Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Εκπομπή μέσα από το Πολυτεχνείο ζήτησαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ...



"Οχι" από τη Σύγκλητο μετά την προειδοποίηση της ΓΑΔΑ ότι αν γίνει θα ακολουθήσει εισβολή της Αστυνομίας...

Σαράντα χρόνια (1973-2013) συμπληρώνονται από την...
εξέγερση του Πολυτεχνείου, που άνοιξε το δρόμο για την πτώση της δικτατορίας. Τέσσερις δεκαετίες μετά, η επέτειος αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα, με το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» να παραμένει το ίδιο.

Μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής την περασμένη βδομάδα, απ' όπου εξέπεμπαν για πέντε μήνες οι απεργοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου, συνεχίζοντας των αγώνα τους.

Την Πέμπτη στις 12.00 στα Προπύλαια θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων της ΕΡΤ, των διοικητικών υπαλλήλων του Πολυτεχνείου, της ΟΛΜΕ, των σχολικών φυλάκων και άλλων εργαζομένων, που πλήττονται από τις μνημονιακή πολιτική.

Στις 19:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Πολυτεχνείο θα ακολουθήσει συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη την οποία διοργανώνουν οι απεργοί του Πολυτεχνείου και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Στο μεταξύ -σύμφωνα με πληροφορίες- υπήρξαν σκέψεις να εκπέμψει η ΕΡΤ από το Πολυτεχνείο. Όμως, νωρίτερα η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου έλαβε αυστηρή προειδοποίηση από τη ΓΑΔΑ ότι σε περίπτωση που παραχωρηθεί χώρος εντός του Πολυτεχνείου και γίνει απόπειρα εκπομπής της ΕΡΤ από εκεί, θα ακολουθήσει εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου δήλωσε πως δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη ενός τέτοιου εγχειρήματος. Ωστόσο όπως φαίνεται… «όλα είναι στον αέρα»...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: