Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Για ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ Εντολές Χ.Θεοχάρη για άμεση ποινική δίωξη οφειλετών του Δημοσίου


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Εντολές στους προϊσταμένους των Εφοριών να καταθέτουν αιτήσεις ποινικής δίωξης κατά οφειλετών του Δημοσίου πριν παρέλθει η περίοδος παραγραφής του αδικήματος έδωσε ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χ.Θεοχάρης.

Σε εγκύκλιο που υπογράφει ο κ. Θεοχάρης υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το Ν. 3943/2011 οι Εφορίες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ποινικής δίωξης κατά όσων έχουν βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα χρέη που υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 4 μηνών από την ημερομηνία λήξης καταβολής των χρεών αυτών.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται πως παρατηρείται το φαινόμενο της κατάθεσης αιτήσεων ποινικής δίωξης κατά όσων έχουν βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα χρέη στα όρια της παραγραφής και υπογραμμίζεται πως προκειμένου να αποφευχθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες των υπαλλήλων, πρέπει οι προϊστάμενοι των Εφοριών να δρομολογούν την άμεση υποβολή αιτήσεων μόλις συντρέξουν οι νόμιμες προϋποθέσεις.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συζήτηση για τους αγρότες Διασταυρώνουν τα ξίφη τους Σαμαράς-Τσίπρας στη Βουλή



  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με αφορμή την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τα προβλήματα των αγροτών, που διεξάγεται το απόγευμα (18:00) της Τρίτης, με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μια εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση με επίκεντρο την οικονομία.

Πρόκειται για την πρώτη κοινοβουλευτική αντιπαράθεση των δύο ανδρών από τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταγγείλλει πολλές φορές το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν εμφανίζεται στη Βουλή, ούτε για να απαντήσει στις ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών. Πριν από λίγες ημέρες ημέρες, δε, με αφορμή την ερώτησή του για το λάθος του ΔΝΤ με τον πολλαπλασιαστή, την οποία απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας αντί του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε να προτείνει την κατάργηση της Ώρας του Πρωθυπουργού, αφού ο πρωθυπουργός δεν την τιμά.

Το ζήτημα του λάθος του ΔΝΤ αναμένεται να αποτελέσει βασικό θέμα στην αντιπαράθεση μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καθώς ο Αλ.Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν το αξιοποιεί.

Παράλληλα, μετωπική σύγκρουση αναμένεται να σημειωθεί για το ζήτημα των επενδύσεων, με τον Αντώνη Σαμαρά να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη στάση του σαμποτάρει την προσπάθεια των αποκρατικοποιήσεων και τον Αλέξη Τσίπρα να καταγγέλλει την κυβέρνηση για πλιάτσικο υπέρ των ιδιωτών.

Με αφορμή το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Σαμαράς ανεμένεται να καταγγείλει την επίθεση στα μεταλλεία Χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής και θα ζητήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τη βία από όπου κι αν προέρχεται και να μην παρέχει πολιτική κάλυψη σε τέτοιες ενέργειες.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναδείξει τις αντιφάσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για σειρά θεμάτων που άπτονται της οικονομίας -με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις του Γ.Δραγασάκη.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας θα κατηγορήσει την κυβέρνηση για την πολιτική της άκρατης λιτότητας που έχει ως αποτέλεσμα την φτωχοποίηση της κοινωνίας, ενώ αναμένεται να ζητήσει εκ νέου εκλογές.
Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...

«Έπεσα από τα σύννεφα» Πενιχρά τα αποτελέσματα στο κυνήγι του «μαύρου» χρήματος


  (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Την αναποτελεσματικότητα των μηχανισμών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής κατέδειξε ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Νικολούδης, ο οποίος χαρακτήρισε «πενιχρά» και «αποκαρδιωτικά» τα αποτελέσματα και ζήτησε «θεαματικές αλλαγές», ώστε να λειτουργήσει το σύστημα.

Ο κ. Νικολούδης -παραδίδοντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τις Εκθέσεις Πεπραγμένων του έτους 2012 των Μονάδων Α' και Γ' της Αρχής- δήλωσε πολλές φορές την απογοήτευσή του για τον τρόπο που λειτουργούν οι μηχανισμοί, είπε μάλιστα πως «είμαι κάποιος που τα είδε από μέσα τα πράγματα και έπεσα από τα σύννεφα».

«Έχουμε ένα μηχανισμό, που το μεν ΣΔΟΕ κάνει ελέγχους, αλλά δεν βεβαιώνει φόρους, και τις εφορίες που βεβαιώνουν φόρους, αλλά δεν κάνουν έλεγχο» είπε χαρακτηριστικά. Ξεκαθάρισε σε κάθε περίπτωση πως τιμά την δουλειά που γίνεται στο ΣΔΟΕ («είναι ένας πανίσχυρος μηχανισμός» είπε), όπως και των υπόλοιπων μηχανισμών πάταξης της φοροδιαφυγής, απέδωσε όμως την κατάσταση σε στρεβλώσεις του συστήματος, αφού «άλλος έχει το πεπόνι και άλλος το μαχαίρι».

Εξήγησε -προς επίρρωση των λεγομένων του- πως οι εφορίες δεν έχουν ελεγκτικό μηχανισμό των φυσικών προσώπων και έτσι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν πληροφορίες για 497 υποθέσεις και να βεβαιώσουν φοροδιαφυγή. «Τους στείλαμε στοιχεία για φορολογούμενους με 450.000 ευρώ καταθέσεις, που δήλωναν ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ και μας ρώτησαν 'τι να την κάνουμε εμείς αυτή την πληροφορία;'. Έπεσα από τα σύννεφα», είπε.

Σχετικά με τις υποθέσεις δωροληψίας, ο κ. Νικολούδης σημείωσε πως είναι δύσκολο έως και ακατόρθωτο να επιβεβαιωθούν αδικήματα και επικαλούμενος το παράδειγμα δωροδοκίας ορθοπεδικών γιατρών από πολυεθνική εταιρεία, τόνισε: «Σε αυτές τις περιπτώσεις που αποτύχαμε να βεβαιώσουμε δωροληψία μείναμε με το αίσθημα της απογοήτευσης». «Ή δεν είχαν κάνει δηλώσεις πόθεν έσχες ή ήταν λειψές» εξήγησε και υπογράμμισε ότι η δωροδοκία και η διαφθορά είναι σαν στρείδι, που για να το φας πρέπει να κόψεις το ένα κομμάτι, αλλιώς θα σπάσεις τα δόντια σου».

Ακόμη, ο κ. Νικολούδης ανέφερε ότι στα περίπου 30.000 πόθεν έσχες που έχουν καταθέσει οι υπόχρεοι, έχουν εντοπιστεί 337 «προβληματικά».

Σχετικά με το θέμα ελέγχου των εξωχώριων εταιρειών, είπε πως η προσπάθεια αυτή πολλές φορές μοιάζει «με την προσπάθεια του σκύλου που κυνηγάει την ουρά του».

Αναφερόμενος πάντως στις επιδόσεις της Αρχής, ο κ. Νικολούδης τόνισε πως κρίνονται ικανοποιητικές, αφού από το 1997 έως το 2011 έχουν δεσμευτεί 217 εκατ. ευρώ, ενώ το 2011 δεσμεύτηκαν 223 εκατ. ευρώ και το 2012 238 εκατ. ευρώ. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κατάφεραν να βεβαιώσουν 130 εκατ. ευρώ από φοροδιαφυγή και η Αρχή να δεσμεύσει τα 97 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το σύνολο των 238 εκατ. ευρώ του 2013 κατανέμεται ως εξής:

  • Για παθητική δωροδοκία δεσμεύτηκαν 957.750 ευρώ
  • Για εμπορία ανθρώπων 72.288 ευρώ
  • Για φοροδιαφυγή 97.931.473 ευρώ
  • Για προστασία οικονομικών συμφερόντων των ευρωπαϊκών κοινοτήτων 5.282.721 ευρώ
  • Εγκληματική οργάνωση 8.788.139 ευρώ
  • Κάθε άλλο αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση άνω των 6 μηνών 125.240.587 ευρώ
Κι ενώ ο κ. Νικολούδης ανέφερε πως εντατικοποιήθηκε τα μέγιστα η δουλειά που γινόταν στο επίπεδο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, δεν παρέλειψε να εκφράσει παράπονο για το γεγονός ότι η Αρχή υπολείπεται σε προσωπικό. Είπε μάλιστα πως «φτύνει αίμα» να του εγκριθεί μία μετάταξη υπαλλήλου, εξαιτίας «κάποιων μανδαρίνων που θεωρούν φέουδό τους τις υπηρεσίες του Δημοσίου» και ζήτησε την συνδρομή της Επιτροπής για τη διευκόλυνση του έργου τής Αρχής, καθώς -όπως είπε- «δεν μπορεί ο ίδιος να παρακαλάει υπουργούς». «Έχω όλα τα απέξω με τρομοκρατίες, εκβιαστές και εγκληματίες, αλλά ο εφιάλτης μου είναι τα προβλήματα που μου βάζουν κάθε φορά που θέλω να αποσπάσω έναν υπάλληλο στην υπηρεσία μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρά τις διαπιστώσεις του πάντως, ο κ. Νικολούδης έκλεισε την τοποθέτησή του απευθύνοντας το «ευοίωνο μήνυμα» ότι «βαδίζουμε σε καλό δρόμο», καθώς «δεν πατάξαμε τη φοροδιαφυγή», όμως «κάναμε βήματα». Ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής, εξέφρασε τη θέση πως απαιτείται ένα σταθερό, απλό, αποτελεσματικό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, στοιχεία που δεν υπάρχουν -όπως είπε- στο υφιστάμενο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Νικολούδης ενημέρωσε την Επιτροπή ότι δεν του έχει δοθεί σε καμία μορφή αυτό που αναφέρεται ως λίστα Λαγκάρντ», ενώ έχει την λίστα των περίπου 54.000 που έβγαλαν εν μέσω κρίσης χρήματα στο εξωτερικό και αυτή την περίοδο διασταυρώνονται στοιχεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση να διαβιβαστούν τα πρακτικά της συνεδρίασης στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης και στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες και να κληθούν ο υπουργός Οικονομικών και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ στην Επιτροπή.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

"61.000 λουκέτα μέσα στο 2013"

61.000 λουκέτα μέσα στο 2013
Επίδομα ανεργίας θα δοθεί τελικά και μάλιστα έπειτα από πολύμηνη καθυστέρηση, μόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών και αυτό, όπως σχολιάζει το Βιοτεχνικού Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ), "αποκλείει από τη λήψη έστω και του μικρού αυτού βοηθήματος των 360 ευρώ, χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που αυτήν τη στιγμή αδυνατούν να εξασφαλίσουν στις οικογένειες τους τα προς το ζην".
Το ΒΕΑ σημειώνει ακόμη ότι: επιπλέον, το επίδομα δεν μπορούν να λάβουν ούτε οι ασφαλιστικά ενήμεροι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, δηλαδή αυτοί που έχουν μεν οφειλές αλλά τις έχουν ρυθμίσει και είναι συνεπείς στην καταβολή τους.
"Υπ' αυτές τις συνθήκες ζητάμε από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να αναθεωρήσει άμεσα τα κριτήρια λήψης του επιδόματος ανεργίας και να συμπεριλάβει τουλάχιστον τους άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, καθώς οι δικαιούχοι αυτήν τη στιγμή δεν θα ξεπεράσουν τις 5.000, όταν οι επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο από τις αρχές της κρίσης το 2011, σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ, ανέρχονται σε 90.000. Μάλιστα οι προβλέψεις για το 2013 είναι εφιαλτικές αφού αναμένεται να κλείσουν περισσότερες από 61.000 επιχειρήσεις.
Είναι απαραίτητο να ληφθεί κοινωνική μέριμνα για τους χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που πριν την κρίση μπορούσαν μέσω της απασχόλησής τους να καταβάλλουν για σειρά ετών με συνέπεια τις ασφαλιστικές τους εισφορές" τονίζει το ΒΕΑ.

