Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΛΗΞΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ - ΤΡΟΙΚΑΣ...


...ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΡΙΟ...
Χωρίς αποφάσεις ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ προγραμματίστηκε και νέα συνάντηση για το μεσημέρι της Κυριακής...
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε και το θέμα της ΕΡΤ, αλλά, όπως ανέφεραν κύκλοι του υπουργείο Οικονομικών,  στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιάρθρωσης του Δημοσίου.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι κυβέρνηση και τρόικα θέλουν να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς τις αλλαγές στο Δημόσιο, αξιοποιώντας το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην ΕΡΤ και τα νέα δεδομένα μετά την υπογραφή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, που αφορούν σε αλλαγές στο ευρύτερο δημόσιο τομέα

Η σύσκεψη που ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι, έγινε υπό τη σκιά των πολιτικών εξελίξεων που προκαλούν οι χειρισμοί για το μέλλον της ΕΡΤ. Ωστόσο σε αυτήν ενδέχεται να λυθεί και το  «μυστήριο» του νέου φόρου ακινήτων που θα πληρώσουν από το 2014 εκατομμύρια ιδιοκτήτες.

Ταυτόχρoνα η ελληνική πλευρά δίνει μάχη για να αποσπάσει την έγκριση της τρόικας για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% το 13%, έστω και πιλοτικά.  Ενδέχεται πάντως η μείωση να αφορά κυρίως στα τουριστικά πακέτα όπου συμπεριλαμβάνεται και διατροφή και, δευτερευόντως μόνο, στα εστιατόρια και τις ταβέρνες.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν δύο βασικά θέματα:

α) οι εξελίξεις στην ΕΡΤ και τα νέα συστήματα που, "πιλοτικά", εφαρμόζει η κυβέρνηση σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα για μαζικές απολύσεις –όχι επίορκων κατ’ ανάγκη-  νέες προσλήψεις και … επαναπροσλήψεις υπαλλήλων. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν έκρυβαν άλλωστε την απογοήτευσή τους επειδή, όπως έλεγαν, η κυβέρνηση κατέφυγε στη λύση αυτή επειδή "δεν προλάβαινε" έως τέλος Ιουνίου να απολύσει 2.000 ανεπαρκείς και επίορκους από το δημόσιο, που είναι προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση του Ιουνίου. Αντί αυτής της διαδικασίας, επελέγη ο «αιφνίδιος θάνατος» της ΕΡΤ.

β) το «παζάρι» για τους φόρους  ακινήτων. Παρότι τις τελευταίες εβδομάδες στο υπουργείο Οικονομικών γράφουν και ξαναγράφουν κάθε πιθανό ή απίθανο σενάριο, η αρμόδια διακομματική επιτροπή που έχει συσταθεί για τον φόρο ακινήτων ακόμα δεν έχει λάβει τις προτάσεις για να τις εξετάσει και να αποφασίσει τι και πώς θα ισχύσει το 2014. Αντιθέτως η Τρόικα έχει ενημερωθεί ήδη από τη Δευτέρα και ενδέχεται να απαντήσει σήμερα για το ποια σενάρια προκρίνει, ώστε επ’ αυτών να κληθούν να πάρουν θέση –πρωθύστερα όμως- και τα μέλη της διακομματικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, υπουργείο Οικονομικών και Τρόικα  επεξεργάζονται  λύσεις χωρίς αφορολόγητο, στη λογική να πληρώνουν «όλοι έστω και από λίγα», για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων-ΕΦΑ που θα επιβληθεί το 2014.
Στην κυβέρνηση θεωρούν πως με τα λύση να μπει «λουκέτο» στην ΕΡΤ, κέρδισαν χρόνο και απέφυγαν τυχόν έξτρα πίεση για τη λήψη άλλων πρόσθετων μέτρων, λόγω της αδυναμίας που προέκυψε σε αυτό το τρίμηνο για την είσπραξη εσόδων έως 1 δισ. ευρώ από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.
Πηγή : newmoney.gr

Read more...

«Το κλείσιμο της ΕΡΤ θα φέρει πολλά δισ. στην Ελλάδα»

«Το κλείσιμο της ΕΡΤ θα φέρει πολλά δισ. στην Ελλάδα»
Με τον τίτλο «Το κλείσιμο της ΕΡΤ θα φέρει πολλά δισεκατομμύρια στην Ελλάδα» η εφημερίδα Berliner Morgenpost παρατηρεί ότι «και χάρη στο αμφιλεγόμενο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει στην εκταμίευση της επόμενης δόσης. Δύο εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα δήλωσαν ότι η ευρωζώνη έχει δώσει σε επίπεδο τεχνοκρατών πράσινο φως για τη δόση των 3,3 δισ. ευρώ. Το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡT μπορεί να προκάλεσε κυβερνητική κρίση, αποτιμήθηκε ωστόσο θετικά. 'Η απόφαση βοήθησε σε κάθε περίπτωση', δήλωσε ο εκπρόσωπος».

Πηγή: Deutsche Welle
enikos.gr

Read more...

Στις 5.300 ευρώ τα νέα εφάπαξ στο Δημόσιο...


"Ψαλίδι" στα εφάπαξ βάζει η τρόικα από 1η Ιανουαρίου καθώς τελειώνουν τα χρήματα για τη στήριξη του Ταμείου Πρόνοιας.
H
όσων άλλων Ταμείων Πρόνοιας επιχορηγούνται από  τον κρατικό προϋπολογισμό) έρχεται από την 1/1/2014 ενώ επισπεύδεται κατά 1 εξάμηνο (δηλ από τον Ιούνιο - Ιούλιο του '14 και όχι από την 1/1/2015) η περικοπή των επικουρικών συντάξεων που θα υπολογίζονται με βάση τις ετήσιες εισφορές των "εν ενεργεία".
δραστική περικοπή στα εφάπαξ του Δημοσίου (και...

Όπως αναφέρει η εφημερίδα τη διπλή ανατροπή προμηνύει το τελεσίγραφο που παρέδωσε τεχνικό κλιμάκιο της τρόϊκας στη Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας σε συνάντηση η οποία έγινε στο πλαίσιο της παρακολούθησης της πορείας των οικονομικών των Ταμείων.

Σύμφωνα με την Ημερησία οι εκπρόσωποι της τρόϊκας:

- Ανακοίνωσαν ότι στις 31/12/2013 "τελειώνουν" τα χρήματα για τη στήριξη του Ταμείου Πρόνοιας και του κλάδου προνοίας του ΤΑΥΤΕΚΩ και όσα εφάπαξ δεν θα έχουν πληρωθεί έως τότε από την επιχορήγηση του Δημοσίου, στο πλαίσιο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, καθώς και τα νέα εφάπαξ "θα υπολογίζονται με βάση τα έσοδα από τις ετήσιες εισφορές". Με δεδομένο ότι το επόμενο έτος θα παραμένουν απλήρωτα 35.000 εφάπαξ και το Ταμείο Πρόνοιας θα πρέπει να καταβάλλει άλλα 20.000 εφάπαξ σε όσους θα συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2014, το εφάπαξ με βάση τα υπολογιζόμενα έσοδα των 320 εκατ ευρώ από εισφορές θα πέσουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ταμείου, στο συμβολικό ποσό των...5.300 ευρώ από τις 30.000 - 40.000 όπου έχουν φτάσει μετά τις αλεπάλληλες μειώσεις, έως 38,20%.

- Ζήτησαν να μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις νωρίτερα και, κατ΄ αντιστοιχία, με βάση τις καταβαλλόμενες εισφορές των εν ενεργεία, "εφόσον δεν μπορούν να δημιουργηθούν ατομικές μερίδες για το σύνολο του εργασιακού βίου όλων των ασφαλισμένων". Οι μειώσεις (περί το 20% - 30%, σύμφωνα με εκτιμήσεις) δεν θα αφορούν μόνο τους νέους συνταξιοδοτούμενους, αλλά, και τους ήδη συνταξιούχους καθώς τα ποσά των επικουρικών θα πρέπει να επανυπολογιστούν με γνώμονα το "συντελεστή βιωσιμότητας" του κάθε Ταμείου - ΝΠΔΔ.

Read more...

«Ζυμώσεις» για την ελληνική «Ελιά»...


Έντονες διεργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την δημιουργία μιας νέας παράταξης της κεντροαριστεράς στην οποία θα ενταχθούν το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά χωρίς όμως να διαλυθούν.
Το πρότυπο του...
νέου φορέα θα είναι η ιταλική «Ελιά» στην οποία, αν οι συζητήσεις ολοκληρωθούν με επιτυχία, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα συμμετέχουν ως συνιστώσες μαζί με άλλους μικρότερους σχηματισμούς της κεντροαριστεράς αλλά και προσωπικότητες που σήμερα δεν είναι ενταγμένες σε κάποιο κόμμα.
Στις άτυπες διαβουλεύσεις συμμετέχουν βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ τα οποία παραλλήλως με τις μεταξύ τους συζητήσεις προσπαθούν να πείσουν τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη να προχωρήσουν στην ίδρυση της παράταξης της κεντροαριστεράς.
Σήμερα και αύριο Κυριακή έχουν προγραμματιστεί πολλές συζητήσεις και δείπνα στα οποία «κύριο πιάτο» θα είναι η ελληνική «Ελιά».
Οι εμπνευστές του σχεδίου με τους οποίους συνομίλησε το protothema.gr, και οι οποίοι επί του παρόντος θέλουν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους, επικαλούνται μετρήσεις οι οποίες δείχνουν ότι ο νέος σχηματισμός θα συγκεντρώσει περίπου το 15% του εκλογικού σώματος και -με τα σημερινά δεδομένα- θα είναι ο βασικός διεκδικητής για να αναδειχθεί τρίτο κόμμα μετά τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι οργανωτές του σχεδίου δημιουργίας του νέου ενωτικού σχήματος όλων των «συνιστωσών» της ελληνικής κεντροαριστεράς εππισημαίνουν ότι επικεφαλής του νέου σχήματος δεν θα είναι ο κ. Βενιζέλος, ούτε ο κ. Κουβέλης.
Οι δύο βασικοί υποψήφιοι να ηγηθούν της ελληνικής «Ελιάς» είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, οι οποίοι -σύμφωνα με τα πρόσωπα που σχεδιάζουν το νέο φορέα της κεντροαριστεράς- έχουν δώσει δείγματα γραφής της πολιτικής τους σκέψης και κυρίως θεωρούνται πρόσωπα άφθαρτα και χωρίς κομματικές εξαρτήσεις που μπορούν να εμπνεύσουν τους ψηφοφόρους και να σηματοδοτήσουν το πολιτικά νέο.

Τι θα κάνουν Βενιζέλος - Κουβέλης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τις προθέσεις του οποίου έχουν βολιδοσκοπήσει οι εμπνευστές της δημιουργίας της ελληνικής «Ελιάς» φέρεται θετικός στο ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματός του στην ενιαία παράταξη της κεντροαριστεράς. Άλλωστε ο κ. Βενιζέλος έχει απευθύνει πολλές φορές πρόσκληση συμπόρευσης και εκλογικής συνεργασίας στη ΔΗΜΑΡ, παρά το γεγονός ότι ο κ. Κουβέλης έχει τοποθετηθεί αρνητικά.
Με την ίδια λογική, ο κ. Κουβέλης τηρεί αρνητική στάση στο σχέδιο δημιουργίας ενιαίας παράταξης της κεντροαριστεράς και φιλοδοξεί να συνεχίσει την αυτόνομη πορεία της ΔΗΜΑΡ θεωρώντας ότι όσο το ΠΑΣΟΚ αποδυναμώνεται εκείνος ενισχύεται.
Οι βουλευτές που μεθοδεύουν την ίδρυση της «Ελιάς» ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι η ενιαία παράταξη της κεντροαριστεράς θα προχωρήσει ακόμη κι αν ο κ. Κουβέλης επιμείνει να μην συμμετέχει η επίσημη ΔΗΜΑΡ στον ενωτικό φορέα.
Το σχέδιο είναι να συμπορευτούν κάτω από την ομπρέλα της ενωτικής κεντροαριστερής παράταξης όλα τα κόμματα που τοποθετούνται στον πολιτικό χώρο μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
«Εάν πάντως μέσα στις τρεις επόμενες ημέρες οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης δεν απαντήσουν θετικά αποφασίζοντας την επίσημη συμμετοχή των κομμάτων τους στην «Ελιά», ίσως κάποιοι προχωρήσουν στην ανακοίνωση της ενιαίας παράταξης της κεντροαριστεράς», επισημαίνει πρόσωπο που ηγείται των εξελισσόμενων πολιτικών διεργασιών...

protothema.gr

Read more...

«Οι πολίτες θέλουν πολιτική σταθερότητα» «Δεν επιδιώκουμε εκλογές» δηλώνει -με αστερίσκους- ο Ευ.Βενιζέλος


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
«Δεν επιδιώκουμε εκλογές, αλλά συνιστώ σε όποιον τυχόν παίζει με το σενάριο των εκλογών να μην προκαλέσει την αξιοπρέπεια και τα αντανακλαστικά της δημοκρατικής παράταξης» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Mιλώντας στη Real News και σε ερώτηση για την ΕΡΤ σημειώνει: «Οι πολίτες θέλουν πολιτική σταθερότητα, αλλαγές στο κράτος, πρωτίστως σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών και εγγυήσεων.

» Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ, ιστορικά δεν προκάλεσε ποτέ πτώση κυβερνήσεων. Δεν κάνει πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς. Δεν δέχεται όμως τετελεσμένα, εκβιασμούς, πιέσεις, μαθήματα υπευθυνότητας γιατί έχει πληρώσει ακριβά την εθνική του υπευθυνότητα.

»Όποιος, συνεπώς, νομίζει ότι το ΠΑΣΟΚ φοβάται τις εκλογές, κάνει μεγάλο πολιτικό λάθος. Το Σύνταγμα ρυθμίζει αναλυτικά τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε μια Βουλή στην οποία δεν υπάρχει αυτοδύναμη μονοκομματική πλειοψηφία.»

Αναφέρει ακόμη πως «ο κ. Σαμαράς δεν είναι μόνο αρχηγός της ΝΔ, αλλά και πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Έχει, συνεπώς, την πρώτη ευθύνη και το πρώτο ενδιαφέρον να αποκατασταθούν οι όροι λειτουργίας της κυβέρνησης: προγραμματικοί, οργανωτικοί, πολιτικοί».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τα 165 εκατομμύρια περικοπών για τους στρατιωτικούς, η ΕΡΤ και ο Σαμαράς


Το μόνο βέβαιο μήνυμα που έστειλε η απόφαση Σαμαρά για κλείσιμο τηςΕΡΤ είναι ότι ουδείς πλέον μπορεί να θεωρεί οτιδήποτε δεδομένο ,τουλάχιστον σ΄ ότι αφορά στα εργασιακά του θέματα. Και οι στρατιωτικοί είναι από τους πρώτους που πρέπει να ανησυχούν. 
Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είδαν περίπου ...με ανακούφιση την υπόθεση της ΕΡΤ, όχι επειδή είχαν κάποια αγωνία...
για την τύχη της, αλλά επειδή θεωρούν ότι αυτή η πολύ σοβαρή κρίση θα διαρκέσει αρκετές ημέρες και θα τους δώσει την δυνατότητα να “ξεχάσουν” για λίγο την “καυτή πατάτα” που τους έχει στείλει το υπουργείο Οικονομικών: την περικοπή των 165 εκατομμυρίων ευρώ από το κονδύλι μισθοδοσίας! 
Η αποκάλυψη του Onalert έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση εντός Ενόπλων Δυνάμεων και η κυβερνητική σιωπή γι΄ αυτό το θέμα μεγαλώνει την αγωνία των στρατιωτικών .
 
Σε κάποιους μπορεί να δίνει ελπίδες ότι μπορεί να είναι μια ακόμη φήμη αλλά δυστυχώς οι πληροφορίες που υπάρχουν λένε το αντίθετο.
Σύμφωνα με πηγές από το ΥΠΕΘΑ, θα γίνει μεγάλη προσπάθεια ώστε να πειστεί ο πρωθυπουργός για να παρέμβει προσωπικά στο υπουργείο Οικονομικών για να “πάρει πίσω” την απαίτηση αύξησης των περικοπών από 88 σε 165 εκατομμύρια ευρώ. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι μπορεί να το αξιοποιήσει για να...ξανακερδίσει τους “χαμένους” στρατιωτικούς που αισθάνονται απολύτως αδικημένοι. Αυτό βέβαια είναι σκέψη πέραν λογικής αφού και τα 88 εκατομμύρια που έχουν προγραμματίσει να κόψουν προκαλούν εφιάλτες στους στρατιωτικούς εν ενεργεία και απόστρατους.  


Read more...

ΧΑ:Τολμήστε να κάνετε εκλογές!

ΧΑ:Τολμήστε να κάνετε εκλογές!
Το κόμμα της Χρυσής Αυγής εξέδωσε ανακοίνωση, για τα σενάρια των πρόωρων εκλογών.

"Ας τολμήσουν οι τρεις αρχηγίσκοι της συγκυβέρνησης να κάνουν εκλογές. Γνωρίζουν πως η Χρυσή Αυγή θα λάβει ποσοστό πολύ υψηλότερο από το 15% που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις και θα είναι πλέον πανίσχυρη. Την ίδια ώρα ΝΔ και Σύριζα παραπαίουν, τα δεκανίκια του Σαμαρά (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) είναι με το ένα πόδι εκτός βουλής,  και τα λοιπά αποκόμματα (ΑΝΕΛ, ΚΚΕ) τελούν υπό διάλυση. Ας αφήσουν λοιπόν τα πολλά λόγια και ας δώσουν τον λόγο στον λαό, που είναι έτοιμος να θέσει την ταφόπλακα στο διεφθαρμένο πολιτικό τους σύστημα.

Την ίδια ώρα, το σήριαλ της ΕΡΤ έχει κυριολεκτικά κουράσει την ελληνική κοινωνία, μία κοινωνία που καταρρέει και αιμορραγεί. Είναι πρόκληση να παρουσιάζουν την ΕΡΤ ως μείζον θέμα μέσα στο χάος των χιλιάδων αυτοκτονιών, των εκατομμυρίων ανέργων και της διαλυμένης μας οικονομίας. Ο ελληνικός λαός απαιτεί μία πραγματικά εθνική ραδιοτηλεόραση, που μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να εξασφαλίσει. Μία ραδιοτηλεόραση μακριά από πολιτικά συμφέροντα, χωρίς χρυσοπληρωμένα κομματόσκυλα, που θα λέει την Αλήθεια στους Έλληνες πολίτες".
enikos.gr

Read more...

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Δεν έπρεπε να κλείσουν την ΕΡΤ, λένε 7 στους 10 Έλληνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της METRON Analysis, που δημοσιεύει η εφημερίδα "Επενδυτής". Στο ερώτημα αν θα πρέπει να παραμείνουν στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, παρά τη διαφωνία τους, ή να αποχωρήσουν και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, το 49% των ερωτηθέντων απαντούν να παραμείνουν και το 47% να αποχωρήσουν.


Στην πρόθεση ψήφου (μαύρη στήλη) προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ισχνή διαφορά 0,2%. Συγκεκριμένα, το ποσοστό που συγκεντρώνει είναι 20,2% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 20%, η Χρυσή Αυγή με 8,1%, το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,6%, οι ΑΝ.ΕΛ με 4,5% και το ΚΚΕ με 3,6%.
Ενδεικτικό είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που απαντούν ότι δεν θα ψηφίσουν. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αγγίζει το 13%.



Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, που κυκλοφόρησε το Σάββατο, το 64,4% των ερωτηθέντων κρίνουν την απόφαση για το λουκέτο «μάλλον αρνητικά και αρνητικά», ενώ «θετικά και μάλλον θετικά» απαντούν το 32,1%.
Στο ερώτημα εάν πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, το 57,1% απαντούν «μάλλον όχι και όχι», ενώ «ναι και μάλλον ναι» απαντούν το 40,1%.
Στην πρόθεση ψήφου, εάν διεξάγονταν τώρα εκλογές, η ΝΔ προηγείται οριακά του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 0,3%. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,1%, το ΠΑΣΟΚ 6,3%, οι ΑΝ.ΕΛ 4,4%, η Χρυσή Αυγή 9,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,9% και το ΚΚΕ 5,1%.



Σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής» για τον μήνα Ιούνιο, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, η ΝΔ καταφέρνει να αυξήσει το ποσοστό της κατά δύο μονάδες, φθάνοντας στο 29,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, με απώλεια μισής ποσοστιαίας μονάδας, συγκεντρώνει την προτίμηση του 27,5% των ψηφοφόρων.
Σταθερά στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με αμετάβλητο ποσοστό στο 11,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, επίσης σταθερό στο 6,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 6% χωρίς και αυτοί να καταγράφουν μεταβολή στο ποσοστό τους. Απώλεια μισής ποσοστιαίας μονάδας αποτυπώνεται για το ΚΚΕ, που πέφτει στο 6%, ενώ μία ποσοστιαία μονάδα χάνει η ΔΗΜΑΡ, που μετριέται στο 4,5%.


Πηγή: real.gr
enikos.gr

Read more...

«Προπύργιο αδιαφάνειας και διαφθοράς» Ούτε βήμα πίσω για την ΕΡΤ από τον Αντώνη Σαμαρά


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ανυποχώρητος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο θέμα της ΕΡΤ με άρθρο του που δημοσιεύεται στην Καθημερινή της Κυριακής. Αναφέρει ότι κανείς δεν την σεβόταν εδώ και χρόνια, οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε μόνιμη απεργία και ότι «την έβριζαν ως 'απαξιωμένη' και 'χειραγωγούμενη' εκείνοι που σήμερα... θρηνούν!».

Κάνει λόγο για ρεσιτάλ υποκρισίας από πλευράς όσων την θέλουν ανοικτή, ενώ σημειώνει ότι με τη δικαστική έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας «σύντομα θα πληροφορηθούμε όλα εκείνα που κρύβονταν επιμελώς για δεκαετίες. Και τότε θα πέσουν οι μάσκες και θα αποδειχθεί γιατί τόσος θόρυβος ξαφνικά για την αμαρτωλή ΕΡΤ».

Ο πρωθυπουργός προσθέτει: «Προφανώς δεν αντιδικούμε με τους εργαζομένους της ΕΡΤ. Δεν είναι αυτοί το πρόβλημά μας. Αλλωστε, αρκετοί απ' αυτούς θα ξαναπροσληφθούν στον νέο Οργανισμό. Αλλά αξιοκρατικά αυτή τη φορά. Και όλοι θα αποζημιωθούν γενναιόδωρα. Το πρόβλημα το έχουν τα 'κυκλώματα' που απομυζούσαν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση χωρίς να την υπηρετούν. Και το έκαναν με τον πιο αλαζονικό τρόπο».

Επαναλαμβάνει ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος υγιής οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης, δημόσιος και όχι κομματικά ελεγχόμενος, ενώ προσθέτει ότι το πρόβλημα δεν είναι η ΕΡΤ, αλλά να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, και γι' αυτό χρειάζεται η στήριξη του ελληνικού λαού.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Νέα δημοσκόπηση:Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,5%

Νέα δημοσκόπηση:Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,5%
Προβάδισμα 2,5 μονάδες στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει η δημοσκόπηση της Vprc για το tvxs.gr.
Συγκεκριμένα στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 29%. Δεύτερη ακολουθεί η ΝΔ με 26,5% ενώ τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 14%.
Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με ποσοστό 7% και το ΚΚΕ. Έπονται Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4,5%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 6% των πολιτών.



Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο «κανένας» λαμβάνοντας το συντριπτικό ποσοστό 60,2%. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει ποσοστό καταλληλότητας 15,4% ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 9,2%.



Αναφορικά με την εικόνα των κομμάτων η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει τις πιο θετικές εντυπώσεις. 
Στην ερώτηση πιο κόμμα έχει τις καλύτερες προτάσεις για τον τόπο, το 12% απαντά το ΣΥΡΙΖΑ, το 11% απαντά τη ΝΔ, 3,5% συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή και 3,4% το ΚΚΕ. Δεν ξέρω/Δεν απαντώ λέει το 8,6% των ερωτώμενων. Το 51,6% απαντά κανένα κόμμα.


Στην ερώτηση ποιο κόμμα ανταποκρίνεται καλύτερα στις προσδοκίες σας, το 56,7% των πολιτών απαντά κανένα κόμμα. Το 12,3% απαντά η ΝΔ, ενώ το 10,2% απαντά το ΣΥΡΙΖΑ.


Τέλος στην ερώτηση ποιο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τη διαφθορά το 59,5% απαντά κανένα κόμμα. Κατόπιν το υψηλότερο ποσοστό απαντά το ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 10,1% και ακολουθεί δεύτερη η ΝΔ με 9,6%.


Πηγή: tvxs.gr
enikos.gr

Read more...

Σαμαράς:Κάποιοι έβριζαν την ΕΡΤ και τώρα τους έπιασε ο πόνος

Σαμαράς:Κάποιοι έβριζαν την ΕΡΤ και τώρα τους έπιασε ο πόνος
«Κάποιοι έβριζαν την ΕΡΤ ως φασιστική και ο κ. Τσίπρας την έλεγε εργαλείο προπαγάνδας της μνημονιακής κυβέρνησης και τώρα που την φτιάχνουμε τους έπιασε ο πόνος, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο 9οτακτικό συνέδριο ΟΝΝΕΔ.
«Κλείνουμε την αμαρτωλή ΕΡΤ για ανοίξουμε μία δημόσια και όχι κρατική και κομματική τηλεόραση», είπε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας: «αυτοί που σήμερα κάνουν ότι θρηνούν για την ΕΡΤ δεν ήταν οι ίδιοι που την έσπρωχναν από απεργία σε απεργία;»  «Κι ύστερα διαμαρτύρονται όταν κλείνουμε αμαρτωλή ΕΡΤ για να ανοίξουμε δημόσια με αξιοκρατία», επεσήμανε.
«Για ποια δημόσια ενημέρωση μιλούν αυτή που έχουν καταργήσει; Για ποια ποιοτική ενημέρωση μιλούν; Αυτή που έλεγαν ότι είναι πλήρως απαξιωμένη;» κάνοντας λόγο για υποκρισία.  

Ο κ. Σαμαράς, στην ομιλία του, αναφέρθηκε επίσης σε κάποιους που διακηρύσσουν ότι οι δημόσιοι οργανισμοί ανήκουν σε πανίσχυρες συντεχνίες, ότι η δημόσια περιούσια ανήκει σε εκείνους που πρόλαβαν να την καταπατήσουν ή που σπεύδουν να την καταλάβουν, ότι η δημοκρατία είναι ό,τι μπορεί να αρπάξει ο καθένας. «Το δημόσιο συμφέρον δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους», τόνισε.
«Κάποιοι προσπαθούν να διασώσουν το χθες. Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα. Πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά. Υπάρχουν ταμπού δεκαετιών αλλά οι σωστές ιδέες νικούν», συνέχισε, «όταν μιλάνε για δικαιώματα, εννοούν απίστευτα προνόμια. Πρέπει να καταργήσουμε τα προνόμια των ολίγων και αχρείων».
Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ακόμη μία φορά την ΕΡΤ  σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης , γεμάτη σκάνδαλα, «το έλεγαν και εκείνοι μέχρι προχθές». «Θα τα μάθει τα σκάνδαλα ο λαός μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Χωρίς μεταρρυθμίσεις η χωρά θα βουλιάξει. Και για να μην βουλιάξει πρέπει να έχεις και τα κότσια και τη βούληση να τα βάλεις με τους προνομιούχους. Εμείς τα έχουμε. Εμείς ενώνουμε τους Έλληνες δεν τους διχάζουμε».
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «δεν φερθήκαμε με εκδικητικότητα απέναντι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ», ξεκαθαρίζοντας ότι θα αποζημιωθούν γενναιόδωρα και κάποιοι θα προληφθούν, με αξιοκρατία.
«Δεν ηχούμε ανάγκη να αντιδικούμε με κανέναν. Ο κόσμος είναι μαζί μας, εφόσον περιμένει από εμάς δικαιοσύνη και αποφασιστικότητα . Και σε αυτές τις ώρες σύνεση», ανέφερε.
«Άλλοι τσακώνονται στο κόμμα τους ακόμα και για  τις συνιστώσες τους. Δεν υπάρχει δημοκρατική συνοχή ανάμεσα τους και τώρα προσπαθούν να τις διαλύσουν. Υποστήριζαν ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Ότι δεν μπορείς να τα βάλουν με τους βολεμένους. Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.  
Ο κ. Σαμαράς κλείνοντας την ομιλία είπε ότι θέλει να στείλει τρία μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.
«Πρώτον, οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν με νέα δυναμική. Δεν μπορούμε και δεν έχουμε το δικαίωμα να συμβιβαστούμε με τους εκβιασμούς των βολεμένων του χθες.
Δεύτερον, όπως το έχω ήδη διαμηνύσει, μπορούμε να βρούμε οποιαδήποτε λύση, για να ξεκινήσει ο νέος Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης όσο γίνεται πιο γρήγορα. Ακόμα και για να υπάρξει μεταβατική φάση, ώστε να αρχίσουν προσωρινά μεταδόσεις κι από αύριο. Αλλά θα πρόκειται για φυγή προς τα μπρός. Όχι για επιστροφή αμαρτωλών σύμβολων του χθες», είπε και κατέληξε:
«Tρίτον, η εντολή του λαού είναι να τα αλλάξουμε όλα. Και κυρίως να παραμερίσουμε τα «κάστρα τα αδιαφάνειας» που έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την κρίση. Αυτή τη λαϊκή εντολή δεν τη διαπραγματευόμαστε. Και μη κάνετε λάθος: Την ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, την πιστεύουν πολύ περισσότεροι από μας. Οι ώρες είναι δύσκολες. Και σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, τα κόμματα χάνουν τη λάμψη τους. Και οι πάντες εμπνέονται από ένα μόνο πράγμα: Από την Πατρίδα».

enikos.gr

Read more...

Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου για την απεργία

Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου για την απεργία
Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία που κήρυξαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης οι ομοσπονδίες και το διασωματειακό των εργαζομένων στις εφημερίδες. 

Διαβάστε την απόφαση του δικαστηρίου






enikos.gr

Read more...

Το 65% διαφωνεί με το λουκέτο στην ΕΡΤ - Με 2,5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ...

crimenet.gr Στο 65% φτάνει το ποσοστών των Ελλήνων πολιτών που τάσσονται κατά του «λουκέτου» που επέβαλε η κυβέρνηση στην ΕΡΤ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC για την... ιστοσελίδα tvxs.gr. Παράλληλα, τάσσονται κατά της ιδιωτικοποίησής της ενώ διαφωνούν και με τις αποκρατικοποιήσεις των ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ/ΔΕΗ αλλά και της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας από ιδιώτες, όπως στην περίπτωση της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική. Την ίδια ώρα, αναφορικά με το πολιτικό σκηνικό της χώρας, οι πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι με κυβέρνηση και κόμματα, ενώ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα με ποσοστό 29%, με τη ΝΔ να βρίσκεται 2,5 μονάδες πίσω. «Όχι» στο λουκέτο στην ΕΡΤ και τις ιδιωτικοποιήσεις Όσον αφορά το βασικό θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, το 65% των πολιτών δηλώνει ότι διαφωνεί με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ. Το 27% δηλώνει ότι συμφωνεί, ενώ Δεν Γνωρίζω απαντά το 3% των πολιτών. Ένα 5% απαντά Ούτε Διαφωνώ/Ούτε Συμφωνώ. Σε μεγάλα ποσοστά οι πολίτες διαφωνούν με τις ιδιωτικοποιήσεις σημαντικών για τη χώρα δημόσιων επιχειρήσεων. Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ το 59% μάλλον διαφωνεί ενώ το 31% μάλλον συμφωνεί. Το 9% απάντησε Δεν Γνωρίζω ενώ το 1% δεν απάντησε στην ερώτηση. Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ το 64% των πολιτών μάλλον διαφωνεί, το 23% μάλλον συμφωνεί. Δεν Γνωρίζω απαντά το 12% ενώ το 1% των ερωτώμενων δεν απάντησε. Την ίδια ώρα, το 56% μάλλον διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το 56% μάλλον συμφωνεί ενώ το 10% απάντησε Δεν Γνωρίζω. Το 1% δεν απάντησε στην ερώτηση. Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους (τουριστικού ενδιαφέροντος) το 59% μάλλον διαφωνεί ενώ το 29% μάλλον συμφωνεί. Δεν Γνωρίζω λέει το 11%. Το 1% δεν απάντησε στην ερώτηση. με τον ορυκτό πλούτο της χώρας (Σκουριές/εξόρυξη χρυσού Χαλκιδικής/Πετρέλαια) το 59% των πολιτών μάλλον διαφωνεί με την εκμετάλλευση από ιδιώτες, το 29% μάλλον συμφωνεί, ενώ το 12% απάντησε Δεν Γνωρίζω. Τέλος αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων και λιμανιών το 51% των πολιτών δηλώνει ότι μάλλον διαφωνεί, το 37% μάλλον συμφωνεί ενώ το 11% απαντά Δεν Γνωρίζω. Το 1% δεν απάντησε στην ερώτηση. 2,5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 29%. Δεύτερη ακολουθεί η ΝΔ με 26,5% ενώ τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 14%. Κατόπιν ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό μόλις 7% αλλά και το ΚΚΕ που συγκεντρώνει το ίδιο ποσοστό. Έπονται Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4,5%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 6% των πολιτών. Στο άλλο κόμμα περιλαμβάνονται: ΛΑΟΣ 1%, Δημιουργία Ξανά 1%, Οικολόγοι Πράσινοι 1%, Ένωση Κεντρώων 0,5%, ΕΠΑΜ 0,5%, Διάφορα άλλα: (Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κόμμα Πειρατών Ελλάδα, ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ κλπ) 2%. Την ίδια ώρα, τα ποσοστά εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνονται από 27,6% έως 30,4% ενώ της ΝΔ κυμαίνονται από 25,2% έως 27,8%. Πάντως, στο σύνολο του εκλογικού σώματος το 44% δηλώνει εκλογική προτίμηση, το 12,9% δηλώνει αναποφάσιστο, το 31,5% δηλώνει ότι θα απείχε/θα έριχνε λευκό ή άκυρο στις εκλογές ενώ το 11,6% Δεν ξέρει/Δεν απαντά αναφορικά με την εκλογική του προτίμηση. Πολιτικό τοπίο Στην ερώτηση αν τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν σε σωστή η λάθος κατεύθυνση το 75% απαντά σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 13% απαντά σε σωστή. Το 86% δηλώνει δυσαρεστημένο από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας ενώ μόλις το 13% δηλώνει ικανοποιημένο. Από το 86%, το 63% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο ενώ το 23% λίγο ικανοποιημένο. Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο «κανένας» λαμβάνοντας το συντριπτικό ποσοστό 60,2%. Ο νυν πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει ποσοστό καταλληλότητας 15,4% ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 9,2%. Αναφορικά με την εικόνα των κομμάτων η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει τις πιο θετικές εντυπώσεις. Σε γενικές γραμμές πάντως οι πολίτες δεν είναι ευχαριστημένοι από τα ελληνικά κόμματα. Στην ερώτηση πιο κόμμα έχει τις καλύτερες προτάσεις για τον τόπο, το 12% απαντά το ΣΥΡΙΖΑ, το 11% απαντά τη ΝΔ, 3,5% συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή και 3,4% το ΚΚΕ. Δεν ξέρω/Δεν απαντώ λέει το 8,6% των ερωτώμενων. Πάντως το συντριπτικό 51,6% απαντά κανένα κόμμα. Στην ερώτηση ποιο κόμμα ανταποκρίνεται καλύτερα στις προσδοκίες σας, το 56,7% των πολιτών απαντά κανένα κόμμα. Το 12,3% απαντά η ΝΔ, ενώ το 10,2% απαντά το ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος στην ερώτηση ποιο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τη διαφθορά το 59,5% απαντά κανένα κόμμα. Κατόπιν το υψηλότερο ποσοστό απαντά το ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 10,1% και ακολουθεί δεύτερη η ΝΔ με 9,6%. Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...