Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

«Συμμετοχή σε φιλοευρωπαϊκή συμμαχία, αλλιώς Αντιπολίτευση» λέει ο Ευ.Βενιζέλος

«Κανένας εφησυχασμός»


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Τρίπολη
Οι πολίτες πρέπει να δώσουν καθαρή και σαφή εντολή στις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις με πλειοψηφία άνω του 50%, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βρίσκεται στην Τρίπολη. «Μπροστά στις κάλπες της 6ης Μαΐου, δεν νοείται εφησυχασμός, παραίτηση και ανοχή» συνέχισε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το Κίνημα είναι έτοιμο να συμβάλει στη δημιουργία μιας συμμαχίας των φιλοευρωπαϊκών και υπεύθυνων δυνάμεων, «αλλιώς ας κάνουν κυβέρνηση, εμείς εδώ είμαστε να κάνουμε και εποικοδομητική αντιπολίτευση» ξεκαθάρισε.


«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία διάθεση να κυβερνά, να υφίσταται φθορά, να εισπράττει το πολιτικό κόστος και να προχωρά σε αντιδημοφιλείς επιλογές και οι άλλοι να κάνουν τον 'έξυπνο'».

Μιλώντας για τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αν έχουν την πλειοψηφία, ας κάνουν κυβέρνηση και ας οδηγήσουν τη χώρα έξω από την κρίση.

Επέκρινε δε τον κ. Σαμαρά για τον στόχο του της αυτοδυναμίας της ΝΔ, λέγοντας ότι καμία δύναμη δεν μπορεί μόνη της και προσέθεσε πως «κακώς ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ να τα βγάλει πέρα μόνο του».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «αντιμνημονιακό αμάλγαμα» την πρόταση του κ. Τσίπρα «για πρωθυπουργία στην κ. Παπαρήγα, και αν λείπουν πέντε, δέκα ψήφοι προσθέτουμε και τον κ. Καμένο» σημειώνοντας ότι θεωρεί την γγ του ΚΚΕ πιο συγκρατημένη από τον κ. Τσίπρα, και τόνισε ότι το «εκτός ευρώ» δεν είναι παιχνίδι, καλώντας αυτούς που το προτείνουν να πουν αν εγγυώνται την καταβολή μισθών και συντάξεων τον Ιούνιο.

Τώρα το ελληνικό χρέος είναι διακρατικό, επισήμανε ο κ. Βενιζέλος και προσέθεσε ότι μια πρόταση «εκτός ευρώ» θα οδηγούσε την Ελλάδα να διαταράξει τις διεθνείς ισορροπίες και να βρεθεί εκτός συζήτησης που διεξάγεται στην Ευρώπη, όπου αναμένει αλλαγές μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ.

Υπάρχει, συνέχισε, και η τρίτη λύση, που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, για τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικού συναγερμού από υπεύθυνες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και με άξονα πολιτικής μια πορεία δύσκολη, αλλά συγκεκριμένη και ασφαλή για έξοδο από την κρίση.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε την αυτοκριτική του και επέκρινε τον κ. Σαμαρά και τον κ. Καραμανλή ότι δεν είπαν τίποτα για την «πυρηνική καταστροφή του 2004-2009».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και πάλι στο πρόβλημα δημοκρατίας που αναφύεται από τον «κίνδυνο να δούμε στη Βουλή χιτλερικούς χαιρετισμούς», προσθέτοντας ότι «πρόβλημα δημοκρατίας, όμως, είναι και η άρνηση διαλόγου, καθώς ο φοβικός κ. Σαμαράς θέλει να ακυρώσει κάθε τηλεοπτικό διάλογο μαζί μου- στη Βουλή μου έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης και τώρα επιχαίρει γιατί "μειώσαμε το χρέος"».

Τέλος, κ. Βενιζέλος παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κάλεσε τους πολίτες να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της ολοκλήρωσης της εξόδου της χώρας από την κρίση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: