Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ Το ΠΑΣΟΚ… ζει ένα δράμα με τα οικονομικά



to-pasok…-zei-ena-drama-me-ta-oikonomika 
Δραματική είναι η κατάσταση γύρω από τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Οι επιτελείς του κόμματος θα πρέπει να βρουν ως τις 20 Αυγούστου γύρω στις 200.000 ευρώ για να εξοφλήσουν οφειλές προς τον ιδιοκτήτη του κτιρίου της Ιπποκράτους, ενώ την Δευτέρα έχουν δεσμευτεί ότι θα καταβάλουν έστω μία μικρή προκαταβολή από τα καθυστερούμενα!

Είναι γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της Ιπποκράτους αιφνιδίασε τον οικονομικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚΝίκο Σαλαγιάννη όταν εμφανιζόμενος προ ημερών στα κεντρικά γραφεία του κόμματος απείλησε μεέξωση και ταυτόχρονη κατάσχεση του εξοπλισμού!

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ιδιοκτήτης δεν εμφανίστηκε στο ΠΑΣΟΚ για απλή συζήτηση αλλά ότι συνοδευόταν από δικαστικούς επιμελητές που πήγαν να θυροκολλήσουν δικαστικές αποφάσεις. 

Αυτό απετράπη όταν ο κ. Σαλαγιάννης αναγκάστηκε να υπογράψει χαρτί (τύπου επιστολής) με την οποία βεβαιώνει τον ιδιοκτήτη ότι το αργότερο σε τρεις μήνες από σήμερα  το ΠΑΣΟΚ θα έχειεκκενώσει την Ιπποκράτους έχοντας όμως καταβάλει τις οφειλές.

Οι οφειλές ανέρχονται σ' ένα ποσό που υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ! Πρόκειται για χρεωστούμεναπροηγούμενων ετών από μισθωτήρια που δεν είχαν καταβληθεί. Από τον Μάρτιο του 2012 έως και τον Μάιο του 2013 το ΠΑΣΟΚ έχει πληρώσει όλα τα ενοίκια. Εκκρεμούν όμως ανεξόφλητα μισθωτήρια από το παρελθόν (επί περιόδου Παπανδρέου δηλαδή) για τα οποία είχε γίνει συμφωνία να αποδοθούν τμηματικά όταν εκδόθηκε πέρυσι τον Μάιο η πρώτη δικαστική απόφαση για έξωση του ΠΑΣΟΚ από το κτίριο της Ιπποκράτους.

Τώρα πλέον ο κ. Σαλαγιάννης έκανε μία νέα συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου να εξοφλήσει τις οφειλές ως τον Αύγουστο υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα καταβληθεί το 100% αυτών αλλά το 50%, ήτοι περίπου 200.000 ευρώ!

Όλα αυτά σημαίνουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει άμεσα να αναζητήσει πόρους μεταξύ μελών και φίλων και ταυτόχρονα να βρει νέο κτίριο στο οποίο θα εγκατασταθούν οι υπηρεσίες του. Η πιο εύκολη λύση είναι η Χαριλάου Τρικούπη όμως το κτίριο χρειάζεται ανακαίνιση, δηλαδή χρήματα που δεν υπάρχουν!

Από την άλλη με βάση όσα έχουν γραφτεί και δει το φως της δημοσιότητας για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ οι επιτελείς του κόμματος συναντούν ήδη επιφυλακτικές αντιδράσεις από ιδιοκτήτες άλλων κτιριακών εγκαταστάσεων που εμφανίζονται δύσπιστοι απέναντι στην ικανότητα του κόμματος να αντεπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις τους.


Άρτεμις Παραδείσου 
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: