Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

KKE: Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκά σπίτια...


KKE: Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκά σπίτια
Κατηγορηματικά αντίθετο στην κίνηση της ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος στους κακοπληρωτές εμφανίζεται με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι με μια τέτοια ενέργεια η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της στα λαϊκά νοικοκυριά.

Ολοκληρη η...
ανακοίνωση:
Με την εντολή της ΔΕΗ για άμεσες διακοπές ρεύματος ακόμα και σ’ όσους δεν έχουν να πληρώσουν, η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της στα λαϊκά νοικοκυριά, με άμεσο τον κίνδυνο οικογένειες να βρεθούν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μέσα στον χειμώνα. Ενώ, έπονται οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών με την ανατροπή της όποιας προστατευτικής νομοθεσίας υπάρχει.
Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε λαϊκά σπίτια. Δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, κατάργηση όλων των φόρων στα τιμολόγια, απαγόρευση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και επανασύνδεσή της στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Read more...

Στα 4,7 δισ. ευρώ η κοινοτική συμμετοχή Υποβλήθηκε στην Κομισιόν το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020


Υποβλήθηκε στην Κομισιόν το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην τελική του μορφή, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Προηγήθηκε, επισημαίνει το αρμόδιο υπουργείο στην ανακοίνωσή του, συστηματική διαβούλευση με τους εταίρους για την αγροτική ανάπτυξη και διαπραγμάτευση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ, προκειμένου να ενσωματωθούν σχόλια και παρατηρήσεις της Επιτροπής επί του αρχικά υποβληθέντος Προγράμματος.

Ήδη το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.agrotikianaptixi.gr, στη μορφή που υποβλήθηκε στην ηλεκτρονική βάση επικοινωνίας με την Επιτροπή, με σκοπό την έγκαιρη ενημέρωση των εν δυνάμει δικαιούχων σχετικά με τα μέτρα και τις δράσεις που περιλαμβάνει.

Η οριστική έγκριση του Προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Το Πρόγραμμα προβλέπει 4,7 δισ. κοινοτικής συμμετοχής, που μαζί με την εθνική και την ιδιωτική συμμετοχή θα κινητοποιήσει συνολικούς πόρους της τάξης άνω των 6 δισ. ευρώ, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Διαρθρώνεται γύρω από τους ακόλουθους δύο στόχους:

  • τη μετάβαση της ελληνικής αγροτικής οικονομίας σε ένα ισχυρό και βιώσιμο αγρoδιατροφικό μοντέλο
  • τη συνολικότερη ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών της χώρας ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της ελληνικής υπαίθρου.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, «παραλάβαμε ένα σχέδιο Προγράμματος που είχε επιστρέψει από την Κομισιόν κυριολεκτικά διάστικτο από παρατηρήσεις και σχόλια.»

» Το αναμορφώσαμε ριζικά και το επανυποβάλλαμε, έτσι ώστε να λειτουργήσει ως το βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και της ίδιας της υπαίθρου τα επόμενα χρόνια.»

» Μετά την οριστική έγκρισή του, οι διαδικασίες θα προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς, ώστε να προκηρυχθούν σύντομα τα πρώτα μέτρα.»

«Τη στιγμή που η ελληνική οικονομία πάσχει από έλλειψη ρευστότητας, τα κονδύλια του ΠΑΑ θα αποτελέσουν ανάσα, αλλά και θεμέλιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» τονίζει ο υπουργός και προσθέτει:

«Μέσα από το Πρόγραμμα φιλοδοξούμε να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις της μακροχρόνιας ύφεσης και να επιτύχουμε την αειφόρο ανασυγκρότηση των αγροτικών περιοχών. Παράλληλα αποτελεί βασική μας επιλογή ο αυστηρός έλεγχος των διαδικασιών, ώστε κάθε ευρώ του προγράμματος να πιάσει τόπο προς όφελος των αγροτών και των κατοίκων της υπαίθρου».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σόιμπλε: Προσπαθούμε για 10 δισ. στις τράπεζες...


