Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Από το ηλεκτρονικό σύστημα Αυτόματα θα υπολογίζονται οι δικαιούχοι απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ


Αυτόματα θα υπολογίζονται οι δικαιούχοι απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αυτόματα, από το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών, θα προσδιορίζονται οι φορολογούμενοι που απαλλάσσονται, μερικώς ή ολικώς, από τον ΕΝΦΙΑ. Δεν θα απαιτείται, δηλαδή, η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών από τους δικαιούχους.

Αυτό διευκρίνιζαν παράγοντες του υπουργείου, επισημαίνοντας ότι ο αυτόματος προσδιορισμός θα ισχύει για τη συντριπτική πλειονότητα των δικαιούχων των απαλλαγών, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως, πχ στις περιπτώσεις δεσμευμένων ακινήτων.

Σημειώνεται ότι απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ προβλέπονται για οικονομικά ασθενείς πολίτες, τρίτεκνους, πολύτεκνους και ανάπηρους με πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Τα μόνα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη για τη χορήγηση των απαλλαγών, θα είναι το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος- το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα συγκεκριμένα εισοδηματικά όρια που έχουν τεθεί- και το άθροισμα των τετραγωνικών μέτρων των κτισμάτων, που δεν πρέπει να ξεπερνά το προβλεπόμενο όριο των 150 τμ.

Τα δεδομένα αυτά, όπως ανέφεραν οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, υπάρχουν, ήδη, καταγεγραμμένα στο μηχανογραφικό σύστημα του υπουργείου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Δεξιά στροφή του Ολάντ Ο Εμανουέλ Μακρόν νέος υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας


Ο Εμανουέλ Μακρόν νέος υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας
Ο Φρανσουά Ολάντ με τον νέο υπουργό Οικονομίας   (Φωτογραφία:  Reuters )

Παρίσι, Γαλλία
Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος διετέλεσε σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης σε θέματα Οικονομίας, ανέλαβε το υπουργείο Οικονομίας.

Ο Μακρόν, πρώην τραπεζικός, είχε παραιτηθεί από τη θέση του οικονομικού συμβούλου του Ολάντ τον Ιούνιο. Στο παρελθόν είχε χαρακτηριστεί ως το «αυτί» των Γάλλων επιχειρηματιών στο προεδρικό μέγαρο.

Ο 37χρονος Μακρόν ακολουθούσε πιο φιλελεύθερη γραμμή και δεν είναι μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Στο νέο υπουργικό σχήμα συμμετέχουν άτομα που έχουν δείξει την αφοσίωσή τους στον Φρανσουά Ολάντ, όπως ο Μακρόν ή η υπουργός Παιδείας Ναζά Βαλό Μπλεκασέμ.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η νέα κυβέρνηση φέρει το στίγμα του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, κάνοντας φανερή την φιλελεύθερη στροφή του Ολάντ στις λογικές Μέρκελ.

Ο ίδιος ο Ολάντ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η νέα κυβέρνηση «θα είναι συνεπής με τις οδηγίες του πρωθυπουργού».

Από το νέο, 16μελές κυβερνητικό σχήμα που παρουσίασε ο Βαλς, μετά τον ανασχηματισμό με αφορμή τις διαφωνίες που εκφράζονταν για την πολιτική λιτότητας που ακολουθούσε το Παρίσι, εκτός του Μοντεμπούρ έχει απομακρυνθεί και ο Μπενουά Αμόν, ο υπουργός Παιδείας και Έρευνας που ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του Κόμματος και είχε στηρίξει τον Μοντεμπούρ στην κριτική που άσκησε στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον τομέα της οικονομίας.

Τον Αμόν διαδέχεται στο υπουργείο η 36χρονη Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ, το «ανερχόμενο αστέρι» του Σοσιαλιστικού Κόμματος που μέχρι σήμερα ήταν υπουργός Γυναικείων Θεμάτων, Νεολαίας και Αθλητισμού.

