Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Κατακόρυφη αύξηση κατά 85% των σιτιζόμενων σε συσσίτια στη Θεσσαλονίκη

Έκρηξη μέσα σε 4 μήνες


  (Φωτογραφία:  AΠΕ )


Αθήνα
Ραγδαία αύξηση του ποσοστού των πολιτών που σιτίζονται στα συσσίτια, η οποία έφτασε το 85% μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες, τεράστια προβλήματα ανεργίας, φαινόμενα υποσιτισμού μεταξύ μαθητών και ανασφάλεια στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι, συνθέτουν αυτή τη στιγμή την εικόνα της κοινωνίας στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο, το σύνολο των σιτιζόμενων από τη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ήταν 2.445 άνθρωποι, σήμερα ο αριθμός τους έφτασε τους 4.178 ενώ τον Δεκέμβριο του 2010 ήταν μόλις 1.387.

Τα εντονότερα κοινωνικά προβλήματα παρατηρούνται στην περιοχή του Ευόσμου.

Την ίδια στιγμή, η Μητρόπολη έχει λάβει μέριμνα για την εξασφάλιση του σχολικού κολατσιού διακοσίων περίπου παιδιών, μετά από συνεννόηση των υπευθύνων της με τις οικογένειες των μαθητών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Οι οικογένειες αυτές προμηθεύονται τα τρόφιμα από την ενορία τους, με διακριτικό τρόπο και χωρίς να το γνωρίζουν τα παιδιά.

«Καμιά φορά νομίζουμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι από το λιμάνι μέχρι το Μέγαρο Μουσικής. Όμως το μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης μένει δυτικά, εκεί που βρίσκεται ο νεότερος πληθυσμός της», ανέφερε, κατά τη διάρκεια σύσκεψης της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι αμέτρητοι άνθρωποι της εκκλησίας συμμετέχουν καθημερινά στη διαδικασία προετοιμασίας των 4.178 γευμάτων ενώ αποκαλύπτοντας το μέγεθος του κοινωνικού προβλήματος σημείωσε: «υπάρχουν άνθρωποι που πριν συμμετείχαν εθελοντικά και με έντονη διάθεση προσφοράς στην παρασκευή του φαγητού και σήμερα, άνεργοι πλέον και χωρίς εισοδήματα, σιτίζονται και οι ίδιοι από αυτό».

Έντονα προβλήματα αντιμετωπίζει, όμως, και η τρίτη ηλικία. Στο πλαίσιο αυτό, η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Μητρόπολης, για τη υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, δυναμικότητας 99 κλινών, σε χώρο 10 στρεμμάτων στο Φίλυρο.

Εφόσον ενταχθεί το έργο, ύψους 7,88 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια ενώ τις σχετικές μελέτες έχει κάνει το ίδρυμα Παπαγεωργίου.

Με αφορμή τις παραπάνω αναφορές, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι είναι έντονες οι κοινωνικές διαφορές μεταξύ ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης ενώ ο Μητροπολίτης Βαρνάβας απευθύνθηκε στο συναίσθημα του κόσμου επισημαίνοντας: «φτωχοί ξανακάναμε και πιο φτωχοί, και το ξεπεράσαμε. Σήμερα τα χέρια μπορούν να γίνουν αγκαλιές και πάλι».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Περιοδεία της Προέδρου της "Κοινωνικής Συμφωνίας" Λούκα Τ. Κατσέλη στην Κρήτη

Με αιχμή τις προτάσεις της «Κοινωνικής Συμφωνίας» για την οικονομία και την ανάπτυξη καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βγει από το αδιέξοδο η χώρα, άρχισε τη διήμερη περιοδεία της στην Κρήτη η Πρόεδρος του κόμματος Λούκα Τ. Κατσέλη.
Η περιοδεία ξεκίνησε σήμερα από το Ηράκλειο όπου η κα Κατσέλη συναντήθηκε με τους υποψηφίους βουλευτές της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Μανώλη Αναστασάκη, Κυριάκο Καρδουλάκη και Κώστα Πετάση.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Δήμαρχο κ. Παύλο Μπαριτάκη στο Δημαρχείο Βιάννου και συζήτησαν θέματα τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και γενικότερα προβλήματα περιφερειακής ανάπτυξης. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Μαρτύρων στο Σελί, όπου σφαγιάστηκαν 600 Έλληνες από τους Γερμανούς.
Αμέσως μετά η κα Κατσέλη είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Ιεράπετρας κ.Ιωσήφ Αναστασάκη οποίος την ενημέρωσε για θέματα του Δήμου. Ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο του Νόμου που νομοθέτησε η κα Κατσέλη για την κοινωφελή εργασία έχει ήδη ξεκινήσει πρόγραμμα απασχόλησης 65 ατόμων. Από την πλευρά της η κα Κατσέλη αναφέρθηκε στην πολιτική της «Κοινωνικής Συμφωνίας» για την περιφερειακή ανάπτυξη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, η Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» είχε συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Μανώλη Αληφιεράκη, και τα μέλη του Δ.Σ. Η κα Κατσέλη αναφέρθηκε τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία της «Κοινωνικής Συμφωνίας» και ενημέρωσε για την οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική του κόμματος.
Επίσης, τόνισε την ανάγκη βελτίωσης αντιπροσωπευτικότητας των Περιφερειακών Επιμελητηρίων στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, συμφωνώντας απόλυτα με το αίτημα αυτό που έθεσε ο Πρόεδρος, ενώ παρατήρησε ότι «κλυδωνίζεται ο θεσμός των Επιμελητηρίων, τα οποία χρειάζεται να εκσυγχρονιστούν για να είναι πιο αποτελεσματικά» και τόνισε «ότι είναι ανάγκη να μην εξασθενίσει η δυνατή φωνή τους».
Τέλος η κα Κατσέλη υπενθύμισε ότι όταν είχε επισκεφθεί το Επιμελητήριο με την ιδιότητα της Υπουργού, προωθούσε σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση των Επιμελητηρίων «αλλά δυστυχώς το όλο εγχείρημα έμεινε στα χαρτιά».
Στη συνέχεια η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον οποίο ενημέρωσε για την διαφορετική οικονομική πολιτική που πρεσβεύει η «Κοινωνική Συμφωνία» και ανέπτυξε τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να ανατραπεί η οικονομική κατηφόρα όπου βρίσκεται η χώρα μας.
Απόψε, η κα Κατσέλη θα πραγματοποιήσει ομιλία στο ξενοδοχείο «ΟΛΥΜΠΙΚ» και αύριο θα ολοκληρώσει την περιοδεία της στην Κρήτη με επίσκεψη στο Ρέθυμνο και στα Χανιά

Read more...

Μηνύσεις Καμμένου κατά Μιχελάκη και Μουρούτη - Τι απαντά ο εκπρόσωπος της ΝΔ



Μηνύσεις Καμμένου κατά Μιχελάκη και Μουρούτη - Τι απαντά ο εκπρόσωπος της ΝΔ
Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει η σύγκρουση του Πάνου Καμμένου με την ΝΔ.


Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το newpost.gr δήλωσε ότι έχει καταθέσει μηνύσεις εναντίον των στελεχών της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη - εκπροσώπου τύπου και Γιώργου Μουρούτη - αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου, διότι πιστεύει ότι βρίσκονται πίσω από δημοσιεύματα τα οποία θίγουν τον ίδιο και την οικογένεια του.

Οι μηνύσεις αφορουν την ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία και συκοφαντική δυσφήμηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Π. Καμμένος πιστεύει ότι τα συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ βρίσκονται πίσω από τα δημοσιεύματα της Παρασκευής και 13 του Αιμίλιου Λιάτσου, του Ελεύθερου Τύπου, αλλά και πολλών sites του διαδικτύου. Μένει φυσικά να το αποδείξει.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, διατείνεται ότι έχει αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία. Αν τα λεγόμενα του επαληθευτούν και τα στοιχεία τα οποία επικαλείται έρθουν στη δημοσιότητα, τότε θα μάθουμε και πόσο βάσιμα μπορεί να αποδειχθούν.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά τη σύλληψη του δημοσιογράφου- εκδότη, Αιμίλιου Λιάτσου.
«Ο κ. Καμμένος ποινικοποιεί απροκάλυπτα, σήμερα, την ελευθεροτυπία, την πληροφόρηση, τη διακίνηση ιδεών. Επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους», τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης και χαρακτηρίζει «πρωτόγνωρο και πρωτοφανές πολιτικός αρχηγός να ζητά τη σύλληψη και φυλάκιση δημοσιογράφου για ρεπορτάζ στην εφημερίδα του. Γιατί ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος τόλμησε να αναφερθεί στη συνεργασία του κ. Καμμένου με το θεωρητικό της χούντας Γεωργαλά».
Ο εκπρόσωπος του Κινήματος Ανεξάρτητοι Έλληνες, Τέρενς Κουίκ, αναφερόμενος σε δηλώσεις του Εκπροσώπου της ΝΔ ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση:
«Οι ηθικοί αυτουργοί της λάσπης και της πλαστογραφίας, αποκαλύφθηκαν. Το λόγο έχει ξανά η Δικαιοσύνη».
Ένα είναι σίγουρο ότι τις επόμενες ημέρες, δεν θα πλήξουμε…http://newpost.gr

Read more...

ΙΚΑ: Ζημίες 1 δισ. ευρώ από τις παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες

"Έπιασαν" 106 ανασφάλιστες αλλοδαπές



 
  
Αιφνιδιαστική επιχείρηση σε οκτώ νοσοκομεία της Αττικής πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ελεγκτές της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α) του ΙΚΑ.

Στόχος της επιχείρησης ήταν ο εντοπισμός αδήλωτης ή παράνομης εργασίας ανθρώπων που εκτελούσαν χρέη αποκλειστικού νοσοκόμου.
Το αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό της εικόνας του τοπίου που έχει διαμορφωθεί στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι ελεγκτές κατέγραψαν 106 ανασφάλιστες αλλοδαπές που δεν διέθεταν τη σχετική άδεια, πιστοποιητικά υγείας ή νομιμοποιητικά έγγραφα.
Οι αποκλειστικές, που εργάζονταν νόμιμα, δεν ξεπερνούσαν τις δέκα, ενώ και στα οκτώ νοσοκομεία διαπιστώθηκε ότι τα γραφεία προϊσταμένων βάρδια, δεν τηρούσαν στοιχεία παρουσίας των παράνομων αλλοδαπών στους θαλάμους των ασθενών.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, είναι εγγεγραμμένοι στις καταστάσεις 35.000 αποκλειστικές και αποκλειστικοί νοσοκόμοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι, σήμερα, άνεργοι. Τα στελέχη του Ιδρύματος εκτιμούν ότι οι παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες ξεπερνούν τις 200.000. Στην πλειοψηφία τους, είναι γυναίκες από τις βαλκανικές χώρες, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία. Η ζημιά για το ΙΚΑ, μόνον από αυτήν τη δραστηριότητα, υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ το μήνα και στα 1,2 δισ. ευρώ ευρώ το χρόνο.
Η «έφοδος» των επιθεωρητών της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του ΙΚΑ ξεκίνησε στις 10 το βράδυ, ταυτόχρονα σε όλα τα νοσοκομεία και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα.
Η «έφοδος» των επιθεωρητών στο «Ιπποκράτειο» και το «Αλεξάνδρα»
Στο Ιπποκράτειο, στο οποίο εξελίσσεται εφημερία, ο έλεγχος ξεκινά από τη Β' Παθολογική κλινική. Η προϊσταμένη του ορόφου δηλώνει άγνοια, και φεύγει «για να βρει τις άδειες», αλλά δεν επανέρχεται.
Οι ελεγκτές εντοπίζουν δύο παράνομες αποκλειστικές στον όροφο και οκτώ, συνολικά, στο νοσοκομείο. Δεν έχουν άδεια και είναι ανασφάλιστες. Δεν φορούν υγειονομικές μπλούζες, μιλούν ελάχιστα ή καθόλου ελληνικά, δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα και, στις περισσότερες περιπτώσεις, οποιοδήποτε έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητά τους.
Στους επιθεωρητές δηλώνουν ότι δεν είναι νοσοκόμες, αλλά «κάνουν παρέα στη γιαγιά», ή «ζουν με τον παππού τα τελευταία τέσσερα χρόνια».
Βγαίνοντας από το νοσοκομείο, οι εκπρόσωποι του σωματείου των αποκλειστικών μας δείχνουν τον χώρο με τα επείγοντα, που, σιγά σιγά, γεμίζει από τέτοιες «νοσοκόμες». Αύριο- εξηγούν- θα είναι διπλάσιες ή και περισσότερες.
Η ίδια κατάσταση και στο γειτονικό «Αλεξάνδρα». Εδώ, η προϊσταμένη της βάρδιας είναι παρούσα. Συνοδεύει και «διευκολύνει» τους επιθεωρητές. Έτσι, η επιχείρηση ολοκληρώνεται σχετικά γρήγορα. Η προϊσταμένη, εκτιμά ότι η υγεία των ασθενών βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά η ίδια δεν μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτό. Ούτε το νοσοκομείο, υποστηρίζει, εφόσον οι «αποκλειστικές» δηλώνουν συγγενείς των ασθενών. Εντοπίζονται, συνολικά, επτά παράνομες αποκλειστικές.
Στο μεταξύ, το κύκλωμα ενημερώνεται. Στο «Λαϊκό», οι ελεγκτές εντοπίζουν επτά «αποκλειστικές», αλλά πάνω από 30 έχουν προλάβει να διαφύγουν. Το ίδιο συμβαίνει και στο «Σωτηρία», όπου οι κλινικές στεγάζονται σε διαφορετικά κτίρια.
Τα κλιμάκια των επιθεωρητών θα καταγράψουν άλλες επτά περιπτώσεις στο «Αττικό», 12 στο «Κρατικό» της Νίκαιας, 24 στο «Κρατικό» της Αθήνας, 11 στο Σισμανόγλειο και 30 στο «Σωτηρία».
Και στα δυο νοσοκομεία υπήρχαν κάρτες, στα τραπεζάκια των διαδρόμων: «Έμπειρη νοσοκόμα αναλαμβάνει τη φροντίδα ασθενών με 50 ευρώ, για 12 ώρες». Οι κάρτες, σε όλα τα νοσοκομεία, ήταν τυπωμένες με την ίδια γραμματοσειρά και είχαν βγει από την ίδια μηχανή. Άλλαζαν, μόνο τα κινητά τηλέφωνα. Ονόματα, πουθενά.
«Η κατάσταση αυτή έχει προκύψει εδώ και πέντε χρόνια αλλά ειδικά, τον τελευταίο χρόνο, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο» δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποκλειστικών Νοσοκόμων, Θανάσης Βασιλάκης και συμπληρώνει: «Είναι όλες ανεκπαίδευτες. Κάποιες εργάζονται σαν οικιακές βοηθοί στα σπίτια των ασθενών και τους ακολουθούν στο νοσοκομείο. Άλλες, σε σπίτια νοσοκομειακών γιατρών, που τις διευκολύνουν «για να βγάλουν ένα μεροκάματο». Τις περισσότερες φορές, πάντως, πρόκειται για οργανωμένα γραφεία ευρέσεως εργασίας που επιδιώκουν να κερδίσουν περισσότερα από τη «μαύρη» εργασία. Οι επαγγελματίες νοσηλευτές έχουμε σπουδάσει, έχουμε εξετασθεί για λοιμώδη νοσήματα και έχουμε πάρει σχετική άδεια από την αρμόδια νομαρχία».
Οι αξιωματούχοι του ΙΚΑ πιστεύουν ότι αυτά τα γραφεία διακινούν τις ίδιες ανασφάλιστες και παράνομες αλλοδαπές και σε άλλους χώρους «υγειονομικού ενδιαφέροντος», πρακτική που πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για τους ασθενείς. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι δεν θα μπορούσαν να συμβαίνουν όλα αυτά, χωρίς, τουλάχιστον, την ανοχή των διοικήσεων των νοσοκομείων.
«Έχω δει με τα μάτια μου «αποκλειστική» να κάνει «αναρρόφηση» σε ασθενή, χωρίς γάντια και με τα ρούχα που φόραγε στο λεωφορείο» λέει στο ΑΜΠΕ, η Ε.Μ., που εργάζεται νόμιμα ως αποκλειστική νοσηλεύτρια τα τελευταία 16 χρόνια. Ζει πολλά χρόνια στην Ελλάδα και έχει την ελληνική υπηκοότητα. Ζήτησε, όμως, να μη γίνει γνωστό το όνομά της, για να μη κινδυνέψει η ίδια ή συγγενείς της που ζουν στο εξωτερικό. «Σε άλλες περιπτώσεις, έχω δει να κάνουν μπάνιο στον χώρο νοσηλείας και να κυκλοφορούν στον θάλαμο με την πετσέτα, να τρώνε από το ίδιο πιάτο με τον ασθενή ή να κοιμούνται μαζί του. Άλλοτε πλένουν τους ασθενείς όλου του θαλάμου, με το ίδιο ζευγάρι γάντια ή χωρίς γάντια» προσθέτει.
«Οι συγγενείς δεν ανησυχούν;», είναι η εύλογη ερώτηση
«Επαναπαύονται στο νοσοκομείο. Αλλά τι μπορεί να κάνει το νοσοκομείο, όταν στη βραδινή βάρδια υπάρχουν το πολύ δυο νοσηλεύτριες στον κάθε όροφο; Στην πραγματικότητα, οι ασθενείς αυτοί έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Για τα πέντε μεροκάματα που καταφέρνω να κάνω τον μήνα, καταβάλω εισφορές 128 ευρώ. Σαν σωματείο, τα έχουμε καταγγείλει σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά δεν βγαίνει κάτι» λέει η Ε.Μ.
«Χρειάζεται αυστηροποίηση της νομοθεσίας, ώστε να επιβάλεται πρόστιμο στον εργοδότη» υποστηρίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποκλειστικών Νοσοκόμων και προσθέτει ότι, εκτός των άλλων, οι παράνομες αλλοδαπές λυμαίνονται και το υγειονομικό υλικό των ιδρυμάτων.
Οι έλεγχοι του ΙΚΑ θα συνεχιστούν, ενώ για το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Δικαιοσύνης, που διατάχθηκε τον περασμένο μήνα από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Read more...

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λάζαρου Λασκαρίδη για το θέμα του debate.

Με αφορμή τις σημερινές εξελίξεις στο θέμα της τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λάζαρος Λασκαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ξεκάθαρα από την Τρίτη 24 Απριλίου είχαμε καταγγείλει την “κοκορομαχία” των δύο άλλοτε κραταιών κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. για το θέμα της τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών, τονίζοντας ότι στόχος τους είναι να αποκλείσουν τις ανερχόμενες πολιτικές δυνάμεις από το δημόσιο διάλογο.
Παράλληλα, είχαμε καλέσει τις ανερχόμενες πολιτικές δυνάμεις που είχαν εκπροσώπους στο Ελληνικό και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να προχωρήσουν μόνες τους σε τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, χωρίς τη συμμετοχή των δύο μονομάχων του παρελθόντος, που τορπιλίζουν το debate.
Σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μια κίνηση εντυπωσιασμού αλλά και προσεταιρισμού κάποιων πρόθυμων συνομιλητών του, απέστειλε επιστολή προς συγκεκριμένους πολιτικούς αρχηγούς, ζητώντας τους να προχωρήσουν εκείνοι-οι “εκλεκτοί”-σε τηλεοπτική αναμέτρηση.
Ο κ. Βενιζέλος παραβιάζοντας κάθε παράδοση, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από το 2000 κι έπειτα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, απέκλεισε την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, τη μόνη φωνή που φοβάται γιατί του υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία την απόλυτη υποχώρηση ιδεών που έχει επιβάλλει ο ίδιος με τη σημερινή ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σ' ένα τεράστιο προοδευτικό λαϊκό κίνημα.
Δεν μας εκπλήσσει η στάση του. Έχουμε καθημερινά πλείστα δείγματα της νοοτροπίας που τους διακρίνει.
Ελπίζουμε η λογική των αποκλεισμών που διακρίνει τη σημερινή ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να μη βρει πρόθυμους υποστηρικτές στο φάσμα και των άλλων πολιτικών δυνάμεων.

Read more...

H ΝΔ για τη σύλληψη Λιάτσου

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στη σύλληψη του εκδότη της εφημερίδας "Παρασκευή +13", Αιμίλιου Λιάτσου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ο κ. Καμμένος ποινικοποιεί απροκάλυπτα, σήμερα, την ελευθεροτυπία, την πληροφόρηση, τη διακίνηση ιδεών.
Επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους.
Είναι πρωτόγνωρο και πρωτοφανές πολιτικός αρχηγός να ζητά τη σύλληψη και φυλάκιση δημοσιογράφου για ρεπορτάζ στην εφημερίδα του.
Γιατί ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος τόλμησε να αναφερθεί στη συνεργασία του κ. Καμμένου με το θεωρητικό της χούντας Γεωργαλά"..enikos.gr

Read more...

Ελεύθερος ο Λιάτσος...



Αφέθηκε ελεύθερος, πριν από λίγο, χωρίς να του ασκηθεί ποινική δίωξη, ο Αιμίλιος Λιάτσος.
Από...

την Εισαγγελία διατάχτηκε περαιτέρω προανάκριση...

Read more...

«Μεταμφιεσμένο Τσίπρα» αποκάλεσε τον Καμμένο ο Σαμαράς



«Μεταμφιεσμένο Τσίπρα» αποκάλεσε τον Καμμένο ο Σαμαράς
Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε στον Αλέξη Τσίπρα και στον Πάνο Καμμένο για τη μεταξύ τους προσέγγιση ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στις Σέρρες.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν κόμματα που παριστάνουν τους Κεντροδεξιούς και στην πραγματικότητα ψάχνουν συνεργασία με την Αριστερά. Ιδιαίτερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται να ανταποκρίνεται στα αισθήματά τους. Τους εύχομαι "η ώρα η καλή"! Και στον Τσίπρα και στον μεταμφιεσμένο Τσίπρα! Είναι ένας αρμονικός πολιτικός γάμος. Αλλά έχουν πάρει διαζύγιο από τη σοβαρότητα».

«Η ΝΔ είναι μια παράταξη αντίθετη με το λαϊκισμό και ότι αποτελεί εγγύηση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Από τις 7 Μαΐου θα ξεκίνησε η παραγωγική αναγέννηση της Ελλάδας» είπε απευθυνόμενος στους αγρότες και τόνισε ότι η χώρα τελικά θα τα καταφέρει» τόνισε.

Από τα πυρά του προέδρου της ΝΔ δεν έλειψε το ΠΑΣΟΚ για το οποίο είπε ότι «μας έφερε εδώ που μας έφερε και μας απομόνωσε στην Ευρώπη.

Read more...

Ομιλία Λούκας Τ. Κατσέλη στη Νέα Σμύρνη



Η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη θα μιλήσει την Κυριακή 29 Απριλίου 2012 και ώρα 11π.μ. στον Κινηματογράφο ΣΠΟΡΤΙΓΚ στη Νέα Σμύρνη (Κ. Παλαιολόγου 18).

Read more...

Ο Αντώναρος για τον Λιάτσο

 
Ο Ευάγγελος Αντώναρος που κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθηνών,με τη Νέα Δημοκρατία, καλεί σε συμπαράσταση στον Αιμίλιο Λιάτσο

.enikos.gr

Read more...

Γκάφα ολκής του Καμμένου...



Δηλαδή οι Παπανδρέου τι θα πρεπε να΄χαν κάνει, με τους τόνους λάσπης που εκτοξεύει καθημερινά εναντίον τους. Να τον είχαν στείλει στη Σιβηρία να σπάει πάγους?...
Μάλλον πρόκειται περί πολιτικής αυτοκτονίας.
7 μέρες πριν από τις εκλογές, ο αρχηγός ενός νέου κόμματος που συγκυριακά ευνοείται, και πλασάρεται στις δημοσκοπήσεις στη πρώτη τετράδα, κάνει το μοιραίο λάθος. Στέλνει σιδηροδέσμιο ένα δημοσιογράφο στον εισαγγελέα, επειδή ... δεν γούσταρε τα όσα διάβαζε στην εφημερίδα του (Παρασκευή +13).
Αν αυτά που έγραψε ο Λιάτσος ήταν ακραία , αυτά που λέει ο ίδιος για την οικογένεια Παπανδρέου, τι είναι? Οχετός και λάσπη.
Κατά την γνώμη μας η κίνηση κατά του Αιμίλιου Λιάτσου, θα του στοιχίσει ακριβά.
Εδώ είμαστε (θα δούμε από αύριο και τις λεγόμενες κρυφές, κυλιόμενες δημοσκοπήσεις)...


Read more...

Ξύρισαν τον Μπούμπα (δικαστική απόφαση-κόλαφος)...



petraskandalou.blogspot
Δικαστική απόφαση-κόλαφο εναντίον του Αρχιμανδρίτη και πολλάκις υπόδικου Προκόπιου Μπούμπα ο οποίος όλο αυτό το διάστημα "έκρυβε" τις έκνομες πράξεις του πίσω από το Γηροκομείο Αθηνών, εξέδωσε πριν από λίγη ώρα το Πρωτοδικείο Αθηνών.
Βάσει αυτής ο...
κληρικός καθαιρείται με συνοπτικές διαδικασίες και μαζί του όλα τα στελέχη που είχε "κατσικώσει" στο Δ.Σ. του ευαγούς Ιδρύματος. Ήδη αυτή τη στιγμή γίνεται επίδοση της απόφασης, ενώ κατά πληροφορίες ο Μπούμπας το παίζει άρρωστος και νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο... Είναι η ώρα να βγούν όλα τα έγγραφα στη φόρα και να πέσει το γέλιο της αρκούδας...


Read more...

Για δεσμούς της οικογένειας Τσίπρα με Χούντα, μιλά ο Μαγκούφης!...



Γράφαμε το πρωί για τις επιθέσεις που αναμένεται να εξαπολύσει το ΠΑΣΟΚ κατά της Αριστεράς, παράλληλα με το "φλερτ" που υπάρχει σε επίπεδο άντλησης ψήφων. Και με αφορμή την "υπόθεση Καμμένου", τα πρώτα "κρούσματα" εκδηλώθηκαν ήδη.

Μιλώντας στον... ραδιοφωνικό σταθμό Ζυγό των Τρικάλων, ο κ. Μαγκούφης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Όπως είναι γνωστό, η οικογένεια Τσίπρα είχε δεσμούς με τη χούντα»

Η αντίδραση από την πλευρά του Αλέκου Καλύβη, εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν έντονη: "Καταγγέλλουμε με βδελυγμία την αήθη, αδιανόητη και εξαιρετικά επικίνδυνη ενέργεια, η οποία δυναμιτίζει τον προεκλογικό διάλογο και εισάγει μορφές μαύρης προπαγάνδας και την πολιτική αλητεία στην προεκλογική μάχη.

Καλούμε το ΠΑΣΟΚ να αποδοκιμάσει άμεσα τον βουλευτή του. Καλούμε άμεσα τον κ. Βενιζέλο να αποσύρει τον υποψήφιο βουλευτή του από το ψηφοδέλτιο, αν αυτός δεν ανακαλέσει άμεσα και κατηγορηματικά τις αναφορές του και δεν ζητήσει συγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του.

Δεν μπορεί η πολιτική ζωή του τόπου να δηλητηριάζεται από αυτές τις πρωτοφανείς και άθλιες συμπεριφορές", κατέληξε...


protothema.gr


Read more...

Προφυλακιστέα κρίθηκε και η Βίκη Σταμάτη

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου


Η κ. Σταμάτη προσέρχεται στο γραφείο του ανακριτή
Η κ. Σταμάτη προσέρχεται στο γραφείο του ανακριτή   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Προφυλακιστέα κρίθηκε, με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, μετά από πολύωρη απολογία της στον ανακριτή, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Νωρίτερα είχε απορριφθεί το αίτημα της κ. Σταμάτη για εξαίρεση του ανακριτή, επικαλούμενη παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας και υπόνοιες μεροληψίας σε βάρος της.

Με απόφαση του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, δεσμεύτηκε επίσης ολόκληρη η περιουσία της κ. Σταμάτη.

Η Βίκυ Σταμάτη αρνήθηκε την κατηγορία και φέρεται να υποστηρίζει ότι τα οικονομικά ήταν αποκλειστική ευθύνη τού συζύγου της και ότι η ίδια δανειοδοτήθηκε για το ακίνητο της Ακρόπολης, επειδή, λόγω ηλικίας, δεν μπορούσε να λάβει δάνειο ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Στο απολογητικό υπόμνημα, που παρέδωσε στον ανακριτή, επισημαίνει ότι ουδέποτε είχε συνεργαστεί η συναλλαγεί με offshore εταιρείες, πλην της Νobilis, από την οποία αγόρασε το ακίνητο στην Ακρόπολη και τονίζει ότι ουδέποτε περιήλθε σε γνώση της κάτι επιλήψιμο.
«Πιστεύω ότι αποτελεί κοινό τόπο και δίδαγμα της κοινής πείρας ότι μια γυναίκα, όπως εγώ με την όποια παιδεία και αγωγή μου, γνωρίζοντας έναν άνδρα σαν τον σύζυγό μου, στη θέση που βρισκόταν, τη διαδρομή που είχε, τη γοητεία που ασκούσε στη δική μου σκέψη και ψυχή, το τελευταίο που θα ενδιαφερόταν, θα ήταν οι λεπτομέρειες των πολιτικών δράσεων και αποφάσεών του, ή οτιδήποτε άλλο θα σχετιζόταν με την επαγγελματική - πολιτική του δράση.
Ήμουν ένας πιστός, αφοσιωμένος άνθρωπος στον σύντροφο της ζωής μου και στο παιδί μου ανεξαρτήτως οιουδήποτε κόστους και τιμήματος» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο υπόμνημά της η κ. Σταμάτη.
Οι συνήγοροι της κ. Σταμάτη χαρακτήρισαν «σκληρή», «ανάλγητη», «εξοντωτική» και «άδικη» την απόφαση για προσωρινή κράτηση της εντολέως τους. Όπως τόνισαν «είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού που μένει χωρίς τη μητέρα και χωρίς τον πατέρα του».

Στις φυλακές του Κορυδαλλού βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ενώ χθες, Πέμπτη, η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου, Αρετή, κρίθηκε και αυτή προφυλακιστέα μετά την απολογία της στον ανακριτή.

Προσωρινά κρατούμενος είναι και ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας. Συνολικά έχουν προφυλακιστεί επτά άτομα άτομα για την υπόθεση.

Την Παρασκευή απολογήθηκε και ο αδελφός της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη κύκλωμα υπεξαίρεσης υγρών καυσίμων...



Συνελήφθησαν 20 άτομα...
Πολυμελές κύκλωμα που έκλεβε καύσιμα εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν 20 άτομα, στην πλειονότητά τους οδηγοί βυτιοφόρων δημοσίας χρήσης.

Οι δράστες υπεξαιρούσαν μέρος των καυσίμων που... επρόκειτο να μεταφέρουν στα πρατήρια κι αφού μετέφεραν τις κλεμμένες ποσότητες σε μάντρα αυτοκινήτων, στη συνέχεια τις πουλούσαν σε τρίτους.

Εκτιμάται ότι ημερησίως έκλεβαν 2,3 τόνους υγρών καυσίμων, ενώ η δράση τους διήρκησε για σχεδόν ένα χρόνο...


Read more...

«Συμμετοχή σε φιλοευρωπαϊκή συμμαχία, αλλιώς Αντιπολίτευση» λέει ο Ευ.Βενιζέλος

«Κανένας εφησυχασμός»


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Τρίπολη
Οι πολίτες πρέπει να δώσουν καθαρή και σαφή εντολή στις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις με πλειοψηφία άνω του 50%, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βρίσκεται στην Τρίπολη. «Μπροστά στις κάλπες της 6ης Μαΐου, δεν νοείται εφησυχασμός, παραίτηση και ανοχή» συνέχισε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το Κίνημα είναι έτοιμο να συμβάλει στη δημιουργία μιας συμμαχίας των φιλοευρωπαϊκών και υπεύθυνων δυνάμεων, «αλλιώς ας κάνουν κυβέρνηση, εμείς εδώ είμαστε να κάνουμε και εποικοδομητική αντιπολίτευση» ξεκαθάρισε.


