Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ Το ΠΑΣΟΚ… ζει ένα δράμα με τα οικονομικά



to-pasok…-zei-ena-drama-me-ta-oikonomika 
Δραματική είναι η κατάσταση γύρω από τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Οι επιτελείς του κόμματος θα πρέπει να βρουν ως τις 20 Αυγούστου γύρω στις 200.000 ευρώ για να εξοφλήσουν οφειλές προς τον ιδιοκτήτη του κτιρίου της Ιπποκράτους, ενώ την Δευτέρα έχουν δεσμευτεί ότι θα καταβάλουν έστω μία μικρή προκαταβολή από τα καθυστερούμενα!

Είναι γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της Ιπποκράτους αιφνιδίασε τον οικονομικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚΝίκο Σαλαγιάννη όταν εμφανιζόμενος προ ημερών στα κεντρικά γραφεία του κόμματος απείλησε μεέξωση και ταυτόχρονη κατάσχεση του εξοπλισμού!

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ιδιοκτήτης δεν εμφανίστηκε στο ΠΑΣΟΚ για απλή συζήτηση αλλά ότι συνοδευόταν από δικαστικούς επιμελητές που πήγαν να θυροκολλήσουν δικαστικές αποφάσεις. 

Αυτό απετράπη όταν ο κ. Σαλαγιάννης αναγκάστηκε να υπογράψει χαρτί (τύπου επιστολής) με την οποία βεβαιώνει τον ιδιοκτήτη ότι το αργότερο σε τρεις μήνες από σήμερα  το ΠΑΣΟΚ θα έχειεκκενώσει την Ιπποκράτους έχοντας όμως καταβάλει τις οφειλές.

Οι οφειλές ανέρχονται σ' ένα ποσό που υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ! Πρόκειται για χρεωστούμεναπροηγούμενων ετών από μισθωτήρια που δεν είχαν καταβληθεί. Από τον Μάρτιο του 2012 έως και τον Μάιο του 2013 το ΠΑΣΟΚ έχει πληρώσει όλα τα ενοίκια. Εκκρεμούν όμως ανεξόφλητα μισθωτήρια από το παρελθόν (επί περιόδου Παπανδρέου δηλαδή) για τα οποία είχε γίνει συμφωνία να αποδοθούν τμηματικά όταν εκδόθηκε πέρυσι τον Μάιο η πρώτη δικαστική απόφαση για έξωση του ΠΑΣΟΚ από το κτίριο της Ιπποκράτους.

Τώρα πλέον ο κ. Σαλαγιάννης έκανε μία νέα συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου να εξοφλήσει τις οφειλές ως τον Αύγουστο υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα καταβληθεί το 100% αυτών αλλά το 50%, ήτοι περίπου 200.000 ευρώ!

Όλα αυτά σημαίνουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει άμεσα να αναζητήσει πόρους μεταξύ μελών και φίλων και ταυτόχρονα να βρει νέο κτίριο στο οποίο θα εγκατασταθούν οι υπηρεσίες του. Η πιο εύκολη λύση είναι η Χαριλάου Τρικούπη όμως το κτίριο χρειάζεται ανακαίνιση, δηλαδή χρήματα που δεν υπάρχουν!

Από την άλλη με βάση όσα έχουν γραφτεί και δει το φως της δημοσιότητας για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ οι επιτελείς του κόμματος συναντούν ήδη επιφυλακτικές αντιδράσεις από ιδιοκτήτες άλλων κτιριακών εγκαταστάσεων που εμφανίζονται δύσπιστοι απέναντι στην ικανότητα του κόμματος να αντεπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις τους.


Άρτεμις Παραδείσου 
http://newpost.gr

Read more...

H ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΕΜΒΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ Ο Καρατζαφέρης περιμένει την πρόσκληση από τον Σαμαρά



o-karatzaferis-perimenei-tin-prosklisi-apo-ton-samara 
Πριν τέσσερα χρόνια, στις ευρωεκλογές του 2009, τα χαμόγελα περίσσευαν για τον ΓιώργοΚαρατζαφέρη. Ο ΛΑΟΣ κατέγραφε μια δυναμική παρουσία και τα ποσοστά του ήταν σε υψηλά νούμερα. Το κλίμα ευφορίας στα γραφεία του κόμματος, επί της οδού Καλλιρόης, ήταν εμφανές.

Ο «Γιώργαρος» για πολλούς, ήταν ο άνθρωπος που γύρισε…το ματσάκι, και είδε τη γαλάζια γη, να γυρίζει, αφού ο ίδιος βρέθηκε τότε  σε καλύτερη θέση, εννέα χρόνια μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ(έγινε το 2000), λόγω του χαρακτηρισμού «Σαλώμη» στον Αρη Σπηλιωτόπουλο, σε μια συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο που διηύθυνε ο Γιώργος Κύρτσος.
 
Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Ακολούθησαν οβιδιακές μεταμορφώσεις του Γ. Καρατζαφέρη. Ο ίδιος ακολούθησε μια καλή σχετικά πορεία και κατάφερε να παίζει…«μπάλα στο σύστημα», όπως του άρεσε να λέει. Τότε ήταν ο περιζήτητος πρόεδρος από όλους. Πολλοί τον αναζητούσαν για μια πληροφορία, για μια είδηση, για ένα σχόλιο.
 
Ο ίδιος ήξερε καλά το παιχνίδι και φρόντιζε να έχει ανοικτές πόρτες, ακόμα και με μεγάλα συγκροτήματα τύπου, παρά τους παλαιότερους χαρακτηρισμούς περί ακροδεξιάς. Ο ίδιος πάλεψε αρκετά και πολλοί θυμούνται τις προβλέψεις του, όπως στα τέλη του Ιανουαρίου του 2009, περίπου δυόμιση χρόνια, πριν υπάρξει η κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, και παρά τη διαφαινόμενη έλευση του Γιώργου Παπανδρέου όπως και έγινε,  όταν τον πρότεινε για πρωθυπουργό σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
 
Ο Καρατζαφέρης ήταν ο χρήσιμος παίκτης για το σύστημα, το οποίο τον αξιοποίησε στο έπακρον και όταν δεν τον χρειάστηκε τον αποδόμησε: η φυγή από το ΛΑΟΣ των Άδωνι Γεωργιάδη και ΜάκηΒορίδη και η μετακίνησή τους στη ΝΔ, ήταν ένα καθοριστικό κτύπημα. Ουσιαστικά ήταν η αρχή του τέλους.
 
Η αποχώρηση των Γεωργιάδη-Βορίδη ήταν το πιο ηχηρό κτύπημα που δέχθηκε από το σύστημα, αλλά όλα αυτά ξεχνιούνται πολύ εύκολα. Ο Μακιαβέλι έχει γράψει πολλά επί της πολιτικής. Το βασικό είναι ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και επειδή στην πολιτική όλα ανατρέπονται, αυτή την περίοδο στη ΝΔ συζητείται η επιστροφή του Καρατζαφέρη.
 
Μένει να δούμε σε ποιο σημείο θα γίνει, εάν θα είναι στο συνέδριο της ΝΔ ή λίγο αργότερα, αλλά και τι συμφωνία θα υπάρξει με τον Αντ. Σαμαρά. Το ρόλο του διαμεσολαβητή έχει παίξει εδώ και πάρα πολύ καιρό ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
 
Ο υπουργός Εξωτερικών είχε πάντα καλές σχέσεις μαζί του και ως άνθρωπος της σύνθεσης και όχι των αντιθέσεων, φρόντισε να κρατά ζεστή τη σχέση μεταξύ των δυο πλευρών. Τώρα, ήρθε η ώρα να γίνει το βήμα. Το παρελθόν είναι παρελθόν και κανείς δεν το αναμοχλεύει. Και ως εκ τούτου κανείς δεν σκέφτεται χαρακτηρισμούς του Καρατζαφέρη για το Σαμαρά, όπως «τρελΑντώνης» και διάφορα άλλα που έλεγε κατά καιρούς, θεωρώντας ότι χωρίς αυτόν ο Σαμαράς δεν θα έβλεπε εξουσία.
 
Ο Καρατζαφέρης είναι ο χρήσιμος παίκτης αυτή τη στιγμή για τη ΝΔ στη μάχη κατά της Χρυσής Αυγής, που μόνο εύκολη δεν θα είναι, ενώ παραμένει δυνατός ο Καμμένος, αν και υπάρχει σχέδιο διεμβολισμού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τη φυγή βουλευτών.
 
Ο Καρατζαφέρης αποτελεί -κατά τους εισηγητές της επιστροφής του στη ΝΔ- τον άνθρωπο που θα κερδίσει τον υπερσυντηρητικό και απογοητευμένο νεοδημοκράτη ψηφοφόρο.
 
Τις τελευταίες ημέρες γίνονται αμοιβαία ανοίγματα και ο Καρατζαφέρης έδωσε το στίγμα των δικών του προθέσεων, με δήλωση την οποία έκανε στο «Εθνος της Κυριακής» για το συνέδριο της ΝΔ που θα γίνει τον Ιούνιο, αλλά και τον ρόλο που αυτό θα πρέπει να διαδραματίσει στις εξελίξεις στην κεντροδεξιά.
 
«Το συνέδριο της ΝΔ δεν μπορεί να είναι ένα εσωστρεφές συνέδριο σαν τα προηγούμενα. Πρέπει να είναι ένα συνέδριο που θα χαράξει προοπτική μιας άλλης πολιτικής προσέγγισης των αναγκών του τόπου. Η -μια απο τα ίδια- θα απογοητεύσει το σύνολο του αστικού κόσμου και θα ανοίξει τα πανιά στους έξαλλους και επιπόλαιους», σημείωσε.

Ο Σαμαράς έχει δεχθεί εισηγήσεις και μάλλον θα το πράξει, να προσκαλέσει τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ στο συνέδριο, σε μια κίνηση που μπορεί να εκληφθεί και ως «πολιτικός αρραβώνας».
 
Ο Καρατζαφέρης, στη γωνιά του πολιτικού συστήματος, είναι λογικό να θέλει να επιστρέψει και ετοιμάζεται για την ολική επαναφορά, ξεχνώντας τι έλεγε στο παρελθόν. «Πρέπει όλοι σε αυτόν τον τόπο να σκεφτόμαστε με γνώμονα όχι το συμφέρον των κομμάτων, αλλά το τι υπηρετεί το Έθνος. Ο ΛΑΟΣ μένει σταθερός στο δόγμα: "εν οίδα, την πατρίδα"» δήλωσε και όλοι κατάλαβαν ότι η επιστροφή δεν αργεί.
 
Περίπου 13 χρόνια μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ (το 2000) θα λάβει και αυτός, έστω καθυστερημένα, το μερίδιό του από τα «κοινόχρηστα» της «δεξιάς πολυκατοικίας». Το ζητούμενο είναι πως θα αντιδράσουν και οι άλλοι ένοικοι και κυρίως ο πραγματικός ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας, δηλ. η ομάδα των «καραμανλικών».


Ιωάννης Μαρτέλλος
http://newpost.gr/

Read more...

Αυτοκατάργηση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας



Ανοίγει ο δρόμος για τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα. Προς κατάργηση οι συνιστώσες, που θα γίνουν "ιδελογικές τάσεις". Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΕ του κόμματος

Προσκλητήριο για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, απηύθυνε, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στη Βουλή, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι "από εδώ και στο εξής, πρέπει να δείξουμε μηδενική ανοχή απέναντι στις συμμορίες, απέναντι στους υβριστές της δημοκρατίας και της ιστορίας του λαού μας που έδωσε φόρο αίματος στους ναζί, αγωνιζόμενος για την ελευθερία και τη δημοκρατία".
Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε και ένα δεύτερο προσκλητήριο, στο εσωτερικό του κόμματος, στα μέλη και τα στελέχη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να κάνουν τολμηρά βήματα για τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, με αυτοκατάργηση των συνιστωσών και των μηχανισμών τους και τη μετεξέλιξή τους σε ιδεολογικές τάσεις.
Στην αναφορά του για την πορεία μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι συνιστώσες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της ριζοσπαστικής αριστεράς και πρόσθεσε ότι ήταν ένα πετυχημένο ιστορικό πείραμα για την ανασυγκρότηση της αριστεράς και την ιδεολογική και προγραμματική της επαναθεμελίωση. Ανταποκρίθηκε στο αίτημα για την ευρύτερη δυνατή ενότητα των αριστερών ριζοσπαστικών δυνάμεων.
Τώρα, όμως, είπε, είναι η ώρα να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα, στην εμβάθυνση και μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών σε ΣΥΡΙΖΑ των μελών. Ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για συγκρότηση ενός πλειοψηφικού ρεύματος μέσα των κοινωνία, ενός ρεύματος με ενιαία αριστερή ριζοσπαστική ταυτότητα. Αυτό που χρειάζεται, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι οργανωτική και πολιτική συνοχή, η οποία είναι και η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει την πλήρη κατοχύρωση των δημοκρατικών λειτουργιών. Χρειάζεται δηλαδή, ένας και όχι δεκατρείς χώροι υποδοχής μελών, και οργανωτικής ένταξης. Χρειάζεται περισσότερη δυνατότητα για σύνθεση απόψεων, και όχι για παραταξιακές μετωπικού χαρακτήρα συμφωνίες ή αποκλίσεις στο εσωτερικό μας.
Επισήμανε ότι υπάρχουν συνιστώσες που είναι ώριμες να αυτοδιαλυθούν και τα μέλη τους να περάσουν ως φυσικά πρόσωπα στον ενιαίο φορέα. 'Αλλες να μετασχηματιστούν από συνιστώσες του παλιού ΣΥΡΙΖΑ που ήταν συνασπισμός κομμάτων σε διακριτά πολιτικά μορφώματα του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, που ούτως ή άλλως δε μπορεί και δε θα θέλαμε να μην είναι πλουραλιστικός.
Η πρόταση του κ. Τσίπρα είναι ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει πίσω τα ξεχωριστά ψηφοδέλτια που υποβάλλουν οι εσωκομματικές παρατάξεις στις διαδικασίες εκλογής οργάνων. Σήμερα, υπογράμμισε, η κάθοδος σε ξεχωριστή λίστα δε χρησιμεύει ως δικαίωμα στην εκπροσώπηση στα όργανα μειοψηφιών, αλλά ως πολιτική δήλωση διαφοροποίησης από τη δημόσια ενιαία εικόνα του κόμματος. Και αυτό δεν βοηθά στο βάθεμα της δημοκρατίας μέσα στο κόμμα. Αλλά στο να διαιωνίζεται μια εικόνα εσωτερικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης.
Επίσης, πρότεινε, το εκάστοτε σώμα,( σ.σ.προφανώς το συνέδριο) να αποφασίζει κατά πλειοψηφία τη διαδικασία της εκλογής και να μην επιβάλλεται, δηλαδή, κάθε φορά, στο όνομα δήθεν του δικαιώματος της αναλογικής εκπροσώπησης της μειοψηφίας, ο τρόπος εκλογής στα όργανα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε τέλος ότι είναι αναγκαία η πολιτική βούληση για να αντιμετωπιστούν τα θέματα αυτά και να οδηγήσουν σε συνεννόηση και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, τότε θα πρέπει να αποφασίσει η βάση του κόμματος.
"Κινδυνεύει η δημοκρατία"
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε την ομιλία του στην ΚΕ, που θα συζητήσει τις Θέσεις και το Κασταστικό ενόψει του συνεδρίου του Ιουλίου, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη Χρυσή Αυγή, αλλά σημειώνοντας παράλληλα με έμφαση τα δεινά που προκαλεί ο φασισμός.
Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η χθεσινή ημέρα στη Βουλή ήταν αποκαλυπτική, καθώς αποκαλύφθηκε ότι το δημόσιο αγαθό που κινδυνεύει αυτή τη στιγμή περισσότερο, είναι η δημοκρατία.
Το μνημόνιο και η δημοκρατία, πρόσθεσε, είναι έννοιες εντελώς ασυμβίβαστες και αυτό το βλέπουμε καθημερινά όλο και περισσότερο. Το βλέπουμε στις επιστρατεύεις των απεργών που γίνονται πλέον και προληπτικά. Το βλέπουμε στη συνεχιζόμενη βίαιη και αδικαιολόγητη καταστολή εναντίον των κατοίκων της Χαλκιδικής. Το βλέπουμε και στο αδιάκριτο πια πολιτικό φλερτ της Νέας Δημοκρατίας με την ακροδεξιά.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να προκαλέσει μέσα στο κοινοβούλιο, αμέσως μετά τη συζήτηση για ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που εξαφανίστηκε. Εξαφανίστηκε, σημείωσε, με ευθύνη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και επομένως του ίδιου του πρωθυπουργού. Δεν ήταν εκεί, στη Βουλή, ούτε ένας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ για να επιβεβαιώσει αυτά που ήρθε να πει ο κ. Ρουπακιώτης, δηλαδή ότι δεν συμβαίνει κάτι, το νομοσχέδιο είναι καθ οδόν.
Σκληρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία
Οξύτατη ήταν η κριτική και έναντι της ΝΔ για την οποία ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «η ομάδα μονταζιέρας της ΝΔ προσπάθησε ακόμα και τη στιγμή της αποκάλυψης των νεοναζί να κρατήσει ίσες αποστάσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση, το προεδρείο της Βουλής, και τους νοσταλγούς του Χίτλερ» και τόνισε ότι «η ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων κατέρρευσε παταγωδώς χθες στη Βουλή. Αφορά πλέον μόνο την ομάδα μονταζιέρας της ΝΔ και αμετανόητους ακροδεξιούς συνεργάτες και βουλευτές της».
Το μήνυμα που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, είναι ξεκάθαρο: Η αριστερά είναι εδώ για υπερασπιστεί τη δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα. Από τις γειτονιές ως το προεδρείο της Βουλής, λέγοντας ακόμη ότι "εμείς υψώνουμε μια ασπίδα προστασίας της δημοκρατίας. Μαζί με κάθε δημοκρατικό πολίτη".
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε "να ξεσηκωθεί όχι μόνο η Αριστερά, αλλά ολόκληρος ο δημοκρατικός κόσμος. Ακόμα και οι δημοκράτες που πρόσκεινται στην ΝΔ και παρακολουθούν αμήχανοι τα ακροδεξιά ολισθήματα του Σαμαρά να διαδέχονται το ένα το άλλο".
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Read more...