Δραματικό ήταν το παρασκήνιο του ανασχηματισμού, καθώς ορισμένα στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος αρνήθηκαν για δεύτερη φορά να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, καθώς δεν συμφωνούν με τη στροφή του Ολάντ.

Πολλοί από τους κορυφαίους υπουργούς και στενούς συνεργάτες του Ολάντ διατηρούν τις θέσεις τους και στο νέο σχήμα, όπως ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, η υπουργός Δικαιοσύνης Κριστιάν Τομπιρά και η πρώην σύντροφος του Γάλλου προέδρου, η υπουργός Περιβάλλοντος Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Η Φλερ Πελερέν, η υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου, αναλαμβάνει το υπουργείο Πολιτισμού στη θέση της Ορελί Φιλιπετί που αρνήθηκε να συμμετάσχει στο νέο σχήμα.

Ο ανασχηματισμός ήρθε μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούργκ κατά των πολιτικών λιτότητας που ακολουθεί το Παρίσι.

Η αριστερή πτέρυγα του Σοσιαλιστικού Κόμματος έχει εδώ και μήνες ταχθεί κατά του «συμφώνου υπευθυνότητας» που αποφάσισε ο Φρανσουά Ολάντ και το οποίο προβλέπει εξοικονόμηση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα σε διάστημα τριών ετών και 40 δισεκ. ευρώ για τις επιχειρήσεις.
Με την απομάκρυνση των εκπροσώπων της αριστερής πτέρυγας από την κυβέρνηση ο Ολάντ ρισκάρει και την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία: οι Σοσιαλιστές και οι σύμμαχοί τους του Ριζοσπαστικού κόμματος έχουν σήμερα 307 έδρες στην Εθνοσυνέλευση όπου η απόλυτη πλειοψηφία είναι 289.
Ο Ολάντ εξελέγη με τη στήριξη των Οικολόγων και ενός μέρους της άκρας αριστεράς, αλλά δεν μπορεί πλέον να βασίζεται ούτε στους πρώτους, ούτε στους δεύτερους, που ουσιαστικά έχουν περάσει στην αντιπολίτευση. Οι Οικολόγοι δεν συμμετείχαν ούτε στο απερχόμενο κυβερνητικό σχήμα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τι θα περιλαμβάνει η έκθεση του ιδρύματος Παπανδρέου για την επέτειο του ΠΑΣΟΚ

