Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Η Λαϊκή Ενότητα στο στόχαστρο Κουτσούμπας: Αντίσταση κατά νέων και παλαιών παγίδων του συστήματος


Κουτσούμπας: Αντίσταση κατά νέων και παλαιών παγίδων του συστήματος
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Να αντισταθούν στις παλιές και νέες παγίδες που στήνονται κάλεσε την εργατική τάξη ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην αποψινή του ομιλία σε συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος. Υπογράμμισε ότι με ισχυρό ΚΚΕ, «μπορούμε να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που χρεοκοπεί τον λαό».

Στις «παγίδες» που στήνονται για να εγκλωβίσουν το λαό μέσα στο πλαίσιο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της «αστικής εξουσίας», ο κ. Κουτσούμπας κατέταξε «το νέο ανάχωμα, τον ΣΥΡΙΖΑ 2 του Λαφαζάνη».

«Πριν από τρία χρόνια ανακάλυψε τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα βλέπει θετικά ως ανάχωμα τον ΣΥΡΙΖΑ 2, την Λαϊκή Ενότητα» επισήμανε.
«Όλοι τους μαζί, κι η πρόεδρος της Βουλής που το παίζει θεματοφύλακας της αστικής δημοκρατίας, αρνήθηκαν ή δεν ζήτησαν καν να έρθει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, για την επαναφορά του κατώτερου μισθού, του 13ου και 14ου μισθού, της 13ης και 14ης σύνταξης, των Συλλογικών Συμβάσεων» υπενθύμισε ο κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε:

«Το σύστημα δεν τρομάζει από τέτοια κόμματα του καπιταλισμού με εθνικό νόμισμα. Αντίθετα, πολύμορφα τα στηρίζει, ακόμα κι όταν τους κάνει κριτική, όπως έκανε και με την Αριστερή Πλατφόρμα και την προκλητική προβολή της στα ΜΜΕ, την κατάταξή της σε ίδια κατηγορία κομμάτων με το ΚΚΕ, για να παγιδεύουν το ριζοσπαστισμό στο πλαίσιο του συστήματος και ν' αποτελούν ανάχωμα απέναντι στην αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης που προβάλλει το ΚΚΕ».

Αναφερόμενος στο τρίτο μνημόνιο, ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «θράσος της κυβέρνησης να μιλά μετά την ψήφισή του για ‘σκληρή και περήφανη μάχη’ που τάχα έδωσε απέναντι στην ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ», και απαρίθμησε σειρά αντιλαϊκών μέτρων που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο.
Αναφερόμενος στα υπόλοιπα κόμματα, ο κ. Κουτσούμπας προειδοποίησε πως «καμία εργατική-λαϊκή ψήφος δεν πρέπει να επιστρέψει στην ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, ή να εγκλωβιστεί στο Ποτάμι με την ελπίδα μιας καλύτερης διαχείρισης της συμφωνίας, μιας δήθεν πιο έγκαιρης και σταθερής πορείας προς την οικονομική ανάκαμψη».
Ευθύνες κατά τον γγ του ΚΚΕ έχουν τα υπόλοιπα κόμματα και για τις επιλογές τους σε σχέση με το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα. Ο κ. Κουτσούμπας στηλίτευσε την δημαγωγία της «φασιστικής Χρυσής Αυγής» με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα και κάλεσε τον λαό «να μην δώσει κανένα συγχωροχάρτι στην Χρυσή Αυγή, στους στυγνούς δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, άλλων αγωνιστών, μεταναστών».

Η Χρυσή Αυγή παρά τις «άναρθρες αντιμνημονιακές κραυγές της», στηρίζει «το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και ιδιαίτερα το εφοπλιστικό κεφάλαιο και μάλιστα την πιο ωμή μορφή, αναλαμβάνοντας το ρόλο του μπράβου του κεφαλαίου, του προκεχωρημένου φυλακίου του αντικομμουνισμού. Αυτός είναι ο ψευτοπατριωτισμός τους» υπογράμμισε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αυτή είναι η διαδικτυακή καμπάνια της ΝΔ


«Μας πήγαν πίσω - Τώρα πάμε μπροστά», είναι ο τίτλος της διαδικτυακής καμπάνιας της ΝΔ εν όψει των πρόωρων εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.
oloimazi
Όπως αναφέρει η ΝΔ εξηγώντας τη λογική πίσω από την καμπάνια, αναφέρει πως «το τι συνέβη τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα, είναι γνωστό, το βιώνουν όλοι. Δεν χρειάζεται κανένας να το υπενθυμίζει.  Η Νέα Δημοκρατία δε θα διεκδικήσει το ρόλο εκείνου που αναζητά με άγχος τη δικαίωση. Η Νέα Δημοκρατία είναι η δύναμη που θα διατυπώσει ένα βιώσιμο σχέδιο για την επόμενη ημέρα της χώρας.
Η υπεύθυνη δύναμη που θα ξαναχτίσει όσα γκρεμίστηκαν και θα εγγυηθεί την οριστική ρήξη με το παλιό και τη μετάβαση στη νέα εποχή».
Αναφορικά με το σήμα της καμπάνιας εξηγεί, πως η πρώτη  απεικόνιση αντικατοπτρίζει μια κασέτα.  Φέρνει στο μυαλό «old school» καταστάσεις, οι οποίες θα μας οδηγήσουν και πάλι σε ασφαλή λιμάνια μέσα από μία στιβαρή διακυβέρνηση. Η πρώτη της πλευρά της κασέτας, αποτυπώνει το χθες. Το κόκκινο του κρατισμού, των ιδεοληψιών και του «χθες». Των δυνάμεων που μας οδήγησαν στο γκρι της μιζέριας.
Η άλλη πλευρά, είναι η πλευρά της επόμενης ημέρας. Η πλευρά του «Αύριο». Αυτή που αποτυπώνει το μπλε της Πατρίδας, το οποίο μέσα από το πορτοκαλί των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών, οδηγεί νομοτελειακά στο «Αύριο» σε μια δημιουργική ημέρα για τη χώρα.
oloimazihttp://www.matrix24.gr/

Read more...

Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, απέστειλε σήμερα προς την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, την ακόλουθη επιστολή:

logo_redbg_vertical-newΓραφείο Τύπου
Αθήνα, 27 Αυγούστου 2015

Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, απέστειλε σήμερα προς την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, την ακόλουθη επιστολή:

Αγαπητή Φώφη,
Είναι γνωστό ότι από καιρό το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και εγώ προσωπικά, έχουμε επισημάνει την ανάγκη συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων που ανήκουν στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, για το καλό πρωτίστως της χώρας, αλλά και για τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος.
Με χαρά ακούσαμε να ανακοινώνεις την Κυριακή 23 Αυγούστου, ότι συμμερίζεσαι τις ίδιες απόψεις και βρίσκεις αναγκαία την συμπόρευση κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων του προοδευτικού χώρου. Η έναρξη διαλόγου δημιούργησε εύλογες προσδοκίες σε ένα ευδιάκριτο τμήμα των πολιτών.
Διαπιστώσαμε, δυστυχώς, από την επόμενη ημέρα ότι σειρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ τάχθηκαν δημοσίως εναντίον της θετικής αυτής προοπτικής, θέτοντας όρους που υπονομεύουν αυτή την προσπάθεια.
Παρά ταύτα επιμείναμε.  Στις μεταξύ μας επικοινωνίες διαπίστωσα ότι τους ίδιους όρους για τη διάλυση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και τον  δικό μου αποκλεισμό έθεσες και εσύ προσωπικά προκειμένου να συνεχιστεί το εγχείρημα.
Είναι προφανές ότι τέτοια  προαπαιτούμενα δεν βοηθούν  στην επιτυχία του διαλόγου,  τη στιγμή μάλιστα που σε αυτόν συμμετέχουν και άλλα κόμματα τα οποία δεν θα έπρεπε να τα αγνοούν.
Παρόλα αυτά, την τελική απόφαση του Κινήματος μας δεν θα λάβει ένα πρόσωπο, αλλά δημοκρατικά η Συνδιάσκεψη μας που συνέρχεται το Σάββατο 29 Αυγούστου.
Φιλικά
Γιώργος  Α. Παπανδρέου        
http://www.tokinima.gr/

Read more...

Αυτή είναι η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης...


Έκπληξη αποτελεί το όνομα της Άλκηστις Πρωτοψάλτη που, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, αναλαμβάνει το υπουργείο Τουρισμού, ενώ το χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού αναλαμβάνει η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα.

Στη...
θέση του παραμένει ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, ενώ προαγωγή παίρνει ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Στο υπουργείο Εργασίας αναμένεται να τοποθετηθεί ο Δημήτρης Μουστάκας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η σύνθεση της κυβέρνησης ορίζεται ως εξής:

Πρωθυπουργός: Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου

Υπουργός Εξωτερικών: Πέτρος Μολυβιάτης

Υπουργός Οικονομικών: Γιώργος Χουλιαράκης

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Ιωάννης Γιάγκος πτέραρχος εν αποστρατεία

Υπουργός Εσωτερικών: Αντώνης Μανιτάκης

Αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Μιχάλης Σπουρδαλάκης

Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αντώνης Μακρυδημήτρης

Υπουργός Πολιτισμού: Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα

Υπουργός Δικαιοσύνης: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Υπουργός Οικονομίας: Νίκος Χριστοδουλάκης

Υπουργός Παιδείας: Φρόσω Κιάου

Υπουργός Ναυτιλίας: Χρήστος Ζώης

Υπουργός Εργασίας: Δημήτρης Μουστάκας

Υπουργός Τουρισμού: Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Υπουργός Υγείας: ο καθηγητής Ιατρικής Αθανάσιος Δημόπουλος

Υπουργός Επικρατείας για την Διαφθορά παραμένει ο Παναγιώτης Νικολούδης

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ροδόλφος Μορώνης

Read more...

Εκτός πραγματικότητας ο Βενιζέλος...


Πυρά κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο Νίκος Παππάς απαντώντας στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. 

«Ο...
κ. Βενιζέλος έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας εδώ και καιρό» ο κ. Παππάς. 

«Ο ίδιος αρνείται να αποδεχθεί τη θέση, στην οποία τον έταξε ο λαός με την ετυμηγορία του» πρόσθεσε και συνέχισε: 

Ο λαός μας δεν θα κάνει πισωγύρισμα. Ξέρει ποιος τον υπερασπίστηκε και ποιος διαπραγματεύτηκε την ώρα που άλλοι σιγόνταραν τους δανειστές...

Read more...

Τελετή στο Μέγαρο Μαξίμου Η Βασιλική Θάνου ορκίστηκε υπηρεσιακή πρωθυπουργός


Η Βασιλική Θάνου ορκίστηκε υπηρεσιακή πρωθυπουργός
Η Βασιλική Θάνου είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας   (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου ορκίστηκε στις 8 το βράδυ της Πέμπτης στο Προεδρικό Μέγαρο υπηρεσιακή πρωθυπουργός της χώρας. Η κ. Θάνου γίνεται κατ' αυτόν τον τρόπο η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Η κ. Θάνου αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας υπέγραψε το πρωτόκολλο ανάληψης των καθηκόντων της και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να παραλάβει από τον Αλέξη Τσίπρα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κυβέρνηση ορχήστρα…


Ορκίστηκε η Βασιλική Θάνου, πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός…

Σ’ αυτήν την κυβέρνηση που θα ορκιστεί αύριο (η πρωθυπουργός ήδη ορκίστηκε), υπάρχει έντονο άρωμα γυναίκας. Όχι μόνο, για πρώτη φορά, έχουμε πρωθυπουργό θηλυκού γένους, αλλά και υπουργό, ιέρεια του άσματος, την…
κυρία Άλκηστη Πρωτοψάλτη που μάλλον τοποθετείται στο υπουργείο Τουρισμού.

Κατά τα’ άλλα τεχνοκράτες, καθηγητές και ειδικοί σε ορισμένους τομείς (Μανιτάκης, Μακρυδημήτρης, Παπαγγελόπουλος κλπ) τοποθετούνται στις άλλες θέσεις του υπουργικού Συμβουλίου…

Read more...

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέει «όχι» στον Λαφαζάνη


Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για προεκλογική συνεργασία με τη Λαϊκή Ενότητα, αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αυτή θα είναι η εισήγηση του κεντρικού της οργάνου προς τις συνελεύσεις και το πολιτικό συμβούλιο του συμμαχικού σχήματος της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
antar
Την κρίσιμη περίοδο μετά το «σαρωτικό ΟΧΙ» και την ψήφιση του Μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει σε απόφασή της για την εκλογική πολιτική συνεργασία ότι κατέθεσε πρόταση προς αριστερές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης και της Λαϊκής Ενότητας.
Σε γενικές γραμμές, σημειώνεται ότι το πλαίσιο της Λαϊκής Ενότητας κινείται σε κατεύθυνση «προοδευτικής, ριζοσπαστικής, διαχείρισης και διακυβέρνησης». Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, ο χαρακτήρας του μετώπου που προτείνεται ορίζεται ως «αντιμημονιακός, δημοκρατικός, πατριωτικός», πράγμα που δεν εκφράζει «τον ριζοσπαστισμό, την ταξικότητα και το πολιτικό βάθος του ΟΧΙ». Επιπλέον, επισημαίνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου αν δεν έχει δημοκρατική οργάνωση κινδυνεύει να διαμορφώσει χαρακτηριστικά συγκεντρωτισμού, αρχηγισμού, επιστροφής στις χειρότερες παραδόσεις της αριστεράς που πρέπει να ξεπεραστούν.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Στα δύσκολα του Champions League Μπάγερν, Αρσεναλ και Ντιναμό Ζ. στον όμιλο του Ολυμπιακού


Μπάγερν, Αρσεναλ και Ντιναμό Ζ. στον όμιλο του Ολυμπιακού

Aθήνα
Μαχαίρια... ήταν τα χέρια του Κάρλες Πουγιόλ, καθώς ο παλαίχαμος άσος της Μπαρτσελόνα τράβηξε το μπαλάκι του Ολυμπιακού και τον έστειλε στον 6ο όμιλο, έναν από τους πιο δύσκολους, απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου, την Αρσεναλ και τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η 1η αγωνιστική των ομίλων θα διεξαχθεί στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Δείτε πώς σχηματίστηκαν όλοι οι όμιλοι της εφετινής κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης...