Από πρωθυπουργός της χρεοκοπίας... φορέας ελπίδας...




Η Bild εκθειάζει τον Αντώνη Σαμαρά...
«Νικητή», χαρακτηρίζει η γερμανική εφημερίδα «Bild» τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και αναφέρεται τόσο στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον Οίκο Fitch, όσο και στον...
χαρακτηρισμό «διασώστης» που χρησιμοποίησε η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Η γερμανική, ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα, φιλοξενεί καθημερινά στο πρωτοσέλιδό της την στήλη «Νικητές και Ηττημένοι», στην οποία παρουσιάζονται προσωπικότητες από όλον τον κόσμο και όλους τους τομείς.

Στο κείμενο που συνοδεύει την αναφορά στον κ. Σαμαρά, η Bild σήμερα γράφει: «Από πρωθυπουργός της χρεοκοπίας σε φορέα ελπίδας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς μπορεί έπειτα από έναν χρόνο στο αξίωμα να επιδείξει επιτυχίες.

Ο Οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε τώρα την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας του, επειδή "υπάρχει σαφής πρόοδος". Η Washington Post τιμά τον Σαμαρά ως "διασώστη". Η άποψη της Bild: Συνεχίστε έτσι!»

Read more...

«Βολές κατά ριπάς» στο βενιζελικό ΠΑΣΟΚ – Τη «σκυτάλη» πήρε ο Πεταλωτής...




crimenet.gr
Συνεχίζεται η σκληρή εσωκομματική κριτική προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με τη «σκυτάλη» σήμερα να παίρνει με δηλώσεις του ο πρώην Υφυπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.
Είχε προηγηθεί ο...
Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι εκδικείται το «παπανδρεϊκό» ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «ρεβανσισμό εσωκομματικής αντιπαράθεσης» και «δημοσιογραφική ομερτά» σε μια σειρά από ΜΜΕ και καταλογίζοντας στον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «βρώμικο εσωκομματικό παιχνίδι».

Χθες, ακολούθησε ο Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος επιτέθηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ο τελευταίος «στρογγυλοκαθόταν στις συνεδριάσεις της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ανάμεσα σε μεγαλοβουλευτές, ενώ οι επαρχιώτες στέκονταν όρθιοι» και συμπληρώνοντας πως η επίθεση της εφημερίδας προς το πρόσωπό του οφείλεται στο γεγονός ότι δεν προσχώρησε ποτέ «στην πολιτική βουλιμία του Βαγγέλη Βενιζέλου».

Στη σημερινή του δήλωση, ο Γιώργος Πεταλωτής ανέφερε πως «Το ΠΑΣΟΚ είναι αποστεωμένο», σημειώνοντας, μεταξύ πολλών άλλων ότι «δυστυχώς τη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ την αντικαταστήσαμε με ένα κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση και μόνο. Στον κ. Σαμαρά σήμερα χαρίζουμε ως ΠΑΣΟΚ το μέτωπο της σοβαρότητας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, για τα οικονομικά του κόμματος, ο ίδιος υποστήριξε ότι περιμένει το πόρισμα, τονίζοντας ότι στοιχεία του αποδεικνύονται χαλκευμένα.

«Ο κ.Παπανδρέου ό,τι και να κάνει θα είναι κατηγορούμενος. Ευθύνη έχουμε όλοι όσοι άσκησαν εξουσία», είπε, προσθέτοντας εαυτόν σε εκείνους που τολμούν να υπερασπίζονται δημόσια τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και τη δική τους πορεία πλάι του.

Είναι άλλωστε, επιλογή του, όπως είπε, να μένει στο κόμμα. «Αλίμονο αν κάθε φορά που άλλαζε αρχηγός έφευγαν όσοι ήταν σε θέσεις με τον προηγούμενο αρχηγό», συνέχισε, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν ξέρει πολιτικά τι θα κάνει στο μέλλον...

Read more...

Εκτόξευση τριών πυραύλων από Β. Κορέα πάνω από Θάλασσα Ιαπωνίας...


Η Βόρεια Κορέα εξαπέλυσε τρεις πυραύλους μικρού βεληνεκούς πάνω από την Θάλασσα της Ιαπωνίας, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα το υπουργείο Άμυνας της Νοτίου Κορέας, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.

Η...
Θάλασσα της Ιαπωνίας, γνωστή στην Κορέα ως Ανατολική Θάλασσα, χωρίζει την κορεατική χερσόνησο από τα ιαπωνικά νησιά.

Η ένταση στη Χερσόνησο της Κορέας φάνταζε να οδεύει προς αποκλιμάκωση κατά τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από την κρίση που ξέσπασε κατά τη διάρκεια του Απριλίου, όταν η Πιόνγκ Γιάνγκ απείλησε πως θα επιτεθεί κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στην ανατολική Ασία.

Παρά ταύτα, από τα τέλη του προηγούμενου μήνα η κατάσταση είχε βελτιωθεί, οδηγώντας τον βορρά να αποσύρει από τις θέσεις τους δύο εκτοξευτήρες πυραύλων Musudan από τα ανατολικά παράλιά της...
skai.gr

Read more...

Το ΣΔΟΕ ξεκινά ελέγχους από τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ...




Για ένταση των ελέγχων, προετοιμάζοντας τη δεύτερη φάση αναδιοργάνωσης των ελεγκτικών Μονάδων, δίνει το υπουργείο Οικονομικών, παίρνοντας το μήνυμα από τις Βρυξέλλες για την ...
ανάγκη αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής εάν και εφόσον η κυβέρνηση δεν θέλει να λάβει νέα μέτρα.

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ από τους εμπλεκόμενους στις λίστες ήτοι στη λίστα Λαγκάρντ, στη λίστα με τους καταθέτες στο Λουξεμβούργο, σε όσους απέκτησαν ακίνητα σε ευρωπαϊκές πόλεις τη τελευταία 3ετία. Επιπλέον, θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε όσους κατέχουν σκάφη αναψυχής δηλωμένα στο Άμστερνταμ, στα εξοπλιστικά προγράμματα προηγούμενων ετών, στις μεγάλες υποθέσεις που αφορούν σε δωροδοκίες και εικονικά τιμολόγια στο Σύστημα Υγείας με άμεσα εμπλεκόμενες ξένες εταιρίες, στις παράνομες εξαγωγές φαρμάκων από φαρμακαποθήκες ανά την Επικράτεια, στα ακίνητα των off shore και στο πόθεν έσχες όσων υποκρύπτονται, στις υποθέσεις παράνομων επιστροφών ΦΠΑ σε αγρότες, στις υποθέσεις λαθρεμπορίας χρυσού και στη δράση ενεχυροδανειστηρίων.

