Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Φεύγει πριν τις εκλογές ο Γιώργος

Τυχαία συνάντηση Παπαδήμου - Παπανδρέου στη Βουλή



http://img.protothema.gr/59BFBAD16DFBD4F773142D6218A6664A.jpg
Από το αεροδρόμιο, επιστρέφοντας από το ταξίδι του στο εξωτερικό, ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε κατευθείαν στη Βουλή. Εκεί, σύμφωνα με συνεργάτες του, συνάντησε τυχαία τον πρωθυπουργό και είπαν να τα πουν. Να μην περιμένουν το Σάββατο για την προγραμματισμένη συνάντησή τους, στο πλαίσιο του τελευταίου κύκλου επαφών που αποφάσισε Λουκάς Παπαδήμος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις, στην Ευρώπη και την Ελλάδα, τις προτεραιότητες της χώρας την προσεχή περίοδο, την στήριξη του έργου της κυβέρνησης, την πορεία των διαπραγματεύσεων για την υλοποίηση του PSI και την ολοκλήρωση των νέου προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ανοιχτός σε συμβιβασμό με τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ.

«Εφόσον το θέλουν θα αποχωρήσει πριν τις εκλογές» δήλωσε στο protothema.gr συνεργάτης του. Προκειμένου να οριστεί το χρονοδιάγραμμα θα συνεδριάσει το απόγευμα της Παρασκευής το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του κόμματος θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις αποφάσεις του.
Read more...

Δεν εγκρίνω την αύξηση της χρηματοδότησης των κομμάτων, λέει ο Θ.Πάγκαλος

«Άτοπη και άκαιρη»


Ο Θεόδωρος Πάγκαλος
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Άτοπη και άκαιρη η αύξηση της χρηματοδότησης των κομμάτων δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τα ποσά που εισέπραξαν το 2011 τα εντός Βουλής κόμματα.

«Την αύξηση της χρηματοδότησης των κομμάτων δεν την εγκρίνω, είναι άτοπο και άκαιρο».

«Άκουσα, από κάποιο συνάδελφο του ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος, «ότι είναι εναντίον της χρηματοδότησης των κομμάτων. Είναι πολύ εύκολο να το λες αυτό και πολύ αβανταδόρικο, ιδιαίτερα παραμονές εξελίξεων στο κόμμα. Όσοι δεν θέλουν να χρηματοδοτούνται τα κόμματα από το κράτος να μας πουν από πού θα χρηματοδοτούνται». Αναφέρθηκε στο αμερικανικό σύστημα, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει ιδιωτική αλλά διαφανής χρηματοδότηση με σοβαρές κυρώσεις αν αυτή παραβιαστεί.

«Αν θέλουμε την κατάργηση της χρηματοδότησης των κομμάτων από το κράτος και θέλουμε να είμαστε σοβαροί, πρέπει να υπάρξει χρηματοδότηση από τους ιδιώτες με διαδικασίες διαφανείς και κυρώσεις τρομακτικές, και αυτό να συμφωνηθεί και να τηρηθεί από όλους», είπε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Τρέχουν να αλλάξουν τον νόμο για τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων

Σάλος από την αποκάλυψη του protothema.gr για τα επιπλέον 6 εκατ. του 2011



http://img.protothema.gr/0C746FFA2E3771928F7FE02C79A9EE32.jpg

Την επίσπευση των διαδικασιών για την αλλαγή του νόμου βάσει του οποίου καθορίζονται οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων προκάλεσε η αποκάλυψη του protothema.gr σύμφωνα με την οποία το σχετικό κονδύλι που εκταμιεύτηκε το 2011 ήταν αυξημένο κατά σχεδόν 6 εκατομμύρια σε σχέση με του 2010.

Πιο συγκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 από τα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Να σημειωθεί ότι ήδη ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης έχει στείλει επιστολή στην συγκεκριμένη επιτροπή με την οποία προτείνει να κληθούν τα κόμματα, να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για την χρηματοδότησή τους, για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων τους χρεών προς τις τράπεζες αλλά και για την διαφάνεια των ταμείων τους. Όμως όπως αναφέρει ο πρόεδρος της επιτροπής Θανάσης Τσούρας «αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με την ακρόαση του κ. Γιαννίτση ο οποίος θα μας ενημερώσει για όλα τα νέα στοιχεία που θα έχει στην διάθεσή του και στην συνέχεια να καταθέσουν τα κόμματα τις δικές τους προτάσεις».

Πάντως, ο κ. Τσούρας δηλώνει έκπληκτος για τις αυξήσεις στις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων, συμπληρώνει πως «αν οι αυξήσεις προβλέπονται από τον ισχύοντα νόμο τότε θα έπρεπε να μην ισχύσει» και τονίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε θέσπιση συγκεκριμένων μέτρων που θα περιορίζουν τις «κομματικές σπατάλες» και να μην περιμένει 4 με 5 μήνες για να έρθει ο νέος νόμος.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί η απάντηση του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου κατά την διάρκεια εμφάνισής του στην τηλεόραση του MEGA που δήλωσε ότι «Οποιαδήποτε απόφαση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τις χρονικές συγκυρίες οικονομικές και μη». Αυτό όμως που φαίνεται να «ξεχνά» ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ότι την περίοδο που καθορίστηκαν τα ποσά χρηματοδότησης των κομμάτων ο ίδιος ήταν υπουργός Οικονομικών.

Κόντρα Γιαννίτση – ΝΔ
Η αποκάλυψη των «προκλητικών» ποσών που λαμβάνουν τα κόμματα ως κρατική ενίσχυση προκάλεσε την κόντρα μεταξύ της ΝΔ και του υπουργού Εσωτερικών. Αναλυτικά, ο γενικός διευθυντής της Συγγρού Θανάσης Σκόρδας μιλά «για λανθασμένα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών» και υποστηρίζει ότι το κόμμα το 2011 έλαβε 2,5 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από αυτά που εισέπραξε το 2010.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται πως «Σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρονται στα ποσά που θα μπορούσε να πάρει και όχι αυτά που πήρε τελικά. Η αλήθεια είναι ότι για το 2011 η Νέα Δημοκρατία εισέπραξε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ λιγότερα από ό,τι το 2010. Συγκεκριμένα το 2010 η Νέα Δημοκρατία εισέπραξε συνολικά 15.056.167, ενώ το 2011 εισέπραξε 12.749.671 ευρώ. Εκ των οποίων τα 11.350.970 ευρώ δεν έφθασαν ποτέ στο ταμείο του κόμματος, καθώς παρακρατήθηκαν για την εξυπηρέτηση υφιστάμενων δανείων».

Από την άλλη το υπουργείο απαντά πως «η αναφορά, σε δήλωση του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάση Σκορδά, στην εκταμίευση προς αυτή €12.749.671 αφορά στις τρεις πρώτες δόσεις της χρηματοδότησης για το 2011 και δεν αναιρεί την ακρίβεια της συνολικής χρηματοδότησης , δεδομένου ότι τα κόμματα, όπως γνωρίζουν, έχουν λαμβάνειν και την τελευταία δόση του 2011». Επιπροσθέτως, ο κ. Γιαννίτσης σημειώνει ότι «η εκχώρηση των δόσεων της χρηματοδότησης των κομμάτων στις Τράπεζες, λόγω δανείων τους, δεν αφορά το Υπουργείο Εσωτερικών , το οποίο δεν έχει καμιά ανάμειξη στο θέμα αυτό».
Read more...

Συνεχίζονται οι καταθέσεις για τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων

Στο πλαίσιο Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης


Οι οικονομικοί εισαγγελείς, Σπ.Μουζακίτης και Γρ.Πεπόνης
Οι οικονομικοί εισαγγελείς, Σπ.Μουζακίτης και Γρ.Πεπόνης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φ.Μακρή κατέθεσε το απόγευμα της Πέμπτης ως μάρτυρας ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, αρμόδιος για οικονομικά αδικήματα, Αριστείδης Κορέας.

Η κατάθεση ελήφθη στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διεξάγεται από τον κ.Μακρή με βάση το υπόμνημα των δύο οικονομικών εισαγγελέων, Γρ. Πεπόνη και Σπ.Μουζακίτη, οι οποίοι ανέφεραν τρεις υποθέσεις για τις οποίες διέβλεψαν ότι επιχειρείται να τους ασκηθούν πιέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός στην κατάθεσή του δήλωσε ότι ουδέποτε υπήρξαν παρεμβάσεις στο έργο του.

Ο κ. Κορέας χειριζόταν την υπόθεση της προκαταρκτικής για τα CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) του ελληνικού χρέους, υπόθεση η οποία έχει συνδεθεί με υπεράκτιες εταιρείες, οι οποίες από μερίδα του Τύπου αποδόθηκε ότι έχουν σχέση με μέλος της οικογένειας Παπανδρέου.






Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Σημαντική η διασφάλιση της τροφοδοσίας της Ελλάδας με ιρανικό πετρέλαιο, υπογραμμίζει το ΥΠΕΞ

Η θέση της Αθήνας στη Σύνοδο


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δελαβέκουρας
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δελαβέκουρας (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Τη στάση της Ελλάδας στην Σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ με θέμα την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν εξήγησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

«Για την Ελλάδα είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε τη διασφάλιση της ομαλής τροφοδοσίας της αγοράς με πετρέλαιο» τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι αρκετές χώρες της Ένωσης εισάγουν σημαντικές ποσότητες από την Ισλαμική Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Ιανουαρίου η ΕΕ θα εξετάσει την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στο Ιράν κατά τη διάρκεια της συζήτησης των υπουργών Εξωτερικών στο επικείμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

Ο κ. Δελαβέκουρας διευκρίνισε ότι «παράλληλα θα πρέπει να διερευνηθεί προσεκτικά ποιες θα είναι οι επιπτώσεις του μέτρου αυτού στις ευρωπαϊκές οικονομίες».

Μάλιστα, παρατήρησε, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές χώρες τις ΕΕ, που πραγματοποιούν σημαντικές εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Νέο αρχηγό άμεσα ζητούν 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!

Επιστολή προς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου


http://img.protothema.gr/26249039059B71103F83A05ECB00494F.jpg

"Eπιβάλλεται καθαρή λύση άμεσα, στο θέμα της ηγεσίας", επισημαίνεται σε επιστολή που υπογράφουν 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Χρήστος Πρωτόπαπας, οι κύριοι Ευθυμίου, Κουσελάς, Αλευράς και η Ελπίδα Τσουρή.

"Δεν υπάρχει χώρος για γκρίζες ζώνες, και για διευθετήσεις κορυφής. Την πορεία του ΠΑΣΟΚ και την ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ του, πρέπει να προσδιορίσει άμεσα και κυρίαρχα η κοινωνία, η βάση της παράταξης, η βάση του ΠΑΣΟΚ", αναφέρουν οι επιστολογράφοι και απευθυνόμενοι στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν: "Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος πρέπει να πάρουν τον λόγο τόσο για το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν όσο και για την επόμενη ημέρα. Με σεβασμό στην διαφορετική άποψη, με δημοκρατικές διαδικασίες.Το Εθνικό Συμβούλιο οφείλει να καθορίσει άμεσα σε σύντομο χρόνο την εκλογή Προέδρου από την βάση σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού. Μόνο έτσι το ΠΑΣΟΚ θα πιστοποιήσει ότι διατηρεί πάντα τα χαρακτηριστικά του Κινήματος και όχι του φθίνοντος κόμματος-μηχανισμού".


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

"Η χώρα μας βρίσκεται σήμερα σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο και ο ελληνικός λαός σε οριακές συνθήκες.
Πρώτιστο χρέος μας είναι η σταθεροποίηση της χώρας μέσω της ουσιαστικής στήριξης των προσπαθειών της Κυβέρνησης Παπαδήμου.
Παράλληλα όμως, εμείς οι βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούμε να παρακάμψουμε το γεγονός ότι οι σχέσεις της παράταξής μας με την ελληνική κοινωνία έχουν κλονισθεί, με αποτέλεσμα τον υπαρκτό κίνδυνο περιθωριοποίησης και απαξίωσής της μετά από ένα πρωτόγνωρο εκλογικό αποτέλεσμα στην μεταπολιτευτική περίοδο.
Η παρατεινόμενη αμηχανία, το τέλμα στο οποίο βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης Παπαδήμου, όσο και στο εκλογικό αποτέλεσμα και την ίδια την υπόσταση και προοπτική της παράταξης.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση κανείς δεν μπορεί να σιωπά, ούτε να ελίσσεται με εσωκομματικές σκοπιμότητες, ενώ επιβάλλονται ΚΑΙΡΙΕΣ και ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
ΖΗΤΟΥΜΕ:
Οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου που συγκαλείται, να διασφαλίσουν ότι:
1. Το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ΠΛΗΡΗ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ της πρόσφατης Κυβερνητικής του θητείας, χωρίς ωραιοποιήσεις, χωρίς συγκαλύψεις και χωρίς μηδενισμούς.
Επιβάλλεται να αναληφθούν οι ευθύνες, έτσι ώστε, μέσα από την δίκαιη κριτική και την ανοιχτή αυτοκριτική να αποκατασταθούν οι τραυματισμένοι δεσμοί εμπιστοσύνης του ΠΑΣΟΚ με την Ελληνική Κοινωνία.
2. Την επεξεργασία ενός ρεαλιστικού προγράμματος εξόδου της χώρας από την κρίση. Ενός προγράμματος που θα μας επανασυνδέσει με τις αρχές της παράταξής μας, αποκαθιστώντας τα θεμέλια της οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης που τραυματίσαμε.
Ενός προγράμματος που θα μας εναρμονίσει με τις αναγκαίες βαθιές αλλαγές στην Ευρώπη, αλλά και στην χώρα μας, θα προωθεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και θα αξιοποιεί για την ανάπτυξη όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά μας. Που θα προωθεί, τέλος, την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής και του πολιτικού συστήματος.
3. Eπιβάλλεται καθαρή λύση άμεσα, στο θέμα της ηγεσίας.
Δεν υπάρχει χώρος για γκρίζες ζώνες, και για διευθετήσεις κορυφής. Την πορεία του ΠΑΣΟΚ και την ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ του, πρέπει να προσδιορίσει άμεσα και κυρίαρχα η κοινωνία, η βάση της παράταξης, η βάση του ΠΑΣΟΚ.
Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος πρέπει να πάρουν τον λόγο τόσο για το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν όσο και για την επόμενη ημέρα. Με σεβασμό στην διαφορετική άποψη, με δημοκρατικές διαδικασίες.
Το Εθνικό Συμβούλιο οφείλει να καθορίσει άμεσα σε σύντομο χρόνο την εκλογή Προέδρου από την βάση σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού.
Μόνο έτσι το ΠΑΣΟΚ θα πιστοποιήσει ότι διατηρεί πάντα τα χαρακτηριστικά του Κινήματος και όχι του φθίνοντος κόμματος-μηχανισμού".

Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αθανασιάδης Αλέξανδρος, Αλευράς Νάσος, Αρβανιτίδης Γεώργιος, Βαρδίκος Πυθαγόρας, Βλατής Ιωάννης, Βούρος Ιωάννης, Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα, Ευθυμίου Πέτρος, Καρύδης Δημήτριος, Κατρίνης Μιχαήλ, Κεδίκογλου Σίμος, Κουσελάς Δημήτριος, Μαργέλης Σπυροπάνος, Μερεντίτη Αθανασία, Μοσχόπουλος Σπύρος, Ντόλιος Γεώργιος, Παντούλας Μιχαήλ, Πρωτόπαπας Χρήστος, Στασινός Παύλος και Τσουρή Ελπίδα.

Read more...

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Στ.Τζουμάκας

Στην κούρσα για τη διαδοχή


Ο Στέφανος Τζουμάκας μαζί με τον καθηγητή Γιάννη Πανούση
Ο Στέφανος Τζουμάκας μαζί με τον καθηγητή Γιάννη Πανούση (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρώην βουλευτής του κόμματος Στέφανος Τζουμάκας, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σκέφτεται ο Γιώργος...

Κορυφώνονται οι ζυμώσεις ενόψει Εθνικού Συμβουλίου στο ΠΑΣΟΚ



http://img.protothema.gr/7ED35DA1AF5116AB853CA3A3831771E3.jpg

Την άμεση παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ σκέφτεται ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να πείσει τα στελέχη του ότι δεν έχει πρόθεση να μείνει. Και να διατηρήσει, έτσι, τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις εκλογές. Ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα, μετά από μία «περιοδεία» σε Λονδίνο, Παρίσι και Αμβούργο, θα ανοίξει τα χαρτιά του στην αυριανή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου, αφού ακούσει και τα τελευταία νέα από τις διαπραγματεύσεις των κορυφαίων.

Οι διεργασίες εξελίσσονται σε πολλά επίπεδα. Οι υποστηρικτές του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι έτοιμοι να βάλουν σε ένα χαρτί 250 υπογραφές μελών του εθνικού συμβουλίου, για να υποστηρίξουν την υποψηφιότητά του. Ο υπουργός Οικονομικών δε θέλει πολλές υποψηφιότητες που θα ευτελίσουν τη διαδικασία, αλλά ούτε και τη συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου μέσα στο ίδιο του το κόμμα. Οι ίδιοι δηλαδή που στήριζαν το μνημόνιο με τον Γιώργο Παπανδρέου να γίνουν τώρα πολέμιοί του, επειδή θα αλλάξει ηγεσία.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και πολλοί κορυφαίοι. Επίκεντρο των συναντήσεων χθες ήταν ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος φώναξε στο γραφείο του τον Κώστα Σκανδαλίδη, τον Πέτρο Ευθυμίου, τη Βάσω Παπανδρέου και άλλους. Τα στελέχη αυτά είναι αποδέκτες και της «προειδοποίησης» των βουλευτών πως αν δεν κινηθούν θα δουν στη δημοσιότητα κείμενα που θα τους παρακάμπτουν. Κοινός τόπος των συναντήσεων ήταν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες διαδοχής εντός του Φεβρουαρίου.
Read more...

Προκλητική παρέμβαση στην ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση διόγκωσης του ελλείμματος του 2009!









Προκλητική παρέμβαση στην ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση διόγκωσης του ελλείμματος του 2009!
Τον περασμένο Σεπτέμβριο η καθηγήτρια Οικονομετρίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ζωή Γεωργαντά, και μέλος της ΕΛΣΤΑΤ αποπέμφθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά τις σοβαρές καταγγελίες στις οποίες προέβη για εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος το 2009 στο 15,4% ώστε να φανεί ότι η χώρα διέθετε το μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη και συνεπώς να δικαιολογηθεί η απόφαση λήψης σκληρών μέτρων από ελληνική κυβέρνηση. Σήμερα, η εφημερίδα «Καθημερινή» κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο θέμα «Διεθνής Στήριξη στα πρότυπα που εφαρμόζει η ΕΛΣΤΑΤ», το οποίο αναφέρεται στην επιστολή του προέδρου του Διεθνούς Στατιστικού Ινστιτούτου (ISI) προς τον επικεφαλής της Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου, τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.


Τα διεθνή εύσημα προς την ΕΛΣΤΑΤ και τον τρόπο λειτουργίας της, συμπίπτουν χρονικά με την εν εξελίξει έρευνα της Δικαιοσύνης για τις σοβαρές καταγγελίες Γεωργαντά, αλλά και του αντιπροέδρου της Αρχής Λογοθέτη. Η επιστολή αυτή έφτασε στα χεριά των παραληπτών της πριν από επτά ημέρες και μέχρι στιγμής από την πολιτική ηγεσία δεν υπάρχει καμία αντίδραση αντίστοιχη με εκείνη η οποία προκλήθηκε - και δικαίως- όταν η Κύπρος και κυρίως η Ρωσία επενέβησαν εκφράζοντας τη βαθιά ανησυχία τους στην υπόθεση προφυλάκισης του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ. Τότε, η πρώτη αντίδραση είχε έρθει από πλευράς της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας (ΕΕΕ). Ακολούθησε η γραπτή παρέμβαση του προέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ατυχή την κριτική που ασκείται από φορείς ξένης χώρας και από παράγοντες του δημόσιου βίου της χώρας μας για τη συγκεκριμένη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, αφού η κριτική αυτή, με τον τρόπο και το ύφος που γίνεται, αποτελεί ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης». Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, είχε δηλώσει εμμέσως ότι νίπτει τας χείρας του αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατια. «Μέσα σε αυτή την κρίση, δόλιες εξαπατήσεις του Έλληνα πολίτη δεν χωρούν. Έχουν ξεπουλήσει δημόσια περιουσία, έχουν πάρει μίζες και δεν τους πειραζει κανεις. Περισσότερο προσεκτικός ήταν ο κ. Αδαμόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, ο οποίος επέκρινε τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Και τώρα που για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα υπάρχει παρέμβαση από διεθνή οργανισμό στατιστικής κανείς δεν αντιδρά, κανείς αισθάνεται ότι όντως υπάρχει παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης...

Ούτως ή άλλως παραμένει πιο σημαντικό ζητούμενο η προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ, ενός ανθρώπου οποίος κρίθηκε επικίνδυνος να διαπράξει τα ίδια εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται αλλά για τα οποία δεν έχει οριστικά αποφανθεί η ίδια η δικαιοσύνη.

Τα... δια χειρός εύσημα

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Στατιστικού Ινστιτούτου (International Statistical Institute - ISI) κ. Jae C Lee με την επιστολή του σημειώνει τη «στήριξή του ISI στην προσπάθειά σας να ανταποκριθείτε στα διεθνή πρότυπα, στη συλλογή και διάδοση των στατιστικών στοιχείων». Μάλιστα, στην ίδια επιστολή, ο κ. Lee επισημαίνει ότι το ISI καλεί την ελληνική κυβέρνηση να «στηρίξει πλήρως τις προσπάθειες της ΕΛΣΤΑΤ να καταστήσει αμερόληπτα και αξιόπιστα τα στατιστικά στοιχεία και να σεβαστεί τις διεθνείς καλές πρακτικές και πρότυπα».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του Ινστιτούτου έστειλε την ίδια επιστολή τόσο στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, όσο και στον πρόεδρο της Βουλής. «Εκ μέρους του ISI» προσθέτει ο κ. Lee, «θα ήθελα να εκφράσω την πλέον ισχυρή στήριξη και να σας ενθαρρύνω στην αποστολή σας να συμμορφωθείτε με τα διεθνή πρότυπα για ορθά και αντικειμενικά στατιστικά στοιχεία». Να σημειώσουμε ότι η εν λόγω επιστολή έχει σταλεί από τις 5 Ιανουαρίου ενώ η προανακριτική διαδικασία που έχει ξεκινήσει από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Πεπόνη για το θέμα της πιθανής εσκεμμένης διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Δηλαδή, ο εισαγγελέας εξετάζει ακόμα μάρτυρες για την υπόθεση αυτή.

Ο κ. Γεωργίου έχει ήδη καταθέσει στον οικονομικό εισαγγελέα επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του, ότι οι καταγγελίες Γεωργαντά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπενθυμίζεται πως ανάλογη στήριξη στο έργο του κ. Γεωργίου, είχε παράσχει επισήμως και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), κ. Γ. Ραδερμάχερ ο οποίος είχε ενημερώσει πως «η Eurostat αντικρούει όλους τους ισχυρισμούς ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν υπερεκτιμημένο και επιβεβαιώνει πως -όπως έχει ήδη αναφερθεί στο ενημερωτικό σημείωμα της 20ής Σεπτεμβρίου 2011- η συλλογή των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων για το 2009 και το 2010 ακολούθησε όλους τους κανόνες που εφαρμόζονται και ισχύουν σε όλα τα κράτη-μέλη».

Αυτό που δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε στην αλληλουχία αυτή των εξελίξεων είναι το γεγονός ότι για μία υπόθεση η εξέταση της οποίας από τη Δικαιοσύνη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί μπορούν και αποστέλλονται επιστολές αλληλεγγύης στις οποίες ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ''επιβραβεύεται'' για τη στάση του ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων καλούνται «να συμμορφωθούν με τα διεθνή πρότυπα για ορθά και αντικειμενικά στοιχεία». Δεν θα ήταν παράλογο το συμπέρασμα ή η υπόθεση ότι το έλλειμμα του 2009 και η διόγκωσή του - εάν αληθεύουν οι ισχυρισμοί της κ. Γεωργαντά - είναι ''η πηγή του κακού'' για όλα όσα έχουν συμβεί στη χώρα, από την 29η Απριλίου του 2010 και το Καστελόριζο μέχρι και σήμερα, Ιανουάριο του 2012 όπου τσεκουρώνονται στο μη περαιτέρω μισθοί και συντάξεις παραμονές νέων σφοδρότερων μέτρων μέχρι και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης τον ερχόμενο Μάρτιο...

Ούτως ή άλλως πρόκειται για ένα θέμα το οποίο έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης τα τελευταία χρόνια περισσότερες από μία φορά. Αρχικά όλοι έψαχναν το έλλειμμα του 2009 ύστερα όλοι αναρωτιόντουσαν γιατί αναθεωρήθηκε προς τα πάνω έπειτα από την αρχική του εκτίμηση. Άλυτο μυστήριο παραμένει ακόμη και σήμερα το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών με ''τσάρο'' τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου δεν υπέγραφε τίποτε μέχρι τον Ιανουάριο του 2010... Απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει επίσης το γεγονός ότι ο ένας εκ των οικονομικών εισαγγελέων ο οποίος εξετάζει την υπόθεση, ο κ. Γρηγόρης Πεπόνης, είχε υποβάλει παραμονές του 2012 την παραίτησή του, καταγγέλλοντας περιστατικά τα οποία είχαν έρθει σε γνώση τόσο του ίδιου όσο και του έτερου οικονομικού εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη σύμφωνα με τα οποία οι δύο εισαγγελείς είχαν σχηματίσει την πεποίθηση ότι «είχαν κινηθεί διαδικασίες να τεθούν εκτός ερευνών, για συγκεκριμένες υποθέσεις που είχαν προκαλέσει την έντονη ενόχληση ορισμένων».

Τώρα λοιπόν δεν υπάρχει παρέμβαση; Τώρα που τα διαβήματα και οι αντιδράσεις αντικαταστάθηκαν με εύγε και μπράβο, τώρα είναι που το έργο της Δικαιοσύνης μπορεί να προχωρήσει, απερίσπαστο από τυχόν ξένους δάκτυλους; Ε τότε, εύγε...

Read more...

«Βροχή» καταγγελιών για τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων

Ξεπερνούν τις 1.500

(Φωτογραφία: Αρχείο ΔΟΛ )


Αθήνα
Τις 1.545 φτάνουν οι καταγγελίες που έγιναν στα τμήματα εργασιακών σχέσεων όλης της χώρας, αλλά και στην τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών του ΣΕΠΕ για τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων.

Οι καταγγελίες αυτές αφορούν 763 επιχειρήσεις διαφορετικών κλάδων οικονομικής δραστηριότητας που απασχολούν 10.750 εργαζόμενους και το συνολικό ποσό οφειλής αγγίζει τα 2.361.944 ευρώ.

Από τις καταγγελίες, σε 306 περιπτώσεις το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας άσκησε κατά των παραβατών εργοδοτών την διαδικασία του Αυτόφωρου, ενώ σε 680 περιπτώσεις, προέβη στην διενέργεια εργατικής διαφοράς μεταξύ των εργοδοτών και των εργαζομένων.

Από τις μέχρι σήμερα επιλυθείσες εργατικές διαφορές έχει καταβληθεί στους εργαζόμενους συνολικά το ποσό των 560.889 ευρώ. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις υπήρξε τηλεφωνική συμφιλιωτική παρέμβαση των Επιθεωρητών Εργασίας προκειμένου να καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ιδού η σπατάλη: Πάνω από 32 εκατ. ευρώ σκόρπισε το ΠΑΣΟΚ για 41 Γραμματείες και το «νέο κράτος»









Ιδού η σπατάλη: Πάνω από 32 εκατ. ευρώ σκόρπισε το ΠΑΣΟΚ για 41 Γραμματείες και το «νέο κράτος»

Οι παλαιότεροι που υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις σίγουρα θα θυμούνται διάφορες ανύπαρκτες ειδικότητες που είχαν «δημιουργηθεί» από τους στρατολόγους για να διευκολύνουν τα βολέματα «ημετέρων» και «τσάτσων». Σήμερα το Newpost.gr αποκαλύπτει ότι η περιβόητη τομή που διαφήμιζαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πως ετοιμάζουν για το δημόσιο, ήταν απλά ασύστολα ψεύδη. Γιατί στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση Παπανδρέου, από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Mάιο του 2011, δεν μείωσε, αλλά αύξησε το δημόσιο, δημιουργώντας πάνω από 1300 θέσεις εργασίας, με ετήσιο κόστος άνω των 32 εκατ. ευρώ!

