Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Απαλλακτικό βούλευμα για τις καταγγελίες απαγωγών Πακιστανών

Απαλλακτικό είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για δύο στελέχη της ΕΥΠ που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση των καταγγελιών για απαγωγές Πακιστανών υπηκόων το καλοκαίρι του 2005 σε Αθήνα και Ιωάννινα.

Με το βούλευμα τους (αριθμ.517/20010) οι δικαστές του συμβουλίου, κάνοντας δεκτή ανάλογη πρόταση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ν. Ορνεράκη, κρίνουν ότι δεν αποδείχθηκε σχέση της ΕΥΠ στην υπόθεση, ενώ τονίζουν πως από την διερεύνηση του θέματος δεν προέκυψαν ικανές ενδείξεις για την συμμετοχή προσωπικού της ΕΥΠ στην «φερόμενη ως πραγματοποιηθείσα επιχείρηση». Επιπλέον ,όπως αναφέρεται στο βούλευμα δεν αποδείχθηκε «ότι η ΕΥΠ δρα με αυτές τις μεθόδους».

Οι δικαστές ,που επικαλούνται αρκετά σημεία από την κατάθεση που έχει δώσει ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ Ι.Κοραντής ,τονίζουν ότι οι καταθέσεις των εγκαλούντων πακιστανών παρουσιάζουν αντιφάσεις τις οποίες αποδίδουν στην «εσωτερική διαμάχη που υφίσταται στους κόλπους της πακιστανικής κοινότητας».

Για την υπόθεση είχε διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση η οποία κατέληξε με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου για αρπαγή κατά συναυτουργία.
nooz.gr

Read more...

"Συχνές συναντήσεις με υπουργούς του Καραμανλή είχε ο Χριστοφοράκος"



ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΚΑΛΟΥ

Συχνές συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή, είχε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, σύμφωνα με ότι κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής η γραμματέας του Κατερίνα Τσάκαλου. Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, σύμφωνα με τη γραμματέα του, επισκεπτόταν πολλές φορές την...



...Ντόρα Μπακογιάννη στο γραφείο της στο υπουργείο, ενώ έστελνε δώρα στις ονομαστικές εορτές και τα Χριστούγεννα.

Ο επικεφαλής Μ. Χριστοφοράκος είχε επίσης επαφές και με τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών, Πέτρο Δούκα, ενώ είχε πραγματοποιήσει και μερικές επισκέψεις στον τότε υπουργό Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη.

Ο Μ. Χριστοφοράκος, σύμφωνα πάντα με όσα κατέθεσε η πρωην γραμματέας του, είχε επαφές και με το Γιώργο Βουλγαράκη, ενώ ο μοναδικός πολιτικός που είχε δει να επισκέπτεται τον επικεφαλής της SIEMENS Ελλάδας στο γραφείο του, ήταν ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τ. Μαντέλης.

troktiko

Read more...

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΒΑΖΕΙ 'ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ' ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΗΣΗ ΜΕ ΕΕ-ΔΝΤ"


H κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να βάζει «κόκκινες γραμμές» στις διαπραγματεύσεις με το κλιμάκιο των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ, δηλώνει ο κ. Γιώργος Πεταλωτής, επαναλαμβάνοντας όμως ότι η Ελλάδα δεν προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης...

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real Fm, o κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε τις αναφορές ότι το ΔΝΤ επιβάλλει στην Ελλάδα να κάνει απολύσεις.
«Δεν επιβάλλει το ΔΝΤ στην Ελλάδα να κάνει απολύσεις, αντίθετα είναι υποχρέωση της χώρας να κάνει μια ορθολογιστική διαχείριση και των δημοσίων υπαλλήλων και των θέσεων» σημείωσε.
Υπενθύμισε ότι με τη συγχώνευση οργανισμών, καταργούνται θέσεις, αλλά γίνονται μετατάξεις σε υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες ώστε να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε προσλήψεις.
«Όταν λέμε ότι δεν γνωρίζουμε πόσοι υπάλληλοι πληρώνονται από το δημόσιο, είναι μια πραγματικότητα. Αυτό δεν είναι ομολογία αποτυχίας δικής μας. Είναι ομολογία αποτυχίας ενός συγκεκριμένου συστήματος
Ο κ. Πεταλωτής υπενθύμισε ότι το Μάιο δημιουργείται η ενιαία αρχή πληρωμών των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να μπει τάξη στο θέμα των πληρωμών.
Στην ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα επαναδιαπραγματευτεί το χρέος της ο κ. Πεταλωτής υπενθύμισε ότι για να συμβεί αυτό η χώρα θα πρέπει να δηλώσει χρεοκοπία.
«Αυτό σημαίνει όμως πλήρη κατάρρευση των πάντων. Εκεί είναι οι όροι οι μεγάλοι που θα μας επιβληθούν. Συνεπώς, είναι εύκολες κουβέντες και είναι -ας μου επιτραπεί η έκφραση- κουβέντες καφενείου».
fimotro


Read more...

Παπανδρέου: "Να αποτρέψουμε τα χειρότερα"


Η κατακόρυφη άνοδος των spread και η αύξηση των ασφάλιστρων κινδύνου, σε συνδυασμό με την αναθεώρηση του ελλείμματος ενδεχομένως να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την προσφυγή της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης. "Το ιστορικό χρέος μας είναι να πάρουμε κάθε απόφαση που αποτρέπει τα χειρότερα για τους Ελληνες", δήλωσε ο πρωθυπουργός, στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης, που διήρκεσε πέντε ώρες.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι επιδίωξη είναι ο μηχανισμός να είναι έτοιμος- και προσδιόριζαν ως πρώτο χρονικό όριο για δανεισμό την 19η Μαΐου, καθώς τότε λήγει και το μεγάλο ομόλογο των 9 δισ ευρώ, αν και πρόσθεταν ότι υπάρχει και η οδός των αγορών. Σημειώνεται, δε, ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο η χώρα να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης πριν ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις για τους όρους δανεισμού.

"Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ολοκληρωμένος μηχανισμός, αλλά εάν χρειαστεί η χώρα μπορεί να καταφύγει σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό από την ΕΕ μέχρι ο μηχανισμός να ενεργοποιηθεί πλήρως, ωστόσο τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση", ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, μετά το πέρας του άτυπου υπουργικού συμβουλίου, όπου ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε για την οικονομία, τον μηχανισμό στήριξης και την έκθεση της Eurostat.

"Ο μηχανισμός είναι ευρωπαϊκός, αλλά ενιαίος, με το ΔΝΤ να αποδέχεται το πλαίσιο του Ecofin", έλεγαν οι πηγές, επισημαίνοντας ότι η όλη διαδικασία δεν παρουσιάζει καμία στασιμότητα, ενώ σχετικά με την κατά 1 μονάδα άνοδο του ελλείμματος, σύμφωνα με την Eurostat, διευκρίνιζαν ότι η χώρα έχει ένα "μαξιλάρι" 2%, καθώς τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση υπολογίστηκαν για μείωση του ελλείμματος έως 6 μονάδες.

Μήνυμα Στρος Καν
Πάντως ο επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Καν ξεκαθαρίζει ότι το Ταμείο θα ακολουθήσει τους δικούς του κανόνες και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει την Ελλάδα διαφορετικά σε σχέση με άλλες χώρες.

Υποβάθμιση από Moodys
H εκτίμηση της Moody's Investors Service ότι "υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να σταθεροποιηθεί το χρέος μόνον σε υψηλότερα επίπεδα από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί", οδήγησε το διεθνή οίκο αξιολόγησης σε υποβάθμιση των ελληνικών ομολόγων σε A3 από Α2, προηγουμένως.

Παπανδρέου: "Που θα κρυφτούν;"
Στη συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου δεν συζητήθηκε η εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, ενώ τονιζόταν από την κυβέρνηση ότι σκοπός δεν είναι τώρα η "αντιπολίτευση" στη ΝΔ. "Δίνουμε τη μάχη με την πραγματικότητα και όπου χρειαστεί αναφερόμαστε στη ΝΔ, της οποίας είναι δεδομένες οι ευθύνες για αυτή την κατάσταση", ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι, ενώ σχετικά με όσα αναφέρθηκαν στη Βουλή "για τον πρωθυπουργό που έχει χάσει τον ύπνο του", έλεγαν ότι καλό είναι αυτό σε σχέση με τη ΝΔ που μόνο ύπνο είχε.

Αναφερόμενος στα στοιχεία που αφορούν στο έλλειμμα, ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι οι νέες εκτιμήσεις δεν αλλάζουν το στόχο της κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος κατά 4% στο 2010, ενώ εξαπέλυσε οξεία επίθεση κατά της ΝΔ διερωτώμενος: "Που θα κρυφτούν οι γνωστοί ύποπτοι; Αυτοί που υποστήριζαν ότι τα ελλείμματα του 2009 ήταν μονοψήφια 6% το πολύ 9%, και ότι το ΠΑΣΟΚ τα φούσκωσε".

"Εκείνοι που ομολόγησαν επίσημα προχθές ότι η δική μας κυβέρνηση παρέλαβε από τη ΝΔ κρίση ελλείμματος και κρίση χρέους", είπε. Χαρακτήρισε, δε, έγκλημα αυτό που συνέβη στη χώρα από το 2004 έως το 2009, αναγνωρίζοντας πάντως ότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν τη δική τους ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας.

"Ιστορικό χρέος"

Αναφερόμενος στο σήμερα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε, μετά από πολλούς μήνες, μιας μεγάλης μάχης, ότι έχουμε πετύχει πολλά. Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι υπάρχουν ακόμα μπροστά μεγάλες μάχες που πρέπει να δοθούν. Και αυτό- όπως είπε-, με δεδομένη την πρωτοφανή κρίση που περνάει η χώρα, που όμοιά της δεν έχει αντιμετωπίσει άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν. Και είναι, πρόσθεσε, ιστορικό χρέος μας να πάρουμε κάθε απόφαση που αποτρέπει τα χειρότερα για τους Ελληνες.

Τόνισε, δε, ότι οι Ελληνες γνωρίζουν πού θα βρισκόμασταν σήμερα εάν με την ψήφο τους τον περασμένο Οκτώβριο δεν είχαν αλλάξει την πορεία της χώρας. Και σημείωσε ότι "αν η Ελλάδα σήμερα μπορεί να χρησιμοποιήσει το μηχανισμό στήριξης για το δανεισμό της, είναι αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας που έχει γίνει από όλους".

Μηχανισμός στήριξης

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο ΔΝΤ και όσα λέγονται γύρω από αυτό, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "αρκετά πια ο φόβος και ο πανικός". Όπως ανέφερε, "η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται ήδη σε επιτήρηση από την ΕΕ και το ΔΝΤ, εξαιτίας των ελλειμμάτων και του χρέους που δημιούργησαν οι εγκληματικές πολιτικές της ΝΔ".

Για το μηχανισμό στήριξης τόνισε ότι "η συγκρότησή του αποτελεί επιτυχία και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη, όταν μάλιστα έγινε σε πολύ μικρό διάστημα για τα ευρωπαϊκά δεδομένα". Σήμερα, ανέφερε, "δεν είναι ώρα ούτε για παραπληροφόρηση, ούτε για αποπροσανατολισμό της συζήτησης και να σπέρνουμε το φόβο και τον πανικό".

Σημείωσε ότι αντί να ψάχνουμε δικαιολογίες για να παραιτηθούμε των ευθυνών μας, επιτακτική είναι η ανάγκη να μπούμε όλοι "επί τω έργω". "Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί σήμερα είναι η προσήλωση στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα", επισήμανε.

Χαρακτήρισε την τρέχουσα συγκυρία ως "περίοδο έκτακτης ανάγκης" και αυτό- όπως είπε- σημαίνει ότι "πρέπει να αλλάξουμε πλήρως, ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο είχαν συνηθίσει να δουλεύουν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις". Και έθεσε εκτός λεξιλογίου της κυβέρνησής τη λέξη "διαχείριση.
nooz.gr
Read more...

Προκαταρκτική για καθυστέρηση εκκαθάρισης ομολόγου



ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΖΗΜΙΩΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τραπεζικό στέλεχος που καθυστέρησε να εκκαθαρίσει κρατικό ομόλογο, διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, μετά από καταγγελία του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου...



...Τραπεζικό στέλεχος, σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, καθυστέρησε να εκκαθαρίσει κρατικό ομόλογο με αποτέλεσμα να επέλθει ζημιά στο Δημόσιο λόγω της διαφοράς των τιμών των spreads.


troktiko


Read more...

ΗΧΗΤΙΚΟ - Πετάξτε τους με τους κλωτσιές - Πάει ο Παπανδρέου στο Καστελόριζο και τώρα στέλνουν υδροφόρες με νερό!



Το Καστελόριζο και τη Ρόδο, θα επισκεφθεί αύριο και μεθαύριο ο Γ. Παπανδρέου.





ΤΑ ΜΙΣΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΥΟ ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ

ΝΕΡΟ
ΕΠΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Καλά αυτό είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ σκάνδαλο για να τους πετάξει με τις κλωτσιές ο πρωθυπουργός! Ο Γ.Παπανδρέου πάει στο Καστελόριζο το Σάββατο και το νησί (όπως και η Πάτμος και η Σύμη)ΔΕΝ έχουν νερό! Πίνουν θαλασσινό μαζί το γλυκό νερό ανακατεμένο. Επειδή όμως ο Ρέππας και ο Σηφουνάκης έμαθαν ότι θα πάει στο Καστελόριζο ο Παπανδρέου με κατεπείγουσα απόφαση στέλνουν δύο υδροφόρες νερό για να μην πάρει χαμπάρι ο Παπανδρέου.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΔΥΟ ΔΗΜΑΡΧΟΙ (ούτε καζανάκια δεν μπορούν να τραβήξουν)...



troktiko

Read more...

Αποσύρθηκε διάταξη που επέτρεπε προσλήψεις από το παράθυρο


Στη νομοθετική διάταξη για τις προσλήψεις στο δημόσιο, δινόταν η δυνατότητα για προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ. Τελικά σήμερα την απέσυρε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, γιατί...



...όπως ανέφερε, η κυβέρνηση δεν δέχεται ούτε «υποψία μομφής».

Πριν ή μετά το νομοσχέδιο δεν δέχεται;

Ποιος λοιπόν "κακός" έβαλε την διάταξη αυτή στο... καλό νομοσχέδιο;

troktiko


Read more...

Η Τσιαούση για το φορολογικό νομοσχέδιο







tsiaousi_vouli Την άμεση ανάγκη θέσπισης ενός νέου αναπτυξιακού νόμου που θα συμβάλλει στην συγκράτηση του πληθυσμού στη Θράκη, παρέχοντας κίνητρα για επενδύσεις, επεσήμανε η βουλευτής Έβρου ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση. Η αναφορά της κ. Τσιαούση έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης στη βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης.
thrakinet.tv


Read more...

Στα σαγόνια του καρχαρία!

Οι ξένοι βλέπουν καθυστέρηση πληρωμών στην Ελλάδα

Με τα spreads των ελληνικών ομολόγων να καταρρίπτουν πλέον κάθε προηγούμενο – αρνητικό – ρεκόρ και τις αγορές να «σπρώχνουν» την Ελλάδα στις «αγκάλες» των δανειστών της και δη στο ΔΝΤ, είναι πλέον εμφανές πως για τη διεθνή οικονομική κοινότητα η μόνη λύση που απομένει για τη χώρα μας είναι η «εξωτερική βοήθεια».

Ή μήπως όχι;

Ολοένα και περισσότερες είναι πλέον οι ... αναλύσεις που καταλήγουν στο «συμπέρασμα» πως η αναδιάρθρωση του εξωτερικού της χρέους είναι ίσως η πλέον ενδεδειγμένη λύση για το «ελληνικό πρόβλημα», όχι όμως χωρίς την ανάληψη ενός ευρύτερου σχεδίου που θα περιλαμβάνει τόσο την προσφυγή στον δανεισμό από τον μηχανισμό ΕΕ – ΔΝΤ, όσο και την συμφωνία των υπολοίπων δανειστών της για μερικό «ψαλίδισμα» στις πληρωμές των υποχρεώσεών της και ρύθμιση των χρεών της σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου.

Το σενάριο αυτό προβάλλουν σήμερα στις αναλύσεις τους τόσο η JP Morgan, όσο και η Goldman Sachs, αλλά και οίκοι όπως η Daiwa Capital Markets και η KBC.

Σε κάθε περίπτωση οι ξένοι αναλυτές επιμένουν ότι μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας δεν θα είναι η «τελική λύση», πλην όμως είναι μια λύση που θα «αγόραζε» χρόνο για την κυβέρνηση ώστε να αποδώσουν καρπούς οι προσπάθειές της και τα μέτρα που έχει εξαγγείλει.

Σε ανάλογες προβλέψεις προχωρούν και οι αναλυτές των μεγάλων διεθνών Μέσων Ενημέρωσης. Πρώτο θέμα η Ελλάδα και η πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους της με «σενάριο και εποπτεία» ΔΝΤ για τους Financial Times, τη Wall Street Journal και το CNN.
protothema.gr

Read more...

Καταστροφή στην ελληνική αγορά

Spread στις 600 μ., ΧΑ στο – 4%

Εικόνες … βιβλικής καταστροφής ζουν πλέον οι ελληνικές αγορές μετοχών και ομολόγων. Το κόστος του δανεισμού που εκτινάχθηκε στις 600 μονάδες για να κλείσει αργότερα στις 577 μονάδες για την δεκαετία.

Η εικόνα στην υπόλοιπη καμπύλη ήταν απογοητευτική καθώς με το ξεπούλημα των ελληνικών ομολόγων, η 2ετία έφθασε να έχει απόδοση 11% και η τριετία 10%.

Σύμφωνα με ορισμένα σενάρια ή καλύτερα φήμες, τα ξένα hedge Funds επιδιώκουν πλέον την τεχνική χρεοκοπία της χώρας πριν λάβει τα χρήματα από το ΔΝΤ και την Ευρώπη.

Και φυσικά όταν το επιτόκιο φθάνει στο 9% (!) όπως σήμερα η χρεοκοπία είναι επι θυραίς

Στις 1860,76 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης σημειώνοντας πτώση 3,91%.

Όπως ήταν φυσικό οι πιέσεις στην αγορά ομολόγων μεταφέρθηκαν στο χρηματιστήριο με τις τράπεζες να καταρρέουν.

Η τιμή της Εθνικής έκλεισε στα 11,52 ευρώ με πτώση 6,49% και διακίνηση 8,2 εκατ. τεμαχίων.

Απώλειες πάνω από 5% για Alpha Bank και Πειραιώς.

Ρευστοποιήσεις με 6,90% στην MIG, ενώ με πτώση πάνω από 6% έκλεισαν η Eurobank και η ΟΠΑΠ.
Στα 170 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συναλλαγές.
protothema.gr/

Read more...

Νέο κτύπημα για την οικονομία από την Moody’s

Υποβάθμιση από Α3 σε Α2

Νέο κτύπημα για την ελληνική οικονομία, αυτήν την φορά από την Μoody΄s Investors Service.
Ο διεθνής οίκος υποβάθμισε το απόγευμα της Πέμπτης την αξιολόγηση των ελληνικών κυβερνητικών ομολόγων σε A3 από A2, ενώ ανακοίνωσε ότι τοποθετεί την αξιολόγηση σε καθεστώς επιτήρησης για πιθανή νέα υποβάθμιση.

"Η απόφαση βασίζεται στην άποψη της Moody΄s ότι υπάρχει σημαντικό κίνδυνος το χρέος να σταθεροποιηθεί σε επίπεδα υψηλότερα και πιο ακριβά απ΄ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί", αναφέρει σε σχετική έκθεση ο οίκος.

Η διαδικασία της επαναξιολόγησης θα καθορίσει αν η αξιολόγηση θα παραμείνει στη κατηγορία "A", αλλά και το πιθανό outlook. Η Moody΄s θα ολοκληρώσει την αναθεώρηση των αξιολογήσεων όταν αποσαφηνιστούν περισσότερο τα μακροπρόθεσμα μέτρα πολιτικής και οι μακροοικονομικές προοπτικές της Ελλάδας.

Ο οίκος αξιολόγησης αναμένει την ολοκλήρωση της αναθεώρησης μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Η Moody΄s τοποθέτησε επίσης την αξιολόγηση των βραχυπρόθεσμων εκδόσεων της Ελλάδας Prime-1 υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση.

Τα “ceilings” για τα ελληνικά ομόλογα και τις τραπεζικές καταθέσεις εξακολουθούν να αξιολογούνται με “Aa” (σύμφωνα με την αξιολόγηση της Ευρωζώνης) και παραμένουν ανεπηρέαστες από τη σημερινή ενέργεια του οίκου.

"Αν και η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα, ακόμα και να προηγείται, σε όρους εφαρμογής των μέτρων που έχει περιγράψει στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το δύσκολο μακροοικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον καθιστά τη διαρκή προσήλωση στο πρόγραμμα πολύ πιο δύσκολη", επισημαίνει η Sarah Carlson, αντιπρόεδρος και ανώτερη αναλύτρια της Moody΄s Sovereign Risk Group και επικεφαλής του προγράμματος για την Ελλάδα.

.protothema.gr


Read more...

Έγινε της μουρλής στο δήμο Πειραιά...


Διαλύει το ΠΑΣΟΚ στην πόλη ο Φασούλας. Πρότεινε… την Καλαγιά της αντιπολίτευσης για πρόεδρο της ΔΕΠΑΠ. Παραιτήθηκε η Μπόκοτα, ανεξάρτητος ο Βουράκης, «ντροπή» είπε ο Γκερλές

Του Δημήτρη Κατσικάρη

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον Γιώργο Παπανδρέου εάν αύριο έκανε ανασχηματισμό και επανέφερε στο υπουργείο Οικονομικών τον Γιώργο Αλογοσκούφη ο οποίος ευθύνεται για το χάλι της χώρας; Μάλλον… τρελό και δικαίως. Κάτι τέτοιο -τηρουμένων των αναλογιών- επιχείρησε ο Π. Φασούλας προτείνοντας την πρώην Αντιδήμαρχο του Αγραπίδη και σύμβουλο της αντιπολίτευσης Λίτσα Καλαγιά για Πρόεδρο της ΔΕΠΑΠ, την οποία όταν ανέλαβε το δήμο κατηγορούσε για την καταστροφή της δημοτικής αυτής επιχείρησης!
Είναι απίστευτο και όμως αληθινό! Ο δήμαρχος Πειραιά του ΠΑΣΟΚ (;) Παναγιώτης Φασούλας εμφανίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο μετά από μήνες και πρότεινε, ο ίδιος, για νέα Πρόεδρο της ΔΕΠΑΠ την «καταστροφέα» πρώην Πρόεδρο της ΔΕΠΑΠ Λίτσα Καλαγιά!
Τι ακολούθησε; Διακοπή του συμβουλίου, σφοδρότατες αντιδράσεις των συνεργατών του, ανεξαρτητοποίηση του Βασίλη Βουράκη, αποστασιοποίηση του Δημήτρη Γκερλέ και παραίτηση της Δάφνης Μπόκοτα από...

τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου πολιτισμού!
Ο Π. Φασούλας, μετά τον Πειραιά, καταβαραθρώνει πολιτικά και το ΠΑΣΟΚ και το οδηγεί στον έσχατο εξευτελισμό με την παιδική χαρά της οποίας ηγείται, μέσω του Γ. Οικονομόπουλου!
Το χρονικό της απίστευτης αυτής γελοιότητας, εκτυλίχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο προετοιμασμένο κρυφά και εντελώς απροσδόκητα για τους αποσβολωμένους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που δεν πίστευαν στα αυτιά τους ακούγοντας τον ίδιο τον Π. Φασούλα να προτείνει για Πρόεδρο σύμβουλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου (!) και μάλιστα την κ. Καλαγιά, την οποία η δημοτική αρχή Φασούλα κατηγόρησε ευθέως, όταν ανέλαβε, για καταστροφική πολιτική στη ΔΕΠΑΠ, της οποίας ηγείτο επί Αγραπίδη!

Αιφνιδιασμός…
Τον πιο τραγελαφικό όλων, είναι ότι μία ώρα πριν το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε υπό τον κ. Φασούλα, μετά από πολύ καιρό, η δημοτική ομάδα και στη συζήτηση που έγινε… δεν ενημερώθηκαν οι σύμβουλοι και οι αντιδήμαρχοι ότι στο συμβούλιο θα γίνει αυτή η απίθανη πρόταση, να αναλάβει την Προεδρία της ΔΕΠΑΠ η κ. Καλαγιά.
Και δεν ενημερώθηκαν -τους αποκοίμισαν- για να τους αιφνιδιάσουν και να περάσουν αυτή την απολίτικη και τραγελαφική πρόταση, που πρώτα απ’ όλα θίγει τους συμβούλους του ΠΑΣΟΚ, αφού όλους τους θεωρεί ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ να αναλάβουν αυτή τη θέση!

Δημήτρης Γκερλές: «Ντροπή δήμαρχε»!
Μπήκαν λοιπόν στη συνεδρίαση, χαλαροί και ήρεμοι… και βρέθηκαν στην ΚΟΛΑΣΗ της ανυποληψίας, κυριολεκτικά για λύπηση, ακούγοντας τον κ. Φασούλα να προτείνει την Λίτσα Καλαγιά για Πρόεδρο και για Αντιπρόεδρο την Μαντώ Δρίτσα, ανεψιά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα!!!
Εκεί είχαμε την έκρηξη οργής κατά του δημάρχου.
Πρώτος σηκώθηκε ο Δημήτρης Γκερλές και διαφώνησε ανοιχτά, κάνοντας λόγο ευθαρσώς για «πρόταση ντροπής». Ήταν τέτοιας ηθικής και πολιτικής ευθύτητας η αντίδραση Γκερλέ που, πραγματικά, προκάλεσε αίσθηση και τον θαυμασμό φίλων και αντιπάλων.

Βασίλης Βουράκης: «Ανεξαρτητοποιούμαι»
Ακολούθησε πανδαιμόνιο και μεγάλη ένταση, με τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων να έχουν μείνει… κάγκελο.
Ο Βασίλης Βουράκης, ξεκαθάρισε επιτόπου τη θέση του, μετά την διακοπή του δημοτικού συμβουλίου, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο Κ. Ρεσβάνη:
«Κύριε Πρόεδρε, δήλωσε, μετά από τα αποψινά γεγονότα και την απαξίωση και το διασυρμό της δημοτικής μας παράταξης από τον κ. Φασούλα, δηλώνω ότι προκειμένου να διαφυλάξω την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία μου στον Πειραϊκό λαό που επί δεκαετίες με τιμά με την ψήφο του, πλέον θα παραμείνω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος και όχι με τον κ. Φασούλα»!
Τις τελευταίες φράσεις του Βασίλη Βουράκη κάλυψαν τα χειροκροτήματα των υπαλλήλων της ΔΕΠΑΠ που παραμένουν 8 μήνες απλήρωτοι και είδαν μπροστά τους και πάλι τον κ. Φασούλα να παίζει με το ψωμί τους…

Δάφνη Μπόκοτα: «Παραιτούμαι…»
Ήταν να μην γίνει η αρχή. Ευθείς αμέσως διαχώρισε τη θέση της από την πολιτική Φασούλα και η Δάφνη Μπόκοτα παραιτούμενη γραπτώς από εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού. Η πράξη της κ. Μπόκοτα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού μόλις πριν 7 μήνες ήταν υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τιμήθηκε από χιλιάδες Πειραιώτες.

«Έπρεπε να ντρέπεσαι…»
Οξύτατες όμως ήταν και οι αντιδράσεις άλλων συμβούλων του ΠΑΣΟΚ.
Ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος έκανε… κατακίτρινο τον Π. Φασούλα, κατηγορώντας τον ευθέως για τις πράξεις του που ξεφτιλίζουν τον Πειραιά και το ΠΑΣΟΚ.
Βαριά λόγια εκστόμισαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Ντεντιδάκης, Λεωνίδας Κούβαρης, ενώ ξεκάθαρη ήταν και η διαφοροποίηση του Γιάννη Υδραίου από τις ανήθικες πρακτικές Οικονομόπουλου, ο οποίος καταγγέλθηκε ότι είχε εκ των προτέρων ζητήσει τις παραιτήσεις των διορισμένων μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου του δήμου!
Αποχώρησαν από την αίθουσα οι πρώην Αντιδήμαρχοι Δημήτρςη Αντωνάτος και Γιώργος Χαμάκος, έλειπε (και δεν θα ξαναπατήσει) ο σύμβουλος και πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Μαλτέζος και, φυσικά, το θέμα όχι μόνο δεν πέρασε αλλά διαλύθηκε και η συνεδρίαση…

Εξέθεσε… Μίχο - Καρύδη!
Απολύτως εκτεθειμένοι αισθάνονται μετά από τα τραγελαφικά αυτά γεγονότα, τόσο ο υπεύθυνος αυτοδιοίκησης και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Μίχος, ο οποίος είχε προσπαθήσει να στηρίξει το δήμαρχο στην κόντρα του με τους εργαζομένους της καθαριότητας, όσο και ο πρώτος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος προ ημερών με ερώτησή του στον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο ζήτησε να βοηθηθεί η ΔΕΠΑΠ και τώρα «αδειάστηκε» κατ’ απαράδεκτο τρόπο από τα τερτίπια Φασούλα, όταν ο τελευταίος πρότεινε τους «καταστροφείς της ΔΕΠΑΠ» για νέα ηγεσία!

Η ανεψιά… του Δρίτσα!
Φυσικά, μέγα πολιτικό θέμα γεννάται και με την πρόταση να αναλάβει Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΠ (υπό την Λίτσα Καλαγιά) η Μαντώ Δρίτσα, ανεψιά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υποψηφίου δημάρχου του Θοδωρή Δρίτσα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Δρίτσας διαφώνησε με μια τέτοια επιλογή αλλά δεν εισακούστηκε.
Το κυριότερο όμως και το μεγάλο ερώτημα είναι σε ποια πολιτική, πολιτιστική και αισθητική βάση θα μπορούσε να συνεργαστούν οι δύο πολύ καλές κατά τα άλλα κυρίες και φίλες;
Αντιπροσωπεύοντας διαφορετικούς κόσμους και θεωρίες, μάλλον θα διαφωνούσαν σε όλα, άρα προς τι μια τέτοια «πολιτική αιμομιξία» και « πολιτική τερατογένεση»;

Αντίο Φασούλα!
Συμπερασματικά, η δημοτική αρχή Φασούλα ΤΕΛΕΙΩΣΕ άδοξα.
Το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε εκτεθειμένο από έναν δήμαρχο που όχι μόνο διέψευσε ελπίδες και προσδοκίες, αλλά πλέον δεν ξέρει τι κάνει, που πατά και που πηγαίνει, βυθίζοντας την πόλη στην ανυποληψία.
Τελικά, με τον Πειραιά θα ασχοληθεί κανείς, ή ταξιδεύουμε στη Φαλκονέρα χωρίς σωσίβια;
Βέβαιοι ότι «στη γραμμή του κόμματος, δεν είναι κάποιος αόμματος», αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, γιατί η χώρα (πάνω απ’ όλα), ο Πειραιάς και το ΠΑΣΟΚ μπορούν να πάνε με συνεργασία αξίων και αυτό μπορούννα το εγγυηθούν όσοι θέλουν να είναι χρήσιμοι και ελεύθεροι και όχι «κουρδιστά πορτοκάλια»…




Read more...

Βατοπέδι: Δριμύ "κατηγορώ" κατά Σανιδά και Καρούτσου

Κλήση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αποφάσισε η Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Παράλληλα, μετά τον παραιτηθέντα αντιεισαγγελέα Κολιούση, η συνάδελφός του Σωτηροπούλου κατήγγειλε ότι δεχόταν απειλές από τον τότε εισαγγελέα του Α.Π. κ. Σανιδά σε περίπτωση που εισηγείτο διερεύνηση πολιτικών ευθυνών.

Κλήση Παπακωνσταντίνου

Η ΝΔ υπέβαλε το αίτημα κλήσης για κατάθεση του κ. Παπακωνσταντίνου. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν κληθεί να καταθέσουν ο διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου και ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης. Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, συμφώνησαν να κληθεί ο κ. Παπακωνσταντίνου, επειδή όπως είπαν, το ΠΑΣΟΚ, δεν θέλει να δώσει άλλοθι στην ΝΔ, να αποχωρήσει από την Εξεταστική.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντ. Ρόβλιας μίλησε για κινήσεις αντιπερισπασμού της ΝΔ, σημειώνοντας ότι η κλήση Παπακωνσταντίνου γίνεται και για λόγους εντυπώσεων προσθέτοντας:« Δεν θα ήθελα να αποφασίσουμε κατά πλειοψηφία να μην έλθει ο κ. Παπακωνσταντίνου και αυτό να είναι άλλοθι για τη Νέα Δημοκρατία να αποχωρήσει".

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Ν. Δένδιας τόνισε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να δεχθεί να καταθέσει ο κ. Παπακωνσταντίνου δια υπομνήματος, εάν ο ίδιος το επιθυμεί ή αδυνατεί λόγω προγράμματος να προσέλθει ενώπιον των μελών, προσθέτοντας ότι η ίδια διαδικασία μπορεί να ισχύσει και για τα άλλα πολιτικά πρόσωπα που έχουν κληθεί.

Η ΝΔ ζητά να προσέλθει στην εξεταστική ο κ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν τη συνάντηση που είχε με τον κ. Αθ. Πάπιστα, καθώς και σχετικά με τους χειρισμούς του ως υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.

Δριμύ "κατηγορώ"

Στο μεταξύ, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του nooz.gr, για δριμύ κατηγορώ κατά του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά και από την αντιεισαγγελέα Εφετών Ελ. Σωτηροπούλου.

"Απειληθήκαμε απ’ τον κ. Σανιδά με πειθαρχικό έλεγχο, ότι θα τον βρίσκαμε μπροστά μας σε περίπτωση που υποβάλαμε την υπόθεση στη Βουλή. Κάποια στιγμή μας είπε «προσέξτε γιατί πάτε και κόντρα στην παραγγελία μου. Εγώ μιλάω για παραπλανηθέντες υπουργούς». Αυτό ήταν το νόημα. Δεν μπορώ να σας μεταφέρω ακριβώς τη στιχομυθία. Θα μας γύριζε την δικογραφία πίσω και το μόνο που θα πετυχαίναμε, θα ήταν δημοσιογραφικός θόρυβος ότι πάει κι έρχεται η παραγγελία - και όταν θα ερχόταν σε σας η υπόθεση θα θαβόταν" δήλωσε η κ. Σωτηροπούλου.

"Μας έδωσαν δεύτερη παραγγελία για νέες ανακριτικές πράξεις και πέραν αυτού, τοποθετήθηκε προϊσταμένη της εργασίας μας η Ευσταθία Σπυροπούλου. Θεωρήσαμε ότι δεν είχαμε πια άλλο περιθώριο για να περισώσουμε την ανεξαρτησία στην κρίση μας και την αξιοπρέπειά μας, ότι πρέπει να φύγουμε από το Σώμα. Και φύγαμε την επόμενη μέρα" ανέφερε η μάρτυς.
Να σημειωθεί ότι οι εισαγγελείς Κολιούσης και Σωτηροπούλου είχαν υποβάλλει την παραίτησή τους από το Σώμα μετά την άρνηση των προϊσταμένων τους να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή.

Ο κ. Κολιούσης ανέφερε στην επιτροπή ότι από την ημέρα εκείνη και μετά η ζωή του άλλαξε, "Δεν ήθελε να ξαναβρεθώ στην εισαγγελία" είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι από τότε αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. "Μετά από 25 και παραπάνω χρόνια στον εισαγγελικό κλάδο, οδηγήθηκα εξ ανάγκης στην παραίτηση, για να μην παραβιάσουμε το Σύνταγμα και τον ισχύοντα νόμο" είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.
Οι δύο εισαγγελείς σημείωσαν, ότι το πόρισμα το οποίο έχει τώρα η εισαγγελέας κ. Καλού πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια για να αποφασίσει εάν υπάρχει παραγραφή ή όχι. των αδικημάτων.
.nooz.gr
Read more...

Στρος Καν: Με τους κανόνες του ΔΝΤ η βοήθεια


"Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία μας με την ΕΕ, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν και είναι η πρώτη φορά που βοηθάμε χώρα της ευρωζώνης, έχουμε συνεργασθεί με άλλες χώρες της ΕΕ όπως τη Λετονία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία", τόνισε ο Στρος-Καν, για να υπογραμμίσει:"Φυσικά, θα πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες του ΔΝΤ, και δεν θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση της Ελλάδας".


Δεν υπαρχει εύκολη λύση
Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου,στο πλαίσιο της έναρξης της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο κ. Στρος-Καν τόνισε ότι "η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σοβαρή, τόσο από άποψης μακροοικονομικής σταθερότητας για την κυβέρνηση της χώρας, αλλά και μια πολύ σοβαρή κατάσταση για τον ελληνικό λαό".

Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν, ενώ εξέφρασε κατανόηση για το γεγονός ότι οι Έλληνες πολίτες "είναι κάπως διστακτικοί, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό που έκαναν οι Ευρωπαίοι και τώρα και το Ταμείο είναι προς το δικό τους συμφέρον. Αυτοί πρέπει να επιλύσουν το πρόβλημα που έχουν, και δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να το κάνουν, δεν υπάρχει εύκολη λύση". "Ολοι μαζί, η κυβέρνηση, ο λαός, οι επιχειρήσεις, τα συνδικάτα, και το ΔΝΤ, όλοι μαζί, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να επαναφέρουμε την Ελλάδα στο σωστό δρόμο".

Oχι στην επαναδιαπραγμάτευση του χρέους
Ο Στρος-Καν κατέστησε σαφές ότι δεν βρίσκεται υπό συζήτηση το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους, ενώ ερωτηθείς για τις περιπτώσεις της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, τόνισε ότι το Ταμείο είναι έτοιμο να βοηθήσει όποια χώρα έχει πρόβλημα, αλλά αυτή τη στιγμή "δεν υφίσταται ανάγκη να επικεντρωθούμε σε άλλες χώρες πέραν της Ελλάδας".

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την ποιότητα των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ εκτίμησε ότι τώρα πλέον "έχουμε μια σαφή εικόνα και απόλυτα στοιχεία" από την Eurostat σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, η οποία, όπως σημείωσε, αποδεικνύεται λίγο χειρότερη σε σχέση με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις.

nooz.gr

Read more...

Πρόστιμα ύψους 582.100 ευρώ σε 28 επιχειρήσεις

Πρόστιμα συνολικού ύψους 582.100 ευρώ σε 28 επιχειρήσεις , κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 13α του νόμου 2251/1994 για την "Προστασία των καταναλωτών" επιβλήθηκαν με αποφάσεις της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρίας Λούκα Κατσέλη και του γενικού γραμματέα Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκου και μετά από εισήγησης της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή.

"Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συνεχίζει σταθερά τους ελέγχους στην αγορά, διερευνά περαιτέρω καταγγελίες καταναλωτών και ασκεί τις εποπτικές της αρμοδιότητες, με αδιαπραγμάτευτο στόχο την αποτελεσματική εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτικού κοινού", δήλωσε με έμφαση ο Γ. Γ. Καταναλωτή κ. Δημ. Σπυράκος.

