Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ένοχος αρχιμανδρίτης για ροζ σκάνδαλο στην Αλεξανδρούπολη



Καταδικάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο αρχιμανδρίτης της Αλεξανδρούπολης. Aγκάλιαζε, θώπευε και ασπαζόταν γυναίκες με σκοπό να ικανοποιήσει τις ορέξεις του
Ένοχος για το ροζ σκάνδαλο, που είχε έρθει στην επιφάνεια προ τεσσάρων μηνών στην Αλεξανδρούπολη, κρίθηκε ο πρωταγωνιστής, του, ένας αρχιμανδρίτης της περιοχής.
Ο αρχιμανδρίτης κατηγορούνταν για "εναγκαλισμούς, θωπείες και ασπασμούς θηλέων κατά συρροήν επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του", "κατάχρηση της πνευματικής του πατρότητας κατά συρροήν σε υπεξούσιά του πνευματικώς θήλεα πρόσωπα επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του", "παράβαση κατά συρροήν της δοθείσης υπ' αυτού μοναχικής ομολογίας περί παρθενίας" και "δεινότατο σκανδαλισμό της συνειδήσεως των πιστών".
Το αρμόδιο δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όλες τις κατηγορίες, επιβάλλοντας του αργία 7,5 ετών από κάθε ιεροπραξία, έκπτωση από το οφίκιο του αρχιμανδρίτη και στέρηση της πνευματικής πατρότητας.
Να σημειωθεί ότι ο αρχιμανδρίτης είχε παραδεχτεί την ενοχή του στον μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, Τραϊανούπολης και Σαμοθράκης Άνθιμο, ωστόσο είχε αρνηθεί την πρόταση του να μεταβεί στο Άγιο Όρος.

Read more...

Ποινή πολυετούς κάθειρξης στον "Έλληνα Εσκομπάρ" για τα "μουχλιασμένα" εκατ. ευρώ



Βαριά ποινή για ξέπλυμα χρήματος στον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή πολυετούς κάθειρξης για μεταφορά 5,4 τόνων κοκαΐνης.
Ποινή κάθειρξης 16 ετών για νομιμοποίηση 36.000.000 ευρώ μέσω τζόγου επέβαλε την Τετάρτη (13/11) το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης στον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, επονομαζόμενο και "Έλληνα Εσκομπάρ".
Ο επιχειρηματίας εκτίει ήδη ποινή πολυετούς κάθειρξης για μεταφορά 5,4 τόνων κοκαΐνης. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2004, όταν το φορτίο των ναρκωτικών εντοπίστηκε σε πλοίο συμφερόντων του στο Γιβραλτάρ, με τις αρχές στη συνέχεια να αναζητούν τα χρήματα από τη διακίνηση. Κατά τις έρευνες, ανακαλύφθηκε ότι ιδιοκτήτρια πρακτορείου στο Λιτόχωρο Πιερίας είχε στην κατοχή της σχεδόν 500.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, τα οποία είχαν "μουχλιάσει", καθώς ήταν θαμμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο έδαφος.
Στην ιδιοκτήτρια επιβλήθηκε κάθειρξη έξι ετών ενώ κατηγορούμενος ήταν και ο γαμπρός του Αγγελόπουλου, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών. Και στους δύο δόθηκε το δικαίωμα να μείνουν ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο, υπό την προϋπόθεση καταβολής 30.000 ευρώ.
Ο γαμπρός του "Έλληνα Εσκομπάρ" έπαιξε για λογαριασμό του επιχειρηματία, από τον Ιούνιο μέχρι το Νοέμβριο του 2006 30.000.000 ευρώ από πρακτορείο του Λιτοχώρου, σε μια προσπάθεια να νομιμοποιήσει το προαναφερόμενο ποσό που ήταν προϊόν εγκληματικής δράσης. Ο ίδιος ομολόγησε ότι στοιχημάτιζε σε αγώνες ποδοσφαίρου και έφτασε να κερδίσει πάνω από 15.000.000 ευρώ, τα οποία όπως υποστήριξε, τα έχασε στη συνέχεια.
Μάλιστα για να δικαιολογήσει την περίεργη ποιότητα των χαρτονομισμάτων, υποστήριξε ότι τα έβαζε στο μπάνιο αλλά και στο ψυγείο.
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού



Επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες. Σε ποιες περιοχές θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία
Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα, με την ΕΜΥ να προβλέπει επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες.
Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στις δυτικές και νότιες περιοχές, θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν από το βράδυ της Τετάρτης, το Ιόνιο (εκτός Κέρκυρας) και την Πελοπόννησο και σταδιακά τη Στερεά, την Αττική, την Εύβοια και από τη νύχτα τις Δυτικές Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη.
Την Πέμπτη, θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα στο Ιόνιο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και σταδιακά το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
Γρήγορα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν, στο Ιόνιο και στα διακά μέχρι το βράδυ της Πέμπτης στις Ηπειρωτικές περιοχές, τις Σποράδες και τη νύχτα στις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, κυρίως στα Δωδεκάνησα και τις νοτιότερες περιοχές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, μέχρι τις πρωινές ώρες.

Read more...

ΚΚΕ: Πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων η αντιδικτατορική πάλη...




Το μήνυμα του Κομμουνιστικού Κόμματος αναφέρει, με αφορμή τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ότι η πάλη κατά της στρατιωτικής δικτατορίας αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης.
«Ο...
ξεσηκωμός του Νοέμβρη του ’73, η κατάληψη της Νομικής που προηγήθηκε, συνολικά η αντιδικτατορική πάλη κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, που είχαν επιβάλει μαζί η πλουτοκρατία και το ΝΑΤΟ, αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων για την αξία της οργανωμένης πάλης του λαού και της νεολαίας και ενός ισχυρού ΚΚΕ, ως προϋποθέσεις που ενισχύουν την αντοχή, την αποτελεσματικότητα και την προοπτική των λαϊκών αγώνων» υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, το ΠΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί αποστομωτική απάντηση στην εκστρατεία πολλών κομμάτων και μηχανισμών του συστήματος με στόχο τη συκοφάντηση και το σβήσιμο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το ΚΚΕ καλεί σε απομόνωση από τον λαό της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, καθώς και σε απόκρουση της χρηματοδοτούμενης και με προγράμματα σήμερα, εκστρατείας της ΕΕ για την προώθηση «της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, της ταύτισης του κομμουνισμού με το τέρας του ναζισμού- φασισμού που είναι γέννημα του καπιταλισμού».

Αναφορικά με τις εξελίξεις από την αποκατάσταση του κοινοβουλευτισμού, τον Ιούλιο του 1974, έως σήμερα, το ΚΚΕ τονίζει πως «το ιστορικό δίδαγμα για τον λαό είναι ότι πρέπει: Να υπερασπίζεται τα δικά του δικαιώματα ανεξάρτητα από τις αστικές επιδιώξεις και αντιθέσεις. Να οργανώνει την πάλη του με στόχο την κατάκτηση της δικής του εξουσίας, της εργατικής- λαϊκής εξουσίας».

Σημειώνοντας πως σήμερα στο έδαφος της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, έχει γεννηθεί η ανάγκη της καπιταλιστικής εξουσίας να αναμορφώσει το πολιτικό της σύστημα, το ΚΚΕ τονίζει ότι «ο καπιταλισμός και η ΕΕ ούτε εξανθρωπίζονται, ούτε μετεξελίσσονται υπέρ του λαού, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ» και προσθέτει πως «ο λαός μπορεί να γίνει ισχυρός μόνο όταν είναι οργανωμένος και παλεύει αποφασιστικά για το δίκιο του. Όταν γνωρίζει την ιστορία και έχει βγάλει σωστά συμπεράσματα, έχει χειραφετηθεί από την ιδεολογία και την πολιτική των κομμάτων του συστήματος και της ΕΕ».

«Το ΚΚΕ σήμερα καλεί σε συστράτευση και συμπόρευση για να δυναμώσει τώρα η λαϊκή συμμαχία μεταξύ της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου, των νέων και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών για τη ριζική ανατροπή, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, τη διαγραφή όλου του χρέους, την κατάργηση των μνημονίων, την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, για την εργατική- λαϊκή εξουσία» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του κόμματος.

Read more...

ΟΑΕΔ: Δημόσια πρόσκληση για 5μηνη απασχόληση 27.948 ανέργων



Εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ η Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ για την πεντάμηνη απασχόληση χιλιάδων ανέργων. Μέχρι πότε μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι
Οι άνεργοι, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην υλοποίηση της Πράξης «Προώθηση της Απασχόλησης Μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα», θα μπορούν από σήμερα Τετάρτη να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για 27.948 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης σε διάφορους φορείς της χώρας, μετά την έγκριση από το ΑΣΕΠ της Δημόσιας Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ.
Η διορία για την υποβολή αιτήσεων, που θα γίνονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), είναι έως τις 20 Νοεμβρίου, ενώ ήδη έχει αναρτηθεί η δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ και στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αφορά άνεργους ειδικοτήτων ΠΕ ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ Κατηγορίας.
Η ειδική αίτηση που υποβάλλεται είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και αναγράφει «Αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του πίνακα κατάταξης ανέργων, για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς".
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Read more...

"Ναι" από πέντε κόμματα στην ΠΝΠ για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα...

"Όχι" σε λουκέτο... Πέντε κόμματα υπερψήφισαν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την... χορήγηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στην Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ. «Ναι» είπαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να αποδεχθεί οποιαδήποτε άλλη λύση πέραν της συνέχισης λειτουργίας της εταιρείας. Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ωστόσο, δεν ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή, αν και ξεκαθάρισαν ότι η αμυντική βιομηχανία πρέπει να συνεχίσει την παραγωγική της λειτουργία και να αναπτυχθεί. Τις δραματικές διαπραγματεύσεις για την ΕΑΣ ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα αποτυπώνει η ομιλία της αναπληρωτού υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, η οποία είπε ότι «σε αυτή την πολύ κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων είναι πολύ σημαντικό να στείλουμε μήνυμα ότι η αμυντική βιομηχανία είναι ένα ζήτημα που ενώνει και δεν διχάζει». Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο αγκάθι την έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, «αγκάθι» που η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεπεράσει με το μικρότερο δυνατό κόστος. Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας προκλήθηκε αρκετές φορές από τον ΣΥΡΙΖΑ να ενημερώσει τη Βουλή ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο που αντιπαραθέτει η κυβέρνηση στις αξιώσεις της τρόικας. Η ίδια απάντησε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε να εκπονήσει σχέδιο για τη βιωσιμότητα των ΕΑΣ, που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και να είναι συμβατό με τους κανόνες του Ανταγωνισμού. «Είμαστε πολύ σίγουροι ότι η εταιρεία μπορεί να είναι βιώσιμη. Πρέπει να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού με το μικρότερο δυνατό πρόστιμο και γι' αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε όλα όσα κάνουμε και λέμε εδώ μέσα. Η πρότασή μας απαντά στο ζήτημα της χρηματοδότησης, για να μπορέσει να πάρει ξανά μπροστά η Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και να συνεχίσει απαλλαγμένη από όλα τα βάρη της» είπε η κ. Γεννηματά. Ειδικότερα για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είπε ότι στόχος είναι να στηριχθεί η εταιρεία στο μεταβατικό στάδιο, για να συνεχίσουν οι γραμμές παραγωγής, για να πάρουν κάποια από τα χρήματα οι εργαζόμενοι και για να καλυφθούν ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα κόμματα που ψήφισαν την ΠΝΠ Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και θεωρεί ότι απαιτείται ολοκληρωμένη λύση, εκτίμησε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κινείται σε θετική κατεύθυνση και έτσι ψήφισε «υπέρ». Ταυτόχρονα κατέθεσε τροπολογία, προτείνοντας να εξαιρεθούν οι επιχειρήσεις της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας από τον νόμο, στον οποίο στηρίχθηκε ο «βίαιος θάνατος» της ΕΡΤ. Η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει, επίσης, οι αμυντικές βιομηχανίες να μην υποχρεούνται σε προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας έως το τέλος του 2014. Για το ίδιο χρονικό διάστημα να γίνει αναστολή είσπραξης ποινικών ρητρών. Να θεσπιστεί το ακατάσχετο των πληρωμών που αναλογούν σε οφειλόμενους μισθούς και να διασφαλιστεί ο δημόσιος έλεγχος του συνόλου της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας. «Η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται απέναντι από τη διαδικασία του ελέγχου από τη Γενική Διεύθυνση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και υπάρχει κίνδυνος να θεωρηθεί αθέμιτη κρατική ενίσχυση» εξήγησε η κ. Γεννηματά τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση απορρίπτει την τροπολογία, χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη. «Δεν ξεδιπλώνετε το σχέδιο βιωσιμότητας της κυβέρνησης για το μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας» είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Χατζηλάμπρου, σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλη αγωνία μήπως υπάρξει ξαφνικός θάνατος για την ΕΑΣ. «Απορώ όταν μας λέτε να είμαστε προσεκτικοί. Μα σε τι σας έχουμε εμποδίσει; Ίσα ίσα που είμαστε πολύ προσεκτικοί και κατ' επανάληψη σας έχουμε ρωτήσει ποιο είναι το σχέδιό σας. Τι διαπραγματεύεστε ακριβώς;» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας και πρόσθεσε: «Να ζήσουν τα ΕΑΣ. Μαζί σας. Αλλά δεν γνωρίζουμε τι διαπραγματευόμαστε. Αντίθετα, άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να λέει 'κάνω αγώνα στις 4.000 απολύσεις να περιληφθούν και οι απολύσεις στην αμυντική βιομηχανία της χώρας'. Μα πείτε μας, έτσι είστε ενιαία κυβέρνηση;». «Ορθή λύση είναι η εν λειτουργία εξυγίανση των ΕΑΣ» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Σαλτούρος προσθέτοντας ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Λίγο αργότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος αξιοποίησε τη συζήτηση, προκειμένου να ζητήσει «να κατεβούν κάποιοι από τα καλάμια και άλλοι από τα κάγκελα και να βάλουν πλάτη στις πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και για να βγούμε γρηγορότερα από την κρίση». Σχολιάζοντας την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην εποχή που είχε ως αποτέλεσμα να παραλάβει το ΠΑΣΟΚ 25 δισ. ευρώ πρωτογενές έλλειμμα από την κυβέρνηση Καραμανλή. «Είναι πολύ θετικό που συμφωνούν πέντε κόμματα» είπς ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη επέκρινε τον χαρακτήρα της ομιλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου και τις αναφορές του στον ευρωστρατό όπως και στο ευαίσθητο θέμα του Κυπριακού. Χαρακτήρισε, επίσης, αναληθείς τους ισχυρισμούς ότι «η κυβέρνηση παρακάμπτει τη Βουλή με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου» αλλά και την «προπαγάνδα ότι με ΠΝΠ καταλύεται το Πολίτευμα» επικαλούμενη το παράδειγμα της σημερινής πολύωρης συζήτησης στη Βουλή. Υπέρ της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου τάχθηκε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στις παθογένειες που παρήγαγαν τα χρέη και τα ελλείμματα στην εταιρεία. «Θεωρούμε ότι πρέπει, όμως, να δοθεί στην ΕΑΣ ΑΕ ο απαραίτητος χρόνος για να μπορέσει η εταιρεία να σταθεί στα πόδια της και να εξετάσουμε ξανά το θέμα αυτό μετά από δύο χρόνια» είπε η βουλευτής. «Η αναδιοργάνωση των ΕΑΣ, από το 2010 και μετά, έχει προχωρήσει αρκετά και αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το βάλουμε δυνατά στις διαπραγματεύσεις. Η αμυντική βιομηχανία δεν μπορεί να μπει στις μυλόπετρες της τρόικας» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου. Μοναδική λύση είναι ένας ενιαίος φορέας αμυντικής βιομηχανίας που θα συνδεθεί μάλιστα με τα ναυπηγεία, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, σημειώνοντας ότι η πρόταση αυτή είναι η μόνη που θα επιτρέψει στην αμυντική βιομηχανία να επιβιώσει. «Είναι γνωστή η θέση μας με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Κανείς βέβαια δεν θα μπορούσε να έχει αντίρρηση με το περιεχόμενο της. Αλλά υπάρχουν πολλά ερωτηματικά» είπε ο κ. Παφίλης και αποκάλυψε: «Σκεφτόμαστε να προτείνουμε παράταση του χρόνου για τη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, αλλά αν οδηγηθούν σε ξεπούλημα τότε κάτι τέτοιο θα ευνοούσε τον αγοραστή». Ο κ. Παφίλης κατήγγειλε, επίσης, ότι ακολουθείται πολιτική για τη συρρίκνωση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Όπως είπε, το σχέδιο που έχει δρομολογηθεί προβλέπει τη συγκέντρωση των βιομηχανιών στον βορρά και, ταυτόχρονα, γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις Τα κόμματα που διαφώνησαν Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Γαβριήλ Αβραμίδης είπε ότι η κυβέρνηση έχει μετατρέψει το πολίτευμα από Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία σε βασίλειο των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Στο ίδιο κλίμα με τον αρχηγό του κόμματός του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νότης Μαριάς είπε ότι υπάρχουν ευθύνες για όσους είχαν την ευθύνη της Διοίκησης αλλά και την πολιτική ευθύνη για τα ελλείμματα της αμυντικής βιομηχανίας. Χαρακτήρισε, επίσης, έγκλημα που έχει ενταχθεί στον κατάλογο των ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ, η ακίνητη περιουσία των ΕΑΣ. Από τη Χρυσή Αυγή, ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος είπε ότι σκοπίμως δεν υλοποιούνται επενδυτικά προγράμματα ύψους 33 εκατ. ευρώ, τα οποία αν προχωρούσαν, θα μετέτρεπαν σε βιώσιμη την αμυντική βιομηχανία. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης πρότεινε, για την εξυγίανση των ΕΑΣ να αξιοποιηθούν επ΄ωφελεία τα οικόπεδα που δεν έχουν σχέση με τις παραγωγικές διαδικασίες, να προχωρήσουν οι παραγωγικές δραστηριότητες που έχουν μπλοκάρει, να ρευστοποιηθούν άμεσα οι απαιτήσεις από Ιράκ και να προχωρήσει άμεσα η πώληση των αποθεμάτων που έχει κατασκευάσει η εταιρεία. Οι τροπολογίες Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και η τροπολογία του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το τέλος πλόων και παραμονής στα σκάφη αναψυχής. Όπως εξήγησε ο κ. Βαρβιτσιώτης, με τους προηγούμενους φόρους στα σκάφη αναψυχής δεν συγκεντρώθηκαν σημαντικά έσοδα. «Είναι ζήτημα να μαζεύτηκαν 200.000 ευρώ» είπε ο υπουργός και διευκρίνισε ότι εξαιρούνται από την τροπολογία οι βάρκες μέχρι επτά μέτρα, που είναι η βάρκα της οικογένειας, είναι το φθηνό μέσο αναψυχής και το τέλος αυξάνεται από εκεί και μετά, ανάλογα με τα μέτρα του σκάφους. Μάλιστα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επικαλέστηκε εκτιμήσεις που δείχνουν ότι, αν το τέλος εισπραχθεί σωστά και λειτουργήσουν οι μηχανισμοί είσπραξης, θα υπάρξει ετήσιο έσοδο ύψους 20 εκατ. ευρώ. Εξήγησε ακόμα, ότι η διάταξη ψηφίζεται τώρα, προκειμένου το τέλος αυτό να ενταχθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα και να είναι δυνατή η πληρωμή του, ηλεκτρονικά. Ο υπουργός αναφέρθηκε στα κίνητρα για τα σκάφη αποκλειστικής επαγγελματικής χρήσης και το κίνητρο παραμονής σκαφών αναψυχής για ελλιμενισμό, με μπόνους 50% μείωσης την επόμενη χρονιά και χαρακτήρισε τον φόρο, ανταγωνιστικό σε σχέση με τον διεθνή περίγυρο. Ανακοίνωσε, τέλος, ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή νομοσχέδιο για τα σκάφη αναψυχής, προκειμένου να δοθεί ώθηση στο yachting και να προσελκύσουμε σκάφη στις ελληνικές μαρίνες. Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για το τέλος ταξινόμησης των επιβατικών αυτοκινήτων. Με την τροπολογία, απαλλάσσονται από τον φόρο πολυτελείας τα αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί σε άλλο κράτος- μέλος της ΕΕ καθώς και τα ηλεκτροκίνητα... ΑΜΠΕ,in.gr Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Και άλλος κατηγορούμενος για τη Χρυσή Αυγή...


Της Έρρικας Βαλλιάνου

Νέος κατηγορούμενος προέκυψε για τη Χρυσή Αυγή και καλείται να απολογηθεί στις εφέτες ανακρίτριες για...
ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.



Σύμφωνα με πληροφορίες η εμπλοκή του προέκυψε από τα ευρήματα τηλεφωνικών συνδιαλέξεων λίγο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Θεωρείται ότι είναι μέλος της οργάνωσης και θα πρέπει να αντιμετωπίσει το κακούργημα της ένταξης στη Χρυσή Αυγή. Στο μεταξύ ένας από τους σημαντικότερους μάρτυρες , που προ το παρόν φτάνουν τους 40, είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης που κατέθεσε στις ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου συγκεκριμένα περιστατικά με πρωταγωνιστές χρυσαυγίτες. Αύριο συνέρχεται η ολομέλεια του εφετείου, προκειμένου να οριστεί και τρίτος εφέτης ανακριτής, αφού πλέον οι δικογραφίες είναι πολλές και απαιτείται ταχύτατη διεξαγωγή της ανάκρισης...
crimenet.gr

Read more...

Εκπομπή μέσα από το Πολυτεχνείο ζήτησαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ...



"Οχι" από τη Σύγκλητο μετά την προειδοποίηση της ΓΑΔΑ ότι αν γίνει θα ακολουθήσει εισβολή της Αστυνομίας...

Σαράντα χρόνια (1973-2013) συμπληρώνονται από την...
εξέγερση του Πολυτεχνείου, που άνοιξε το δρόμο για την πτώση της δικτατορίας. Τέσσερις δεκαετίες μετά, η επέτειος αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα, με το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» να παραμένει το ίδιο.

Μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής την περασμένη βδομάδα, απ' όπου εξέπεμπαν για πέντε μήνες οι απεργοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου, συνεχίζοντας των αγώνα τους.

Την Πέμπτη στις 12.00 στα Προπύλαια θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων της ΕΡΤ, των διοικητικών υπαλλήλων του Πολυτεχνείου, της ΟΛΜΕ, των σχολικών φυλάκων και άλλων εργαζομένων, που πλήττονται από τις μνημονιακή πολιτική.

Στις 19:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Πολυτεχνείο θα ακολουθήσει συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη την οποία διοργανώνουν οι απεργοί του Πολυτεχνείου και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Στο μεταξύ -σύμφωνα με πληροφορίες- υπήρξαν σκέψεις να εκπέμψει η ΕΡΤ από το Πολυτεχνείο. Όμως, νωρίτερα η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου έλαβε αυστηρή προειδοποίηση από τη ΓΑΔΑ ότι σε περίπτωση που παραχωρηθεί χώρος εντός του Πολυτεχνείου και γίνει απόπειρα εκπομπής της ΕΡΤ από εκεί, θα ακολουθήσει εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου δήλωσε πως δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη ενός τέτοιου εγχειρήματος. Ωστόσο όπως φαίνεται… «όλα είναι στον αέρα»...
protothema.gr

Read more...

Αγαπητέ Αλέξη...


«Μην κοιτάς τι έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου που είχε ξεσκιστεί με το λαό. 

Ο Ανδρέας μπορούσε και να μαζέψει τον λαό. Του έκλεινε το μάτι και μάζευε ένα εκατομμύριο νοματαίους. 

Εσύ έκανες πρόταση μομφής και δεν μαζεύτηκαν ούτε οι συριζαίοι... 
Αγαπητέ Αλέξη, σου γράφω για να σου πω μερικές σκέψεις που έχω κάνει. Πρώτα απ’ όλα, θέλω να...
σου πω πως είμαι πολύ χαρούμενος που σου την έχουν πέσει τις τελευταίες ημέρες όλα αυτά τα καθάρματα που σιχαίνομαι, γιατί έχω έναν πολύ καλό λόγο να σε υποστηρίζω. Βασικά, εγώ υποστηρίζω Αλέξη. Είμαι Αλεξικός, τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον μπορώ και πάρα πολύ. Όπως δεν τον μπορείς κι εσύ, άλλωστε.

Αγαπητέ Αλέξη, είπες στη Βουλή πως το Μνημόνιο θα το ακυρώσει ο κυρίαρχος λαός με την ψήφο του.

Ποιος λαός, Αλέξη μου; Δεν υπάρχει λαός.

Αγαπητέ Αλέξη, «λαός» στα αρχαία ελληνικά σημαίνει «μάζα». Μην ακούς αυτά τα παλαιοκομμουνιστικά με τον λαό που θα ενωθεί και θα κάνει την επανάσταση. Αυτά είναι μαλακίες. Ο λαός γαμιέται.

Θεωρώ πως θα ήταν σωστότερο –αντί για «λαός»- να λες «πολίτες». Φτάνει με τους λαούς και την Ευρώπη των λαών και όλες αυτές τις πίπες. Όσο μιλάμε για «λαούς» μας έχουν πάρει και τα σώβρακα οι αγορές. Ως λαός αποτύχαμε. Ίσως, σαν πολίτες, να τα καταφέρουμε καλύτερα.

Μην κοιτάς τι έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου που είχε ξεσκιστεί με το λαό.

Ο Ανδρέας μπορούσε και να μαζέψει τον λαό. Του έκλεινε το μάτι και μάζευε ένα εκατομμύριο νοματαίους.

Εσύ έκανες πρόταση μομφής και δεν μαζεύτηκαν ούτε οι συριζαίοι. Που είναι λεβέντες νέοι. Αλλά, κυρίως, τιμημένα γηρατειά.

Αλέξη μου, ήμουν με μια φίλη μου έξω από τη Βουλή –την ώρα της συζήτησης για την πρόταση μομφής- και είχαμε πάθει σοκ. Όλη η τρίτη ηλικία εκεί ήταν. Όχι επειδή λένε πως δεν έχει απήχηση στις μεγάλες ηλικίες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, οι ηλικιωμένοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν μοιάζουν με τους υπόλοιπους ηλικιωμένους. Είναι πιο χίπηδες.

Κάποια στιγμή –επειδή αδυνατούσα να συνεπαρθώ από τον μαγικό λόγο του Βούτση-, παρατήρησα πως ήμουν ο μόνος άνδρας σε ακτίνα δέκα μέτρων που δεν φορούσε σκουλαρίκι.

«Σκουλαρίκι και χοληστερίνη» μου είπε η φίλη μου που είναι φαρμακόγλωσσα.

Τι έλεγα, όμως; Α, για τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον «λαό».

Αλέξη μου, ο Ανδρέας Παπανδρέου κυβέρνησε σε μια άλλη εποχή. Υπήρχε ακόμα η Σοβιετική Ένωση, δεν υπήρχε Διαδίκτυο, στις πρώτες του κυβερνήσεις δεν υπήρχε καν ιδιωτική τηλεόραση, και, γενικά, ήταν μια εποχή που του επέτρεπε να μιλάει για τον «λαό» και να λέει ό,τι του κατέβαινε στην καρκάλα.

Ήταν και γοητευτικός και χαρισματικός ο Ανδρέας, οπότε έπειθε.

Και «κτήνη» να τους αποκαλούσε, πάλι θα τον αποθέωναν.

Μην ξεχνάμε, Αλέξη μου, πως τη δεκαετία του ’80 υπήρχε ακόμα ελπίδα. Σήμερα δεν υπάρχει. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά από τότε.

Τούτων δοθέντων, Αλέξη μου, θα σου πρότεινα να σταματήσεις να μιλάς για τον «λαό» –που ούτε στον δρόμο δεν βγαίνει πια- και να μιλάς για πολίτες.

Βέβαια, δεν θα σου πω εγώ τι θα λες. Μεγάλο παιδί είσαι και θα λες ό,τι γουστάρεις.

Απλά, ως μεγαλύτερος, σκέφτηκα να σου πω την άποψή μου. Νοιάζομαι πολύ για εσάς τους νέους ανθρώπους που ζείτε σε πολύ πιο δύσκολες εποχές από τις δικές μας.

Να είσαι καλά. Και μη μασάς. Είσαι ήδη ο πρωθυπουργός. Είτε με το λαό, είτε με τους πολίτες.

Αλλά μην έχεις και την εντύπωση πως θα σου την παραδώσουν τόσο εύκολα την εξουσία. Μην νομίζεις πως θα σου πουν «πέρασε και κάθισε». Σαράντα χρόνια ήταν αυτά.

pitsirikos.net

Read more...

Μισό ποσοστό απο τη ΝΔ προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ εντός της βουλής η ΔΗΜΑΡ ενισχυμένη η Χρυσή Αυγη


20131113-184606.jpg
Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,5% έναντι της ΝΔ καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι». Ενισχυμένα τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής που φιγουράρει στην τρίτη θέση με 10,5%.
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22% έναντι 21,5% της ΝΔ. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 10,5%, ΠΑΣΟΚ με 6,5%, ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 4,5% και η ΔΗΜΑΡ στο 3%.
Αλλο κόμμα ψηφίζει το 7,5% των ερωτηθέντων, με τους αναποφάσιστους στο 9%.
Στην αναγωγή επί των εγκύρων ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 24,5% έναντι 24% της ΝΔ.
20131113-184655.jpg
20131113-185757.jpg

Read more...

Προκαταρκτική έρευνα για το Βατοπέδι


69044-vatopedioΑνώνυμη επιστολή, που στάλθηκε στον Άρειο Πάγο, και στην οποία αφήνονται αιχμές για οικονομική ζημία σε βάρος του Δημοσίου στο θέμα της μονής Βατοπεδίου, διαβίβασε στους εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής, ζητώντας να διενεργήσουν προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί αν οι ενέργειες του ελληνικού Δημοσίου στο θέμα του Βατοπεδίου προκάλεσαν πράγματι οικονομική ζημία.
Οι συντάκτες της επιστολής υποστηρίζουν ότι είναι μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Σημειώνεται ότι ορισμένα νυν και τέως μέλη του ΝΣΚ εμπλέκονται στην υπόθεση του Βατοπεδίου.
Στη συγκεκριμένη επιστολή αναφέρεται ότι το 2011 η Ιερά Μονή Βατοπαδίου πρότεινε στο ελληνικό Δημόσιο να συμβιβαστούν, δηλαδή να ανταλλάξουν εκ νέου τα επίμαχα ακίνητα. Δηλαδή, προτάθηκε να επιστρέψουν στην κυριότητα της Μονής η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις και το Δημόσιο να πάρει πίσω τα αποκαλούμενα «ακίνητα φιλέτα».
Για την πρόταση αυτή γνωμοδότησε θετικά το ΝΣΚ, αλλά η τότε ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, υποστηρίζεται ότι δεν απάντησε, ή κατά άλλους αρνήθηκε, έχοντας ως επιχείρημα ότι η λίμνη Βιστωνίδα δεν ανήκει στη Ιερά Μονή.
Επιπλέον, στην επιστολή αναφέρεται ότι ενδεχομένως να έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας, καθώς προτιμήθηκε η δικαστική οδός, αντί της ανταλλαγής, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά στο Δημόσιο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ο πρόεδρος τα...'χασε Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο κατεβάζει το στρατό για να ρίξει τις τιμές!



Αλλοπρόσαλλες οι κινήσεις του προέδρου της Βενεζουέλας - Αφού μετέφερε τα Χριστούγεννα τον... Νοέμβριο, ίδρυσε υπουργείο Υπέρτατης Ευτυχίας, τώρα επιστρατεύει τις ένοπλες δυνάμεις για να ελέγξει τον πληθωρισμό

Μπορεί μετά το θάνατο του Ούγκο Τσάβες η Βενεζουέλα να έχει βασικές ελλείψεις σε ρεύμα, τρόφιμα ακόμη και χαρτί υγείας... ο Μαδούρο, όμως, δεν το βάζει κάτω!

Αφού, λοιπόν, την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι η 1η Νοεμβρίου σηματοδοτεί την πρόωρη έλευση των Χριστουγέννων στη Βενεζουέλα.... προς τέρψιν του λαού ανακοινώνοντας ότι οι εργαζόμενοι της χώρας θα λάβουν τα μπόνους και τις συντάξεις τους σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας προχώρησε ακόμη ένα βήμα. Πώς; Ιδρύωντας υπουργείο για την «κοινωνική ευτυχία» προκειμένου να ανεβάσει το ηθικό των πολιτών. Το υπουργείο, όπως είπε ο Μαδούρο σε ραδιοφωνική του ομιλία, θα λειτουργεί στο «όνομα του αγώνα για να περάσει η χώρα πέρα από την καπιταλιστική πράξη πραγμάτων» αλλά και στο πνεύμα των «υψηλών ιδανικών στα οποία ομνύει κάθε άνθρωπος που θεωρεί τον εαυτό του επαναστάτη, χριστιανό και τσαβίστα».

Τώρα, ο Μαδούρο επιστρατεύει τις ένοπλες δυνάμεις για να ελέγξει τον πληθωρισμό.
Kατηγορώντας την «παρασιτική αστική τάξη» για τον πληθωρισμό, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας στράφηκε στις ένοπλες δυνάμεις για να υποχρεώσει τους λιανέμπορους να μειώσουν τις τιμές τους. Ηδη η κυβέρνηση της χώρας έχει θέσει υπό τον έλεγχo του στρατού σειρά καταστημάτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Ο Βενεζουελανός πρόεδρος έχει δεσμευθεί να επιταχύνει τη διαδικασία ερευνών σε ευρεία γκάμα επιχειρήσεων, οι οποίες πωλούν καταναλωτικά αγαθά από ρούχα και παπούτσια έως πλυντήρια και αυτοκίνητα, ώστε να διασφαλίσει ότι δεν εξαπατούν τους καταναλωτές με υπερχρεώσεις. Επιπλέον, δήλωσε ότι θα επιβάλει ανώτατο όριο στα κέρδη, καθώς η κυβέρνηση μάχεται να ανακόψει τον πληθωρισμό, ο οποίος «τρέχει» με ρυθμό 54%.

Πολλοί καταναλωτές έσπευσαν να επωφεληθούν από την επέμβαση του στρατού στα καταστήματα και να αποκτήσουν συσκευές με πολύ μεγάλες εκπτώσεις, ανεξαρτήτως εάν έπρεπε να περιμένουν ακόμα και δύο 24ωρα στην ουρά.

H κυβέρνηση του Ν. Μαδούρο ενδιαφέρεται να ανακτήσει τη δημοτικότητα, που έχει απολέσει μετά την εκλογική του νίκη τον Απρίλιο. Εκτοτε ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε σε επίπεδα ρεκόρ εικοσαετίας, ενώ στην μαύρη αγορά η τιμή του δολαρίου ΗΠΑ προς το μπολιβάρ, το εθνικό νόμισμα, εννεαπλασιάστηκε.

«Δεν αρκεί απλώς να κλείσουμε τις επιχειρήσεις, πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να πάνε φυλακή, γιατί δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να χρησιμοποιούν το νόμισμά μας να κλέβουν τους ανθρώπους μέσω της πώλησης προϊόντων», διεκήρυξε ο Νικόλας Μαδούρο. Χαρακτήρισε τους εμπόρους «παρασιτική μπουρζουαζία», ενώ δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία ανοχή στις λεηλασίες. Υπήρξαν περιστατικά στην πρωτεύουσα Καράκας, με την αστυνομία να πυροβολεί στον αέρα για να αποτρέψει το πλήθος από το να εισβάλει σε κατάστημα.

Ο Βενεζουελανός πρόεδρος κινήθηκε και στο Διαδίκτυο, διακόπτοντας την πρόσβαση σε επτά ιστοτόπους, οι οποίοι παρακολουθούν την ισοτιμία του μπολιβάρ στη μαύρη αγορά. Κατά τον Νικόλας Μαδούρο, σπέρνουν τον πανικό και συνωμοτούν κατά της κυβέρνησης.
protothema.gr

Read more...

Για να μην έχουν επιχειρήματα να καθυστερούν οι ελεγκτές... «Γκάζια» Σαμαρά σε υπουργούς: Κλείστε τις εκκρεμότητες με την Τρόικα



Ο πρωθυπουργός μίλησε με τους κυρίους Στουρνάρα, Χατζηδάκη, Μητσοτάκη, Γεωργιάδη και Αρβανιτόπουλο - Ενοχλημένος ο κ. Σαμαράς από το γεγονός ότι συνάδελφοι του Κυρ. Μητσοτάκη εξακολουθούν να μην δίνουν στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις λίστες της διαθεσιμότητας από τα υπουργεία τους

Κύκλο τηλεφωνικών επαφών με υπουργούς του είχε σήμερα, μετά την επιστροφή του από το Παρίσι όπου πήρε μέρος στη διάσκεψη κορυφής για την ανεργία των νέων, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τηλέφωνα έγιναν σε υπουργούς που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και σε ορισμένες περιπτώσεις οι τόνοι από την πλευρά του πρωθυπουργού ανέβηκαν - «έπεσαν γκάζια» όπως μετέφερε κατά το κοινώς λεγόμενο εις εξ αυτών. Ο πρωθυπουργός μίλησε με τους κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα, Κωστή Χατζηδάκη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Άδωνη Γεωργιάδη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Ο κ. Σαμαράς θέλησε να ενημερωθεί λέπτομερώς σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα σε όλους τους επιμέρους τομείς και στα προαπαιτούμενα -εκτός από το δημοσιονομικό που χειρίζεται ο κ. Στουρνάρας- και ζήτησε από τους υπουργούς του να επισπεύσουν και να κλείσουν ό,τι εκκρεμότητες υπάρχουν ακόμη ώστε να μην δίνουν επιχειρήματα στο κλιμάκιο της Τρόικας να καθυστερεί και να μεταφέρει άλλη εικόνα στους προϊσταμένους της.

Δεν είναι δίχως σημασία ότι προ ημερών ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαμαρτυρηθεί ότι το σχέδιο για τις μετακινήσεις και τις απολύσεις δεν προχωρά με τον καλύτερο δυνατό ρυθμό γιατί εξακολουθούν συνάδελφοί του υπουργοί να μην του δίνουν τις λίστες με τους υπό μετακίνηση στα υπουργεία τους. Το θέμα έφθασε στον πρωθυπουργό.

Μπορεί η κυβέρνηση να διαρρέει ότι έχει περιθώριο χρόνου και επιχειρήματα για να αντέξει την παράταση της διαπραγμάτευσης ωστόσο είναι σαφές ότι προτιμά να κλείσουν οι διαπραγμάτευσεις το συντομότερο δυνατό αφού η ανασφάλεια δημιουργεί αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές. Η δήλωση του ευρωπαίου αξιωματούχου που με κυνισμό είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση απέχει από την τρόικα «μίλια και δισεκατομμύρια» και ότι θα πάει για σκι μέχρι να επέλθει συμφωνία προκάλεσε εκνευρισμό στην ελληνική κυβέρνηση. Επιπροσθέτως αν και είχε προναγγελθεί ότι ο πρωθυπουργός θα είχε σύντομη συνάντηση με τον κ. Ολάντ στο περιθώριο της σύσκεψης στο Παρίσι, η συνάντηση δεν έγινε. Τα μηνύματα από την πλευρά της Ευρώπης δεν θεωρούνται ακριβώς ενθαρρυντικά για την κυβέρνηση. 
protothema.gr

Read more...

Ράβε - ξήλωνε στο φόρο ακινήτων: Αφορολόγητο στα 300.000 ευρώ εξετάζει το ΥΠΟΙΚ



Ποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων
Την ιδανική ισορροπία για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης αναζητεί η κυβέρνηση για τον νέο φόρο ακινήτων.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, με κλιμάκια στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αποφασίστηκαν αλλαγές στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ακόμα και η μετονομασία του φόρου.
Οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αναμένεται να λάβουν την Τετάρτη το σχέδιο με τις αλλαγές στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να κάνουν τις τελικές παρατηρήσεις τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του in.gr, ο νέος φόρος θα είναι πιο προοδευτικός, προκειμένου όσο μεγαλύτερη είναι η αξία της συνολικής ακίνητης περιουσίας να αυξάνεται αντίστοιχα και η φορολογική επιβάρυνση. Θα προβλέπεται δε ελάχιστος φόρος ανά τετραγωνικό, για κάθε κτίσμα. Στόχος των αλλαγών είναι η ελάφρυνση των αγροτικών ακινήτων.
Στόχος είναι το νομοσχέδιο να είναι έτοιμο στη νέα του μορφή έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Συγκεκριμένα, το ΥΠΟΙΚ εξετάζει ένα υβρίδιο του υπάρχοντος σχεδίου του Ενιαίου Φόρου και του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ), με την θεσμοθέτηση ενός αφορολόγητου ορίου της τάξης των 300.000 ευρώ, όπως σημειώνει και το skai.gr.
Το νέο σχέδιο διατηρεί την πρόβλεψη του ΕΝΦΑ για φορολόγηση του κάθε ακινήτου που διαθέτει ο εκάστοτε φορολογούμενος, αλλά προβλέπει την ελάφρυνση της φορολόγησης ανά ακίνητο, με το στόχο βεβαιωμένων εσόδων για το 2014 να μειώνεται από τα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ στα 3,4 δισ.
Το κενό των 200 εκατομμυρίων ευρώ που προκύπτει θα καλυφθεί από τον ΦΜΑΠ.
Το νέο σχέδιο αναμένεται να δοθεί προς έγκριση στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Συνεπώς, φορολογούμενος με ακίνητα αντικειμενικής αξίας 400.000 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει τον ΦΜΑΠ που του αναλογεί, αλλά και τον νέο ενιαίο φόρο για κάθε ακίνητο, με αφορολόγητο 300.000 ευρώ.

Read more...

Φεύγουν έως τις γιορτές 5.000 δημοτικοί υπάλληλοι...



Την πόρτα της εξόδου αναμένεται να δουν μέχρι τα τέλη του 2013, περίπου 5.000 δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι πρόκειται να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με ...
δημοσίευμα του Έθνους, ο κύριος όγκος των εργαζομένων που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα στο β' κύμα της διαδικασία θα είναι από την τοπική αυτοδιοίκηση. Η μνημονιακή υποχρέωση προβλέπει ότι έως το τέλος του έτους θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλοι.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της εθελοντικής κινητικότητας αλλά και με την αξιολόγηση των ΟΤΑ βάσει αριθμοδεικτών όπου θα υπολογίζεται ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων στους δήμους με βάση τον πληθυσμό τους. Παράλληλα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα σχεδιάζονται «λουκέτα» σε ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις στις οποίες το προσωπικό θα απολυθεί.

Ο αριθμός των εργαζομένων ανά δήμο θα υπολογίζεται με βάση την αναλογία, η οποία προκύπτει στους περίπου 6,2 υπαλλήλους ανά 1.000 πολίτες. Με τη μέθοδο αυτή, θα προκύπτει συνολικά το πλεονάζον προσωπικό των δήμων και των περιφερειών.

Η αξιολόγηση σε νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, ξεκίνησε ήδη και θα ολοκληρωθεί μέσα στον Νοέμβριο. Οσον αφορά τις δημοτικές επιχειρήσεις, η κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει τις διατάξεις του Καλλικράτης σύμφωνα με τις οποίες οι δημοτικές επιχειρήσεις που καταγράφουν ζημιές για τρεις οικονομικές περιόδους θα κλείνουν και θα απολύεται το προσωπικό τους...
voria.gr

Read more...

Οι Χιώτες κήρυξαν μποϊκοτάζ στην Olympic...


Από σήμερα και έως την Τρίτη 19 του μήνα, οι Χιώτες μποϊκοτάρουν τα ταξίδια με αεροπλάνα. Σημειωτέον ότι ήδη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της...
Τουρκίας εκτελεί με εισιτήριο από 50 έως 70 ευρώ το αεροπορικό δρομολόγιο Σμύρνης-Αθηνών.

Το μποϊκοτάζ κήρυξε η Ενωση Καταναλωτών Χίου, για να δείξουν οι Χιώτες με την αποχή τους «την αντίθεσή τους από τη μια στην απομόνωση και από την άλλη στη σχεδόν ληστρική πολιτική του μονοπωλίου της Olympic, που απαιτεί μισό μισθό για ένα ταξίδι στην Αθήνα, την ώρα που με το 1/3 των χρημάτων φτάνει κανείς σε ευρωπαϊκούς και όχι μόνο προορισμούς.