... εντός μίας εβδομάδας...
Η Ευρωζώνη προσπαθεί να καταβάλει τα 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι τις αρχές της επόμενης βδομάδας, σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Προσπαθούμε να καταστήσουμε δυνατή την πληρωμή των 10 δισεκ. ευρώ, τα οποία... συμφωνήσαμε κατ’ αρχήν, έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Όσον αφορά το πιθανό δημοψήφισμα της Βρετανίας, ο κ.Σόμπλε ανέφερε ότι δεν είναι ζήτημα των υπουργών Οικονομικών, ωστόσο έχει ήδη πραγματοποιηθεί συζήτηση μεταξύ τους. «Πρώτα ας δούμε τι γράφει ο (Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ) Κάμερον. Στη συνέχεια θα διεξαχθούν διαπραγματεύσεις, αλλά όχι στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών», σχολίασε χαρακτηριστικά

Read more...

Μέσα στην εβδομάδα ψηφίζονται όλα τα προαπαιτούμενα Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν υποχώρησε για τα «κόκκινα δάνεια» και τις 100 δόσεις


Τι είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.
ÂÏÕËÇ - ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏ(EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)
Όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ψηφιστούν οι εκκρεμότητες που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των προαπαιτούμενων.
Στην σημερινή ομιλία του στο υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε αναλυτικά στα ζητήματα που αφορούν στην τρέχουσα διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των προαπαιτούμενων, την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και την εκταμίευση των 10 + 2 δισ. Ευρώ.
Σημείωσε ότι αποτελεί θετική εξέλιξη το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν υποχώρησε στα ανοιχτά ζητήματα («νόμος Κατσέλη», 100 δόσεις, ΦΠΑ στην εκπαίδευση) ενώ την ίδια στιγμή διαψεύστηκαν όσοι προέβλεπαν εμπλοκή στο χτεσινό Eurogroup. Επιτυχία εξάλλου της ελληνικής κυβέρνησης χαρακτήρισε την εκ των πραγμάτων αποσύνδεση της πρώτης αξιολόγησης από τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών.
Σημείωσε, ότι για την ελληνική κυβέρνηση τώρα είναι προτεραιότητα η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων εντός της εβδομάδας, ώστε να δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα το πράσινο φως από το EWG και τον SSM για την εκταμίευση των 10+2 δισ.ευρώ. Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο εντός της επόμενης εβδομάδας.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο επικείμενο ταξίδι του στην Τουρκία, τονίζοντας η ελληνική κυβέρνηση θα παίξει ρόλο πρωταγωνιστή στην διαπραγμάτευση ΕΕ-Τουρκίας για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.
Έκανε επίσης εκτενή αναφορά στην ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να μην περιοριστεί απλώς στην υλοποίηση και διαχείριση της Συμφωνίας με τους δανειστές, αλλά να επιταχύνει την υλοποίηση των προγραμματικών της δεσμεύσεων σε μια σειρά τομείς (Δημόσια Διοίκηση, Διαφθορά, καταπολέμηση αδήλωτης εργασίας, Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, εθνικός διάλογος για την εκπαίδευση). Στόχος της κυβέρνησης είναι να αφήσει ένα ανεξίτηλο προοδευτικό ίχνος και να προχωρήσει σε μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.
Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους υπουργούς να καταθέσουν σχέδιο δράσης και χρονοδιαγράμματα επί τη βάση των προγραμματικών δηλώσεων, υποχρέωση που πρέπει να εκπληρώσουν ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Η επόμενη εβδομάδα εμπεριέχει την υποχρέωση να ψηφιστούν οι εκκρεμότητες που απομένουν για νομοθέτηση.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Κοντά στο 0,25% του ΑΕΠ Ο ΕΝΦΙΑ αύξησε τα δημόσια έσοδα τον Οκτώβριο, αυξήθηκαν όμως και τα χρέη


Ο ΕΝΦΙΑ αύξησε τα δημόσια έσοδα τον Οκτώβριο, αυξήθηκαν όμως και τα χρέη
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Aύξηση σημείωσαν τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού τον Οκτώβριο, κυρίως λόγω της καταβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανήλθαν στα 4,386 δισ. ευρώ από 4,196 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος για τον συγκεκριμένο μήνα.

Η εξέλιξη των φορολογικών εσόδων του προϋπολογισμού δημιουργεί αισιοδοξία στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ το 2015.

Η επίτευξη του στόχου είναι κρίσιμη για την εκτέλεση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές της χώρας.

Τον ίδιο μήνα οι επιστροφές φόρου του δημοσίου προς τους ιδιώτες διαμορφώθηκαν σε 257 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 150 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών προς το δημόσιο κατά 600 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο η αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο είχε υπερβεί κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ γεγονός που οφειλόταν και στο ότι τον μήνα αυτόν έληγε η δεύτερη δόση για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Καταθέτει στο Τριμελές Εφετείο «Δεν είδα, δεν ξέρω, δεν θυμάμαι» λέει αστυνομικός στη δίκη της ΧΑ


«Δεν είδα, δεν ξέρω, δεν θυμάμαι» λέει αστυνομικός στη δίκη της ΧΑ

Αθήνα
Κενά, παραλείψεις, αλλά και αναπάντητα ερωτήματα για τη λογική δράσης της Αστυνομίας το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ανέδειξε η κατάθεση του αστυνομικού Κωνσταντίνου Κοτσοβού, από το βήμα του μάρτυρα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η κατάθεσή του έβριθε απαντήσεων του τύπου «μάλλον», «δεν θυμάμαι», «δεν ξέρω», προκαλώντας τη δυσφορία παραγόντων της δίκης. Ο μάρτυς δήλωσε ότι δεν έχει ακούσει ποτέ το σύνθημα «Αίμα - Τιμή - Χρυσή Αυγή», αλλά και ότι δεν γνωρίζει τίποτε για τη δομή και την οργάνωση του κόμματος.

Ο αστυνομικός, που υπηρετεί στην Άμεση Δράση από το 2011, ισχυρίστηκε ότι το βράδυ της δολοφονίας είχε βάρδια 21:00-05:30. Περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα έλαβε σήμα για συμπλοκή πολλών ατόμων στην οδό Παναγή Τσαλδάρη. Σε λιγότερο από πέντε λεπτά βρέθηκε στο σημείο, καθώς το περιπολικό κινούνταν στην Πέτρου Ράλλη.

«Το σήμα που λάβαμε όταν φτάσαμε ήταν να αναζητήσουμε αυτόν που κρύβεται σε μια πυλωτή επειδή τον κυνηγάνε», είπε. «Κατέβηκα σε έναν παράλληλο της Τσαλδάρη. Δεν θυμάμαι ακριβώς τον δρόμο. Με κατέβασε ο οδηγός (σ.σ. του περιπολικού) να πάω προς τα εκεί. Έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι».

Σε ερώτηση της προέδρου «με τι στοιχεία αναζητούσατε αυτούς τους δύο ανθρώπους; Αυτόν που κρυβόταν και αυτόν που τον κυνηγούσε;», ο αστυνομικός δήλωσε ότι «γι' αυτόν που κρυβόταν μας είπαν ότι φορούσε μαύρα ρούχα, για τον άλλον τίποτα».

Λίγο αργότερα, με τις ερωτήσεις της, η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ώθησε τον μάρτυρα να παραδεχθεί ότι η Αστυνομία αρκείται σε ρόλο παρατηρητή όταν η ομάδα απέναντι της είναι δυσανάλογα πολυπληθής.

Πρόεδρος: Όταν είναι 30 - 40 άτομα απέναντι σας, πόσα άτομα πρέπει να είστε για να επέμβετε;
Μάρτυς: Δέκα τουλάχιστον. Εξαρτάται ποιοι είναι απέναντι...
Πρόεδρος: Περιορίζεστε να κοιτάτε και δίνετε αναφορά...

Ο κ. Κοτσοβός κατέθεσε ότι δεν θυμάται αν διαβίβασε στο κέντρο πληροφορία για άτομα με καδρόνια, ενώ δεν θυμόταν ούτε ότι είχε καταθέσει αμέσως μετά τη δολοφονία ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Ο αστυνομικός βρέθηκε τελικά στο σημείο της δολοφονίας, όπου και παρευρίσκετο αστυνομικός διευθυντής. Μας είπαν να ασφαλίσουμε την περιοχή και να διώξουμε τον κόσμο, είπε, καταθέτοντας ότι βρήκε τον Παύλο Φύσσα μαχαιρωμένο.

Ανδρέας Τζέλλης: Είχε συλληφθεί ο δράστης, όταν φθάσατε;
Μάρτυς: Άκουσα ότι είχε παραληφθεί από το Α8.
Συνήγορος: Γιατί παρά την παρουσία τόσων αστυνομικών δεν συνελήφθη κανείς; Τι λέει η εμπειρία σας;
Μάρτυς: Δεν μπορώ να το πω εγώ ...
Συνήγορος: Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία του Παύλου, τί σημαίνει σύμφωνα με την πολιτική σας κρίση;
Μάρτυς:
 ...
Συνήγορος: Έχετε δει να δίνεται εντολή από την Τοπική Οργάνωση Νίκαιας;
Μάρτυς: Όχι.
Συνήγορος: Έχετε ακούσει ποτέ το σύνθημα "Αίμα - Τιμή - Χρυσή Αυγή";
Μάρτυς: Δεν το έχω ακούσει.

Ελευθερία Κόλλια
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σε εξέλιξη το υπουργικό Το πενθήμερο των «επώδυνων συμβιβασμών»


Οι χειρότεροι φόβοι του Μεγάρου Μαξίμου δεν επιβεβαιώθηκαν χθες, καθώς το κλίμα στο Eurogroup παρέμεινε καλό και δεν ρηγματώθηκε το κλίμα εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.
ipourgiko
Ωστόσο, οι εκκρεμότητες είναι σοβαρές και ο χρόνος λίγος και, ως εκ τούτου, για την κυβέρνηση ισχύει απολύτως η φράση «και τώρα τρέχουμε» για τις επόμενες πέντε ημέρες.
Στελέχη της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες, αλλά και κυβερνητικές πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου εξέπεμπαν χθες το βράδυ κλίμα αισιοδοξίας και βεβαιότητας πως θα βρεθεί λύση σε όλα τα εκκρεμή θέματα ως το τέλος της εβδομάδας –το αργότερο εντός του προσεχούς σαββατοκύριακου. Στόχος της κυβέρνησης είναι πλέον να έχουν κλείσει οι συζητήσεις με τους δανειστές ως την Παρασκευή, να έχουν δώσει οι δύο πλευρές τα χέρια σε όλα τα θέματα και, αφού η Αθήνα νομοθετήσει τα προαπαιτούμενα, στη συνέχεια την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη να ληφθεί απόφαση εκταμίευσης της δόσης των 2 δισεκατομμυρίων με έκτακτη τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group.
Άγριο παζάρι
Στο Μαξίμου, επίσης, ελπίζουν ότι αυτή τη φορά η έννοια της «πολιτικής διαπραγμάτευσης» θα είναι αποδοτική. Σχετικές διαβεβαιώσεις φέρεται να έχει ο Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και, κυρίως, από τον γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ. Εξάλλου, κυβερνητικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν «καταλυτική» την παρουσία του γάλλου υπουργού Οικονομικών, Μισέλ  Σαπέν, στην χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, καθώς για πρώτη ίσως φορά η Ελλάδα όχι μόνο δεν ήταν… μόνη εναντίον 18 χωρών, αλλά είχε στο πλευρό της ισχυρούς συμμάχους.
Βεβαίως, οι συζητήσεις που ξεκινούν σήμερα με το κουαρτέτο θα είναι ουδόλως εύκολες. Αντιθέτως, επί της ουσίας ξεκινά πλέον ένα άγριο παζάρι, καθώς οι τεχνοκράτες-εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται μεν να έχουν πάρει εντολή να βάλουν νερό στο κρασί τους, ωστόσο η κάθε πλευρά θα προσπαθήσει να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί. Για παράδειγμα, από το κλίμα των έως τώρα διαπραγματεύσεων εκτιμάται πως, αν η κυβέρνηση επιμείνει στο όριο των 180.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τότε θα της ζητηθούν επώδυνες παρεμβάσεις σε άλλα θέματα, όπως η επιβολή 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ή η έκπτωση των οφειλετών από την ρύθμιση των 100 δόσεων, ακόμη κι αν αργήσουν μόνο… μία ημέρα να εξυπηρετήσουν κάποια δόση τους ή κάποια οφειλή στο Δημόσιο.
Προτεραιότητα η σταθερότητα
Όλα αυτά τα νέα δεδομένα αναμένεται να εξεταστούν σήμερα το πρωί στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καθώς ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει αφενός να προετοιμάσει τους υπουργούς του για τους δύσκολους συμβιβασμούς που έρχονται, αφετέρου να στείλει εκ νέου μήνυμα εκτός συνόρων πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να «ξεσπιτώσει» τους αδύναμους πολίτες που δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

«Ξήλωσαν» τον επικεφαλής των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ...


ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ
Σε ακρόαση κλήθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Αναστασάκος, ο οποίος θα είναι πιθανότατα ο νέος διευθυντής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων μετά την απόφαση του αναπλ. υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, να προβεί σε αλλαγή διοίκησης της Υπηρεσίας.

Όπως...
έχει δηλώσει ο κ. Τόσκας, έχει στείλει από μέρες επιστολή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ζητώντας την αντικατάσταση του νυν διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων αστυνομικού διευθυντή, Σταύρου Σταυρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σταυρόπουλος έλαβε ήδη σήμερα την ενημέρωση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το αίτημα του κ. Τόσκα.

Ο κ. Αναστασάκος θα παρουσιασθεί στην επιτροπή αύριο στις 3.00 μ.μ.. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός υπηρετεί αυτή τη στιγμή στις οικονομικές υπηρεσίες του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ..

Σημειώνεται ότι κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζουν εξωθεσμική τη διαδικασία αντικατάστασης του κ. Σταυρόπουλου και εκφράζουν δυσφορία γι αυτήν την ενέργεια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή που έλαβε ο κ. Σταυρόπουλος δεν αιτιολογείται από την Επιτροπή η αντικατάστασή του. Αλλά ο κ. Τόσκας έχει δηλώσει ότι έχει διαπιστώσει την ύπαρξη καθυστερήσεων στις έρευνες για διάφορες υποθέσεις.

newsbeast.gr

Read more...

Πόσο και ποιες συντάξεις κόβονται...


Το τρίγωνο Κατρούγκαλου φέρνει μειώσεις - Σε ποιά κριτήρια θα βασίζονται οι περικοπές...

Από τη αρχή θα επανυπολογιστούν όλες οι συντάξεις ώστε μέσα στο 2016 τα κρατικά Ταμεία να καταφέρουν να εξοικονομήσουν..
τουλάχιστον 900 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, το σχέδιο Κατρούγκαλου για το νέο ασφαλιστικό θα βασίζεται σε έναν αλγόριθμο που θα ονομάζεται κοινωνικός συντελεστής και θα λαμβάνει υπόψιν του 3 κριτήρια για τις περικοπές συντάξεων τα οποία θα είναι τα εξής:

-την ηλικία που αποχώρησαν οι ασφαλισμένοι
-τον χρόνο ασφάλισης που είχαν
-το ύψος της σύνταξης που πήραν σε σχέση με τον μισθό τους

Αυτό σημαίνει ότι στο στόχαστρο μπαίνουν όσοι έχουν λίγα έτη ασφάλισης, αλλά και όσοι συνταξιοδοτήθηκαν σε μικρή ηλικία. 

Παράλληλα όμως, θα δουν τη σύνταξή τους να μειώνεται και όσοι είναι ασφαλισμένοι σε ειδικά ταμεία και παίρνουν υψηλούς μισθούς, έχοντας όμως λίγα έτη ασφάλισης και υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης.

Στόχος πάντως της κυβέρνησης παραμένει η μνημονιακή δέσμευση για μείωση των δαπανών κατά 3,5 δισ. ευρώ...

iefimerida.gr 

Read more...

Ανοίγουν 1.069 θέσεις στο Δημόσιο -Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ...


Μέσα στο Νοέμβριο...

Δόθηκε το πράσινο φως για προσλήψεις στο Δημόσιο οι οποίες θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ. Πρόκειται για μόνιμες θέσεις σε διάφορες υπηρεσίες, οι οποίες πιο συγκεκριμένα είναι οι εξής:

226 θέσεις ανοίγουν...
στον χώρο της Υγείας με τους ενδιαφερόμενους να πρέπει να κάνουν τις αιτήσεις μέχρι και τις 16 Νοεμβρίου. Ο εν λόγω διαγωνισμός αφορά πτυχιούχους ΑΕΙ και υποψήφιους υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ενώ από τις 17 Νοεμβρίου και ως την 1 Δεκεμβρίου θα τρέξει άλλος διαγωνισμός για την πρόσληψη πτυχιούχων ΤΕΙ και απόφοιτους λυκείου.

112 θέσεις τεχνιτών και διοικητικών στη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων πρέπει να υποβληθούν έως τις 16 Νοεμβρίου.

Στις 20 Νοεμβρίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τον διαγωνισμό της ΥΠΑ για ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. 

Από 12 Νοεμβρίου ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής των αδιόριστων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ για την κάλυψη 2.000 κενών θέσεων.
318 εργάτες, γυμναστές, καθηγητές μουσικής θα κληθούν να καλύψουν 318 κενές θέσεις που υπάρχουν σε 47 δήμους της χώρας.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 16 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 154 εποχικών υπαλλήλων στα ΕΛΤΑ...

Read more...

Μητρόπουλος: Πρώτα θύματα οι συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ...


Ανέφερε πως το ασφαλιστικό ισορροπεί πάνω σε σχοινί, σημειώνοντας ότι οι εκκρεμούσες συντάξεις χρηματοδοτούν τις καταβαλλόμενες...

Πρώτα θα πληγούν οι συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ με το νέο ασφαλιστικό υποστήριξε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος.

Mιλώντας σήμερα το πρωί στο «Mega» τόνισε ότι...
εάν εφαρμοστεί ολόκληρη η ατζέντα του ασφαλιστικού, τότε θα πάμε σε μεγάλες μειώσεις για όλους τους συνταξιουχους για μικρές, μεσαίες και ανώτερες συντάξεις ενώ συμπλήρωσε ότι με τις επτά ρυθμίσεις του πρώτου εφαρμοστικού νόμου του τρίτου μνημονίου, οι πρώτες που θα πληγούν και θα πληγούν περισσότερο είναι οι συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ.

Ανέφερε πως το ασφαλιστικό ισορροπεί πάνω σε σχοινί, σημειώνοντας ότι οι εκκρεμούσες συντάξεις χρηματοδοτούν τις καταβαλλόμενες.

Τόνισε πως τα τελευταία τρία χρόνια πάγωσε η καταβολή του εφάπαξ "όπου εκκρεμούν 61.000 ή κόστους 1,8 δισ. ευρώ", ενώ μίλησε για 4,5 δισ. ευρώ που αναλογούν στις 391.000 εκκρεμούσες συντάξεις -κύριες, επικουρικές, και εφάπαξ- ποσά τα οποία ζητούνται αλλά δεν καταβάλλονται.

Επισήμανε ότι υπάρχει πίεση των δανειστών να ισχύσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος τόσο στις επικουρικές όσο και στις κύριες συντάξεις...

Read more...

Μετεξέλιξη του Αριστερού Ρεύματος σε κόμμα...


Παναγιώτης Λαφαζάνης
...και της ΛΑ.Ε. σε συνασπισμό κομμάτων...
Πανελλαδική σύσκεψη στελεχών πραγματοποιεί η Λαϊκή Ενότητα το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 21 και 22 του μηνός με κύρια θέματα συζήτησης τον απολογισμό της δράσης της παράταξης και τον σχεδιασμό της δουλειάς της το επόμενο διάστημα.

Τη σύσκεψη θα απασχολήσει και η...
διοργάνωση του πρώτου συνεδρίου της ΛΑ.Ε., το οποίο προσδιορίζεται ότι θα γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016.

Εν τω μεταξύ το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε ανάλογο πανελλαδικό σώμα στελεχών του Αριστερού Ρεύματος (της συγκεκριμένης δηλαδή τάσης, όπως είχε καταγραφεί παλαιότερα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ). Στο πανελλαδικό αυτό σώμα την εισήγηση έκανε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο πώς τα στελέχη του Ρεύματος θα συμβάλουν στη συγκρότηση και λειτουργία της ΛΑ.Ε.

Το ενδιαφέρον, όμως, στοιχείο ήταν οι ομιλίες των παρευρισκόμενων, οι περισσότεροι εκ των οποίων -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- εξέφρασαν την άποψη ότι το Αριστερό Ρεύμα πρέπει να συγκροτηθεί σε κόμμα και η ΛΑΕ να μετεξελιχθεί σε συνασπισμό κομμάτων και κινήσεων.

Ενδιαφέρουσα ήταν επίσης η πρόταση, που συγκέντρωσε πολλούς υποστηρικτές, το Ρεύμα να μη συγκροτηθεί απλώς σε ένα αριστερό κόμμα αλλά σε κόμμα κομμουνιστικό καθώς -σύμφωνα με αυτή την άποψη- το ΚΚΕ δεν ανταποκρίνεται στον ρόλο του κομμουνιστικού κόμματος και υπάρχει πολιτικό κενό.

