, με τις αυξήσεις στους...

περισσότερους έμμεσους φόρους και την επιβολή νέων φόρων.

Από την 1η Ιουνίου αυξάνονται οι φόροι σε καύσιμα, τσιγάρα, αυτοκίνητα αλλά και στην μπίρα, ενώ το επόμενο ισχυρό «κύμα» ανατιμήσεων στην αγορά που θα πλήξει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς έρχεται την 1η Ιουλίου με την αύξηση του ΦΠΑ σε δεκάδες αγαθά, υπηρεσίες και την εστίαση.

Θα είναι η έκτη φορά τα τελευταία χρόνια που αυξάνεται ο ΦΠΑ, ενώ απανωτές ήταν στα χρόνια των Μνημονίων οι αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα και τα τσιγάρα. Ωστόσο κάθε φορά που ψήλωναν οι συντελεστές η αύξηση των εσόδων δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς μειωνόταν η κατανάλωση. Αρκετές φορές μάλιστα, αντί για αύξηση των εσόδων προέκυψε μείωση, ενώ η ίδια η Κομισιόν σε παλαιότερη έκθεσή της έχει επισημάνει ότι σε περιόδους ύφεσης, αύξηση του ΦΠΑ οδηγεί σε χαμηλότερα έσοδα.

Κόντρα στη φορολογική ιστορία και την οικονομική θεωρία, όμως, η κυβέρνηση σε συμφωνία με τους δανειστές προχωρεί στην αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% και στους περισσότερους έμμεσους φόρους.

Περισσότεροι φόροι - λιγότεροι φόροι
 

Η «μόδα» της αύξησης του ΦΠΑ ξεκίνησε το 2005. Ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, στο πλαίσιο της «δημοσιονομικής προσαρμογής» αύξησε τον βασικό συντελεστή ΦΠΑ από το 18% στο 19%. Τα έσοδα αυξήθηκαν από 14,1 δισ. ευρώ σε 15,8 δισ. ευρώ, αλλά τότε η οικονομία ήταν σε άνθηση.

Τη διετία 2010-2011, ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπέγραψε αύξηση του ΦΠΑ τρεις φορές. Τον Μάρτιο του 2010 μια μονάδα, τον Ιούλιο του 2010 δύο μονάδες στον υψηλό συντελεστή, την Πρωτοχρονιά του 2011 άλλες δυο μονάδες στον μειωμένο και τον υπερμειωμένο. Τα έσοδα από 17,3 δισ. ευρώ το 2010, υποχώρησαν σε 16,887 το 2011 και στα 15,090 δισ. ευρώ το 2012. Οι αυξήσεις των συντελεστών ΦΠΑ τη διετία 2010-11 στόχευαν σε αύξηση των εσόδων κατά 3 δισ. ευρώ, η οποία δεν επιτεύχθηκε.

Η επόμενη αύξηση ήταν έμμεση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν αύξησε τους συντελεστές, αλλά σάρωσε όλα τα προϊόντα με μαζικές μετατάξεις από τους χαμηλότερους συντελεστές στους υψηλότερους. Το αποτέλεσμα; Τα έσοδα από ΦΠΑ αυξήθηκαν μόλις κατά 12 εκατ. ευρώ το 2015 σε σχέση με το 2014. Οι μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών από τα χαμηλά στα ρετιρέ του ΦΠΑ, από κοινού με την κατάργηση των εκπτώσεων στα νησιά του Αιγαίου, στόχευαν σε πρόσθετα έσοδα 1 δισ. ευρώ.

Η νέα αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24% θα ενεργοποιηθεί από την 1η Ιουλίου και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών θα αποφέρει πρόσθετα έσοδα 450 εκατ. ευρώ.

