Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί-εξπρές των ακινήτων...


 

Με τιμές εκκίνησης τις πολύ χαμηλές εμπορικές αξίες αντί των αρκετά πιο υψηλών αντικειμενικών τιμών θα διενεργούνται το 2015 οι πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη προς τις τράπεζες, σύμφωνα με ρύθμιση-βόμβα που συμπεριέλαβαν στο...
πολυσέλιδο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.
Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα από τον Ελεύθερο Τύπο:
Πηγή: Τύπος της Κυριακής

Read more...

Ενα ουσιαστικό συνεδριο ΠΑΣΟΚ, μονο αβεβαιότητες δεν μπορεί να προκαλεί....


 
Η παρέμβαση του Γ. Παπανδρεου, ήλθε να επιβεβαιώσει την απαίτηση και το αίτημα χιλιάδων στελεχών μελών και φίλων του κινήματος, για την διενέργεια συνεδρίου ΠΑΣΟΚ, που θα...

συζητούσε και θα αποφάσιζε σε μια κρίσιμη καμπή για όλους και για όλα και οχι συνεδρίου διάλυσης και περιθωριοποίησης του ΠΑΣΟΚ δια της πονηράς διολισθησεως, σε Δημοκρατική παραταξη,και των  συγκολήσεων κάποιων προσώπων σε επίπεδο κορυφής,που ηταν ΠΑΣΟΚ και κάποιων που έφυγαν και ξαναγύρισαν στο ΠΑΣΟΚ. 
Ενα συνεδριο προοδευτικών αποφάσεων και δεσμεύσεων για πολιτικές και για πρόσωπα .
 
Ειναι μια πρόταση ουσιαστικής και επιτακτικής ανάγκης να εκφραστούν τα μέλη και οι φίλοι του κινήματος για το τι θέλουν και οχι οι οπαδοί μιας δήθεν κανονικότητας,για την με καθε τροπο διαφύλαξη της οποίας εξουσίας,και των συγκολησεων κορυφής.
 
Αυτό το αίτημα των χιλιάδων μελών και φίλων το εκφράσαμε στις 13 Οκτωβρίου και ως κινηση 75 ΠΑΣΟΚ .
 
Για δε την αβάσιμη επίκληση οτι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προκαλεί αβεβαιότητα,
Ας αναλογιστούν όλοι εκείνοι που την προκάλεσαν και το 2011και το 2012 ,οταν η χώρα και οι άνθρωποι ηταν επισης σε μια δύσκολη καμπή,με την ανατροπή της εκλεγμένης με 44% κυβέρνησης Παπανδρεου  οχι στο τέλος αλλα μεσουσης της τετραετίας.
 
Ενα συνεδριο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προκαλεί καμία απολύτως αβεβαιότητα .
 
Ενα συνεδριο ΠΑΣΟΚ οταν ειναι ουσιας μπορεί να ανοίγει δρόμους και να δεσμεύσει για πολιτικές που να αντιστοιχούν στην φυσιογνωμία και τις διαχρονικές αξίες του κινήματος.


cretalive.gr

Read more...

Πώς προσπάθησε να σβήσει τα «ίχνη» ο Γ. Καρατζαφέρης...


 
Πλήρη «χαρτογράφηση» των χρημάτων που διαθέτει σε υπεράκτια εταιρεία (Catalina) o πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, και υπολογίζονται σε...
περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ, έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιες αρχές, με αποκαλυπτικά στοιχεία για κινήσεις που έκανε προκειμένου να αποκρύψει τα ίχνη του χρήματος και να εξαφανίσει τα σε βάρος του στοιχεία. Οπως προκύπτει από τα έγγραφα της δικογραφίας, που έχει σχηματιστεί για τις παράνομες πληρωμές που αφορούν την προμήθεια των ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης Super Puma, τα οποία έφερε στο φως η έρευνα της Αρχής για το ξέπλυμα με επικεφαλής τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παν. Νικολούδη και η Εισαγγελία Διαφθοράς, μόλις άρχισαν οι έρευνες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ «από κάπου» πληροφορήθηκε τις ενέργειες των δικαστικών αρχών. Και η αντίδρασή του ήταν να προσπαθήσει να εξαφανίσει τα ίχνη του χρήματος, αλλάζοντας πιστωτικά ιδρύματα, φορολογικούς παραδείσους, επωνυμίες στην υπεράκτια εταιρεία του, εκπροσώπους της και κατευθύνοντας τελικά τα χρήματα από την offshore σε trust. 
Οι έρευνες για τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τις παράνομες πληρωμές στο εν λόγω εξοπλιστικό πρόγραμμα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», ξεκίνησαν το 2012 από την Αρχή για το ξέπλυμα, αξιοποιώντας, ανάμεσα σε άλλα (π.χ. ανώνυμες επιστολές και όχι μόνο) και μία εσωτερική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που είχε διενεργήσει έλεγχο σε υποκατάστημα ελληνικής τράπεζας στο Λονδίνο.
 
Στην έκθεση αυτή, που υπάρχει στη δικογραφία, η Τράπεζα της Ελλάδος σημείωνε ως ύποπτες τις συναλλαγές από τις εταιρείες των επιχειρηματιών Αλέξανδρου Τσάτσου και Σταύρου Κομνόπουλου προς την εταιρεία συμφερόντων του Γιώργου Καρατζαφέρη.
 
Οταν οι έρευνες της Αρχής προχώρησαν και η Εισαγγελία Διαφθοράς εισήλθε δυναμικά στο παιχνίδι, ζητώντας τον Μάρτιο του 2014 επίσημα δικαστική συνδρομή για να επιβεβαιώσει τα επιβαρυντικά στοιχεία για διακίνηση μαύρου χρήματος, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, όπως αποκαλύπτεται πλέον από έγγραφα, προέβη στις εξής κινήσεις:
 
1. Κλείνει την υπεράκτια εταιρεία Catalina και μεταφέρει τον λογαριασμό της σε άλλη τράπεζα.
 
2. Αλλάζει την επωνυμία της υπεράκτιας εταιρείας του σε Sunshine Delight Ltd και αλλάζει -και πάλι- τράπεζα αλλά και φορολογικό παράδεισο.
 
3. «Φεύγει» από την τράπεζα Julius Baer και πηγαίνει στην τράπεζα RBS, στα νησιά Gernsey.
 
Ωστόσο, όσο ο Γιώργος Καρατζαφέρης προσπαθεί να εξαφανίσει το χρήμα και τα ίχνη του, τόσο η Αρχή για το ξέπλυμα αυξάνει τις υποψίες της για την προέλευση των χρημάτων και βρίσκεται στο «κατόπι» του. Τηρώντας τη βασική αρχή «ακολούθα το χρήμα», η Αρχή παρακολουθεί επισταμένως τις κινήσεις Καρατζαφέρη και διαπιστώνεται ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προβαίνει σε μία ακόμα κίνηση.
 
Συγκεκριμένα, κλείνει και την Sunshine Delight, αμέσως μετά ιδρύει άλλο νομικό πρόσωπο (trust) και μεταφέρει τον λογαριασμό του από τα νησιά Gernsey στα νησιά Jersey. Ο ίδιος, μάλιστα, βγαίνει εντελώς «από το κάδρο» και τοποθετεί την αδελφή του και τον γιο του ως δικαιούχους του trust, που φέρει την επωνυμία «Τhe Feriska Trust».
 
Οι κινήσεις του, που προκαλούν από την αρχή υποψίες στις αρμόδιες αρχές, επιβεβαιώνονται πλήρως από τα αιτήματα της δικαστικής συνδρομής που αποστέλλουν από τον περασμένο Μάρτιο οι εισαγγελείς Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος. Τα έγγραφα που φθάνουν στην Εισαγγελία Διαφθοράς (επικεφαλής η Ελένη Ράικου) δεν αφήνουν αμφιβολία για την κατάθεση 1,6 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Καρατζαφέρη από εταιρεία των Τσάτσου και Κομνόπουλου.
 
Οι εισαγγελείς στέλνουν τα αποκαλυπτικά έγγραφα που έχουν στα χέρια τους στον αρμόδιο εισαγγελέα για το «πόθεν έσχες» Παναγιώτη Μπρακουμάτσο και από εκεί το θέμα φθάνει στη Βουλή. Η έρευνα της αρμόδιας επιτροπής αποδεικνύει ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν είχε δηλώσει την υπεράκτια εταιρεία του, παρά μόνον στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και ασφαλώς ούτε και τα ποσά, 6 εκατ., που είχε σε λογαριασμούς της.
 
Τώρα οι δικαστικές αρχές ερευνούν σε βάθος την προέλευσή τους, αλλά και δεύτερη εταιρεία του Γιώργου Καρατζαφέρη, που έχει επίσης εντοπιστεί. Φέρει την επωνυμία Homeric και έχει ήδη ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών της και η όποια κίνησή της. Οι δικαστικές έρευνες, άλλωστε, για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιες αρχές, βρίσκονται ακόμα στην αρχή...



πηγη KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

Read more...

Βίντεο ντοκουμέντο Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του πιστολέρο στο Μικρολίμανο


Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του πιστολέρο στο Μικρολίμανο
Σύμφωα με μαρτυρίες ο δράστης φώναζε «απόψε θα πεθάνετε όλοι»   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
8 φωτογραφίες
Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό του άνδρα, ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας 15 άτομα.
Οι έρευνες εστιάζονται στο κέντρο της Αττικής, αλλά και εκτός Αθηνών, ενώ σε επιφυλακή είναι η αστυνομία στα σύνορα ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να διαφύγει από εκεί ο δράστης.
Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής εννέα άτομα με τραύματα στα χέρια και τα πόδια, ενώ άλλοι έξι αναχώρησαν από τα νοσοκομεία, αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.
Συγκεκριμένα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στο «Αττικό», ανάμεσά τους και νεαρή γυναίκα που τραυματίστηκε στο κεφάλι και σύμφωνα με πληροφορίες δεν διατρέχει κίνδυνο.
Επίσης, δύο άτομα χειρουργήθηκαν στο θώρακα στο «Ερυθρό». Άλλα δύο άτομα, που τραυματίστηκαν από θραύσματα, νοσηλεύονται στον «Ευαγγελισμό» και στο «Θριάσιο».
Τέλος με διαμπερές τραύμα νοσηλεύεται στο ΚΑΤ νεαρή γυναίκα.
Η αστυνομία έχει ήδη στη διάθεσή της φωτογραφία του δράστη και βίντεο από το σημείο της «τυφλής» αιματηρής επίθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί άδεια από τον εισαγγελέα για να δοθούν στη δημοσιότητα η φωτογραφία και τα στοιχεία του δράστη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα άνδρα περίπου 30 ετών, αλβανό υπήκοο, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ληστείες και άλλα αδικήματα αλλά δεν έχει οδηγηθεί ποτέ στις φυλακές.

Ο φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε σχέσεις με συμμορία αλλοδαπών, η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο ναρκωτικών και την πορνεία. Τα περισσότερα μέλη της ομάδας είχαν κάποια στιγμή συλληφθεί. 
Οι αστυνομικοί ερευνούν επίσης το ενδεχόμενο ο δράστης να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Οι κάλυκες από το καλάσνικοφ έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να συγκριθούν με εκείνους που είχαν βρεθεί σε επίθεση στο Μεταξουργείο, στην οποία είχε σκοτωθεί ένας θαμώνας εντός του καταστήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρώτη εξέταση στους κάλυκες φαίνεται πως το συγκεκριμένο καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στο Μικρολίμανο δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί. Ωστόσο η εξέταση συνεχίζεται.
Επίσης, επειδή σε προηγούμενες επιθέσεις ο φερόμενος ως δράστης είχε συνεργό που οδηγούσε το τζιπ από το οποίο πυροβολούσε, η αστυνομικοί πιθανολογούν ότι πιθανώς αυτός μπορεί να κρύβει τον πιστολέρο του Μικρολίμανου.

Βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Mega

Το χρονικό της υπόθεσης

Με τη φράση «θα πεθάνετε όλοι» εισέβαλε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κλαμπ του Μικρολίμανου ο δράστης του μακελειού και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με το καλάσνικοφ σκορπίζοντας τον πανικό σε θαμώνες και περιοίκους.

Ο δράστης διασκέδαζε στο κλαμπ επί της Ακτής Δηλαβέρη, όταν ξαφνικά έφυγε για περίπου ένα τέταρτο της ώρας και στη συνέχεια επέστρεψε έχοντας μαζί του το καλάσνικοφ.

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Αμέσως μετά, αφού απείλησε πελάτες και υπαλλήλους, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σπέρνοντας τον πανικό στους θαμώνες αλλά και στους περιοίκους.

Μετά την επίθεση ο ένοπλος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, διέφυγε με όχημα, πιθανότατα ταξί, ο οδηγός του οποίου αναζητείται επίσης.

«Τέτοιου είδους γεγονότα μάς θλίβουν και μας σοκάρουν ταυτόχρονα. Επικοινώνησα με τον γγ του υπουργείου Υγείας κ. Κοντοζαμάνη και με τον Ταξίαρχο κ. Τσαρδινάκη, έτσι ώστε να έχω πλήρη εικόνα για το περιστατικό. Εύχομαι στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν ταχεία ανάρρωση και ευελπιστώ η Ελληνική Αστυνομία να συλλάβει το ταχύτερο δυνατόν το δράστη για να αποδοθεί δικαιοσύνη» δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...