Τι θα περιλαμβάνει η έκθεση του ιδρύματος Παπανδρέου για την επέτειο του ΠΑΣΟΚ

Από το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης για
την Έκθεση "Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή", η οποία πραγματοποιείται με
αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και 50 χρόνων από την εκλογική νίκη της
Ένωσης Κέντρου, και θα στεγαστεί στο Ζάππειο Μέγαρο (1-7 Σεπτέμβρη),
σημειώνονται τα ακόλουθα:
Στην Έκθεση, ανάμεσα στο πλούσιο ανέκδοτο υλικό από τα αρχεία των
Ιδρυμάτων Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου, που θα καταγράφουν με του
δικό τους ιδιαίτερο τρόπο την πορεία και τους αγώνες του Ελληνικού
λαού για την κατοχύρωση της Δημοκρατίας αλλά και την Αλλαγή της χώρας,
εκτίθενται για πρώτη φορά,
Αυθεντικά χειρόγραφα, ανέκδοτες φωτογραφίες, σημειώσεις, και
αποσπάσματα ομιλιών του Ανδρέα και του Γεωργίου Παπανδρέου,
Προεκλογικά σκίτσα της Ένωσης Κέντρου που αφορούσαν τη σύγκριση μεταξύ
της πολιτικής της ΕΡΕ και του προγράμματος της Ένωσης Κέντρου,
Επιστολές του Ανδρέα προς τον Γεώργιο Παπανδρέου, με τους
προβληματισμούς του για την πορεία της Ένωσης Κέντρου, το 1966,
Χειρόγραφα κείμενα του Ανδρέα Παπανδρέου για το ΠΑΚ,
Αφίσες και φυλλάδια του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ,
Χειρόγραφες σημειώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ,
από την πρώτη περίοδο της Αντιπολίτευσης,
Συγχαρητήρια επιστολή του Παναγιώτη Κανελλόπουλου προς τον Ανδρέα
Παπανδρέου για την ανάληψη της πρωθυπουργίας το 1981, καθώς και
επιστολές από δημιουργούς της Τέχνης (Κούν - Σολωμός),
Χειρόγραφες σημειώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου ως πρωθυπουργού - 1984,
που απευθύνονται προς στελέχη του Κινήματος,
Αποσπάσματα ομιλιών του για την οικονομία, την κοινωνία, την
αποκέντρωση, την ισότητα, την παιδεία, που αναδεικνύουν το έργο των
κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και δηλώσεις του για το δημόσιο χρέος.
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι,
Η είσοδος στην Έκθεση, η οποία θα λειτουργεί κάθε μέρα 10:00 πμ - 1:00
μμ και 5:00 - 7:00 μμ, θα είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες.
Ελεύθερη θα είναι η είσοδος και στα εγκαίνια της Έκθεσης, που θα
πραγματοποιηθούν με ομιλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, την Δευτέρα 1
Σεπτεμβρίου, στις 7:30 μμ.
egiakoumis.gr

Read more...

«Μετωπική» Ξυνίδη με τον Βενιζέλο...


xinides1

Σε μετωπική σύγκρουση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προχωρά λίγο πριν από τα 40ά γεννέθλια του ΠΑΣΟΚ ο πρώην γραμματέας του κόμματος Σωκράτης Ξυνίδης. Σε μία μακροσκελή ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, επικαλείται ...
ακριβώς αυτή την παρελθοντική ιδιότητά του για να δικαιολογήσει την σκληρή παρέμβαση που βάλλει ευθέως κατά του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι «τον Σεπτέμβριο της προ-πτωχευτικής διαδικασίας της χώρας, ελάχιστοι ενδιαφέρονται για τα οργανωτικά ενός συνεδρίου κόμματος με μονοψήφια εκλογική επίδοση, στο οποίο έχουν χρεώσει πολιτικά και τον βομβαρδισμό της Ακρόπολης», όπως λέει.
Αναφερόμενος μάλιστα προσωπικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, σημειώνει με νόημα : «Ας μην το ξεφτιλίσουμε κι άλλο το εορτάζον ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη. Γιατί τα ελάχιστα από όσα έχουν δημοσιοποιηθεί (από στόματος του μοναδικού γνώστη Προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου) μόνο έναν νέο ευτελισμό του τύπου «58» ή «Ελιά» προοιονίζουν». Προβλέπει άλλωστε ότι ενώ «μυρίζουν» εκλογές, ο κ.Βενιζέλος «θα πάει σε δήθεν προγραμματισμένες διαδικασίες συγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης και θα τις κάνει προεκλογικές φιέστες και θα εκβιάσει τους πάντες, υπό το πρίσμα της συμπόρευσης και υποστήριξης της παράταξης ενόψει εκλογών και -κυρίως- της ένταξής και της κατανομής τους στα ψηφοδέλτια». Και με αυτό το σκεπτικό, υποστηρίζει ότι με τόσα ανοικτά ζητήματα για την παράταξη οφείλει είτε να αποφύγει με κάθε θυσία τις εκλογές είτε να αναβάλει τις διαδικασίες για την επαύριο των εκλογών, προτείνοντας ενδεικτικά την ερχόμενη Άνοιξη.
Ακόμα και για τις διαδικασίες, υποστηρίζει ότι θα είναι κατʼ όνομα μόνο ανοικτές και «νόθα αυτό-οργανωτικές», αφού, όπως λέει, «η αυτό-οργάνωση προϋποθέτει πριν τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ», προκειμένου να προσέλθουν όλοι ως ίσος προς ίσον και να εκλέξουν αντιπροσώπους για την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου με αναλογικότητα και αντιπροσωπευτικότητα. Αυτή θα πρέπει και να «ράψει το κουστούμι των διαδικασιών», συνεχίζει και όχι αυτές να οριστούν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Κατά τον κ.Ξυνίδη, οι οργανωτικές επιλογές είναι δύο: είτε να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και να πάει σε Συνέδριο αυτό-οργάνωσης της Δημοκρατικής Παράταξης, είτε να πάει σε συνέδριο ομόσπονδων κομμάτων όπως έκανε με τις διαδικασίες της Ελιάς. «Ενδιάμεση εκδοχή αυτό-οργάνωσης, στην οποία θα συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος σαν Πρόεδρός του, δεν υπάρχει σε καμιά οργανωτική λογική και ορθολογισμό. Υπάρχει μόνον στην φαντασία αυτού που θέλει όπως πάντα και ʽτον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρηʼ», υποστηρίζει, κλιμακώνοντας ακόμα περισσότερο την επίθεσή του στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ακόμα ότι δεν έχει νόημα η διενέργεια Συνεδρίου, αν και εφόσον δεν έχει πλήρως αποσαφηνισθεί τι θα κληθεί αυτό να επεξεργαστεί και να αποφασίσει. «Δεν είναι δυνατόν να πάμε σε Συνέδριο ιδρυτικό παράταξης ευρύτερης από το ΠΑΣΟΚ, εάν πριν το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δεν διατυπώσει με αποφάσεις του : α)την αποτίμηση, με αμεσότητα και ειλικρίνεια, του έργου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ της διετίας 2009-2011, β)την αποτίμηση, με αμεσότητα και ειλικρίνεια, της λειτουργίας των πολιτικών του στελεχών και την υποστήριξη επί της ουσίας του έργου αυτού, γ)την αποτίμηση, με αμεσότητα και ειλικρίνεια, της μέχρι σήμερα λειτουργίας στα πλαίσια της συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, δ)την οριοθέτηση της λήξης της αναγκαιότητας της συγκυβέρνησης αυτής, ε)την σαφή διατύπωση των θεμάτων και των κατευθύνσεων που θα υπηρετήσει η συγκυβέρνηση αυτή για όσο χρόνο διαρκέσει, στ)την επιβεβαίωση της απόλυτης ταύτισης του ΠΑΣΟΚ με τις ιδέες και τη φιλοσοφία του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού χώρου και την ανάγκη να κυβερνηθεί και πάλι η χώρα από την παράταξη απορρίπτοντας το δήθεν νέο δίπολο», λέει, καλώντας ουσιαστικά και εκείνος σε ένα συνέδριο του ίδιου του ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον πριν από εκείνο της Δημοκρατικής Παράταξης.
Αν πάλι η ηγεσία επιλέξει διαφορετικά, τονίζει την ανάγκη να εγγυηθεί ανοικτές διαδικασίες, ζητώντας διαδικασία αυτοοργάνωσης με αυτόβουλη και αυτοπρόσωπη εγγραφή μελών στο νέο φορέα καιεκλογή 50 μελούς Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου με άμεση εκλογή από τα εγγραφέντα μέλη και με αναλογική εκπροσώπηση, που θα καθορίσει τους κανόνες του Συνεδρίου, με βάση τη δημοκρατική συγκρότηση και παράδοση της παράταξης. «Είναι η μόνη διέξοδος στο νέο αδιέξοδο που πάτε να εγκλωβιστείτε», καταλήγει, προαναγγέλλοντας μετά από αυτό την σιωπή του για το επόμενο διάστημα...

Read more...

Έως 28 Φεβρουαρίου 2015 Οριστικά σε έξι δόσεις η καταβολή του ΕΝΦΙΑ


Οριστικά σε έξι δόσεις η καταβολή του ΕΝΦΙΑ
O υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Σε έξι δόσεις θα καταβληθεί ο ΕΝΦΙΑ, όπως αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του Ευ.Βενιζέλου, του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η πρώτη δόση θα καταβληθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015.

Στη διάρκεια της σύσκεψης στο Μαξίμου, το οικονομικό επιτελείο παρουσίασε τα αποτελέσματα της μελέτης των σχετικών με τον ΕΝΦΙΑ θεμάτων και ελήφθησαν οι τελικές αποφάσεις για δεδομένες παρεμβάσεις. Οι νομοθετικές παρεμβάσεις θα κατατεθούν αύριο, Τετάρτη, στη Βουλή για να ψηφιστούν στις επόμενες ημέρες.

Η πρώτη παρέμβαση αφορά στην αλλαγή των τιμών προσδιορισμού της αξίας των οικοπέδων στις περιοχές εντός σχεδίου και εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού ακινήτων, σε πάνω από 400 περιοχές, σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια. Εκεί είχε δημιουργηθεί το μεγάλο πρόβλημα κι' αυτό διορθώνεται πλήρως. Σε όλες αυτές τις περιοχές θα ισχύσουν οι περσινές τιμές προσδιορισμού της αξίας γης, εκτός από εκείνες όπου ο φετινός προσδιορισμός ήταν μικρότερος. Σε κάθε περίπτωση θα ισχύσει ο μικρότερος προσδιορισμός της αξίας γης ανάμεσα στις περσινές και στις φετινές τιμές, ώστε να υπάρξει το μεγαλύτερο όφελος για το φορολογούμενο.

Επίσης θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση, ώστε να απλουστευθούν οι διαδικασίες για να λάβουν τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές φόρου όσοι τις δικαιούνται. Κυριότερες τέτοιες αλλαγές αφορούν στην κατάργηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Ακόμα στις περιπτώσεις αναπηρίας 80% δεν θα χρειάζονται νέες πιστοποιητικά, θα αρκεί όσοι τις δικαιούνται να αποστέλλουν αυτά που ήδη υπάρχουν ηλεκτρονικά στις φορολογικές αρχές.

Ακόμα, θα απλουστευθούν οι διαδικασίες για τις εκπτώσεις φόρου στα διατηρητέα κτίσματα και οι απαλλαγές φόρου από τα δεσμευμένα. Στόχος είναι όσοι δικαιούνται αυτές τις μειώσεις ή τις απαλλαγές, να μπορέσουν να τις πάρουν χωρίς ταλαιπωρία, αλλά και χωρίς καταστρατηγήσεις της νομοθεσίας. Από την άλλη πλευρά, παρά τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή, μετά τις συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με βουλευτές της συγκυβέρνησης, για τη χορήγηση έκπτωσης 25%- 30% από τον ΕΝΦΙΑ στα ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, τελικά ο περιορισμένος χρόνος για τις σχετικές προσαρμογές και το αμφίβολο δημοσιονομικό αποτέλεσμα οδήγησαν σε καθολική αναδίπλωση.

Στην ίδια βάση θα υπάρξουν και κάποιες ακόμα άμεσες διορθώσεις, όπως για παράδειγμα η απαλλαγή ολόκληρης της Κεφαλονιάς από τον ΕΝΦΙΑ για έναν χρόνο, πράγμα που αποτελεί και κυβερνητική δέσμευση μετά τον πρόσφατο σεισμό, αλλά και την απαλλαγή μεμονωμένων ακινήτων περιουσιών που έχουν πλήρως αχρηστευθεί λόγων παλαιότερων σεισμών σε άλλες περιοχές της Ελλάδας (όπως σε περιπτώσεις που έγινε μετεγκατάσταση κατοίκων κλπ.)

Αύριο, Τετάρτη, ο υπουργός των Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης αναμένεται να προβεί σε αναλυτικότερη ενημέρωση όσον αφορά στις τελικές διορθωτικές αποφάσεις για τον ΕΝΦΙΑ.

Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Παρά τη ρύθμιση για έξι δόσεις και τις αγωνιώδεις προσπάθειες να αλλάξει η ατζέντα από τη φορολογική βαρβαρότητα του ΕΝΦΙΑ, οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον ότι θα κληθούν να "πληρώσουν το μάρμαρο" από τα εκκαθαριστικά του, τα οποία, παρά τις εξαγγελίες, δεν είναι σαφές ακόμη πόσο θα μειωθούν» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι η συνολική φορολογική επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ, παρά την αρχική πρόβλεψη για 3,2 δισ., ξεπερνούν κατά εκατοντάδες εκατομμύρια την αρχική πρόβλεψη και είναι μεταξύ 3,5 και 4 δισ.! Η κατάσταση αυτή επιτρέπει βέβαια στην κυβέρνηση να προχωρά ανέξοδα σε μειώσεις των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ, αφού τελικά θα εισπράξει (δήθεν από λάθος!) τα αρχικά προβλεπόμενα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει εντός της ημέρας το συνολικό άθροισμα των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ καθώς και την κατανομή τους ανά νομό. «Κάθε ημέρα καθυστέρησης δημοσιοποίησης των στοιχείων, επιβαρύνει την κυβέρνηση επιπρόσθετα, γιατί, αφού έκανε το έγκλημα, τώρα προσπαθεί να αποκρύψει τα τεκμήρια του» τονίζει.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Μέχρι 28 Αυγούστου οι ενστάσεις Προσωρινοί πίνακες με τους δικαιούχους των παιδικών σταθμών


Προσωρινοί πίνακες με τους δικαιούχους των παιδικών σταθμών
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες με τα ονόματα των δικαιούχων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Τα ονόματα έχουν ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης www.eetaa.gr.

H διαδικασία ενστάσεων θα διαρκέσει έως και την Πεμπτη.

Αφορά μητέρες που έμειναν εκτός προγράμματος και αν κρίνουν ότι αδικήθηκαν μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις, στέλνοντας συμπληρωματικά δικαιολογητικά με στόχο να αυξήσουν τη μοριοδότησή τους.

Οι οριστικοί πίνακες θα ανακοινωθούν από την ΕΕΤΑΑ μέχρι το τέλος του μήνα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Κλείδωσαν» οι αλλαγές Στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο


Στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
Νέο ραντεβού έκλεισαν για το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός και ο Ευάγγελος Βενιζέλος (φωτ. Μ.Μυρίλλας/ SOOC)  

Αθήνα
Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των Γκ.Χαρδούβελη και Χρ.Σταϊκούρα.

Στη συνάντηση αυτή, «κλείδωσαν» όλες οι αλλαγές στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

«Όλα είναι υπό έλεγχο» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μαξίμου, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους.

Το απόγευμα της Τετάρτης θα γίνει νέα συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους υπουργούς που θα μεταβούν στο Παρίσι για τις συνομιλίες με την τρόικα, όπου θα καθοριστεί η στάση που θα κρατήσει η Αθήνα στις διαπραγματεύσεις.

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρέπεμψε στις κυβερνητικές ανακοινώσεις και στην τροπολογία που θα κατατεθεί.

Η κυβέρνηση αποφάσισε πως ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε έξι δόσεις και η σχετική ρύθμιση θα έρθει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι τα γενικότερα θέματα που αφορούν τη φορολογική πολιτική θα τα δει η κυβέρνηση με αφορμή τις συζητήσεις στο Παρίσι και τον σχεδιασμό.

Σχετικά με το εάν η κυβέρνηση, ενόψει της συνάντησης στο Παρίσι, επιμένει στην πολιτική των φοροελαφρύνσεων, απάντησε: «Ό,τι έχουμε πει, ό,τι έχω πει, όπως τα έχουμε πει κατά καιρούς».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...