1ος όμιλος
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Μάλμε (Σουηδία)

2ος όμιλος
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)

3ος όμιλος
Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Ατλέτικο Μαδρ. (Ισπανία)
Γαλατασαράι (Τουρκία)
Αστάνα (Καζακστάν)

4ος όμιλος
Γιουβέντους (Ιταλία)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Σεβίλη (Ισπανία)
Γκλάντμπαχ (Γερμανία)

5ος όμιλος
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Λεβερκούζεν (Γερμανία)
Ρόμα (Ιταλία)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)

6ος όμιλος
Μπάγερν (Γερμανία)
Αρσεναλ (Αγγλία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)

7ος όμιλος
Τσέλσι (Ισπανία)
Πόρτο (Αγγλία)
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

8ος όμιλος
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία)
Βαλένθια (Ισπανία)
Λιόν (Γαλλία)
Γάνδη (Βέλγιο)

* Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά ισχύει το νέο σύστημα ταξινόμησης των ομάδων, όπου τις οκτώ θέσεις του Α΄ γκρουπ δυναμικότητας καταλαμβάνουν η κάτοχος του τίτλου και οι πρωταθλήτριες των πρώτων επτά χωρών στο ranking της UEFA.

Ομως, επειδή η Μπαρτσελόνα είναι κάτοχος αλλά και πρωταθλήτρια Ισπανίας, ανέβηκε στο Α΄ γκρουπ η πρωταθλήτρια Ολλανδίας! Αν δεν είχε συμβεί αυτή η «καραμπόλα», τότε η Αϊντχόφεν θα ήταν στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, κάτω και από τον Ολυμπιακό.

Επίσης για πρώτη φορά μετέχουν στους ομίλους πέντε ομάδες από την ίδια χώρα (Ισπανία) που θα «μοιραστούν» σε πέντε διαφορετικούς ομίλους αφού ισχύει ο περιορισμός των ομάδων που προέρχονται από την ίδια εθνική ομοσπονδία.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Υπ. Υγείας: Τρέχουν να εκδώσουν υπουργικές αποφάσεις πριν λήξει η θητεία τους...


Ανακοινώθηκε σήμερα ότι συμφωνήθηκε και μονογράφηκε το νέο σχέδιο σύμβασης του ΕΟΠΥΥ και των ιδιωτικών κλινικών που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον Οργανισμό καλύπτοντας τους...ασφαλισμένους

Συνεχίζεται με σπουδή η έκδοση υπουργικών αποφάσεων και η υπογραφή συμβάσεων από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σε μια προσπάθεια να τακτοποιηθούν εκκρεμότητες μηνών στην εκπνοή της θητείας της.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, συμφωνήθηκε και μονογράφηκε το νέο σχέδιο σύμβασης του ΕΟΠΥΥ και των ιδιωτικών κλινικών που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον Οργανισμό καλύπτοντας τους ασφαλισμένους.

Παράλληλα, υπογράφηκε η υπουργική απόφαση που ορίζει το νέο rebate, δηλαδή την κλιμακωτή έκπτωση των φαρμακευτικών εταιριών στον ΕΟΠΥΥ που γίνεται βάσει του τζίρου τους. Το rebate κυμαίνεται από 15% έως 25% και θα υπολογίζεται στην τιμή κάθε φαρμάκου επί των συνολικών τριμηνιαίων πωλήσεών του.
Το rebate διαφοροποιείται, σύμφωνα με την απόφαση, για τα φάρμακα που παράγονται ή συσκευάζονται στην Ελλάδα. Έτσι, τα εγχωρίως παραγόμενα φάρμακα θα έχουν έκπτωση 12% και τα εγχωρίως συσκευαζόμενα 8%.
 
 Τι προβλέπεται με τη νέα σύμβαση

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση των κλινικών με τον ΕΟΠΥΥ είχε λήξει από τον περασμένο Δεκέμβριο και κατά το τρέχον έτος ουσιαστικά η συνεργασία βασιζόταν σε συνεχείς παρατάσεις. Η τελευταία παράταση λήγει στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επισημαίνει ότι «με το νέο σχέδιο δημιουργείται ένα λειτουργικό και επωφελές πλαίσιο για τους ασφαλισμένους συμπολίτες μας».
Το επόμενο βήμα είναι η σύμβαση να επικυρωθεί και να υπογραφεί από τον υπουργό Υγείας, τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τον εκπρόσωπο των ιδιωτικών κλινικών. Σύμφωνα με στελέχη του ΕΟΠΥΥ, εκτιμάται ότι η σύμβαση θα τεθεί σε ισχύ από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τη νέα σύμβαση, διασφαλίζεται ένας εξαιρετικά σημαντικός αριθμός κλινών ΜΕΘ, τουλάχιστον 120, από τις ιδιωτικές κλινικές για τις ανάγκες του ΕΣΥ. Περίπου το 25% των κλινών ΜΕΘ κάθε κλινικής θα εντάσσεται στο Σύστημα Διαχείρισης Αναγκών Διαθέσιμων Κλινών ΜΕΘ-ΜΕΝΝ μέσω ΕΚΑΒ. Πρώτα θα καλύπτονται οι κλίνες ΜΕΘ του ΕΣΥ και στη συνέχεια, κι εφόσον χρειάζεται, θα διακομίζονται ασθενείς και στις ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών. Οι ασθενείς που θα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών δεν θα επιβαρύνονται με παραπάνω  χρεώσεις.

Παρέχεται ακόμη η δυνατότητα νοσηλείας ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στο 25% των κλινών Γ΄ θέσης στις ιδιωτικές κλινικές, χωρίς παραπάνω χρεώσεις. Τέλος, σοβαρές ιατρικές πράξεις που δεν μπορούν να εκτελεστούν με επάρκεια στο ΕΣΥ, όπως εμβολισμοί, ακτινοθεραπείες, και διακαθετηριακές βαλβίδες θα αποζημιώνονται με χωριστό κωδικό και δεν θα συμπεριλαμβάνονται στις άλλες ιατρικές πράξεις ή επεμβάσεις που θα διενεργούνται,  χωρίς να επιβαρύνονται οι ασθενείς με επιπλέον χρεώσεις.

Σημαντική αλλαγή θα φέρει η νέα σύμβαση σε ό,τι αφορά τη διακίνηση μονάδων αίματος από το ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα υγείας. Για πρώτη φορά οι ιδιωτικές κλινικές θα αποζημιώνουν για τη διάθεση και διακίνηση φιαλών αίματος που γίνεται από το ΕΣΥ καθώς μέχρι σήμερα όλο το κόστος το επωμιζόταν το δημόσιο...

protothema

Read more...

Ημέρα Παρασκευή Στις 11 Σεπτεμβρίου ξεκινά η νέα σχολική χρονιά


Στις 11 Σεπτεμβρίου ξεκινά η νέα σχολική χρονιά
Φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία για τους μαθητές. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Δημήτρης Χασάπης, εξετάστηκε το ενδεχόμενο να γινόταν η έναρξη της χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου (Δευτέρα), όμως δεν κατέστη εφικτό, καθώς οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο είναι χρονοβόρες.


Εξάλλου, είχε γίνει πρόταση στο υπουργείο να γίνει η έναρξη της σχολικής χρονιάς μετά τις εκλογές, αλλά και αυτή απορρίφθηκε, καθώς δεν θα μπορούσε να συμπληρωθεί μέχρι τέλος Μαΐου το διδακτικό έτος και, πρακτικά, θα σήμαινε τη μεταφορά του κλεισίματος των σχολείων τον Ιούνιο και την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων τον Ιούλιο.

Πάντως, το άνοιγμα των σχολείων φαίνεται ότι θα βρει το υπουργείο εν μέσω της διαδικασίας της καταγραφής των κενών των εκπαιδευτικών, καθώς δεν υπάρχει ακόμη επίσημη καταμέτρησή τους.

«Έχουμε κάνει μια εκτίμηση που είναι πολύ χαμηλότερη της αρχικής (σ.σ. η αρχική εκτίμηση ήταν της τάξεως των 20.000 κενών). Αυτή τη στιγμή, περιμένουμε την τεκμηριωμένη καταγραφή των αναγκών από τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης» ανέφερε ο κ. Χασάπης, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει κάποια αναφορά στον πιθανό αριθμό των κενών.

Τέλος, όσον αφορά τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το υπουργείο, υπηρεσιακά οι διαδικασίες είναι στο τελευταίο στάδιο, ενώ οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών έχουν προχωρήσει.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου Υπηρεσιακή πρωθυπουργός ορκίζεται η Β.Θάνου - Ποιοι θα γίνουν υπουργοί



Υπηρεσιακή πρωθυπουργός ορκίζεται η Β.Θάνου - Ποιοι θα γίνουν υπουργοί
Η Βασιλική Θάνου γίνεται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Μετά την κατάθεση της τρίτης και τελευταίας διευρευνητικής εντολής, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έκανε τα διερευνητικά τηλεφωνήματα για να διαπιστώσει κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα ανάδειξης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, ώστε να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Αρνητικά απάντησαν στον κ. Παυλόπουλο οι Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ), Πάνος Καμμένος (ΑΝΕΛ), Δημήτρης Κουτσούμπας (ΚΚΕ) και Νίκος Μιχαλολάκος (ΧΑ).

Θετικοί στην πραγματοποίηση συμβουλίου εμφανίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης (ΝΔ), Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΛΑΕ), Σταύρος Θεοδωράκης (Το Ποτάμι) και Φώφη Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ).

Κατά συνέπεια, ο κ. Παυλόπουλος καλεί απόψε (20:00) στο Προεδρικό Μέγαρο την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου προκειμένου εκείνη να ορκιστεί υπηρεσιακή πρωθυπουργός της χώρας.

Σύμφωνα με το Βήμα, η λίστα με τα 16 μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι σχεδόν έτοιμη. Τα ονόματα που έως τώρα ακούγονται είναι:

Υπουργός Εξωτερικών: Πέτρος Μολυβιάτης
Υπουργός Οικονομικών: Γιώργος Χουλιαράκης,
Υπουργός Οικονομίας: Νίκος Χριστοδουλάκης
Υπουργός Εσωτερικών: Αντώνης Μανιτάκης
Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Μιχάλης Σπουρδαλάκης,
Υπουργός Άμυνας ο πτέραρχος ε.α. Ι.Γιάγκος
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αντώνης Μακρυδημήτρης
Υπουργός Παιδείας: Φρόσω Κιάου
Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας: Χρήστος Ζώης
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ροδόλφος Μορώνης.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr για τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας επικρατέστερος φέρεται ο Γιάννης Κυριόπουλος, ομότιμος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας.

Η ορκωμοσία των υπουργών αναμένεται το πρωί της Παρασκευής.
Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...

Αυτή είναι η ομάδα κρούσης του Αλέξη Τσίπρα...


Αυτή είναι η ομάδα κρούσης του Αλέξη Τσίπρα  - MediaΚυβερνητικά και κομματικά στελέχη από την «προεδρική φρουρά», θα απαρτίζουν την ομάδα κρούσης του Αλέξη Τσίπρα στο δρόμο για τις εκλογές.

Επικεφαλής της επικοινωνιακής καμπάνιας αναλαμβάνει ο...
Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτήν θα μετέχουν ακόμη, ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα Πάνος Σκουρλέτης, ο μέχρι πρότινος διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Άγγελος Τσέκερης, ο γνωστός αρθρογράφος (και λογογράφος του Α. Τσίπρα)  Θανάσης Καρτερός, ο ΓΓ ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, η Ράνια Σβίγγου, ο Κώστας Πουλάκης, αλλά και η επί σειρά ετών στενή συνεργάτιδά του Ζωή Χαλιδιά.

Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης.

Την εκπροσώπηση του κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο, αναλαμβάνει σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η απερχόμενη κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Απόντες από αυτήν την εκλογική αναμέτρηση  θα είναι ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος καθώς  επίσης ο Γιάννης Αλμπάνης και ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Χρονόπουλος.

Πηγή: iefimerida.gr

Read more...

13% ΦΠΑ σε όλα τα κρέατα...


Εγκύκλιο για την εφαρμογή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% στα βρώσιμα κρέατα, παραπροϊόντα σφαγίων και παρασκευάσματα κρεάτων εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
 Σύμφωνα με την εγκύκλιο σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% υπόκεινται πλέον όλα ανεξαιρέτως τα κρέατα, καθώς και τα...
παρασκευάσματα κρεάτων, τα οποία είναι κατάλληλα για τη διατροφή του ανθρώπου.

Ως εκ τούτου, σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% υπάγονται πλέον βρώσιμα, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα, κρέατα βοοειδών και βρώσιμα παραπροϊόντα σφαγίων. Κατά συνέπεια, όσον αφορά τα βρώσιμα κρέατα και παρασκευάσματα κρεάτων, στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% υπάγονται εφεξής οι ακόλουθες κατηγορίες προϊόντων:

Κρέατα από όλα τα είδη ζώων και πτηνών που αναφέρονται στο Κεφάλαιο 2 του Κοινού Δασμολογίου (βοοειδή, χοιροειδή, αιγοειδή, από πετεινούς, κότες, γαλοπούλες, πάπιες, χήνες, κουνέλια, λαγούς κ.λ.π), νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα, ανεξαρτήτως του τρόπου που παρουσιάζονται (σε ολόκληρα ή μισά σφάγια, σε τεμάχια, με ή χωρίς εντόσθια, με ή χωρίς κόκαλα, κλπ.).
Κιμάς από κάθε είδους κρέας ή ανάμιξη κρεάτων.
Παραπροϊόντα σφαγίων, βρώσιμα, από όλα τα είδη κρέατος (π.χ. συκώτι).
Κρέατα και παραπροϊόντα σφαγίων αλατισμένα ή σε άρμη, αποξεραμένα ή καπνιστά.
Λουκάνικα, σαλάμια και παρόμοια προϊόντα (αλλαντικά) από κρέας, παραπροϊόντα σφαγίων ή αίμα, και παρασκευάσματα διατροφής με βάση τα προϊόντα αυτά.
Κάθε είδους παρασκευάσματα και κονσέρβες κρεάτων, παραπροϊόντων σφαγίων ή αίματος, στα οποία περιλαμβάνονται τα παρασκευάσματα που προέρχονται από την ανάμειξη κάθε είδους κρεάτων.
Παρασκευάσματα κρέατος, μειγμάτων διαφορετικών ειδών κρέατος και παραπροϊόντων σφαγίων, με την προσθήκη διαφόρων άλλων προϊόντων ή συστατικών (π.χ. λαχανικά, αρωματικές ουσίες, λάδι, μπαχαρικά κλπ.) εφόσον δεν αλλοιώνεται ο ουσιώδης χαρακτήρας τους ως κρέας ή παρασκεύασμα κρέατος.
Εκχυλίσματα και χυμοί κρέατος.
Αλεύρια και σκόνες κρεάτων ή παραπροϊόντων σφαγίων.
Λαρδί χωρίς τα κρεάτινα μέρη, χοιρινό λίπος και λίπος πουλερικών.
Ειδικότερα στην εγκύκλιο διευκρινίζεται πως για όλα τα προαναφερόμενα προϊόντα κρέατος, απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή τους στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% είναι να θεωρούνται βρώσιμα, δηλαδή να είναι κατάλληλα για τη διατροφή του ανθρώπου.

Σε αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή τα προϊόντα αυτά είναι ακατάλληλα για την ανθρώπινη διατροφή, βαρύνονται με συντελεστή ΦΠΑ 23%. Όλα τα ζωντανά ζώα εξακολουθούν και υπάγονται σε κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%.

Τέλος, σημειώνεται πως ψάρια καθώς και καλαμάρια, σουπιές και χταπόδια εξακολουθούν και υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%, ωστόσο τα παρασκευάσματα ψαριών και λοιπών υδροβίων εξακολουθούν να υπάγονται σε κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%.

Read more...

Συγκέντρωση του ΚΚΕ και ομιλία Κουτσούμπα σήμερα στο Σύνταγμα...



Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, στο Σύνταγμα, σήμερα Πέμπτη 27 Αυγούστου στις...
20:00.  
Κεντρικό σύνθημα: «ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΚΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ».

Read more...

Στις 19:00 ορκίζεται η Βασιλική Θάνου...


 Τα ονόματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης...
Ο Προκόπης Παυλόπουλος σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα θα επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα τους ανακοινώσει ότι από τον κύκλο των διερευνητικών εντολών δεν προέκυψε σχηματισμός κυβέρνησης και...
θα τους καλέσει σε σύσκεψη στο γραφείο του. 

Στην περίπτωση που στις τηλεφωνικές επικοινωνίες διαπιστωθεί ότι δεν θα προσέλθουν όλοι (έχουν αρνηθεί οι Α. Τσίπρας, Π. Καμμένος και Δ. Κουτσούμπας) τότε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν θα πραγματοποιηθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ορίσει υπηρεσιακή Πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση. 


Η ορκωμοσία της Βασιλικής Θάνου θα γίνει στις 7 το απόγευμα. Αύριο θα ορκιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση και στις 8 το βράδυ της Παρασκευής θα θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της βουλής. 


Τα ονόματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης 


Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες υπουργός Οικονομικών θα αναλάβει ο Γιώργος Χουλιαράκης που συμμετείχε και στη διαπραγματευτική ομάδα, ενώ υπουργός Εξωτερικών θα είναι πιθανότατα ο Πέτρος Μολυβιάτης. Κυβερνητικός εκπρόσωπος σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ο Ροδόλφος Μορώνης και ο υπουργός Άμυνας πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ιωάννης Γιάγκος. 


Ο Αντώνης Μανιτάκης θα αναλάβει υπουργός Εσωτερικών ενώ πληροφορίες θέλουν τον Αντώνη Ρουπακιώτη να είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας. Αμφότεροι συμμετείχαν στην τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ). 


Ο Νίκος Χριστοδουλάκης συζητείται για υπουργός Ανάπτυξης στη θέση του Γ. Σταθάκη και ο Αντώνης Μακρυδημήτρης για υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης η Φρόσω Κιάου θα αναλάβει το υπουργείο Παιδεία και η Άλκιστη Πρωτοψάλτη θα είναι η υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού 


real.gr

Read more...

Νικολούδης: Θα γίνει έλεγχος σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ... για το ενδεχόμενο διατήρησης off shore... Απάντηση σε ηλεκτρονικά δημοσιεύματα και τον τρόπο με τον οποίο διατυπώνουν 18 βουλευτές της ΝΔ ερώτηση, αναφορικά με το ενδεχόμενο διατήρησης off shore εταιρείας από μέλος της κυβέρνησης, δίνει ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης. Ο Νικολούδης ενημερώνει ότι... έχει ζητηθεί έλεγχος, με σχετικό αίτημα στο αποκλειστικά αρμόδιο όργανο ελέγχου, όχι απλώς ενός μέλους της κυβέρνησης, αλλά όλων των μελών της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο διατήρησης off shore. Αναφέρει επίσης, για το ενδεχόμενο αναλήψεων κατά παράβαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στους περιορισμούς κίνησης κεφαλαίων, ότι ζητήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος να προβεί σε σχετικούς ελέγχους. Όπως ειδικότερα επισημαίνεται από το Γραφείο του υπουργού Επικρατείας, «σε διάφορες ιστοσελίδες (sites) του διαδικτύου είδαμε σήμερα (27/8/2015) να δημοσιεύεται κείμενο το οποίο υπογράφεται από 18 «γαλάζιους» βουλευτές. Το κείμενο αυτό (όπως τουλάχιστον δημοσιεύεται) έχει τίτλο: «ΗΘΙΚΗ Τσίπρα - Καμμένου: Ο ΣΥΡΙΖΑίος Νικολούδης καλύπτει offshore του ψεκασμένου Χαϊκάλη;;;».Περαιτέρω στο κείμενο γίνεται αναφορά σε όσα διαλαμβάνονται στην υπ' αρίθμ. 4600/26-8-2015 ερώτηση 18 βουλευτών της ΝΔ και εμμέσως σε προηγούμενες ερωτήσεις βουλευτών του ιδίου κόμματος (τις υπ' αρίθμ. 4212/28-7-2015, 4097/22-7-2015 και 4447/6-8-2015 προς τον Υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς). Στην προαναφερθείσα ερώτηση υπ' αριθμ. 4600/26-8-2015 γίνεται «κοινοποίηση» στον υφυπουργό για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παύλο Χαϊκάλη». «Για τα οπωσδήποτε αυθαίρετα συμπεράσματα που διατυπώνονται στην παραπάνω ερώτηση και πολύ περισσότερο για τις κρίσεις ή επικρίσεις των ερωτώντων βουλευτών δεν προτιθέμεθα να διατυπώσουμε κανένα σχόλιο και τούτο επειδή έχουμε πραγματικό σεβασμό στο δικαίωμα των βουλευτών να διατυπώνουν ελεύθερα τη γνώμη τους», αναφέρει το Γραφείο του υπουργού Επικρατείας και σημειώνει: «η υπεράσπιση όμως της αλήθειας είναι επιβεβλημένο καθήκον το οποίο δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε». Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: 1. Με την υπ' αρίθμ. 4097/22-7-2015 ερώτηση α. τέθηκαν διάφορα ζητήματα τα οποία οι ίδιοι οι ερωτώντες βουλευτές χαρακτήριζαν ως ζητήματα ηθικής φύσεως και τήρησης της δεοντολογίας. β. Υπήρχε ερώτημα για το αν υπάρχει μέλος της κυβέρνησης «που διατηρεί off shore εταιρεία» Στην παραπάνω ερώτηση υπήρξε σαφής απάντηση μας με το υπ' αρίθμ. 503/4-8-2015 έγγραφο μας προς τη Βουλή των Ελλήνων με το οποίο απαντήσαμε: α. ότι ο Υπουργός Επικρατείας δεν έχει την κατά νόμο αρμοδιότητα να ελέγχει ζητήματα «ηθικής φύσεως» των βουλευτών, διότι ο νόμος δεν του αναγνωρίζει ρόλο τιμητή («κήνσορα») β. αντίθετα για το ζήτημα, το πράγματι ελεγκτέο, σχετικά με το αν μέλος της κυβέρνησης «διατηρεί off shore εταιρία» απαντήσαμε άμεσα, νόμιμα και όχι με λόγια αλλά με πράξεις, αφού στείλαμε αίτημα στο αποκλειστικά αρμόδιο όργανο ελέγχου μιας τέτοιας συμπεριφοράς και μάλιστα ελέγχου, όχι απλώς ενός συγκεκριμένου μέλους (που έτσι κι αλλιώς δεν προσδιοριζόταν), αλλά όλων των μελών της κυβέρνησης. «Ας αναρωτηθούν όλοι πότε στο παρελθόν έχει υποβληθεί παρόμοιο αίτημα με το οποίο Υπουργός να ζητάει τον έλεγχο όλων των μελών της Κυβέρνησης, του εαυτού του συμπεριλαμβανομένου», αναφέρει το γραφείο του υπουργού Επικρατείας και τονίζει: «Από το σημείο αυτό και μετά είναι τουλάχιστον παράλογο να ζητάει κανείς εξηγήσεις από τον Υπουργό Επικρατείας, για το αν αργεί ή όχι ο έλεγχος εκ μέρους της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής. Όλοι γνωρίζουν και οφείλουν να γνωρίζουν ότι η Βουλή ελέγχει τους Υπουργούς και όχι το αντίθετο». Για το ζήτημα που αφορά το ενδεχόμενο αναλήψεων από τραπεζικούς λογαριασμούς κατά παράβαση της παραγράφου 6 της από 28-6-2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, από τον κ. Νικολούδη γίνεται γνωστό ότι με τις απαντήσεις που έχει διαβιβάσει στη Βουλή έχει γίνει γνωστό ότι ζητήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος να προβεί στους σχετικούς ελέγχους αναφορικά και πάλι όχι με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά με οποιοδήποτε πρόσωπο. Βεβαίως ο έλεγχος αφορά μόνο το διάστημα ισχύος της παραπάνω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και τυχόν αίτημα μας για έλεγχο πριν από το χρόνο ισχύος δεν θα είχε νομικό έρεισμα, επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας και προσθέτει: «Απάντηση μας στις υπ' αρίθμ. 4447/6-8-2015 και 4600/26-8-2015 ερωτήσεις ασφαλώς και δεν έχει δοθεί αφού δεν έχει συμπληρωθεί η προς τούτο νόμιμη προθεσμία και μάλιστα η δεύτερη δεν μας έχει ακόμα επισήμως διαβιβαστεί από τη Βουλή. Ποιο σκοπό εξυπηρετεί η υποβολή της στις 26-8-2015 εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό. Εμείς δεν θα το σχολιάσουμε». «Με πραγματική λύπη και μόνο επειδή υποχρεωνόμαστε σε αυτό, δίνουμε απάντηση στα σχόλια που αφορούν προσωπικά τον Υπουργό Επικρατείας», αναφέρει το Γραφείο του υπουργού και υπογραμμίζει: «πρώτον, είμαστε δυστυχώς ή ευτυχώς μικρός τόπος, ώστε όλοι να γνωρίζουν όλους και συγκεκριμένα να γνωρίζουν, ποιος λέει την αλήθεια και ποιος απλώς διαστρέφει την αλήθεια. Δεύτερον, ο Υπουργός Επικρατείας, Παναγιώτης Ε. Νικολούδης δεν είναι ΣΥΡΙΖΑίος γιατί απλούστατα δεν έχει την τιμή να είναι ΣΥΡΙΖΑίος. Πάντοτε στηρίζει και υποστηρίζει τους έντιμους, τη νομιμότητα και την αλήθεια». Επισημαίνεται ότι σε ερώτηση της 26/8 των βουλευτών της ΝΔ γίνεται αναφορά σε όνομα συγκεκριμένου Υπουργού (κ. Π. Χαϊκάλη) και δίνονται στοιχεία συγκεκριμένης off shore εταιρείας. «Το ερώτημα που ανακύπτει από μόνο του είναι: αν οι ερωτώντες βουλευτές τα γνώριζαν, γιατί δεν τα ανέφεραν στις προηγούμενες ερωτήσεις τους, ώστε να ζητηθεί συγκεκριμένα ο έλεγχος και να έχουν οι ερωτήσεις ουσιαστικό περιεχόμενο; Αν πάλι δεν γνώριζαν τίποτα, θεωρούν ότι είναι αυτός υπεύθυνος τρόπος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου;», αναφέρεται από το γραφείο του κ. Νικολούδη. Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Ορίστηκε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός...

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, υπηρεσιακή πρωθυπουργός σε περίπτωση πρόωρων εκλογώνΟλοκληρώθηκαν τα τηλεφωνήματα Παυλόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς. Δείτε την υπηρεσιακή κυβέρνηση... Περίπου στις 16:30 το απόγευμα της Πέμπτης και έπειτα από σχεδόν δύο ώρες τηλεφωνικών συνεννοήσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ολοκλήρωσε τον κύκλο των συνεννοήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος και ο Δημήτρης Κουτσούμπας αρνήθηκαν να... παραστούν σε ενδεχόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διαπιστώνοντας την αδυναμία σύγκλησης του Συμβουλίου, ο κ. Παυλόπουλος προχώρησε τις διαβουλεύσεις με βάση την απόφαση να οριστεί υπηρεσιακή πρωθυπουργός η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. Η κυρία Θάνου αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός απόψε το βράδυ, αφού λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εντολή να προχωρήσει στον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης. Εις ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα υπουργεία της νέας κυβέρνησης: Σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργός Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα είναι ο Πέτρος Μολυβιάτης, στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος έχει διατελέσει δύο φορές ΥΠΕΞ της Ελλάδας. Υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να οριστεί ο Αντώνης Μανιτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Μακρυδημήτρης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι η υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού θα είναι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Ωστόσο, η πιο βασική τοποθέτηση θα είναι αυτή του υπουργού Οικονομικών, μια θέση την οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει ο Γιώργος Χουλιαράκης, ένας από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής κυβέρνησης κατά τις διαβουλεύσεις με τους δανειστές τους τελευταίους μήνες. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα ορκιστεί το πρωί της Παρασκευής. Διαβάστε την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, σήμερα Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015 και ώρα 16:30: Μετά το πέρας της διαδικασίας των κατά το Σύνταγμα διερευνητικών εντολών –η πρώτη παρασχέθηκε στον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του «ΣΥΡΙΖΑ» κ. Αλέξη Τσίπρα, την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015, αμέσως μετά την παραίτησή του και επιστράφηκε επίσης αμέσως, και με δημόσια δήλωσή του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, η δεύτερη παρασχέθηκε στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της «Νέας Δημοκρατίας» κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015 και αξιοποιήθηκε πλήρως και η τρίτη στον Πρόεδρο της «Λαϊκής Ενότητας» κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015 και επίσης αξιοποιήθηκε πλήρως- οι οποίες δεν τελεσφόρησαν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος προχώρησε, κατά δέσμια αρμοδιότητα, στην διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, κατά τις οποίες: «… ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών …». Προς τούτο, από τις 14:45 της Πέμπτης 27ης Αυγούστου 2015, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε διαδοχικώς τηλεφωνική επικοινωνία –όπως άλλωστε ισχύει κατά την κοινοβουλευτική μας πρακτική προκειμένου περί σύγκλησης σύσκεψης των Αρχηγών των Πολιτικών Κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- με όλους τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων, κατά την κοινοβουλευτική τους δύναμη, στους οποίους πρότεινε την εντός της ημέρας σύγκληση σύσκεψης, υπό την προεδρία του, προκειμένου να γίνει ύστατη προσπάθεια σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής ή, εφόσον τούτο δεν καταστεί δυνατόν, προσπάθεια σχηματισμού Κυβέρνησης από όλα τα Πολιτικά Κόμματα της Βουλής για την διενέργεια εκλογών. Κατά τις ως άνω τηλεφωνικές επικοινωνίες ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του «ΣΥΡΙΖΑ» κ. Αλέξης Τσίπρας απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας ότι, όπως είχε ήδη καταστήσει σαφές και με τις δηλώσεις του κατά την ημέρα της υποβολής της παραίτησής του (20.8.2015), η κατά τ’ ανωτέρω σύσκεψη, και ως προς τις δύο εκδοχές της, δεν έχει νόημα και ότι δεν πρόκειται, κατά συνέπεια, να προσέλθει σ’ αυτήν. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της «Νέας Δημοκρατίας» κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης απάντησε θετικά και δήλωσε ότι θα προσέλθει και θα μετάσχει στην σύσκεψη. Ο Πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας» κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης απάντησε θετικά και δήλωσε ότι θα προσέλθει και θα μετάσχει στην σύσκεψη. Ο Γενικός Γραμματέας του «Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή» κ. Νικόλαος Μιχαλολιάκος απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας ότι η κατά τ’ ανωτέρω σύσκεψη, και ως προς τις δύο εκδοχές της, δεν έχει νόημα και ότι δεν πρόκειται να προσέλθει σ’ αυτήν. Ο επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι» κ. Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε θετικά και δήλωσε ότι θα προσέλθει και θα μετάσχει στην σύσκεψη. Ο Γενικός Γραμματέας του «Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας» κ. Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας ότι, όπως και δημοσίως είχε καταστήσει σαφές επανειλημμένως, η κατά τ’ ανωτέρω σύσκεψη, και ως προς τις δύο εκδοχές της, δεν έχει νόημα και ότι δεν πρόκειται να προσέλθει σ’ αυτήν. Ο Πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Παναγιώτης Καμμένος απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας ότι, όπως και δημοσίως είχε καταστήσει σαφές επανειλημμένως, η κατά τ’ ανωτέρω σύσκεψη, και ως προς τις δύο εκδοχές της, δεν έχει νόημα και ότι δεν πρόκειται να προσέλθει σ’ αυτήν. Η Πρόεδρος του «Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος» κα Φώφη Γεννηματά απάντησε θετικά και δήλωσε ότι θα προσέλθει και θα μετάσχει στην σύσκεψη. Κατ’ ακολουθία της υπό τις ανωτέρω συνθήκες άρνησης του Πρωθυπουργού και Προέδρου του «ΣΥΡΙΖΑ» κ. Αλέξη Τσίπρα, του Γενικού Γραμματέα του «Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή» κ. Νικολάου Μιχαλολιάκου, του Γενικού Γραμματέα του «Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας» κ. Δημήτρη Κουτσούμπα και του Προέδρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Παναγιώτη Καμμένου να δεχθούν την σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας και να προσέλθουν στην σύσκεψη αυτή, η σύγκλησή της, κατά το γράμμα και το πνεύμα των προμνημονευόμενων διατάξεων του άρθρου 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος και την, ως σήμερα, διαμορφωμένη κοινοβουλευτική πρακτική, κατέστη άνευ αντικειμένου και απέτυχε, και ως προς τις δύο εκδοχές της, όπως περιγράφηκαν προηγουμένως. Κατά τούτο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποχρεούται, κατά δέσμια αρμοδιότητα, να προχωρήσει αμέσως στην διαδικασία εφαρμογής των λοιπών διατάξεων του άρθρου 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, κατά τις οποίες: «…και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές». Με δεδομένο το γεγονός ότι, μετά την λήξη της θητείας των Προέδρων των ως άνω τριών Ανώτατων Δικαστηρίων, μόνον η θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου έχει πληρωθεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά δέσμια αρμοδιότητα, υποχρεούται ν’ αναθέσει την εντολή, για τον σχηματισμό Κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής προκειμένου να διενεργήσει εκλογές, στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κα Βασιλική Θάνου. Τούτο ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς την κα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, της οποίας η ορκωμοσία ως Πρωθυπουργού θα γίνει σήμερα Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 και ώρα 20:00. Ενώ η ορκωμοσία της υπ’ αυτήν Κυβέρνησης θα γίνει την Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015, σε ώρα που θα καθορισθεί ύστερα από συνεννόηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και της νέας Πρωθυπουργού. Ποια είναι η Βασιλική Θάνου Να σημειωθεί ότι η κ. Θάνου εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Απρίλιο του 1975 και είναι η δικαστής που υποστήριξε ότι το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό και μη νόμιμο, η οποία και είχε παραπέμψει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.Η κ. Θάνου, ανέλαβε την προεδρία του Αρείου Πάγου την 1η Ιουλίου, μετά τη λήξη της θητείας του προκατόχου της Αθανάσιου Κουτρουμάνου λόγω συνταξιοδότησης. Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της ως Προέδρου του Αρείου Πάγου η κυρία Θάνου ήταν αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Είναι πρόεδρος του Εκλογοδικείου, καθώς είναι η αρχαιότερη εκ των τριών αντιπροέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας. Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1950, είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Εντάχθηκε στο Δικαστικό Σώμα το 1975 και προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών, το 1992, σε εφέτη το 1996 και σε Πρόεδρο Εφετών το 2005. protothema.gr Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Πρόγραμμα δράσεων Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στις 5 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της ΔΕΘ


Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στις 5 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της ΔΕΘ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Το πρόγραμμα δράσης εν όψει της ΔΕΘ έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ με το συλλαλητήριο στις 5 Σεπτεμβρίου να αποτελεί την αιχμή του δόρατος των κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα στις 5 Σεπτεμβρίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια θα γίνει πορεία διαμαρτυρίας,

Οι εκδηλώσεις της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσουν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου με σύσκεψη και συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όλων των Εργατικών Κέντρων Μακεδονίας-Θράκης.

Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών και συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης για το πλαίσιο των διεκδικήσεων της ΓΣΕΕ, ενώ από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ θα παρουσιαστεί η ετήσια έκθεση για την ελληνική οικονομία.

Στο συλλαλητήριο της 5ης Σεπτεμβρίου θα απαιτηθεί αποκατάσταση των αδικιών των μνημονίων, ενώ γίνεται κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να συμμετέχουν σε αυτό.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σφοδρή επίθεση στον Αλ.Τσίπρα Mεϊμαράκης: Ξεκινάμε νέα πορεία στον λαό με όπλο την αλήθεια


Mεϊμαράκης: Ξεκινάμε νέα πορεία στον λαό με όπλο την αλήθεια
O πρόεδρος της ΝΔ στη διάρκεια της ομιλίας του   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στην πρώτη γραμμή της μάχης όλοι οι εκλεγμένοι βουλευτές, γιατί αυτούς εμπιστεύθηκαν οι πολίτες, δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

«Ο πρωθυπουργός αιφνιδίασε με τις εκλογές τους συντρόφους του, αιφνιδίασε τον συγκυβερνώντα του που τον βρήκε μεσοπέλαγα, αλλά δεν αιφνιδίασε εμάς» συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι οι συνδυασμοί της ΝΔ είναι έτοιμοι κατά 80% και μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές θα είναι έτοιμο και το πρώτο προεκλογικό σποτ της ΝΔ με σύνθημα «ξεκινάμε».

Μάλιστα, προανήγγειλε συγκέντρωση την ερχόμενη Τρίτη στη Ρηγίλλης, εκεί από όπου ιστορικά ξεκίνησε η Νέα Δημοκρατία.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζήτησε τουλάχιστον δύο ντιμπέιτ: ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ένα οι δύο τους. «Με όποιους όρους θέλει, όποια ώρα θέλει» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε πώς σε 7 μήνες η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου γύρισε τη χώρα πίσω και κάλεσε τους βουλευτές του κόμματός του να μην σταματούν να εξηγούν στους πολίτες ότι «εκείνοι θα πληρώσουν το λογαριασμό».

Στο βασικό ερώτημα τι θα πράξει η ΝΔ την επόμενη μέρα των εκλογών, εάν ο ελληνικός λαός της δώσει την πρωτιά, ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε, σε αντίθεση με ότι είχε πει στη συνέντευξή του την περασμένη Πέμπτη, ότι υπάρχει πρόταση του κόμματος, η οποία επικαιροποιείται και θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ.

«Ο Τσίπρας ήταν μικρός και λίγος γιατί έσκαβε το λάκκο μας όταν του δίναμε στήριξη» τόνισε και άφησε πολλές αιχμές για τον απερχόμενο πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον ουσιαστικά, ψεύτη, αφελή και αλαζόνα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που έφτιαξε κατά τον ίδιο ένα «ροζ συννεφάκι», έφερε τη χώρα στο χάος με το δικό του μνημόνιο, μαζί με τους ΑΝΕΛ και υποστήριξε πως το νέο πρόγραμμα είναι το χειρότερο όλων.

«Ποτέ άλλοτε ένας πρωθυπουργός δεν κατάφερε τόσο μεγάλο κακό σε τόσο μικρό χρόνο. Αν υπήρχε βραβείο Γκίνες θα το είχε σαρώσει» συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, όπου και χειροκροτήθηκε πολλές φορές από τους βουλευτές της ΝΔ, διερωτήθηκε γιατί ο κ. Τσίπρας δεν πήγε σε εκλογές πριν από το μνημόνιο, ενώ είπε πως πρέπει να γίνει αναζήτηση για το τι συνέβη στην πορεία της διαπραγμάτευσης

«Δεν είμαι δήθεν, όπως είναι αυτός. Θα λέω την αλήθεια με το δικό μου ύφος», ενώ διερωτήθηκε εάν υπάρχουν Έλληνες πολίτες που τον εμπιστεύονται. «Δυστυχώς η κυβέρνηση αυτή έκοψε τα πόδια της χώρας την ώρα που ήταν έτοιμη να περπατήσει».

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νίκη της ΝΔ, λέγοντας ότι «θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και θα κερδίσουμε» και συμπλήρωσε:

«Ξεκινάμε τον αγώνα για να γυρίσουμε σελίδα στη χώρα. Δεν έχουμε περιθώρια να μην κερδίσουμε τη μάχη» υπογράμμισε και στα πλαίσια της επιχείρησης πολιτικού επαναπατρισμού των παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ που την εγκατέλειψαν τις προηγούμενες εκλογές.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε την ανάγκη η χώρα να αποκτήσει πολιτική σταθερότητα και επανάκτηση της εμπιστοσύνης που έχασε και αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, ώστε να έχει την πρωτοβουλία των εξελίξεων.

Aναρωτήθηκε στη συνέχεια γιατί η ΝΔ θεωρείται από τον πρωθυπουργό ως το παλιό στο πολιτικό σύστημα: «και ποιοι είναι το νέο; Ο κρατισμός και η ύφεση; Τα capital controls στις τράπεζες; H ανευθυνότητα που επέδειξαν τόσους μήνες, τα ψέματα που είπαν προεκλογικά και μετεκλογικά;».

«Στόχος είναι να βγούμε από το νέο κύκλο ύφεσης και να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας με νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας. Σκοπός μας είναι ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο που να αξιοποιεί την γεωπολιτική θέση της χώρας. Χρειάζονται για αυτό μεγάλες μεταρρυθμίσεις με πρώτη την αναδιάρθρωση του κράτους» ανέφερε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Προτεραιότητά μας είναι να φτιάξουμε ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, να στηρίξουμε την ανταγωνιστικότητα και δέσμευσή μας είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών που θα ξεκινήσει μόλις σταθεροποιηθεί η οικονομία» συνέχισε.

«Η ΝΔ ήταν είναι και θα είναι η παράταξη των μεγάλων επιλογών, εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην ΕΕ και το ευρωπαϊκό χαρτί δεν το χαρίζουμε σε κανέναν. Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Η ΝΔ βάζει την σύγχρονη ευρωπαϊκή δεξιά, ακολουθεί τον μεσαίο δρόμο που απορρίπτει τα άκρα και συναντιέται με άλλες δυνάμεις και παλεύει για όλους τους Έλληνες» κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...