Το νέο πακέτο μέτρων


Την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή ένα ακόμη νομοσχέδιο, το οποίο θα ψηφιστεί την Κυριακή 22 Μαΐου και θα περιλαμβάνει:
  •     Αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης, υγραέριο, κηροζίνη και φυσικό αέριο, από την 1η Ιουνίου. Η αύξηση του φόρου στη βενζίνη θα αποδώσει περίπου 200 εκατ. ευρώ κάτι που σημαίνει ότι η αύξηση του φόρου θα κινηθεί στα 8 - 10 λεπτά το λίτρο. Στον ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης αναμένεται να επιβληθεί μικρότερη αύξηση, της τάξεως των 3 – 4 λεπτών, οπότε η μέση λιανική τιμή αναμένεται να ανέλθει στο 1,08 – 1,10 ευρώ.
  • Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην μπίρα και κατάργηση του ειδικού καθεστώτος έκπτωσης 50% στον ΕΦΚ για τις εταιρείες οινοπνευματωδών ποτών που εδρεύουν στα Δωδεκάνησα, από την 1η Ιουνίου.
  • Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού από την 1η Ιουνίου. Το μέτρο εκτιμάται ότι θα αποδώσει περίπου 100 εκατ. ευρώ. Με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου -και όχι με τη δημοσίευση του ΦΕΚ- θα αυξηθεί η τιμή σε τσιγάρα και προϊόντα καπνού. Η αύξηση θα κυμαίνεται από 0,50 έως 1 ευρώ.
  • Εφαρμογή νέων συντελεστών υπολογισμού των τελών ταξινόμησης για τα αυτοκίνητα με βάση τις αγοραίες αξίες τους, από την 1η Ιουνίου.
  • Αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, από την 1η Ιουλίου. Από την εφαρμογή του μέτρου αυτού αναμένεται να προκύψουν ανατιμήσεις σε πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Επιβολή φόρου 10% στη συνδρομητική τηλεόραση, από την 1η Ιουλίου. Αντίθετα, η επιβολή τέλους στο διαδίκτυο που εξεταζόταν θα έχει πενιχρά αποτελέσματα, μόλις 20 εκατ. ευρώ, και αποφασίστηκε να μην επιβληθεί τελικά.
  • Επιβολή ειδικού φόρου 1-2 ευρώ το κιλό στις εισαγωγές καφέ και στα… ηλεκτρονικά τσιγάρα, από την 1η Ιανουαρίου 2017.
  • Επιβολή τέλους ανά διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία δύο αστέρων και πάνω αλλά και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια με δύο κλειδιά, από το 2018.

Το πακέτο 1,8 δισ. ευρώ των έμμεσων φόρων
  •     Αύξηση ΦΠΑ στο 24% από 23% (Ιούλιος 2016).
  • Αύξηση ΕΦΚ στην αμόλυβδη 8-10 λεπτά το λίτρο (Ιούνιος 2016).
  • Αύξηση ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης 3-4 λεπτά το λίτρο (Ιούνιος 2016) .
  • Αύξηση ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, το υγραέριο και το φυσικό αέριο (Ιούνιος 2016).
  • Αύξηση ΕΦΚ στην μπίρα και κατάργηση της έκπτωσης 50% στα ποτά στα Δωδεκάνησα (Ιούνιος 2016).
  •  Αύξηση ΕΦΚ στα τσιγάρα και καπνό (Ιούνιος 2016).
  • Αλλαγή στη φορολογία των αυτοκινήτων (Ιούνιος 2016).
  • Επιβολή φόρου 10% στη συνδρομητική τηλεόραση (Ιούλιος 2016).
  • Αύξηση ΕΝΦΙΑ (Σεπτέμβριος 2016).
  • Επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία τριών αστέρων και άνω (2018).
  • Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης 1-2 ευρώ/κιλό στις εισα­γωγές καφέ (Ιανουάριος 2017).
  • Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στα ηλεκτρονικά τσιγάρα (Ιανουάριος 2017)...

Read more...

Αλλάζουν όλα στα πόθεν έσχες με το πολυνομοσχέδιο...


 Αλλάζουν όλα στα πόθεν έσχες με το πολυνομοσχέδιο
Αλλαγές στο τρόπο οργάνωσης και διαχείρισης όλων των υπόχρεων καταβολής πόθεν έσχες πολιτικών και μη προσώπων, φέρνει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τεράστιος όγκος των πόθεν έσχες με τον οποίο...

βάσει νόμου επιβαρύνεται η αρμόδια επιτροπή της Βουλής- μέχρι πρότινος είχε την αρμοδιότητα για όλους τους υπόχρεους πολιτικούς και μη- δεν επιτρέπει την άμεση και ορθή διερεύνηση τους.

Έτσι με το πολυνομοσχέδιο, η αρμοδιότητα της διερεύνησης των πόθεν έσχες μη πολιτικών προσώπων, περνά στην αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές αρμοδιότητες. Στη δε Βουλή, επικεφαλής της επιτροπής πόθεν έσχες, τοποθετείται η εκάστοτε πρόεδρος της Θεσμών και Διαφάνειάς που στη προκειμένη περίπτωση είναι η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Αξίζει να επισημανθεί πως ήδη από τη προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο είχε διαπιστωθεί η δυσλειτουργία του ελέγχου του συνόλου των πόθεν έσχες από την ίδια τη Βουλή ( σωρεύονταν δεκάδες χιλιάδες δηλώσεις), όμως οι πολιτικές εξελίξεις, φαίνεται ότι δεν επιτρέψανε οι ανάλογες ενέργειες να γίνουν νωρίτερα...

Παναγιώτης Τζαννετάτος

Read more...

Υπουργείο Εργασίας: Καμιά μείωση στις τρέχουσες κύριες συντάξεις...


Υπουργείο Εργασίας: Καμιά μείωση στις τρέχουσες κύριες συντάξεις
Η κυβέρνηση τήρησε την υπόσχεση της και καμιά κύρια σύνταξη νυν συνταξιούχων δεν θα μειωθεί. Επειδή αυτό όλοι το έχουν αντιληφθεί, γράφονται πολλά τις τελευταίες ημέρες για μειώσεις μέχρι και 30% για τις νέες συντάξεις, με έμφαση ιδίως στις...
συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση.
 

Ο πρώην Υπουργός Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας έφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι ακόμη και οι χαμηλόμισθοι θα πάρουν μικρότερες συντάξεις με το νέο νόμο 4387/2016, παρόλο ότι όλοι παραδέχονται το αντίθετο. Ο κύριος Μητσοτάκης μας κατηγόρησε μάλιστα στη Βουλή ότι αυτό υποδηλώνει «ταξικό μίσος».

Η αλήθεια έχει ως εξής:

Για τις συντάξεις των χαμηλόμισθων και τα των κατώτατων ορίων

Σε κάθε περίπτωση μέσου εργασιακού εισοδήματος έως 1000 Ευρώ το νέο σύστημα δίδει μεγαλύτερες συντάξεις από ότι το προϋφιστάμενο σύστημα. (Εισόδημα κάτω από 1000 Ευρώ δηλώνουν το 87% των μισθωτών, το 90% των αυτοαπασχολούμενων και το 99% των αγροτών.)

Για παράδειγμα, το ίδιο που επικαλέστηκε με διαστρέβλωση των στοιχείων ο πρώην Υπουργός Εργασίας της ΝΔ, για μέσο εργασιακό εισόδημα ίσο με αυτό του ανειδίκευτου εργάτη (586 Ευρώ το μήνα) το νέο σύστημα για ασφαλισμένο με είκοσι έτη ασφάλισης δίνει κύρια σύνταξη 477 Ευρώ (82,2% αναπλήρωση εισοδήματος, χωρίς να συνυπολογίζεται η επικουρική σύνταξη) έναντι 449 Ευρώ του νόμου Λοβέρδου-Κουτρουμάνη-Βρούτση.

Για 15 έτη ασφάλισης το νέο σύστημα δίνει 413 Ευρώ έναντι 411 και σε κάθε περίπτωση παραπάνω από την κατώτατη σύνταξη, όπως υπολογιζόταν με το παλαιό καθεστώς (Ν 3863/10) στο ύψος των 15 ημερομισθίων ανειδίκευτου εργάτη, ήτοι σήμερα –μετά τη σφαγή των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- 392,7 Ευρώ. (Για όσους υποκριτικά και δημαγωγικά θεωρούν μείζονα υποχώρηση το γεγονός ότι η Εθνική Σύνταξη για 15 έτη ασφάλισης διαμορφώνεται στα 345 Ευρώ υπενθυμίζουμε ότι με την προβλεπόμενη στο άρθρο 11 του ν. 3863/2010 η βασική σύνταξη των 360 Ευρώ σήμερα θα ήταν 341 για όλα τα έτη ασφάλισης.)

Προφανώς δεν πανηγυρίζουμε για το ύψος των συντάξεων αυτών. Τις έχουμε συνδέσει όμως με «ρήτρα ανάπτυξης» με την άνοδο της οικονομίας, ούτως ώστε με την επάνοδο της ανάπτυξης να μη κερδίσουν μόνον λίγοι, αλλά όλοι, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων, τονίζει το Υπ. Εργασίας.

Για τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο νόμο της μεταρρύθμισης μεταξύ ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων. Εφαρμόζεται σύστημα ισονομίας σε όλους.

Άρα και οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν μέσο μισθό στην διάρκεια του εργασιακού τους βίου 1000 Ευρώ και κάτω θα πάρουν μεγαλύτερη σύνταξη από ότι με το παλαιό σύστημα.

Ακόμη και για τους σχετικά υψηλόμισθους, υπάρχει πρόβλεψη «κόφτη» στη μεταβατική διάταξη του άρθρου 6 παρ. 1 εδ. γ του νόμου 4387/2016 (του νόμου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης) που εγγυάται ότι δεν θα υπάρχουν σημαντικές προς τα κάτω αποκλίσεις, μέχρι το τέλος του 2018. Για παράδειγμα, για το 2016 ο νόμος εγγυάται με το μηχανισμό της προσωπικής διαφοράς ότι καμιά νέα σύνταξη δεν θα είναι μικρότερη από το 90% αυτής που θα υπολογιζόταν με το παλαιό σύστημα, άρα δεν θα υπάρχουν μειώσεις μεγαλύτερες του 10% σε καμιά νέα σύνταξη.

Από το 2018 και μετά, λόγω της ρήτρας ανάπτυξης, και οι νέες συντάξεις θα είναι μεγαλύτερες από αυτές που αντιστοιχούν στο σημερινό επίπεδο ανάπτυξης της οικονομίας, υπογραμμίζει το Υπ. Εργασίας...


Πηγή: Ethnos.gr

Read more...

Ανακοινώθηκαν άλλοι 11 διοικητές νοσοκομείων...


 Ανακοινώθηκαν άλλοι 11 διοικητές νοσοκομείων Άλλους 11 νέους διοικητές νοσοκομείων ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας που αναφέρει ότι εξελίσσεται κανονικά η διαδικασία επιλογής των νέων διοικήσεων, ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης...

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέλεξε:
ΓΝΑ Λαϊκό, τον Μιχάλη Λοπατατζίδη, απόφοιτο Μηχανολόγο Μηχανικό (Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης & Επιχειρησιακής Έρευνας) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Warwick στην Μεγάλη Βρετανία. Σήμερα εργάζεται στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων: διοικητής στο Γ.Ν. Τρικάλων, συνεργαζόμενος σύμβουλος επιχειρήσεων στην Gerson Lehrmam, IncMember, στο Λονδίνο και διευθυντικό στέλεχος σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Γ.Ν. Φλώρινας, τον Νικόλαο Κοτοπούλη, απόφοιτο του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και στην οργάνωση και διοίκηση υπηρεσιών Υγείας. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει διευθυντής Οργάνωσης και Διοίκησης σε εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ιατροτεχνολογικών προϊόντων, σύμβουλος ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, τεχνικός σύμβουλος της 3ης ΥΠΕ και αξιολογητής ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

Γ.Ν. Σωτηρία τον Πέτρο Λυριντζή, πτυχιούχο Οικονομικών του Οικονομικού Τμήματος του πανεπιστημίου Αθηνών. Με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο τμήμα Οικονομικών του Ελληνικού Μεσογειακού Κέντρου Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών, Special Graduate Student, MIT, Boston, Master ofArts, Clark Univercity, Worcester, Mass, USA, Ph.d in Economics, Worcester. Σήμερα έχει τη θέση του επικεφαλής Αναδιάρθρωσης στην εταιρεία παραγωγής υπηρεσιών Υγείας Euromedica, ενώ μεταξύ άλλων έχει διατελέσει αναπληρωτής γενικός διευθυντής μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων ειδικού χειρισμού, καθώς και επικεφαλής μονάδος διαχείρισης κινδύνων στην Εμπορική Τράπεζα.

Γ.Ν. Θεσσαλονίκης Αγ. Δημήτριος, την Μελπομένη Τσούγκα, πτυχιούχο των επιστημών διοίκησης της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην διοίκηση μονάδων Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος του Γενικού Νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος, του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και εισηγήτρια στα προγράμματα επιμόρφωσης δημοσίων υπαλλήλων του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης (ΙΝ.ΕΠ.) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής των συνεταιριστικών θεραπευτικών μονάδων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Γ.Ν. Θεσσαλονίκης ο Άγιος Παύλος, την Αναστασία Πατερνά, πτυχιούχο του τμήματος Φυσικής, της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ιατρική Φυσική από το Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν στην Μεγάλη Βρετανία. Έχει διατελέσει ακτινοφυσικός της 3ης ΔΥΠΕ (Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας), στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης και στο ΝΜΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (εν συνεχεία ΝΜΥ ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης), καθώς και εισηγήτρια σε προγράμματα επιμόρφωσης δημοσίων υπαλλήλων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, τον Αναστάσιο Σπανό, πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με εκπαίδευση και τίτλο ειδικότητας στην ακτινοδιαγνωστική. Κατέχει επίσης πτυχίο Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Έχει διατελέσει στέλεχος της Διεύθυνσης Β΄ Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο, και εισηγητής - κριτής στα συμβούλια επιλογής ιατρών για την ακτινοδιαγνωστική και την πυρηνική ιατρική Μακεδονίας - Θράκης. Έχει διατελέσει πρόεδρος και γενικός γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.
Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, την Βασιλική Παπαχριστοδούλου, πτυχιούχο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με μεταπτυχιακό στο τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Έχει διατελέσει διευθύντρια διοικητικής υπηρεσίας στην οργανωτική μονάδα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και του Νοσοκομείου Παπανικολάου και υποδιευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας στο ίδιο νοσοκομείο. Μέλος των «Γιατρών του Κόσμου» από το 1995.


Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας, τον Δημήτριο Μιχάλη, απόφοιτο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην γενική ιατρική και μετεκπαίδευση στην υπέρταση στο ερευνητικό αντιϋπερτασικό ιατρείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική στο ΕΚΑΒ και στην διοίκηση υπηρεσιών Υγείας και Δημόσιας Υγείας. Έχει διατελέσει διευθυντής ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου και ιδιώτης γιατρός.

Γ.Ν. Λαμίας, τον Παναγιώτη Ζυγούρη, πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην διοίκηση μονάδων Υγείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και διδακτορικό δίπλωμα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Έχει διατελέσει επίκουρος καθηγητής χειρουργικής στο τμήμα φυσικοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και καθηγητής του παραρτήματος της Σχολής Νοσηλευτριών του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης.

Γ.Ν. η Παμμακάριστος, τον Πασχάλη Καριώτη. διπλωματούχο μηχανολόγο μηχανικό, της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές βιοϊατρικού μηχανικού στην Ελβετία (ΝΤΒ Buchs, St Gallen). Έχει διατελέσει Senior Helth Consultant της εταιρείας MSBME, διευθυντής πωλήσεων & marketing στην Draeger Hellas και γενικός διευθυντής της WINMED.

Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου - Αλεξάνδρα, τον Δημήτρη Βεζυράκη, απόφοιτο του τμήματος κοινωνικής εργασίας Ηρακλείου Κρήτης. Από το 1986 εργάζεται στο ΚΑΤ και σήμερα είναι προϊστάμενος του τμήματος κοινωνικής εργασίας, της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ασθενών. Έχει διατελέσει κοινωνικός λειτουργός στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών και υπεύθυνος λειτουργίας Κ.Α.Π.Η. Περιστερίου. Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef...

 


Read more...

Νίκησε 101-98 τη «Φενέρ» στην παράταση Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2016


Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2016
  (Φωτογραφία:  EPA pictures )Βερολίνο
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ και ο Δημήτρης Ιτούδης ο δεύτερος Έλληνας προπονητής που κατακτά τον τίτλο της Euroleague, πρώτος με ξένη ομάδα. Στο 15ο φάιναλ φορ της ιστορίας, 13ο τα τελευταία 14 χρόνια και 5ο διαδοχικό, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πανηγύρισε τον 7ο τρόπαιο σε έναν 13ο τελικό, 8 χρόνια μετά το τελευταίο της τρόπαιο, το 2008 στη Μαδρίτης επικρατώντας 101-96 στην παράταση (83-83 κ.α.) της Φενερμπαχτσέ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και του Κώστα Σλούκα, στον τελικό, στη "Mercedes-Benz Arena" του Βερολίνου.

10 φωτογραφίες


Οι έξι πρώτες «χρυσές» χρονιές της «ομάδας του στρατού» ήταν το 1961, το 1963, το 1969, το 1971, το 2006 και το 2008. Πλέον, η ΤΣΣΚΑ ανέβηκε στη 2η θέση του πίνακα των ομάδων με τους περισσότερους τίτλους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με 7, πίσω από την πρώτη Ρεάλ Μαδρίτης με 9, αφήνοντας στην 3η θέση τον Παναθηναϊκό με 6 αστέρια.

H νύχτα της 15ης Μαϊου 2016 θα μείνει στην ιστορία και για έναν ακόμη λόγο, αφού ο «μαθητής» Δημήτρης Ιτούδης όχι μόνο νίκησε το «δάσκαλό» του επί 13 σεζόν στον Παναθηναϊκό, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αλλά... έβαλε τέλος και σε μία παράδοση 8 νικών σε ισάριθμους τελικούς για τον Σέρβο πολυνίκη προπονητή της διοργάνωσης με 8 τίτλους.

Ο Κάιλ Χάινς κατέκτησε τον 3ο τίτλο του Euroleague, μετά τους "back to back" με τον Ολυμπιακό (2012, 2013). Έξι αποτυχημένες προσπάθειες είχε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Μίλος Τεόντοσιτς (2009, 2010 με Ολυμπιακό και 2012, 2013, 2014 και 2015 με ΤΣΣΚΑ) πριν ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η Φενέρ ξεκίνησε δυνατά στην άμυνα, προηγήθηκε με 5-4 και 11-7 από τρίποντο του Λουίτζι Ντατόμε (8π. στο 1ο δεκάλεπτο), αλλά ήταν εν συνεχεία αναποτελεσματική στην επίθεση, όταν οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν κατάφερναν να περάσουν την μπάλα κοντά στο καλάθι. Η ΤΣΣΚΑ βρήκε ρυθμό, πέτυχε τρίποντα με Βορόντσεβιτς (11-10), Τεόντοσιτς (11-15) και Χίγκινς (15-18), αλλά το γκολ φάουλ του Χίκμαν έφερε τους Τούρκους στο καλάθι, 18-20.

Ο Χάινς υπέπεσε σε βήματα σε δύο επιθέσεις της ΤΣΣΚΑ, με τον Μπογκντάνοβιτς να μοιράζει ασίστ (3) και τον Χίκμαν να ισοφαρίζει 20-20. Το σκορ της 1ης περιόδου διαμόρφωσε ο Κριάπα με σουτ 2 πόντων, 20-22. Ο Άντιτς πέρασε στη φροντ λάιν της Φενέρ, ισοφάρισε σε 26-26 με 3/3 βολές, ενώ ο Ούντο με 1/2 βολές έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης, 27-26. Αυτή, όμως... θα ήταν και η τελευταία φορά.

Οι παίκτες του Ιτούδη απάντησαν με επιμέρους σκορ 3-24 μέχρι το ημίχρονο, χάρη στη δική τους πιεστική άμυνα, αλλά και την αδύναμη πίεση των παικτών του Ομπράντοβιτς στους Ρώσους. Αποντος στα 5 λεπτά που αγωνίστηκε στη 2η περίοδο ο Ιταλός διεθνής Ντατόμε, «όπλο» της Φενέρ στην 1η περίοδο. Στον αντίποδα, ο Ντε Κολό μετρούσε 7 πόντους και 5 ασίστ, ενώ τους 10 έφτασαν οι Τεόντοσιτς και Χίγκινς. Ο τελευταίος διαμόρφωσε το 30-42 (+12) και με τον Βέσελι να έχει 0/4 βολές στις επόμενες φάσεις, οι φίλαθλοι της Φενερμπαχτσέ έσκυβαν το κεφάλι με απογοήτευση στις κερκίδες.

Καταλυτική η προσφορά του Βορόντσεβιτς, έφτασε τους 9 πόντους για το +18, 30-48, ενώ ο Ααρόν Τζάκσον έστειλε στο +20 την ΤΣΣΚΑ στα αποδυτήρια (30-50) στο ημίχρονο. Με 12 ασίστ (5 η Φενέρ), 14 ριμπάουντ (1 μόνο επιθετικό όμως) έναντι των 10 των Τούρκων, 10 περισσότερες βολές, διπλάσια τρίποντα και δίποντα η ΤΣΣΚΑ είχε βάλει τις βάσεις για την κατάκτηση της κορυφής.

Τρία λάθη έκανε η ΤΣΣΚΑ (είχε 4 στο α΄ μέρος) στα πρώτα 4 λεπτά της 3ης περιόδου. Με κοντό σχήμα (Ντατόμε, Κάλινιτς και Βέσελι) ο Ομπράντοβιτς προσπάθησε να ασκήσει πίεση στην αντίπαλο και να γυρίσει το ματς. Με 4 πόντους του Βέσελι και 2 του Μπογκντάνοβιτς, η Φενέρ μείωσε σε 36-53, την ώρα που τους 3 πόντους της ΤΣΣΚΑ είχε σημειώσει ο Κάιλ Χάινς. Ο αγώνας δεν θύμιζε... σε τίποτα το πρώτο μέρος, με την ΤΣΣΚΑ να μην έχει μπει με την ίδια ενέργεια και τη Φενέρ να τα δίνει όλα στην άμυνα.

Ο Βέσελι ευστόχησε στην 1η βολή του σε 10 προσπάθειες για το 37-55 (!), ενώ ο Κώστας Σλούκας σημείωσε τους πρώτους πόντους του με ένα μεγάλο σουτ, 39-56 (επιμέρους σκορ 9-6 για τους Τούρκους). Παρά τα τρίποντα από Άντιτς και Ντίξουν, η ΤΣΣΚΑ δεν επέτρεψε στη διαφορά να πέσει κάτω από τους 16 πόντους στην 3η περίοδο, 51-67, με τον Ααρον Τζάκσον να παίρνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα. Το overpressing της Φενέρ, όμως έφερε αποτελέσματα για τους Τούρκους.