Αναλυτικά τα πρόστιμα επιβλήθηκαν για τις ακόλουθες παραβάσεις:

- Σε βάρος εταιρείας ηλεκτρονικού και τηλεπικοινωνιακού υλικού (Γερμανός) επιβλήθηκε μετά από καταγγελίες καταναλωτών χρηματικό πρόστιμο ύψους 95.000 ευρώ για παραπλανητική εμπορική πρακτική.

Ειδικότερα, η εν λόγω εταιρεία πρόβαλε στο ηλεκτρονικό της κατάστημα την διάθεση προς πώληση ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην τιμή των 2,10 ευρώ, τα οποία εντούτοις δεν διέθετε σε αρκετές ποσότητες, ούτε γνωστοποιούσε στους καταναλωτές που επιδίωκαν να τα παραγγείλουν τους οποιουσδήποτε εύλογους λόγους για τους οποίους δεν θα μπορούσε τελικά να τα προμηθεύσει.

- Σε βάρος τεσσάρων εμπορικών εταιρειών (Ευάγγελος Καλλιγάς & ΣΙΑ Ε.Ε. - πρώην ΦΟΥΡΛΙΑ ΕΛΕΝΗ & ΣΙΑ Ε.Ε., Ευάγγελος Καλλιγάς & ΣΙΑ Ε.Ε. - πρώην Αικατερίνη Καλλιγά & ΣΙΑ Ε.Ε., Καλλιγά Α.Ε., A & D A.E.) εκδόθηκαν οκτώ αποφάσεις με τις οποίες καταλογίστηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 95.000 ευρώ, μετά από καταγγελίες και αυτεπάγγελτους ελέγχους, για παραβιάσεις των διατάξεων για τις "συμβάσεις από απόσταση".

- Σε βάρος έξι εμπορικών εταιρειών (JUMBO AEE, Μπαρμπέρης & Υιοι Ο.Ε "REX STAR", Ι. Κλουκίνας - Ι. Λάππας Α.Ε, Λιόκη Δ. Ηρακλή & ΣΙΑ Ε.Ε, Υιοί Ρ. Ακουαρόνη Ο.Ε, Γεώργιος Μάνος - Αραβανίτη Ειρ. Ο.Ε ) εκδόθηκαν εννέα αποφάσεις, με τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 142.500 ευρώ για παραβίαση των διατάξεων για τη "γενική ασφάλεια προϊόντων", μια απόφαση εξ αυτών αφορά "απαγόρευσης διάθεσης στην αγορά μαγνητικών παιχνιδιών τα οποία δεν φέρουν προειδοποίηση σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονούν για την ασφάλεια των παιδιών".

Το υπουργείο σημειώνει ότι οι εταιρείες διέθεσαν στην αγορά ανασφαλή προϊόντα (παιγνίδια) και δεν συνεργάστηκαν με τις αρμόδιες αρχές, για την αποτροπή κινδύνων που παρουσίασαν προϊόντα που είχαν διαθέσει στην αγορά. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από κλιμάκια των Νομαρχιών και από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

- Σε βάρος 18 εμπορικών εταιρειών ("LAPIN", ALOUETTE A.E, SAM A.E, ΛΑΝΑΚΑΜ Α.Ε, GREBEL ABEE, VF HELLAS A.E, ΣΑΝΤΡΟ ΜΠΡΟΥΝΙ ΝΤΙΣΤΡΙΜΠΟΥΣΙΟΝ Α.Ε, SHOP & TRADE A.E, ENERGIGER΄S, ΜΙΝΙ RAXEVSKY, JUMBO AEE, Καρφούρ Μαρινόπουλος, MODA MAGNUM A.E, ΚΟΣΜΟΚΙΝΤ Α.Ε, CHAMPION EUROPE SpA, Β. ΚΟΥΡΣΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε, ΦΡΑΓΚΟΣ Α.Ε, CARAMEL A.E) εκδόθηκαν 19 αποφάσεις επιβολής χρηματικού προστίμου συνολικού ύψους 116.000 ευρώ γιατί διέθεσαν στην αγορά παιδικά ενδύματα με κορδόνια και κορδόνια περίσφιξης ενώ απαγορεύεται.

- Σε βάρος 10 καταστημάτων κέντρων αισθητικής και ινστιτούτων αδυνατίσματος (EVEXIA, Πρίνου, BODYLINE, M.L.C, D.N.A, εκδόθηκαν 14 αποφάσεις, με τις οποίες επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 133.600 ευρώ για μη επιστροφή χρημάτων και μη αποδοχή καταγγελίας της σύμβασης.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν μετά τη διερεύνηση καταγγελιών καταναλωτών και αυτεπάγγελτους ελέγχους.
nooz.gr/

Read more...

Νέες διοικήσεις δημοσίων φορέων και οργανισμών

Νέες Διοικήσεις διορίστηκαν από την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, στο Ελληνικό Κέντρο Δέρματος, στο Ελληνικό Κέντρο Αργιλλομάζης και στο Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας.

Στη θέση του προέδρου στο Ελληνικό Κέντρο Δέρματος, στο Ελληνικό Κέντρο Αργιλλομάζης και στο Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοϊας πρόεδρος τοποθετήθηκε ο κ. Ν. Καλιωράκης ναυπηγός - μηχανολόγος - μηχανικός ενώ και η Ευτυχία Βίγκλη, νομικός, ειναι μέλος και στα τρία ΔΣ. Στο Ελληνικό Κέντρο Αργιλλομάζης διευθύνων σύμβουλος τοποθετήθηκε ο Β. Λύκος, περιβαλλοντολόγος, που είναι και στο Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας.

Στη νέα Διοίκηση στο Ελληνικό Κέντρο Δέρματος σε ότι αφορά στις άλλες θέσεις, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τοποθετήθηκε ο Ν. Αντωνίου, οικονομολόγος και μέλη ΔΣ οι: Ευτυχία Βίγκλη νομικός, Γ. Φούντας αντινομάρχης Αθηνών, Χ. Μότσιος, οικονομολόγος και μέλη θεσμικών Φορέων: Δ. Παληοκώστας εκπρόσωπος ΕΛΣΕΒΒΥΕ, Ν. Γιαννέτος εκπρόσωπος ΣΚΕΕ, Ν. Στρατής ΕΣΒΕ και Θ. Ασλανίδης ΣΕΠΕΕ.

Η νέα Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών αποτελείται από: πρόεδρος κ. Γ. Ζεππάτος, μηχανικός ΕΜΠ - ελεύθερος επαγγελματίας - τ. μέλος αντιπροσωπείας ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, διευθύνων σύμβουλος Κ. Πλατυκώστας, καθηγητής ΤΕΙ Μεσολογγίου και μέλη ΔΣ Αν. Μητρούλιας, καθηγητής εφαρμογών ΤΕΙ Πάτρας, Χαρίκλεια Μαράντη , δημόσιος υπάλληλος - νομικός, Γ Παπαλεξίου εκπαιδευτικός, Γ. Τελώνης ελεύθερος επαγγελματίας και Ν. Τζανάκος εκπρόσωπος του δήμου Πατρέων - υπάλληλος ΟΤΕ.

Τη νέα διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου αποτελούν: πρόεδρος κ. Γ. Τσικνάκης, νομικός διευθύνων σύμβουλος Ι. Μπρας, μηχανικός - αρχιτέκτων και μέλη οι Ι. Ζερβίδης επιχειρηματίας, Ι. Ζερβός οικονομολόγος - λογιστής, Εμμ. Πετράκης επιστήμες πληροφορικής, Γ. Δροσανάκης χημικός και Γ. Δασκαλάκης ελεύθερος επαγγελματίας.
nooz.gr

Read more...

Εννιά στους 10 θεωρούν ότι με το ΔΝΤ "έρχονται" νέα μέτρα

Γενικευμένη είναι η αίσθηση των πολιτών ότι η προσφυγή στον μηχανισμό που έχει προβλεφθεί για τα κράτη της Ευρωζώνης, με συμμετοχή του ΔΝΤ, θα σημάνει νέα μέτρα, όπως δείχνει η δημοσκόπηση "Βαρόμετρο" της Public Issue για τον ΣΚΑΪ. Στην έρευνα καταγράφεται επίσης γενικευμένη αίσθηση ανασφάλειας που έχει να κάνει κυρίως με το φόβο της ανεργίας και της φτώχειας.

Αναλυτικά, στην ερώτηση αν "μία προσφυγή στο μηχανισμό με τη συμμετοχή του ΔΝΤ" θα ωφελήσει ή θα βλάψει τη χώρα", 51% των ερωτηθέντων λέει ότι "θα τη βλάψει", 27% θεωρεί ότι θα είναι ωφέλιμη και 22% δεν εκφράζει γνώμη.

Κατά συντριπτική πλειοψηφία (το 91%), οι πολίτες θεωρούν ότι το ΔΝΤ θα ζητήσει νέα μέτρα και μόλις το 4% εκτιμά ότι αυτό δεν θα γίνει.

Κάμψη παρουσίασε και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών στην αντιμετώπιση της κρίσης, εντός δύο μηνών.

Το Φεβρουάριο το 55% εμπιστεύονταν τον πρωθυπουργό και το 43% δεν τον εμπιστεύονταν. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον Απρίλιο ήταν 47% και 52%.

Παράλληλα, το Φεβρουάριο το 58% εμπιστεύονταν τον υπουργό Οικονομικών και το 39% δεν τον εμπιστεύονταν. Τον Απρίλιο δεν τον εμπιστεύεται το 52% και τον εμπιστεύεται το 45%.

Πτώση παρουσιάζουν και ποσοστά του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Τον περασμένο Φεβρουάριο το 58% των πολιτών θεωρούσε ότι η στάση του στα θέματα της οικονομίας ήταν σωστή. Το 22% έκρινε ότι ήταν λάθος και το 20% δεν την έκρινε ούτε σωστή ούτε λάθος. Τον Απρίλιο όμως μόνο το 34% των πολιτών θεωρεί ότι η στάση του Α. Σαμαρά είναι σωστή, το 51% θεωρεί ότι είναι λάθος και το 15% δεν την κρίνει ούτε σωστή ούτε λάθος.

Όσον αφορά τις προβλέψεις των πολιτών για το μέλλον, το 96% θεωρεί ότι είναι πιθανό να αυξηθεί η ανεργία, το 91% να κλείσουν πολλές επιχειρήσεις, το 90% να αυξηθεί η φτώχεια, το 79% να ιδιωτικοποιηθούν οι ΔΕΚΟ, το 71% να γίνει κοινωνική έκρηξη, το 68% να καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, το 56% να μεταναστεύσουν πολλοί Έλληνες, το 55% να δημιουργηθούν νέα κόμματα, επίσης το 55% να προκύψουν κυβερνήσεις συνεργασίας, το 32% να ενισχυθεί η Αριστερά, το 30% να ενισχυθεί η Δεξιά και το 18% να αποχωρήσει η Ελλάδα από την ΟΝΕ.
nooz.gr


Read more...

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ!


Στον εισαγγελέα εφετών θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες το πόρισμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το θέμα των 13 γιατρών που είναι αναμεμιγμένοι σε υπόθεση δωροδοκίας από βρετανική εταιρία φαρμάκων, η οποία προμήθευε τη χώρας μας με ορθοπεδικό υλικό.«Σε αυτή τη φάση, αξιολογούνται και διασταυρώνονται τα στοιχεία από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και τους κωδικούς της χρηματιστηριακής κίνησης των ατόμων που εμπλέκονται στην έρευνα και σύντομα θα υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση. Ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων που γίνεται από την ΥΠΕΕ, αφορά 10 νομικά και 25 φυσικά πρόσωπα», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης . Και οι δύο υπουργοί έκαναν λόγο για μια από τις μεγαλύτερες πηγές διαφθοράς στα νοσοκομεία της χώρας γεγονός «που δημιουργεί συνθήκες αποπνιξίας», όπως είπε ο κ. Καστανίδης ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε πως είναι απαραίτητη μια μεθοδικής επέμβασης για την αντιμετώπιση του φαινομένου που «είναι δύσκολο γιατί έχουν αναπτύξει αμυντικούς μηχανισμούς».
Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης τόνισε πως η εισαγγελική έρευνα πάνω στην υπόθεση θα συνεχιστεί εντατικά και μόλις ολοκληρωθεί θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό. «Παρακολουθώ στενά την υπόθεση και περιμένω το τελικό πόρισμα, προκειμένου η δικαιοσύνη να φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει», ανέφερε ο κ. Καστανίδης.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης είπε: «Είκοσι δισ. ετησίως είναι το κόστος της διαφθοράς που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος. Υπάρχει δυσπιστία διότι στην Ελλάδα δεν έχει καταδικαστεί κανένας, παρ' ότι ακούει ότι το μαχαίρι θα μπει μέχρι το κόκκαλο. Υπάρχει από το 1996 νόμος για την μηχανογράφηση που δεν εφαρμόστηκε ποτέ και υποχρεώνει τα νοσοκομεία να έχουν ισολογισμούς».


Τέλος, ο υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε πως κατασχέθηκαν λίστες με ονόματα γιατρών κατά τη διάρκεια οικονομικών ελέγχων και ερευνών σε εταιρίες με ιατροφαρμακευτικό υλικό.

fimotro


Read more...

ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ: "Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΗ"



Η ανάληψη στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ εναντίον του Ιράν εξακολουθεί να αποτελεί μια "επιλογή", παρά το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν την διπλωματική επίλυση του ζητήματος και την επιβολή κυρώσεων προκειμένου να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο χθες Τετάρτη (21/4).
Η Ουάσινγκτον και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατηγορούν το Ιράν ότι επιδιώκει την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου, κάτι που η Τεχεράνη διαψεύδει, τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα έχει αποκλειστικά ειρηνικούς σκοπούς.


"Δεν αφαιρούμε καμιά επιλογή από το τραπέζι καθώς συνεχίζουμε τις πιέσεις και τις προσπάθειες για συνομιλίες", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, Τζεφ Μορέλ. "Ο πρόεδρος έχει πάντοτε στην διάθεσή του ένα πλήρες φάσμα επιλογών, περιλαμβανομένης της χρήσης του στρατού (...) Ξεκάθαρα αυτή δεν είναι η πορεία που προτιμούμε αλλά ουδέποτε είχε, ούτε έχει τώρα, βγει από το τραπέζι".


Ο Μορέλ έκανε την δήλωση αυτή ερωτηθείς σχετικά με όσα είπε η Μισέλ Φλούρνοϊ, υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αρμόδια για πολιτικά θέματα, στη Σιγκαπούρη.


"Η στρατιωτική επιλογή είναι η έσχατη. Δεν είναι η προτιμητέα επιλογή", είπε η Φλούρνοϊ. "Δεν είναι στο τραπέζι βραχυπρόθεσμα".

οΚ. Το λάβαμε το υπονοούμενο
fimotro


Read more...

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ


Απο ΤΑ ΝΕΑ Οnline

Αποσύρθηκε, με τροποποίηση, από το νομοσχέδιο για τους ημιυπαίθριους χώρους, η διάταξη, σύμφωνα με την οποία δεν θα εντάσσονταν στη ρύθμιση τα κτίρια για τα οποία η αίτηση θεώρησης της οικοδομικής άδειας για ηλεκτροδότηση θα υποβαλλόταν μετά τις 30 Ιουλίου του 2010...


Στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους θα έχουν τη δυνατότητα να εντάσσονται οι χώροι οι οποίοι βρίσκονται εντός του εγκεκριμένου όγκου του κτιρίου, του οποίου η άδεια εκδόθηκε ή αναθεωρήθηκε μέχρι τις 2 Ιουλίου 2009.
Με βάση τις «διαβεβαιώσεις» ότι στη νέα ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους θα υπάγονταν όσοι χώροι είχαν παρανόμως κλείσει ή αλλάξει χρήση ως την ημέρα δημιοσίευσής της, μια νέα γενιά αυθαιρέτων δημιουργήθηκε από το περασμένο καλοκαίρι.
Οι κατασκευαστές, βασίστηκαν στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 29 Οκτωβρίου 2009, στην οποία αναφερόταν ότι κατά τη διάρκεια αναστολής της προηγούμενης ρύθμισης «δεν επιβάλλονται πρόστιμα και οποιεσδήποτε άλλες κυρώσεις για την ανέγερση και διατήρηση αυθαιρέτων».
Η συγκεκριμένη παράγραφος έδωσε το «πράσινο φως» στους κατασκευαστές να εκδώσουν νέες οικοδομικές άδειες, με σκοπό να κλείσουν τους ημιυπαίθριους χώρους και να πουληθούν τα ακίνητα αυτά με βάση τη νέα ρύθμιση.
Σημειώνεται ότι σήμερα, το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής.
/fimotro


Read more...

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...


Χρέος μας ιστορικό είναι να πάρουμε κάθε απόφαση που θα αποτρέψει τα χειρότερα για τους Έλληνες, τόνισε ο πρωθυπουργός στην εισηγήσή του στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε σήμερα. Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της Eurostat για το έλλειμμα, ο Γ. Παπανδρέου είπε...

ότι οι εκτιμήσεις δεν αλλάζουν το στόχο που έχει τεθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης για μείωση του ελλείμματος φέτος κατά 4%.

Ο πρωθυπουργός άσκησε δριμύτατη κριτική στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα πρέπει να δούμε πού θα κρυφτούν οι 'γνωστοί ύποπτοι'. Εκείνοι που υποστήριζαν ότι το έλλειμμα του 2009 είναι μονοψήφιο, 6% έλεγαν, το πολύ 9%, και ότι η κυβέρνησή μας το 'φούσκωσε'».
Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «έγκλημα» αυτό που συνέβη στη χώρα από το 2004 έως το 2009 και κατέληξε λέγοντας: «Αρκετά πια ο φόβος και ο πανικός. Και αντί να ψάχνουμε δικαιολογίες για να παραιτηθούμε των ευθυνών μας, είναι σήμερα επιτακτική ανάγκη να μπούμε όλοι επί τω έργω. Αναλάβαμε την ευθύνη του έργου για τη σωτηρία της χώρας, για το μέλλον των Ελλήνων.»

fimotro.

Read more...

Ανάσανε η οικοδομή, ανέβηκαν οι τιμές!

Περισσότερες δουλειές τον Γενάρη

Είναι σαφές ότι ένας από τους κλάδους της οικονομίας που μετρούν τις περισσότερες πληγές – ίσως και λόγω των υπερβολών στα προηγούμενα χρόνια – είναι η οικοδομή, στην οποία απασχολούνται σχεδόν 1 εκατ. εργαζόμενοι.

Είναι επίσης σαφές ότι, όπως συμβαίνει σε όλη την αλυσίδα διακίνησης υλικών, οι πιέσεις για αντιμήσεις είναι έντονες, ειδικά με τις υπέρογκες αυξήσεις στην φορολογία των καυσίμων.
Αλλά όλα αυτά δεν αλλάζουν την πραγματικότητα: η οι κοδομική δραστηριότητα ανέκαμψε για πρώτη φορά έπειτα από έναν χρόνο και πλέον μόλις τον Ιανουάριο και την ανάκαμψη αυτή ακολούθησε τους επόμενους μήνες η αύξηση των τιμών στα υλικά.

Το συμπέρασμα προκύπτει με σαφήνεια από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας τα οποία δείχνουν, μεν, πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας κατά 11,9% στις άδειες, κατά 19,2% στην επιφάνεια και κατά 22,4% στον όγκο κτισμάτων συνολικά τους τελευταίους 12 μήνες, πλην όμως δείχνουν σαφή ανάκαμψη για τον Ιανουάριο!

Συγκεκριμένα, κατά 12,9% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 38% στην επιφάνεια και κατά 18,6% στον όγκο κτισμάτων σε ετήσια βάση.

Προφανώς πρόκειται για μία θετική εξέλιξη για την οικονομία και την απασχόληση μέσα σε ζοφερούς καιρούς, η οποία ωστόσο συνοδεύεται από μία αρνητική εξέλιξη για τους καταναλωτές.

Πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευών αυξήθηκε κατά 2,7% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση. Μάλιστα, σε επιμέρους κατηγορίες καταγράφονται μεγάλες ανατιμήσεις όπως λ.χ. κατά 10% στα ηλεκτρολογικά υλικά, κατά 7,2% στα υλικά θέρμανσης, αποχέτευσης, ύδρευσης και, βεβαίως, κατά 14% στα μηχανήματα που χρησιμοποιούν καύσιμα.

Όλα αυτά συμπαρασύρουν υψηλότερα το κόστος κατασκευής κατοικιών για τους πολίτες και ενδεχομένως για το κύκλωμα της οικοδομής η εξέλιξη να αποτέλέσει ένα μπούμερανγκ σε μία περίοδο κατά την οποία, όπως είπαμε, καταγράφηκε ανάκαμψη, έπειτα από έναν και πλέον χρόνο, στην οικοδομική δραστηριότητα.
protothema.gr


Read more...

Ο Καμμένος τον έκαψε...

...τον Αλογοσκούφη. Άλλος ένας συνεργάτης του, ο Λ. Κορρές, ήταν στον ΟΤΕ κατά την αμαρτωλή περίοδο!

Από τον Χρ. Ζεστό

Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας έξω απο τα δόντιά στο "αποκαλυπτικό δελτίο" έβαλε κατά του στενού κύκλου του πρώην Πρωθυπουργού για την υπόθεση SIEMENS-OTE.
Χαρακτηριστικά είπε ότι κάτι επιλογές και χειρισμοί τύπου Βουρλούμη οδήγησαν τη παράταξη της ΝΔ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΑΡΑΓΕ ΑΝΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ Ή ΟΧΙ;
ΗΤΑΝ Ή ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ
...

ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Ο ΣΤΕΝΟΤΑΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΙ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΡΡΕΣ-ΠΡΩΗΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΔΙΤ;
Αντώνη απλώς εμείς ρωτάμε. Ο Πάνος φαίνεται κάτι παραπάνω ξέρει. Δεν τον ρωτάς το Καμμένο.
Στις επόμενες εκλογές θα βάλουμε και τον Γιώργο στα ψηφοδέλτιά μας;
Κύριε Αλογοσκούφη αυτή τη φορά μην κατηγορήσετε το press αλλά τον Καμμένο, αυτός άφησε υπόνοιες.




Read more...

Στο υπουργείο Υγείας πάει ο Χρυσοχοΐδης...


Κίνηση - έκπληξη στον ανασχηματισμό. Θέλει να έχει φύγει από το υπ. Προστασίας του Πολίτη πριν το καλοκαίρι - και τις πυρκαγιές...


Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

"Πού θα ...πάει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μόλις κλείσει ο κύκλος των ερευνών για την τρομοκρατία;" Το ερώτημα ακούγεται όλο και συχνότερα στον κυβερνητικό χώρο και συνδέεται με τον ανασχηματισμό που φαίνεται ότι δεν θα αργήσει και πολύ.
Σε ποιο υπουργείο λοιπόν θα μετακινηθεί; Άλλωστε και ο ίδιος θέλει, τώρα, να φύγει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Πληροφορίες τον φέρουν επικρατέστερο για...

το υπουργείο Υγείας στη θέση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου που τελεί υπό απομάκρυνση! Θα πρόκειται ασφαλώς για μια κίνηση - έκπληξη αφού είναι ένα πολύ δύσκολο υπουργείο, αλλά με το προφίλ του επιτυχημένου υπουργού ο κ. Χρυσοχοΐδης θεωρείται ο καταλληλότερος για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας -έναν τομέα κρίσιμο και καθοριστικό για τη συνολική επιτυχία της κυβέρνησης...
Ο ίδιος μέχρι πρότινος επιθυμούσε να πάει στο Οικονομίας αλλά μόλις πρόσφατα οι "μισές" του αρμοδιότητες, για τον τομέα της ναυτιλίας, μεταφέρθηκαν στο υπ. Προστασίας του Πολίτη, δηλαδή σε αυτό που έχει τώρα. Γιατί επομένως να πάει σε ένα πιο αποδυναμωμένο υπουργείο ακόμη και στην περίπτωση που φύγει από αυτό η Λ. Κατσέλη;
Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης θα προτιμούσε ο ανασχηματισμός να γίνει μέχρι τον Ιούνιο και όχι το φθινόπωρο για να μην τον βρει το καλοκαίρι -και οι πυρκαγιές που είναι πιο ...ανεξέλεγκτες από την τρομοκρατία- στο σημερινό υπουργείο.



Read more...

Κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο το μεσημέρι


Χαρακτήρισε εγκληματικές τις πολιτικές της, σημειώνοντας ότι αν δεν είχε αλλάξει η κυβέρνηση τον Οκτώβριο η χώρα θα είχε ήδη χρεοκοπήσει. Στο υπουργικό τραπέζι θα τεθούν οι όροι ΔΝΤ και οι αποκρατικοποιήσεις.

Πρεμιέρα χθες για τις συζητήσεις ΥΠΟΙΚ, με ΔΝΤ-Κομισιόν-ΕΚΤ, με "δώρο" από την αγορά ομολόγων, καθώς το σπρεντ του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, "έσπασε" το κοντέ, φθάνοντας μέσα στην ημέρα στις 529 μονάδες βάσης.

Έτσι, υπό την πίεση των αγορών, στο υπουργικό τραπέζι θα τεθούν όλα τα ζητήματα, προκειμένου να υπάρξει κοινή στάση και γραμμή των υπουργών, έναντι των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν, καθώς η κυβέρνηση θέλει να "περάσει τη γραμμή", ότι οι αλλαγές που προωθεί και τα μέτρα που λαμβάνει είναι προϊόν δικής της πρωτοβουλίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για το οικονομικό επιτελείο, είναι η αυστηρή τήρηση των στόχων, καθώς οποιαδήποτε απόκλιση, θα βάλει τη χώρα σε περιπέτειες, πολύ μεγαλύτερες από περικοπές μισθών.
nooz.gr

Read more...

H Eurostat αναθεωρεί: Πάνω από το 13% το έλλειμμα

Η Κομισιόν θα ανακοινώσει, σήμερα Πέμπτη, όχι μόνο πως το έλλειμμα ήταν υψηλότερο από το 12,7%, αλλά και πως το δημόσιο χρέος ήταν μεγαλύτερο από ό,τι είχε δηλωθεί. Η Κομισιόν τοποθετεί το έλλειμμα της Ελλάδας το 2009 στο 13,7% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος αναμένεται περί το 120% του ΑΕΠ.

Να θυμίσουμε ότι στελέχη της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, βρέθηκαν στη χώρα μας το δεκαπενθήμερο πριν από το Πάσχα, προκειμένου να καταγράψουν τα στοιχεία του 2009, στο πλαίσιο καταγραφής που έγινε πανευρωπαϊκά.
Μάλιστα στις αρχές Απριλίου, το nooz.gr είχε συνομιλήσει με στελέχη του υπουργείου, όπου μας πληροφόρησαν ότι το έλλειμμα είχε εντοπισθεί στο 13,7% ή ακόμα και στο 14%.


Η εξέλιξη αυτή, δυσχεραίνει την εικόνα και τη θέση της Ελλάδας, ακόμα περισσότερο, στα μάτια τόσο των ευρωπαίων εταίρων, αλλά και των αγορών.
nooz.gr

Read more...

Τρεισήμισι ώρες σφυροκόπημα από τους επιθεωρητές...


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Χρυσολωρά
Σκληρό παζάρι με τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Απαιτούν άγριο ψαλίδι στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα και άμεση εφαρμογή του Ασφαλιστικού...
Τα φώτα της δημοσιότητας συγκέντρωσαν πάνω τους οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και της Ευρώπης. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι ο 55χρονος Δανός Ρaul Τhomsen (αριστερά), που θεωρείται εξπέρ στις οικονομίες των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης
Με «άγριες διαθέσεις» άρχισε χθες στο υπουργείο Οικονομικών τις διαπραγματεύσεις για τον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας η αντιπροσωπεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και...

το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στο τραπέζι έπεσαν εξ αρχής τα καυτά θέματα, όπως οι επώδυνες αλλαγές στο Ασφαλιστικό και η μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Το κλίμα αναμένεται να βαρύνει σήμερα με την ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία των στοιχείων για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος του 2009. Και τα δύο θα είναι κατά πολύ υψηλότερα από ό,τι έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών, με το έλλειμμα να διαμορφώνεται σχεδόν μία μονάδα πάνω από το 12,7% του ΑΕΠ.

Επί τρεισήμισι ώρες, οι τεχνοκράτες από Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Ουάσιγκτον, γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας αφού πολλοί συμμετείχαν και στην προηγούμενη κοινή αποστολή τον Φεβρουάριο, βομβάρδιζαν με ερωτήσεις τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ. Ζαννιά και τα άλλα στελέχη της ελληνικής αντιπροσωπείας. Η δε αγορά ομολόγων υπέστη σοκ, καθώς τα spreads (διαφορά ελληνικών με γερμανικά επιτόκια) έσπασαν χθες κάθε ρεκόρ και έφτασαν τις 532 μονάδες βάσης στους δεκαετείς τίτλους και οι συναλλαγές βυθίστηκαν, λόγω σχεδόν ανύπαρκτης ζήτησης. Δύσκολη ημέρα ήταν η χθεσινή και για το Χρηματιστήριο όπου ο Γενικός Δείκτης έπεσε κατά 1,3%, ενώ καθοδικά κινήθηκαν και οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές, με πτώση πάνω από 1% σε Λονδίνο και Παρίσι. Το ευρώ σημείωσε νέα υποχώρηση σε 1,34 δολάρια.

Μέχρι τα μέσα Μαΐου
Εως τις 15 Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις και θα έχει οριστικοποιηθεί το κείμενο της συμφωνίας με τις δύο πλευρές, την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είπε ο υπουργός Οικονομικών, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης μπορεί να ζητηθεί και νωρίτερα αν το αποφασίσει η κυβέρνηση. Η Γαλλία πάντως, όπως δήλωσε χθες η υπουργός της των Οικονομικών κ. Κρ. Λαγκάρντ, ήδη έχει περιλάβει στον προϋπολογισμό της 3,9 δισ. ευρώ από τα 6,3 δισ. ευρώ που είναι η συνεισφορά της στον μηχανισμό στήριξης.

