Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

EKTAMIEΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 4,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ...


Στην εκταμίευση των 4,2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα προχώρησε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε συνέχεια της απόφασης που είχε ...
λάβει το Διοικητικό του Συμβούλιο στις 15 Μαΐου
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα κονδύλια μεταβιβάστηκαν στην Ελλάδα σε μετρητά και η περίοδος ωρίμασης λήγει στις 17 Μαΐου 2043.
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η σημερινή εκταμίευση αποτελεί την πρώτη υποδόση της δόσης του Ταμείου, η οποία ανέρχεται συνολικά στα 7,5 δισ. ευρώ.
Η εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης ύψους 3,3 δισ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2013, σε συνδυασμό με την εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων, οι οποίες έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η Ελλάδα έχει λάβει μέχρι τώρα 120 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τα συνολικά 144,6 δισ. που έχουν δεσμευθεί.
«Η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, είναι εφικτή γιατί οι προϋποθέσεις έχουν εκπληρωθεί, δήλωσε ο επικεφαλής του Ταμείου, Κλάους Ρέκλινγκ, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/05/ektamie-42.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: