Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Με εγγεγραμμένους έως την 29η Φεβρουαρίου οι εκλογικοί κατάλογοι

Διευκρινιστική εγκύκλιος


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Οι εκλογές της 6ης Μαΐου θα διενεργηθούν με βάση τους εκλογικούς καταλόγους που προκύπτουν μετά την Α' αναθεώρηση του 2012 (Ιανουάριος-Φεβρουάριος), οι οποίοι περιλαμβάνουν τις μεταβολές που έχουν συντελεστεί έως και την 29η Φεβρουαρίου 2012, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, που υπέγραψε ο γγ Θανάσης Ξηρός.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, στους καταλόγους αυτούς πιθανόν να συμπεριλαμβάνονται άτομα, για τα οποία έχουν ανακληθεί μετά την 29η Φεβρουαρίου 2012 οι αποφάσεις καθορισμού της ιθαγένειάς τους και, συνεπώς, πρέπει να διαγραφούν από τους εκλογικούς καταλόγους.

Εξυπακούεται ότι εκείνοι για τους οποίους έχουν εκδοθεί ανακλητικές αποφάσεις πριν από την ανωτέρω ημερομηνία πρέπει ήδη να έχουν διαγραφεί και να μην περιλαμβάνονται στους εκλογικούς
καταλόγους.

Προκειμένου, λοιπόν, να μην ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα στις προσεχείς εκλογές εκείνοι, οι οποίοι αναφέρονται στις ανακλητικές αποφάσεις και περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους, πρέπει να κοινοποιούνται άμεσα στους οικείους δήμους οι αποφάσεις με τις οποίες ανακαλούνται οι διαπιστωτικές πράξεις καθορισμού ιθαγένειας, προκειμένου αυτοί να διαγράψουν τα άτομα που
αφορούν οι αποφάσεις αυτές από τα δημοτολόγιά τους.

Καλεί ακόμη τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες να συμπεριλαμβάνουν στους εκλογικούς σάκους, με τους οποίους αποστέλλεται το εκλογικό υλικό σε κάθε εκλογικό τμήμα, και έγγραφό τους με τα ονόματα εκείνων για τους οποίους ανακλήθηκαν οι αποφάσεις καθορισμού της ιθαγένειάς τους και είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του συγκεκριμένου εκλογικού τμήματος και να
εφοδιάσουν με αντίγραφο του παρόντος εγγράφου όλα τα εκλογικά τμήματα της οικείας εκλογικής περιφέρειας (νομού), προκειμένου να ενημερωθούν οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής και να μην τους επιτρέψουν να ψηφίσουν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια της Εθνικής Πόλο στο Επικρατείας της «Κοινωνικής Συμφωνίας»

Πρώτη η Σταυρούλα Αντωνάκου


Η Σταυρούλα Αντωνάκου στη διάρκεια της παρουσίασης
Η Σταυρούλα Αντωνάκου στη διάρκεια της παρουσίασης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Το συνδυασμό Επικρατείας της Κοινωνικής Συμφωνίας παρουσίασε η Λούκα Κατσέλη, ο οποίος περιλαμβάνει «πρόσωπα καταξιωμένα σε συγκεκριμένους τομείς δράσης και την κοινωνία».  

Επικεφαλής η Σταυρούλα Αντωνάκου, παγκόσμια πρωταθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Πόλο, για την οποία η κ. Κατσέλη τόνισε ότι «εκπροσωπεί τα νιάτα, την προσπάθεια, τη συνεργασία, τον πρωταθλητισμό, τη συλλογικότητα και σκληρή δουλειά, στοιχεία με τα οποία επιτυγχάνονται θαύματα».

Η σύνθεση του συνδυασμού Επικρατείας είναι η εξής:

1. Σταυρούλα Αντωνάκου, παγκόσμια πρωταθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Πόλο.
2. Κυριακή Σταθοπούλου, επίτιμος πρόεδρος Εφετών.
3. Γιώργος Ρεθυμνιωτάκης, πρόεδρος του πανευρωπαϊκού σωματείου αναπήρων «Συνεργασία-Δημιουργία».
4. Χρήστος Πιτέλης, οικονομολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
5. Ευρυπίδης Καφαντάρης, γεωπόνος και πρώην βουλευτής Καρδίτσας.
6. Σταμάτης Μπερής, τενόρος, σολίστ της Λυρικής Σκηνής.
7. Ασημίνα Γιαννουσιάδου, επιχιερηματίας, πρώην αντιπρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος.
8. Ιωάννης Γκούτσης, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Εργαζόμενων Γεωργικών Οργανώσεων και υπάλληλος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κορίνθου.
9. Ελένη Καρκασίνα, γεωπόνος μέλος του Δικτύου Βορειοηπειρωτών.
10. Δημήτηρης Λυρίτσης γενικός γραμματέας ασκούμενων και νέων δικηγόρων Αθήνας.
11. Λεονάρδος Χατζηανδρέου, πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και πρώην βουλευτής Κυκλάδων.
12. Νικήτας Κανάκης, πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου».

«Με τους 12 υποψήφιους και όλους τους υποψήφιους βουλευτές η Κοινωνική Συμφωνία θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή στις 6 Μάη» τόνισε η κ. Κατσέλη και σημείωσε ότι «η πολιτική στη χώρα μας πρέπει να αλλάξει και η αρχή θα γίνει τότε».

Επιπλέον, ανέφερε ότι η Κοινωνική Συμφωνία ζητά τη στήριξη των πολιτών «για να μπορέσουμε να βάλουμε τέρμα στον κατήφορο, για να προτάξουμε λύσεις, για να εμπιστευτούν ξανά οι πολίτες το πολιτικό σύστημα».

«Πλέον είμαι μέλος και μιας πολύ μεγάλης ομάδας, της Κοινωνικής Συμφωνίας» δήλωσε η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Σταυρούλα Αντωνάκου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος: Αγώνας για Κοινωνική Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη και Εθνική Αξιοπρέπεια με την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος μετά τη Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Αχαΐα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κάνουμε τον αγώνα με την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ γιατί πιστεύουμε ότι Ανάμεσα στο επίπλαστο και εκβιαστικό δίλημμα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ΕΥΡΩ και την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, υπάρχει και τρίτη λύση: η πολιτική των εθνικών ισοδυνάμων.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ προτείνει Εθνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης, που θα  αντισταθμίσει την υφεσιακή και ανορθολογική πολιτική του Μνημονίου, δίνοντας μια κοινωνικά δίκαιη και αναπτυξιακή κατεύθυνση.
Την κρίση πρέπει να την πληρώσουν αυτοί που την προκάλεσαν και όχι οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ο μη προνομιούχος Έλληνας».

Read more...

Αυξήσεις 25% σε ΔΕΚΟ και αστικές συγκοινωνίες!


Αυξήσεις 25% σε ΔΕΚΟ και αστικές συγκοινωνίες!
Αυξήσεις-σοκ κατά τουλάχιστον 25% στις τιμές των εισιτηρίων σε αστικές συγκοινωνίες και τρένα, αλλά και νέες μειώσεις μισθών και λειτουργικών δαπανών στις ΔΕΚΟ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στη δεύτερη δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η χώρα.

Μέσα στην επόμενη τριετία θα πρέπει να αυξηθούν τα έσοδα των ΔΕΚΟ (κυρίως από αυξήσεις εισιτηρίων και κομίστρων) κατά 240 εκατ. ευρώ ενώ παράλληλα θα πρέπει να εξοικονομηθούν επιπλέον 362 μέσα από μισθολογικές περικοπές, περιορισμό των λειτουργικών δαπανών κλπ.


Σύμφωνα με το protothema.gr, οι αυξήσεις στα εισιτήρια των συγκοινωνιακών φορέων θα πρέπει να γίνουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο το 2013. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο ΟΑΣΑ θα αυξήσει την τιμή του εισιτηρίων των 1,40 ευρώ (για όλα τα μέσα) σε 1,75 ευρώ τουλάχιστον και το αντίστοιχο εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ στο 1,50 ευρώ από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα. 


Αντίστοιχες αυξήσεις αναμένεται να επιβληθούν και στα μειωμένα εισιτήρια τα οποία πρόκειται να διαμορφωθούν στα 0,90 ευρώ και 0,75 ευρώ αντίστοιχα. 