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι άρχισε να αποδίδει η πίεση σε όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής. Από τη φορολογική τακτοποίηση επαγγελματικών σκαφών, αποδόθηκαν 40 εκατ. ευρώ σε ΦΠΑ. Από την υπόθεση εικονικών τιμολογίων σε αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών, όπου τα πρόστιμα έφτασαν στα 300 εκατ. ευρώ, οι εμπλεκόμενοι συμβιβάστηκαν στα 90 εκατ. ευρώ και ήδη ξεκίνησε η καταβολή τους. Από την υπόθεση υπερτιμολογήσεων ιατρικών ειδών, όπου τα πρόστιμα έφτασαν στα 23 εκατ. ευρώ, ο συμβιβασμός έγινε στα 10 εκατ. ευρώ και ήδη ξεκίνησαν οι πληρωμές.

Πέρα από το ΣΔΟΕ, οι Μονάδες υπό τη Γενική Γραμματεία Εσόδων άρχισαν να ξεσκονίζουν φακέλους μεγάλων υποθέσεων. Ήδη οι πρώτες 16 υποθέσεις εμβασμάτων ανατέθηκαν για τα περαιτέρω στη Μονάδα Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου.

Read more...

EKTAMIEΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 4,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ...


Στην εκταμίευση των 4,2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα προχώρησε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε συνέχεια της απόφασης που είχε ...
λάβει το Διοικητικό του Συμβούλιο στις 15 Μαΐου
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα κονδύλια μεταβιβάστηκαν στην Ελλάδα σε μετρητά και η περίοδος ωρίμασης λήγει στις 17 Μαΐου 2043.
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η σημερινή εκταμίευση αποτελεί την πρώτη υποδόση της δόσης του Ταμείου, η οποία ανέρχεται συνολικά στα 7,5 δισ. ευρώ.
Η εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης ύψους 3,3 δισ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2013, σε συνδυασμό με την εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων, οι οποίες έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η Ελλάδα έχει λάβει μέχρι τώρα 120 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τα συνολικά 144,6 δισ. που έχουν δεσμευθεί.
«Η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, είναι εφικτή γιατί οι προϋποθέσεις έχουν εκπληρωθεί, δήλωσε ο επικεφαλής του Ταμείου, Κλάους Ρέκλινγκ, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/05/ektamie-42.html

Read more...

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 81 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