Ο Σλούκας οργάνωνε εκπληκτικά, ο Ούντο πέτυχε 10 πόντους σε 6,5 λεπτά και η ΤΣΣΚΑ είδε την αντίπαλό της να επιστρέφει από το -21 στο -10, 64-74. Με 2/2 βολές, ο Ντατόμε έριξε τη διαφορά και στους 8, 66-74. Ο Κριάπα με τρίποντο απάντησε 66-77, αλλά ο Ντατόμε ήταν και πάλι εύστοχος έξω από τα 6.75, 69-77. Με 2 βολές, ο Άντιτς μείωσε σε 71-77, ο Χάινς έκανε το 71-79, αλλά 2 πόντοι του Ούντο και το τρίποντο του Ντίξον έφεραν το παιχνίδι στο.... -3, 76-79, 3.25 πριν τη λήξη.

Ο Ντίξον το είχε πάρει προσωπικά, αφού αυτός μείωσε στον πόντο 78-79, 1.50 πριν το τέλος, ενώ μετά το δίποντο του ντε Κολό, με τρίποντο ισοφάρισε σε 81-81. Ο MVP της σεζόν, Νάντο ντε Κολό μπήκε βαθιά στη ρακέτα, κλείστηκε δεν είχε που να πασάρει και έχασε την μπάλα. Το φάουλ στο Σλούκα, έστειλε τον Έλληνα διεθνή γκαρντ στις βολές, απ' όπου ήταν αλάνθαστος, 83-81. Αν και άστοχος σε 3 ο ντε Κολό, ο Κριάπα πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και έστειλε τον τελικό σε παράταση, 83-83, αφού στο 1΄΄ που απέμενε ο Ούντο ήταν άστοχος.

Με τρίποντο του Κώστα Σλούκα ξεκίνησε το έξτρα πεντάλεπτο, 86-83, αλλά με 5-0 σερί (Χίγκινς και Ντε Κολό) η ΤΣΣΚΑ πήρε τα ηνία, 86-87. Ακολούθησε δίποντο του Μπογκντάνοβιτς (88-87), αλλά ο Κάιλ Χάινς ήθελε τον 3ο τίτλο Euroleague στην καριέρα του, 88-89. Ο Νάντο ντε Κολό «έγραψε» το 88-91, αλλά ο Ούντο έφτασε τους 16 πόντους, 90-91.

Ο Ντε Κολό με 2/2 βολές έδωσε και πάλι αέρα 3ων πόντων στους Ρώσους, 90-93. Ο Κάιλς Χάινς ανέβασε τη διαφορά στους 5, 90-95 μετά την αστοχία του ντε Κολό. Με ταμπλό, ο Ντίξον αναπτέρωσε τις ελπίδες της Φενέρ, 93-97 με τρίποντο, αλλά 2 βολές του Τεόντοσιτς και 2 του ντε Κολό διαμόρφωσαν το τελικό 96-101. Η ΤΣΣΚΑ μετά από 8 χρόνια ανέβαινε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 30-50, 53-69, 83-83 (κ.α.), 96-101 παρ.

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Λότερμοζερ (Γερμανία), Γιαβόρ (Σλοβενία)

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Χίκμαν 5, Ούντο 16, Μαχμούτογλου, Άντιτς 16 (1), Μπογκντάνοβιτς 6, Σλούκας 10 (1), Βέσελι 7, Κάλινιτς 3 (1), Ντίξον 17 (5), Ντατόμε 16 (3)

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Δημήτρης Ιτούδης): Ντε Κολό 22 (1), Κούλαγκιν, Τεόντοσιτς 19 (3), Φριτζόν, Νίκολς, Τζάκσον 8, Κορόμπκοφ, Βορόντσεβιτς 11 (1), Χίγκινς 12 (2), Κριάπα 10, Κουρμπάνοφ 4 (2), Χάινς 15
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...