Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Πιθανώς και για ληξιπρόθεσμες


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα νομικά και φυσικά πρόσωπα, καθώς και για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Η προθεσμία για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων καθώς και για την υπαγωγή στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη λήγουν στο τέλος του μήνα, ενώ η υποβολή δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα στις 15 Ιουνίου.

Στο υπουργείο εξετάζεται να δοθεί παράταση των προθεσμιών αυτών προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, αλλά και να αντιμετωπισθούν καθυστερήσεις που έχουν δημιουργηθεί λόγω της προεκλογικής περιόδου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ηθικό θέμα για Κοντογιάννη από το “όχι” Οικονόμου

Πονοκέφαλοι από την συνεργασία με ΔΗΣΥ 

 
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την συνεργασία της ΝΔ με το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη η οποία θέλει να επιβάλει τους δικούς της βουλευτές σε βάρος των εκλεγμένων της ΝΔ.

Πιο έντονες είναι οι αντιδράσεις στο νομό Ηλείας όπου ο κ. Γιώργος Κοντογιάννης –που είχε αποχωρήσει με την ΔΗΣΥ και τώρα επανέρχεται στη ΝΔ- «απειλεί» την θέση της εκλεγμένης κ. Διονυσίας Αυγερινοπούλου. Και αυτό παρότι στις τελευταίες εκλογές δεν ήταν καν υποψήφιος στην Ηλεία αλλά στην Β’ Αθήνας.

Χθες το βράδυ συνεδρίασε η ΝΟΔΕ Ηλείας και εν συνεχεία ο πρόεδρός της κ. Γιώργος Χήνος έστειλε επιστολή στα κεντρικά της ΝΔ με την οποία ζητά να μην είναι καθόλου υποψήφιος στην Ηλεία ο κ. Κοντογιάννη.  Οι τοπικοί παράγοντες υπενθυμίζουν ότι ο κ. Κοντογιάννης αποχώρησε από τη ΝΔ, δεν παρέδωσε την έδρα και τώρα επιστρέφει για να διεκδικήσει μια σχεδόν σίγουρη έδρα.

Δύο τοπικές οργανώσεις  της Ζαχάρως και της Φιγαλείας, με επιστολή τους έχουν προειδοποιήσει πως αν επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι θα συμπεριληφθεί στην δεύτερη θέση ο κ. Κοντογιάννης θα κλείσουν τα γραφεία και τα μέλη τους θα παραδώσουν τις κομματικές τους ταυτότητες. 

Αντιδράσεις όμως υπάρχουν και σε άλλους νομούς από τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι και άλλα στελέχη της ΔΗΣΥ μπορεί να πάρουν θέσεις εκλεγμένων βουλευτών. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του γραμματέα της ΔΗΣΥ κ. Γιάννη Οικονόμου ο οποίος αναφέρει ότι δεν θα είναι τελικά στη 2η θέση του ψηφοδελτίου της Φθιώτιδας της Ν.Δ. Αναφέρει δε ότι είναι πρόθυμος να μπει ενεργά στη μάχη για την επικράτηση της νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιουνίου όχι όμως από εκλόγιμη θέση ψηφοδελτίου παρά το ότι από τη Νέα Δημοκρατία του προτάθηκε η 2η θέση στη λίστα της Φθιώτιδας η οποία εν τέλει μπορεί να είναι και εκλόγιμη.

Αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Οικονόμου: «Δεν μπορώ να δεχθώ την πρόταση για λόγους αρχής. Πάνω από μια βουλευτική έδρα είναι η αξιοπρέπεια και η ηθική του καθενός. Και η δική μου δεν μου επιτρέπει να γυρίσω στο τόπο που γεννήθηκα ως «πολιτικός αλεξιπτωτιστής», ούτε να δεχθώ το να αρπάξω μια ευκαιρία και να γίνω κάπου βουλευτής, επειδή έχω παρέμβαση στα κέντρα των αποφάσεων.

Δεν θα στερήσω από ανθρώπους που πάλεψαν, αυτά που δικαιούνται. Θα είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας, θέτοντας τον εαυτό μου στην διάθεση της παράταξης. Θα αγωνιστώ και θα ψηφίσω τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και καλώ και όλους τους φίλους και συμπατριώτες μου που συμμερίζονται τις απόψεις αυτές, να κάνουν το ίδιο».

Σημειώνεται ότι στην Φθιώτιδα η ΝΔ έχει εκλέξει έναν μόνο βουλευτή τον κ. Χρήστο Σταικούρα και στον κ. Οικονόμου προτάθηκε η δεύτερη. Η τοποθέτησή του δημιουργεί πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τον κ. Κοντογιάννη και για άλλα στελέχη της ΔΗΣΥ που θέλουν να πάρουν τις θέσεις εκλεγμένων βουλευτών.protothema.gr

Read more...

«Τρύπα» 1,3 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2012


«Τρύπα» 1,3 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2012
Περίπου 1,3 δισ. ευρώ λείπουν από τον Προϋπολογισμό του 2012, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» , που επικαλείται απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα 1,3 δισ. ευρώ που λείπουν οφείλονται κατά κύριο λόγο στις ανείσπρακτες οφειλές, τόσο από το ΦΠΑ, το ΦΑΠ και το Φόρο Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων.

Απώλειες σημειώθηκαν μεταξύ άλλων και από τα έσοδα από τον έκακτο φόρο της ΔΕΗ, αλλά και από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαίου.

Σύμφωνα με την έκθεση, βασική αιτία του εκτροχιασμού του Προϋπολογισμού είναι τα επαχθή μέτρα, όπως οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και η αύξηση της φορολογίας. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εκτιμά στα 300 εκατ. ευρώ για το 2012 την υστέρηση των εσόδων, εξαιτίας των περικοπών των μισθών και συντάξεων.

Όπως γράφουν τα Επίκαιρα, τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από μια 4σέλιδη έκθεση που παραδόθηκε στο ΥΠΟΙΚ από το τμήμα Εσόδων της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού Γενικής Διεύθυνσης.

Read more...

Ο ΣΕΒ αποδέχεται πρόταση της ΓΣΕΕ να συζητηθεί το εργασιακό σε θεσμικό επίπεδο

Ξαναμπαίνει το εργασιακό στο τραπέζι;


Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Αθήνα
«Ναι» στην πρόταση για σύγκληση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, προκειμένου να συζητηθούν τα εργασιακά είπε την Πέμπτη ο ΣΕΒ με επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη και τη ΓΣΕΕ.

Ζητά ωστόσο η συνάντηση αυτή να γίνει μετά τη γενική συνέλευση του Συνδέσμου, που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη 31 Μαΐου.

«Σε συνέχεια της πρόσκλησής σας και των επιστολών που αντηλλάγησαν μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, προτείνουμε και εμείς τη σύγκληση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης αντί άλλης άτυπης συνάντησης», αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή και προσθέτει:

«Εν όψει του γεγονότος ότι στις 31 Μαΐου λαμβάνει χώρα η Γενική Συνέλευσή μας, υποβάλουμε την παράκληση η Εθνική Επιτροπή να συγκληθεί μετά την ημερομηνία αυτή».

Υπενθυμίζεται ότι χθες (Τετάρτη) ο ΣΕΒ πρότεινε στους κοινωνικούς εταίρους την έναρξη διαλόγου για κατάργηση της μείωσης του βασικού μισθού κατά 22% και επαναφορά της μετενέργειας στους 6 μήνες αντί για τρεις εφόσον ληφθούν ταυτόχρονα αποφάσεις για μείωση του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων και μειωθούν οι αποδοχές στις λεγόμενες «ευγενείς» συμβάσεις που ορίζουν αποδοχές πολύ υψηλότερες από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση.

Η ΓΣΕΕ αρνήθηκε να προσέλθει σε «άτυπο» διάλογο με τους εργοδοτικούς φορείς αντιπροτείνοντας την σύγκληση των Επιτροπών Κοινωνικής Προστασίας και Απασχόλησης «ώστε να υπάρξει διαβούλευση σε εθνικό θεσμικό επίπεδο και συμφωνίες δεσμευτικές από εργαζόμενους, εργοδότες και Κράτος».

Με την πρόταση αυτή συμφώνησε απόψε ο ΣΕΒ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Read more...

Τρεις στους τέσσερις Έλληνες θα ψήφιζαν ευρώ, σύμφωνα με έρευνα

Προηγούνται σε σχέση με άλλες χώρες


Ψήφος εμπιστοσύνης στο κοινό νόμισμα από πέντε χώρες
Ψήφος εμπιστοσύνης στο κοινό νόμισμα από πέντε χώρες   (Φωτογραφία:  Reuters )


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
«Ναι» στο ευρώ θα ψήφιζε η πλειονότητα των ψηφοφόρων σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες –μεταξύ τους και την Ελλάδα που προηγείται σε θετικές ψήφους– αν διεξάγονταν αύριο δημοψήφισμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos.

Συνολικά και για τις πέντε χώρες –Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία– έξι στους δέκα ψηφοφόρους θα έλεγαν «ναι», μεταδίδει το Reuters.

Αντίστοιχο ποσοστό θα συμφωνούσε με τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος.

Η ισχυρότερη υποστήριξη για το κοινό νόμισμα παρατηρείται στην Ελλάδα όπου τρεις στους τέσσερις από αυτούς που έχουν γνώμη θα ψήφιζαν θετικά.

Μικρότερο ποσοστό καταγράφεται στην Ιταλία και την Γερμανία. Ωστόσο στη Γερμανία επτά στους δέκα συμφωνούν με την ιδέα να γίνει δημοψήφισμα.

Οι αναποφάσιστοι ήταν περίπου στο 10% σε κάθε μια από τις χώρες.

Αναλυτικότερα:

   Ναι Όχι
ΔΞ
Αποχή
Γαλλία
 62 24
12
2
Γερμανία  51 38
 8 3
Ελλάδα
 70 20
6
 4
Ισπανία
 55 32
10
4
Ιταλία  50  38 8
4
Με την αναγωγή τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

   Ναι Όχι
Γαλλία
 72  28
Γερμανία  57 43
Ελλάδα
 78  22
Ισπανία
63
37
Ιταλία
57  43

Ο δημοσκόπος της Ipsos, Τζον Ράιτ, εκτιμά πώς παρά την μεγάλη αναταραχή και το δημόσιο διάλογο στις χώρες της έρευνας σχετικά με το ευρώ, οι Ευρωπαίοι «για την ώρα θέλουν να κρατήσουν το ευρώ.

» Αυτό στέλνει ένα θετικό μήνυμα: οι πολίτες δεν είναι έτοιμοι να το εγκαταλείψουν, όχι ακόμη», προσθέτει.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αναδίπλωση από τον ΣΥΡΙΖΑ; «Πολιτική και όχι νομική καταγγελία του Μνημονίου»...Ξάφνιασε σήμερα ο Γιάννης Δραγασάκης, λέγοντας για πρώτη φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε «πολιτική και όχι νομική καταγγελία του Μνημονίου». Ο κ. Δραγασάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, διευκρινίζοντας: «Θα...
καταγγείλουμε πολιτικά και όχι νομικά το Μνημόνιο. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες πτυχές θα καταργηθούν, κάποιες άλλες θα τις διαπραγματευτούμε και υπάρχουν και άλλες που πρέπει να εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις». Πάντως, δεν απάντησε αν τα παραπάνω είναι κεντρική πολιτική του κόμματος του και πότε προέκυψε αυτή η αλλαγή στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ...

skeftomasteellhnika.blogspot.com


Read more...

Γεννηματά κατά Δασκαλόπουλου και ΣΕΒ για τις μειώσεις στους μισθούς...Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με φόντο τα εργασιακά. Αφορμή στάθηκαν χθεσινές διαρροές κύκλων του ΣΕΒ, που εξαπέλυαν πυρά κατά του κ. Βενιζέλου, κατηγορώντας τον πως «πίσω απο την πλάτη των ...
κοινωνικών εταίρων συμφώνησε, την τελευταία στιγμή, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με την τρόικα τη μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού, κάτι που κανείς κοινωνικός εταίρος δεν είχε διανοηθεί».


Η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «έχει δηλώσει δημόσια ότι η σκληρή θέση της τρόικας, σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτατο μισθό, διαμορφώθηκε και υπό την πίεση ελληνικών εργοδοτικών και επιχειρηματικών κύκλων που, με τη βοήθεια των νομικών τους συμβούλων, πίεζαν προς την κατεύθυνση αυτή, με συναντήσεις και επαφές που είχαν απευθείας με την τρόικα», επισημαίνοντας όμως πως δεν είχε αναφερθεί ειδικά στον ΣΕΒ.

«Σήμερα, οι μάσκες έπεσαν και οι κύκλοι των διαρροών έχουν ονοματεπώνυμο» πρόσθεσε η κ. Γεννηματά: «"Κύκλοι του ΣΕΒ", που είχαν προφανώς τη μύγα και μυγιάστηκαν και επιτέθηκαν χθες κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είναι ο ίδιος ο κ. Δασκαλόπουλος. Ο κ. Δασκαλόπουλος, δεν είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνει απροκάλυπτα στην προεκλογική αντιπαράθεση».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε: «Ενθουσιασμένος για το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, το χαρακτήρισε γόνιμο αδιέξοδο». Γόνιμο, για ποια συμφέροντα; O κ. Δασκαλόπουλος, με τις κινήσεις του αυτές, αλλοιώνει το θεσμικό ρόλο του ΣΕΒ και επιτρέπει στον καθένα να κάνει τις υποθέσεις του για το τι γίνεται την περίοδο αυτή στη χώρα. O κατάλογος των επαφών και συζητήσεων, που είχαν παράγοντες της ελληνικής οικονομίας με στελέχη της τρόικας στην Αθήνα, είναι μακρύς και όχι κρυφός».

«Αν ο κ. Δασκαλόπουλος θέλει να δείξει τα φιλεργατικά του αισθήματα, δεν έχει παρά να συστήσει στα μέλη του ΣΕΒ να μη μειώσουν τους μισθούς στις επιχειρήσεις τους και να συμφωνήσουν σε δευτεροβάθμιο επίπεδο τη σύναψη ή την ανανέωση των κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων, ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα θέμα με τη λήξη της ισχύος των προηγούμενων συλλογικών συμβάσεων» κατέληξε.

Χθες κύκλοι του ΣΕΒ σημείωναν: «Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιες εργοδοτικές οργανώσεις εννοούσε ο κ. Βενιζέλος όταν μιλούσε για διγλωσσία σε σχέση με τα εργασιακά. Μπορούμε όμως να του θυμίσουμε ότι πίσω απο την πλάτη των κοινωνικών εταίρων συμφώνησε, την τελευταία στιγμή, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με την τρόικα τη μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού, κάτι που κανείς κοινωνικός εταίρος δεν είχε διανοηθεί»...
newpost.gr


Read more...

Ανοικτή η Μέρκελ σε «αναπτυξιακό εμπλουτισμό» του Δημοσιονομικού Συμφώνου

Διαπραγματεύσεις με SPD για την κύρωσή του


Η πρώτη διακομματική συνάντηση της Πέμπτης στη γερμανική καγκελαρία έληξε χωρίς απτά αποτελέσματα
Η πρώτη διακομματική συνάντηση της Πέμπτης στη γερμανική καγκελαρία έληξε χωρίς απτά αποτελέσματα   (Φωτογραφία:  Associated Press )


Βερολίνο
Την ανάγκη συμπλήρωσης του Δημοσιονομικού Συμφώνου με ξεχωριστό πακέτο προβλέψεων για προώθηση της ανάπτυξης δέχεται η κυβέρνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) -που πρέπει να πουν το «ναι» για την κύρωσή του από τη γερμανική Βουλή.

Η Γερμανία θέλει να κυρώσει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο μαζί με τον ευρωπαϊκό μόνιμο μηχανισμό στήριξης (ESM) μέσα στον Ιούνιο, αλλά με διευρυμένη πλειοψηφία στο Μπούντεσταγκ -και έτσι η κυβέρνηση χρειάζεται την στήριξη του αντιπολιτευόμενου SPD, το οποίο έχει απειλήσει με «ναυάγιο» σε περίπτωση που δεν υπάρξουν προβλέψεις για ανάπτυξη.