Συγκεκριμένα ζητάει:
- Να τεθεί εισοδηματικό κριτήριο ικανό να καλύψει αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη.
- Να καταβάλλεται σε αυτούς που έχουν οφειλές αλλά τις έχουν ρυθμίσει και είναι συνεπείς στην καταβολή τους.
- Η καταβολή του επιδόματος να γίνεται εφόσον ο επαγγελματίας μένει άνεργος 2 και όχι 3 μήνες.
- Να τροποποιηθεί η ΥΑΦ40035/οικ5136/413/2011, ώστε να τύχουν ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για μια διετία και όσοι έχουν μόνο ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ.

Read more...

ΔΕΝ ΠΑΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ...


ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ!
Ο Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι δεν θα παραστεί στην έναρξη εργασιών του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής θα συμμετάσχει σε συζήτηση με τον πρώην Καγκελάριο ...
της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ και τον πρώην Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Τόνι Μπλέρ, στην Κωνσταντινούπολη.
Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου, θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Νέων Ηγετών σε Οργανισμούς και Επιχειρήσεις (2013 YPO GLOBAL LEADERSHIP SUMMIT), η οποία πραγματοποιείται φέτος στην Κωνσταντινούπολη, και θα συζητήσει με τους Σρέντερ και Μπλέρ, σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της Διάσκεψης.
Στη Διάσκεψη συμμετέχουν περισσότερα από 2.500 ανώτερα στελέχη Οργανισμών και Επιχειρήσεων από 100 χώρες του κόσμου.
Η συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου στην Διάσκεψη, είχε συμφωνηθεί από καιρό και είχε επιβεβαιωθεί μετά την αρχική ανακοίνωση της ημερομηνίας έναρξης του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, στην οποία ήταν προγραμματισμένο να είναι παρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του egiakoumis.com, γίνεται προσπάθεια να προλάβει την επόμενη ημέρα, το Σάββατο.http://fimotro.blogspot.gr

Read more...

Εγκύκλιος του υπουργείου Μέχρι 13 Μαρτίου οι αιτήσεις μετακίνησης των 1.981 της διαθεσιμότητας


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Μέχρι τις 13 Μαρτίου έχουν προθεσμία να υποβάλλουν δηλώσεις για τις θέσεις στις οποίες προτιμούν να μετακινηθούν οι 1.981 αορίστου χρόνου διοικητικοί υπάλληλοι, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιγράφει την υλοποίηση της διαδικασίας μετακίνησης των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου, των υπαλλήλων των Ανεξάρτητων Αρχών, των υπαλλήλων των ΝΠΔΔ, των υπαλλήλων των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, αλλά και των ΝΠΙΔ που ανήκουν στο δημόσιο τομέα, καθώς και των ειδικοτήτων ΔΕ Διοικητικών καθηκόντων, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους.

Οι ως άνω υπάλληλοι καλούνται να υποβάλουν στη διεύθυνση προσωπικού του φορέα στον οποίο κατείχαν οργανική θέση αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώσουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, για την αξιολόγηση προσόντων ή κριτηρίων. Η μετάταξη των υπαλλήλων θα γίνει με βάση τη μοριοδότηση των κριτηρίων, σε συνδυασμό με τις δηλούμενες για κάθε θέση προτιμήσεις. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων λήγει στις 13/3/2013.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν κατά σειρά προτίμησης.  Σε περίπτωση που ο υπάλληλος δεν δηλώσει προτίμηση ή σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης, θεωρείται ότι έχει δηλώσει το σύνολο των θέσεων κατά τη σειρά προτεραιότητας αυτών.

Επισημαίνεται ότι οι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και είναι αποσπασμένοι ή είχαν υποβάλει αίτηση μετάταξης, για την οποία έχει υπογραφεί  η σχετική απόφαση των αρμοδίων οργάνων πριν τη δημοσίευση του ν. 4093/2012 (12.11.2012), υποβάλλουν την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στο φορέα, στον οποίο κατείχαν οργανική θέση.