Ενώ αποτελεί πλέον ρουτίνα για τους Χιώτες της Αμερικής, να φτάνουν στο νησί μέσω Κωνσταντινούπολης ή Σμύρνης».

Ας σημειωθεί εδώ ότι μια ανατρεπτική πρόταση κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Βροντάδου Ν. Νύκτας, που πρότεινε στο πλαίσιο διερεύνησης εταιρειών, που κάνει ο Δήμος Χίου, να κληθεί η ιδιωτική τουρκική αεροπορική εταιρεία «Πήγασος», που ήδη εκτελεί το δρομολόγιο Σμύρνη-Αθήνα με εισιτήριο 50 ευρώ, να κάνει στάση στη Χίο. «Οταν η Ολυμπιακή απαιτεί μισθό για ένα ταξίδι, είπε, γιατί να μη διερευνήσουμε αυτή τη δυνατότητα, που θα φέρει Σμυρνιούς αεροπορικώς στη Χίο, αλλά παράλληλα θα πάει τους Χιώτες στην Αθήνα με το 1/3 της υπάρχουσας τιμής του μονοπωλίου της Olympic;».

Παράλληλα ο κ. Νύκτας πρότεινε να διερευνηθεί σε επίπεδο Περιφέρειας η αγορά ακόμα και μεταχειρισμένου πλοίου, απ' αυτά που στις σκανδιναβικές χώρες κινούνται με ήπιες μορφές ενέργειας, ώστε με την εξοικονόμηση καυσίμων να πέσει στο μισό το κόστος των σημερινών μεταφορών...
enet.gr

Read more...

Θα σας πω ένα δυσάρεστο: Πρώτο κομμα θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ...




Αυτοι που πετάνε πέτρες, γιαούρτια κ.λπ., προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ...
Οι χειρότεροι απ' ολους είναι αυτοί που εχουν φύγει από το ΠΑΣΟΚ και εχουν παει τωρα στον ΣΥΡΙΖΑ , ειπε ο Πάγκαλος στην Τσαπανίδου.

Ειναι...
αυτοι που πετανε πέτρες, γιαούρτια κ.λπ.

Λιγο πριν, είχε πει την "δυσάρεστη" είδηση, πως , πρώτο κόμμα θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα αναγκαστεί, για να κάνει κυβέρνηση, να συνεργαστεί με τον Καμμενο.
Κι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα βρίσκεις τρόφιμα στα σουπερμάρκετ, ουτε θα μπορεις να σηκώσεις ολα τα λεφτα σου από τις τράπεζες. "Θα εχει δημιουργηθεί κλίμα αβεβαιότητας".
Ξαναχτύπησε  πάλι...

Read more...

Αντίδραση της οικογένειας Φύσσα για την αφίσα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ...





«Η αφίσα προκάλεσε έκπληξη, οργή και αγανάκτηση στην οικογένεια. Δεν τους ανήκει ο Φύσσας για να τον βάζουν στις κομματικές τους αφίσες», ανέφερε ο...
Γιώργος Μαραγκός, δικηγόρος της  οικογένειας Φύσσα, για την

αφίσα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ με αφορμή την 40ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
«Ο Παύλος ήταν βαθιά αντιμνημονιακός, με βαθιές αριστερές ιδέες και πεποιθήσεις, πλήν όμως δεν άνηκε σε κανένα κόμμα και σε καμία παράταξη. Καπηλεύθηκαν το θάνατό του. Καταδικάζουμε πολιτικά την ενέργεια αυτή και τους παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού» κατέληξε ο δικηγόρος.

Η αμφιλεγόμενη αφίσα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, στην οποία ο Παύλος Φύσσας εμφανίζεται μαζί με τον Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Σωτήρη Πέτρουλα και τον Νίκο Τεμπονέρα, πυροδότησε πλήθος επικρίσεων και σχολίων στο διαδίκτυο.

Την αφίσα πλαισιώνει αναγεγραμμένο σε πλακάτ σύνθημα «Σήμερα πεθαίνει ο φασισμός», και η εξής φράση του Ανδρέα Παπανδρέου: «Η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Εθνική Υπερηφάνεια δεν είναι ποτέ δώρο. Είναι απόκτημα και αποκτάται με αγώνα κάθε μέρα. Είναι θέμα μόνιμου Αγώνα»...

Read more...

H τρόικα εξετάζει το σενάριο «ΤΑΙΠΕΔ Λουξεμβούργου»...




Στο προσκήνιο επανέρχεται το σενάριο μεταφορά της έδρας του ΤΑΙΠΕΔ στο Λουξεμβούργο, με αφορμή το δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας "Handelsblatt" για την...
καθυστέρηση των ιδιωτικοποιήσεων.

«Η τρόικα εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου με ένα ίδρυμα καταπιστευτικής διαχείρισης με ξένη διοίκηση και έδρα το Λουξεμβούργο», αναφέρεται.

Η εφημερίδα παρατηρεί ακόμη ότι «αν και η κυβέρνηση Σαμαρά έχει διορθώσει αρκετές φορές προς τα κάτω τους στόχους των ιδιωτικοποιήσεων, ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν εκτιμά ότι ακόμα και αυτοί "κατά πάσα πιθανότητα δεν θα επιτευχθούν"».

Η Handelsblatt γράφει πως αρκετές ιδιωτικοποιήσεις που είχαν σχεδιαστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2013 δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, μεταξύ των οποίων η πώληση της ΔΕΗ, των ΕΛΤΑ και των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Καθυστερήσεις διαπιστώνονται και στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων ύδρευσης, αλλά και των περιφερειακών αεροδρομίων.

«Οι λόγοι είναι πολλοί. Στην κυβέρνηση Παπανδρέου έλειπε η πολιτική βούληση. Επιπλέον υπήρχαν γραφειοκρατικά και νομικά εμπόδια. Και σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι συχνές αλλαγές στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ τα τελευταία χρόνια», συμπληρώνεται στο δημοσίευμα.

Read more...

Τουρκική φρεγάτα στη Σκύρο...




Μια τουρκική φρεγάτα εισήλθε χθες το βράδυ στα ελληνικά χωρικά ύδατα κινούμενη μεταξύ Νότιας Ευβοίας και Σκύρου. Το συμβάν επιβεβαιώνεται επισήμως από...
το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.
Αμέσως επιχείρησαν δύο πλοία του πολεμικού ναυτικού που παρακολουθούν την πορεία της φρεγάτας, «TGS ORUC REIS», η οποία συνεχίζει την πορεία της μέσα στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο κινούμενη προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Read more...