«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία διάθεση να κυβερνά, να υφίσταται φθορά, να εισπράττει το πολιτικό κόστος και να προχωρά σε αντιδημοφιλείς επιλογές και οι άλλοι να κάνουν τον 'έξυπνο'».

Μιλώντας για τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αν έχουν την πλειοψηφία, ας κάνουν κυβέρνηση και ας οδηγήσουν τη χώρα έξω από την κρίση.

Επέκρινε δε τον κ. Σαμαρά για τον στόχο του της αυτοδυναμίας της ΝΔ, λέγοντας ότι καμία δύναμη δεν μπορεί μόνη της και προσέθεσε πως «κακώς ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ να τα βγάλει πέρα μόνο του».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «αντιμνημονιακό αμάλγαμα» την πρόταση του κ. Τσίπρα «για πρωθυπουργία στην κ. Παπαρήγα, και αν λείπουν πέντε, δέκα ψήφοι προσθέτουμε και τον κ. Καμένο» σημειώνοντας ότι θεωρεί την γγ του ΚΚΕ πιο συγκρατημένη από τον κ. Τσίπρα, και τόνισε ότι το «εκτός ευρώ» δεν είναι παιχνίδι, καλώντας αυτούς που το προτείνουν να πουν αν εγγυώνται την καταβολή μισθών και συντάξεων τον Ιούνιο.

Τώρα το ελληνικό χρέος είναι διακρατικό, επισήμανε ο κ. Βενιζέλος και προσέθεσε ότι μια πρόταση «εκτός ευρώ» θα οδηγούσε την Ελλάδα να διαταράξει τις διεθνείς ισορροπίες και να βρεθεί εκτός συζήτησης που διεξάγεται στην Ευρώπη, όπου αναμένει αλλαγές μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ.

Υπάρχει, συνέχισε, και η τρίτη λύση, που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, για τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικού συναγερμού από υπεύθυνες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και με άξονα πολιτικής μια πορεία δύσκολη, αλλά συγκεκριμένη και ασφαλή για έξοδο από την κρίση.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε την αυτοκριτική του και επέκρινε τον κ. Σαμαρά και τον κ. Καραμανλή ότι δεν είπαν τίποτα για την «πυρηνική καταστροφή του 2004-2009».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και πάλι στο πρόβλημα δημοκρατίας που αναφύεται από τον «κίνδυνο να δούμε στη Βουλή χιτλερικούς χαιρετισμούς», προσθέτοντας ότι «πρόβλημα δημοκρατίας, όμως, είναι και η άρνηση διαλόγου, καθώς ο φοβικός κ. Σαμαράς θέλει να ακυρώσει κάθε τηλεοπτικό διάλογο μαζί μου- στη Βουλή μου έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης και τώρα επιχαίρει γιατί "μειώσαμε το χρέος"».

Τέλος, κ. Βενιζέλος παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κάλεσε τους πολίτες να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της ολοκλήρωσης της εξόδου της χώρας από την κρίση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα στο Υπουργικό Συμβούλιο

Πρόταση για αναβολή της λειτουργίας του


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Το θέμα της λειτουργίας του κέντρου κράτησης στην Αμυγδαλέζα αναμένεται να τεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, με την πρόταση οποιαδήποτε σχετική απόφαση να μετατεθεί για μετά τις εκλογές.

Ωστόσο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είπε ότι το κέντρο θα λειτουργήσει σε λίγες ώρες με τη μεταφορά των πρώτων μεταναστών, με σίτιση τρεις φορές την ημέρα και λατρευτικό χώρο.

Επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα κλειστό κέντρο κράτησης και οι πρώτοι 200 μετανάστες θα επιλεγούν και θα μεταφερθούν εκεί ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες αντιδράσεις είπε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος καθώς μόλις πέντε μέτρα από την είσοδο του κέντρου είναι η σχολή της αστυνομίας με 2.500 σπουδαστές.

Στο μεταξύ, όπως είπε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος, έχει συζητήσει με υπουργούς την πρόταση για αναβολή της λειτουργίας του κέντρου κράτησης στην Αμυγδαλέζα για μετά τις εκλογές και έχει εισπράξει εκ μέρους τους την υποστήριξη ότι στα ευρύτερα όρια της περιφέρειάς του υπάρχουν περιοχές, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν κέντρα κράτησης αλλοδαπών, αλλά όχι στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου έχουν τοποθετηθεί τα κοντέινερς του υπουργείου Υποδομών.

Ήδη, σε τοποθέτησή της σε ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, τάχθηκε σαφώς υπέρ της δημιουργίας των κέντρων κράτησης και στα όρια της δικής της εκλογικής περιφέρειας, αρκεί να μην βρίσκονται σε οικισμό, όπως στην Αμυγδαλέζα.

Πάντως, το απόγευμα της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Αχαρνών, η κατάσταση ήταν εκρηκτική. Μεταξύ των προτάσεων που έγιναν ήταν να μην παραληφθούν οι εκλογικοί σάκοι. Όπως λέει ο κ. Ντούρος «τους εξήγησαν ότι η άρνηση παραλαβής των εκλογικών σάκων συνιστά ποινικό αδίκημα».

Άλλη πρόταση ήταν να υψωθούν μαύρες σημαίες έξω από τα εκλογικά κέντρα και να αναρτηθούν πανό που θα γράφουν «ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ καταστρέφει την πόλη μας». «Τελικά καταφέραμε να τους πείσουμε ότι ούτε αυτό είναι σωστό» τονίζει ο δήμαρχος και σημειώνει ότι τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στη εξαιρετικά δυσχερή θέση από τη μια πλευρά να προσπαθεί να συγκρατήσει τους δημότες, που είναι εξαγριωμένοι και από την άλλη να αντιμετωπίσει τη στάση του υπουργού.

»Ο κ. Χρυσοχοϊδης θέλει να κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Η γη ανήκει στον δήμο Αχαρνών και τα λυόμενα σπίτια στο υπουργείο Υποδομών. Και επιμένει σε μια λύση με γη και περιουσία που δεν του ανήκουν» αναφέρει.

Και προσθέτει: «Εάν ήταν υπουργός Υποδομών δεν θα συμπεριφερόταν με αυτόν τον τρόπο. Εάν ήταν υπουργός Ανάπτυξης και είχε τα λυόμενα, δεν θα είχε τη δύναμη να κάνει ό,τι προσπαθεί να κάνει τώρα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Εμείς δεν είμαστε Μελανσόν» λέει η Αλ.Παπαρήγα για το ενδεχόμενο συνεργασίας

Διακαναλική συνέντευξη


  (Φωτογραφία:  Motionteam )


Αθήνα
Με τη φράση «εμείς δεν είμαστε Μελανσόν, δεν θέλουμε η Ελλάδα να γίνει Γαλλία», η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε τη στάση του κόμματός της να μην συμμετέχει σε κυβέρνηση συνεργασίας. «Έρχονται νέα μέτρα μετά τις εκλογές» συνέχισε, είτε υπάρξουν «βελτιώσεις», παρατάσεις στην αποπληρωμή κλπ.

Σχολιάζοντας τη θέση του κ. Τσίπρα για «τις πέντε ψήφους» του κ. Καμμένου, η κυρία Παπαρήγα είπε ότι «υπάρχουν και τέτοιες ονειροφαντασίες».

Σχετικά με το «πρωθυπουργιλίκι», όπως το χαρακτήρισε, που πρότεινε ο κ. Τσίπρας στην Αλέκα Παπαρήγα, είπε ότι είναι δικαίωμά του να θέλει να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

«Δεν μας έβαλαν στο χέρι το 1990 που μείναμε με πέντε βουλευτές, πιστεύουν ότι θα μας βάλουν τώρα. Προσβάλουν τους ψηφοφόρους και θα πάρουν την απάντησή τους στις εκλογές.

» Δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, τι να κάνουμε;» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Παρών στην ομιλία Βενιζέλου στην Πάτρα ο Παπανδρέου...



Παρών στην συγκέντρωση και ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Πάτρα δίνει το απόγευμα σήμερα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που χθες προειδοποίησε ότι η... οικογένειά του δεν φοβάται τις απειλές και τις σκευωρίες από συμφέροντα ή ακραίες φωνές για ειδικά δικαστήρια.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, υποψήφιος στην Αχαΐα – ως πρώην πρωθυπουργός εκλέγεται χωρίς σταυρό – θα παρευρεθεί το απόγευμα στην ομιλία του διαδόχου του στην Πάτρα και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πώς θα τοποθετηθεί απέναντί του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά την προεκλογική περίοδο, άλλωστε, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλησε να τοποθετηθεί ιδιαίτερα κριτικά απέναντι στην κυβέρνηση Παπανδρέου, πλην όμως όταν διαπίστωσε ότι δημοσκοπικά τουλάχιστον «δεν του βγαίνει» ανέστειλε τη ρήξη. Είναι όμως φανερό ότι την επομένη των εκλογών και με δεδομένη την απόφαση του νέου προέδρου να προχωρήσει σε επανίδρυση του κόμματος, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συγκρουστεί με τη διετία Παπανδρέου, αν και εμφανίζει το χάντικαπ ότι υπήρξε κορυφαίο στέλεχος της διακυβέρνησης το διάστημα αυτό. Σε ένα νομό πάντως που έχει συνδεθεί ιστορικά με την οικογένεια Παπανδρέου (βλέπε Καλέντζι, γενέτειρος τόπος των Παπανδρέου) εμφανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα πει για τον προκάτοχό του ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα πραγματοποιήσει και άλλη εμφάνιση στην Αχαΐα, ούτε αν θα παρευρεθεί στην ανοιχτή συγκέντρωση που προγραμματίζει το ΠΑΣΟΚ για την ερχόμενη Παρασκευή στην Αθήνα. Την απόφαση αυτή θα τη λάβει αρχές της εβδομάδας.

Ο πρώην πρωθυπουργός, πάντως, όπως προκύπτει από τη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», εμφανίζεται δικαιωμένος τόσο για την ευρωπαϊκή πολιτική του, όσο κυρίως από το γεγονός ότι ο Σαρκοζί προανήγγειλε πως αν επανεκλεγεί θα πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για τον προϋπολογισμό της Γαλλίας. Στη συνέντευξη, απαντώντας στις φήμες περί παραπομπής του στο ειδικό δικαστήριο, απάντησε: «Πολλοί επιχείρησαν να τελειώσουν την οικογένειά μου σε Ειδικά Δικαστήρια. Ο εκφοβισμός, οι απειλές, οι σκευωρίες προς τους Παπανδρέου από συμφέροντα ή ακραίες φωνές, είναι γνώριμο φαινόμενο. Αλλά όσο στημένες και αν είναι οι κατηγορίες, η αλήθεια διαλύει τις σκευωρίες και αποκαλύπτει τους σκευωρούς. Αυτό έχει αποδείξει η ιστορία. Ούτε με απασχολεί λοιπόν, ούτε με φοβίζει το ενδεχόμενο. Δεν φοβάμαι την αλήθεια. Άλλοι πρέπει να τη φοβούνται».

Ο Γιώργος Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Κανένα κόμμα δεν μπορεί πια μόνο του – και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο απλώς δεν έχει καταλάβει τι γίνεται και δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται». Παράλληλα ζήτησε από τους ψηφοφόρους το ΠΑΣΟΚ «να είναι πρώτο κόμμα, να μπορεί να έχει τον πρώτο λόγο, ώστε να οδηγηθούμε με σιγουριά και ασφάλεια σε μια καλύτερη Ελλάδα, μια δικαιότερη κοινωνία. Όταν ρωτήθηκε δε για τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, αλλά και την αύξηση της ανεργίας, απάντησε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα εκ μέρους όλου του πολιτικού κόσμου να τους ζητήσω συγγνώμη. Πληρώσαμε και πληρώνουμε λάθη δεκαετιών. Δεν μπόρεσα να αποτρέψω τις άδικες αποφάσεις που είχαμε ανάγκη, για να μην καταρρεύσει η χώρα. Και αυτό είναι ευθύνη όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων, είτε κυβέρνησαν, είτε όχι τη χώρα. Τους διαβεβαιώνω με το χέρι στην καρδιά πως έκανα ό,τι μπορούσα, έκανα ό,τι ήταν δυνατόν».
real.gr


Read more...

Επιστολή Βενιζέλου προς έξι πολιτικούς αρχηγούς για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ

Αναμένονται απαντήσεις


  (Φωτογραφία:  Icon )


Aθήνα
Επιστολή για τη διεξαγωγή τηλεοπτικού ντιμπέιτ έστειλε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προς τους έξι πολιτικούς αρχηγούς, που είχαν κοινοβουλευτικές ομάδες στην τελευταία Βουλή, δηλαδή στους Αντώνη Σαμαρά, Αλέκα Παπαρήγα, Αλέξη Τσίπρα, Γιώργο Καρατζαφέρη Φώτη Κουβέλη και Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Βενιζέλος ζητεί τη διεξαγωγή τουλάχιστον ενός τηλεοπτικού διαλόγου, υπενθυμίζοντας και την αρχική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για 2+2 ντιμπέιτ, δύο μεταξύ του ίδιου και του Αντ.Σαμαρά και δύο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στην επιστολή ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι ελάχιστες πλέον οι ημέρες για την διεξαγωγή του τηλεοπτικού διαλόγου, ενώ προτείνει οι όροι του ντιμπέιτ να καθοριστούν από τους δημοσιογράφους που θα επιλεγούν ως συντονιστές.

Επίσης, αναφέρει ότι στις επόμενες ώρες η εκπρόσωπος του κόμματος Φώφη Γεννηματά θα έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπ ακόμματα, για να λάβει τις απαντήσεις τους.

Σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αναφέρει: «Ο κ. Σαμαράς, στις πιο κρίσιμες εκλογές για τον τόπο, επιλέγει διαρκείς μονολόγους. Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στο διάλογο. Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από διαδικαστικά προσχήματα. Σεβόμαστε το δικαίωμα του πολίτη να ακούσει, να συγκρίνει και να κρίνει.

» Το ΠΑΣΟΚ, με επιστολή του προέδρου του, Ευάγγελου Βενιζέλου, έστω και αυτή τη στιγμή, προτείνει τη διεξαγωγή ενός τουλάχιστον τηλεοπτικού διαλόγου μεταξύ των προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της προηγούμενης Βουλής, που συμφωνούν σε κάτι τέτοιο.

» Οι όροι του διαλόγου μπορούν να ρυθμιστούν από τους δημοσιογράφους, που θα επιλεγούν ως συντονιστές. Η πρόταση είναι συγκεκριμένη και αναμένουμε σαφή απάντηση».

«Ναι» από τη ΔΗΜΑΡ

Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά αναφέρει: «Η ΔΗΜΑΡ εξαρχής τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής debate με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Αρνήθηκε να μπει στη διελκυστίνδα της στείρας αντιπαράθεσης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η ενημέρωση των πολιτών και η ισότιμη προβολή των κομμάτων επιβάλλει την πραγματοποίηση τουλάχιστον ενός debate».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Έληξε η "τιμωρία", επιστρέφουν στο ΙΚΑ οι γιατροί με τις πλασματικές αναρρωτικές άδειες!



http://gavdosfm.gr
Στις θέσεις τους επιστρέφουν από σήμερα οι δυο γιατροί του ΙΚΑ Ηρακλείου, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τις πλασματικές αναρρωτικές άδειες και πριν 1 μήνα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο γιατροί, επικαλούμενοι τη νομοθεσία,...
επιστρέφουν στα καθήκοντά τους, αφού μέχρι τώρα ούτε κλήθηκαν σε απολογία, ούτε συγκλήθηκε το πειθαρχικό συμβούλιο για την υπόθεση τους που διερευνάται, χωρίς ωστόσο κανείς να γνωρίζει σε ποιο σημείο βρίσκεται μέχρι τώρα η έρευνα.

Στην επίσκεψή του στο Ηράκλειο, στις αρχές Μαρτίου, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, είχε πει ότι η ζημιά για το ΙΚΑ Ηρακλείου από το σκάνδαλο των αναρρωτικών αδειών, φθάνει το μισό εκατομμύριο ευρώ και ότι οι επιθεωρητές
της υπηρεσίας “ξεσκονίζουν” την υπόθεση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΕΟΠΥΥ ετοιμάζεται να στείλει νέο έγγραφο ώστε να παραταθεί η διάθεση σε αργία των δυο γιατρών

ΠΑΤΡΙΣ


Read more...

Ο Γεωργαλάς λέει για τον Καμμένο...


Συνέντευξη στην εφημερίδα  «Παρασκευή + 13» δίνει ο Γ. Γεωργαλάς, κυριότερος προπαγανδιστής της χούντας του Παπαδόπουλου.
Ο κ. Γεωργαλάς μετά το εξώδικο εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο, τον οποίο χαρακτηρίζει «ανυπόφορο, ασυνεπή, φιλάργυρο, αγνώμον και άφιλο».
Ο Γ. Γεωργαλάς υποστηρίζει ότι γνωρίζει τον Π. Καμμένο από το 1991, ήταν σύμβουλός του για χρόνια  και σε αυτόν οφείλεται η ενασχόλησή του Καμμένου με την πολιτική. Επίσης υποστήριξε ότι αυτός του έγραψε το βιβλίο για την τρομοκρατία και επανέλαβε ότι δεν πληρώθηκε για την έρευνα που έκανε και έδωσε στον Πάνο Καμμένο, για την οικονομική κρίση.http://www.enikos.gr/ekloges-2012/38138,O_Gewrgalas_leei_gia_ton_Kammeno.html

Read more...

«Βρετανικού τύπου» ιδιωτικοποίηση για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξετάζει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων

Διάσπαση και πώληση δρομολογίων


Μέσω του διαγωνισμού θα προσφερθεί η πώληση δρομολογίων σε διαφορετικά σημεία του δικτύου σε ενδιαφερόμενες εταιρείες
Μέσω του διαγωνισμού θα προσφερθεί η πώληση δρομολογίων σε διαφορετικά σημεία του δικτύου σε ενδιαφερόμενες εταιρείες   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων εξετάζει την διάσπαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης δρομολογίων της σε διαφορετικές εταιρείες, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τα έσοδα της σχεδιαζόμενης αποκρατικοποίησης και να παρακάμψει τεχνικά εμπόδια.

Το αρχικό σχέδιο, στα πλαίσια του δεύτερου πακέτου στήριξης της χώρας, προέβλεπε την πώληση της εταιρείας, που μεταφέρει εμπορεύματα και επιβάτες μέσω 500 δρομολογίων.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε στο Reuters την Πέμπτη ότι για να μεγιστοποιηθεί η αξία της πώλησης, το Ταμείο εξετάζει ένα διαφορετικό μοντέλο, αντίστοιχο με αυτό που εφαρμόστηκε στη Βρετανία.

«Το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει την έναρξη της διαδικασίας διαγωνισμού μέσω της οποίας θα προσφερθεί η πώληση δρομολογίων σε διαφορετικά σημεία του δικτύου σε ενδιαφερόμενες εταιρίες», είπε ο Κώστας Μητρόπουλος.

«Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, όπως στην Βρετανία, θα καταβάλουν μετρητά για την διαχείριση των δρομολογίων, χρησιμοποιώντας την δική τους υποδομή, καθώς και το προσωπικό», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε ότι το Ταμείο θα διορίσει σύντομα τους συμβούλους για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Άλλος αξιωματούχος του Ταμείου δήλωσε στο Reuters ότι με την πώληση δρομολογίων και όχι της ίδιας της εταιρείας, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να πάρει την έγκριση της Κομισιόν όσον αφορά το θέμα της κρατικής βοήθειας προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αξιωματούχοι είχαν δηλώσει στο Reuters νωρίτερα αυτό το μήνα ότι οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι, η γαλλική SNCF και η ρουμανική Group Feroviar Roman ενδιαφέρονταν για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο κ. Μητρόπουλος είπε μέχρι στιγμής δεν έχει εκφραστεί επίσημο ενδιαφέρον.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

AΠΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ


Από τις 2 Ιουλίου έως τις 28 Σεπτεμβρίου θα γίνει η ετήσια καταγραφή των συνταξιούχων, όπως ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του ΙΚΑ. Επιπλέον από τις 30 Απριλίου, αμέσως μετά την έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων, θα πιστώνεται αυτόματα ο...
τραπεζικός λογαριασμός του συνταξιούχου και η χειρόγραφη διαδικασία πληρωμής θα καταργηθεί.
Αυτό πρακτικά σημαίνει για τον συνταξιούχο πως μετά την έκδοση της απόφασης η πληρωμή δεν θα καθυστερεί επιπλέον δύο με τρεις μήνες και δεν θα χρειάζεται ο ασφαλισμένος να επισκέπτεται το υποκατάστημα του Ταμείου για να πληρωθεί.http://fimotro

Read more...

Εκβιάζουν οι Άραβες ιδιοκτήτες του Σκαραμαγκά

Μετά τις εκλογές η λύση του γόρδιου δεσμού λέει η κυβέρνηση



 
Από τα μέσα του 2011 το ελληνικό δημόσιο έχει σταματήσει να πληρώνει τους Γερμανούς κατασκευαστές των υποβρυχίων τύπου 214 (που έγιναν γνωστά ως υποβρύχια "που γέρνουν") και τους νέους ιδιοκτήτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που πλέον ελέγχονται από εταιρεία του Λιβανέζου Ισκαντάρ Σαφά.

Κι αυτό διότι παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη εισπράξει σχεδόν 2,3 δισ.ευρώ(!) από το ελληνικό δημόσιο, οι Γερμανοί κατασκευαστές των υποβρυχίων (προηγούμενοι ιδιοκτήτες των ναυπηγείων) και οι νέοι ιδιοκτήτες του Σκαραμαγκά δεν έχουν παραδώσει στο Πολεμικό ναυτικό παρά μόνο ένα από τα 4 σκάφη που είχαν παραγγελθεί το 2000 επί εποχής Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η ελληνική κυβέρνηση -τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας- σταμάτησαν να καταβάλλουν τις δόσεις όπως είχε συμφωνηθεί, διαπιστώνοντας ότι οι εργασίες για την ολοκλήρωση της ναυπήγησης των τριών υποβρυχίων που παραμένουν στα ναυπηγεία δεν προχωρούν.

Σε αυτό το αντικειμενικό πρόβλημα ήρθαν να προστεθούν οι αποκαλύψεις που προέκυψαν από τη δικαστική έρευνα, σύμφωνα με τις οποίες για να κερδίσουν το συμβόλαιο κατασκευής των υποβρυχίων οι Γερμανοί πλήρωσαν μίζες στον κ. Τσοχατζόπουλο.

Παραλλήλως απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβάλλει στα ναυπηγεία να εκτελούν παραγγελίες, μόνο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, χωρίς να μπορούν να εκτελούν καμία άλλη στρατιωτική παραγγελία από ξένη χώρα (όπως είχε δεσμευτεί η νέα ιδιοκτησία υπό τον κ. Σαφά) και καμία άλλη παραγγελία εμπορικού χαρακτήρα (κάτι που γνώριζαν και είχαν αποδεχτεί οι Άραβες όταν αγόραζαν το πλειοψηφικό πακέτο των ναυπηγείων από τους Γερμανούς της Thyssen).

Οταν σταμάτησαν οι πληρωμές από το ελληνικό δημόσιο, ακριβώς επειδή δεν προχωρούσε το χτίσιμο των τριών υποβρυχίων τύπου "Παπανικολής", οι νέοι ιδιοκτήτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά άρχισαν να πιέζουν το υπουργείο Άμυνας απαιτώντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή λέγεται ότι ο κ. Σαφά πίεζε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να πάρει κι άλλες δουλειές, ναυπήγηση νέων πολεμικών πλοίων και εκσυγχρονισμούς παλαιών σκαφών, αδιαφορώντας προκλητικά για το γεγονός ότι λεφτά δεν υπήρχαν ούτε για τον εφοδιασμό των πολεμικών πλοίων του Ναυτικού με καύσιμα!

Επιχειρώντας να πιέσει ακόμη περισσότερο την ελληνική κυβέρνηση και ενώ είχαν ήδη προκηρυχθεί οι εκλογές της 6ης Μαϊου, οι ιδιοκτήτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ανακοίνωσαν ότι οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία θα εργάζονται μόνο μία μέρα τη βδομάδα (κάθε Δευτέρα), συνολικά δηλαδή επέβαλαν εργασία τεσσάρων ημερών το μήνα.
Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν και ζήτησαν από την κυβέρνηση να παρέμβει για να λύσει το γόρδιο δεσμό.

Περιέργως, με τον ίδιο τρόπο είχαν εκβιάσει την ελληνική πολιτεία και οι Γερμανοί της Thyssen, οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες των ναυπηγείων δηλαδή, τον Σεπτέμβριο του 2009 και ενώ είχαν ήδη προκηρυχθεί εκλογές. Τότε είχαν καταγγείλει τη σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο και είχαν προσφύγει σε διεθνή διαιτησία, απειλή η οποία οδήγησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να κάνει διαπραγματεύσεις (με διακηρυγμένο στόχο της τότε πολιτικής ηγεσίας να διασωθούν τα δύο δισ.ευρώ που είχαν καταβληθεί από τους Έλληνες φορολογούμενους) οι οποίες οδήγησαν στη λύση που επικυρώθηκε με το νόμο 3885/10.

Ενάμιση χρόνο μετά, ο νόμος αποδείχθηκε ανεπαρκής να διευθετήσει το πρόβλημα.

Στο κυβερνητικό συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) που συγκλήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επισήμανε ότι το δημόσιο δεν μπορεί να πληρώνει χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχες εργασίες σε συγκεκριμένο χρόνο.

Ο κ. Αβραμόπουλος αποκάλυψε στα μέλη του ΚΥΣΕΑ ότι υπήρξε συνεννόηση με τον κ. Σαφά, τον ιδιοκτήτη των ναυπηγείων Σκαραμαγκά δηλαδή, να ανασταλούν άμεσα τα μέτρα που πλήττουν τους εργαζομένους" και να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μετά τις εκλογές.

Οπως κατήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, "ενώ συμφωνήθηκε καταρχήν ένα πλαίσιο, που θα έλυε άμεσα -σήμερα- το θέμα των εργαζομένων, λίγο πριν το ΚΥΣΕΑ, απεστάλη επιστολή του Γενικού Διευθυντή των Ναυπηγείων προς τον Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών, με την οποία τα Ναυπηγεία δηλώνουν ότι δεν αποδέχονται τις προτάσεις μας και επανέρχονται στις γνωστές οικονομικές τους διεκδικήσεις, και στις αποφάσεις τους για μία ημέρα εργασία την εβδομάδα".

"Απορρίπτουμε τις αιτιάσεις τους", ήταν η αντίδραση του κ. Αβραμόπουλου. "Αμέσως μετά τις εκλογές, θα ενημερώσουμε σχετικά την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής και το ΚΥΣΕΑ, για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, σε συνεργασία με τα τρία συναρμόδια Υπουργεία, Οικονομικών, Άμυνας και Ανάπτυξης, υπό το φως των νέων δεδομένων", είπε κατά πληροφορίες ο υπουργός Άμυνας στους υπουργούς που μετείχαν στην κυβερνητική σύσκεψη.

Στις 10 το πρωί της Παρασκευής, οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχουν προγραμματίσει νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.protothema.gr

Read more...

Η Άννα ξαναέκανε τον Άη-Στράτη… ξερονήσι



Η Άννα ξαναέκανε τον Άη-Στράτη… ξερονήσι
Τέρμα τα ψέματα! Άμα είσαι χαρισματικός, gatee που λένε και στο χωριό μου, βάζεις τη σφραγίδα σου παντού. Σαν την Άννα Διαμαντοπούλου. Που λίγες εβδομάδες στο Ανάπτυξης έγραψε ιστορία, επαναλαμβάνοντας την Ιστορία ως φάρσα και επιβεβαιώνοντας τη ρήση του Κάρολου (Μαρξ).

Ως επί της Ανάπτυξης λοιπόν, ασχολούμενη προφανώς με την σταυροθηρία στην κολασμένη για το ΠΑΣΟΚ Α’ Αθηνών (όπου εκλέγεται δεν εκλέγεται), άφησε στο έλεος του Θεού τον Άγιο Ευστράτιο, το νησί του Αιγαίου, με τις εξής παρενέργειες λόγω της έλλειψης πλοίων: Ψωμί και φάρμακα μόνο μέσω Λιμενικού, σχολεία κλειστά μετά τις διακοπές του Πάσχα γιατί οι καθηγητές δεν μπορούν να φτάσουν, κοινώς ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι στο νησί όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές, όλων των κομμάτων, από τους εξοργισμένους κατοίκους. Δεν θα αναρωτηθούμε για την ύπαρξη «τσίπας» στην υπουργό της φωτοτυπίας, είναι γνωστό ότι απουσιάζει η έννοια από το λεξιλόγιό της.

Θα αναρωτηθούμε όμως αν, η γυναίκα που θέλει ακόμα να γίνει πρωθυπουργός αυτής της χώρας, καταδίκασε τον Αη-Στράτη να μετατραπεί και πάλι σε «ξερονήσι»…



Αλ.Πα
 http://newpost.gr

Read more...

Φλερτ και σύγκρουση ΠΑΣΟΚ με την Αριστερά

Ανοίγματα και … ερωτήματα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο



 
 
«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα την επόμενη των εκλογών […] για τη σταθερότητα και τη συνοχή, καθώς επίσης και να μειωθεί το βάρος γιατί δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί έτσι η κατάσταση». Αυτή η φράση του σοσιαλιστή υποψήφιου Προέδρου της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάν έδωσε την αφορμή στο ΠΑΣΟΚ να ζητήσει από τα κόμματα της Αριστεράς να πάρουν θέση για το τι θα κάνουν μετεκλογικά. Η κα Φώφη Γεννηματά με ανακοίνωσή της δήλωσε: «Καλούμε τις υπόλοιπες δυνάμεις τις ελληνικής Αριστεράς να ακολουθήσουν το παράδειγμα της γαλλικής Αριστεράς», η οποία στήριξε στον δεύτερο γύρο τον σοσιαλιστή υποψήφιο.

Η κα Γεννηματά στην δήλωσή της κάλεσε συγκεκριμένα: «Τον κ. Κουβέλη να επιβεβαιώσει στην πράξη με καθαρό τρόπο την ευρωπαϊκή παράδοση της ανανεωτικής Αριστεράς. Τον κ. Τσίπρα να μας εξηγήσει πώς οι ιδέες της ριζοσπαστικής αριστεράς ταυτίζονται πλέον σε πολλά σημεία με θέσεις του κ. Καμμένου. Τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να αναρωτηθούν αν ο δρόμος που οδηγεί μπροστά, κτίζεται έξω από την Ευρώπη, με μοντέλα που ξεπεράστηκαν από την ιστορία».
Λίγες ώρες αργότερα σε συνέντευξή του στον δελτίο ειδήσεων του Mega ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης, επανέλαβε την άρνησή του να συμμετέχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για το τι θα κάνει σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας χωρίς τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Κουβέλης έθεσε μια σειρά από προϋποθέσεις, όπως την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και απέρριψε κάθε ενδεχόμενο να στηρίξει τη μονομερή διαγραφή του χρέους, επιλογή που βρίσκεται στον άξονα της οικονομικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως το ΠΑΣΟΚ σε δεύτερη ανακοίνωσή του προσπάθησε να «στριμώξει» τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή προεκλογική συνέντευξη του κ. Τσίπρα στο tvxsστην οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του κ. Πάνου Καμμένου. Η κα Φώφη Γεννηματά έσπευσε να σχολιάσει πως «ο κ. Τσίπρας κάνει το μεγάλο “άλμα” και είναι έτοιμος να συνεργαστεί με την κυρία Παπαρήγα και τον κ. Καμμένο, για να κυβερνήσει την χώρα. Άρα, οι Έλληνες ξέρουν τι έχουν μπροστά τους και μπορούν να διαλέξουν».

Από το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν πως η τακτική να θέτουν ερωτήματα στην Αριστερά θα συνεχιστεί και ίσως ενταθεί στις επόμενες ημέρες. Πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξεκαθαρίσει το τοπίο των προεκλογικών προτάσεων και δεσμεύσεων των κομμάτων εκείνων προς τα οποία η Ιπποκράτους εμφανίζει διαρροές ψηφοφόρων. Σε κάθε περίπτωση η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και η ρεαλιστική τοποθέτηση προτάσεων στη συζήτηση με τις ευρωπαϊκές ηγεσίες θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης του ΠΑΣΟΚ με τα κόμματα της Αριστεράς.   protothema.gr

Read more...

Χρυσή Αυγή: Θα κάνουμε τον Τσίπρα με τα κρεμμυδάκια εντός της Βουλής



Χρυσή Αυγή: Θα κάνουμε τον Τσίπρα με τα κρεμμυδάκια εντός της Βουλής
Επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Μανώλη Γλέζου, εξαπέλυσε μέσα από την ιστοσελίδα της η «Χρυσή Αυγή». Αφορμή στάθηκε η συνέντευξη του πρόεδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Όταν ρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αν θα συνομιλούσε με τη «Χρυσή Αυγή» είπε: «Δεν συνηθίζω να ανταλλάσω συνταγές μαγειρικής με ανθρωποφάγους». Αυτό στάθηκε αφορμή για να δεχτεί απάντηση-επίθεση μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας των χρυσαυγιτών, όχι μόνο αυτός αλλά και ο Μανώλης Γλέζος.  

Μεταξύ άλλων αφού χαρακτηρίζουν  τον Τσίπρα «νεοκομμουνιστή» και «νερόβραστο» οι ηγετικοί εγκέφαλοι της Χρυσής Αυγής γράφουν:  

 «Του οφείλουμε συνεπώς την απάντηση, που η έλλειψη δημοσίου βήματος, μας στερεί τη δυνατότητα να του τη δώσουμε κατά πρόσωπο, όπως του αξίζει:  

Καίτοι μη βρώσιμος, ως νερόβραστος, ο νεοκομμουνιστής Τσίπρας έχει δίκιο να μας φοβάται. Διότι πολύ σύντομα, του υποσχόμαστε ότι εντός βουλής θα τον κάνουμε με τα κρεμμυδάκια».  

Η επίθεση τους αφορά και το πρόσωπο του  Μανώλη Γλέζου, του ανθρώπου που κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη: «Και αυτόν και τους ομοίους του και το ίνδαλμά του, τον κρονόληρο (σ.σ ξεκουτιάρης γέρος)  Μανόλη Γλέζο, εμετικό υμνητή του τυράννου των Ελλήνων βορειοηπειρωτών Εμβέρ Χότζα, που εβδομήντα χρόνια τώρα εμπαίζει τον ελληνικό λαό με την δήθεν αντιστασιακή παραμύθα του».http://newpost.gr

Read more...

Πανστρατιά στην τελική ευθεία...



ΡΕΠΟΡΤΑΖ Βούλα Κεχαγιά
Ολα τα στελέχη ρίχνει στη μάχη στην τελική ευθεία πριν από τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ επιδιώκοντας τη μέγιστη συσπείρωση της βάσης της παράταξης.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει ζητήσει από 17 στελέχη να μεταβούν την επόμενη τελευταία εβδομάδα του προεκλογικού αγώνα στην περιφέρεια και...
να μιλήσουν σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις με στόχο να καλυφθούν γεωγραφικά όλες οι περιοχές της χώρας.
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην ομογενοποίηση του πολιτικού λόγου του κόμματος, γι' αυτό και ο κ. Βενιζέλος έχει ζητήσει ουκ ολίγες φορές από τα στελέχη να είναι προσεκτικά και να αναπτύσσουν τις επίσημες θέσεις του κόμματος για να μη δημιουργείται σύγχυση στους ψηφοφόρους. Επί της ουσίας έχει ζητήσει από τους κορυφαίους να γίνονται πολλαπλασιαστές των προεκλογικών μηνυμάτων του κόμματος και να μη διατυπώνουν προσωπικές απόψεις για ευαίσθητα προεκλογικά θέματα, όπως π.χ. η συγκυβέρνηση και η πρωθυπουργία.
Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες το βράδυ ο κ. Σαμαράς αξιοποίησε πολιτικά στην ομιλία του στη Σπάρτη τη συγγνώμη που ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου από τον ελληνικό λαό, για να θυμίσει ότι μόλις λίγες ώρες νωρίτερα η Αννα Διαμαντοπούλου είχε αφορίσει τις συγγνώμες ζητώντας από το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει μπροστά.
Η υπουργός Ανάπτυξης είχε σχολιάσει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κατεβεί στις εκλογές μόνο ζητώντας συγγνώμη γιατί, αν είναι μόνο αυτό που έχει να πει στον λαό, είναι καλύτερα να αποχωρήσει», ζητώντας παράλληλα από τον κ. Βενιζέλο να μιλήσει για την επόμενη ημέρα της 6ης Μαΐου. Αργά το βράδυ, η κ. Διαμαντοπούλυ προσπάθησε (μέσω twitter) να δώσει εξηγήσεις: «Θα επιμείνω πως η αυτοκριτική από μόνη της δεν αρκεί. Η συγγνώμη, όμως, υποδηλώνει λεβεντιά και παλικαριά για τον ηγέτη που την εκφράζει». Ακολούθως διερωτήθηκε εάν ο κ. Σαμαράς «θα ζητήσει συγγνώμη από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών;»
Χθες ωστόσο με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, όταν ρωτήθηκε τι έχει να πει σε όσους είναι άνεργοι ή είδαν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να μειώνονται τα δύο τελευταία χρόνια, κατέθεσε τη δική του συγγνώμη: «Θα ήθελα εκ μέρους όλου του πολιτικού κόσμου να τους ζητήσω συγγνώμη. Πληρώσαμε και πληρώνουμε λάθη. (...) Τους διαβεβαιώνω με το χέρι στην καρδιά πως έκανα ό,τι μπορούσα, έκανα ό,τι ήταν δυνατόν».
Εξάλλου, δεν πέρασε απαρατήρητη στην Ιπποκράτους η θέση που καταγράφηκε στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Χρήστου Παπουτσή στο Μέγαρο Μουσικής, ότι δηλαδή «είναι αδιανόητο ορισμένοι δικοί μας να σπεύδουν να εκδηλώσουν προθυμία συμμετοχής σε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά».
Και αυτό διότι υπό προϋποθέσεις ο κ. Βενιζέλος έχει δηλώσει ότι θα αποδεχόταν με τη συμμετοχή και άλλων δυνάμεων τη συγκατοίκηση με τη Νέα Δημοκρατία σε μια μετεκλογική κυβέρνηση.
Εν τω μεταξύ στην Ιπποκράτους δεν επιθυμούν να ανοίξουν συζήτηση για τις επίσημες ή ανεπίσημες δηλώσεις των στελεχών που σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζονται ως προβληματισμοί για το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος έχει σηκώσει σχεδόν αποκλειστικά το βάρος της προεκλογικής καμπάνιας. Θεωρούν ότι στην παρούσα συγκυρία το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επενδύσει στο ειδικό βάρος του πολιτικού λόγου του Βαγγέλη Βενιζέλου και γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε δόθηκε όλο αυτό το διάστημα έμφαση στην απευθείας αντιπαράθεσή του σε δύο ντιμπέιτ με τον Αντώνη Σαμαρά...
NEA.


Read more...

Handelsblatt: Λεηλασία του κράτους από τα ελληνικά κόμματα...



Την ευθύνη γενικότερα της κρίσης, σε Ελλάδα και ευρωζώνη η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt την αποδίδει στα ελληνικά κόμματα και στη χρηματοδότηση που λαμβάνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμά, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που εναλλάσσονται στην εξουσία επί ...
σχεδόν τέσσερεις δεκαετίες, δεν έχουν οδηγήσει μόνον τη χώρα στην οικονομική καταστροφή, αλλά και τα ίδια τους τα κόμματα. Μάλιστα η εφημερίδα κάνει εκτενή αναφορά στα χρέη και τα οικονομικά προβλήματα των δύο κομμάτων, αλλά και στη χρηματοδότησή τους ενόψει των εκλογών.

Διαβάστε απόσπασμα του δημοσιεύματος

Έτσι, καθώς οι εκλογές της 6ης Μαΐου πλησιάζουν, και υπάρχει η ανάγκη για χρήματα, τα κόμματα στρέφονται στο κρατικό ταμείο. Πριν από την διάλυση του κοινοβουλίου στα μέσα Απριλίου, αποφασίστηκε μία νομοθετική μεταβολή, η οποία θα εξασφάλιζε στα κόμματα έκτακτη ενίσχυση ύψους 29 εκ. ευρώ. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό: την προηγούμενη εβδομάδα τα πέντε κοινοβουλευτικά κόμματα αποφάσισαν την χρηματοδότηση του προεκλογικού αγώνα με 10 εκ. ευρώ. Από αυτά τα 4 εκ. ευρώ θα ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ, 3,4 την ΝΔ και τα υπόλοιπα θα κατευθυνθούν στα μικρότερα κόμματα.

Αντιδράσεις υπήρξαν σε μεμονωμένη βάση: η πρώην υπουργός εξωτερικών και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε τα κόμματα ως «αδιόρθωτα» και εξέφρασε την πρόθεσή της να κινηθεί δικαστικά εναντίον της αντισυνταγματικής λεηλασίας του δημόσιου ταμείου. Τέσσερεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν κατά της ρύθμισης, η οποία τελικά εγκρίθηκε με 155 ψήφους υπέρ έναντι 56 κατά.

Τα ελληνικά κόμματα χρηματοδοτούνται παραδοσιακά από χρήματα των φορολογουμένων. Η ΝΔ την προηγούμενη χρονιά συγκέντρωσε περίπου 4 εκ. ευρώ από εισφορές μελών, έλαβε όμως από το κράτος 12,7 εκ. ευρώ. Πιο ακραία είναι η δυσαναλογία στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο έλαβε 1,1 εκ. ευρώ από τα μέλη του και 15 εκ. ευρώ από το κρατικό ταμείο. Αυτό το μοντέλο χρηματοδότησης εκφράζει την κυριαρχούσα νοοτροπία των πολιτικών στην Ελλάδα, οι οποίοι χρησιμοποιούν το κράτος κατά το δοκούν. Την προηγούμενη δεκαετία τα ελληνικά κόμματα εισέπραξαν 550 εκ. Ευρώ από χρήματα φορολογουμένων. Παρά την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας, τα ελληνικά κόμματα πέρυσι έλαβαν κρατικές ενισχύσεις 54 εκ. Ευρώ, 6 εκ. Ευρώ περισσότερα από την προηγούμενη χρονιά.

Είναι εύλογη η σκέψη ότι τα μεγάλα κόμματα θέλουν να εισπράξουν κατά το δυνατόν γρηγορότερα μεγάλες κρατικές ενισχύσεις, καθώς χάνουν ψηφοφόρους. Ενώ το 2009 υπερψηφίστηκαν από το 80% των εκλογέων, οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις τους δίνουν μόλις 36%. Έτσι, μετά τις εκλογές του Μαΐου θα κληθούν να λειτουργήσουν με λιγότερα χρήματα, καθώς το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης είναι ανάλογο της εκλογικής δύναμης. Κατά μέσον όρο για κάθε ψήφο αντιστοιχούν 9,93 ευρώ, ποσόν τριπλάσιο από αυτό που δίδεται στην Γερμανία. Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι οι Έλληνες επιτρέπουν στην δημοκρατία τους να είναι λίγο πιο ακριβή. Εν τω μεταξύ, μέσω των πακέτων βοήθειας συμμετέχουν και οι φορολογούμενοι των άλλων κρατών της Ευρωζώνης στη χρηματοδότηση των κομμάτων στο λίκνο της δημοκρατίας. Αυτό όμως γίνεται χωρίς τη θέλησή τους...


newsbomb.gr


Read more...

«Δεν προκάλεσε η Ελλάδα την κρίση στην Ευρωζώνη» απαντά στις επικρίσεις ο Κ.Σημίτης

Άρθρο-παρέμβαση στον Guardian


Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο δεν μπορεί να επιτύχει, επισημαίνει ο κ. Σημίτης, χωρίς πρόσθετα μέτρα για την ανάπτυξη και τη σύγκλιση
Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο δεν μπορεί να επιτύχει, επισημαίνει ο κ. Σημίτης, χωρίς πρόσθετα μέτρα για την ανάπτυξη και τη σύγκλιση   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι ήταν λάθος η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη επιχειρούν να δώσουν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο καθηγητής στο οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Στουρνάρας, σε άρθρο τους στον Guardian.

Ο κ. Στουρνάρας ήταν από το 1994 έως τον Ιούλιο του 2000 πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Το άρθρο έχει τίτλο «Δεν προκάλεσε η Ελλάδα την κρίση στην Ευρωζώνη. Ναι, η χώρα μου ήταν η σπίθα, που απλώς αποκάλυψε τις δομικές αδυναμίες εντός της ευρωζώνης».
Στο άρθρο επισημαίνεται ότι στα μέσα της δεκαετίας του 1990, η Ελλάδα έκανε μια τεράστια προσπάθεια για να ανταποκριθεί στα κριτήρια σύγκλισης, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα: τη δημοσιονομική, νομισματική και εισοδηματική πολιτική, καθώς και την ευρεία ιδιωτικοποίηση τραπεζών και των δημόσιων επιχειρήσεων.

Αναφέρεται, επίσης, ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, από 12,5% του ΑΕΠ το 1993 σε 2,5% το 1999, και με βάση αυτά τα οικονομικά στοιχεία εγκρίθηκε η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Σημειώνεται, ακόμα, ότι η απόδοση της χώρας ήταν θετική και σε άλλα κριτήρια σύγκλισης, όπως ο πληθωρισμός και το δημόσιο χρέος, και υπογραμμίζεται ότι η απόφαση ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ελήφθη έπειτα από ενδελεχή έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της χώρας και με βάση τις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής.
Στο άρθρο επισημαίνεται, επίσης, ότι παρά την αυστηρή δημοσιονομική και νομισματική πολιτική, που ήταν απαραίτητες προκειμένου να μειωθούν το δημόσιο έλλειμμα και ο πληθωρισμός, οι ρυθμοί ανάπτυξης παρουσίασαν βελτίωση και από τα αρνητικά επίπεδα του 1993, το ΑΕΠ αυξήθηκε στο 4% στο τέλος της δεκαετίας του 1990 και παρέμεινε σε αυτό το επίπεδο μέχρι το 2007.
Τέλος, υπογραμμίζεται ότι ο ισχυρισμός πως η Ελλάδα εισήλθε στην ευρωζώνη με παραποιημένα οικονομικά στοιχεία, δηλώνει αν όχι υποκρισία, τουλάχιστον άγνοια, καθώς -ακόμα και με τα αναθεωρημένα στοιχεία- το έλλειμμα του 1999 έφτασε στο 3,1% του ΑΕΠ (από 2,5%), δηλαδή χαμηλότερο από τα αντίστοιχα αναθεωρημένα ελλείμματα των άλλων κρατών μελών, που αξιολογήθηκαν με βάση τα στοιχεία του 1997 και τα οποία οδήγησαν στην δημιουργία της Ευρωζώνης το 1999.
Για την ακρίβεια, λένε, το έλλειμμα ήταν 3,07%, σύμφωνα με την Eurostat.
Το γεγονός ότι γινόταν συνεχής αναφορά για την Ελλάδα, αποδίδεται σε ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ.
Στο άρθρο γίνεται αναφορά σε ευθύνες της Κομισιόν και της Eurostat, ενώ για τη δεύτερη επισημαίνεται ότι το 2006 αποφάσισε ότι η σωστή μέθοδος καταγραφής των αμυντικών δαπανών ήταν κατά την παράδοση του υλικού, παρόμοια μέθοδος με αυτή που χρησιμοποιούσε η ελληνική κυβέρνηση πριν το 2004, τονίζουν.
Ωστόσο, λένε, η Eurostat δεν διόρθωσε αναδρομικά τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία και το έλλειμμα του 1999 παρέμεινε στο 3,07% του ΑΕΠ.
Στο τέλος του άρθρου υπογραμμίζεται ότι τα μέτρα σταθεροποίησης μετά τον Μάιο του 2010 έχουν βελτιώσει τα δημοσιονομικά και την ανταγωνιστικότητα, ωστόσο παράλληλα έχουν οδηγήσει σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, καθώς και υψηλή ανεργία.
Όπως σημειώνουν, οι προβλέψεις του πρώτου Μνημονίου δεν ήταν ρεαλιστικές, «ακόμα και για χώρες με ισχυρότερες οικονομίες απ' ότι η Ελλάδα», ενώ δίνουν την αίσθηση ότι οι συνθήκες που έχουν επιβληθεί είναι μία τιμωρία, ώστε να διδαχθούν το μάθημα και άλλες χώρες.
Το Δημοσιονομικό Σϋμφωνο το οποίο, σύμφωνα με τους ηγέτες της Ευρωζώνης, θα σταθεροποιήσει τις οικονομίες, δεν μπορεί να επιτύχει, υποστηρίζουν οι κ.κ. Σημίτης και Στουρνάρας, χωρίς πρόσθετα μέτρα για την ανάπτυξη και τη σύγκλιση και σε τελική ανάλυση χωρίς μία αποτελεσματική πρόοδο προς την οικονομική ολοκλήρωση και την πολιτική ένωση.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΤΙ ΘΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 23%...


ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΑΛΛΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟ 15%!!!
Άγχος. Μεγάλο άγχος. "Θα ξεπεράσει το ΠΑΣΟΚ το 20%;" ρωτούν τα συντρόφια του στην Ιπποκράτους. Θα το ξεπεράσει οριακά λέμε εμείς. Αλλά θα χάσει με μεγάλη διαφορά από τη Ν.Δ. λένε αυτοί που ξέρουν. Τι θα μπορούσε να επικαλεστεί το βράδυ των...
εκλογών; Ότι "στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε 15% και τελικά πήρε 23%". Είναι μια άποψη και αυτή. Για να δικαιολογήσει την συντριβή...http://fimotro

Read more...

Τάκης Δημητρουλόπουλος: ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ

Μας λένε ότι η πολιτική της ύφεσης είναι μονόδρομος.
Μας λένε ότι θα μας διώξουν από το Ευρώ αν δεν συμφωνήσουμε με το μνημόνιο.
Μας λένε ότι θα πτωχεύσουμε αν δεν στηρίξουμε τις Τράπεζες.
Μας λένε και διάφορα άλλα ψέματα.
Πρώτη φορά στην ιστορία έχει στηθεί τέτοια πλεκτάνη.
Έντρομο το σύστημα των διεθνών τοκογλύφων και των ντόπιων υπηρετών του δίνει την τελευταία του μάχη.
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν αναλάβει εργολαβικά την τρομοκράτηση του Ελληνικού λαού.
Όμως οι μάσκες έπεσαν.
Είναι πια στο χέρι μας να στείλουμε, στις 6 Μάη, ένα ηχηρό μήνυμα τόσο στα Κόμματα του μνημονίου, όσο και στην κυρία Μέρκελ και τους διεθνείς τοκογλύφους οι οποίοι τρέμουν μήπως οι περήφανοι Έλληνες καταψηφίσουν τους υπαλλήλους τους.
Εμείς, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, επιμένουμε στις αρχές της ΕθνικήςΑνεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Εμείς, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ,  λέμε  ΟΧΙ στο μνημόνιο αλλά και προτείνουμε αξιόπιστες λύσεις βασισμένες στην παραγωγική αναδιάρθρωση και στην κοινωνική συνοχή.

Εμείς, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ δρούμε ως καταλύτης στην ανασύνταξη των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και ενός νέου προοδευτικού κυβερνητικού συνασπισμού.

Read more...

Σαν σήμερα τα γερμανικά στρατεύματα στην Αθήνα...



(...και η Πηνελόπη Δέλτα φέρεται
όπως οι ήρωες των βιβλίων της).

Από το facebook Dimitris Liberopulos.
Τη νύχτα της 26ης Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα βρίσκονται έξω από τα βόρεια προάστια της Αθήνας και την επομένη οι Ναζί εισέρχονται και στην ελληνική πρωτεύουσα. Η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα στο αρχοντικό της στη Κηφισιά μένει άγρυπνη όλη τη νύχτα και το πρωί, φαρμακώνεται...
Ήταν κόρη του Εμμανουήλ Μπενάκη και της Βιργινίας Χωρέμη και στα 67 της φέρθηκε ανάλογα με τους ήρωες των βιβλίων της, όπως «Για την πατρίδα», «Τα μυστικά του βάλτου», «Τον καιρό του Βουλγαροκτόνου»,«Παραμύθι χωρίς όνομα»...
Στο σημείωμα που άφησε ζητάει «να με παραχώσετε σε μιά γωνιά του κήπου»...
 

Read more...