Κλείνοντας τη συζήτηση αυτή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης φέρεται να είπε πως δεν είναι της ώρας αυτή η συζήτηση, καθώς το κύριο είναι η λειτουργία και η ανάπτυξη της ΛΑ.Ε.

Κατά τ’ αλλά η ΛΑ.Ε. συνεχίζει τις πανελλαδικές συγκεντρώσεις της ανά την Ελλάδα και τις παρεμβάσεις της στις πολιτικές εξελίξεις. Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ο επικεφαλής της παράταξης Π. Λαφαζάνης δήλωσε χθες πως «είναι αδιανόητο ο πρωθυπουργός της χώρας να παζαρεύει με τους νεοαποικιοκράτες της ευρωζώνης, και μάλιστα εν κρυπτώ, πόσες δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις του δανείου τους, θα ξεσπιτωθούν και θα μείνουν, χωρίς έλεος, στον δρόμο».

Και πρόσθεσε: «Κανένας πρωθυπουργός, καμιά τερατόικα, κανένας τραπεζίτης δεν έχει το δικαίωμα ούτε την εξουσιοδότηση να εξαπολύσει μαζικό πογκρόμ για να στερήσει, μέσα στην κρίση, σε ελληνικές οικογένειες που επλήγησαν βάναυσα από τη μνημονιακή λεηλασία την πρώτη κύρια κατοικία τους».

efsyn.gr

Read more...

Έτοιμοι στον ΣΥΡΙΖΑ να στείλουν στη Δικαιοσύνη τον Πανούση...


Αντί για απαντήσεις ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση επιτίθενται στον ΠανούσηΜε το σαφή υπαινιγμό προσφυγής στη Δικαιοσύνη, αν ο Γιάννης Πανούσης επιμείνει στους αστήριχτους, όπως υποστηρίζουν, ισχυρισμούς του, τον προειδοποιούν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο...
Πάνος Λάμπρου, το μέλος δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας που ο πρώην υπουργός ενέπλεξε στις συνομιλίες με τους «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

«Οι κατηγορίες περί δήθεν διασύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν είναι απλώς αστείες, αλλά χυδαίες και προσβλητικές και θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιες», είναι το σαφές μήνυμα της Κουμουνδούρου. 

Ενώ ο Π. Λάμπρου που ήταν ειδικός συνεργάτης του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε θέματα δικαιωμάτων των κρατουμένων προειδοποιεί, «ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη είναι ανοιχτός για όλους». 

Η συνέχεια επί της οθόνης ή στις... αίθουσες των δικαστηρίων;

newpost.gr

Read more...

Κλειστά τα δημόσια ΙΕΚ για πρώτη φορά στην 20ετία...


Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες σπουδαστές που περιμένουν να ξεκινήσουν τα μαθήματα στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία παραμένουν κλειστά για πρώτη φορά εδώ και μία 20ετία, λόγω...
έλλειψης κονδυλίων.
Τα δημόσια ΙΕΚ, που θα έπρεπε να λειτουργούν από την 1η Οκτωβρίου δεν έχουν ανοίξει ακόμη, καθώς δεν έχουν προσληφθεί οι περίπου 7.000-8.000 εκπαιδευτές που πρέπει να διδάξουν, σύμφωνα με το Έθνος.

Δεν εξασφαλίστηκαν έγκαιρα τα 30 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για τα λειτουργικά έξοδα, καθώς δεν έχουν πληρωθεί και τα δεδουλευμένα του προηγούμενου εξαμήνου.

Επιστολή εκπαιδευτικών

Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Δημοσίων ΙΕΚ έστειλε επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, καλώντας τον να βάλει τέλος στην αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους, αλλά και των ίδιων, οι οποίοι περιμένουν να εργαστούν.

Παράλληλα, τον καλούν να τους δώσει απαντήσεις, σχετικά με το αν θα λειτουργήσουν φέτος τα Ινστιτούτα.

Read more...

Το τελικό σενάριο για την προστασία της πρώτης κατοικίας...



...και το μοντέλο Κύπρου...
Σε προστασία της πρώτης κατοικίας για το 55% έως 65% των οφειλετών οδηγεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο «έντιμος συμβιβασμός» στον οποίον οδεύουν κυβέρνηση και πιστωτές μετά το χθεσινό Eurogroup - ένας συμβιβασμός, που κινείται πάνω στην...
παραδοχή και των δύο πλευρών ότι στο δίχτυ προστασίας θα ενταχθούν μόνον όσοι «αποδεδειγμένα» δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.


Οι πληροφορίες από κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι στη χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκε το «γενικό πλαίσιο», και «όχι οι λεπτομέρειες και οι τελικοί όροι», της νέας πρότασης που είχε ήδη παρουσιάσει η ελληνική πλευρά στις τελευταίες τηλεδιασκέψεις με τους εκπροσώπους των πιστωτών.

Η πρόταση αυτή κατεβάζει το όριο της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου που θα μπορεί να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας στις 180.000 ευρώ για άγαμο. Το όριο αυξάνεται κατά 50.000 ευρώ για ζευγάρι και κατά επιπλέον 25.000 για κάθε παιδί και δείχνει να γίνεται, ως βασικός άξονας τουλάχιστον, αποδεκτό από τους πιστωτές.

Η περαιτέρω ανοιχτή, και πιο δύσκολη, διαπραγμάτευση αφορά το εισοδηματικό κριτήριο στο οποίο η Αθήνα φέρεται να υποχωρεί και να κινείται κοντά στο λεγόμενο ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης, που είναι τα 24.000 ευρώ ως οικογενειακό εισόδημα. Η αρχική απαίτηση της τρόικας ήταν να προσδιοριστεί ο πήχης σχεδόν στο όριο της φτώχειας, δηλαδή κατά τι πάνω από 13.000 ευρώ, ενώ η αφετηρία της ελληνικής κυβέρνησης ήταν τα 35.000 ευρώ για οικογένεια με παιδιά.

Στην τελική φόρμουλα που συζητείται, σύμφωνα με πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση, στο τραπέζι έχει τεθεί και το αντίστοιχο μοντέλο που υιοθετήθηκε στην Κύπρο – ένα μοντέλο, στο οποίο τα κριτήρια προστασίας ορίστησαν σε εκτιμητέα αγοραία αξία του ακινήτου 250.000 ευρώ, σύνολο δανείου όχι υψηλότερο από 300.000 ευρώ και ετήσιο εισόδημα 22.000 ευρώ για οικογένειες χωρίς παιδιά με επιπλέον 2.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Στην φόρμουλα που εξετάζεται για την ελληνική εκδοχή, συζητείται το ενδεχόμενο το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης να πολλαπλασιάζεται με έναν συντελεστή περί το 1,5, ο οποίος είτε θα είναι σταθερός και θα επανεξεταστεί σε έναν χρόνο, είτε θα είναι κλιμακωτός και θα μειώνεται σε ορίζοντα τριετίας.

Εάν εν τέλει προκριθεί το μοντέλο αυτό, με τις όποιες επιμέρους προσαρμογές και τροποποιήσεις, εκτιμάται ότι θα παραμείνουν σε καθεστώς προστασίας περίπου 160.000 έως 180.000 οφειλέτες από το σύνολο των περίπου 300.000.

tvxs.gr

Read more...

Σταματάει η λειτουργία του ΕΣΡ...


Κυβέρνηση προς ΝΔ για ΕΣΡ: Μην παίζετε με τους θεσμούςΔημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο νέος νόμος για τα ΜΜΕ. Ο νόμος Παππά-Σπίρτζη είναι ο 4339/2015 ο οποίος φιλοδοξεί να αλλάξει το πεδίο λειτουργίας της τηλεόρασης και του Internet, έχοντας ως στόχο την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών στην ψηφιακή εποχή. 
Μία από τις...
επιπτώσεις του, είναι πως από τη δημοσίευση του σταματάει αυτοδικαίως η παράταση της θητείας 3 μελών του ΕΣΡ, της προεδρεύουσας αντιπροέδρου, Λίνας Αλεξίου, και των μελών , Γιώργου Στεφανάκη και Κωνσταντίνου Αποστολά. Μέχρι τον ορισμό νέων μελών από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, το ΕΣΡ δεν μπορεί να λειτουργήσει!

typologies.gr

Read more...