Την Πέμπτη έγιναν οι πρώτες διακομματικές συναντήσεις στην καγκελαρία. Αν και δεν υπήρξαν απτά αποτελέσματα, το SPD ανέφερε μετά την κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση πως «η κυβέρνηση έκανε μία σημαντική στροφή προς την αποδοχή ενός Συμφώνου ανάπτυξης και επενδύσεων». 

«Το μπλόκο της κυβέρνησης στο θέμα αυτό έσπασε» είπε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, πρόεδρος του SPD, μετά τη δίωρη συνάντηση της Πέμπτης. «Βλέπουμε ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων μαζί με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο για την προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ευρώπη, ειδικά στην καταπομέληση της ανεργίας των νέων» είπε.

Tα γερμανικά κόμματα θα γυρίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών στις 13 Ιουνίου, όπως επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU Φόλκερ Κάουντερ μετά τη συνάντηση της Πέμπτης.

Οι συζητήσεις, ανέφερε η πλευρά του CDU, ήταν «εποικοδομητικές», με τον Κάουντερ να λέει ότι τα κόμματα θα επεξεργαστούν προτάσεις, μεταξύ άλλων «για το πώς θα μπορούσε να διαμορφωθεί μία στέρεη στρατηγική για την ανάπτυξη».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Read more...

Στο 30% (πρωτοφανές ποσοστό για κόμμα της αριστεράς) ο ΣΥΡΙΖΑ...Καθίζηση το ΚΚΕ, μία μονάδα μόνο πάνω από τη Χρυσή Αυγή...

Ο Μαυρής της Public Issue (ΣΚΑΪ) παρουσίασε απόψε εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, που εκτινάσσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 30% (νούμερο απίστευτο για κόμμα της αριστεράς) , τη Ν.Δ. 4 μονάδες πίσω, στο 26% και το ΠΑΣΟΚ στο 15,5% .
Από 'κει και κάτω το χάος. Άπαντες-πλην ΔΗΜΑΡ-με...

ψαλιδισμένα τα ποσοστά τους. Και κυρίως το ΚΚΕ, που κατρακυλάει στο 5% .
Ο Καμμένος είναι 4ο κόμμα, με κάμψη των ποσοστών του (8% ) , 5ο κόμμα η ΔΗΜΑΡ, με ελαφρά άνοδο (6,5% ) .
Η Χρυσή Αυγή μία μονάδα πίσω απ' το ΚΚΕ (4% ) και Τζήμερος+Μάνος στο όριο (3% ) .
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλπάζει, αλλά πάλι το τοπίο δείχνει ακυβερνησία...

Read more...

Η Κοντούλη για την ΚατσέληΑμέσως μετά την συνάντηση με την κυρία Λ. Κατσέλη και αντιπροσωπεία της Κοινωνικής Συμφωνίας, η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη, δήλωσε:

«Ευχαριστούμε την κυρία Κατσέλη γι’ αυτήν την ευκαιρία που είχαμε να ανταλλάξουμε απόψεις. Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε ότι οι πολιτικοί σχηματισμοί πρέπει να συζητούν μεταξύ τους. Στο πρόσφατο συνέδριό μας αποφασίσαμε την αυτόνομη κάθοδο στις επικείμενες εκλογές. Μέχρι και την τελευταία μέρα των εκλογών, θα τονίζουμε ότι διεκδικούμε να ανακτήσουμε αυτό το 0,07% που οριακά μας άφησε εκτός βουλής.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν επιδιώκουν έναν ευρύ διάλογο μ’ εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν τον απεγκλωβισμό της χώρας από την μέγκενη που επέβαλαν οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, την επόμενη Πέμπτη, θα καλέσουμε όλες τις δυνάμεις που έχουμε μιλήσει προς αυτή την κατεύθυνση, να συζητήσουμε δημόσια τις προτάσεις μας. Την επομένη μέρα των επαναληπτικών εκλογών, δεν πρέπει να επαναληφθεί το ίδιο σενάριο που είδαμε στις προηγούμενες. Και σ’ αυτό το πλαίσιο, οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν θέσεις, προτάσεις και ρόλο».


 Εκτός από την κυρία Κοντούλη, στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας Γ. Παρασκευόπουλος, ο συντονιστής εκτελεστικής γραμματείας Γ. Τσέκος και το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας Γ. Δημητρίου.enikos.gr

Read more...

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔΤην αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη σχετικά με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην Πάτρα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Όσοι κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα διαστρεβλώνουν τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ίδιοι που με την εμμονή τους στη μνημονιακή πολιτική βυθίζουν στην ανασφάλεια και την απόγνωση την πλειονότητα των συμπολιτών μας.

Είναι μάταιο να περιμένει κανείς από τη ΝΔ να κατανοήσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό , ταυτόχρονα όμως είναι και επικίνδυνος ο ιδιότυπος ανταγωνισμός της με την Χρυσή Αυγή που οδηγεί σε τυφλές συγκρούσεις και στην όξυνση των προβλημάτων».enikos.gr

Read more...

Η ΝΔ κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσή Αυγή


Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε ο Γιάννης Μιχελάκης με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην Πάτρα.
«Τα άκρα –παίρνοντας το νόμο στα χέρια τους- δεν δίνουν λύση στα προβλήματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Υποκινώντας την ανομία, τη βία και το χάος, δημιουργούν περισσότερους κινδύνους. Και διχάζουν την κοινωνία.
Το ίδιο επικίνδυνοι είναι και όσοι, με πρωτοπόρο το ΣΥ.ΡΙΖ.Α, θέλουν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τους λαθρομετανάστες.
Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η λαθρομετανάστευση εξελίσσεται σε ασύμμετρη απειλή, να υπόσχεται “διεύρυνση της έννοιας του ασύλου και γρήγορη χορήγησή του”, δηλαδή, μαζική νομιμοποίηση. Είναι περίεργο να μιλά για αποστρατικοποίηση του Λιμενικού Σώματος. Και είναι, τουλάχιστον, προκλητικό, σε μια χώρα με περισσότερους από 1 εκατ. ανέργους να υπόσχεται ότι θα μοιράζει επιδόματα ανεργίας “σταδιακά στο 80% του τελευταίου μισθού για την πρώτη διετία” σε 1,5 εκατ. λαθρομετανάστες, “ώσπου να βρουν δουλειά”.
Οι θέσεις αυτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α προκαλούν όλους τους Έλληνες. Και αποδεικνύουν, άλλη μία φορά, ότι είναι ανεύθυνοι και επικίνδυνοι και στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών».enikos.gr

Read more...

Ντέρμπι σε νέα δημοσκόπηση


Προβάδισμα 0,5% έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της DATA RC, για τον ιστότοπο pelop.gr(εφημερίδα Πελοπόννησος) , για το διάστημα 21-23 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, πρώτο κόμμα έρχεται η ΝΔ με 23,5% και δεύτερο ο ΣΥΡΙΖΑ με 23%.
Με αρκετά μειωμένο ποσοστό, σε σχέση με την 6η Μαΐου, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, 10,6%.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 5,3%, η Χρυσή Αυγή 5,1% και το ΚΚΕ με 4,6%.

Ακολουθούν οι Δημοκρατική Αριστερά, οι Οικολόγοι Πράσινοι, ο ΛΑΟΣ και η ΔΡΑΣΗ.
Την ίδια στιγμή παρουσιάζεται μεγάλο το ποσοστό των αναποφάσιστων, οι οποίοι φθάνουν το 16,1%.
Πηγή:pelop.gr
enikos.gr

Read more...

Citigroup: Εκτός ευρώ η Ελλάδα την 1η Ιανουαρίου 2013!

Εφιαλτική εκτίμηση της αμερικανικής τράπεζας

 
 
Ο τραπεζοπιστωτικός όμιλος που πρώτος εισήγαγε τον όρο "Grexit", δηλαδή την συντομογραφία που περιγράφει την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, προβλέπει τώρα ότι η χώρα μας θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα την 1η Ιανουαρίου του 2013, σε επτά μήνες από σήμερα!

Στην τελευταία του έκθεση, ο επικεφαλής αναλυτής της Citigroup, Willem Buiter, προβλέπει την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ την 1η Ιανουαρίου του 2013, επισημαίνοντας πως το ενδεχόμενο αυτό δεν είναι 100% σίγουρο, εκτιμά όμως πως είναι αυτό που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες.

Παρά την αυξημένη αβεβαιότητα που περικλείει το μείζον ζήτημα της ελληνικής κρίσης, η χώρα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ την 1η μέρα του 2013, μια κίνηση η οποία θα συνοδευθεί από μεγάλη υποτίμηση του νέου της νομίσματος και ραγδαία πτώση της οικονομικής της δραστηριότητας, αναφέρει στην έκθεση του.

Ο Willem Buiter, εκτιμά πως η ΕΚΤ θα συνεχίσει την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες, αλλά μόνο μέχρι τις 17 Ιουνίου, οπότε και θα διεξαχθεί η νέα εκλογική αναμέτρηση.
Μετά τις εκλογές όμως θα τα αλλάξουν όλα, υποστηρίζει, προεξοφλώντας ότι το αποτέλεσμα δεν θα οδηγήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης που θα τηρήσει το Μνημόνιο. Η εξέλιξη αυτή θα σημάνει και το τέλος της βοήθειας της τρόικας προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με την Citigroup, υπό αυτές τις συνθήκες, τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας θα εξανεμιστούν και μοιραία η χώρα θα οδηγηθεί εκτός ευρώ.

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως πρόσφατα ο Buiter είχε δηλώσει πως οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ανέρχονται στο 50-75%. Ο ίδιος παρόλα αυτά επιχειρεί να καθησυχάσει τους επενδυτές, πως η εξέλιξη αυτή δεν θα λάβει χώρα σε... ένα μήνα από τώρα.


Κατά τον Buiter, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα σημάνει τα εξής:

- Υποτίμηση 60% του νέου νομίσματος της χώρας έναντι του ευρώ. Η νέα δραχμή θα παραμείνει υποτιμημένη έναντι του ευρώ κατά 50-60% για διάστημα 5 ετών.
- Η αναλογία χρέους προς ΑΕΠ θα εκτιναχθεί στο 400% έως το 2013 και θα χρειαστεί νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2015.
- Το ελληνικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί ακόμη 10% το 2013.
- Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα θα εκτιναχθεί στο 20% το 2013 και το 2014.protothema.gr

Read more...

Ίδρυσε πολιτικό κόμμα ο Γιώργος Τράγκας!Ίδρυσε πολιτικό κόμμα ο Γιώργος Τράγκας!
Ο γνώστος δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε μέσα από το Facebook την διακήρυξη για ίδρυση νέου πολιτικού φορέα με την επωνυμία «Ελλάδα Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο», τα αρχικά του οποίου είναι Ελλάδα- ΕΑΜ.

Πρόκειται για ένα μέτωπο που δεν επιλέγει δεξιούς ή αριστερούς και δεν έχει το ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ, αλλά εντός ζωής, εξηγεί ο ίδιος.
 
Υπενθυμίζουμε πως ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε προ μηνός ότι είχε δεχθεί πρόταση από τον Γ. Καρατζαφέρη, ενώ είχε συμμετάσχει και στις πρώτες συναντήσεις για την ίδρυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Π. Καμμένου.

Διαβάστε την ανάρτηση του Γιώργου Τράγκα:
 
«Πρόσκληση-έκπληξη. Επειδή, δεν γίνονται όλα από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός πολιτικού forum- πολιτικού φορέα που θα παρεμβαίνει, προκειμένου να συμβάλλει στην ισχυροποίηση των αμυντικών μηχανισμών της κοινωνίας μας, απέναντι στον εφιάλτη του Μνημονίου και των δυνάμεων κατοχής...
 
Μπορείτε να δείτε την διακήρυξη αρχών και θέσεων, στόχους και πρωτοβουλίες, που πιστεύουμε ότι θα σας εκφράζουν σε αυτούς τους δύσκ...ολους και ανασφαλείς καιρούς. Φυσικά, θα σας πω αν θα κατέβουμε στις εκλογές και πως. Μόνοι μας ή μαζί με άλλους. Γι΄ αυτό ξεκίνησα μιλώντας για εκπλήξεις. Άλλωστε δεν είναι μια εποχή που μένεις στην άκρη και στο απυρόβλητο, επειδή συμφέρει να τα έχεις καλά με όλους.
Υπήρξαν πολλοί που είπαν να μην ανακατευτώ με τα σκ@@α. Αλλά πώς να μην τα πατήσεις όταν έχουν φθάσει μέχρι το λαιμό και θέλεις να περάσεις απέναντι. Πολύ περισσότερο όταν θέλεις να μείνεις ενεργός. Σήμερα καλώ όλους εσάς, τους φίλους μου, να μου στείλετε εντός της ημέρας ποιοι θέλετε να συμμετάσχετε ενεργά στον φορέα που σαφώς είναι πατριωτικός, ριζοσπαστικός και αντιμνημονιακός. Σε αυτό το φορέα δεν έχουμε πολιτικές ετικέτες. Δεν μας απασχολούν τα φρονήματα που έχει κάποιος. Δεν μας ενδιαφέρει η προέλευση αλλά η συμπόρευση και ο κοινός στόχος.

Στις επόμενες σελίδες μπορείτε να βρείτε την κατάσταση υπογραφών πολιτών με δικαίωμα ψήφου και να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας εφόσον αποδέχεστε τη συμμετοχή σας στον πολιτικό φορέα μας».

Πηγή: anatropi2020 
 http://newpost.gr

Read more...

Γεωργιάδης: «Ο Καρατζαφέρης θα έπρεπε ήδη να έχει έρθει στην ΝΔ»Γεωργιάδης: «Ο Καρατζαφέρης θα έπρεπε ήδη να έχει έρθει στην ΝΔ»
O βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο «ΒΗΜΑ FM» απάντησε στις καταγγελίες Καρατζαφέρη περί χρηματισμού των Βουλευτών που έφυγαν από το ΛΑΟΣ, λέγοντας ότι «αισθάνομαι τρομερή θλίψη για την εικόνα του Προέδρου του ΛΑΟΣ τις τελευταίες μέρες. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ήταν φίλος μου και αγαπημένο μου πρόσωπο, για πολλά χρόνια. Αισθάνομαι ότι αυτές τις μέρες γκρεμίζει όσα έχτισε, καταστρέφει, παντελώς, το πολιτικό του κεφάλαιο. Οι κόλακες που έχει γύρω του δεν τον αφήνουν να δει την πραγματικότητα. 

Αντιλαμβάνεσθε πόσο αστείο είναι να λέει κανείς στο ραδιόφωνο ότι η Αμερική και το Ισραήλ συμμάχησαν για να πάρουν από το ΛΑΟΣ τον κ. Βελόπουλο, τον κ. Ανατολάκη, τον κ. Γεωργιάδη και το κ. Βορίδη. Μόνο σαν ανέκδοτο ακούγεται. Ο κ. Καρατζαφέρης είναι εκτός πραγματικότητας, αυτά που είπε είναι αστεία, αλλά πολύ προσβλητικά». 

Ερωτηθείς για το αν θα προσφύγετε στη Δικαιοσύνη, απάντησε ότι «υπάρχουν στην πατρίδα μας θεσμικά όργανα, τα δικαστήρια, στα οποία αντιμετωπίζονται οι συκοφαντίες. 

Είναι βέβαιο ότι θα κληθούν τα στελέχη που έμειναν στο ΛΑΟΣ, ως μάρτυρες, να καταθέσουν στο δικαστήριο ποιοι τους πρότειναν και πόσα. Υπάρχουν νομικές διαδικασίες που θα κινηθούν. Όχι αυτεπάγγελτα, από τους θιγόμενους. Αν κατάλαβα καλά, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι έγινε απόπειρα χρηματισμού τους. Θα κληθούν, λοιπόν, αυτά τα στελέχη στο δικαστήριο, να μας πουν ποιοι τους πρότειναν και πόσα». 

