Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΑΣΤΕΓΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ‏



Χωρίς διδακτήριο οι Έλληνες μαθητές δημοτικού στο Ντίσελντορφ! – Αδιαφορία και ανικανότητα της Κυβέρνησης βάζει σε νέες περιπέτειες τους μαθητές, τις οικογένειες των ομογενών και τους δασκάλους!

Ερώτηση του Μάρκου Μπόλαρη



Απτή απόδειξη του τί εννοεί η Νέα Δημοκρατία, όταν ο Πρωθυπουργός και οι κατά καιρούς υπουργοί Παιδείας των Κυβερνήσεών της δηλώνουν ότι η παιδεία είναι η πρώτη τους προτεραιότητα, αποτελεί η περίπτωση των Ελλήνων μαθητών δημοτικού στο Ντίσελντορφ: Ενώ επίκειται η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δεν γνωρίζουν πού θα στεγασθεί το σχολείο τους! Το κτίριο στο οποίο θα μετακόμιζαν δεν είναι διαθέσιμο, αλλά και τα κτίρια στα οποία λειτουργούσε το σχολείο τους δεν θα τους παραχωρηθούν ξανά!

Για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση κατέθεσε χθες Ερώτηση ο Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής Ν. Σερρών του ΠΑΣΟΚ, την οποία παραθέτουμε:

Ένα μικρό δείγμα του πώς ακριβώς εννοεί την προτεραιότητα στην εκπαίδευση η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βιώνουν με τραγικό τρόπο οι ομογενείς μαθητές δημοτικού, οι γονείς και οι δάσκαλοί τους στο Ντίσελντορφ.

Λίγο πριν τελειώσει η σχολική χρονιά 2008 - 2009, η οποία βρήκε τους μαθητές του Ελληνικού Δημοτικού να στεγάζονται σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης, ακόμα δεν είναι γνωστό πού θα στεγασθεί φέτος η διδακτική δραστηριότητα. Ό,τι για τα άλλα παιδιά στη Γερμανία είναι δεδομένο, για τα παιδιά του Ελληνικού Δημοτικού σχολείου Ντίσελντορφ είναι το...ζητούμενο. Στην ερώτηση των μαθητών και των γονέων τους «που θα κάνουμε μάθημα», κανένας δεν μπορεί να δώσει μία επίσημη, ολοκληρωμένη και έγκυρη απάντηση.

Οι γονείς των μαθητών των Ελληνικών σχολείων στο Ντίσελντορφ είναι ανάστατοι διότι τις τελευταίες μέρες υπάρχουν πληροφορίες ότι το κτίριο στην οδό Lacombletstraße, το οποίο προβλεπόταν να λειτουργήσει ως στέγη του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου στο Ντίσελντορφ, τελικά δεν θα παραχωρηθεί. Ο λόγος είναι, σύμφωνα πάντα με τις σχετικές άτυπες πληροφορίες, ότι δεν έχει μεταβιβασθεί στους αρμόδιους φορείς στη Γερμανία το προβλεπόμενο χρηματικό ποσό που απαιτείται για την λειτουργία του κτιρίου. Και ενώ η σχολική χρονιά και τα σχολεία θα κλείσουν, κανένας δεν γνωρίζει πού θα στεγαστεί για την επόμενη χρονιά το Δημοτικό Σχολείο.

Μετά την στέγαση των μαθητών σε ... κοντέινερ κατά την σχολική χρονιά 2006 – 2007 και το «διαμελισμό» του Ελληνικού Δημοτικού σχολείου σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης, άλλο ένα απίστευτο σενάριο φοβούνται πλέον οι γονείς: την στέγαση του Ελληνικού Δημοτικού σχολείου στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Γυμνασίου και Λυκείου της πόλης. Τα συμβόλαια των τριών κτιρίων που στεγάζουν μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς το Ελληνικό Δημοτικό σχολείο, λήγουν. Η μετακόμιση του σχολικού υλικού είναι προ των πυλών, αλλά ακόμα δεν είναι γνωστό σε ποιο κτίριο θα πρέπει να μεταφερθεί όλος αυτός ο εξοπλισμός. Οι φήμες θέλουν να πρόκειται να μεταφερθεί ο εξοπλισμός, όχι στο κτίριο επί της οδού Lacombletstraße, αλλά στα υπόγεια των εγκαταστάσεων του Γυμνασίου-Λυκείου.

Η συστέγαση του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου θα είναι πολύπλευρα αρνητική για το σύνολο της ομογενειακής μαθητικής κοινότητας όλων των βαθμίδων στην πόλη. Ενδεχόμενη συστέγαση θα επιφέρει δύο σχολικές βάρδιες, μείωση ωρών διδασκαλίας των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, ψυχολογική και σωματική κούραση στα παιδιά και μεγάλη αναστάτωση στο πρόγραμμα εργασίας των οικογενειών, αφού, πρέπει να σημειωθεί, ότι πολλοί γονείς φέρνουν τα παιδιά τους στο Ελληνικό Δημοτικό από άλλες πόλεις, με την ευκαιρία του ότι εργάζονται και οι ίδιοι στην πόλη του Ντίσελντορφ.

Η επικοινωνία των γονέων τόσο με την επιχώρια Ελληνική Προξενική Αρχή όσο και με την αρμόδια για το θέμα Ειδική Γραμματεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, που χειρίζεται τα ζητήματα εκπαίδευσης των Ελληνοπαίδων εξωτερικού, δεν τους διαφώτισε στο παραμικρό, καθώς τους δηλώθηκε ότι «όλα είναι προς διερεύνηση». Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων θεωρεί ότι το νέο κτίριο δεν κρίνεται ακατάλληλο, αλλά «θα πρέπει να γίνουν κάποιες επιπλέον εργασίες»!

Από την πλευρά τους οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Ελληνικών Αμιγών Σχολείων Ντίσελντορφ σε επιστολή τους προς τον Υπουργό και τους Υφυπουργούς Παιδείας, τους Γραμματείς ΥΠ.Ε.Π.Θ και Π.Ο.Δ.Ε., τον Πρόξενο του Ντίσελντορφ και τους Συντονιστές Α και Β/ βάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα «Στέγαση Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Ντίσελντορφ» εκφράζουν τις ανησυχίες τους και ερωτούν πότε θα μεταφερθεί το Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Ντίσελντορφ στο κτίριο που πρότεινε ο Δήμαρχος της πόλης του Ντίσελντορφ, αν η λειτουργία του σχολείου στο εν λόγω κτίριο θεωρείται σίγουρη και αν υπάρχει περίπτωση να συστεγαστούν όλα τα σχολεία μαζί. Οι γονείς στην επιστολή τους ζητούν να σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία των μαθητών και παιδιών τους η οποία ξεκίνησε αρχικά με τη στέγασή τους στα κοντέινερ και συνεχίστηκε την επόμενη χρονιά με τον διασκορπισμό τους σε τρία διαφορετικά κτίρια.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός
1. Πού θα στεγασθούν κατά την νέα σχολική χρονιά 2009 – 20010 οι Έλληνες μαθητές δημοτικού του Ντίσελντορφ;
2. Η περιπέτεια της στέγασης των μαθητών σε κοντέινερ, η διάσπαση σε τρία διαφορετικά κτίρια στην πόλη και η απόλυτη αβεβαιότητα για την στέγη στην επόμενη σχολική χρονιά συνιστούν εκπαιδευτική πολιτική που σηματοδοτεί προτεραιότητα στην παιδεία;
3. Ποιος ευθύνεται για την απίστευτη αυτή ταλαιπωρία μαθητών, γονέων και διδασκόντων στο Ντίσελντορφ;
4. Με ποιόν τόπο και πότε θα διερευνηθούν οι ευθύνες, όπου υπάρχουν;

salonica

Read more...

Εξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας

Ενα από τα σοβαρότερα κυκλώματα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας μέσω ίντερνετ, αποκαλύφθηκε μετά από έρευνες που κράτησαν περισσότερο από τρεις μήνες, από τα τμήματα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 39 άτομα και ειδικότερα, 37 Ελληνες ηλικίας 20 έως 56 ετών και δυο αλλοδαποί ένας από το Καζακστάν 22 ετών και ένας από την Αγγλία 59 ετών, οι οποίοι διαμένουν ή εργάζονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και ακόμα δέκα πόλεις στην Ελλάδα (Λάρισα, Πτολεμαΐδα, Βόλο, Ηράκλειο, Χανιά, Αμαλιάδα, Νεμέα, Μονεμβασιά, Πρέβεζα και Κέρκυρα).

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ένας καθηγητής Λυκείου από την Καλλιθέα, ένας πυροσβέστης που υπηρετεί στην ίδια περιοχή, δύο ξενοδόχοι εκ των οποίων ο ένας ιδιοκτήτης τεσσάρων ξενοδοχείων στην Κέρκυρα και ο άλλος στη Μονεμβασιά, ένας δικαστικός επιμελητής από την Αμαλιάδα, ένας βιομήχανος στην Αττική, τέσσερις επιχειρηματίες, έξι φοιτητές, έξι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ένας έφεδρος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, επίσης στην Αττική και ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου ιδιωτικού δημοτικού σχολείου στα βόρεια προάστια.

Από τους 39 κατηγορούμενους συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω είκοσι, σε συντονισμένη επιχείρηση με την κωδική ονομασία "spider webb" που έγινε ταυτόχρονα στις παραπάνω πόλεις. Την ώρα που βρίσκονταν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους και διακινούσαν σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας με βιασμούς ανηλίκων.

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από ενημέρωση που είχε η Ελληνική Αστυνομία από τις γερμανικές αρχές, οι οποίες εντόπισαν 170 ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών στο ιντερνετ, στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιούσαν όταν διαπίστωσαν ότι στο διαδίκτυο υπήρχε ειδικό λογισμικό πρόγραμμα διαμοιρασμού αρχείων "edonkeY", μέσω του οποίου γινόταν η διακίνηση του πορνογραφικού υλικού.

Από τις έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκαν ψηφιακά οι 39 χρήστες του ίντερνετ, οπότε και αποφασίστηκε να γίνει συντονισμένη έρευνα που κράτησε από τις 13.6 μέχρι τις 19.6 σε συνεργασία με τις κατά τόπους υπηρεσίες.

Πολλοί από τους εμπλεκόμενους διαπιστώθηκε ότι είχαν πάνω από τρία αρχεία παιδικής πορνογραφίας, γι'αυτό και κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος.

Από τις έρευνες κατασχέθηκαν 87 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, πέντε φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και μεγάλος αριθμός ψηφιακών δίσκων cd και dvd συνολικής χωρητικότητας 35.000 GB με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ορισμένοι από τους χρήστες του ίντερνετ, ενώ έλειπαν από τα σπίτια τους την ώρα της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ήταν συνδεδεμένοι online στο διαδίκτυο και μέσω του ειδικού προγράμματος ανταλλαγής αρχείων, κατέβαζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Συνολικά, οι συλληφθέντες είχαν εκατοντάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας σε βίντεο και εικόνες, πράγμα που για πρώτη φορά απαντάται στη χώρα μας.

Ολα τα πειστήρια, εξετάζονται στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, ενώ από την ΕΛΑΣ μέσω της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας ερευνάται σοβαρά το ενδεχόμενο να έχουν φωτογραφηθεί και διακινηθεί στον παγκόσμιο ιστό παιδιά από την Ελλάδα, κάτι όμως που δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής.

Οι είκοσι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους εισαγγελείς.
nooz

Read more...

Διώχνουν κόσμο, αυξάνουν τα εισιτήρια




Το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ, του Οργανισμού με ένα έλλειμμα που υπερβαίνει τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ, δεν περιλαμβάνει μόνο μείωση προσωπικού αλλά και μεγάλες αυξήσεις εισιτηρίων.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, στα εισιτήρια του πολύπαθου οργανισμού θα επιβληθούν αυξήσεις της τάξης του 33% ανά οκτάμηνο (!), συνολικά τρεις δηλαδή στην διετία, μέχρι οι τιμές των εισιτηρίων να φτάσουν το 80% εκείνων που ισχύουν στα ΚΤΕΛ.

Ο κ. Στυλιανίδης γνωστοποίησε ακόμη πως από τους 3.500 εργαζόμενους που πρόκειται να αποχωρήσουν, οι 1.000 θα φύγουν άμεσα με υποχρεωτική συνταξιοδότηση και οι υπόλοιποι 2.500 σταδιακά, μέσω του προγράμματος «μισθωτής εφεδρείας» που προβλέπει την απασχόλησή της με μειωμένες αποδοχές μέχρι την αποχώρησή τους από την εργασία.

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο υπουργός Μεταφορών:

Υποχρεωτικά στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν περίπου 1.000 άτομα, δηλαδή:

-εργαζόμενοι με προϋπηρεσία 35 ετών και άνω ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας
-εργαζόμενοι ηλικίας 55 ετών και άνω ανεξαρτήτως ετών προϋπηρεσίας.

Εθελοντικά στο πρόγραμμα, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται εντός του έτους, θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν:

-εργαζόμενοι ηλικίας 48 – 49 ετών με προϋπηρεσία 28 ετών και άνω.
-εργαζόμενοι ηλικίας 50 – 54 ετών ανεξαρτήτως ετών προϋπηρεσίας.

Ο τελικός αριθμός των υπαλλήλων ανά ειδικότητα που θα μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα θα ορίζεται με αποφάσεις του υπουργείου Μεταφορών και η επιλογή θα γίνεται με βάση την αύξουσα σειρά του χρόνου που υπολείπεται για την θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος ξεκινώντας από τους μισθωτούς που καλύπτουν τα κριτήρια υποχρεωτικής συμμετοχής

Προβλέπεται η δυνατότητα αναστολής ένταξης στο ΠΜΕ για τρία χρόνια για όσους κατέχουν διευθυντικές θέσεις με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Με την ένταξή τους στο πρόγραμμα οι εργαζόμενοι θα παίρνουν το 50% του εφάπαξ, ενώ με την έξοδο από αυτό και την συνταξιοδότησή τους θα εισπράττουν το υπόλοιπο 50% καθώς και μπόνους για τα έτη συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Από το πρόγραμμα μισθωτής εφεδρείας θα εξοικονομηθούν περιπου 315 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος 10ετίας που, μεταξύ άλλων, θα κατευθυνθούν στην χρηματοδότηση νέων θέσεων εργασίας (135 εκατ. ευρώ).

Στα 9 δισ. ευρώ το συσσωρευμένο έλλειμμα

Κατ’ αρχήν η εξυγίανση και στην συνέχεια η ανάπτυξη είναι οι δύο κατευθύνσεις προς τις οποίες κινείται το αναθεωρημένο πρόγραμμα για τον ΟΣΕ σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη ο οποίος σημείωσε ότι ο ΟΣΕ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι η σήμερα η πιο ζημιογόνα ΔΕΚΟ της Ευρώπης με έλλειμμα 9 δισ. ευρώ, ετήσια ζημιά 1 δισ. ευρώ και αναλογία εσόδων – εξόδων 1 προς 8 με αποτέλεσμα η κάθε ελληνική κυβέρνηση να «χρωστάει» σήμερα για λογαριασμό Οργανισμού 3.000 ευρώ.

Ο υπουργός μεταφορών χαρακτήρισε αναγκαιότητα τις αλλαγές, οι οποίες θα πρέπει να εγκριθούν από την ΕΕ, καθώς από το 2010 καταργούνται οι κρατικές εγγυήσεις για δανεισμό της Τραινοσε ενώ από το 2011 απελευθερώνονται οι επιβατικές μεταφορές και αν δεν γίνουν αλλαγές τότε σε δύο χρόνια το χρέος του ΟΣΕ θα υπερβεί τα 11 δισ. ή το 5% του ΑΕΠ.

Στο σχέδιο μεταρρύθμισης προβλέπεται ο εταιρικός μετασχηματισμός του Ομίλου που από 5 εταιρείες θα μετεξελιχθεί σε τρεις, τον ΟΣΕ, την θυγατρική του ΕΡΓΟΣΕ και την ανεξάρτητη ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την οποία εξασφαλίστηκαν κεφάλαια ύψους 350 εκατ. ευρώ προκειμένου να ξεκινήσει την λειτουργία από καθαρή θέση ενώ προβλέπεται ότι μπορεί να εμφανίσει λειτουργική κερδοφορία από το 2012.

Την αποπληρωμή του χρέους των 9 δισ. θα το αναλάβει το δημόσιο.

Συνεργασία με ιδιώτες

Σε ότι αφορά την υλοποίηση των επενδύσεων στόχος του ΟΣΕ είναι η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων προκειμένου να κατασκευαστούν βασικά και συμπληρωματικά έργα υποδομής που αφορούν:

-την βελτίωση της σιδηροδρομικής εξόδου Αθήνας – Θεσσαλονίκης
-την ανάπτυξη προαστιακού Αττικής, Θεσσαλονίκης, Μακεδονίας – Θράκης
-τους σιδηροδρομικούς άξονες δυτικής Ελλάδας
-την σύνδεση με λιμάνια και ΒΙΠΕ και την δημιουργία εμπορευματικών κέντρων με στόχο την ενίσχυση της διατροπικότητας των μεταφορών.

Ακίνητη περιουσία

Από την καταγραφή και την αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ προέκυψε ότι η αξία των οικοπέδων και των κτιρίων φτάνει στας 4,6 δισ. ευρώ, ωστόσο τα ακίνητα που έχουν προοπτική εισροής εσόδων αποτιμώνται περίπου στο 1,13 δισ. ευρώ, ενώ η αξία της πάγιας σιδηροδρομικής υποδομής υπολογίζεται σε περίπου 7,5 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ προωθείται η θέσπιση ειδικής νομοθετικής ρύθμισης που θα απλουστεύει τις διαδικασίες χρήσεων γης και όρων δόμησης στις εκτάσεις ιδιοκτησίας του ΟΣΕ καθώς και τις διαδικασίες έκδοσης οικοδομικών αδειών.

Η συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα μέσω μακροχρόνιων παραχωρήσεων των ακινήτων του ΟΣΕ σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα ή σε εταιρικά σχήματα στα οποία συμμετέχει και ο σιδηρόδρομος προβλέπεται στο σχέδιο και αφορά στην ανάπτυξη σημαντικών ακινήτων του ΟΣΕ που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη προοπτική ανάπτυξης, στην ανάπτυξη εμπορευματικών κέντρων συνδυασμένων μεταφορών σε ακίνητα του ΟΣΕ και στην αξιοποίηση των λοιπών ακινήτων μέσω μισθωτικών συμβάσεων.

Τιμολόγια – δρομολόγια

Εν τω μεταξύ όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης από την 1η Αυγούστου θα ξεκινήσουν οι αλλαγές στην τιμολογιακή και δρομολογιακή πολιτική του ΟΣΕ που προβλέπουν αύξηση κατά 33% της τιμής των εισιτηρίων καθώς και αλλαγές στα δρομολόγια με μειώσεις ζημιογόνων δρομολογίων και αύξηση των προσφερόμενων δρομολογίων όπου υπάρχει αυξημένη ζήτηση.

Σήμερα στο δίκτυο του ΟΣΕ μετακινούνται ετησίως 16,5 εκατομμύρια επιβάτες εκ των οποίων τα 8,5 εκατομμύρια επιβάτες στις προαστιακές γραμμές.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια καλύπτουν μόνο το 38% του συνολικού κόστους των επιβατικών μεταφορών. Με την νέα τιμολογιακή πολιτική στις επιβατικές μεταφορές σε διάστημα δύο ετών το κόστος των εισιτηρίων του ΟΣΕ θα φτάσει στο 80% του κόστους των εισιτηρίων του ΚΤΕΛ.

Θα υπάρξουν τρεις δόσεις αυξήσεων και η αναπροσαρμογή θα γίνει σταδιακά από τον ερχόμενο Αύγουστο οπότε και θα αυξηθούν κατά:

-33% τα εισιτήρια για τις κοινές αμαξοστοιχίες
-13% τα εισιτήρια τις αμαξοστοιχίες Inter City
-κατά 7% τα εισιτήρια των αμαξοστοιχιών Inter City Expresss.

Με την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων υπολογίζεται ότι το 2011 θα αυξηθούν τα έσοδα κατά 39 εκατομμύρια ευρώ και τα συνολικά έσοδα των επιβατικών μεταφορών θα φτάσουν στα 108,29 εκατ ευρώ έναντι 69,29 εκατ. ευρώ που ήταν το 2008.

Από τις αλλαγές τις δρομολογιακής πολιτικής εως το 2011 αναμένεται να προκύψει όφελος 52,2 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα από 246 εκατομμύρια ευρώ που ήταν τα έξοδα των επιβατικών μεταφορών το 2008 να φτάσει στα 193,7 εκατομμύρια ευρώ.

Εμπορευματική πολιτική

Αλλαγές θα υπάρξουν και στην εμπορευματική πολιτική, στην οποία, όπως είπε ο υπουργός κατά το παρελθόν γίνονταν εκπτώσεις ακόμη και ως 80% μόνο με απόφαση των διευθυντών.

Στο εξής οι εκπτώσεις που θα χορηγούνται θα φτάνουν το πολύ έως το 50%, θα αυξηθούν τα κόμιστρα κατά 5% ενώ θα υπάρξουν και αλλαγές που αφορούν σε

-περιορισμό των ημερών εκφόρτωσης των βαγονιών
-διακοπή των συμβάσεων για ενοικίαση βαγονιών
-ελαχιστοποίηση των εκπτώσεων στα πρόσθετα τέλη μεταφοράς κ.α..

Από την νέα τιμολογιακή πολιτική στις εμπορευματικές μεταφορές αναμένεται το όφελος το 2011 να φτάσει στα 28 εκατομμύρια ευρώ και από ζημιογόνες που είναι σήμερα να γίνουν κερδοφόρες αυξάνοντας τα έσοδά τους κατά 70%

Read more...

Ο Βουρλούμης ήρθε με τα ΜΑΤ




Ο Βουρλούμης ήρθε με τα ΜΑΤ για να σπάσει την κατάληψη που κάνουν οι εργαζόμενοι (στο Διοικητικό Μέγαρο στο Μαρούσι) διαμαρτυρόμενοι στο ξεπούλημα της επιχείρησης στην Deutsche Telekom. Οι γερμανοί με το επιπλέον 5% που πήραν από το ελληνικό κράτος, έχουν 30%, δηλ την πλειοψηφία του οργανισμού έναντι 20% που έχει το δημόσιο.

troktiko


Read more...

Υπόθεση ομολόγων:Τις επόμενες ημέρες κλήσεις σε απολογία

Στην διαδικασία των απολογιών των κατηγορουμένων για την υπόθεση της αγοραπωλησίας δομημένου ομολόγου ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ από τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία πριν περίπου δύο χρόνια, προχωρά τις επόμενες ημέρες ο Εφέτης Ανακριτής κ. Γ. Λέκκας.

Ήδη δύο από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, ο πρώην πρόεδρος και πρώην στέλεχος του ΤΕΑΔΥ, καλούνται ενώπιον του ανακριτή σε απολογία, την Τρίτη και την Τετάρτη, για τα αδικήματα της απάτης και της απιστίας με την επιβαρυντική προβλεψη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Εφέτης ανακριτής θα αποστείλει κλήσεις για τα αδικήματα αυτά τις αμέσως επόμενες ημέρες και σε άλλα στελέχη των επίμαχων ασφαλιστικών ταμείων (ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ,ΤΑΥΦΕ και ΤΣΕΥΠ), ενώ τελευταίοι αναμένεται να κληθούν να λογοδοτήσουν όσοι ενεπλάκησαν στις διαδικασίες για την αγορά και πώληση στα Ταμεία του επίμαχου υπερκοστολογημένου ομολόγου.


Read more...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Άνθρωπος της Γιάννας πουλάει τα μυστικά του ΟΠΑΠ σε εταιρεία στοιχημάτων...


Ο Ναϊδας, πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, από τα "παιδιά" της Γιάννας, έφυγε με σκοπό να πουλήσει τα μυστικά του οργανισμού σε εταιρεία στοιχημάτων. Πήρε αέρα 500.000 ευρώ και 60.000 μισθό το μήνα. Από ποιον; Από την...

CENTRIC, μεγάλη εταιρεία στοιχημάτων, στην οποία λέγεται πως μετοχές έχει και η οικογένεια Αγγελοπούλου.
Ο ΟΠΑΠ κινείται με αγωγές εναντίον του Ναϊδα, κατηγορώντας τον για αθέμιτο ανταγωνισμό...

nonews-news


Read more...

ΓΚΑΦΑ: Πήγε στο MEGA και έβγαλε λόγο για το... βρεφοκομείο Αθηνών! ...


Του μπέρδεψαν τους λόγους του. Ο ένας ήταν για τα εγκαίνια της "Ψηφιακής Ελλάδας" του MEGA και ο άλλος για μια ημερίδα του βρεφοκομείου Αθηνών.
Μόλις άρχισε να διαβάζει τα...

περί βρεφών, διαπίστωσε πως το ακροατήριό του ήταν άλλο.
Δίπλωσε τα χαρτιά του και άρχισε να ομιλεί από στήθους. Καθηγητής είναι. Τα μπάλωσε...


.nonews-news

Read more...

LOUKE'T VUITTON!!!


Με ένα καταπληκτικό σκίτσο του Δερμεντζόγλου για το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου και τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης κυκλοφορεί αύριο το Ποντίκι. Τρομερό το λουκέτο "louke't Vuitton" να το φοράει η Ν.Δ. έτοιμη να βουλιάξει στο πέλαγος των εκλογών!

pressmme

Read more...

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΟΜΠΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ...


Βγήκαν τα πολιτικά ζόμπι από τις ντουλάπες του παρελθόντος. Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης ο οποίος διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Τύπου και διόριζε αβέρτα κόσμο και ψηφοφόρους του στον Ελεύθερο Τύπο τον οποίο χρησιμοποιούσε για τον εαυτό του και για τον γιο του, βγήκε να δώσει συμβουλές για το τι θα πρέπει να γίνει στον Ελεύθερο Τύπο! Απίθανα πράγματα. Ένας από τους αρχιτέκτονες της κατάρρευσης της εφημερίδας ήταν αυτός. Ο άλλος ήταν ο Μιλτιάδης Έβερτ.
pressmme

Read more...

ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ...


Όποτε εμφανίζεται σε κάποιο δελτίο παρουσιάζεται όλο και πιο μαύρος. Κάθε μέρα μπάνια κάνει; Πως γίνεται αυτό; Φουλ στη μπογιά το μαλλί, χρώμα διακοπών και...
τουρισμού στην κατάλευκη (κάποτε) επιδερμίδα του Πάνο Παναγιωτόπουλο, σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter έμοιαζε σαν ήρθε από τις Μαλδίβες. Στα παλιά του τα παπούτσια. Τα έχει λύσει τα προβλήματά του εδώ και πολύ καιρό. Κάνει πως τον απασχολούν όλα, αλλά στην ουσία δεν ενδιαφέρεται για τίποτα. Για τον Παναγιωτόπουλο αυτό που έχει σημασία είναι εάν θα βρεθεί ξαπλώστρα στον "Αστέρα" της Βουλιαγμένης το προσεχές Σαββατοκύριακο και εάν θα περάσει καλά στη Μύκονο. Για τα άλλα, τα σοβαρά αφήστε το καλύτερα...

pressmme.

Read more...

Α. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ : "ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ"!


Φαίνεται ότι η αντιπαράθεση για το λουκέτο στον Ελεύθερο Τύπο και τον City fm θα κρατήσει για πολλές ακόμη ημέρες. Ο Απόστολος Κακλαμάνης κατέθεσε την πιο ουσιαστική ιδέα για τον έλεγχο στα ΜΜΕ. Σήμερα στη Βουλή ζήτησε να εξεταστούν ένα προς ένα τα κεφάλαια που εισρέουν κυρίως στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, για τα οποία είναι αρμόδιο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης! Πάντως την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής για την κρίση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
αποpressmme


Read more...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ



ΘΕΜΑ: Κατευθυνόμενο Ερωτηματολόγιο στο πλαίσιο έρευνας του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής.

Αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη η ανάγνωση του ερωτηματολογίου του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ) στο πλαίσιο έργου που έχει ανατεθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με θέμα «Ανάπτυξη μεθοδολογίας για τον υπολογισμό των συντελεστών βαρύτητας των κριτιρίων αξιολόγησης της Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής και υλοποίησης της.

Το εν λόγω ερωτηματολόγιο, όπως αναφέρεται στο προοίμιό του, έχει στόχο να διαμορφώσει και να εφαρμόσει μια κοινά αποδεκτή μεθοδολογία για την εκτίμηση των συντελεστών βαρύτητας των κριτηρίων που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από τους αρμόδιους φορείς κατά τη διαμόρφωση αυτής της στρατηγικής.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς η προσπάθεια αυτή να είχε αντικειμενικότητα και να μην ήταν κατευθυνόμενη. Αντιθέτως τα ερωτήματα υποτιμούν τη νοημοσύνη των ερωτηθέντων καθώς προσπαθούν να τον παγιδεύσουν σε προαποφασισμένες θέσεις. Πολύ απλά, προσπαθούν «επιστημονικά» και «μεθοδικά» να ωθήσουν τις απαντήσεις των ερωτηθέντων προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ενδεικτικά αντιγράφουμε από το ερωτηματολόγιο μερικές από τις ερωτήσεις:


* «Κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να γίνει προσπάθεια μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την παραγωγή & χρήση ενέργειας, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται αύξηση στο κόστος της ενέργειας για τον καταναλωτή; (τρόπος απάντησης ΝΑΙ-ΟΧΙ-ΔΓ/ΔΑ)»
* «Κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να γίνει προσπάθεια μείωσης του μεριδίου συμμετοχής των ρυπογόνων τεχνολογιών στην ηλεκτροπαραγωγή, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται απώλεια θέσεων εργασίας; (τρόπος απάντησης ΝΑΙ-ΟΧΙ-ΔΓ/ΔΑ)»
* «Κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να γίνει προσπάθεια αύξησης του μεριδίου συμμετοχής των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται απώλεια θέσεων εργασίας; (τρόπος απάντησης ΝΑΙ-ΟΧΙ-ΔΓ/ΔΑ)»
* «Κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να γίνει προσπάθεια αύξησης του μεριδίου συμμετοχής των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή, μόνο αν αυτό συνοδευτεί από ανάπτυξη εγχώριας κατασκευαστικής βιομηχανίας; (τρόπος απάντησης ΝΑΙ-ΟΧΙ-ΔΓ/ΔΑ)»

Η θέση του ΣΕΕΣ είχε παρουσιαστεί στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής από τον πρόεδρό του, το Φθινόπωρο του 2008. Στη συνεδρίαση αυτή ο πρόεδρος του ΣΕΕΣ υποστήριξε τη δεδομένη θέση του υπέρ της «λελογισμένης εισαγωγής του λιθάνθρακα στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας» λέγοντας ότι είναι «παρακινδυνευμένα τα σενάρια» που υποστηρίζουν την κάλυψη των αναγκών ηλεκτροπαραγωγής χωρίς τη χρησιμοποίηση του καυσίμου αυτού. Όπως γίνεται αντιληπτό η θέση αυτή κατευθύνει και την αντικειμενικότητα της έρευνας που ανατέθηκε στο Πολυτεχνείο για τη χάραξη της εθνικής στρατηγικής για την ενέργεια, και μάλιστα με το σχετικό ερωτηματολόγιο να κυκλοφορεί ως επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης!

Με τις ερωτήσεις που τίθενται προωθείται έντεχνα και με κατευθυνόμενο τρόπο, η αντίληψη ότι η χώρα μας έχει ανάγκη τη χρήση του λιθάνθρακα ή/και της πυρηνικής ενέργειας για να ικανοποιήσει τις ενεργειακές τις ανάγκες. Παράλληλα, με μεθοδευμένες ερωτήσεις, δημιουργείται η εντύπωση ότι αν αναπτύξουμε τις ΑΠΕ θα έχουμε μεγάλο κόστος, αστάθεια του συστήματος και θα χάσουμε αρκετές θέσεις εργασίας, πράγματα που από τη διεθνή βιβλιογραφία και πρακτική διαψεύδονται απολύτως! Όλα τα ανωτέρω μάλιστα χωρίς να γίνεται η παραμικρή αναφορά στις απαραίτητες προϋποθέσεις για την αναπτυξη των ΑΠΕ.

Επιπρόσθετα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονίσουμε τον επιλεκτικό κατάλογο αποδεκτών από τον οποίο απουσιάζουν θεσμοθετημένοι φορείς όπως ο ΕΛΕΤΑΕΝ, ο ΣΕΦ, ο ΠΑΣΥΦ κ.α. οι οποίοι τεκμηριωμένα και συστηματικά υποστηρίζουν την ανάπτυξη των ΑΠΕ. Ταυτόχρονα είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι δεν εξηγείται ο τρόπος επιλογής των συγκεκριμένων φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Ανάπτυξης και η κυβέρνηση παλινδρομούν αποφεύγοντας να χαράξουν εθνική ενεργειακή στρατηγική. Η προηγούμενη ηγεσία του Υπ.Αν. μαζί με τον πρωθυπουργό της χώρας επέμεναν -με δηλώσεις και ομιλίες τους εντός του κοινοβουλίου -στη χρήση λιθάνθρακα στην παραγωγή ενέργειας. Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου όμως – με επικεφαλής εσάς τον ίδιο - έχει απλά εξαγγείλει, χωρίς να λάβει κανένα συγκεκριμένο μέτρο, τη μη χρήση λιθάνθρακα στην εγχώρια παραγωγή.

Εν προκειμένω όμως, το ερωτηματολόγιο, που κυκλοφορεί με συνοδευτική επιστολή του Υπουργείου Ανάπτυξης, εγείρει εμμέσως και αδικαιολόγητα ζήτηµα εκ νέου αξιολόγησης της χρήσης λιθάνθρακα, όπως επίσης και της πυρηνικής ενέργειας.

Η έλλειψη μακροχρόνιου σχεδιασμού όσο και βραχυχρόνιου ενεργειακού σχεδίου απειλεί την ενεργειακή μας ασφάλεια και αποτελεί τροχοπέδη για την επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων για τους οποίους έχουμε δεσμευθεί. Η προώθηση προαποφασισμένων λύσεων με την προσπάθεια εμφάνισής τους ως αποτέλεσμα δημόσιας διαβούλευσης και διαλόγου, προσβάλλει την έννοια του διαλόγου και απαξιώνει για άλλη μια φορά την έννοια της πολιτικής. Το εκ νέου άνοιγμα της συζήτησης για τα πυρηνικά παρόλο που το σύνολο του πολιτικού κόσμου την έχει αποκλείσει, εγείρει τεράστια ερωτηματικά τόσο για το χρόνο που αποφασίστηκε να γίνει αυτό όσο και για το σκοπό που επιδιώκει να επιτύχει η έρευνα του ΣΕΕΣ.

Επιπρόσθετα, το ερωτηματολόγιο αμφισβητεί τις νοµικά δεσµευτικές υποχρεώσεις της Ελλάδας για κάλυψη τουλάχιστο 18% της τελικής κατανάλωσης ενέργειας από ΑΠΕ. Ο στόχος αυτός είναι ο ελάχιστος και οφείλει να να αποτελεί βάση και αφετηρία και για την εθνική ενεργειακή στρατηγική και όχι αντικείμενο αμφισβήτησης με τη δημιουργία εντυπώσεων για αυξημένο κόστος και απώλεια θέσεων εργασίας.

Η ίδια η μεθοδολογία του ερωτηματολογίου εμφανίζεται διάτρητη, καθώς με τον τρόπο που τίθενται οι ερωτήσεις οι ερωτώμενοι οδηγούνται σε διαμορφωμένες απαντήσεις, που τους εξαναγκάζουν σε αποδοχή ουσιαστικά των δεδομένων, εφόσον δοθούν απαντήσεις. Δεν προβλέπεται η δυνατότητα έκφρασης διαφορετικής άποψης. Για παράδειγμα (ενδεικτικά, από το ερωτηματολόγιο):

* «Κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να γίνει προσπάθεια μείωσης της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας με δραστική στροφή προς τις ΑΠΕ με πιθανή συνέπεια την αύξηση στο κόστος ενέργειας για τον καταναλωτή; (τρόπος απάντησης ΝΑΙ-ΟΧΙ-ΔΓ/ΔΑ)»
* «Κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να ενισχυθεί η διείσδυση του φυσικού αερίου ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται αύξηση της ενεργειακής εξάρτησης; (τρόπος απάντησης ΝΑΙ-ΟΧΙ-ΔΓ/ΔΑ)»

Eπειδή τα ζητήματα χάραξης εθνικής στρατηγικής για την ενέργεια είναι υψίστης σημασίας,

Επειδή οι συνεχείς αλλαγές στην ενεργειακή πολιτική με την αλλαγή προσώπων είναι χαρακτηριστικό της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και ενδεικτικό της απουσίας στοχευμένης και μακροχρόνιας πολιτικής,

Επειδή η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες εάν τελικά είναι υπέρ της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και εναντίον της χρήσης λιθάνθρακα και πυρηνικής ενέργειας, ή αν αυτές οι δηλώσεις είναι μόνο προς δημόσια κατανάλωση, ενώ παράλληλα προσπαθεί να επηρεάσει έντεχνα και προμελετημένα την κοινή γνώμη, και να διαμορφώσει δεδομένα προς την αντίθετη κατεύθυνση,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Είναι σύμφωνη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης με αυτό το ερωτηματολόγιο; Και αν ναι, είναι σύμφωνη με την επιστημονική προσέγγιση και τις πολιτικές κατευθύνσεις που το διέπουν;
2. Ποιές είναι οι κατευθύνσεις που δόθηκαν για τη σύνταξη του συγκεκριμένου ερωτηματολογίου στο Πολυτεχνείο; Ήταν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης ενήμερη γι’ αυτές;
3. Μήπως η «επιλεκτική» επιλογή των φορέων για την αποστολή του ερωτηματολογίου έχει στόχο τις «επιλεκτικές» απαντήσεις τους; Η μεθόδευση αυτή συνάδει με την πολιτική που υποστηρίζετε;
4. Με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο είναι προκατειλημένο και έχει κατευθυνόμενες ερωτήσεις, σκοπεύετε να ζητήσετε την άμεση απόσυρσή του και να διερευνήσετε τον τρόπο και το λόγο της σύνταξής του, καθώς και να αναζητήσετε σχετικές ευθύνες;
5. Πιστεύετε ότι η κατεύθυνση που δίνει ένα τέτοιο ερωτηματολόγιο που συντάσσεται και κυκλοφορεί στο όνομα του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η κατάλληλη προετοιμασία για τη χώρα μας εν όψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για την κλιματική αλλαγή τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους στην Κοπεγχάγη; Αν ναι, πώς αυτό συνάδει με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, και πολλών υπουργών της κυβέρνησης σε πρόσφατο διεθνές συνέδριο για την ανάπτυξη των ΑΠΕ στη χώρα μας και για τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου;

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2009

Οι ερωτώντες βουλευτές

Κουβέλης Σπύρος

Αηδόνης Χρήστος

Αμοιρίδης Ιωάννης

Αντωνίου Τόνια

Αργύρης Ευάγγελος

Γείτονας Κωνσταντίνος

Γιαννακά Σοφία

Γκερέκου Αγγελική

Δαμανάκη Μαρία

Διαμαντίδης Ιωάννης

Δριβελέγκας Ιωάννης

Έξαρχος Βασίλης

Ζήση Ροδούλα

Ζωϊδης Νικόλαος

Καϊλή Ευα

Καρανίκας Ηλίας

Καρτάλης Κωνσταντίνος

Καστανίδης Χαράλαμπος

Κατρίνης Μιχάλης

Κατσέλη Λούκα

Κατσιφάρας Απόστολος

Κεγκέρογλου Βασίλης

Κουτμερίδης Ευστάθιος

Μαγκριώτης Ιωάννης

Μανιάτης Ιωάννης

Μερεντίτη Αθανασία

Μπεγλίτης Παναγιώτης

Μπεριάτος Ηλίας

Μωραϊτης Αθανάσιος

Οικονόμου Βασίλης

Πάγκαλος Θεόδωρος

Παπαχρήστος Ευάγγελος

Παπουτσής Χρήστος

Σακοράφα Σοφία

Σαχινίδης Φίλιππος

Σγουρίδης Παναγιώτης

Σιδηρόπουλος Αναστάσιος

Σκραφνάκη Μαρία

Σπηλιόπουλος Κωνσταντίνος

Στρατάκης Εμμανουήλ

Τσιρώνης Δημήτρης

Τσουρή Ελπίδα

Χρυσοχοϊδης Μιχάλης

Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


[news_pasok_new_2.jpg]



























Read more...

Το Βόρεια Μακεδονία οριστικοποιήθηκε λένε τα Σκόπια!

"Καλώς ήρθες Μακεδονία" λέει η Ντόρα

Η μυστικοπάθεια που περιβάλλει το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, δεν έχει προηγούμενο. Τίποτε απολύτως δεν ανακοινώνεται ή δεν «διαρρέει» από τα γραφεία του υπουργείου Εξωτερικών, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης απογοήτευση και να στρεφόμαστε προς την αξιόπιστη «διαρροή» του υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων, από όπου με ασφάλεια μπορούμε να πληροφορούμαστε τις πικρές αλήθειες για το συγκεκριμένο θέμα!
Χαμηλές είναι οι προσδοκίες στα Σκόπια για την επίτευξη προόδου στο ακανθώδες θέμα της ονομασίας, ενόψει των επισκέψεων του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, σε Σκόπια (6-7 Ιουλίου) και Αθήνα (8-9 Ιουλίου) για συνομιλίες με τις πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών.
Η «απαισιοδοξία» αυτή γεννάται από τη «στασιμότητα» που παρατηρήθηκε, γι ακόμη μία φορά, στην προχθεσινή προκαταρκτική συνάντηση που είχε στη Γενεύη ο κ. Νίμιτς, με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ), Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, αντίστοιχα.
Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι αναφορές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων, ότι η ονομασία που συζητείται όλο και περισσότερο, είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδόνιας».
Χαρακτηριστικός είναι ο σημερινός πρωτοσέλιδος τίτλος της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της χώρας, «Dnevnik»: «Το Βόρεια τσιμεντοποιήθηκε». (http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=375A451E55588A41BEC0805902CAC2B4).
Η κυρία Μπακογιάννη, βέβαια, αυτό το διάστημα δεν μπορεί να ασχολείται με τέτοιου είδους θέματα, επειδή το πρόγραμμά της είναι επιφορτισμένο με τις προετοιμασίες του ΑΤΥΠΟΥ συνεδρίου του ΟΑΣΕ που θα γίνουν στην Κέρκυρα, καθώς και με τα σχετικά θέματα (όπως οι μπουφέδες που θα στρωθούν, η ποιότητα των δωματίων των προσκεκλημένων, η θερμοκρασία του νερού στις πισίνες και άλλα πολλά και σημαντικότατα).
Ταυτόχρονα, έχει να τακτοποιήσει και το ζήτημα με την προσγείωση του αεροσκάφους των Σκοπίων (που επάνω του γράφει τη λέξη Μακεδονία) και να ολοκληρώσει την σχετική «προσαρμογή» έτσι ώστε να μην υπάρξουν ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΑ προβλήματα στον ομόλογό της κύριο Μιλόσοσκι… (του οποίου τα διπλωματικά έγγραφα φυσικά και θα γράφουν επάνω τους «Μακεδονία» και θα σφραγισθούν αναλόγως στο Ελληνικό τελωνείο!).
Κλείνουμε λοιπόν οριστικά προς το Βόρεια Μακεδονία και η κυρία Μπακογιάννη μπορεί να αισθάνεται περιχαρής, έχοντας και την πλήρη στήριξη του «ευέλικτου» πρωθυπουργού της χώρας μας, Μακεδόνα στην καταγωγή, κυρίου Κώστα Καραμανλή. Μικρή σημασία έχει εάν το 1990 υπήρξε ομόφωνη απόφαση ΟΛΩΝ των αρχηγών των Ελληνικών κομμάτων περί εξάλειψης της λέξης «Μακεδονία» από το όνομα της Vardarska Banovina. Και μικρότερη γίνεται η σημασία οποιονδήποτε αποφάσεων είχαν παρθεί στο παρελθόν, αφού η κυρία Μπακογιάννη έχει αποφασίσει άλλα…
Μπορεί οι Σκοπιανοί να νιώθουν πως δεν πέτυχαν ακριβώς αυτό που ήθελαν, απέναντι σε μία άγουσα και φέρουσα εξωτερική πολιτική της Ελλάδας (κι εδώ που τα λέμε, πρέπει να θεωρείται αποτυχία το αποτέλεσμα γι αυτούς, όταν αντιμετωπίζουν συνομιλητές οι οποίοι σε κάθε πρόταση έκαναν πίσω) στερώντας τους τη χαρά μίας ολοκληρωτικής νίκης. Οι διαταγές όμως εκδόθηκαν και παραδόθηκαν και σε αυτούς από το «αφεντικό» του Λευκού Οίκου, ο οποίος βιάζεται να κλείνουν τα θέματα και να μην υπάρχουν εκκρεμότητες. Το γιατί το γνωρίζει μόνο ο ίδιος ο κύριος Ομπάμα και το επιτελείο του, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκαν οι συνομιλίες, η Ελλάδα και οι Έλληνες θα πρέπει να αισθανόμαστε και ευχαριστημένοι, επειδή ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ βιάζεται…
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Στο διπλωματικό παζάρι η Ελληνική εξωτερική πολιτική, ελέω χειρισμών Ντόρας απέτυχε παταγωδώς. Εάν έκανε τέτοια παζάρια (με συνεχή υποχώρησε σε οτιδήποτε της πρότειναν) στην αγορά του Αλ Χαλίλι, ο άραβας πωλητής θα διέκοπτε την αγοραπωλησία, επειδή θα του στερούσε την «χαρά του παζαριού». Ευτυχώς που ο Γκρούεφσκι δεν έχει αραβικές καταβολές… ευτυχώς… Η πρόταση του ιστολογίου πάντως είναι το Transedonia (μακριά από τη Μακεδονία ή παραγόμενο από το γνωστό transexual Μακεδονία...)

αποkostasxan

Read more...

Ιδού ένα απο τα golden boys της κρατικής διαφήμισης...



Αν ο κος Χατζηεμμανουήλ, κονομάει 500000 ευρώ το χρόνο πόσα βγάζει ο προιστάμενος του, ο πρωθυπουργός (και εξάδελφος του Μιχάλη Λιάπη) Κώστας Καραμανλής που τον διόρισε;
Με τα λεφτά τα δικά σου κάνουν βίλες, πισίνες και κυκλοφορούν με πορσικά και αστυνομικούς -σωματοφύλακες. Διαβάστε την καταγγελία-σοκ των βουλευτών(στο τέλος του κειμένου) για τις αμοιβές και τα bonus στον ΟΠΑΠ και κάντε χαρακίρι.
Αυτά βλέπουν οι πολίτες και θέλουν να πάρουν τα όπλα!..

Aπο τον Νίκο Λυμπεράκη



Ο Χατζηεμμανουήλ, ο golden boys του διεφθαρμένου ΟΠΑΠ, που διαπλέκεται διαχρονικά με την ΙΝΤΡΑΛΟΤ του Κόκκαλη, (κάνοντας τον πρωθυπουργό που κάποτε φούσκωνε σαν παγώνι, λέγοντας οτι θα χτυπήσει τους νταβατζήδες, να μοιάζει με γιουσουφάκι της διαπλοκής), μοιράζει ανάλογα με τα προσωπικά του κέφια, την κρατική διαφήμιση του Οργανισμού, που διευθύνει. Ετσι βλέπεις κάτι λαθρόβια μέσα, να έχουν αρπάξει χρήμα απο τον ΟΠΑΠ, και μένεις κάγκελο.
Κάτι τύποι σαν τον Χατζηεμμανουήλ έκλεισαν τον "Ελεύθερο Τύπο", στη προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα. Ο Χατζηεμμανουήλ παρότι δηλώνει φίλος του Καραμανλή (όπως ο Ζαχόπουλος) φροντίζει με κάθε τρόπο να βάζει πλάτη στην ανάδειξη της Ντόρας στην ηγεσία της ΝΔ αλλά και να ταίζει νταβατζήδες που πάνε τον Καραμανλή, καροτσάκι. Κάτι τύποι σαν τον Χατζηεμμανουήλ αμαυρώνουν το έργο του Σαμαρά γιατί παρότι το golden boy του ΟΠΑΠ, αναφέρεται στον λογιστή του Σουφλιά, Παπαθανασίου, ο τυπικός προιστάμενός του είναι ο Σαμαράς.
Αν ο Χατζηεμμανουήλ συνεχίσει έτσι θα πληρώσει το αντίτιμο της διαχρονικά μαύρης ιστορίας του διαπλεκόμενου με τους αδίστακτους νταβατζήδες, ΟΠΑΠ.
Οφείλει ο ΟΠΑΠ να δώσει διαφήμιση με κριτήρια επισκεψιμότητας και διαχρονικότητας και στα blogs και sites του διαδικτύου. Οχι πουλώντας εκδούλευση.
Ειδικά στο διαδίκτυο που αποτελεί την ανερχόμενη δύναμη της ενημέρωσης.
Δεν θ αργήσουν να το διαπιστώσουν αυτοί που πρέπει...

Δείτε τώρα τις υπέρογκες αμοιβές των golden boys του διεφθαρμένου ΟΠΑΠ όπως τις κατέγραψαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή αν αυτοί κονομάνε τόση χαρτούρα, πόσα βγάζει ο Καραμανλής;

ΘΕΜΑ: «Σε διάψευση των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού την 25/2/09 για δήθεν περικοπές των υπέρογκων αμοιβών των γαλάζιων golden boys, ο «εκλεκτός» του Μαξίμου επικεφαλής της Διοίκησης του ΟΠΑΠ, με την σύμφωνη γνώμη των παρισταμένων στην από 6/5/09 Γενική Συνέλευση αρμόδιου εκπροσώπου της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού όσο και του εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών ως κυρίου μετόχου του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να διασφαλίζει ότι το πάρτυ των αστρονομικών bonus και των υπέρογκων αποδοχών «εκλεκτών» στελεχών της ΟΠΑΠ ΑΕ θα συνεχιστεί και για το 2009: Οι αποδοχές 4 μόνο στελεχών της Διοίκησης και τα bonus λίγων εκλεκτών συμβούλων υπερβαίνουν το συνολικό πόσο των 2.000.000 ευρώ! ».



OI ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ....

Στις 25/2/09, ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής επιχειρώντας προφανώς να αποδράσει από την δυσμενή επικαιρότητα των ημερών (δεύτερη πανομοιότυπη εναέρια απόδραση Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού), εμφανίστηκε στα ΜΜΕ να ανασύρει από το 2004 εξαγγελίες περί άμεσων μέτρων περιορισμού της σπατάλης, δίνοντας εντολή στους Υπουργούς του, μεταξύ άλλων, να φροντίσουν άμεσα για την περικοπή των προκλητικών αποδοχών των golden boys με πλαφόν τα 6.000 ευρώ μικτά.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα της αναξιόπιστης, όπως αποδεικνύεται, Πρωθυπουργικής εξαγγελίας, όπως αναπαράχθηκε στα ΜΜΕ εκείνη την ημέρα ήταν και το εξής:

«Να επιβάλλεται ανώτατο όριο στις αποδοχές των στελεχών του ευρύτερου Δημόσιου τομέα. Όποιος δεν συμφωνεί να πάει σπίτι του»

...ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Η διορισμένη από την Κυβέρνηση Διοίκηση του ΟΠΑΠ ΑΕ, με τον επικεφαλής της, μεγαλοστέλεχος της Κυβερνώσας παράταξης και «εκλεκτό» του Μαξίμου κ. Χατζηεμμανουήλ (που λαμβάνει αποδοχές πλέον του 1/2 εκατομμυρίου ευρώ ετησίως) δεν συμφωνούσε. Όμως, γνωρίζοντας, ίσως, εκ των προτέρων τον υποκριτικό χαρακτήρα της Πρωθυπουργικής εξαγγελίας, τα διαφωνούντα «εκλεκτά» στελέχη της Διοίκησης του ΟΠΑΠ δεν πήγαν σπίτι τους. Παρέμειναν και στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΟΠΑΠ ΑΕ της 6/5/09 προσδιόρισαν και για το 2009 επιπλέον υπέρογκες αμοιβές για τους ίδιους, με την σύμφωνη γνώμη των παρισταμένων αρμόδιου Υφυπουργού Αθλητισμού όσο και του εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών ως κυρίου μετόχου της ΟΠΑΠ ΑΕ!

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ BONUS ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΙΩΝ GOLDEN BOYS ΓΙΑ ΤΟ 2009 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 50% ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Συγκεκριμένα, ο «εκλεκτός» του Μαξίμου Πρόεδρος του ΟΠΑΠ και οι στενοί συνεργάτες του συνέδεσαν για άλλη μία φορά, ως φαίνεται εκ του ασφαλούς, τον περίπου διπλασιασμό των ήδη υπέρογκων αμοιβών τους, συνδέοντας τις με τα κέρδη της εταιρείας, έτσι ώστε αν τα κέρδη της εταιρείας για το 2009 υπερβούν το 8%, οι ίδιοι να λάβουν ως επιπλέον bonus το 90% των ετήσιων αποδοχών τους. Σημειώνεται ότι για το 2008 το ανώτατο όριο - στόχος ήταν το 10% το οποίο για το 2009 υποβιβάστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο 8%, διασφαλίζοντας ότι τυχόν μείωση των κερδών λόγω οικονομικής κρίσης δεν θα επηρεάσει τις υπέρογκες αποδοχές των συγκεκριμένων «γαλάζιων – χρυσών παιδιών»!

Έτσι υπολογίζεται ότι για το 2009, την ώρα που οι υπόλοιποι Έλληνες θα υφίστανται τα άδικα Κυβερνητικά μέτρα και τις επιπλέον δυσμενείς συνέπειες της Κυβερνητικής ανικανότητας να προσφέρει στην Ελληνική κοινωνία μια δίκαια και αποτελεσματική διέξοδο ανάταξης της οικονομίας μας, οι αποδοχές των «εκλεκτών» στελεχών της ΟΠΑΠ ΑΕ για το 2009 θα παραμείνουν στα αστρονομικά επίπεδα του 2008, διαψεύδοντας κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ την Πρωθυπουργική εξαγγελία του Φεβρουαρίου για δήθεν πλαφόν περίπου 6.000 ευρώ μηνιαίως:
κ. Χ.ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Συνολικές αποδοχές περίπου 500.000 €
κα. Β. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ 182.000 € + bonus έως 165.000 €
κ. Σ. ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗΣ 182.000 € + bonus έως 165.000 €
κ. Γ. ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ

(QUALITY BUSINESS SOLUTIONS)
425.000 ευρώ

Το πλέον προκλητικό όμως σε ότι αφορά τον προσδιορισμό του bonus συνίσταται στο γεγονός ότι αυτός έγινε με βάση κυρίως την με μεγάλη πιθανότητα αναμενόμενη κερδοφορία από τα αριθμολαχεία (Λοττο, Πρότο, Προπό, Προπογκολ, Τζοκερ κλπ), αφού έχε ήδη με απόφαση της ίδιας Διοίκησης αυξηθεί η τιμή της στήλης αυτών των παιχνιδιών κατά μέσο όρο πάνω από 50%. Είναι δε δείγμα έλλειψης κάθε συναίσθησης της αυτονόητης κοινωνικής ευθύνης το γεγονός, ότι σε περίοδο οικονομικής ασφυξίας, που κατά κανόνα οι πολίτες αναζητούν ελπίδα και διαφυγή από τα οικονομικά τους αδιέξοδα στα τυχερά παιχνίδια, η Κυβερνητικά διορισμένη Διοίκηση του ΟΠΑΠ όχι μόνο έσπευσε να αυξήσει την τιμή των τυχερών παιχνιδιών, αλλά δεν δίστασε να συνδέσει την κερδοφορία που αναμένεται να προκύψει από την κοινωνικά ανάλγητη αυτή αύξηση, με την διασφάλιση παχυλών bonus για λίγα «εκλεκτά» ήδη ακριβοπληρωμένα στελέχη!

Και βεβαίως, η αυτονόητη κοινωνική ευθύνη ενός φορέα δημόσιας εξουσίας, όπως η διορισμένη Διοίκηση του κρατικού μονοπωλίου τυχερών παιχνιδιών της χώρας, δεν μπορεί να υποκατασταθεί από την προβολή προσωπικών πράξεων φιλανθρωπίας, με τα συνεπαγόμενα φορολογικά οφέλη για τον δωρητή. Όπως, επίσης, δεν μπορεί να καλυφθεί η τεράστια κοινωνική αδικία που προκαλείται από τη σπατάλη δημόσιου χρήματος σε υπέρογκες αποδοχές λίγων «εκλεκτών» golden boys, μέσα από πράξεις ελεημοσύνης, που ουσιαστικά δημιουργούν άλλοθι διαιώνισης τέτοιων κοινωνικών αδικιών.

Πράξη ανευθυνότητας συνιστά και η επιλογή της Διοίκησης του ΟΠΑΠ να συνδέσει για μία ακόμα φορά κατά τον παραπάνω τρόπο τις αποδοχές της με την κέρδη του Οργανισμού, τη στιγμή που εγγράφως η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί αυτόν τον τρόπο προσδιορισμού των αποδοχών ένδειξη επιδίωξης επιθετικής κερδοφορίας του Οργανισμού, που δεν συνάδει με τους όρους διατήρησης του κρατικού μονοπωλίου τυχερών παιχνιδιών στη χώρα. Ουσιαστικά, και σε αντίθεση με την πάγια πολιτική που ακολουθείται διαχρονικά από το Υπουργείο Εξωτερικών σε αυτόν τον τομέα, η Διοίκηση του ΟΠΑΠ εμφανίζεται συστηματικά να ναρκοθετεί τη διατήρηση του κρατικού μονοπωλίου τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας!

... ΚΑΙ ΤΑ BONUS ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ: ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΠΟΣΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!!!

Πέρα από τους τρεις «στενότατους» συνεργάτες του Προέδρου του ΟΠΑΠ, που αναφέρθηκαν παραπάνω, ένας «εκλεκτός» κύκλος εγχώριων και αλλοδαπών συμβούλων λαμβάνει, σε πείσμα της οικονομικής κρίσης και των Πρωθυπουργικών εξαγγελιών, σημαντικά bonus σύμφωνα με την από 16.3.09 απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού, απόφαση που ελήφθη 2 εβδομάδες περίπου μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού!
κ. K. ANDERSON 200. 000 € bonus
κ. R. HAYNES 150. 000 € bonus
κ. Π. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ 50.000 € bonus
κ. Ε. ΚΟΣΜΙΔΗ 40.000 € bonus
κ. Δ. ΠΑΥΛΟΥ 30.000 € bonus
κ. Ε. ΤΕΛΟΓΛΟΥ 20.000 € bonus
κ. Χ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ 20.000 € bonus
κ. Κ. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ 10.000 € bonus

Θα πρέπει να δοθεί ειδική βαρύτητα στους Βρετανούς συμβούλους της ΟΠΑΠ ΑΕ, οι οποίοι στις εξωφρενικά δαπανηρές για τον Οργανισμό συμβάσεις που έχουν υπογράψει, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται εκτός από τους υπερβολικούς μισθούς τους και τα bonus, πληρωμές ενοικίων για την διαμονή τους σε πολυτελείς κατοικίες, χρήση πολυτελών αυτοκινήτων για τις μετακινήσεις τους, ανεξέλεγκτη χρήση κινητών τηλεφώνων, φαίνεται να εξαντλούν την προσφορά τους στην ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πραγματικά πρόκληση εν μέσω οικονομικής κρίσης αλλά και Κυβερνητικών διαρροών για ακόμα πιο αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα, όπως λχ κατάργηση του 14ου μισθού και ενώ η τάση σε όλα τα κράτη είναι η συγκράτηση ή και η μείωση όχι μόνο των εκτάκτων αποδοχών των λεγόμενων golden boys αλλά και των τακτικών τους αποδοχών, να έρχεται η Κυβέρνηση Καραμανλή δια των επισήμων αντιπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου Υπουργών Εθνικής Οικονομίας , Πολιτισμού να εγκρίνει τέτοια μεθοδευμένη ενέργεια. Ένα απλό άθροισμα των ποσών αποκαλύπτει ότι μόνο στον ΟΠΑΠ, οι αποδοχές τεσσάρων «εκλεκτών» στελεχών και τα bonus λίγων «εκλεκτών» συμβούλων θα υπερβούν το αστρονομικό ποσό των 2.000.000 ευρώ!!

Μετά τα παραπάνω ερωτάτε ο Πρωθυπουργός:

* Γιατί, ενώ στις 25/2/2009 ο Πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει την περικοπή των αμοιβών των «γαλάζιων» διορισμένων μεγαλοστελεχών στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΟΠΑΠ ΑΕ της 6/5/09 ο παριστάμενος αρμόδιος Υφυπουργός Αθλητισμού όσο και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών ως κυρίου μετόχου της ΟΠΑΠ ΑΕ συναίνεσε στον προσδιόρισαν και για το 2009 επιπλέον υπέρογκων αμοιβών για τον «εκλεκτό» του Μαξίμου Πρόεδρο του Οργανισμού και τους έμπιστους συνεργάτες του;
* Και γιατί δεκαπέντε μέρες περίπου μετά την Πρωθυπουργική εξαγγελία, η Διοίκηση του ΟΠΑΠ αποφασίζει την καταβολή bonus που υπερβαίνουν συνολικά τα 500.000 ευρώ σε λιγοστούς εκλεκτούς ειδικούς συμβούλους του Οργανισμού, πέρα από τις ήδη παχυλές αμοιβές τους και τις λοιπές παροχές που απολαμβάνουν από τον ΟΠΑΠ;
* Τι ακριβώς συμβαίνει; Ενέπεξαν τα συγκεκριμένα Υπουργεία και η Κυβερνητικά διορισμένη Διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ τον Πρωθυπουργό της χώρας, καθιστώντας πλήρως αναξιόπιστο τον Πρωθυπουργικό λόγο; Ή μήπως Διοίκηση ΟΠΑΠ, Υπουργοί και Πρωθυπουργός εμπαίζουν συνειδητά τον Ελληνικό λαό με εν γνώσει τους υποκριτικές εξαγγελίες και παραπλανητικές ψεύτικες υποσχέσεις;
* Ποια η θέση του Πρωθυπουργού απέναντι στην προφανή κοινωνικής αναλγησίας και της έλλειψης κάθε συναίσθησης κοινωνικής ευθύνης που αναδύεται από την επιλογή της Διοίκησης του ΟΠΑΠ ΑΕ, όχι μόνο να αυξήσει κατά 50% την τιμή στήλης τυχερών παιχνιδιών, προσβλέποντας στην αυξημένη ζήτηση που υπάρχει σε περιόδους οικονομικής κρίσης από ανθρώπους που αναζητούν ελπίδα και διέξοδο, αλλά και να συνδέσει την περαιτέρω διόγκωση των ήδη παχυλών αποδοχών του Προέδρου του ΟΠΑΠ και των συνεργατών του, με τα έσοδα που προκύπτουν από αυτήν την ανάλγητη κοινωνικά αύξηση;
* Έχει ενημερωθεί, ως όφειλε το Πρωθυπουργικό γραφείο για την αλληλοδιάψευση δύο Υπουργείων του στο θέμα του δημόσιου χαρακτήρα της ΟΠΑΠ ΑΕ, θέμα για το οποίο το Υπουργείο Εξωτερικών εμμένει σε πάγια εθνική θέση τεκμηριώνοντας προς στην ΕΕ τον δημόσιο αυτό χαρακτήρα ως όρο για τη διατήρηση του κρατικού μονοπωλίου τυχερών παιχνιδιών, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού επικυρώνει έγγραφες απαντήσεις του Προέδρου του ΟΠΑΠ προς τη Βουλή που υπεραμύνονται του ιδιωτικού χαρακτήρα του ΟΠΑΠ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι για το λόγο αυτό ως ιδιωτική εταιρεία εκφεύγει του Κοινοβουλευτικού ελέγχου; Με ποια από τις δύο διαμετρικά αντίθετες θέσεις Υπουργείων του συντάσσεται ο Πρωθυπουργός;
* Ποια η θέση του Πρωθυπουργού απέναντι στην εμμονή της Διοίκησης του ΟΠΑΠ να δημιουργεί με τις επιλογές της, ιδίως ως προς τον τρόπο προσδιορισμού των αποδοχών των «εκλεκτών» της, πεδίο ανάπτυξης επιχειρηματολογίας εκ μέρους της ΕΕ περί επιθετικής κερδοφορίας του ΟΠΑΠ που δεν συνάδει με τους όρους διατήρησης του κρατικού μονοπωλίου τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας;

Μιχάλης Καρχιμάκης

Σοφία Σακοράφα

Δημήτρης Λιντζέρης

Γρηγόρης Νιώτης

Χρήστος Αηδόνης

Μάρκος Μπόλαρης

Γιώργος Πεταλωτής

Θεοδώρα Τζάκρη

Γιάννης Κουτσούκος

Δημήτρης Τσιρώνης

Παναγιώτης Ρήγας

Λεωνίδας Γρηγοράκος

Μιχάλης Τιμοσίδης

Γιώργος Ντόλιος

Γιάννης Δριβελέγκας

Χρύσα Αράπογλου

Μιχάλης Κατρίνης

Δημήτρης Κουσελάς

Θάνος Μωραΐτης

Σοφία Γιαννακά

Βαγγέλης Παπαχρήστος

Μιχάλης Παντούλας

Γιάννης Αμοιρίδης

Τάσος Σιδηρόπουλος

Βασίλης Τόγιας

Βασίλης Κεγκέρογλου

Μανώλης Στρατάκης

Νίκος Ζωΐδης

Ελπίδα Τσουρή

Γιάννης Διαμαντίδης

Δημήτρης Βαρβαρίγος
/kourdistoportocal
Read more...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ...


home_deite_to.png
Χωρίς σχόλια, χωρίς ρεπορτάζ, χωρίς αναλύσεις, χωρίς προλόγους, ανεπιφύλαχτα σας προτείνουμε να το δείτε! Αξίζει το χρόνο να διαθέσετε μιά μιση ώρα για να το ΔΕΙΤΕ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ!
...γιατί το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων και μας αφορά!
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ & ΕΔΩ Επίσης ΕΔΩ & ΕΔΩ
απο .greekamericannewsagency


Read more...

Τουρκική "επέλαση"


ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ “TRT” ΔΙΑΝΕΜΕΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
-Στο πλευρό της «Θ» κινήσεις πολιτών της Θράκης για τον αγώνα ενάντια στην τουρκική προπαγάνδα
-Ολόκληρη η Ευρώπη ανησυχεί πλέον για όλες τις ύποπτες κινήσεις της γείτονος, εκτός από την Ελλάδα…

Καθημερινές είναι πλέον οι αποκαλύψεις, γύρω από την Τουρκική προκλητικότητα και «επέλαση» προς την Ελλάδα και δη τη Θράκη.
Χωρίς καμία διάθεση κινδυνολογίας, αλλά με σκοπό και μόνο την ενημέρωση και επαγρύπνηση των αναγνωστών μας, αποκαλύπτουμε και σήμερα τόσο το νέο – με τουρκική χρηματοδότηση – σχέδιο πληροφόρησης μέσω του καναλιού “TRT” όσο και με κείμενα αισχρής προπαγάνδας που παραποιούν την ιστορία και πλήττουν βάναυσα τη μνήμη όσων χάθηκαν στις τουρκικές γενοκτονίες.
Παράλληλα κινήσεις πολιτών της περιοχής μας, με επιστολές συμπαράστασης στηρίζουν την προσπάθεια της «Θ» ενάντια στην Τουρκική προπαγάνδα…


“TRT” ΟΠΩΣ… “BBC”

Και ενώ το αγγλικό δίκτυο ενημέρωσης μέσω του διαδικτύου “BBC” σίγησε για την Ελλάδα, εντούτοις οι Τούρκοι έστησαν έναν απίθανο και πολύ καλά οργανωμένο δίκτυο πληροφόρησης και προπαγάνδας με ιστοσελίδα του κρατικού καναλιού “TRT”. Η φυσιογνωμία του δικτύου, μοναδική: οι ειδήσεις σε ελάχιστες αράδες και όλος ο υπόλοιπος χώρος εστιάζει στην προπαγάνδα για την «ευρωπαϊκή» προοπτική της Τουρκίας, τις τουρκικές μειονότητες σε Βουλγαρία καθώς και σε θέσεις και απόψεις γύρω και κυρίως μόνο στην εξωτερική πολιτική και επιδίωξη της Τουρκίας.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι, ότι υπάρχει και ειδικό πλαίσιο για συζήτηση και σχολιασμό διπλωματικών θέσεων, γεγονός που ενισχύει τη δυναμική της διάχυσης από πλευράς Τουρκίας των θέσεών της σε παγκόσμια κλίμακα αλλά και σε έλληνες πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως «τούρκοι» και που σκοπός είναι αυτοί να ενημερώνονται και να γνωρίζουν άμεσα τις θέσεις της χώρας που τους «διεκδικεί».

Είναι επίσης προφανές, ότι η μέθοδος της διοχέτευσης ειδήσεων και απόψεων από τις Τουρκόφωνες εφημερίδες έχει «ξεφτίσει» μιας και οι νέοι ολοένα και περισσότερο εντρυφούν στο ίντερνετ…

ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ», όπου μεταφράζει τα ανυπόστατα κείμενα της τουρκόφωνης “MILLET”, που εκδίδεται στην Ξάνθη και επιτίθεται ολημερίς στη «Θ».

Οι εκδότες αυτής της εφημερίδας λοιπόν, ο Τζενκίζ Ομέρ στις 4-6-2009 πάλι τα κατάφερε, με έναν λίβελλο κατά των προγόνων μας, της ιστορικής αλήθειας και ημών των ίδιων. Αφορμή το ’22.

Διαβάστε για να φρίξετε…

«… Με την υποκίνηση της Ευρώπης επιτέθηκαν στην Ανατολία φτάνοντας ως την Άγκυρα. Δεν έμεινα αγριότητα και απανθρωπιά που να μην έκανε ο Ελληνικός Στρατός κατά μήκος της διαδρομής του. Βίαζαν γυναίκες και μικρά κορίτσια και μετά αφού πετσόκοψαν άντρες και γυναίκες, πυρπόλησαν τα χωριά.

… Ίδια αγριότητες υπήρξαν και στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Οι Ρωμιοί που ζούσαν στην περιοχή με την υποκίνηση της Ελλάδας και της Ευρώπης σχημάτισαν τρομοκρατικές ανταρτικές ομάδες. Αυτές οι συμμορίες εξοπλίστηκαν από τις δυτικές δυνάμεις και διέπραξαν σφαγές που έφτασαν στο σημείο γενοκτονίας των τουρκομουσουλμάνων που ζούσαν στην περιοχή. Όμως τι περίεργο, στις μέρες μας τα εγγόνια αυτών των συμμοριών δολοφόνων συκοφαντώντας το τουρκικό έθνος ισχυρίζονται πως υπέστησαν γενοκτονία. Για να καλύψουν τις αγριότητες που έκαναν οι ίδιοι, κατηγορούνε τους Τούρκους μουσουλμάνους.

