Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Η Άννα Διαμαντοπούλου με tweet έστειλε μήνυμα της Θεοδώρας Τζάγκρη


20131111-192405.jpg
Ένα σχόλιο στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter που απευθύνεται σε όσους κρίνουν με «χυδαίο τρόπο» την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη, άφησε η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Η στάση της Θ. Τζάκρη θα κριθεί πολιτικά και όχι με ανεπίτρεπτες κάθε είδους (και σεξιστικές) επιθέσεις εναντίον της».

Read more...

Κυκλοφοριακά προβλήματα «Έβρεξε» προβλήματα στην Αττική, 120 κλήσεις στην Πυροσβεστική


«Έβρεξε» προβλήματα στην Αττική, 120 κλήσεις στην Πυροσβεστική
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τουλάχιστον 120 κλήσεις έχει δεχτεί μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας σε εγκλωβισμένους επιβάτες οχημάτων, λόγω συσσώρευσης υδάτων από την απογευματινή βροχόπτωση.

Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως σε Περιστέρι, Καματερό, Ίλιον και Αχαρνές.

Είκοσι συνεργεία της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην Αττική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Αντλήσεις υδάτων δεν γίνονται σε όλες τις περιπτώσεις, λόγω χαμηλής στάθμης των υδάτων.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων, η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς διακόπηκε για μία περίπου ώρα από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστρέρνας.

Η κυκλοφορία στην Πειραιώς αποκαταστάθηκε περίπου στις 7:30. Εντούτοις, την ομαλή ροή της κίνησης δυσκολεύουν τρία ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στη Χαμοστρέρνας.

Συνεργεία επιχειρούν να απομακρύνουν τα ακινητοποιημένα ΙΧ.

Eπίσης διακόπηκε η κυκλοφορία στην υπόγεια γέφυρα της Λ.Συγγρού στο δέλτα Φαλήρου. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ.

Στη λεωφόρο Κηφισού, στο ύψος της Ιεράς Οδού, στο ρεύμα προς Πειραιά, η κυκλοφορία διεξάγονταν προσωρινά μόνο από την αριστερή λωρίδα. Η κίνηση αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ.

Κυκλοφοριακά προβλήματα θα συναντήσουν οι οδηγοί και στη λεωφόρο Αμφιθέας, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω της βροχόπτωσης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Επανάληψη του τελικού Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης στους «16» του Κυπέλλου


Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης στους «16» του Κυπέλλου
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Οι φιναλίστ του περσινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης, κληρώθηκαν τη Δευτέρα να βρεθούν αντιμέτωποι στην 3η φάση της διοργάνωσης, στους «16».

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπορούν να διασταυρώσουν τα ξίφη τους μόνο στον τελικό της διοργάνωσης.

Τα ζευγάρια των «16»:Αιγινιακός – Πανιώνιος
Παναιτωλικός – Ατρόμητος
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης
ΟΦΗ – Καλλονή
Ολυμπιακός Βόλου – Αστέρας Μαγούλας
Ηρακλής – ΠΑΟΚ
Απόλλων Σμύρνης – Νίκη Βόλου
Παναθηναϊκός – Ηρακλής Ψαχνών

4η φάση (29-30/01). Οι επαναληπτικοί (12-13/02)
9. Ηρακλής ή ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης ή Νίκη Βόλου
10. ΟΦΗ ή Καλλονή - Αιγινιακός ή Πανιώνιος
11. Ολυμπιακός ή Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός ή Ατρόμητος
12. Παναθηναϊκός ή Ηρακλής Ψαχνών - Ολυμπιακός Βόλου ή Αστέρας Μαγούλας

5η φάση (19-20/03). Οι επαναληπτικοί (16-17/04)

13. Νικητής 10 - Νικητής 12
14. Νικητής 11 - Νικητής 9
ΤΕΛΙΚΟΣ (26/04)
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στον "αέρα" εξεταστική και μαθήματα: Νέα απεργία σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ



Εμμένουν στη στάση τους οι διοικητικοί υπάλληλοι στα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Συνέχεια στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Διαβάστε μέχρι πότε
Εξαιρετικά αμφίβολο είναι το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν την Τρίτη οι εξετάσεις και τα μαθήματα στα δύο μεγαλύτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, καθώς οι σύλλογοι διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ) και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) υιοθέτησαν την πρόταση της Ομοσπονδίας τους για νέα πενθήμερη απεργία έως την προσεχή Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου.
Παράλληλα, υπό κατάληψη τελούν και κάποιες σχολές του Πολυτεχνείου από ομάδες φοιτητών που συντάσσονται με τα αιτήματα των διοικητικών υπαλλήλων.
Πάντως, πολλά θα κριθούν από την απόφαση του ΣτΕ για την αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας, η οποία αναμένεται εντός των ημερών.
Σημειώνεται, ότι την περασμένη Παρασκευή το Πρωτοδικείο Αθηνών είχε κρίνει παράνομη την απεργία που είχαν κηρύξει οι σύλλογοι διοικητικών υπαλλήλων των δύο Ιδρυμάτων.
(Πηγή: ΑΠΕ)

Read more...

Γαλακτοβιομηχανίες στο εδώλιο για καρτέλ και εκβιασμούς



Κλήση σε απολογία για κακουργηματική εκβίαση σε βάρος κτηνοτρόφων, απέστειλε ο ανακριτής διαφθοράς σε στελέχη έξι γαλακτοβιομηχανιών για το αποκαλούμενο "καρτέλ στο γάλα". Τι περιλαμβάνει το κατηγορητήριο
Για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, καλεί ο Ειδικός Ανακριτής Διαφθοράς, σε απολογία στελέχη έξι μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών για το αποκαλούμενο «καρτέλ στο γάλα», που αφορά καταγγελίες κτηνοτρόφων παραγωγών, ότι τους πίεζαν να πουλούν γάλα σε χαμηλές τιμές.
Οι κλήσεις του ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα αφορούν το αδίκημα της εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, που έχει απαγγελθεί με την επιβαρυντική περίσταση της απειλής βλάβης της επιχείρησης του παραγωγού και εστάλησαν σε συνολικά δέκα πρόσωπα, υπεύθυνους των επίμαχων εταιριών την περίοδο 2004-2006.
Ενώπιον του ανακριτή καλούνται να λογοδοτήσουν Διευθύνοντες Σύμβουλοι και εκτελεστικά στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών ΜΕΒΓΑΛ, ΦΑΓΕ, ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΝΕΣΤΛΕ και ΑΓΝΟ-ΚΟΛΙΟΣ.
Στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής για το λεγόμενο «καρτέλ στο γάλα» αναφέρεται ότι οι εν λόγω γαλακτοβιομηχανίες φέρονται να ασκούσαν την επίμαχη περίοδο πιέσεις σε παραγωγούς γάλακτος ώστε να πωλούν σε χαμηλές τιμές.
Φέρονται επίσης να απειλούσαν τους κτηνοτρόφους ότι αν δεν συμμορφώνονταν στις απαιτήσεις τους δεν θα μπορούσαν να πουλήσουν το γάλα τους γιατί θα αποκλείονταν από όλες τις γαλακτοβιομηχανίες.
Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελίες παραγωγών οι οποίοι επιβεβαίωσαν ενώπιον της Δικαιοσύνης ότι είχαν υποχρεωθεί να πωλούν γάλα με προκαθορισμένο πλαφόν τιμής.
Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία που τους αποδίδεται ενώ οι εταιρείες προβάλλουν την θέση ότι οι ενέργειες τους ήταν στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού και επομένως είχαν ελεύθερη πολιτική στις προμήθειες πρώτων υλών.
(Πηγή: ΑΠΕ)

Read more...