Ηλεκτρονικά θα μπορούν πλέον να παρέχονται μια σειρά από υπηρεσίες προς τους πολίτες μέσα από την εθνική διαδικτυακή πύλη «Ερμής» (εδώ), αναβαθμίζοντας έτσι το επίπεδο παροχής υπηρεσίας προς τον πολίτη για... 81 πιστοποιημένες διαδικασίες, όπως εκδόσεις πιστοποιητικών, βεβαιώσεων, κλπ. Για τις υπηρεσίες αυτές, η συναλλαγή του πολίτη με τη Δημόσια Διοίκηση, μπορεί πλέον να διεκπεραιώνεται μέχρι τέλους ηλεκτρονικά, χωρίς ο πρώτος να χρειάζεται να επισκεφθεί αυτοπροσώπως οποιαδήποτε υπηρεσία, είτε για να υποβάλλει αίτηση είτε για να παραλάβει έγγραφο. (Οι τυποποιημένες αυτές διαδικασίες του ΕΡΜΗ βρίσκονται στην αρχική σελίδα, κάτω από τον τίτλο Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ) Μοναδική προϋπόθεση, ο πολίτης να έχει εγγραφεί ως χρήστης στην πύλη του «ΕΡΜΗ», και να μεταβεί στη συνέχεια για επιβεβαίωση της ταυτότητάς του σε οποιοδήποτε ΚΕΠ. Εκεί θα πρέπει να βεβαιώσει- προσκομίζοντας και την αστυνομική του ταυτότητα - ότι είναι ο κάτοχος συγκεκριμένου ηλεκτρονικού «λογαριασμού» στον «ΕΡΜΗ». Η διαδικασία της εγγραφής και επιβεβαίωσης ταυτότητας γίνεται μια φορά και μόνο για κάθε πολίτη, ο οποίος μπορεί στη συνέχεια να πραγματοποιεί πολλαπλές συναλλαγές με το δημόσιο από οποιοδήποτε υπολογιστή, χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό του. Ο πολίτης αποκτά μια ηλεκτρονική θυρίδα στον «ΕΡΜΗ», στην οποία τοποθετούνται από τις αρμόδιες κατά περίπτωση υπηρεσίες τα αιτούμενα έγγραφα. (Στην παρούσα φάση, τα έγγραφα τοποθετούνται στη θυρίδα από τα ΚΕΠ). Ο πολίτης μπορεί να αξιοποιήσει περαιτέρω τα ηλεκτρονικά έγγραφα που θα λαμβάνει στη θυρίδα του, προωθώντας τα όπου χρειάζεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η εφαρμογή της οποίας επικαιροποιήθηκε με πρόσφατη εγκύκλιο του Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οι δημόσιες υπηρεσίες οφείλουν να έχουν ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας με το κοινό. Οι διευθύνσεις αυτές έχουν αναρτηθεί στον «ΕΡΜΗ». Oι εγγεγραμμένοι στον «ΕΡΜΗ» πολίτες, μπορούν να αποστέλλουν μηνύματα προς τις διευθύνσεις αυτές, με επισυναπτόμενα ηλεκτρονικά έγγραφα που έχουν λάβει στη θυρίδα τους. Τα ηλεκτρονικά έγγραφα που προέρχονται από τη θυρίδα του πολίτη, φέρουν όνομα ηλεκτρονικού αρχείου με κατάληξη .ermis, και έχουν ισχύ επικυρωμένου αντιγράφου. Οι δημόσιες υπηρεσίες οφείλουν να αποδέχονται ως έγκυρα τα ηλεκτρονικά αυτά έγγραφα . Επισημαίνεται ότι η νέα αυτή υπηρεσία προς τον πολίτη, αποτελεί ένα ενδιάμεσο στάδιο στη μετάβαση προς την ψηφιακή δημόσια διοίκηση, η οποία θα ολοκληρωθεί με την υλοποίηση των έργων πληροφορικής που έχουν ήδη προκηρυχθεί και χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» του ΕΣΠΑ, αλλά και με τη σταδιακή επέκταση της χρήσης ψηφιακής υπογραφής σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Παράλληλα, ο αριθμός των διαδικτυακά διαθεσίμων πιστοποιημένων διαδικασιών των ΚΕΠ θα αυξάνεται σταδιακά, ενώ το περιβάλλον της διαδικτυακής πύλης θα αναβαθμίζεται τεχνικά ώστε να γίνει περισσότερο εύχρηστη. Η υλοποίηση αυτής της δράσης εμπλουτισμού της παροχής υπηρεσιών προς τον πολίτη, καθίσταται δυνατή με τη συνδρομή της ΚΕΔΕ, των Δήμων όλης της χώρας, και των εργαζομένων στα ΚΕΠ. Οι 81 υπηρεσίες που αναβαθμίζονται σε πλήρως ηλεκτρονικές είναι οι ακόλουθες: 1. Αίτηση - δήλωση συνταξιούχου για αλλαγή διεύθυνσης (Γ.Λογιστήριο του Κράτους/Συντάξεις Δημοσίου) 2. Χορήγηση αντιγράφου πιστοποιητικού γέννησης 3. Χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης 4. Χορήγηση βεβαίωσης ποσού σύνταξης ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) 5. Βεβαίωση περί μη ασφάλισης ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) 6. Βεβαίωση περί μη συνταξιοδότησης ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) 7. Χορήγηση βεβαίωσης βαθμολογίας εξετάσεων πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) 8. Χορήγηση αντιγράφου άδειας επάρκειας διδασκαλίας γλώσσας (λόγω απώλειας, καταστροφής της ήδη εκδοθείσας) 9. Χορήγηση βεβαίωσης επιτυχούς συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) 10. Χορήγηση αποσπάσματος πρακτικών Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΟΑΤΑΠ) 11. Χορήγηση βεβαίωσης κατάθεσης δικαιολογητικών από το ΔΟΑΤΑΠ 12. Χορήγηση πιστοποιητικού αποφοίτησης από Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) με ή χωρίς αναλυτική βαθμολογία 13. Χορήγηση πιστοποιητικού φοίτησης σε Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) με ή χωρίς αναλυτική βαθμολογία 14. Χορήγηση βεβαίωσης αποδοχών για υπηρετούντες δασκάλους ή νηπιαγωγούς 15. Χορήγηση βεβαίωσης προϋπηρεσίας για αναπληρωτές δασκάλους ή νηπιαγωγούς 16. Χορήγηση βεβαίωσης προϋπηρεσίας για αναπληρωτές καθηγητές 17. Χορήγηση πιστοποιητικού υπηρεσιακής κατάστασης και μεταβολών για δασκάλους ή νηπιαγωγούς 18. Χορήγηση πιστοποιητικού υπηρεσιακής κατάστασης και μεταβολών για καθηγητές 19. Χορήγηση βεβαίωσης περί μη ασφάλισης στον ΟΓΑ 20. Χορήγηση βεβαίωσης περί μη συνταξιοδότησης από τον ΟΓΑ 21. Χορήγηση πιστοποιητικού εγγραφής στα μητρώα αρρένων 22. Χορήγηση πιστοποιητικού εντοπιότητας 23. Χορήγηση βεβαίωσης για το ομοταγές πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τα αναγνωρισμένα ΑΕΙ της αλλοδαπής (ΔΟΑΤΑΠ) 24. Χορήγηση ακριβούς αντιγράφου βαθμολογικής αντιστοιχίας - πράξης αναγνώρισης (ΔΟΑΤΑΠ) 25. Χορήγηση βεβαίωσης βαθμολογικής αντιστοιχίας (ΔΟΑΤΑΠ) 26. Χορήγηση πιστοποιητικού θαλάσσιας υπηρεσίας 27. Έκδοση βεβαίωσης περί μη ασφάλισης στο ΙΚΑ 28. Έκδοση βεβαίωσης περί μη συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ 29. Χορήγηση αντιγράφου αποσπάσματος του διαγράμματος καθώς και του πίνακα που συνοδεύει μία κυρωμένη πράξη εφαρμογής (τελική ιδιοκτησία, υποχρεώσεις εισφοράς σε γη και χρήμα του ν. 1337/83) 30. Βεβαιώσεις περί τροποποίησης ή μη καταστατικών Α.Ε., περί μη ανάκλησης άδειας σύστασης Α.Ε., περί του ισχύοντος Δ.Σ., περί καταβεβλημένου κεφαλαίου Α.Ε. και λοιπών στοιχείων καταχωρημένων στο Μητρώο Α.Ε. 31. Ενημέρωση καταναλωτή για τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών και γενικά δικαιώματα καταναλωτή για την προστασία του 32. Χορήγησης βεβαίωσης χρόνου υπηρεσίας Αστυνομικών (Αστυφυλάκων – Αρχ/κων – Ανθυπαστυνόμων), Συνοριακών Φυλάκων και Ειδικών Φρουρών ( Ν. 2690/1999, άρθρα 4,5 και 12) 33. Βεβαίωση χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο στους Αστυνομικούς που υπηρετούν στην Ε.Κ.Α.Μ. και στο Τ.Ε.Ε.Μ (Ν. 1813/1988, άρθρα 20 παρ. 3 και 47 παρ.1) 34. Χορήγηση βεβαίωσης χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο, στους χειριστές ελικοπτέρων της Ελληνικής Αστυνομίας (Π.Δ. 1041/1979, άρθρα 41 και 43) 35. Χορήγηση βεβαίωσης του Ν. 142/1974 36. Χορήγηση βεβαίωσης προϋπηρεσίας Αστυνομικών Υπαλλήλων 37. Χορήγηση βεβαίωσης Ζώνης Επιχειρήσεων Ν. 1854/1951 38. Χορήγηση βεβαίωσης αναπηρίας (Ν. 1579/1950) 39. Χορήγηση πιστοποιητικού νοσηλείας ανηλίκων 40. Χορήγηση πιστοποιητικού νοσηλείας ή εξέτασης σε εξωτερικά ιατρεία ενηλίκων 41. Καταχώρηση εγκατάστασης εκτροφής, προμήθειας, πειραματισμού Π.Δ. 160/91 (64, Α΄) 42. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης ανασφάλιστων τετραπληγικών - παραπληγικών και ακρωτηριασμένων 43. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης τετραπληγικών - παραπληγικών ασφαλισμένων του δημοσίου 44. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης τυφλότητας 45. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε σπαστικά άτομα 46. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα με βαριά αναπηρία 47. Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος καυσίμων 48. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης Βαριά Νοητικά Καθυστερημένων (Β.Ν.Κ.) 49. Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος σε μοναχικά άτομα άνω των 65 ετών και ανασφάλιστα άτομα 50. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα πάσχοντα από μεσογειακή αναιμία 51. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα πάσχοντα από αιμορροφιλία 52. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα πάσχοντα από AIDS 53. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης χανσενικών 54. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης κωφαλαλίας 55. Έγγραφή –Πιστοποίηση Εργοδότη για χρήση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών προκειμένου να υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω Κ.Ε.Π. η Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.) 56. Χορήγηση βεβαίωσης για έγκριση ασφάλισης από τον ΟΓΑ - προώθηση δελτίου απογραφής για έκδοση βιβλιαρίου υγείας 57. Χορήγηση βεβαίωσης περί συνταξιοδότησης - διακοπής / αναστολής της συνταξιοδότησης και λοιπές βεβαιώσεις για τη συνταξιοδότηση από τον ΟΓΑ. 58. Εγγραφή στα μητρώα ασφαλισμένων του ΚΕΑΔ δικηγόρων ή ασκούντων δικηγόρων 59. Χορήγηση ενημερωτικού σημειώματος ΚΕΑΝ 60. Χορήγηση βεβαίωσης μη συνταξιοδότησης από το ΝΑΤ 61. Χορήγηση βεβαίωσης για το ύψος των μηνιαίων αποδοχών κύριας και επικουρικής σύνταξης από το ΝΑΤ 62. Χορήγηση υπηρεσιακού σημειώματος για την ανανέωση βιβλιαρίου υγείας στο διάστημα που δεν έχει εκδοθεί απόφαση συνταξιοδότησης 63. Πιστοποιητικό Σπουδών (ΙΕΚ, ΚΕΚ, Μαθητείας, ΤΕΕ Α' Κύκλου, ΤΕΕ Β' Κύκλου) 64. Αντίγραφο πιστοποιητικού σπουδών (ΙΕΚ, ΚΕΚ, Μαθητείας, ΤΕΕ Α' Κύκλου, ΤΕΕ Β' Κύκλου) 65. Βεβαίωση για το χρόνο επιδότησης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ 66. Βεβαίωση χρόνου μη επιδοτούμενης ανεργίας ΟΑΕΔ 67. Βεβαίωση του ποσού της επιδοτούμενης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ 68. Αίτηση καταγγελίας καταναλωτή στα ΚΕΠ 69. Βεβαίωση καταβολής εισφορών για φορολογική χρήση από ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ 70. Βεβαίωση μη οφειλής για συμμετοχή σε διαγωνισμούς από ΟΑΕΕ-πρώην ΤΕΒΕ 71. Βεβαίωση ταμειακής ενημερότητας Ν. 2084/92, για θεώρηση βιβλίων και στοιχείων από τη ΔΟΥ (ΟΑΕΕ - πρώην ΤΕΒΕ) 72. Έκδοση βεβαίωσης εγγραφής στο ΤΣΑΥ 73. Διεκπεραίωση αίτησης - δήλωσης μερισματούχου για προεξόφληση μερισμάτων 74. Διεκπεραίωση αίτησης - δήλωσης ασφαλισμένου για αλλαγή διεύθυνσης 75. Διεκπεραίωση αίτησης - δήλωσης μετόχου για τη χορήγηση βεβαίωσης εξόφλησης οφειλής (ΜΤΠΥ) 76. Διεκπεραίωση αίτησης - δήλωσης μερισματούχου για έκδοση βεβαίωσης χορήγησης μερίσματος 77. Χορήγηση βεβαίωσης ασφάλισης για ειδικό λογαριασμό πρόσθετων παροχών (ΤΣΜΕΔΕ) 78. Χορήγηση βεβαίωσης ασφάλισης για κύρια σύνταξη ΤΣΜΕΔΕ 79. Χορήγηση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας (ΤΣΜΕΔΕ) 80. Χορήγηση βεβαίωσης συνταξιούχου (ΤΣΜΕΔΕ) 81. Χορήγηση βεβαίωσης ασφάλισης για τον κλάδο υγείας ΤΣΜΕΔΕhttp://fimotro.blogspot.gr/2013/05/81.html

Read more...

Σε συστράτευση κάλεσε ο Κουβέλης...




Στην προοπτική της συνεργασίας των δυνάμεων του «δημοκρατικού Σοσιαλισμού», χωρίς αυτό να συνεπάγεται ένταξη στην ΔΗΜΑΡ, αναφέρθηκε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας το Σάββατο στη ...
συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός τριμερούς συντονιστικού οργάνου για την καλύτερη συνεργασία των τριών κυβερνητικών εταίρων σε επίπεδο πολιτικής πρακτικής.

Εξηγώντας το σχέδιό του για την συνεργασία των δυνάμεων του δημοκρατικού Σοσιαλισμού, ο κ. Κουβέλης ανέφερε: «Αφορά την σχέση της Δημοκρατικής Αριστεράς με ένα αστερισμό κινήσεων και προσώπων που θα συσπειρωθούν, με βάση τη φυσιογνωμία και το περιεχόμενο του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Αφορά τη δημιουργία μιας ευρείας συμμαχίας δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και του τμήματος της σοσιαλδημοκρατίας που απορρίπτει πολιτικές και πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση.

» Καλούμε τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, πολιτικές κινήσεις και συλλογικότητες, σε κοινή πολιτική δράση. Απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης και όχι απαραίτητα ένταξης στη Δημοκρατική Αριστερά, καθώς ο στόχος που θέλουμε να υπηρετήσουμε είναι μεγάλος. Στόχος που χρειάζεται ευρείες πλειοψηφίες, αλλά και νέες πρακτικές και συγκλίσεις.

» Για τον σκοπό αυτό αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, στο αμέσως επόμενο διάστημα, για την εκκίνηση ενός διαλόγου γύρω από τα σημαντικά θέματα της αναγκαίας συνταγματικής αναθεώρησης, συμπεριλαμβανομένου και του εκλογικού νόμου, τα θέματα της μεταρρύθμισης του κράτους και της οικονομίας, καθώς και τα θέματα της ευρωπαϊκής πορείας και προοπτικής σε ευρωπαϊκή κατεύθυνση» σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

Συντονιστικό όργανο

Στο σκέλος της κυβερνητικής συνύπαρξης, ο κ. Κουβέλης έστειλε μήνυμα στήριξης των προσπαθειών για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, ενώ επισήμανε την ανάγκη για καλύτερο συντονισμό και αλληλοκατανόηση, με παράλληλη ανάδειξη των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, ώστε να αντιμετωπισθούν οι αιτίες που προκάλεσαν την κρίση.

Ταυτόχρονα, επιχείρησε να βάλει φρένο στους πανηγυρισμούς ότι άρχισε η έξοδος της χώρας από την κρίση, με αφορμή τα πρώτα θετικά μηνύματα, ωστόσο προειδοποίησε να μην υπάρξει εφησυχασμός, γιατι θα κινδυνεύσουν οι προσπάθειες που έχουν καταβληθεί.

«Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, αφού τώρα δίνουμε τη μάχη από πολύ καλύτερες θέσεις για τη σταθεροποίηση και την ανάκαμψη, για την ένταξη της χώρας σε ένα κανονικό πλαίσιο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο κ. Κουβέλης και υπογράμμισε την ανάγκη να συντονίζονται καλύτερα οι κυβερνητικοί εταίροι σε επίπεδο πολιτικής πρακτικής, προτείνοντας τη συγκρότηση ενός τριμερούς συντονιστικού οργάνου.

«Αυτό δεν εξαντλείται στα πρόσωπα που συγκροτούν την κυβέρνηση. Αφορά πρωτίστως σε πολιτικές, στοχοθεσία, διαδικασίες σχεδιασμού και παραγωγής έργου. Η δημιουργία ενός άτυπου συντονιστικού οργάνου πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει» τόνισε και επισήμανε: «Θεωρούμε αυτονόητο ότι η στήριξή μας στην κυβέρνηση πρέπει να έχει αντίκρισμα στις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Να εκφράζεται με συγκεκριμένα αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας. Αυτό βεβαίως συναρτάται κάθε φορά και με τα όρια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και το συσχετισμό δύναμης μέσα στην κυβέρνηση».

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Κουβέλης άφησε αιχμές για τη στάση των κομμάτων που αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική χωρίς να διατυπώνουν άλλη εναλλακτική πρόταση, επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει γενικευμένη πολιτική αντιπαράθεση.

Επίσης, προσδιόρισε τη Δημοκρατική Αριστερά ως το κόμμα που «συνδυάζει την αριστερή ταυτότητα και φυσιογνωμία της με την παρέμβαση στις ανάγκες του παρόντος. Αναγνωρίζει το δεσμευτικό πλαίσιο της χώρας και ταυτόχρονα επιχειρεί να το αλλάξει. Αντιστρατεύεται την πολιτική της γενικευμένης λιτότητας και δείχνει τον δρόμο εξόδου από την κρίση με την ανάπτυξη και τη δίκαιη κατανομή των βαρών. Παλεύει για τη σταδιακή απαγκίστρωση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου, υποστηρίζει την προώθηση μεγάλων αλλαγών στο κράτος και την οικονομία και το πέρασμα σε ένα νέο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης. Επενδύει στον ευρωπαϊκό δρόμο και στην επιτυχία της προσπάθειας εξόδου της χώρας από την κρίση. Παλεύει ώστε η ανάκαμψη της χώρας να γίνει με ανόρθωση της κοινωνίας, εργασιακά δικαιώματα και διάχυση των ωφελειών».

Εκτίμησε ότι πυκνώνουν οι φωνές στη Ευρώπη για την αλλαγή της πολιτικής της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, με την Ελλάδα να πρέπει να διατηρήσει το θετικό κλίμα που υπάρχει, να καλύψει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2013, χωρίς νέα μέτρα μείωσης των εισοδημάτων και να προετοιμάσει το έδαφος για μια νέα συμφωνία στις αρχές του 2014.

Ο κ. Κουβέλης έκρινε θετικά την τελευταία διαπραγμάτευση με την τρόικα, «αν και θα μπορούσε να έχει καλύτερα αποτελέσματα», όπως είπε, και αναφέρθηκε αναλυτικά στις προτάσεις που έκανε -και επεδίωξε να υιοθετηθούν- η ΔΗΜΑΡ, για όλα τα πρόσφατα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα, με έμφαση στην αντιμετώπιση της ανεργίας και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. «Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, που αποτελεί ήδη αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα, πρέπει να συμφωνηθεί χωρίς καθυστέρηση ώστε να επιδράσει στη φετινή τουριστική περίοδο» τόνισε.

Τάχθηκε υπέρ των αναγκαίων μεταρρύθμισεων με συνεχή διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς, επανέλαβε την πρόταση για διάλογο κυβέρνησης και ΟΛΜΕ, μετά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, χαιρέτισε την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ασκώντας κριτική στον ΣΕΒ για τη στάση του.
in.gr

Read more...

Νέο φορολογικό: Καταργούνται αποδείξεις και τεκμήρια διαβίωσης



Σαρωτικές αλλαγές φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Αποσύρεται το μέτρο των αποδείξεων. Έρχονται επώδυνες ρυθμίσεις για εκατομμύρια φορολογούμενους

Παρελθόν θα αποτελέσουν τα τεκμήρια διαβίωσης και η συλλογή αποδείξεων από το 2014, καθώς τα νέα "όπλα" του υπουργείου Οικονομικών καθιστά τα δύο αυτά μέτρα περιττά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ημερησίας", το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Ιούνιο, θα καταργήσει τις δύο παραπάνω διατάξεις, που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.
Ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, θα φέρει μεγάλες αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς φυσικών και νομικών προσώπων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι κυριότερες από αυτές είναι:
1. Καθιερώνεται νέο σύστημα υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου σε μισθούς και συντάξεις. Με το νέο σύστημα εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι με μηνιαίες αποδοχές άνω των 800€ θα έχουν μεγαλύτερες κρατήσεις φόρου με αποτέλεσμα τα καθαρά ποσά αποδοχών τους να μειωθούν ως και 20%.
2. Καταργείται η έκπτωση 1,5% επί του μηνιαίου φόρου, που παρακρατείται από μισθούς και συντάξεις.
3. Αυξάνεται η προκαταβολή φόρου για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες από το 55% στο 90% του κύριου φόρου εισοδήματος και για τις Α.Ε. και τις ΕΠΕ από το 80% στο 90% του φόρου. Για τις νέες Ο.Ε. και Ε.Ε. η προκαταβολή φόρου αυξάνεται από το 27,5% στο 90%, ενώ για τις νέες Α.Ε. και ΕΠΕ ανεβαίνει από το 40% στο 90%.
4. Καταργείται το ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης των αποζημιώσεων που καταβάλλονται στους απολυόμενους εργαζόμενους. Οι αποζημιώσεις αυτές θα φορολογούνται πλέον με την κλίμακα φορολογίας των μισθωτών και των συνταξιούχων θα συναθροίζονται με τα λοιπά εισοδήματα από μισθωτές από μισθωτές υπηρεσίες, με συνέπεια να επιβαρύνονται πλέον από το πρώτο ευρώ με φόρους που θα φθάνουν μέχρι το 42%. Σήμερα οι αποζημιώσεις για απολύσεις, απαλλάσσονται του φόρου μέχρι του ποσού των 60.000€.
5. Καθιερώνεται νέο μόνιμο σύστημα τεκμαρτού προσδιορισμού των εισοδημάτων όλων των επιχειρήσεων με την εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών ελέγχου.
6. Καταργείται η φορολογική ελάφρυνση για τους νέους επαγγελματίες που καθιερώθηκε με τον τελευταίο φορολογικό νόμο και προβλέπει ότι οι νέοι επιτηδευματίες, δικαιούνται μειωμένης κατά 50% φορολόγησης για τα πρώτα 10.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματός τους.
7. Καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος, ο οποίος επιβάλλεται αυτοτελώς, με συντελεστές 1,5% και 3%, στα εισοδήματα από ακίνητα.
8. Προσδιορίζονται ρητά οι δαπάνες, που δεν αναγνωρίζονται για έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.
9. Καθορίζεται νέο καθεσστώς προβλέψεων για τις επισφαλείς απαιτήσει των επιχειρήσεων.
10. Η δήλωση φορολογίας εισοδήματος θα πρέπει να υποβάλλεται το αργότερο μέχρι την 1η Απριλίου του οικονομικού έτους, όμως ο φόρος θα πρέπει να καταβάλλεται πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης.
11. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, που λαμβάνουν τις αποδοχές τους από μία μόνο πηγή, λόγω της φορολόγησης των εισοδημάτων τους στην πηγή.
12. Καταργούνται όλες οι διατάξεις με τις οποίες προβλέπεται ο προσδιορισμός των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων με βάση τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, λόγω της έναρξης εφαρμογής "νέων έμμεσων τεχνικών ελέγχου", μέσω των οποίων καθιερώθηκαν νέου τύπου "τεκμήρια".
13. Καταργούνται οι διατάξεις που προβλέπουν την υποχρέωση των φορολογουμένων να καλύπτουν το 25% των ετησίων εισοδημάτων τους μέχρι τις 60.000€ με την αξία αποδείξεων λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών που έχουν συλλεξει.

Read more...

Νέα Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 1% για τη Νέα Δημοκρατία



Μικρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση της Metrisis. Σταθερά τρίτη η Χρυσή Αυγή. Ποιος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Προβάδισμα μίας ποσοστιαίας μονάδας έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Μetrisis για λογαριασμό της εφημερίδας ''Παραπολιτικά''.
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 21,4%, και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,4%, η Χρυσή Αυγή με 10%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,6%, η ΔΗΜΑΡ με 4,5%, και το ΠΑΣΟΚ με 4,2%.
Στο 1,9% η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου, 1% το Σχέδιο Β' του Αλέκου Αλαβάνου. Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 21,7%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 3,9.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς, προηγείται με 40,8%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 23,7%.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 6,6 μονάδες, ενώ στην ερώτηση αν ''η τρικομματική κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία'', το 46,8% απαντά ''ναι'' και το 46,6% απαντά αρνητικά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την ελληνική κυβέρνηση Τελειώνετε με φοροδιαφυγή και αλλαγές στο Δημόσιο, λέει η Κομισιόν

Επιπλέον έσοδα δύο δισ. ευρώ από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αναμένει η Τρόικα, με βάση τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση, όπως αναφέρεται στην έκθεση του κλιμακίου της Κομισιόν. Τα περισσότερα από τα οφέλη θα προέλθουν από την κατάργηση των αφορολογήτων για τους αυτοαπασχολούμενους, καθώς και από το αναμόρφωση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων. 

Η κατάργηση του αφορολογήτου για τους αυτοαπασχολούμενους αναμένεται να αποφέρει σημαντικά πρόσθετα έσοδα, δεδομένου ότι πάνω από το ήμισυ των αυτοαπασχολούμενων δηλώνουν εισόδημα μικρότερο από το τυπικό όριο του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, των 5.000 ευρώ ετησίως.

Οι ελεγκτές διαπιστώνουν πως οι εξειδικευμένες μονάδες που δημιουργήθηκαν για τη φοροδιαφυγή από άτομα υψηλού πλούτου και τις μεγάλες επιχειρήσεις, βελτιώνονται αργά. Ο αριθμός των ελέγχων είναι ακόμη χαμηλός, αλλά στην είσπραξη των φόρων υπάρχει βελτίωση. Περιμένουν περισσότερα όμως, όπως τονίζουν, «από τις νέες τεχνικές ελέγχων, με βάση την εκτίμηση των κινδύνων και την ενίσχυση της χρήσης των πληροφοριών τρίτων, που θα τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή».

Η Τρόικα ζητά «αναπροσανατολισμό του προσωπικού με προτεραιότητες τη μονάδα μεγάλων οφειλετών και την μεγάλη μονάδα των φορολογουμένων». Διαπιστώνει ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει περίπου 14.000 προσωπικό, αλλά το μισό είναι πάνω από την ηλικία των 50 ετών και το ένα τέταρτο πάνω από 55.

«Ποντάρουν πολλά» όμως στους φόρους ακινήτων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος (μέσω της ΔΕΗ). Χαρακτηρίζουν «εξαιρετική την συλλογή των φόρων ακίνητης περιουσίας για το 2013, ενώ ο νόμος για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας με τον νέο Ενιαίο Φόρο (και στα αγροτεμάχια) θα πρέπει να εγκριθεί έως τέλος Ιουνίου για το 2014 και μετά. Στόχος είναι να εξασφαλιστούν ετήσια έσοδα ύψους τουλάχιστον 2,7 δισ. ευρώ όπως 

Μέτρα για περαιτέρω μείωση στο έλλειμμα

Οι συντάκτες της έκθεσης «πανηγυρίζουν» επειδή για πρώτη φορά από την έναρξη του προγράμματος προσαρμογής για την Ελλάδα, το μακροοικονομικό σενάριο (για την ύφεση κλπ) παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο από  την προηγούμενη αναθεώρηση.

Παρ 'όλα αυτά, η αποστολή εντόπισε κάποια υστέρηση των εσόδων και ότι οι αρχές δεν είχαν εφαρμόσει κάποια μέτρα που είχαν συμφωνηθεί
 
Το έλλειμμα για το 2012, συμπεριλαμβανομένου του κόστους της στήριξης προς τον τραπεζικό τομέα, ανέρχονται σε 10% του ΑΕΠ. Το εκτιμώμενο κόστος που συνδέεται με την ανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανση των τραπεζών 2012 είναι περίπου 4,4% του ΑΕΠ. Στην έκεθση τονίζεται ότι, εξαιρουμένων αυτών των δαπανών και των άλλων παραγόντων, το πρωτογενές έλλειμμα ήταν 1,3% του ΑΕΠ, ελαφρώς καλύτερα από ό,τι το στόχο στο πρόγραμμα για 1,5% του ΑΕΠ.