Ως προς το επιτόκιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής είπε χθες ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να το επαναδιαπραγματευθεί ώστε να μειωθεί, ύστερα και από την κριτική που ασκήθηκε από Ευρωπαίους αξιωματούχους και τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο, ο οποίος το χαρακτήρισε αδικαιολόγητα υψηλό. Η Γερμανία ήταν αυτή που πίεσε για επιτόκιο κοντά σε αυτά της αγοράς, για να μη θεωρηθεί ότι αποτελεί επιδότηση. Οπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, το κείμενο θα εξειδικεύει τη δημοσιονομική πολιτική για το 2011 και το 2012, ενώ δεν θα προβλέπονται πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, δηλαδή περικοπές δαπανών και νέοι φόροι για το 2010. Επίσης, θα αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν αρχίσει ή έχουν προγραμματιστεί από την κυβέρνηση.

Οι υποδείξεις
Ολα αυτά, υποστήριξε, θα βασίζονται στις αποφάσεις του Εcofin της 16ης Φεβρουαρίου, οι οποίες υποδεικνύουν στην Ελλάδα μεταξύ των άλλων τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού της συστήματος και του συστήματος υγείας, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη χαλάρωση των περιορισμών στις απολύσεις, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων κ.ά.

Η αντιπροσωπεία θα συνεχίσει τις επαφές της σε άλλα υπουργεία, κυρίως το Απασχόλησης λόγω Ασφαλιστικού, το υπουργείο Υγείας λόγω της ανάγκης μεταρρύθμισης και του τομέα αυτού, καθώς και το υπουργείο Οικονομίας προκειμένου να συζητηθούν θέματα ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης, τα οποία συνδέονται και με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ

Ανακοινώνονται σήμερα στοιχεία για το έλλειμμα που αναμένεται να διαμορφωθεί σχεδόν μία μονάδα πάνω από το 12,7% του ΑΕΠ


Γνωρίζουν καλά την ελληνική πραγματικότητα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Κανελλόπουλος Ελενα Λάσκαρη

ΜΑΚΡΑ εμπειρία στη διαχείριση οικονομικών κρίσεων που περιλαμβάνουν τη χορήγηση βοήθειας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στη χώρα μας Ρaul Τhomsen, ο οποίος έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για τον μηχανισμό στήριξης, συγκεντρώνοντας πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο 55χρονος Δανός Ρaul Μathias Τhomsen, όπως είναι το πλήρες όνομά του, κατέχει σήμερα τη θέση του υποδιευθυντή του Ευρωπαϊκού Σκέλους του ΔΝΤ και θεωρείται εξπέρ στις οικονομίες των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, καθώς έχει «περάσει» από τη Γιουγκοσλαβία, τη Σλοβενία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Πολωνία. Προσφάτως μετείχε στην αποστολή του ΔΝΤ και στην (χρεοκοπημένη) Ισλανδία.

Ο Ολλανδός Βob Τraa, επικεφαλής του τμήματος ευρωπαϊκών υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είναι παλιός «γνώριμος» της Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια μετέχει ανελλιπώς στο κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ που επισκέπτεται σε τακτά χρονικά διαστήματα τη χώρα μας προκειμένου να συντάξει τις ετήσιες εκθέσεις (country report) του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Στην τελευταία έκθεση μάλιστα, με ημερομηνία 2 Ιουλίου 2009, που συνυπέγραφε ο κ. Τraa, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου αφού περιελάμβανε εκτίμηση για έκρηξη του δημοσίου χρέους στο 800% του ΑΕΠ το 2060 αν δεν ληφθούν μέτρα.

Επικεφαλής του κλιμακίου της Ε.Ε. είναι ο Βέλγος Servaas Deroose, αναπληρωτής διευθυντής γενικών υποθέσεων της Κομισιόν, που μετείχε και στην προηγούμενη αποστολή της τρόικας, τον Φεβρουάριο, όταν η Ελλάδα ήταν αντιμέτωπη ακόμα μόνο με την αυστηρότερη επιτήρηση που έχει επιβληθεί ποτέ σε κράτος-μέλος της ευρωζώνης και ο μηχανισμός στήριξης ήταν υπαρκτός μόνο σε θεωρητικό επίπεδο.

Της αποστολής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ηγείται ο Κlaus Μasuch, επικεφαλής του τμήματος για τις χώρες της Ε.Ε., με ειδίκευση στις προβλέψεις.


«Αγκάθι» για τη Ν.Δ. το δημοψήφισμα που ζητάει η λαϊκή Δεξιά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος

ΕΙΚΟΝΑ «ΒΑΒΕΛ» παρουσιάζει η Ν.Δ. μπροστά στην προοπτική προσφυγής στο ΔΝΤ. Η λεγόμενη «λαϊκή Δεξιά» προειδοποιεί με γενικό ξεσηκωμό και προτείνει δημοψήφισμα για τη διαχείριση της κρίσης, την ώρα που η Ρηγίλλης επιχειρεί να χαμηλώσουν οι τόνοι και στρώνει χαλί για εποικοδομητική αντιπολίτευση.

«Ακόμα και αν ο κ. Παπανδρέου βάλει τη χώρα στο ΔΝΤ, η Ν.Δ. και πάλι θα καταθέσει σοβαρές και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τη νέα σκληρή πραγματικότητα, για το πώς θα υπερασπίσουμε την κοινωνική συνοχή και για το πώς θα βγούμε μία ώρα νωρίτερα από τους δυσβάσταχτους όρους του ΔΝΤ» ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Παναγιωτόπουλος, στέλνοντας ουσιαστικά το μήνυμα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να ευνοήσει κινητοποιήσεις και μια γενικευμένη κοινωνική αντίδραση. Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ν.Δ. δεν συντάσσεται με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκειμένου να εγκριθεί το αίτημα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

«Οπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, το ΔΝΤ είναι μονόδρομος» ανέφερε από την πλευρά του ο Δημ. Αβραμόπουλος (στον Flash), προκρίνοντας μέτρα λιτότητας και διαρθρωτικές αλλαγές που «θα έπρεπε να εφαρμόσουμε από μόνοι μας», όπως είπε με έμφαση.

Σε διαμετρικά αντίθετη γραμμή, ωστόσο, κινήθηκε στη Βουλή ο- εκ των γαλάζιων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων - Μαν. Κεφαλογιάννης, ο οποίος πρότεινε να ζητηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η διενέργεια δημοψηφίσματος, προκαλώντας βραχυκύκλωμα στη Ρηγίλλης. Αργά χθες το βράδυ, το κομματικό επιτελείο προχώρησε σε διακριτικό άδειασμα του κ. Κεφαλογιάννη, κάνοντας λόγο για «προσωπικούς προβληματισμούς» του βουλευτή.
NEA


nonews-news

Read more...

Εστία διαφθοράς το ελεγκτικό συνέδριο...


Για την υπόθεση της παράνομης χρήσης των προγραμμάτων επαγγελματικής επιμόρφωσης από ιδιωτικούς υπαλλήλους στα τέλη της δεκαετίας του '90, οι οποίοι ήθελαν να βελτιώσουν τις αποδοχές τους, χωρίς όμως να το δικαιούνται, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Μπούτος, οικονομικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στελέχη του ανώτατου ελεγκτικού μηχανισμού της χώρας συγκαλύπτουν με απροκάλυπτο τρόπο τη διαφθορά, και αυτό εξηγεί και το γιατί η χώρα μας κατέχει τα πρωτεία στο συγκεκριμένο θέμα στην Ευρώπη. «Ακόμα και στην πιο...
διεφθαρμένη χώρα η όλη διαδικασία θα είχε τελειώσει, σύμφωνα με τα ευρήματα του ελέγχου, τα οποία είναι τέτοια που επιβάλλουν άμεση αντιμετώπιση», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «ενδεικτικά, περίπου 660 εκατ. δραχμές καταβλήθηκαν σε σεμινάρια, για τα οποία οι διαδικασίες ανάθεσης ήταν παράνομες και τα ποσά των αποζημιώσεων για υποτιθέμενη διδασκαλία ήταν εξωπραγματικά».

Είπε επίσης ότι η εισαγγελία έχει ασκήσει δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων κατά συγκεκριμένων προσώπων, μεταξύ των οποίων μέλη της διοικήσεως, σύμβουλοι του προέδρου, ακόμα και μέλη του ελεγκτικού συνεδρίου, καθώς έχουν επιβεβαιωθεί τα πορίσματα του ελέγχου.

Ωστόσο, υπάρχει μία κωλυσιεργία στην αναθεώρηση των πράξεων επειδή ο τότε επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου και μετέπειτα γενικός συντονιστής επιτρόπων στο ελεγκτικό συνέδριο Γεράσιμου Σαπουτζόγλου, ήταν και αυτός αναμεμειγμένος στην υπόθεση των παράνομων αποζημιώσεων, επισήμανε.

«Το ζήτημα δεν είναι ποιοι έφαγαν τα λεφτά, αλλά ποιοι δεν επιτρέπουν να γυρίσουν πίσω τα λεφτά που έχουν φαγωθεί. Άρα το ζήτημα εστιάζεται στην αντιμετώπιση του ελεγκτικού συνεδρίου», τόνισε ακόμα.

«Η έκθεση φωτογραφίζει έναν οργανισμό όπου κυριαρχεί η κακοδιοίκηση, η κακοδιαχείριση και κυρίως φωτογραφίζει έναν ελεγκτικό μηχανισμό, τον ανώτατο του κράτους, ο οποίος λειτουργεί ως πλυντήριο», κατέληξε.

Τέλος, προειδοποίησε με προσφυγή στα ευρωπαϊκά όργανα εάν δεν υπάρξει διαλεύκανση της υπόθεσης και δεν επιστραφούν στο Δημόσιο τα τεράστια ποσά που σπαταλήθηκαν.
skai.gr

nonews-news


Read more...