… Το ξαναγράφουμε. Οι Τούρκοι λόγω θρησκείας ποτέ δεν έχουν κάνει γενοκτονία. Οι Τούρκοι δεν έκαναν γενοκτονία ούτε τους Αρμένιους, ούτε στους Ρωμιούς. Το αντίθετο. Οι Αρμένιοι και οι Ρωμιοί διέπραξαν γενοκτονία σε βάρος των Τούρκων. Τα δήθεν ντοκουμέντα και έγγραφα που ισχυρίζονται πως έχουν είτε οι Αρμένιοι, είτε οι Ρωμιοί δεν έχουν καμιά σχέση με την επιστήμη και την ιστορική πραγματικότητα. Αυτά όλα είναι στημένα και ψέματα. Αυτό υποδεικνύουν ανεξάρτητοι και αμερόληπτοι ιστορικοί»…

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ «Θ» ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Και ενώ δίνουμε μαζί με άλλους συναδέλφους, απ’ όλη τη Θράκη και την ομογένεια, τον αγώνα ενάντια στην τουρκική οργανωμένη προπαγάνδα… οι Κινήσεις Πολιτών στέκονται στο πλευρό μας, με επιστολές που αν μη τι άλλο μας εμψυχώνουν και μας κάνουν να ΜΗ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ, όπως δυστυχώς μας κάνει να νιώθουμε το ελληνικό κράτος…

Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, γράφει στην επιστολή της:
«Προς την
Εφημερίδα «ΘΡΑΚΗ»
Κύριε Διευθυντά,
Απευθυνόμαστε σε εσάς, παίρνοντας αφορμή από την θρασύτατη επίθεση που δεχτήκατε από το τουρκόφωνο έντυπο MILLET, για την κριτική σας στα «ελληνοτουρκικά» όπως πολύ σωστά κάνουν όλες οι τοπικές ελληνόφωνες εφημερίδες. Καθημερινά ζούμε μαζί σας, την αγανάκτηση για την προκλητικότητα με την οποία οι τουρκοδίαιτοι της λεγόμενης «τουρκικής ένωσης» σε συνεργασία με το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής προσβάλουν την Εθνική μας αξιοπρέπεια και την υπόσταση της Θράκης μας.
Στόχος τους είναι να μας φέρουν σε αντιπαράθεση με τους μουσουλμάνους αδελφούς μας. Βέβαια εκμεταλλεύονται την «υπερβολική» μας Δημοκρατία όσο και την εγκληματική αδιαφορία των Αθηνών και κάποιων της τοπικής μας εξουσίας για τα γνωστά ψηφοθηρικά και άλλα συμφέροντα…»

Και καταλήγουν: «Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι: λέξεις όπως «τουρκογενής», «αυτοπροσδιορισμός» και «πολυπολιτισμικότητα», είναι εργαλεία με τα οποία οι γνωστοί πάτρονες, μας μακέλλωσαν τους αδελφούς μας χριστιανούς και μουσουλμάνους της Κύπρου και της Γιουγκοσλαβίας, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους. Ο πολιτισμός μας δε, είναι μόνο ένας στη Θράκη, ο Ελληνορωμαϊκός ή Βυζαντινός…»


Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΗΣΥΧΕΙ

Ανώτατος αξιωματούχος της Ευρώπης, που παλιότερα κατείχε θέση «διαπραγματευτή», μιλώντας στη «Θ» επισήμανε τα εξής ενδιαφέροντα:
«Περιμέναμε από την Ελλάδα να έχει καλύτερα αντανακλαστικά. Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τα όσα συμβαίνουν σε διπλωματικό επίπεδο. Βεβαίως και δεν έχουμε δικαίωμα να εμπλακούμε, μα πιστεύουμε ότι αν οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας δεν είναι καλές και συνεχιστεί το «παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι», δεν θα μπορέσει να υπάρξει ηρεμία και ορθή ευρωπαϊκή κατεύθυνση και για τις δύο χώρες.

Οσο και αν θέλουμε να θεωρήσουμε διμερές το πρόβλημα, είναι ευρωπαϊκό. Ποιες όμως οι αντιδράσεις σας; Δέχεστε αυτά που λέει η Τουρκία και απαντάτε επι αυτών; Εχει λόγο η Ελλάδα που να αποκλείει κάθε κουβέντα της Τουρκίας; Εχει μηχανισμούς προώθησης των πληροφοριών; Πως καταφέρνει η Τουρκία με το χειρότερο επίπεδο διαβίωσης να έχει το καλύτερο διπλωματικό δίκτυο, μετά τη Γερμανία και τη Γαλλία; Αναρωτηθείτε λοιπόν σε τι φταίτε εσείς… και μη κατηγορείτε την Τουρκία…»

Όλα τα παραπάνω, η «Θ» τα αφήνει ασχολίαστα, αφήνοντάς τα στην Αθήνα και το ΥΠΕΞ να τα σκεφτούν…
Πάντως ο «αντίλογος» στην Τουρκική «επέλαση», σίγουρα δεν είναι η χρηματοδότηση ή η διαφήμιση των δραστηριοτήτων της Σαμπιχά…

ΠΑΝ. ΠΕΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ

απο thrakinews


Read more...

Νέος χρηματιστής στα ταμεία της Siemens




Αλλο ένα πρόσωπο προστίθεται στη λίστα των ενδιάμεσων διακινητών του πολιτικού χρήματος της Siemens που διοχετευόταν προς την Αθήνα από το 2000 μέχρι και το 2005, μέσω εταιρειών «ειδικού σκοπού» τις οποίες διαχειρίζονταν οι έμπιστοι του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Γεώργιος Καλδής και Αλέξανδρος Λέτσας.

Πρόκειται για τον πέμπτο -μέχρι στιγμής- χρηματιστή, τον κ. Χρήστο Θεοδωρίδη, στον οποίο ανήκει ο λογαριασμός στην UBS Λωζάννης με τον αριθμό 88167960 W και την κωδική ονομασία ACROPOLIS που τροφοδοτήθηκε εμμέσως από τα μαύρα ταμεία της Siemens με 880.000 δολάρια. Ηδη έχει αποκαλυφθεί η εμπλοκή των χρηματιστών Ν. Δεβλέτογλου, Κ. Καπάτσου, Α. Ράμμου και Σ. Γιαννακάκη στην αλυσίδα της μεταφοράς χρημάτων της Siemens, με παρένθετα πρόσωπα.

Στον συγκεκριμένο λογαριασμό εστάλησαν πέντε εμβάσματα από τον Φεβρουάριο του 2000 μέχρι και τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους, με εντολές που υπογράφει ο Γ. Καλδής ως διαχειριστής της εταιρείας SANDYBURY Investments», με έδρα στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, ημερομηνία σύστασης 17 Νοεμβρίου του 1999 και τραπεζικό λογαριασμό στην Credit Foncier στο Μονακό.

Η SANDYBURY μαζί με τις Placid Blue και Fairways συνιστούν το γνωστό πλέγμα των εταιρειών μέσω των οποίων η Siemens διακίνησε πολιτικό χρήμα άνω των 10 εκατ. ευρώ, με τον Μ. Χριστοφοράκο (αποδέκτη του 2% του ετήσιου τζίρου της Siemens) να εμπλέκει δεκάδες πρόσωπα προκειμένου ο ίδιος να παραμείνει αφανής. Και στις τρεις εταιρείες που αναφέρονται στη δικογραφία, αχυράνθρωποι του τέως διευθύνοντος συμβούλου της Siemens είναι οι Γεώργιος Καλδής και Αλέξανδρος Λέτσας που συγκρότησαν και το σύστημα των εμβασμάτων προς τους χρηματιστές.

Η SANDYBURY τροφοδοτείται με χρήμα από λογαριασμούς της Siemens στην Raiffeisenverband, από συγγενή εταιρεία της, την ICOM, αλλά και από εμβάσματα που της στέλνουν από την Τράπεζα Κύπρου η Blackbeard Gordon Henry και η Jeymer Ventures από τράπεζα του Λιβάνου.

Στον λογαριασμό της UBS του συνταξιούχου πλέον χρηματιστή Χ. Θεοδωρίδη στέλνονται με εντολές Γ. Καλδή τα εξής εμβάσματα: 130.000 δολάρια στις 8/2/2000, 200.000 δολάρια στις 22/2/2000, 250.000 δολάρια στις 6/4/2000, 200.000 δολάρια στις 29/11/2000 και 100.000 δολάρια στις 11/12/2000. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχετικός λογαριασμός έχει πλέον κλείσει από τον δικαιούχο, ενώ φαίνεται ότι υπήρχε κοινωνική επαφή με τον Αλέξανδρο Λέτσα.

Από τον ανακριτή της υπόθεσης Siemens, στον οποίο οι συναλλαγές της SUNDYBURY έφτασαν τον περασμένο Νοέμβριο, έχει διατυπωθεί αίτημα για την προσωποποίηση των αποδεκτών εμβασμάτων, κάποιοι από τους οποίους είναι ήδη γνωστοί καθώς λαμβάνουν μεγάλα ποσά και από τις Placid Blue και Fairways.

Πρόκειται για τους λογαριασμούς:

* ΜΑΤΙ 600721 (Μάνος Παπαδογιαννάκης) που λαμβάνει στην Schroder Bank 157.000 ευρώ.

* Marthechnic Bunkering του Β. Τυρογαλά που λαμβάνει στην Τράπεζα Κύπρου 253.000 ευρώ, πέραν των 1.434.000 που έχει λάβει με έξι εμβάσματα της Placid Blue και της Fairways.

* Τον 078761 στην ΒΝΡ, του Α. Ράμμου που λαμβάνει άλλα τρία εμβάσματα 670.000 ευρώ.

Αδιευκρίνιστο παραμένει το ποιοι είναι πίσω από τους λογαριασμούς Dolce, Eurobank Λονδίνου, Cosmos TR και Finance, Reyes Oceanicos κ.ά. που λαμβάνουν αξιοσέβαστα ποσά.

Εκτιμάται ότι μετά την αποκάλυψη των προσώπων-αποδεκτών του χρήματος της Siemens θα ακολουθήσει νέος κύκλος κλήσεων από τον ανακριτή στην κατηγορία των ενδιάμεσων μεταφορέων χρήματος, ενώ δεν αποκλείονται και νέες εκπλήξεις.


απο citypress


Read more...

ΠΟΣΟ ΠΗΓΕ ΤΟ... ΜΑΛΛΙ;


Κάθε μέρα ο Αβραμόπουλος επιβεβαιώνει τον τίτλο του άσχετου. Κάνει τα περίεργα μαγικά του και καταπίνει τις αποφάσεις που ο ίδιος έχει ανακοινώσει. Ενώ λοιπόν σε λίγες ημέρες θα απαγορευτεί και επισήμως το κάπνισμα, ο υπουργός Υγείας δίνει παράταση στην outdoor διαφήμιση τσιγάρων (που είναι και η μόνη η οποία επιτρέπεται). Ενώ έχει καταργηθεί μέχρι και στην Αλβανία εδώ θα εξακολουθήσει να ισχύει. Προφανώς κάποιος από τους βαρόνους της υπαίθριας διαφήμισης τον πίεσε και έτσι πήρε πίσω αυτά που ο ίδιος έλεγε! Να ρωτήσουμε πόσο... κόστισε η ανακολουθία;
απο pressmme


Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!!!!

[news_pasok_new_2.jpg]




  • Μεταφορά μαθητών ΑΜΕΑ

    Ημ. Δημοσίευσης : 24/06/2009 13:27

    Το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε τη σοβαρότητα του θέματος και πρότεινε στο Υπουργείο Παιδείας τη διαμόρφωση ενός νέου θεσμικού πλαισίου, ύστερα από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς ,αντ' αυτού και τρείς μήνες μετά την ψήφιση του άρθρου 26 του νόμου 3748/2009, είμαστε και πάλι στο σημείο μηδέν.

    περισσότερα














Read more...