Αυτό προκύπτει αβίαστα από τη λίστα με τις 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, που δημιουργήθηκαν τη συγκεκριμένη περίοδο, αλλά και τις νέες κρατικές δομές που προέκυψαν το ίδιο διάστημα, και τις οποίες φέρνουμε στη δημοσιότητα. Πρόκειται λίγο πολύ για τις λίστες του... Σίντλερ του ελληνικού δημοσίου, που δείχνουν πως την ώρα που η χώρα καταρρέει, χιλιάδες άτομα μπαίνουν στο κράτος και πιάνουν... θέσεις.

Μάλιστα οι περισσότερες από αυτές διαμορφώθηκαν για να καλύψουν ανύπαρκτες ανάγκες (δηλαδή για το βόλεμα φύλων) που απλά προκαλούν. Τι άλλο να πει κανείς όταν την περίοδο αυτή αποφασίζεται να διαμορφωθούν θέσεις 2 Ειδικών Συμβούλων στο υπουργείο Τουρισμού και 1 νέα θέση Ειδικού Συμβούλου για τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, με κόστος 176.000 ευρώ/έτος. Ή πάλι το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι (ΝΠΙΔ) στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Τι να πει κανείς και για την ίδρυση Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης στο Υπουργείο Παιδείας, με 65 οργανικές θέσεις και 10 θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού!

Πώς να μην γίνουν όλα αυτά, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός συγκροτεί Γενική Γραμματεία για τον εαυτό του με κόστος 70.272,96 ευρώ ετησίως.


Αν δεν πειστήκατε, υπάρχουν και τα καλύτερα:



  • Τμήμα Μουσείου και Βιβλιοθήκης στο Εθνικό Τυπογραφείο
  • Γραφείο πράσινων συμβάσεων και περιβαλλοντικών προτύπων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
  • Γραφείο ποιότητας ζωής και προώθησης ήπιων μορφών μετακίνησης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος,
  • Στο Υπουργείο Μεταφορών και στους καταρρέοντες σιδηρόδρομους ιδρύεται γραφείο Διοικητικής και Γραμματειακής Υποστήριξης της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων, αλλά και διεύθυνση Πολιτικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αεροδρομίων, την ώρα που όλα τα κρατικά αεροδρόμια βγαίνουν προς πώληση.

Μπροστά σε αυτή την επίδειξη ισχύος του βαθέος κράτους, υπάρχουν και θετικές πρωτοβουλίες, όπως η οικονομική αστυνομία, οι οποίες όμως θάβονται στο γενικότερο κλίμα...

Οι λίστες αναλυτικά:


Α. Οι 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, που δημιουργήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Mάιο του 2011


1. Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Εσωτερικών Π.Δ. 11 (ΦΕΚ Α’ 15, 16.02.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 3 θέσεις Διοικητικών. Κόστος: 215.000 ευρώ/έτος.

2. Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Ν. 3818 (ΦΕΚ Α’ 17, 16.02.2010): 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων. Κόστος: 200.000 ευρώ/έτος + 160.000 ευρώ εφάπαξ.

3. Γενική Γραμματεία Τουρισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού Π.Δ. 15 (ΦΕΚ Α’ 35, 01.03.2010): 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων,3 θέσεις Διοικητικών. Κόστος: 232.000 ευρώ/έτος.

4. Νέα Αυτοτελής Υπηρεσία Ν. 3832 (ΦΕΚ Α’ 38, 09.03.2010) 10 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού και 1 θέση Νομικού Συμβούλου. Κόστος 487.000 ευρώ/έτος.

5. Νέα Ειδική Υπηρεσία με τίτλο «Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης» στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Π.Δ. 28 (ΦΕΚ Α’ 64, 06.05.2010)

6. Ερευνητικό Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής (ΝΠΙΔ) Ν. 3852 (ΦΕΚ Α’ 87, 07.06.2010)

Αυτοτελείς Υπηρεσίες Εποπτείας ΟΤΑ. Ν. 3852 (ΦΕΚ Α’ 87, 07.06.2010*) 251.640 ευρώ/έτος Π.Δ. 134 (ΦΕΚ Α’ 227, 27.12.2010). Το κόστος αντί 251.760 ευρώ που έλεγε ο «Καλλικράτης» υπολογίζεται σε 12.940.600 ευρώ, με τη σύσταση 680 θέσεων (7-13).

7. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Αττικής

8. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας

9. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας

10. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων

11. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Αιγαίου

12. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Κρήτης

13. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Μακεδονίας – Θράκης

14. Νέα Ειδική Υπηρεσία που υποστηρίζει διοικητικά το ΚΕΣΑΘΕΑ (Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας ανηλίκων) Ν. 3860 (ΦΕΚ Α’ 111, 12.07.2010) στελεχώνεται με αποσπασμένους, λειτουργικού κόστους 10.000 ευρώ/έτος + 23.000 ευρώ εφάπαξ.

15. Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας Π.Δ. 72 (ΦΕΚ Α’ 132, 05.08.2010). Το κόστος λειτουργίας της Υπηρεσίας από 2.100.000 ευρώ που είχε προβλεφθεί με το Ν. 3818 (ΦΕΚ 17 Α΄) τελικά διαμορφώνεται σε 2.540.000 ευρώ/έτος.

16. Σύσταση νέας θέσης Γενικού Γραμματέα Ε.Ο.Τ. στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού Ν. 3878 (ΦΕΚ Α’ 161, 20.09.2010) 2 Ειδικοί Σύμβουλοι και 1 νέα θέση Ειδικού Συμβούλου για τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, 176.000 ευρώ/έτος.

17. Σύσταση Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Ν. 3879 (ΦΕΚ Α’ 163, 21.09.2010): 65 οργανικές θέσεις και 10 θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού που μπορούν να καλυφθούν και από προσωπικό του καταργούμενου Ο.Ε.Ε.Κ., 1.300.000 ευρώ/έτος που αντισταθμίζεται εν μέρει από την κατάργηση του Ο.Ε.Ε.Κ.

18. Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων (ΝΠΙΔ) . 3879 (ΦΕΚ Α’ 163, 21.09.2010): 9μελές Δ.Σ., Πρόεδρος, Γενικός Διευθυντής, 75 θέσεις τακτικού προσωπικού και 5 θέσεις μετακλητών. Θέσεις καλύπτονται και από τον καταργούμενο Ο.Ε.Ε.Κ., 1.600.000 ευρώ/έτος, μόνο για το προσωπικό που αντισταθμίζεται εν μέρει από την κατάργηση του Ο.Ε.Ε.Κ.

19. Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι (ΝΠΙΔ) στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Ν. 3879 (ΦΕΚ Α’ 163, 21.09.2010)

20. Γενική Γραμματεία Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Π.Δ. 94 (ΦΕΚ Α’ 169, 27.09.2010): 250.000 ευρώ/έτος.

21. Σύσταση του «Πράσινου Ταμείου» (με μετονομασία του Ειδικού Ταμείου Εφαρμογής Ρυθμιστικών Και Πολεοδομικών Σχεδίων) Ν. 3889 (ΦΕΚ Α’ 182, 14.10.2010). Δημιουργία θέσης Διευθυντή, 3 θέσεων δικηγόρων με έμμισθη εντολή (77.000 ευρώ/έτος) και έκδοση ΚΥΑ για σύσταση Οργανικών Θέσεων και θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (250.000 ευρώ/έτος για λειτουργικές δαπάνες και 60.000 ευρώ εφάπαξ).

22. Σύσταση Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Επενδυτών για Α.Π.Ε. στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Ν. 3889 (ΦΕΚ Α’ 182, 14.10.2010). Εκδοση Π.Δ. για τη στελέχωσή της.

23. Γενική Γραμματεία Στρατηγικών Επενδύσεων στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Π.Δ. 108 (ΦΕΚ Α’ 190, 05.11.2010): 225.000 ευρώ/έτος.

24. Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΝΠΙΔ) με κατάργηση της ομώνυμης Α.Ε. Ν. 3905 (ΦΕΚ Α’ 219, 23.12.2010) à δημιουργείται θέση Γενικού Διευθυντή, 1 επιπλέον Διεύθυνση από την παλαιά Α.Ε. και αυτοτελές γραφείο Νομικής Υπηρεσίας.

25. Υπηρεσία Ασύλου Ν. 3907 (ΦΕΚ Α’ 7, 26.01.2011): Κεντρική Υπηρεσία με Διευθυντή και 52 νέες θέσεις εκ των οποίων 10 ειδικού επιστημονικού προσωπικού και 13 Περιφερειακά Γραφεία με 180 νέες θέσεις εκ των οποίων 90 ειδικού επιστημονικού προσωπικού

26. Αρχή Προσφυγών Ν. 3907 (ΦΕΚ Α’ 7, 26.01.2011): θέση Διευθυντή και 13 οργανικές θέσεις εκ των οποίων 8 ειδικού επιστημονικού προσωπικού (Συνολικά: 4.673.990 ευρώ ετησίως)

27. Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής Ν. 3907 (ΦΕΚ Α’ 7, 26.01.2011): Διευθυντής και Γραμματεία (Κεντρική Υπηρεσία, Κέντρα και Μονάδες Πρώτης Υποδοχής), 6.585.000 ευρώ.

28. Εποπτική Αρχή Τελών Αερολιμένων Ν. 3913 (ΦΕΚ Α’ 18, 17.02.2011).

29. Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού Π.Δ. 2 (ΦΕΚ Α΄ 5, —) Κόστος 70.272,96 ευρώ ετησίως.

30. Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στο Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. 3918 (ΦΕΚ Α΄31, 02.03.2011): με πρόεδρο, αντιπρόεδρο και Δ.Σ. και υπηρεσίες κεντρικές και περιφερειακές.

31. Επιτροπή Προδιαγραφών ως αυτοτελής δημόσια υπηρεσία Ν. 3918 (ΦΕΚ Α΄31, 02.03.2011)

32. Ειδική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη Π.Δ. 8 (ΦΕΚ Α’ 16, 16.2.2011): Επικεφαλής Ειδικός Γραμματέας, 1 ειδικός σύμβουλος και 1 ειδικός συνεργάτης, 120.000 ευρώ εφάπαξ + 150.000 ευρώ ετησίως, 75 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού που για την πρώτη εφαρμογή πληρώνονται με μετάταξη και απόσπαση.

33. Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης στη θέση του ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. (ισοσταθμίζονται οι δαπάνες από την κατάργηση του ΤΕΜΠΜΕ) Ν. 3912 (ΦΕΚ Α’ 17, 17.02.2011): Δυνατότητα σύστασης 40 οργανικών θέσεων ορισμένου ή αορίστου χρόνου, εκτιμώμενο κόστος κατά ΓΛΚ 68.845 ευρώ, μαζί με τα λειτουργικά έξοδα.

34. Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Π.Δ. 9 (ΦΕΚ Α’ 24, 21.02.2011): Επιτελείο και 2 Υποδιευθύνσεις, καθεμία από τις οποίες έχει 4 Τμήματα, 212.000 ευρώ ετησίως.

35. Αρχή καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης. Ν. 3932 (ΦΕΚ Α’ 49, 10.03.2011): 3 αυτοτελείς μονάδες, 70 θέσεις από τις οποίες 34 ειδικό επιστημονικό προσωπικό, όλες εκτός από 2 με απόσπαση.

36. Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (καταργείται αντίστοιχη στο Υπουργείο Εσωτερικών) Ν. 3938 (ΦΕΚ Α’ 61, 31.03.2011)

37. Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας Ν. 3938 (ΦΕΚ Α’ 61, 31.03.2011) 51.000 ευρώ.

38. Αυτοτελής Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων σε επίπεδο Διεύθυνσης με παράρτημα στη Θεσσαλονίκη Ν. 3943 (ΦΕΚ Α’ 66, 31.03.2011).

39. Σύσταση ανώνυμης εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. Ν. 3943 (ΦΕΚ Α’ 66, 31.03.2011): 5μελές Δ.Σ.

40. Αυτοτελής Υπηρεσιακή Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου σε επίπεδο αυτοτελούς γραφείου Ν. 3966 (ΦΕΚ Α’ 118, 24.05.2011).

41. Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας Ν. 3965 (ΦΕΚ Α’ 113, 18.05.2011): Γενικός Γραμματέας, 1 ειδικός συνεργάτης, 1 ειδικός σύμβουλος και 3 θέσεις διοικητικού προσωπικού, μόνο με 166.600 ευρώ ετησίως.

Β. Δημιουργία νέων Κρατικών δομών από τον Οκτώβριο του 2009 έως σήμερα.


1. Γενική Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Υπουργείο Εσωτερικών Ν.3979/2011 (ΦΕΚ 138 Α΄/16.6.2011)

2. 7 θέσεις προϊσταμένων, με βαθμό 1ο κατηγορίας ειδικών θέσεων, για τις αντίστοιχες αυτοτελείς υπηρεσίες εποπτείας ΟΤΑ Ν 3852/2010, (ΦΕΚ 87 Α΄/7.6.2010)

3. Τμήμα Μουσείου και Βιβλιοθήκης στο Εθνικό Τυπογραφείο Ν.3895/2010 (ΦΕΚ 206/Α/18.12.2010)

4. Γραφείο πράσινων συμβάσεων και περιβαλλοντικών προτύπων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Υπουργική Απόφαση 45414/21.10.2010 (ΦΕΚ 1732/Β/4.11.2010)

5. Γραφείο ποιότητας ζωής και προώθησης ήπιων μορφών μετακίνησης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Υπουργική Απόφαση 7809/18.2.2011 (ΦΕΚ 446/Β/22.03.2011)

6. Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,Ν.3938/2011, κόστος 60.000 για το 2011.

7. Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Ν.3938/2011 (ΦΕΚ 61/Α/31.3.2011)

8. Γενική Δ/νση Κατάστασης Πολιτικού Προσωπικού με 4 διευθύνσεις , στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Ν.3938/2011 (ΦΕΚ 61/Α/31.3.2011)

9. Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ΠΔ 9/2011, (ΦΕΚ 24/Α/21.2.2011), κόστος 242.650 ευρώ για το 2011.

10. 6 Υποδιευθύνσεις σε κάθε μία από τις Δ/νσεις Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ΠΔ 42/2011 (ΦΕΚ 108/Α/10.5.2011)

11. Δ/νση Διαχείρισης Κρίσεων και Κινδύνων στον Αγροτικό Τομέα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων.

12. Συνοριακός σταθμός Κτηνιατρικού ελέγχου Αστακού Αιτωλοακαρνανίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

13. Μια θέση αναπληρωτή Οικονομικού δ/ντή στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ. ΥΑ 1097/Β/1.4.2011 , κόστος 48.000 ευρώ.

Στον τομέα Μεταφορών και δικτύων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων :

14. Μία θέση Γεν. Δ/ντή

15. Γραφείο Διοικητικής και Γραμματειακής Υποστήριξης της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων

16. Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων Ν.3891/2010 (ΦΕΚ 188/Α/4.11.2010)

17. Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας Ν.3897/2010 (ΦΕΚ 208/10.12.10)

18. Γενική Δ/νση Οδικής Ασφάλειας Ν. 3897/2010 (ΦΕΚ 208/10.12.10)

19. Δ/νση Πολιτικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αεροδρομίων, με 2 τμήματα. Ν.3913/2011 (ΦΕΚ 18/Α/7.2.2011).

20. Στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού: Γενική Γραμματεία Τουρισμού με:1 θέση μετακλητού γενικού γραμματέα 3 θέσεις υπαλλήλων, 1 θέση ειδικού συνεργάτη, 1 θέση ειδικού συμβούλου. ΠΔ 15/2010, (ΦΕΚ 30/Α/2.3.2011), κόστος 154.000 ευρώ.

21. Γραφείο Εθνικού Χωροταξικού Αθλητικών Εγκαταστάσεων. Υπουργική Απόφαση 44781/9.11.2010

22. Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) Ν.3905/2010 (ΦΕΚ 219/Α/2010).

23-25 . Στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής:

Δ/νση Εξαρτήσεων Ν.3868/2010 (ΦΕΚ 129/Α/2010)

Κεντρική Αρχή Διακρατικών Υιοθεσιών Ν.3868/2010 (ΦΕΚ 129/Α/2010)

Επιτροπή Προδιαγραφών, ως αυτοτελής δημόσια υπηρεσία Ν.3918/2010 (ΦΕΚ 170/Α/2010).

26. Γενικές Δ/νσεις Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε όλα τα Υπουργεία Ν.3979/2011 (ΦΕΚ 138/Α/2011)

27. Γενικές Δ/νσεις Οικονομικών Υπηρεσιών σε όλα τα Υπουργεία Ν.3943/2011 (ΦΕΚ 66/Α/2011).

http://newpost.gr


Read more...

«Mαύρη τρύπα» 1,3 δισ. ευρώ = νέα μέτρα;

Παρά την ασιοδοξία για τα έσοδα από τις παρατάσεις πληρωμών...


http://img.protothema.gr/0B3BA8F55224EE51CA6F37D3BAC98D44.jpg
Μπορεί στο οικονομικό επιτελείο να εκφράζουν αισιοδοξία πως -εύκολα ή δύσκολα- το έλλειμμα του 2011 θα πέσει στο 9,5%-9,6%, αφού εισπραχθούν μέχρι 20 Ιανουαρίου και τα τελευταία έσοδα για τα οποία δόθηκαν παρατάσεις πληρωμής έως τις 20 Ιανουαρίου, αλλά τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, δείχνουν αποκλίσεις έναντι των στόχων.

Στο δωδεκάμηνο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2011 εισπράχθηκαν 1,3 δισ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με τον αναθεωρημένο στόχο του Μεσοπρόθεσμου, ενώ οι δαπάνες έκλεισαν δύο δισ. ευρώ υψηλότερα σε σχέση με το 2010. Το έλλειμμα όμως του κρατικού προϋπολογισμού συγκρατήθηκε εντός των αναθεωρημένων στόχων το 2011 και διαμορφώθηκε στα 21,6 δισ. ευρώ έναντι στόχου 21,7 δισ., σύμφωνα με τον στόχο στον ψηφισθέντα προϋπολογισμό του 2012

Επισημαίνεται ότι τα έσοδα του 12μήνου βάσει του δελτίου εκτέλεσης του προϋπολογισμού είναι σε ταμειακή βάση. Το συνολικό όμως αποτέλεσμα των εσόδων του 2011, σε εθνικολογιστική βάση, καθορίζεται και από την πορεία των εσόδων έως το πρώτο δίμηνο του 2012.Επισης τον ερχόμενο Μάρτιο όμως όταν προστεθούν και τα οικονομικά αποτελέσματα των νοσοκομείων, ταμείων, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ κλπ ενδέχεται να υπάρξει νέα επιδείνωση στο δημοσιονομικό έλλειμμα το οποίο και ελέγχεται από την τρόικα

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 49.993 εκατ. ευρώ και εμφανίζονται μειωμένα κατά 1,7% έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010 όταν ο στόχος που είχε τεθεί ήταν για αύξηση τους φέτος κατά 0,9% Η υστέρηση έναντι του στόχου για το ίδιο διάστημα οφείλεται σε καθυστερήσεις είσπραξης των φορολογικών εσόδων που προέκυψαν από την απεργία, τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου, των υπαλλήλων των Δ.Ο.Υ. καθώς και από την παράταση που δόθηκε για την καταβολή φορολογικών οφειλών έως τις 20 Ιανουαρίου.

Στη συγκράτηση του ελλείμματος βοήθησαν και οι μεγάλες περικοπές στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, Οι δαπάνες του ΠΔΕ έφτασαν φέτος στα 6,6 δισ. ευρώ έναντι 6,89 δισ. ευρώ της τελευταίας πρόβλεψης (προϋπολογισμός 2012) και αρχικού στόχου 8,5 δισ. ευρώ, περιορίζοντας ισόποσα την διάθεση πιστώσεων στην πραγματική οικονομία. Τα έσοδα από την άλλη πλευρά εμφανίζονται αυξημένα στα 3,8 δισ. ευρώ (έναντι στόχου 3,38 δισ. ευρώ) λόγω αυξημένων αναδρομικών εισφορών της Ε.Ε.

Στο μέτωπο των δαπανών, παρατηρείται επίσης μεγαλύτερη συγκράτηση (οι πρωτογενείς δαπάνες διαμορφώθηκαν στα 51,4 δισ. ευρώ από 51,8 δισ. ευρώ που αναμενόταν). Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 1.899 εκατ. ευρώ ή 2,8% έναντι του 2010. Η αύξηση αυτή οφείλεται αποκλειστικά στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 3.125 εκατ. ευρώ ή 23,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Οι πρωτογενείς δαπάνες αντίθετα, παρουσιάζονται μειωμένες κατά 1,3% ή 703 εκατ. ευρώ παρά την αύξηση των δαπανών για ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνική προστασία κατά 1.945 εκατ. ευρώ ή 12,8%. Βασικοί αποδέκτες των εν λόγω αυξημένων δαπανών ήταν:

- Τα Ασφαλιστικά Ταμεία κατά 1.232 εκατ. ευρώ (κυρίως το ΙΚΑ κατά 1.446 εκατ. ευρώ ο ΟΑΕΕ κατά 70 εκατ. ευρώ και το ΝΑΤ κατά 24 εκατ. ευρώ εξαιτίας της μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές.