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην οικονομική του κατάσταση τονίζοντας ότι ο κ. Καρατζαφέρης «ξέρει πολύ καλά ότι διάγω τη χειρότερη οικονομικά περίοδο της ζωής μου. Το ξέρει, γιατί εγώ όλα αυτά τα χρόνια εκτός από συνεργάτης του στο κόμμα είμαι και πελάτης του ΤΗΛΕΑΣΤΥ και πληρώνω δεκάδες χιλιάδες ευρώ το μήνα για την εκπομπή μου, την οποία δεν μπορώ να κάνω από τη μέρα που έφυγα από το ΛΑΟΣ, για λόγους λεπτότητας και την κάνει μόνος του ο αδερφός μου, με μεγάλη οικονομική ζημία για μένα. Για μένα η μετακίνηση αυτή είναι και μεγάλη οικονομική ζημία». 

Τόνισε ότι και ο ίδιος ο Καρατζαφέρης «θα έπρεπε να έχει έρθει, ήδη, στη Νέα Δημοκρατία, για τον εξής λόγο. Ξέρει και ο ίδιος ότι αυτή την εποχή, που είναι εποχή συσπείρωσης, που είναι εποχή να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που είναι εποχή για να μην κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ κι έχουμε άλλα 2 εκατομμύρια μετανάστες στην Ελλάδα, αυτή την εποχή, πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί μια μάχη. Ο κ. Καρατζαφέρης είναι αρκετά ευφυής για να το αντιλαμβάνεται αυτό».http://newpost.gr

Read more...

Η Φινλανδία προετοιμάζεται για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών μετά τη Σύνοδο Κορυφής 

 
Η υπουργός Οικονομικών της  Φινλανδίας Γιούτα Ουρπιλάινεν παραδέχθηκε δημοσίως πως η κυβέρνηση της χώρας προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αναλύοντας τα της Συνόδου Κορυφής, η κυρία Ουρπιλάινεν δήλωσε ότι η χώρα εξετάζει «διάφορα σχέδια έκτακτης ανάγκης για διάφορες πιθανότητες σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη»!

Ξεκαθάρισε πάντως ότι  η Φινλανδία θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στη νομισματική ένωση, αλλά σημείωσε πως «η κυβέρνηση οφείλει, σε διάφορες καμπές της κρίσης, να αξιολογεί διάφορα σενάρια και σχέδια»..protothema.gr

Read more...

Ο Σκανδαλίδης ονειρεύεται κεντροαριστερά κυβέρνηση, με κορμό το ΠΑΣΟΚ! Μην τον ξυπνάτε!


Ο Σκανδαλίδης ονειρεύεται κεντροαριστερά κυβέρνηση, με κορμό το ΠΑΣΟΚ! Μην τον ξυπνάτε!
Είναι σαφές ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, οι πολιτικοί μας άρχοντες το ερμηνεύουν διαφορετικά- ενίοτε το ερμηνεύουν κατά το δοκούν. Παράδειγμα, ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Σήμερα, στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο πρώην υπουργός κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι συμπεριφέρονται σαν μεγάλα κόμματα ενώ δεν είναι. Προφανώς εννοούσε ότι το ΠΑΣΟΚ, που συμπεριφέρεται σαν μεγάλο κόμμα, είναι και γι αυτό πρόσθεσε ότι τα ποσοστά της 6ης Μαΐου δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ δικαιούται να έχει φιλοδοξίες !

Τι φιλοδοξίες; Να αποτελέσει τον βασικό κορμό για μια κυβέρνηση της κεντροαριστεράς!!!

Πρόσθεσε δε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνη δύναμη και έχει συγκεκριμένο σχέδιο διαπραγμάτευσης του μνημονίου κάνοντας αναφορά στο σχέδιο των 6 σημείων του Ευ. Βενιζέλου.

Είναι σαφές ότι ο κ. Σκανδαλίδης δεν έχει αντιληφθεί πως το ΠΑΣΟΚ δίνει μάχη πολιτικής επιβίωσης γιατί έχει χάσει την επαφή του με τα κοινωνικά στρώματα που το στήριζαν. Ούτε ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ ελάχιστη αν όχι ουδεμία σχέση έχει με την κεντροαριστερά. Και αν φυσικά ήθελε- που δεν δείχνει να θέλει, να επιστρέψει στον χώρο της κεντροαριστεράς, τον πρώτο ρόλο, δεν μπορεί να το παίξει.

Κατά τα άλλα, καθένας μπορεί να ονειρεύεται…


ΘεΔα
 http://newpost.gr

Read more...

Ανάστατη η ΝΔ στα Χανιά, για την συνεργασία Σαμαρά - Ντόρας...Απειλούν με παραιτήσεις...
Εντονότατες αντιδράσεις στα μέλη της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά, έχει προκαλέσει η συμφωνία για την εκλογική συνεργασία του κόμματος με την Δημοκρατική Συμμαχία, με αποτέλεσμα σε... επιστολή των τοπικών κομματικών οργάνων προς την ηγεσία της ΝΔ, να γίνεται και σαφής προειδοποίηση για παραιτήσεις μελών.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αύριο αναμένονται οι ανακοινώσεις από την ΝΔ για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Στην επιστολή των στελεχών και μελών της ΝΔ στα Χανιά τονίζονται δύο λόγοι που προκαλούν τις αντιδράσεις.

Ο ένας αφορά στην αυτή καθεαυτή την συνεργασία, η οποία – όπως επισημαίνουν – γίνεται χωρίς σαφείς πολιτικούς όρους.

Ο άλλος, αφορά στην λίστα των υποψηφίων βουλευτών, καθώς με δεδομένο το ότι στις εκλογές της 6ης Μαίου στα Χανιά η ΝΔ εξέλεξε τρείς βουλευτές, το ενδεχόμενο να ενταχθεί σε εκλόγιμη θέση πρώην βουλευτής της ΔΗΣΥ (και της ΝΔ) έχει εξοργίσει τα μέλη του κόμματος.

Αναλυτικότερα, τα κομματικά όργανα Χανίων της ΝΔ (ΝΟΔΕ και τοπικές), μετά από κοινή συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών την Τρίτη το βράδυ, απέστειλαν έγγραφο (υπογεγραμμένο από Πρόεδρο και μέλη ΝΟΔΕ, Προέδρους Τοπικών και νεολαίας) προς τον Πρόεδρο και το Γραμματέα του κόμματος.

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, ως βασικά λάθη της συνεργασίας ΝΔ-ΔΗΣΥ, αναφέρονται περιληπτικά τα εξής :

“ - Η συνεργασία δεν έχει σαφές πλαίσιο, δε δείχνει ανταπόκριση στο μήνυμα της 6ης Μαίου ενώ επετράπη στην άλλη πλευρά να διατηρήσει τον κομματικό της φορέα.

- Αν ευσταθούν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες- αφού δεν υπάρχει καμμιά επίσημη ενημέρωση – δόθηκαν στη ΔΗΣΥ σίγουρες έδρες, με αποτέλεσμα η ΔΗΣΥ να μην έχει κίνητρο να αγωνιστεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αντιθέτως εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί η ΔΗΣΥ ακόμα και να υποσκάψει την προσπάθεια, με τα μάτια στην επόμενη ημέρα.

- Δεν ελήφθη υπ’όψιν το γεγονός ότι ο τοπικός υποψήφιος της ΔΗΣΥ, ναι μεν έχει πάρει μεγάλο αριθμό σταυρών, όμως η εικόνα του στους υπόλοιπους πολίτες είναι τέτοια που κυριολεκτικά κλείνει τις πόρτες της Ν.Δ. προς την ευρύτερη κοινωνία.”

Μάλιστα τα κομματικά στελέχη που υπέγραψαν τονίζουν ότι θα περιμένουν επίσημη ενημέρωση, αλλά αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμα κι αυτό των παραιτήσεων.

«Τα πράγματα δεν έχουν φτάσει στα άκρα, αλλά κάποια μέλη που δεν βλέπουν την κατάσταση να εξελίσσεται όπως την περιμέναμε το σκέφτονται και αυτό» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ κ.Μανώλης Αλιφιεράκης.

Όπως επεσήμανε «η συμφωνία μας βρήκε απροετοίμαστους και δημιούργησε προβλήματα διότι προυπήρξαν οι εκλογές οι οποίες ανέδειξαν στα Χανιά κάποιους βουλευτές της ΝΔ. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι ενδεχομένως να αλλάξει η σειρά με την οποία θα τοποθετηθούν οι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.

Όμως πέραν από αυτό, η συνεργασία αυτή έγινε εσπευσμένα, υπο πίεση, έτσι δεν μπόρεσε να είναι μια πολιτική συμφωνία, με πολιτικούς όρους για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα»

Πάντως ο ίδιος αφήνει ένα «παράθυρο» αισιοδοξίας καθώς όπως είπε «υπάρχουν προβλήματα, αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμη τίποτε. Πληροφορούμαι ότι ο πρόεδρος θα μιλήσει με τους υποψήφιους βουλευτές πριν πάρει τις τελικές του αποφάσεις και περιμένουμε.»

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον κ.Αλιφιεράκη, οι αντιδράσεις δεν προέρχονται μόνο από τους βουλευτές που αναδείχθηκαν στις εκλογές της 6ης Μαίου, αλλά και από τα μέλη του κόμματος στα Χανιά, τα οποία, όπως επεσήμανε, επι δύο ολόκληρα χρόνια έδωσαν έναν σκληρό αγώνα.

flashnews.gr


Read more...

Η ομιλία της Αλ. Παπαρήγα...«Αποκαλύφθηκε η αυταπάτη που καλλιεργούν όλα τα κόμματα για το νέο αέρα που πνέει και μπορεί να οδηγήσει σε μια ευνοϊκή για το λαό επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου», δήλωσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Η κ. Παπαρήγα σημείωσε πως... όλοι οι ηγέτες «υπογράμμισαν ότι ο προκαταβολικός όρος είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις», ενώ προέβλεψε ότι αν γίνει η επαναδιαπραγμάτευση «θα είναι με νέους όρους σφαγής».

Υποστήριξε παράλληλα ότι η διαπάλη μεταξύ Ολάντ και Μέρκελ δεν αφορά τους λαούς αλλά τα κεφάλαια. Τόνισε μάλιστα ότι «απέναντι στον ελληνικό λαό είχαν κοινή γλώσσα».

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε το λαό «να κάνει σημαία του την απειθαρχία και την ανυπακοή στις δεσμεύσεις της ΕΕ» και να τις μεταφράσει σε στόχους και αιτήματα, π.χ. πάλη για συλλογικές συμβάσεις που δεν έχουν μείωση.
real.gr


Read more...

Αντίθετος στη μείωση των μισθών κάτω από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση δηλώνει ο ΣΕΤΕ

Στο επίκεντρο τα εργασιακά


Το πρόβλημα είναι κάποιες συμβάσεις-«ρετιρέ», πολύ υψηλότερες από την Εθνική Συλλογική, από 40% έως 100%, υποστήριξε ο κ. Ανδρεάδης
Το πρόβλημα είναι κάποιες συμβάσεις-«ρετιρέ», πολύ υψηλότερες από την Εθνική Συλλογική, από 40% έως 100%, υποστήριξε ο κ. Ανδρεάδης   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Αθήνα
«Δεν είναι το πρόβλημα η Εθνική Συλλογική Σύμβαση και το ύψος της αμοιβής», δήλωσε στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης, σχολιάζοντας τις θέσεις του ΣΕΒ, ο οποίος ζητεί κατάργηση της μείωσης 22% στους μισθούς και επαναφορά της μετενέργειας στους έξι μήνες.

Μάλιστα, εστίασε στο γεγονός ότι «ο ΣΕΤΕ δεν είχε ποτέ συμμετάσχει στη συζήτηση για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Δεν μας κάλεσαν. Εάν δεν σε θέλουν, δεν μπορείς να πας», δήλωσε με νόημα ο κ. Ανδρεάδης και συμπλήρωσε ότι στον τουριστικό κλάδο απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα πάνω από 760.000 εργαζόμενοι.
Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΤΕ, επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή του στη μείωση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων από τα επίπεδα που είχαν καθοριστεί στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, σημειώνοντας, ότι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό αμείβονται βάσει των κλαδικών ομοιοεπαγγελματικών τοπικών συμβάσεων που προβλέπουν υψηλότερες αμοιβές από αυτές της Εθνικής Σύμβασης Εργασίας.
Αυτή είναι η βασική θέση του ΣΕΤΕ που θα κατατεθεί στην αυριανή συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, στο πλαίσιο της επανεκκίνησης του διαλόγου για τις εργασιακές σχέσεις.
Μειώσεις σε συμβάσεις-«ρετιρέ»
Το πρόβλημα, όπως υποστήριξε ο κ. Ανδρεάδης, είναι κάποιες συμβάσεις-«ρετιρέ», πολύ υψηλότερες από την Εθνική Συλλογική, από 40% έως 100%. Ως παράδειγμα ο κ. Ανδρεάδης ανέδειξε τον τραπεζικό και τον τουριστικό κλάδο, που όπως είπε, ο μεν πρώτος είναι 100% πάνω και ο δεύτερος 40% πάνω από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Εστιάζοντας στον τουριστικό κλάδο, είπε ότι κανείς δεν πληρώνεται με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Ο στόχος, όπως τον περιέγραψε ο κ. Ανδρεάδης, είναι «σταδιακά» και λελογισμένα να μειωθεί το κόστος κάποιων πολύ υψηλών συμβάσεων, αλλά και να εξεταστούν και διάφορα άλλα εργασιακά ζητήματα.
Ο κ. Ανδρεάδης επανέλαβε το ζήτημα της ευέλικτης νομοθεσίας, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί σήμερα κάποιος εργαζόμενος σε ένα ξενοδοχείο να δουλέψει σε ένα νησί με σπαστό ωράριο, όπως επίσης δεν μπορεί να κάνει μια ώρα υπερωρία, εάν δεν το αναφέρει στην Επιθεώρηση Εργασίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Δείτε τα «κουφά» επιδόματα υπαλλήλων ΔΕΗ-ΟΣΕ-ΗΣΑΠ...Εν μέσω βαθιάς ύφεσης αλλά κάποια επιδόματα δίδονται αφειδώς… παρά το γεγονός ότι δεν έπρεπε να είχαν θεσπιστεί καν.

Τα πιο απίθανα επιδόματα, υπάρχουν για να δικαιολογούνται κάποιες αυξήσεις στους... πενιχρούς μισθούς, παραμένουν όμως προκλητικά.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος», υπάρχουν ακόμη σε υπηρεσίες του Δημοσίου επιδόματα όπως για το… πλύσιμο των χεριών στον ΟΣΕ που είναι 280 ευρώ τον μήνα (ήταν 420 και… περικόπηκε) ή το επίδομα… φαξ (!) των 580 ευρώ μηνιαίως, που παίρνουν υπάλληλοι της ΔΕΗ!Το επίδομα κεραίας εξακολουθεί να υπάρχει στον ΗΣΑΠ και φτάνει τα 750 ευρώ τον μήνα, ενώ ακόμη υπάρχει και το επίδομα φακέλου (!), σε ολόκληρο το Δημόσιο, καθώς η μεταφορά φακέλων από γραφείο σε γραφείο πρέπει προφανώς να αμείβεται εξτρά!
prionokordela


Read more...

ΣΥΡΙΖΑ κατά διαπλοκής: Το κράτος χάνει 500 εκατ. ευρώ από τα κανάλιαΣΥΡΙΖΑ κατά διαπλοκής: Το κράτος χάνει 500 εκατ. ευρώ από τα κανάλια
Δεν κρύβει την ενόχλησή του ο ΣΥΡΙΖΑ από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε από τα ΜΜΕ το διήμερο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Γαλλία και τη Γερμανία.

«Στο ταξίδι του Τσίπρα έχει παραβιαστεί η δημοσιογραφική δεοντολογία και έχει γίνει απόπειρα να συσκοτιστεί η προσπάθεια που έγινε», δηλώνει ανώτερο στέλεχος της Κουμουνδούρου και στενός συνεργάτης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτοχρόνως προσθέτει ότι «το κίνημα της διαπλοκής είναι συγκεκριμένο» και τονίζει: «Xρήμα για παραγωγή ενημέρωσης, ενημέρωση για παραγωγή πολιτικής και πολιτική για παραγωγή χρήματος».

Σε ότι αφορά στην χθεσινή δήλωση του Νίκου Παππά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την αδειοδότηση του Mega, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν ότι τα κανάλια λειτουργούν με προσωρινές άδειες που έχει εγκρίνει το ΣτΕ, ότι ακόμη και το ίδιο το ΔΝΤ έχει ζητήσει αυτό το καθεστώς να σταματήσει καθώς το κράτος χάνει 500 εκατ. ευρώ από την μη προκήρυξη των αδειοδοτήσεων.

Την ίδια στιγμή προθέτουν ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και σχηματίσει κυβέρνηση, θα προχωρήσει στην αδειοδότηση των καναλιών.http://newpost.gr

Read more...

«Τρέμει» η Ρωσία μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι «σοφοί» του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών της Μόσχας 
 
Πολιτικές αναταράξεις στη Ρωσία αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ «βλέπουν» οι αναλυτές του  Κέντρου Στρατηγικών Μελετών της Μόσχας!

Σύμφωνα με ανταπόκριση του πρακτορείου Bloomberg ο επικεφαλής του Κέντρου, Μιχαήλ Ντμιτρίεφ, προειδοποιεί πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον κίνδυνο πολιτικών αναταράξεων στην περίπτωση που μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη πυροδοτήσει μια νέα παγκόσμια κρίση και μια «βουτιά» στην τιμή του πετρελαίου.

Οι αναλυτές του Κέντρου εκτιμούν πως σήμερα οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ υπερβαίνουν το 50% και προβλέπουν πως μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σύντομα και άλλες χώρες σε έξοδο από την νομισματική ένωση.
Θεωρούν δε πως η Ρωσία, ως άμεσα εξαρτημένη από το πετρέλαιο και τις εξαγωγές ενεργειακών πόρων οικονομία, θα δεχόταν πλήγμα τέτοιο που ενδεχομένως θα οδηγούσε σε «έντονη δυσαρέσκεια» προς το πρόσωπο του Πούτιν, αυξημένη πολιτική καταστολή και επιδείνωση της οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα, η προοπτική ενός ντόμινο στην Ευρωζώνη και η συνεπακόλουθη περαιτέρω επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομίας «θα αποτελέσει τροχοπέδη στην ικανότητα της ρωσικής κυβέρνησης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για κοινωνικές παροχές και θα απειλούσε να εξαλείψει κεφάλαια που οι Ρώσοι επενδυτές και επιχειρηματίες μετέφεραν στην Ευρώπη», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ρωσικού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα.

Ενδεικτική είναι και η εκτίμηση της επικεφαλής οικονομολόγου της μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας, OAO Sberbank, βάσει της οποίας το χειρότερο σενάριο για τη Ρωσία, εφόσον τελικώς η Ελλάδα βγει από το ευρώ, θα είναι αυτό της συρρίκνωσης της ρωσικής οικονομίας κατά 2,1% και η άμεση εκροή από τη χώρα επενδυτικών κεφαλαίων ύψους 95 δισ. δολαρίων!

Είναι δεδομένο πως τα σενάρια αυτά τελούν σε γνώση της ρωσικής ηγεσίας, που με τη σειρά της έχει εκφράσει δημόσια τη στήριξή της στην «ευρωπαϊκή ταυτότητα» της Ελλάδας. Κάτι που επανέλαβε εμφατικά και ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των Οκτώ ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου στο Κάμπ Ντέιβιντ των ΗΠΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν δήλωνε πως: «Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη, όμως δεν φτάνει να το θέλει μόνο το G8, πρέπει να το θέλει και ο ελληνικός λαός»..protothema.gr

Read more...

Συνέντευξη Προέδρου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη στο Kontra Channel 24/05/2012


Read more...

Ποιοι οφείλουν να βγάλουν τις κουκούλες από τους συνεργάτες της τρόικας…Ποιοι οφείλουν να βγάλουν τις κουκούλες από τους συνεργάτες της τρόικας…
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος υπήρξε υπουργός οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των πιο πρόσφατων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, προέβη σε μια σημαντική αποκάλυψη: Εργοδοτικές οργανώσεις, ενώ δημοσίως τασσόντουσαν υπέρ των διατήρησης των μισθών, παρασκηνιακά ζητούσαν από την τρόικα την περικοπή τους!


Ο ΣΕΒ, απάντησε μέσω κύκλων (!) λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος προχώρησε στη μείωση των μισθών κατά 22% μόνος του και παρά την αντίθετη άποψη των κοινωνικών εταίρων.

Σίγουρα πρέπει να μάθουμε, αν αληθεύει αυτό που υποστηρίζει ο ΣΕΒ. Δεν θα μας το πει ο κ. Τόμσεν, θα μας το πουν οι κοινωνικοί εταίροι και οφείλει να πάρει θέση επ’ αυτού ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ.

Ταυτοχρόνως, πρέπει να μάθουμε ποιοι ήταν αυτοί οι κουκουλοφόροι εργοδότες που κινήθηκαν στο παρασκήνιο για να δημιουργήσουν τον κοινωνικό Καιάδα που ζούμε σήμερα.

Ταυτοχρόνως να μάθουμε τον δίαυλο με τον οποίο επικοινώνησαν με την τρόικα. Αν ήταν κάποια γραφεία νομικών ή συμβούλων επιχειρήσεων, να μάθουμε τα ονόματά τους- φυσικά και την αμοιβή που εισέπραξαν γι αυτή την… κοινωνική τους προσφορά. Και μην πει κανείς «τη δουλειά τους έκαναν». Δεν υπάρχει τέτοιου είδους υπερασπιστική γραμμή για τους επαγγελματίες δολοφόνους. (Το newpost.gr είχε ήδη ενημερώσει από τον περασμένο Ιανουάριο ότι υπήρχαν τακτικοί επισκέπτες στη Γερμανική Πρεσβεία ανάμεσα στους οποίους πολιτικά πρόσωπα, κορυφαία στελέχη των ΜΜΕ αλλά και έλληνες επιχειρηματίες, σχετικό θέμα: Οι «κουκουλοφόροι» επισκέπτες της Γερμανικής Πρεσβείας και της τρόικας)

Εδώ που έχουμε βρεθεί, τα μισόλογα δεν έχουν θέση. Ο κ. Βενιζέλος οφείλει να κατονομάσει τους σύγχρονους κουκουλοφόρους, τους οποίους κατά δήλωση γνωρίζει-  και τα πολιτικά κόμματα να διορθώσουν ΟΛΑ ΜΑΖΙ την αδικία που αυτοί οι άθλιοι προκάλεσαν.

Όσο για τον κ. Τόμσεν, που δέχθηκε να παίξει αυτό το βρόμικο παιχνίδι, καλό είναι να τον στείλουμε πίσω στα αφεντικά του για να τον συνετίσουν, ή να τον τιμωρήσουν. Η περαιτέρω παραμονή του στη χώρα μας, θα πρέπει να τον οδηγήσει στη βάσανο να αποδείξει ότι η υιοθέτηση των αιτημάτων για περικοπές, δεν έγινε με το αζημίωτο…
ΘεΔΑ
http://newpost.gr

Read more...

Μαρουλόφυλλα τα εκατομμύρια στα τεφτέρια του Άκη ...
Eίχε αναθέσει σε ειδικό γραφείο - εξυπηρετήσεων στο εξωτερικό, να κάνει τη διαδρομή της μίζας, από off shore σε off shore...
Αριθμοί πάνω σε χαρτί ήταν τα εκατομμύρια που ξόδευε η οικογένεια Τσοχατζόπουλου για τις πολυτελείς της ανάγκες και για την ακριβή ζωή που είχε επιλέξει να κάνει χωρίς να σκέφτεται καθόλου ότι μπορεί κάποια στιγμή το πάρτι να τελειώσει.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η... σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, είχαν πειστεί φαίνεται ότι όχι μόνο το πάρτι δεν πρόκειται να τελειώσει, αλλά ήταν σίγουροι ότι ποτέ κανείς δεν θα τους σταματούσε ή δεν θα τους πρόδιδε.

Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύεται από το αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος φαίνεται να καταγράφει κάθε κίνησή του και όχι μόνο. Κατέγραφε και τις ανάλογες κινήσεις συντρόφων του, συνεργατών του και συναδέλφων του, που έπαιρναν μέρος στις business του.

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως αποκαλύπτουν ότι όχι μόνο ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε σχέση με τις αμαρτωλές off shore που αναφέρονται στη δικογραφία, αλλά και άλλες, που αναφέρονται στις σημειώσεις του για πρώτη φορά.

Μάλιστα, είχε τόση καλή οργάνωση στις δουλειές του, που είχε αναθέσει σε ειδικό γραφείο … εξυπηρετήσεων στο εξωτερικό, να κάνει τη διαδρομή της μίζας, από off shore σε off shore.

Την ίδια ώρα αποκαλύπτονται νέα στοιχεία από τη Βίβλο της μίζας, στην οποία ο Άκης για έναν περίεργο λόγο κατέγραφε τα πάντα.

Μεταξύ αυτών, βρέθηκαν 13 κατόψεις ακινήτων στο Βερολίνο, τις οποίες ψάχνουν οι αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυτές ανήκουν όλες στον Άκη Τσοχατζόπουλο ή ήταν μια προσπάθεια επιλογής και αγοράς σπιτιού στο Βερολίνο.

Επίσης βρέθηκα και 31 κατόψεις στην Ελλάδα. Οι 15 από αυτές ταυτοποιήθηκαν.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι τελικά η περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου ήταν πολύ μεγαλύτερη απ’ όσοι νομίζαμε.

Δεν ήταν όμως μόνο ο Άκης ο … Κροίσος. Στην ίδια κατάσταση ήταν και η σύζυγός του Βίκυ, στο όνομα της οποίας βρέθηκαν 8 τραπεζικοί λογαριασμοί, 4 στην γνωστή Ελβετική τράπεζα UBS και 4 στη Citibank.

Είναι χαρακτηριστική μάλιστα η κίνηση των λογαριασμών της μέσα σε δύο εβδομάδες, που παρατηρείται να ξοδεύει 92.000 Ευρώ!!
parapolitika.gr


Read more...

Σαφάρι της Εφορίας με απειλές κατασχέσεων για χρέη από 300 ευρώ...Αποστέλλονται ειδοποιητήρια σε περίπου 900.000 φορολογούμενους...
Ειδοποιητήρια με απειλές κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων ακόμα και για ληξιπρόθεσμα χρέη 300 ευρώ, στέλνει σε περίπου 900.000 φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με
την εφημερίδα «Τα Νέα».

Τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού εμφανίζουν υστέρηση της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του έτους και τα πρώτα στοιχεία για το Μάιο δείχνουν νέα βουτιά της τάξεως του 15%-20%....


Read more...

Σαμαράς: Είναι επικίνδυνο για τη χώρα να κουνάς το δάχτυλο στο σύμμαχο...


"Επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια"...
Την πρώτη του προεκλογική τηλεοπτική συνέντευξη στον ΑΝΤ1 δίνει αυτή την ώρα ο Αντώνης Σαμαράς.
«Νοιώθω ότι είχαμε επιτυχία. Όχι σαν κόμμα, αλλά γιατί δείξαμε και πείσαμε ότι η λύση είναι μόνο στην ανάπτυξη κι αυτό το ... έχει καταλάβει η Ευρώπη» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και τόνισε

«Παλιά όταν μίλαγα για ανάπτυξη ένοιωθα μοναξιά, σήμερα το κλίμα αλλάζει».


"Όχι άλλους φόρους, όχι άλλες μειώσεις, όχι άλλες απολύσεις. Αυτή θα είναι η κύρια θέση μας, κάτι που το αντιλαμβάνονται τώρα και οι ευρωπαίοι, τόνισε ο κ. Σαμαράς αναλύοντας το πλαίσιο της ανάπτυξης στο οποίο θα κινηθεί μετά τις εκλογές.

Πρέπει να φέρουμε επενδύσεις και χωρίς το ευρώ δεν θα έρθει κανείς να επενδύσει στη χώρα μας, συνέχισε καταγγέλοντας τις περίφημες, όπως τις χαρακτήρισε θεωρίες περί δραχμής. "Πρέπει να σκεφτούμε ποιούς εξυπηρετεί ένα τέτοιο σενάριο. Η σταθερή μας άγκυρα για τη χώρα μας πρέπει να είναι το ευρώ. Χωρίς ευρώ ποιοί θα είναι οι σύμμαχοί μας; Σίγουρα όχι οι Ευρωπαίοι. Κίνα και Ρωσία είναι κι αυτές μέσα σ' αυτό το παιχνίδι. Η απομόνωση θα ήταν η κατάληξη".

Η σπατάλη του κράτους πρέπει να μειωθεί. Συζητάμε μάλιστα για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας. Να φτάσει στα δύο χρόνια γιατί η κατάσταση της ύφεσης, είναι τραγική.

"Αν φύγουμε από το Ευρώ, θα ήταν μια έξοδο αυτοκτονίας" κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο κ. Σαμαράς απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο για άλλη μια φορά τον χαρακτήρισε επικίνδυνο και αφελή.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ο κ. Τσίπρας έδειξε μια αλαζονεία. Όλοι κάναμε υποχωρήσεις. Εκείνος όχι. Δεν πήρε το μήνυμα του κόσμου, που ήθελε συνεργασίες. Δικαίωμά του. Αυτό που δεν επιτρέπεται όμως είναι να χαλάσει τις σχέσεις της χώρας με τους Ευρωπαίους. Αυτό δεν συγχωρείται.Την ώρα που εμείς χτίζουμε συμμαχίες, ο κ. Τσίπρας τις κατεδαφίζει. Όταν αποκαλεί τον Ολάντ, Ολαντρέου, είναι σαν να πυροβολεί την Ελλάδα, την ώρα που η Ελλάδα νομίζει ότι δεν τον κοιτάει".

Για το θέμα της ΑΟΖ υποστήριξε ότι το θέμα αυτο είναι εθνική υποχρέωση.

Λαθρομετανάστευση

Ο κ. Σαμαράς ταύτισε απόλυτα το θέμα της λαθρομετανάστευσης με το θέμα της ασφάλειας ενώ κατήγγειλε τις προτάσεις που ακούγονται απο διάφορα κόμματα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη τόσο των μεταναστών όσο και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

"Για τη μετανάστευση υποστήριξε ότι έχουμε ένα εκατομμύριο μετανάστες και ο Τσίπρας θέλει να τους δώσει και επίδομα ανεργίας. Με τη λαθρομετανάστευση δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί να μιλάς για αφοπλισμό της αστυνομίας".

ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ

Η ψήφος από εδώ και πέρα δεν θα είναι χαλαρή. Τα πράγματα άλλαξαν και καιρός θα ήταν να το αντιληφθούμε κι όλοι εμείς οι πολιτικοί. Ο κόσμος συσπειρώθηκε γύρω από μια μεγάλη ανάγκη και γύρω από μια Ευρώπη που αλλάζει. Το ίδιο κάνουμε κι εμείς στον Κεντροδεξιό χώρο, συσπειρώνουμε τις δυνάμεις μας με το βλέμμα στο ευρώ....
parapoltika.gr


Read more...

«Απρόβλεπτες» συνέπειες σε περίπτωση ελληνικής εξόδου από το ευρώ βλέπει ο Νοβότνι της ΕΚΤ

Ζητεί τήρηση των δεσμεύσεων


Ο Έβαλντ Νοβότνι
Ο Έβαλντ Νοβότνι   (Φωτογραφία:  Reuters )


Βιέννη, Αυστρία
Απρόβλεπτες θα είναι οι συνέπειες από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, εκτιμά το στέλεχος της ΕΚΤ και επικεφαλής της αυστριακής κεντρικής τράπεζας Έβαλντ Νοβότνι, τονίζοντας ωστόσο ότι η χώρα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της εάν θέλει να συνεχίσει να λαμβάνει οικονομική βοήθεια.

«Θα πρόκειται για μεγάλα, μαζικά σοκ, οι συνέπειες των οποίων θα είναι απρόβλεπτες» δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ευρωτράπεζας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αρνούμενος πάντως να συμμετάσχει στη συζήτηση για τις προοπτικές ενός τέτοιου σεναρίου.

Ο κ. Νοβότνι εκτίμησε επίσης ότι θα απαιτηθεί χρόνος για την επίλυση της ελληνικής κρίσης.

Αναφερόμενος στο σύνολο των χωρών της Ευρωζώνης, είπε πως «απαιτείται αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία για να σταθεροποιηθούν οι χρηματοοικονομικές αγορές».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...