Για την αξιολόγηση, ωστόσο, των κριτηρίων της «ομοεδρικότητας» και της «συνυπαγωγής» για τους ως άνω υπαλλήλους, ως φορέας προέλευσης θεωρείται ο φορέας στον οποίο είναι αποσπασμένοι ή στον οποίο υπέβαλαν την αίτηση μετάταξης, για την οποία έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση του αρμοδίου οργάνου, πριν τη δημοσίευση του ν.4093/2012.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 5 Μαρτίου Αποχώρηση από τα «μπλόκα» αποφάσισαν οι αγρότες στη Νίκαια


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Λάρισα
Αποχώρηση από τα «μπλόκα» στις εθνικές οδούς αποφάσισαν οι αγρότες που συνεδρίασαν στον κόμβο της Νίκαιας, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με κινητοποιήσεις άλλων μορφών. Στο πλαίσιο αυτό, στις 5 Μαρτίου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Αθήνα, με συντονισμό των αγροτών πανελλαδικά.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε περιορισμένος αριθμός αγροτών, οι οποίοι, ύστερα από αποτίμηση των κινητοποιήσεων και τη συνάντηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο, αποφάσισαν η αποχώρηση των τρακτέρ από τα «μπλόκα» να ξεκινήσει στις 11 το πρωί της Τετάρτης.

Οι αγρότες επικεντρώνονται πλέον στο συλλαλητήριο με στόχο να υπάρξει μαζική συμμετοχή.
«Απογοητευμένοι, αλλά με το κεφάλι ψηλά», όπως αναφέρουν, αποφάσισαν να αποχωρήσουν και οι αγρότες των Σερρών, οι οποίοι είχαν στήσει μπλόκα στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, στα Κερδύλλια, επί της εθνικής οδού Σερρών - Καβάλας και στο Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως.
Σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους έχουν προχωρήσει από τη Δευτέρα και οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα, ενώ προς αποχώρηση οδεύουν και οι αγρότες τους σε Έβρο και Ροδόπη.
Ένταση στη Νίκαια
Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομικών σημειώθηκε στο «μπλόκο» της Νίκαιας, λίγο μετά την απόφαση των πρώτων να αποχωρήσουν.
Αρκετές δεκάδες από αυτούς κινήθηκαν από τους παράδρομους προς τον ΠΑΘΕ, με σκοπό να κάνουν ολιγόωρη κατάληψη.
Χρησιμοποιώντας τις διόδους που είχαν ανοίξει τις προηγούμενες μέρες στα συρματοπλέγματα, επιχείρησαν να μπουν, από διαφορετικά σημεία, στην Εθνική Οδό, όπου, όμως, όσοι κατάφεραν να ανεβούν, συνάντησαν την αντίσταση των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αστυνομικοί έκαναν και χρήση χημικών, ενώ από την πλευρά τους οι αγρότες απάντησαν ρίχνοντας πέτρες. Δημιουργήθηκε ένταση και τελικά οι αγρότες απωθήθηκαν και αποχώρησαν.
* Για τρίτη φορά αναβλήθηκε η δίκη των 12 αγροτών στη Λαμία για τα επεισόδια που έγιναν στις 13 Φεβρουαρίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ...


Λάθη στη τιμή ζώνης ή στα τετραγωνικά από το χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα «στοιχήσουν» στην κυβέρνηση καθώς θα επιστραφούν χρήματα στους δικαιούχους.
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται...
να κατατεθεί σχετική ρύθμιση που αφορά σε 60.000 άτομα, τα οποία και θα λάβουν επιστροφή χρημάτων για τα λάθη στους υπολογισμούς που είχαν γίνει στο χαράτσι.

Read more...

32.000 EYΡΩ ΣΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ...


Πριν από λίγο, σύμφωνα με ό,τι μετέδωσε η ΝΕΤ, βρέθηκαν 32.000 ευρώ μέσα στο ελικόπτερο που ...επιστρατεύτηκε για την απόδραση...
του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων.http://fimotro.blogspot.gr

Read more...

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ


Αγαπητό Fimotro,
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μελισσόπουλος, αντί να ιδρύσει δημόσια σχολεία στον ορεινό όγκο όπως απαιτούν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Νομού Ξάνθης, απαιτεί από τη Δευτεροβάθμια Ξάνθης το... 

άμεσο κλείσιμο του Γυμνασίου των Θερμών Ξάνθης. 
Τα δημόσια γυμνάσια και λύκεια Σμίνθης, Γλαύκης, Εχίνου, Θερμών στην Ξάνθη και Οργάνης στη Ροδόπη, στα Πομακοχώρια, ξεκίνησαν να λειτουργούν το 1983-84 με συνολικό αριθμό 22 μαθητών για τα πέντε σχολεία και πόλεμο από πολλές πλευρές και σήμερα σχολικό έτος 2012-13 φοιτούν σ' αυτά περίπου 640 μαθητές από τη μειονότητα. 
Ποιά πολιτική υπηρετεί η επιλογή για το κλείσιμο του Γυμνασίου Θερμών; 
Είναι προσωπική επιλογή του κ. Μελισσόπουλου ή εντολή του Υπουργείου για την ολοκλήρωση της μορφωτικής, γλωσσικής και πολιτισμικής γενοκτονίας των Πομάκων;
Αν αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Μελισσόπουλου ο Υπουργός παιδείας οφείλει να ζητήσει άμεσα την παραίτησή του.
Σε κάθε περίπτωση με την αδράνεια και την ανοχή τους και τη μη δράση τους για την ίδρυση δημόσιων σχολείων στα πομακοχώρια  οι Υπουργοί Παιδείας και Εξωτερικών συμβάλλουν στην πολιτισμική, γλωσσική αλλά κυρίως τη μορφωτική γενοκτονία των Πομάκων της Ελλάδας.
Σχετικά με το θέμα δείτε εδώ και εδώ...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΜΘ
http://fimotro.blogspot.gr

Read more...

Πολιτικός «σεισμός» Στη δίνη της ακυβερνησίας η Ιταλία, όλες οι εξελίξεις από το in.gr



Αθήνα
Μπροστά στο φάσμα της ακυβερνησίας βρίσκεται η Ιταλία μετά το εκλογικό αποτέλεσμα-σοκ που οδηγεί σε ένα «παράλυτο» Κοινοβούλιο και προκαλεί ρίγη σε Βρυξέλλες και Βερολίνο για το ενδεχόμενο νέας προσφυγής στις κάλπες. Όλες οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις από την μετεκλογική Ιταλία στο αφιέρωμα του in.gr. Οι φόβοι και τα μηνύματα της Ευρώπης, η αντίδραση των αγορών, ο ιταλικός και διεθνής Τύπος.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνταξιούχος η γυναίκα που βρέθηκε να αιωρείται στο κενό;...




Μια περίεργη φήμη , η οποία αν ισχύει δημιουργεί νέα δεδομένα για το παρ' ολίγον τραγικό ατύχημα το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή κυκλοφορεί από σήμερα το πρωί στη Βουλή καθώς... ασφαλείς πληροφορίες θέλουν την άτυχη γυναίκα η οποία βρέθηκε να αιωρείται στο κενό, όχι εν ενεργεία υπάλληλο της Βουλής αλλά συνταξιούχο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κα Μαρία Φωτίου, η οποία βρέθηκε να κρέμεται το πρωί της Παρασκευή πάνω από τα κεφάλια Υπουργών, είχε κάνει τα χαρτιά της για συνταξιοδότηση από τον Δεκέμβριο του 2012 με αποτέλεσμα από 1/1/2013 να θεωρείται συνταξιούχος. Το πρωί της περασμένης Παρασκευής μάλιστα δεν πήγε στη Βουλή για να εργαστεί αλλά για να παραδώσει φακέλους και γραφείο στον προϊστάμενο που την διαδέχθηκε. Εδώ ωστόσο προκύπτει και το μείζον ερώτημα για το ποιος έδωσε την εντολή σε μια συνταξιούχο υπάλληλο να ανεβεί στον γυάλινο θόλο και αν ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή είχε συναίσθηση τι ρίσκο αναλάμβανε εκείνη την ώρα.

Την ώρα μάλιστα που οι φήμες πως η άτυχη γυναίκα δεν φορούσε κανέναν ιμάντα ασφαλείας όπως διέρρευσε η Βουλή αλλά σώθηκε μόνο και μόνο επειδή πρόλαβε να κρατηθεί από τις σιδεριές που στηρίζουν τον γυάλινο θόλο της Ολομελείας έχουν κατακλύσει τη Βουλή. Όπως και να 'χει τα ερωτήματα χρήζουν απαντήσεως από τους αρμοδίους της Βουλής, οι οποίοι από την Παρασκευή έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους.

parapolitika.gr


Read more...