- Ο ΟΑΕΔ για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας κατά 385 εκατ. ευρώ και

- Τα νοσοκομεία κατά 558 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των προμηθειών του έτους 2011 (δόθηκαν επιπλέον 68 εκατ. ευρώ για την καταβολή οφειλών από προμήθειες παρελθόντων ετών).

Read more...

Ο Βενιζέλος μαζεύει υπογραφές και ζητάει εκλογές για νέο πρόεδρο εδώ και τώρα!









Ο Βενιζέλος μαζεύει υπογραφές και ζητάει εκλογές για νέο πρόεδρο εδώ και τώρα!
Κείμενο υπογραφών διακινείται τις τελευταίες ώρες, μεταξύ των βουλευτών και των μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με αίτημα την εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση, μέσα στον Ιανουάριο!

Το κείμενο διακινούν στελέχη προσκείμενα στον Ευ. Βενιζέλο πράγμα που προκαλεί την εντύπωση ότι ο υπουργός Οικονομικών προσπαθεί να εξαργυρώσει στο εσωκομματικό πεδίο, την θετική κατάληξη που όπως όλα δείχνουν θα έχει η διαπραγμάτευση για το PSI.

Θυμίζουμε ότι πριν ελάχιστες ώρες, η γραμμή Βενιζέλου ήταν η εκλογή νέου προέδρου από ένα χώμα μεγαλύτερο του Εθνικού Συμβουλίου και μικρότερο του Συνεδρίου.

Ωστόσο, στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή των υπουργών, ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος είχε πει ότι η εκλογή νέου προέδρου θα πρέπει να γίνει ή άμεσα ή να καθυστερήσει πολύ. Επιπροσθέτως, ο Π. Κουκουλόπουλος- στενός συνεργάτης του υπουργού οικονομικών, είχε μιλήσει για διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών στις 29 Ιανουαρίου.

Η διενέργεια εκλογών μέσα στο μήνα, πόρρω απέχει από τη βούληση του κ. Παπανδρέου, αλλά και το περιεχόμενο της χθεσινής επιστολής της Άννας Διαμαντοπούλου.




Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Read more...

Δεν συζητά η ΓΣΕΕ για τους μισθούς υπό την απειλή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

Δηλώσεις Παναγόπουλου


H Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν τίθεται προς διαπραγμάτευση, δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος
H Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν τίθεται προς διαπραγμάτευση, δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος (Φωτογραφία: Phasma )


«Κανένας διάλογος δεν μπορεί να γίνει υπό την δαμόκλειο σπάθη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση με τους εργοδοτικούς φορείς για τα μέτρα που αξιώνει η τρόικα γύρω από τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.

Ταυτοχρόνως, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ξεκαθάρισε οτι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν τίθεται προς διαπραγμάτευση, ούτε όσα περιλαμβάνονται σε αυτήν. Ο μόνος διάλογος αφορά τα κόστη εκτός των μισθών.

Αναλυτικά ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Στο διάλογο με τους εργοδότες η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν τίθεται προς διαπραγμάτευση. Και στην ΕΓΣΣΕ ό,τι και αν λένε οι εκπρόσωποι των δανειστών περιλαμβάνονται και τα δώρα και οι αυξήσεις και οι ωριμάνσεις. Αυτά επ' ουδενί τα διαπραγματευόμαστε. Ο μόνος διάλογος που μπορεί να γίνει είναι για κόστη που δεν αφορούν τους μισθούς και βεβαίως κανένας διάλογος δε μπορεί να γίνει υπό τη δαμόκλειο σπάθη, υπό την απειλή ότι μπορεί να εκδοθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Μια τέτοια ενέργεια θα είναι πράξη που κοινοβουλευτικά θα βρίσκεται στα όρια και σίγουρα καταπατά το σύνταγμα που κατοχυρώνει την αυτονομία των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Στηρίζει τον Εφραίμ η Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκεψη Ιερώνυμου στον Κορυδαλλό

Η Εκκλησία εκφράζει «την συμπάθεια απάντων των μελών Αυτής προς τον δοκιμαζόμενο καθηγούμενο αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΙΣ
Η Εκκλησία εκφράζει «την συμπάθεια απάντων των μελών Αυτής προς τον δοκιμαζόμενο καθηγούμενο αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΙΣ


Αθήνα
Στο πλευρό του προφυλακισμένου για την υπόθεση Βατοπαιδίου, ηγούμενου Εφραίμ, τάσσεται με ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Αρχιεπίσκοπός Ιερώνυμος θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες τον Εφραίμ στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ), αναφερόμενη στην προφυλάκισή του τις ημέρες των Χριστουγέννων, του κάνει λόγο για «παραβίαση των ιερών θεσμίων και μη τήρηση των εκ του αυτοδιοικήτου του Αγίου Όρους απορρεόντων καταστατικών όρων».

«Το γεγονός τούτο, το οποίο έχει καίρια πλήξει το κύρος της Εκκλησίας μας και δικαιολογημένως έχει βαθύτατα λυπήσει το ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος και πέραν των ορίων αυτής, ταυτοχρόνως έχει προκαλέσει και σοβαρό προβληματισμό και αυστηρά κριτική διακεκριμένων επιστημόνων του νομικού κόσμου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΙΣ, που συνεδρίασε την Πέμπτη.

Η Εκκλησία εκφράζει «την συμπάθεια απάντων των μελών Αυτής προς τον δοκιμαζόμενο καθηγούμενο, εκφράζουσα άμα και την ευχή και την ελπίδα όπως σύντομα επανεξετασθεί ψυχραιμότερα το ενδεχόμενο αποφυλακίσεώς του».

Ως έμπρακτη μάλιστα έκφραση της στήριξης της προς τον ηγούμενο Εφραίμ, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τον επισθεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Κοντά στο 1.000.000 επισήμως οι άνεργοι στην Ελλάδα!

Η θλιβερή πραγματικότητα της κρίσης


http://img.protothema.gr/69467FBB83215932C817D3DB64CE8872.jpg
Στο 18,2% αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2011, από 13,5% που ήταν τον Οκτώβριο του 2010 και 17,5% το Σεπτέμβριο του 2011.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 219.478 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (αύξηση 32,1%) και κατά 45.869 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011 (αύξηση 5,3%) και διαμορφώθηκαν σε 903.525 άτομα.

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.065.775 άτομα. Μειώθηκαν δηλαδή κατά 303.768 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (μείωση 7,0%) και αυξήθηκαν κατά 14.666 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011 (αύξηση 0,4%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθαν σε 4.382.356 άτομα. Αυξήθηκαν δηλαδή κατά 118.605 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (αύξηση 2,8%) και μειώθηκαν κατά 57.694 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011 (μείωση 1,3%).

"Οι μισθοί πείνας και η ελαστική εργασία δεν αντιμετωπίζουν την αύξηση της ανεργίας. Τη συγκαλύπτουν και κυρίως την αξιοποιούν, για να σύρουν όλη την εργατική τάξη στην πιο στυγνή εκμετάλλευση και στην εξαθλίωση" σχολιάζει το γραφείο Tύπου του KKE.

Read more...