Συνολικά όμως, οι στόχοι του προγράμματος για το πρωτογενές έλλειμμα αναμένεται να καλυφθούν τόσο το 2013 και το 2014. Ωστόσο, το πρωτογενές έλλειμμα είναι πιθανό να είναι υψηλότερο το 2013, ως αποτέλεσμα της περαιτέρω ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και λόγω της εφαρμογής του αναβαλλόμενου φόρου στις τράπεζες.

Για να αποφευχθεί αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος, Τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί αναμένεται να καλυφθούν σε δύο χρόνια (2013-2014). Οι ελεγκτές εκφράζουν την ικανοποίησή τους ότι έχει υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό το πολύ μεγάλο και εξαιρετικά εμπροσθοβαρές πακέτο μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης (συνολικού ύψους πάνω από 6,5% του ΑΕΠ) που συμφωνήθηκε το 2012.
Τα σημαντικότερα συμπεράσματα της έκθεσης

- Τα δημόσια οικονομικά βελτιώνονται σταθερά.

- Σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν επιβληθεί.

- Η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα έχει καθυστερήσει.

- Το κόστος εργασίας μειώνεται.

- Η χώρα θα επιστρέψει σταδιακά σε ρυθμούς ανάπτυξης.

- Η εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ελλάδας να ανακάμψει, ενισχύονται.

- Η μείωση του κόστους εργασίας δεν συνοδεύεται από ανάλογη αναπροσαρμογή των τιμών στην αγορά.

- Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά το 2014 παραμένουν αβέβαιες.

Δείτε ολόκληρη την έκθεση εδώ
protothema.gr

Read more...

Έπιασε πάτο το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου...



Δημοσκόπηση στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ...

Τελευταίο με ποσοστό 4,2% έρχεται το ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisis που...

δημοσιεύεται αύριο στα «Παραπολιτικά».

Πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία με 21,4%, ενώ με διαφορά μόλις μίας ποσοστιαίας μονάδας ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με 10% η Χρυσή Αυγή έρχεται τρίτη, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,6% και η ΔΗΜΑΡ με 4,5%.

Το ΠΑΣΟΚ καταποντίζεται με 4,2% στην πρόθεση ψήφου, ενώ τα νέα κόμματα Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα (Λοβέρδος) και Σχέδιο Β' (Αλαβάνος) συγκεντρώνουν 1,9% και 1,0% αντίστοιχα...

Read more...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Α-ΛΑ ΓΕΝΟΠ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ Λογιστές βρήκαν «μαύρη τρύπα» στα ταμεία, «άγνωστες» δαπάνες και παραποίηση των βιβλίων



logistes-vrikan-mauri-trupa-sta-tameia-agnostes-dapanes--kai-parapoiisi-ton-vivlion 
Δαπάνες για ξενοδοχεία και οδοιπορικά που δεν είχαν εγκριθεί, πληρωμές προς τη ΓΕΝΟΠ αλλά και προς τα μέλη της χωρίς αιτιολόγηση, αποδείξεις από γνωστές αλλά και... άγνωστες παραθαλάσσιες περιοχές αλλά και πληρωμές, δικηγόρων, δημοσιογράφων και... πάρκινγκ πολλών χιλιάδων ευρώ καταγγέλλει το προεδρείο της Ένωσης Τεχνικών Δεη.
  

Μάλιστα έχει υποβληθεί και σχετική μήνυση, σύμφωνα με την οποία, έλεγχος στα οικονομικά της Ένωσης έδειξε ότι μέσα σε οκτώ μόλις μήνες, μέχρι και το Φεβρουάριο του 2013, «έφυγαν» είτε χωρίς έγκριση είτε χωρίς παρασταστικά από το ταμείο περισσότερα από 40.000 ευρώ.   

Ταυτόχρονα αποκαλύφθηκε- σύμφωνα πάντα με το κείμενο της μήνυσης- παραποίηση των λογιστικών βιβλίων της Ένωσης, προκειμένου να εμφανίζεται «πλασματικό υπόλοιπο» 39.000 ευρώ.   

Επιπλέον αποκαλύπτονται ανοιχτοί... οικονομικοί «δίαυλοι» με την ίδια τη ΓΕΝΟΠ.     

Πανάκριβες συνελεύσεις, αδικαιολόγητα οδοιπορικά και λεφτά στη ΓΕΝΟΠ   

Σύμφωνα με το κείμενο της μήνυσης, η οποία στρέφεται κατά του πρώην ταμία της Ένωσης ΤεχνικώνΔΕΗ μόνο τον Οκτώβριο του 2012 δόθηκαν 3314 ευρω σε τουριστικό γραφείο, ενώ το Νοέμβριο του 2012 δαπανήθηκαν – χωρίς έγκριση του προεδρείου - σε οδοιπορικά 2219 ευρώ, σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης 1200 ευρώ, σε έξοδα διεξαγωγής συνελεύσεων 3840 ευρώ χωρίς τιμολόγιο, σε ξενοδοχεία 900 ευρώ, ενώ δόθηκαν και 634 ευρώ σε τρία άτομα χωρίς έγκριση και αιτιολογία.   

Το πιο εντυπωσιακό από τα στοιχεία του ίδιου μήνα είναι ότι βρέθηκε γραμμάτιο είσπραξης 3000 ευρώ από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ «χωρίς αιτιολόγηση». Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση, όχι μόνο δεν δόθηκε έγκριση για το ποσό αυτό, επιπλέον «δεν προκύπτει πως πέρασαν τα χρήματα αυτά στο ταμείο της ΓΕΝΟΠ, ούτε ποια είναι η αιτία για την οποία βγήκαν τα χρήματα αυτά από το Ταμείο μας και πέρασαν στη ΓΕΝΟΠ».   

Για ένα ακόμη κονδύλι προς τη ΓΕΝΟΠ ύψους 10.000 αναφέρεται πως «ο Ταμίας αν και είχε σχετική έγκριση από τον πρόεδρο και το γραμματέα, κατέβαλε το ποσό των 10000 ευρώ στο Ταμείο της ΓΕΝΟΠ «σε μετρητά, ενώ όπως ορίζει ο Νόμος θα έπρεπε να πραγματοποιείτο είτε με τραπεζική επιταγή είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό».     

Αποδείξεις από παραλίες και αμοιβή άγνωστου δικηγόρου   

Το Δεκέμβριο του 2012 οι λογιστές βρήκαν μια απόδειξη πληρωμής προς τον κ. Νίκο Φωτόπουλο ποσού 200 ευρώ, χωρίς προηγούμενη έγκριση, καθώς και οδοιπορικά ύψους 1342 ευρώ, έξοδα δημοσίων σχέσεων 238 ευρώ, αποδείξεις από το Ξυλόκαστρο 100 ευρώ αλλά και αποδείξεις 200 ευρώ από «άγνωστο μέρος και από άγνωστη σε εμάς αιτία»,σύμφωνα με το προεδρείο της Ένωσης.   

Τον ίδιο μήνα δόθηκε σε δικηγόρο των ποσό των 1290 ευρώ «για δήθεν υπηρεσίες που προσέφερε στο Σωματείο μας. Η πραγματικότητα είναι ότι ο ως άνω δικηγόρος ποτέ δεν παρείχε νομικές συμβουλές, ούτε σύμβαση με το Σωματείο μας είχε αλλά ούτε και εγκρίθηκε ποτέ η πληρωμή του».  
 
Τον ίδιο μήνα δόθηκαν, χωρίς έγκριση, 1200 ευρώ σε δημοσιογράφο και 848 ευρώ σε λογιστική εταιρεία.   

Σύμφωνα με την μήνυση, συνολικά από το Μάιο του 2012 που ανέλαβε μέχρι και το Φεβρουάριο του 2013 που παρέδωσε, ο ταμίας εις βάρος του οποίου στρέφεται η Ένωση, «προκάλεσε έλειμα που ανέρχεται στο ποσό των 40.186 ευρώ».


Ντίνα Καραμάνου
http://newpost.gr/

Read more...