Ανοιχτά όλες τις Κυριακές τα μαγαζιά στην Πελοπόννησο



Εκδόθηκαν οι αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών της Πελοποννήσου για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, οι οποίες, όπως φαίνεται, συντάσσονται με την άποψη των κατά τόπους εμπορικών συλλόγων
Εκδόθηκαν οι αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών της Πελοποννήσου για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, οι οποίες, όπως φαίνεται, συντάσσονται με την άποψη των κατά τόπους εμπορικών συλλόγων.
Ανοικτά, όλες τις Κυριακές του χρόνου -ή τουλάχιστον τις περισσότερες- θα είναι τα καταστήματα στις τουριστικές περιοχές σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ωστόσο, σύμφωνα με την απόφαση για την πόλη της Καλαμάτας, τα καταστήματα θα είναι κλειστά, αν και η πόλη και η ευρύτερη περιοχή αποτελεί τουριστικό προορισμό και μάλιστα με εντυπωσιακή αύξηση της τουριστικής κίνησης, φέτος.
Ειδικότερα, στην Αρκαδία, ανοικτά θα είναι τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του έτους σε Δημητσάνα, Παράλιο Άστρος, Βυτίνα, Λαγκάδια, Τυρό και Λεβίδι. Σε Τρίπολη, Άστρος, Λεωνίδιο και Μεγαλόπολη, θα είναι ανοικτά μόνο τις επτά Κυριακές που προβλέπει ο νόμος, καθώς και την τελευταία Κυριακή του χρόνου.
Στη Λακωνία, ανοικτά όλο τον χρόνο θα είναι τα καταστήματα στο Γύθειο, την Αρεόπολη και όλη την περιοχή της Ανατολικής Μάνης. Στη Μονεμβασιά, θα είναι ανοικτά από 1ης Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου, ενώ κλειστά θα είναι τα καταστήματα στη Σπάρτη, τους Μολάους και τη Νεάπολη.
Στην Αργολίδα, αποφασίστηκε να είναι ανοικτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές, από 1ης Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου, σε Ναύπλιο, Μυκήνες, Τολό, Δρέπανο, Πόρτο Χέλι, Θερμησία, Ερμιόνη, Αρχαία Επίδαυρο και Ασκληπιείο, ενώ κλειστά θα είναι στο Άργος και στον υπόλοιπο νομό Αργολίδας. Εξάλλου, η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, για τουριστικούς λόγους, να ανοίξουν τα καταστήματα σε όλη την Αργολίδα ακόμα και όλες τις Κυριακές του χρόνου, μετά από αίτημα εμπορικού συλλόγου.
Στη Μεσσηνία, ανοικτά την τελευταία Κυριακή του χρόνου θα είναι τα καταστήματα σε όλο τον νομό, ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και σε τουριστικούς προορισμούς του νομού, όπως η Καλαμάτα και η Κυπαρισσία, δεν προβλέπεται να είναι ανοικτά τα καταστήματα τις υπόλοιπες Κυριακές του χρόνου, πλην αυτών που ο νόμος ορίζει. Επίσης, ανοικτά όλες τις Κυριακές του έτους θα είναι τα καταστήματα στη Δυτική Μάνη, στη Μαραθόπολη, στο Κοπανάκι, στη Γιάλοβα, στην Οιχαλία και τη Φοινικούντα. Από 1ης Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου, θα είναι ανοικτά τις Κυριακές τα καταστήματα στην Κορώνη. Την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου και τις τρεις πρώτες του Αυγούστου, ανοικτά θα είναι στο Πεταλίδι. Από 1ης Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου, θα ανοίγουν τις Κυριακές τα καταστήματα στην Πύλο, ενώ στη Μεθώνη ανοικτά θα είναι τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Τέλος, στην Κορινθία θα είναι ανοικτά τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του έτους σε όλο τον νομό, ενώ ανοικτά όλες τις Κυριακές του χρόνου θα είναι στο ιστορικό κέντρο της Αρχαίας Κορίνθου, στη Δημοτική Ενότητα Στυμφαλίας, Φενεού, στους Αγίους Θεοδώρους, στα Τρίκαλα, στην Καρυά και στην περιοχή Ευρωστίνης- Ροζενών.
Στο Λουτράκι, την Περαχώρα και στο Γαλατάκι, θα είναι ανοικτά τις Κυριακές από 1ης Απριλίου έως και 31η Οκτωβρίου έκαστου έτους.

Πηγή: ΑΠΕ

Read more...

Σύνταξη με "μπόνους" 7 ετών για 650.000 δημοσίους υπαλλήλους



Τα μυστικά στην εξαγορά προϋπηρεσίας, στρατού, χρόνου παιδιών, σπουδών και γονικής άδειας πριν και μετά το 2010
Ευνοϊκές προϋποθέσεις για έξοδο από το Δημόσιο με 7 χρόνια μπόνους από πλασματικά έτη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θεμελίωση (25ετία) πριν και μετά το 2010 και για προσαύξηση της τελικής τους σύνταξης μπορούν να αξιοποιήσουν οι περίπου 650.000 δημόσιοι υπάλληλοι.
Στην πράξη αρκούν 18 έτη υπηρεσίας στο Δημόσιο για να συμπληρωθεί η 25ετία. Μάλιστα όσοι συμπληρώνουν την 25ετία έως το 2010 είτε με 7 είτε με λιγότερα πλασματικά χρόνια κλειδώνουν την έξοδο για σύνταξη από τα 50.
Και με ποσά που είναι κάτω των 1.000 ευρώ, που σημαίνει ότι δεν τους "πιάνουν" και οι περικοπές.
Αυτές τις παραμέτρους "ζυγίζουν" οι δημόσιοι υπάλληλοι και σπεύδουν σε συνταξιοδότηση με αυξανόμενο ρυθμό αιτήσεων τις τελευταίες εβδομάδες, υπό τον φόβο και την ανησυχία μάλιστα ότι με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό θα καταργηθούν αρκετές από αυτές τις ευνοϊκές διατάξεις, ιδίως για όσους δεν έχουν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Στον οδηγό για σύνταξη από το Δημόσιο με πίνακες και παραδείγματα που δημοσιεύει ο "Ελεύθερος Τύπος" αποκαλύπτονται όλα τα μυστικά για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν χιλιάδες εργαζόμενοι να θεμελιώσουν τις συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις και να κατοχυρώσουν τη σύνταξή τους με τα ως τώρα δεδομένα.
Οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης
Άνδρες και Γυναίκες
1. Στα 58 με 35ετία και συμπληρωμένη 25ετία ως το 2010
2. Χωρίς όριο ηλικίας για σύνταξη με 32 1/2 έως 35 έτη συνολικής υπηρεσίας, εφόσον συμπληρώνουν 25ετία ως το 2007
3. Χωρίς όριο ηλικίας με 37 έτη συνολικής υπηρεσίας, αρκεί η 25ετία να συμπληρώθηκε ως το 2010
4. Στα 56 ή 58 μειωμένη και στα 61 ή 63 πλήρη, εφόσον η 25ετία συμπληρώθηκε το 2011 και το 2012
Γυναίκες
1. Χωρίς όριο ηλικίας με 3 παιδιά και 20ετία ως το 2010
2. Στα 50 με ανήλικο παιδί και 25ετία ως το 2010
3. Στα 55 (μειωμένη) και στα 60 (πλήρη) με 25ετία ως το 2010
Άνδρες
1. Στα 52 ή στα 55 αν έχουν 3 παιδιά και τουλάχιστον 23 έτη υπηρεσίας ως το 2010
2. Στα 60 (μειωμένη) και στα 61 1/2 - 65 (πλήρη) με 24ετία ως το 2007
3. Χωρίς όριο ηλικίας με 20ετία ως το 2010 εφόσον έχουν την επιμέλεια 3 ανήλικων παιδιών και είναι χήροι ή διαζευγμένοι
Εκπαιδευτικοί
Στα 55 με 30 έτη υπηρεσίας και 25ετία ως το 2010, για εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν ως το 1982, και στα 60 με 30 έτη υπηρεσίας (25ετία ως το 2010) αν διορίστηκαν στο διάστημα 1983 -92, πλην των άλλων προϋποθέσεων
Ποιοι φεύγουν άμεσα
Άνδρες και γυναίκες που συμπλήρωσαν την 25ετία ως το 2010 είτε με πραγματική υπηρεσία είτε με αναγνώριση πλασματικών χρόνων.
Στην κατηγορία αυτή ανήκει η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων και για αυτό τον λόγο σπεύδουν σε σύνταξη για να γλιτώσουν από τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό επιλέγοντας την άμεση έξοδο.
Τον τελευταίο καιρό μάλιστα στις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου παρατηρείται το αδιαχώρητο από δημοσίους υπαλλήλους που ζητούν ενημέρωση για τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα και για τον χρόνο που μπορούν να αποχωρήσουν.
Ωστόσο, όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ως το 2010 "προστατεύονται" σύμφωνα με τον νόμο 3865/10 από τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων που πρόκειται να εφαρμοστούν από την 1η/1/2015 και μετά.
Ο νόμος ορίζει ότι ειδικά όσοι έχουν 25ετία ως το 2010 δεν θα επηρεαστούν από την αλλαγή στον υπολογισμό της σύνταξης, ακόμα και αν αποχωρήσουν μετά το 2015.
Τι ισχύει για τους στρατιωτικούς
Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31.12.2014, ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης δεν αλλάζει και ως εκ τούτου από τη στιγμή που έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα, δηλαδή συμπληρώνουν τον απαιτούμενο χρόνο υπηρεσίας ως το τέλος του 2014, δεν θα επηρεαστούν ως προς τον υπολογισμό της σύνταξής τους, ακόμα και αν αποχωρήσουν μετά το 2015.
Αντίθετα, όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1ης.1.2015 και μετά, η σύνταξή τους θα υπολογιστεί με τον νέο τρόπο, δηλαδή ένα τμήμα θα είναι η βασική των 360 ευρώ (κρατική σύνταξη) και το υπόλοιπο θα είναι ανάλογο των ετών υπηρεσίας.
Ποιοι και πώς βγαίνουν στη σύνταξη με "πριμοδότηση" 7 ετών
* Άνδρας υπάλληλος με 2 παιδιά, που εργάστηκε από το 1990 ως το 1994 στον ιδιωτικό τομέα και στη συνέχεια μπήκε στο Δημόσιο, είχε συμπληρώσει το 2011 συνολικά 21 χρόνια και μπορεί σήμερα να αναγνωρίσει 4 χρόνια (από τα παιδιά και από θητεία) για να συμπληρώσει την 25ετία το 2011 και να συνταξιοδοτηθεί στα 52 ως πατέρας με ανήλικο παιδί.
* Γυναίκα υπάλληλος με 2 παιδιά, που εργάστηκε από το 1991 ως το 1994 στον ιδιωτικό τομέα και στη συνέχεια μπήκε στο Δημόσιο, συμπλήρωσε το 2010 συνολικά 20 χρόνια και μπορεί σήμερα να αναγνωρίσει 5 πλασματικά έτη (3 από τα παιδιά και 2 από τυχόν σπουδές ή από γονική άδεια άνευ αποδοχών) για να συμπληρώσει την 25ετία το 2010 και να συνταξιοδοτηθεί στα 50 ως μητέρα με ανήλικο παιδί.
* Γυναίκα με 3 παιδιά που διορίστηκε το 1992 και ως το 2010 είχε 18 χρόνια υπηρεσίας, μπορεί να αναγνωρίσει 2 έτη και να συμπληρώσει την 20ετία το 2010, που σημαίνει ότι έχει κλειδώσει την έξοδο χωρίς όριο ηλικίας ως τρίτεκνη.
* Άνδρας με 3 παιδιά με πρόσληψη στο Δημόσιο το 1992 μπορεί στα 18 έτη υπηρεσίας του ως το 2010 να αναγνωρίσει 5 έτη λόγω τέκνων και 2 από στρατιωτική θητεία, δηλαδή 7 χρόνια ώστε να συμπληρώσει την 25ετία στο Δημόσιο το 2010 και να συνταξιοδοτηθεί στα 52 ή στα 55 ως τρίτεκνος.

Read more...

Πόσα χρήματα έδωσε το ελληνικό Δημόσιο στις Τράπεζες το διάστημα 2008 - 2013

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα ποσά με τα οποία το ελληνικό Δημόσιο χρηματοδότησε την κάθε τράπεζα τα τελευταία πέντε χρόνιαΑναλυτικά στοιχεία με τα οποία για πρώτη φορά αποτυπώνονται με ακρίβεια τα ποσά με τα οποία χρηματοδότησε το ελληνικό κράτος την κάθε τράπεζα από το 2008, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών. Τα στοιχεία διαβιβάζονται με απαντητικό επτασέλιδο έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος. Ο κ. Σταϊκούρας ενημερώνει ουσιαστικά για τη στήριξη των τραπεζών σύμφωνα με τον Ν. 3723/2008 «Ενίσχυση ρευστότητας της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης»: - Για τις προνομιούχες μετοχές των πιστωτικών ιδρυμάτων που ανέλαβε το Ελληνικό Δημόσιο, έναντι καταβολής Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου λήξεως 21.05.2014 και 23.07.2014 (κι όχι μετρητών). Το συνολικό ποσό των αναλαμβανομένων μετοχών σήμερα ανέρχεται σε 4.473.585.000 ευρώ. - Για τις εγγυήσεις σε δάνεια των πιστωτικών ιδρυμάτων που παρείχε το Ελληνικό Δημόσιο από το 2009 και μετά. Ειδικά για τις εγγυήσεις επισημαίνεται ότι το ανεξόφλητο υπόλοιπο αυτών ουδέποτε υπερέβη το εκάστοτε συνολικό όριο, που σήμερα ανέρχεται σε 85 δισ. ευρώ. - Για τα πιστωτικά ιδρύματα στα οποία διατέθηκαν ειδικοί τίτλοι μηδενικού επιτοκίου, για το χρονικό διάστημα από το 2008 έως 18.10.2013, το ανεξόφλητο υπόλοιπο των οποίων σήμερα είναι 2,4 δισ. ευρώ. Προνομιούχες Μετοχές Όπως ειδικότερα ενημερώνει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το άρθρο 1 του 3723/2008 το Ελληνικό Δημόσιο ανέλαβε προνομιούχες μετοχές των πιστωτικών ιδρυμάτων, έναντι καταβολής σε αυτές Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου λήξεως 21.05.2014 και 23.07.2014 (κι όχι μετρητών). Το συνολικό ποσό των αναλαμβανομένων μετοχών σήμερα ανέρχεται σε 4.473.585.000 ευρώ και κατανέμεται ως εξής: 1. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ: αναληφθείσες προνομιούχες μετοχές αξίας 1.350.000.000 ευρώ. 2. Alpha Bank: 940.000.000 ευρώ. 3. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: 224.960.000 ευρώ. 4. EFG Eurobank: 950.125.000 ευρώ. 5. Τράπεζα Πειραιώς: 750.000.000 ευρώ. 6. Τράπεζα Αττικής: 100.200.000 ευρώ. 7. Proton Bank: 80.000.000 ευρώ. 8. FBBank: 50.000.000 ευρώ. 9. Πανελλήνια Τράπεζα: 28.300.000 ευρώ. ΣΥΝΟΛΟ: 4.473.585.000 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι στη αρχική εφαρμογή του ανωτέρω προγράμματος, τον Μάιο του 2009 συμμετείχε και η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος με αξία προνομιούχων μετοχών 675.000.000 ευρώ, πλην όμως επαναγόρασε τον Ιούλιο 2011 τις μετοχές αυτές, καταβάλλοντας το ανωτέρω ποσό στο Ελληνικό Δημόσιο σε μετρητά. Δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου Σύμφωνα με το Ν. 3723/2008, το Ελληνικό Δημόσιο παρείχε την εγγύηση του στα ακόλουθα δάνεια των πιστωτικών ιδρυμάτων: 1. Alpha Bank: ημερομηνία έκδοσης 12.2.2009-ημερομηνία λήξης 12.11.2009- ποσό 500.000.000 ευρώ. 2. Alpha Bank: έκδοση 29.4.2009-λήξη 30.04.2012-ποσό 1.000.000.000 ευρώ. 3. Alpha Bank: έκδοση 4.6.2009-λήξη 4.12.2009-ποσό 500.000.000 ευρώ. 4. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 12.2.2009-λήξη 12.11.2009-ποσό 500.000.000 ευρώ. 5. NATIONAL BANK OF GREECE: έκδοση 29.5.2009-λήξη 29.11.2009-ποσό 500.000.000 ευρώ. 6. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 27.4.2010 - λήξη 26.4.2013- ποσό 2.300.000.000 ευρώ. 7. NATIONAL BANK OF GREECE: έκδοση 26.4.2010 - λήξη 26.4.2013- ποσό 2.500.000.000 ευρώ. 8. ALPHA BANK: έκδοση 30.4.2010- λήξη 30.4.2013- ποσό 2.117.000.000 ευρώ. 9. PIRAEUS BANK: έκδοση 27.4.2010- λήξη 27.4.2013- ποσό 1.970.000.000 ευρώ. 10. NATIONAL BANK OF GREECE: έκδοση 4.5.2010- λήξη 4.5.2013- ποσό 1.345.000.000 ευρώ. 11. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 4.5.2010- λήξη 4.5.2013- ποσό 950.000.000 ευρώ. 12. PROTON BANK: έκδοση 1.7.2010- λήξη 1.7.2013- ποσό 40.000.000 ευρώ. 13. ATTICA BANK: έκδοση 30.6.2010 - λήξη 30.6.2013 - ποσό 215.000.000 ευρώ. 14. NATIONAL BANK OF GREECE: έκδοση 4.5.2010- λήξη 4.5.2013-ποσό 655.000.000 ευρώ. 15. ALPHA BANK: έκδοση 10.5.2010-λήξη 10.5.2013-ποσό 440.000.000 ευρώ. 16. PIRAEUS BANK: έκδοση 7.5.2010- λήξη 27.4.2013- ποσό 400.000.000 ευρώ. 17. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 10.5.2010- λήξη 7.5.2013- ποσό 700.000.000 ευρώ. 18. NATIONAL BANK OF GREECE: έκδοση 28.6.2010-λήξη 28.6.2013- ποσό 4.265.600.000 ευρώ. 19. ALPHA BANK: έκδοση 24.6.2010- λήξη 24.6.2013- ποσό 2.310.000.000 ευρώ. 20. PIRAEUS BANK: έκδοση 18.6.2010- λήξη 18.6.2013- ποσό 2.206.500.000 ευρώ. 21. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 21.6.2010- λήξη 21.6.2013- ποσό 3.820.000.000 ευρώ. 22. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: έκδοση 30.6.2010- λήξη 30.6.2013- ποσό 648.600.000 ευρώ. 23. PROTON BANK: έκδοση 22.77.2010- λήξη 22.7.2013- ποσό 109.400.000. 24. ATTICA BANK: έκδοση 30.12.2010- λήξη 30.12.2013- ποσό 285.000.000 ευρώ. 25. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: έκδοση 16.12.2010-λήξη 16.6.2011- ποσό 1.000.000.000. 26. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: έκδοση 16.12.2010- λήξη 16.3.2011-ποσό 1.500.000.000 ευρώ. 27. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: έκδοση 26.7.2011-λήξη 26.7.2014-ποσό 1.500.000.000 ευρώ. 28. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: έκδοση 20.6.2011-λήξη 20.6.2014- ποσό 1.000.000.000 ευρώ. 29. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: έκδοση 16.12.2010- λήξη 16.12.2013-ποσό 1.548.200.000 ευρώ. 30. PIRAEUS BANK: έκδοση 17.12.2010-λήξη 17.12.2013- ποσό 3.572.100.000 ευρώ. 31. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 21.12.2010- λήξη 21.12.2013- ποσό 4.280.000.000 ευρώ. 32. ALPHA BANK: έκδοση 27.12.2010- λήξη 27.12.2013- ποσό 3.609.600.000 ευρώ. 33. NATIONAL BANK OF GREECE: έκδοση 23.12.2010-λήξη 23.12.2013- ποσό 4.107.700.000 ευρώ. 34. ALPHA BANK: έκδοση 15.2.2011- λήξη 15.2.2014 - ποσό 950.000.000 ευρώ. 35. PIRAEUS BANK: έκδοση 17.2.2011- λήξη 17.2.2014- ποσό 950.000.000 ευρώ. 36. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 11.3.2011- λήξη 11.3.2014- ποσό 1.550.000.000 ευρώ. 37. FBB: έκδοση 14.3.2011- λήξη 14.3.2014- ποσό 50.000.000 ευρώ. 38. PIRAEUS BANK: έκδοση 6.5.2011- λήξη 17.2.2014- ποσό 800.000.000 ευρώ. 39. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 27.5.2011- λήξη 27.5.2014- ποσό 332.000.000 ευρώ. 40. ALPHA BANK: έκδοση 3.6.2011-λήξη 30.6.2014-ποσό 400.000.000 ευρώ. 41. NATIONAL BANK OF GREECE: έκδοση 7.6.2011- λήξη 7.6.2014- ποσό 1.925.000.000 ευρώ. 42. PIRAEUS BANK: έκδοση 4.11.2011- λήξη 4.2.2012- ποσό 1.750.000.000 ευρώ. 43. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 7.11.2011- λήξη 7.2.2012- ποσό 1.500.000.000 ευρώ. 44. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 4.11.2011- λήξη 7.2.2012- ποσό 1.500.000.000 ευρώ. 45. ALPHA BANK: έκδοση 7.11.2011- λήξη 7.2.2012- ποσό 3.147.000.000 ευρώ. 46. EFG EUROBANK-ERGASIAS: έκδοση 11.11.2011- λήξη 13.12.2012- ποσό 2.344.000.000 ευρώ. 47. ALPHA BANK: έκδοση 22.2.2012- λήξη 22.5.2012- ποσό 2.000.000.000 ευρώ. 48. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 9.2.2012- λήξη 8.5.2012- ποσό 1.500.000.000 ευρώ. 49. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 13.2.2012- λήξη 14.5.2012- ποσό 2.344.000.000 ευρώ. 50. PIRAEUS BANK: έκδοση 7.2.2012- λήξη 8.5.2012- ποσό 1.750.000.000 ευρώ. 51. PIRAEUS BANK: έκδοση 6.2.2012- λήξη 7.5.2012- ποσό 1.500.000.000 ευρώ. 52. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 8.5.2012- λήξη 8.8.2012- ποσό 1.500.000.000 ευρώ. 53. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 14.5.2012-λήξη 14.8.2012-ποσό 2.344.000.000 ευρώ. 54. NATIONAL BANK OF GREECE: έκδοση 24.2.2012- λήξη 24.5.2012- ποσό 3.000.000.000 ευρώ. 55. PIRAEUS BANK: έκδοση 23.5.2012- λήξη 23.8.2012- ποσό 1.500.000.000 ευρώ. 56. PIRAEUS BANK: έκδοση 5.3.2012- λήξη 5.6.2012- ποσό 2.087.000.000 ευρώ. 57. PIRAEUS BANK: έκδοση 14.6.2012- λήξη 14.9.2012- ποσό 2.087.000.000 ευρώ. 58. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 9.8.2012- λήξη 9.11.2012-ποσό 1.500.000.000 ευρώ. 59. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 14.8.2012- λήξη 14.11.2012- ποσό 2.344.000.000 ευρώ. 60. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 14.11.2012- λήξη 14.2.2013- ποσό 2.344.000.000 ευρώ. 61. NATIONAL BANK OF GREECE: έκδοση 26.4.2013- λήξη 26.4.2016- ποσό 4.500.000.000 ευρώ. 62. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 8.5.2013- λήξη 8.5.2016- ποσό 1.650.000.000 ευρώ. 63. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 26.4.2013- λήξη 26.4.2016- ποσό 2.300.000.000 ευρώ. 64. PIRAEUS BANK: έκδοση 9.5.2013- λήξη 8.5.2014- ποσό 2.370.000.000 ευρώ. 65. ALPHA BANK: έκδοση 17.5.2013- λήξη 17.5.2014- ποσό 2.557.000.000 ευρώ. 66. ALPHA BANK: έκδοση 19.6.2013- λήξη 19.6.2014- ποσό 2.310.000.000 ευρώ. 67. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 21.6.2013- λήξη 21.6.2015 - ποσό 3.820.000.000 ευρώ. 68. PIRAEUS BANK: έκδοση 14.6.2013- λήξη 14.6.2014- ποσό 2.206.500.000 ευρώ. 69. NATIONAL BANK OF GREECE: έκδοση 12.7.2013- λήξη 17.7.2015- ποσό 4.265.600.000 ευρώ. 70. ATTICA BANK: έκδοση 24.7.2013- λήξη 24.7.2016- ποσό 215.000.000 ευρώ. Ειδικοί τίτλοι Με τα έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή παρατίθενται και τα στοιχεία για τα πιστωτικά ιδρύματα στα οποία διατέθηκαν ειδικοί τίτλοι μηδενικού επιτοκίου με βάση το άρθρο 3 του Ν. 3723/2008 για το χρονικό διάστημα από το 2008 έως 18.10.203. 1. EUROBANK: ημερομηνία διάθεσης 29.12.2008- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 1.025.000.000. 2. ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ημερομηνία διάθεσης 29.12.2008- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 865.000.000. 3. ALPHA BANK: ημερομηνία διάθεσης 16.1.09- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 1.138.000.000. 4. ΑΤΤΙΚΗΣ: ημερομηνία διάθεσης 16.1.09- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 200.000.000. 5. MILLENIUM BANK: ημερομηνία διάθεσης 23.1.09- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 98.000.000. 6. FBB: ημερομηνία διάθεσης 26.1.09- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 60.000.000. 7. ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ημερομηνία διάθεσης 10.3.09- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 158.000.000. 8. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ημερομηνία διάθεσης 1.4.09- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 807.000.000. 9. PROTON AE: ημερομηνία διάθεσης 23.4.09- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 78.000.000. 10. ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ημερομηνία διάθεσης 28.5.09- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 11.000.000. 11. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: ημερομηνία διάθεσης 15.7.2009- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 41.000.000. 12. ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ημερομηνία διάθεσης 7.9.09- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 50.000.000. 13. ASPIS BANK AE: ημερομηνία διάθεσης 1.10.09- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 86.000.000. 14. EUROBANK: ημερομηνία διάθεσης 13.4.10- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 712.000.000. 15. ALPHA BANK: ημερομηνία διάθεσης 19.4.10- λήξη ομολόγου 19.4.2013-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 491.000.000. 16. ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ημερομηνία διάθεσης 19.4.10- λήξη ομολόγου 19.4.2013-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 424.000.000. 17. AEGEAN BALTIC BANK AE: ημερομηνία διάθεσης 21.4.10- λήξη ομολόγου 19.4.2013-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 40.000.000. 18. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ημερομηνία διάθεσης 22.4.10- λήξη ομολόγου 19.4.2013-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 787.000.000. 19. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ημερομηνία διάθεσης 23.6.10- λήξη ομολόγου 19.4.2013-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 600.000.000. 20. ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ημερομηνία διάθεσης 1.10.10- λήξη ομολόγου 19.4.2013-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 7.000.000. 21. ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: ημερομηνία διάθεσης 24.12.10- λήξη ομολόγου 19.4.2013-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 6.000.000. 22. ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ημερομηνία διάθεσης 27.12.2010- λήξη ομολόγου 19.4.2013-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 22.000.000. 23. ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ: ημερομηνία διάθεσης 30.12.2010- λήξη ομολόγου 19.4.2013-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 2.000.000. 24. ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ: ημερομηνία διάθεσης 31.12.10- λήξη ομολόγου 19.4.2013-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 329.000.000. 25. ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ: ημερομηνία διάθεσης 14.2.11- λήξη ομολόγου 19.4.2013-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 8.000.000. 26. FBB: ημερομηνία διάθεσης 11.5.2012- λήξη ομολόγου 6.4.2015-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 60.000.000. 27. AEGEAN BALTIC BANK AE: ημερομηνία διάθεσης 30.4.13- λήξη ομολόγου 25.4.2016-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 40.000.000. 28. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ: ημερομηνία διάθεσης 30.4.2013- λήξη ομολόγου 25.4.2016-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 1.024.000.000. 29. ΑLPHA BANK: ημερομηνία διάθεσης 30.4.2013- λήξη ομολόγου 25.4.2016-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 491.000.000. 30. ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: ημερομηνία διάθεσης 20.5.2013- λήξη ομολόγου 25.4.2016-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 22.000.000. 31. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ημερομηνία διάθεσης 7.8.2013- λήξη ομολόγου 25.4.2016-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 787.000.000. 32. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ημερομηνία διάθεσης 16.9.2013- λήξη ομολόγου 25.4.2016-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 60.000.000 . Στο έγγραφο διευκρινίζεται ότι οι τίτλοι ονομαστικής αξίας 60.000.000 με ISIN GR0326044279, λήξεως 6.4.2015 που είχαν διατεθεί στην FBB επεστράφησαν και ακυρώθηκαν στις 23.5.2013. . Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των ειδικών τίτλων είναι 2.424.000.000 ευρώ. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕhttp://news247.gr/

Read more...

Kασσής: Αλλάξτε το νόμο για τα ακίνητα, αλλιώς δεν θα τον ψηφίσω



Το γάντι στο υπουργείο Οικονομικών ρίχνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσή. Ζητά αλλαγές στο νόμο για τα ακίνητα και απειλεί με καταψήφιση
«Δεν δίνω “λευκή επιταγή” και δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να φέρει τον νόμο για τα ακίνητα όπως είναι στο σχέδιο, δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να φέρει νόμο για τους πλειστηριασμούς, αλλά και για την καλύτερη λειτουργία του Κοινοβουλίου», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής.
Για τον ενιαίο φόρο υποστήριξε πως «πρέπει να υπάρχει το περιουσιολόγιο για να φορολογηθεί ο καθένας βάσει των περιουσιακών του στοιχείων και όχι να πάμε σε κατά κεφαλήν φόρο». Επίσης τόνισε πως «πρέπει να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και όχι να πάμε σ' αυτούς που δεν έχουν. Σε καμία περίπτωση δεν θα ψηφίσω ως έχει... Ας μη γελιόμαστε… Και υπάρχουν και άλλοι βουλευτές (σ.σ.: που δεν θα ψηφίσουν τον νόμο).
Όσον αφορά το ερώτημα «τι θα γίνει αν καταψηφίσουν οι βουλευτές αυτοί», ο κ. Κασσής είπε ότι το ερώτημα αυτό πρέπει να απευθυνθεί στο αρμόδιο υπουργείο, ενώ υποστήριξε ότι «πρέπει να πληρώσουν και οι αγρότες», παρότι ο ίδιος προέρχεται από αγροτική περιοχή.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Read more...

Διακοπή στην δίκη Μαντέλη ...



 Με τον ίδιο εισαγγελέα, οπως και στην δίκη Τσοχατζόπουλου...

Έρρικα Βαλλιάνου

crimenet.gr


Διακοπή για τις 25 Νοεμβρίου αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την δίκη του Τάσου Μαντέλη και των συγκατηγορουμένων του για τη δωροδοκία και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ύψους 450.000 γερμανικών μάρκων.

Το...
Δικαστήριο δεν έδωσε αναβολή στην υπόθεση λόγω της αποχής σήμερα των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων εξαιτίας του αιματηρού επεισοδίου στην Ευελπίδων την περασμένη εβδομάδα.

Εκφώνησε την υπόθεση και τους μάρτυρες και διέκοψε για την νέα δικάσιμο όπου θα συζητηθεί το θέμα της παράστασης πολιτικής αγωγής εκ μέρους του Δημοσίου.

Ο εισαγγελέας που είναι και πάλι ο Πάνος Παναγιωτόπουλος όπως και στη δίκη Τσοχατζόπουλου, είπε να εξεταστεί το θέμα στην ερχόμενη δικάσιμο, παρά τις αντιρρήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης που δήλωσαν ότι δεν μπορεί ένα μικρό κομμάτι της υπόθεσης Siemens να επωμιστεί την μεγάλη αποζημίωση που ζητά το Δημόσιο, ύψους 68 εκ. ευρώ.

Read more...

Επιτυχής η επέμβαση στον Μαν. Γλέζο...






Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο (12 το μεσημέρι) με απόλυτη επιτυχία η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Μανώλης Γλέζος, μετά το...
πρόβλημα που εμφάνισε στη χοληδόχο κύστη.


Συμφωνα με τους θεράποντες γιατρους του 251 Νοσοκομείου Αεροπορίας, η κατάσταση της υγείας του είναι πολυ καλή και σε λίγες ημέρες θα πάρει εξιτήριο. ..

Read more...

Αηδόνης: Εκλογικό μέτωπο με Φωτη Κουβέλη...





Τις προχωρημένες συζητήσεις με τη ΔHMAΡ για κοινή εκλογική κάθοδο με ορίζοντα τις Ευρωεκλογές αποκάλυψε ο βουλευτής Δράμας και συνδημιουργός με τον Ανδρέα Λοβέρδο του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» Χρήστος Αηδόνης.

Μιλώντας στην...
εκπομπή της Βεργίνα Τηλεόραση «Απαντήσεις», υποστήριξε μεταξύ άλλων πως γίνονται συζητήσεις ακόμα και για το όνομα του νέου σχήματος, πως στοχεύει σε διψήφιο ποσοστό, λέει ναι σε κυβέρνηση συνεργασίας αλλά όχι με τη ΝΔ.

Ο κ. Αηδόνης χαρακτήρισε σωσίβιο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το κείμενο των 58, έριξε ευθύνες στον Αντώνη Σαμαρά για το αντιμνημονιακό μέτωπο του παρελθόντος, χαρακτήρισε επιτυχία το πρωτογενές πλεόνασμα αλλά αποτυχημένη την κυβέρνηση ενώ έκανε λόγο για γονατογράφημα σχετικά με τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Read more...

Κωνσταντινόπουλος: «Γιατί ψήφισε το μνημόνιο ως υφυπουργός η Τζάκρη;»

Konstantinopoulos_athenspress.gr«Βλέπω όλους τους πρώην υπουργούς, που δεν πρόλαβαν να κλείσουν την πόρτα των Μερσεντές τους οι οδηγοί τους, και έγιναν αντιμνημονιακοί σε ένα βράδυ» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφερόμενος στη στάση της Θ. Τζάκρη χθες στη Βουλή.
«Η κ. Τζάκρη ψήφισε με πολλή θέρμη το πρώτο μνημόνιο όταν ήταν υφυπουργός. Σε κομβικό σημείο για τη χώρα, τώρα που βγαίνουμε από το μνημόνιο, επέλεξε την εύκολη λύση. Γιατί δεν το έκανε όταν ήταν υφυπουργός επί Παπανδρέου; Τότε δεν ψηφίσαμε μνημόνιο, τότε δεν πήραμε δύσκολα μέτρα;» διερωτήθηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Τότε που ήταν υφυπουργός δεν έστελνε η τρόικα email; Κάποιοι θέλουν να γίνουν δήμαρχοι, κάποιοι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τούς εύχομαι καλό δρόμο, καμία δουλειά δεν είναι ντροπή» πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, απαντώντας στη γραπτή δήλωση της κ. Τζάκρη.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Read more...

Α. Γεωργιάδης στον Πατούλη: Καμία απόλυση γιατρών από μονάδες του ΕΟΠΥΥ


georgiadispatoulisΈκτακτη συνάντηση για τους γιατρούς της Αθήνας είχε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη το πρωί της Δευτέρας 11ης Νοεμβρίου στο Υπουργείο Υγείας.
Ο κ. Πατούλης ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας εξηγήσεις αφενός για τα δημοσιεύματα περί απόλυσης των 1200 γιατρών στις Μονάδες ΕΟΠΥΥ της Αθήνας, αφετέρου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που καθυστερούν υπερβολικά να αποπληρωθούν στους γιατρούς της Αθήνας σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Κατά τη συνάντησή τους, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ δε δίστασε να εκφράσει στον Υπουργό την ανησυχία του για τον τόσο αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο ο ΕΟΠΥΥ έπαψε τη σύμβαση για 4 μήνες σε 59 εκ των 87 γιατρών που κατηγορήθηκαν για υπερσυνταγογράφηση και κατάχρηση στην παραπεμπτικογραφία, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατό να απονευρώνονται κατά τέτοιο βίαιο τρόπο οι λειτουργοί Υγείας, χωρίς την τεκμηρίωση της στατιστικής με ιατρικά επιστημονικά δεδομένα.
Μετά από μια ολιγόωρη αλλά ουσιαστική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, ο Υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε τον κ. Πατούλη για την ισχύ των λεγόμενων του πως δε θα υπάρξει καμία απόλυση σε γιατρούς και δεσμεύτηκε ότι «το μέτρο περί απομάκρυνσης των 1200 γιατρών των Μονάδων ΕΟΠΥΥ δε θα τεθεί σε ισχύ».
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ θεώρησε πολύ θετικό βήμα τη δέσμευση του Υπουργού τονίζοντας ότι για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, η διατήρηση των θέσεων εργασίας των γιατρών μελών του αποτελεί βασική κόκκινη γραμμή στον αγώνα του, ώστε να μην πεταχτούν 1200 γιατροί στο δρόμο και πεινάσουν οι οικογένειές τους.
Αναφορικά με τα ληξιπρόθεσμα, αποφασίστηκε η από κοινού συνάντηση του Υπουργού υγείας και του Προέδρου του ΙΣΑ με τον Υπουργό Εργασίας της επόμενες μέρες, για να συζητηθεί η χρηματορροή και να επισπευστεί η εκκαθάριση και η διαδικασία αποπληρωμής στην Αθήνα.
Ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε ότι θα δοθούν μεγάλες προκαταβολές των ληξιπρόθεσμων οφειλών το επόμενο διάστημα, δεσμευόμενος ότι μέχρι 31 Δεκεμβρίου, οι γιατροί της Αθήνας θα έχουν λάβει τα ληξιπρόθεσμα χρωστούμενα τους.
Σχετικά δε με τους 59 επίορκους που δεν έδωσαν επαρκείς απαντήσεις και ο Οργανισμός αποφάσισε την τετράμηνη διακοπή της συνεργασίας τους, καθώς οι εν λόγω ιατροί είχαν υπερβεί το μέσο όρο της ειδικότητάς τους από 216% έως 2.898%, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε την παραπομπή των περιπτώσεων στην Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ), ώστε να ελεγχθούν διεξοδικά οι πράξεις μία προς μία και να επανέλθει νωρίτερα το δικαίωμα σύμβασης σε όσους από τους 58 γιατρούς δικαιολογούνταν η υπερπαραπεμπτικογραφία.
Ο κ. Πατούλης, απαντώντας στη δήλωση του Υπουργού, τόνισε ότι ο ΙΣΑ, πρώτος αγωνίζεται μέσα από τα πειθαρχικά του όργανα για την αυτοκάθαρση, όμως η αναίτια και μη τεκμηριωμένη τιμωρία κατά τέτοιο ακρωτηριαστικό τρόπο, μπορεί να βάλει άξιους επιστήμονες στο περιθώριο, αμαυρώνοντας τη φήμη τους και ταλαιπωρώντας τους ίδιους τους ασθενείς τους.
Ο κ. Πατούλης κατέληξε χαρακτηριστικά ότι ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται σε ετοιμότητα διότι δεν αντέχει άλλο και ότι το επόμενο διάστημα των παρεμβάσεων και των μέτρων που θα ισχύσουν, θα καθορίσει και το στάση του Πανυγειονομικού Μετώπου της χώρας η οποία θα είναι σφοδρή και μοναδική.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Read more...

ΣΔΟΕ: «Καθαρό» το Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου


ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΙΑΠ)-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)Έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 4 Νοεμβρίου αναφέρει ότι «η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κατόπιν σχετικού εγγράφου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, διενήργησε έλεγχο επί συγκεκριμένων τραπεζικών συναλλαγών του αναφερόμενου Ιδρύματος, ο οποίος περαιώθηκε χωρίς να διακριβωθεί τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος».
Το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου που είχε ασκήσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ζητώντας να ενημερωθεί ποιο είναι το αποτέλεσμα του ελέγχου του ΣΔΟΕ στο Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου.
Στην ερώτηση που είχε απευθύνει ο κ. Νικολόπουλος στο υπουργείο Οικονομικών, επικαλείτο δημοσίευμα της Real News σύμφωνα με το οποίο οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί έστρεψαν τα φώτα τους, στον κοινωφελή οργανισμό τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η Αρχή για το Ξέπλυμα έστειλε έγγραφο στο ΣΔΟΕ, ζητώντας να διενεργήσει έλεγχο.
Ήταν, όπως αναφέρει ο βουλευτής, μια από τις 387 εντολές ελέγχου φυσικών και νομικών προσώπων που έστειλε η Αρχή και ο επικεφαλής της Παναγιώτης Νικολούδης.
ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Read more...

Ξεκινά η καταβολή αποζημιώσεων στους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ


ertΤην περασμένη Πέμπτη – ημέρα, δηλαδή, της εφόδου της αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της λεωφόρου Μεσογείων – υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών η επείγουσα απόφαση για την έγκριση καταβολή των αποζημιώσεων στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Με την απόφαση δίνεται το «πράσινο φως» για την δαπάνη ύψους 21,8 εκατ. ευρώ και «δίνεται εντολή έκδοσης συμψηφιστικού χρηματικού εντάλματος με το ανωτέρω ποσό στο όνομα της Τράπεζας της Ελλάδος και επί του Γραφείου Συμψηφισμών, οικ.έτους 2013, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομικών του ειδικού φορέα 200-ΚΑΕ 2799 για την τακτοποίηση της δαπάνης αυτής».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Read more...

Η Ξενογιαννακοπούλου συγχαίρει την Τζάκρη

xenogiannakopoulou2Τα εύσημα στην Θεοδώρα Τζάκρη, απένειμε μέσω facebook, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για την απόφασή της να υπερψηφίσει την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η Θοδώρα Τσάγκρη είχε το πολιτικό θάρρος να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας εχθές στη Βουλή» γράφει στο προσωπικό της προφίλ στο facebook η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και συνεχίζει:
«Αντίθετα από όλους αυτούς που σήμερα την λοιδορούν, όχι με πολιτικά επιχειρήματα που δεν έχουν, αλλά με σεξιστικά σχόλια επειδή είναι γυναίκα σχετικά με την εμφάνιση και το ντύσιμο της. Ξεχνούν όμως ότι η δραματική περίοδος που διανύουμε απαιτεί καθαρές πολιτικές θέσεις ,και όσοι διαφωνούν πραγματικά, και όχι προσχηματικά και επικοινωνιακά, με την πολιτική της συγκυβέρνησης οφείλουν να το αποδεικνύουν έμπρακτα. Η χθεσινή συζήτηση και ψηφοφορία ήταν και σε αυτό χρήσιμη, γιατί ξεκαθάρισε την εικόνα» τονίζει η Ξενογιαννακοπούλου.
Σημειώνουμε ότι η κ. Ξενογιαννακοπούλου, έχει γράψει -πιθανότατα εκ παραδρομής- λάθος το όνομα της κ. Τζάκρη, όπως φαίνεται στην ανάρτησή της:xenogiannakopoulou
ΠΗΓΗ: enikos.gr

Read more...

Καθυστερήσεις παίζουν οι δανειστές Διπλό ραντεβού Στουρνάρα - τρόικας την Τρίτη


Διπλό ραντεβού Στουρνάρα - τρόικας την Τρίτη
Ο υπουργός Οικονομικών και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στους επικεφαλής της τρόικας επιρρίπτουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών την ευθύνη για την καθυστέρηση που παρατηρείται έως τώρα στις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς ήμασταν καθ' όλα έτοιμοι, ενώ τα δημοσιονομικά μεγέθη είναι καλύτερα από κάθε άλλη φορά».
Ο συγκεκριμένος προβληματισμός του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα και του γεγονότος ότι και χθες, παρά την τετράωρη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, δεν σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδος, ενώ ασαφής είναι και ο χρονικός ορίζοντας για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων.
Την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα έχει διπλή συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας (στις 12 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα), ενώ στελέχη του υπουργείου επισημαίνουν ότι «θα καταλήξουμε, όχι αύριο, έχουμε και εμείς υπομονή».
Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, θεωρείται πιθανόν οι διαπραγματεύσεις να παραταθούν και μετά τα Χριστούγεννα.
Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν από την πλευρά τους ότι, εκ των πραγμάτων, η ελληνική πλευρά είναι αναγκασμένη να προχωρήσει μονομερώς (χωρίς την έγκριση της τρόικας) στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τον φόρο ακινήτων και του προϋπολογισμού 2014, καθώς και στο σχέδιο για την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας (ΕΑΣ και ΕΛΒΟ).
Ανησυχία στην κυβέρνηση
Πάντως, στην κυβέρνηση υπάρχει ανησυχία αναφορικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις διαπραγματεύσεις, καθώς και για τα μέτρα που θα ζητήσει τελικώς η τρόικα. Αυτό θα εξαρτηθεί και από την τελική συμφωνία επί του δημοσιονομικού κενού, για το οποίο η ελληνική πλευρά βεβαιώνει ότι δεν θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό, λέει συνεχώς η κυβέρνηση, μπορεί να καλυφθεί από διαρθρωτικά μέτρα.
Από την πλευρά της η τρόικα ανεβάζει το δημοσιονομικό κενό γύρω στα 2,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής οι δανειστές ζητούν μειώσεις στις συντάξεις των ευγενών ταμείων, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα ίδια Ταμεία και κατάργηση των εσόδων πολλών Ταμείων από φόρους υπέρ τρίτων.
Η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις αποδίδεται και στην απροθυμία του εκπροσώπου της Κομισιόν στην τρόικα να προχωρήσουν οι διαδικασίες εξαιτίας της εκκρεμότητας σχηματισμού κυβέρνησης στην Γερμανία. Το Βερολίνο αναμένεται να αποκτήσει κυβέρνηση στις αρχές Ιανουαρίου οπότε για τότε τοποθετείται και η αξιολόγηση του ελληνικού πρόγράμματος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ομιλία για την πρόταση μομφής Γ.Στουρνάρας: Όχι σε νέα οριζόντια μέτρα - Βελτιώσεις στο φόρο ακινήτων


Γ.Στουρνάρας: Όχι σε νέα οριζόντια μέτρα - Βελτιώσεις στο φόρο ακινήτων
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα παρείχε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας. Αναφερόμενος στον ενιαίο φόρο ακινήτων για τον οποίο έχουν αντιδράσει βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είπε πως είναι δικαιότερος από τα ισχύοντα και προανήγγειλε βελτιώσεις. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, υπάρχουν αποτελέσματα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και όσοι ήταν στο απυρόβλητο ελέγχονται και θα ελεγχθούν εντατικότερα στο μέλλον.
Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι το υπολειπόμενο 20% της δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2016 θα γίνει μέσω της ανάκαμψης της οικονομίας, του περιορισμού των δαπανών και στοχευμένων μεταρρυθμίσεων. Προανήγγειλε, δε, την παρουσίαση αναπτυξιακού εξωστρεφούς προτύπου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει πιο δίκαιος φόρος από αυτόν στην ακίνητη περιουσία, τονίζοντας πως ακόμη και στον αγγλοσαξονικό κόσμο στη "Μέκα του Καπιταλισμού" οι προηγμένες χώρες στηρίζονται σε τέτοιους φόρους.

Ο υπουργός  προανήγγειλε διορθώσεις στην νομοθετική πρωτοβουλία για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων σημειώνοντας τα εξής: «Με δεδομένο το δημοσιονομικό στόχο του ενιαίου φόρου ακινήτων και με τη συνδρομή των κυβερνητικών εταίρων, αναζητούμε τη βέλτιστη κατανομή της φορολογικής επιβάρυνσης».
 
Ο ίδιος τόνισε πως η ελληνική οικονομία έχει καλύψει το 80% της απαιτούμενης προσπάθειας σε δημοσιονομικό επίπεδο, καθώς το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβερνήσεως έχει βελτιωθεί, από το 2009 μέχρι σήμερα, κατά περίπου 10% του ΑΕΠ, ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα έχει μειωθεί  κατά 19% του ΑΕΠ.
 
«Η ολοκλήρωση του 20% της δημοσιονομικής προσαρμογής που απομένει έως το 2016 δεν θα προέλθει από οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα. Αυτά εξάντλησαν τις δυνατότητές τους», είπε ο υπουργός Οικονομικών.
 
Ο ίδιος τόνισε πως η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στον κρατικό προϋπολογισμό ήδη από φέτος, είναι μια θετική έκπληξη, δεδομένου ότι πολλοί θεωρούσαν ότι η Ελλάδα δεν θα πιάσει αυτόν τον στόχο.
 
«Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους όσους μου προσάπτουν ότι κάνω υπεραισιόδοξες προβλέψεις, ότι ήταν μόλις 17 Ιανουαρίου, όταν, με δημόσια δήλωσή μου, είχα προβλέψει ότι ήδη από φέτος θα καταγράφαμε πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 0,4%. Τελικά θα το ξεπεράσουμε», είπε ο κ. Στουρνάρας.

«Οι προβλέψεις μας είναι απόλυτα ρεαλιστικές και το αναγνωρίζουν πλήρως και οι αγορές. Αυτή τη στιγμή το spread των ελληνικών ομολόγων είναι 650 μονάδες βάσεις από 3.000, όταν αναλάβαμε. Οφείλεται στην τεράστια προσπάθεια ελληνικού λαού, που επιτρέπει στην κυβέρνησή του να διαπραγματεύεται» σημείωσε.
Ο κ. Στουρνάρας, σε ένα πολιτικό σχόλιο κι αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε: «Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να υιοθετήσει έστω στο εξωτερικό σχέδιο παραμονής στην Ευρωζώνη, αν και άλλες συνιστώσες του έχουν άλλη άποψη. Μήπως για το λόγο αυτό υπέβαλε πρόταση μομφής;»

Θανάσης ΚουκάκηςΗλένα Κρητικού
Newsroom ΔΟΛ

Read more...