Ακριβότερα κατά 25% θα κοστίζει αντίστοιχα κάθε επιβίβαση στον προαστιακό σιδηρόδρομο και τα τρένα του ΟΣΕ. Στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει επίσης να προβλέπεται επιτάχυνση της αποκρατικοποίησης της εταιρείας έως το τέλος του χρόνου, παρά το γεγονός ότι αρχικώς αυτή είχε οριστεί για το 2013.


Και στα τιμολόγια ρεύματος σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει το αργότερο μέχρι και το 2013, να προσεγγίσουν το επίπεδο των (υψηλότερων κατά περίπου 65%) τιμολογίων της χονδρικής, με εξαίρεση μόνο τα τιμολόγια των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. 


Επίσης, το μνημόνιο απαιτεί και αυξήσεις των τιμολογίων για τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, οι οποίες αναμένεται να αποκρατικοποιηθούν περαιτέρω μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012. 


Τα τριετή επιχειρησιακά πλάνα που θα καταθέσουν σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ θεωρούνται δεσμευτικά για την επόμενη κυβέρνηση.http://moneypost.gr

Read more...

Τι μας περιμένει την επομένη των εκλογών: Μικρότερος μισθός, χαμηλότερο εφάπαξ- Ποια Ταμεία μπαίνουν στο στόχαστρο


Τι μας περιμένει  την επομένη των εκλογών: Μικρότερος μισθός, χαμηλότερο εφάπαξ- Ποια Ταμεία μπαίνουν στο στόχαστρο
Σοκ και δέος και για τα εφάπαξ. Με επείγουσα επιστολή της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων οι διοικήσεις των ταμείων καλούνται να αποφασίσουν μέχρι την 8η Μαΐου –δηλαδή την μεθεπομένη των εκλογών- με ποιο τρόπο θα «κουρέψουν» (και πάλι) τα εφάπαξ ώστε το ύψος τους να συμβαδίζει με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου. Οι επιλογές που έχουν οι διοικήσεις των ταμείων που χορηγούν υψηλά εφάπαξ, είναι ουσιαστικά δύο: να αυξήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές μετακυλώντας στους εν ενεργεία εργαζομένους το οικονομικό βάρος, ή να μειώσουν το ύψος του εφάπαξ

Ουδείς αποκλείει το ενδεχόμενο να ισχύσουν και τα δύο προκειμένου να επιτευχθεί με ηπιότερο τρόπο η σύγκλιση των εισφορών που θα πληρώνει ο εργαζόμενος κατά τη διάρκεια των ετών που εργάζεται με το ύψος της εφάπαξ παροχής που θα έχει όταν θα έρχεται η ώρα της συνταξιοδότησης.  

Η επιστολή της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων προς τα ταμεία είναι εξαιρετικά πιεστική. Έχει ήδη σταλεί και δίνει χρονικό περιθώριο 10 εργάσιμων ημερών για να αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα κλείσουν τις «τρύπες».  

Η πίεση βέβαια, δεν προέρχεται από το υπουργείο αλλά από την τρόικα. Στο μνημόνιο έχει συμπεριληφθεί διάταξη η οποία προβλέπει ότι οι προσαρμογές παροχών-εισφορών θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο. 


Εγείρεται βέβαια και ένα πολιτικό ζήτημα καθώς με τόσο ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, οι διορισμένες από τη σημερινή 
κυβέρνηση διοικήσεις θα πρέπει να λάβουν αποφάσεις που θα δεσμεύσουν και τις νέες διοικήσεις. Αποδέκτες της επιστολής είναι οι διοικήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, του ΤΑΠΙΤ, του ΤΑΥΤΕΚΩ, του ΕΤΑΑ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.  

Βέβαια, το σοβαρότερο θέμα που εγείρεται, δεν είναι το πολιτικό αλλά το οικονομικό.   
Πόσες θα είναι οι νέες μειώσεις στο εφάπαξ; Ποιες θα είναι οι αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών;  

Το θέμα, αναμένεται να ανοίξει στην σημερινή άτυπη ενημέρωση που έχει προγραμματίσει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Μια ενημέρωση η οποία έρχεται μια ημέρα μετά τη διαρροή της λίστας με τα ασφαλιστικά ταμεία που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο άνοιγμα ανάμεσα στις παροχές που δίνουν και στις εισφορές που εισπράττουν. 

Η λίστα σχηματίστηκε ύστερα από έρευνα της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Στοχοθετεί συγκεκριμένα ταμεία τα οποία χορηγούν πολύ υψηλά εφάπαξ βοηθήματα συγκριτικά με τις εισφορές που εισπράττουν.   

Και ποια ταμεία περιλαμβάνει η λίστα;   
Στη χειρότερη θέση –με βάση το συγκεκριμένο κριτήριο- φαίνεται να βρίσκονται αυτή τη στιγμή:  
  1. 1.Το ταμείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων καθώς η παροχή υπερβαίνει κατά 46% την εισφορά
  2. 2.Το ταμείο των εργαζομένων στο φάρμακο με τις παροχές να ξεπερνούν κατά 63,9% τις εισφορές 
  3. 3.Το ταμείο του Προσωπικού στο Ταμείο Νομικών (υπέρβαση 52%) 
  4. 4.Το ταμείο της ΕΡΤ με υπέρβαση 41,48% 
  5. 5.Το ταμείο των υπαλλήλων Αστυνομίας με υπέρβαση 45%
 Μεγάλο πρόβλημα, φαίνεται να εξακολουθεί να έχει το Ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων καθώς παρά τις δύο μειώσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, οι παροχές εξακολουθούν να ξεπερνούν κατά 20% τις εισφορές που έχουν καταβληθεί. 


Αρίστος Οικονομίδης
 http://moneypost.gr

Read more...

Δήλωση του προέδρου της Κ.Ο. της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρη Καστανίδη για τη διαφθορά στην πολιτική ζωή και το δημόσιο βίο:

«Η διαπλοκή και η διαφθορά ευθύνονται για την κατάντια της χώρας.
 Ο κόσμος θα καταδικάσει τους διαπλεκόμενους πολιτικούς.
 Θα δώσει δύναμη σε εκείνους που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία της πολιτικής».

Read more...

Φόβοι για κατασχέσεις μισθών από τις τράπεζες!

Θα το δούμε κι αυτό;

 
 
Ένας αγώνας δρόμου με παρασκήνιο που φέρνει ως διακύβευμα την αποφυγή των κατασχέσεων μισθών από τις τράπεζες βρίσκεται σε εξέλιξη, μεταξύ Αθηνών και Βρυξελλών και με την διεξαγωγή των εκλογών της 6ης Μαϊου να επιτείνει το θρίλερ.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπ. Εργασίας, η διαπραγμάτευση των Κομισιόν για τις βελτιώσεις στο νόμο Κατσέλη (κυρίως ως προς την αύξηση του ποσού που δεν μπορεί να κατασχεθεί σε περιπτώσεις χρέους) έχει ουσιαστικά τελεσφορήσει, ωστόσο υπάρχουν ακόμη αρκετά τεχνικά προβλήματα που καθιστούν δύσκολη την προώθηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Έτσι, η ρύθμιση προφανώς περνά στην ευθύνη της κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές. Στην ίδια λογική, όπως πληροφορείται το protothema.gr, εντάσσεται η παράταση που δόθηκε στην εφαρμογή της ρύθμισης για υποχρεωτική ταυτόχρονη καταβολή από τους εργοδότες τόσο των αασφαλιστικών εισφορών όσο και των αποδοχών που αναλογούν στους εργαζόμενους.

Η ρύθμιση, που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και εντάσσεται στη λογική της πάταξης της εισφοροδιαφυγής, θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου και η Αθήνα ελπίζει μέχρι τότε να έχει παρουσιάσει ολοκληρωμένες τις βελτιώσεις του νόμου Κατσέλη, εμ τις οποίες φέρεται, κατά την ίδια πληροφορόρηση, να συμφωνούν πλέον και οι δανειστές.

Αλλιώς, είναι προφανές το ενδεχόμενο τράπεζες να προβαίνουν σε κατασχέσεις μισθών από εργαζόμενους που τους οφείλουν δάνεια...
 .protothema.gr

Read more...

Την Παρασκευή η διακαναλική συνέντευξη της Αλ. Παπαρήγα...



Διακαναλική συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, εν όψει των... βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο.

Read more...

Επίσκεψη Προέδρου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη στην ΑΔΕΔΥ

Η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη επισκέφτηκε το μεσημέρι τα γραφεία της ΑΔΕΔΥ, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Κώστα Τσικρικά και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Μετά τη συνάντηση η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Με εξαθλιωμένους, κατασυκοφαντημένους και υπερχρεωμένους δημοσίους υπαλλήλους δεν μπορούν να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις.
Το ανθρώπινο δυναμικό είναι η αιχμή του δόρατος τόσο για τον δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα.
Παραγωγικό δημόσιο σημαίνει εξάλειψη της πολυνομίας, μηχανοργάνωση, πάταξη της γραφειοκρατίας και σωστή οργάνωση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ καταθέτει σήμερα 8 συγκεκριμένες προτάσεις πρώτης προτεραιότητας για το Κράτος και τη Δημόσια Διοίκηση.
Για ένα επιτελικό και αποκεντρωμένο κράτος.
Για έναν αποτελεσματικό και όχι σπάταλο δημόσιο τομέα.
Για δημοσίους υπαλλήλους που θα προσφέρουν, θα αξιολογούνται και θα ανταμείβονται με βάση το έργο τους.” 
Οι  8 προτάσεις πρώτης προτεραιότητας για το κράτος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ είναι οι εξής:
1.    Ριζική αναδιάρθρωση του κράτους, ως πρώτη προτεραιότητα. Το κεντρικό κράτος θα μετατραπεί σε επιτελικό νου, που σχεδιάζει και εποπτεύει, ενώ οι εκτελεστικές λειτουργίες του κράτους θα ανασυγκροτηθούν υπαγόμενες στην αυτοδιοίκηση και την περιφερειακή διοίκηση. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί το λειτουργικό κόστος του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα και θα ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του, με την αποφυγή αναίτιων επικαλύψεων.
2.    Κατάργηση όλων των διορισμένων διοικήσεων στις ΔΕΚΟ, τα νοσοκομεία ή άλλους φορείς του στενού ή ευρύτερου δημόσιου τομέα. Όλοι οι φορείς και οι οργανισμοί αυτοί θα διοικούνται από ανώτερους υπαλλήλους που θα έχουν οργανική σχέση με αυτούς. Δεν νοείται κάθε κυβερνητική αλλαγή να συνοδεύεται από την αλλαγή χιλιάδων ατόμων στις διοικήσεις κρίσιμων για την οικονομική και κοινωνική ζωή τομέων, η οποία όχι μόνο κοστίζει ακριβά στο κράτος, αλλά και συνεπάγεται την κακοδιοίκησή τους, καθώς η επιλογή των προσώπων γίνεται με αμιγώς κομματικά κριτήρια.
3.    Αποσύνδεση κοινωνικών ομάδων από το κράτος. Στο παρελθόν,  η κρατική εξουσία ήταν συχνά το αποτέλεσμα μιας συναλλαγής ανάμεσα σε μέρη του πολιτικού συστήματος και σε ομάδες πολιτών για την επίτευξη αμοιβαίων στόχων. Απαιτείται ο  απογαλακτισμός κοινωνικών και παραγωγικών ομάδων και τάξεων από το κράτος ως μέσου επίτευξης συντεχνιακών στόχων.
4.    Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, μέσω της οποίας μπορούν να εξασφαλισθούν 10 δις ευρώ.
5.    Τροποποίηση του Υπαλληλικού Κώδικα ως προς τη σύνθεση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, έτσι ώστε ο διορισμός των Γενικών Διευθυντών και οι προαγωγές να γίνονται από όργανα που διασφαλίζουν την ανάδειξη των αξιοτέρων και όχι των ημετέρων. Για το σκοπό αυτό προτείνεται:
A. Η ανάδειξη του Προέδρου του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου με κλήρωση από τους επίτιμους δικαστές του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ
B. Η ανάδειξη με κλήρωση των δύο καθηγητών πανεπιστημίου που κατά το νόμο συμμετέχουν στη σύνθεσή του, μεταξύ των καθηγητών δημοσίου δικαίου όλων των πανεπιστημίων της χώρας.
Γ. Η συμμετοχή βοηθού συνηγόρου του πολίτη στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Read more...

Απίστευτη, πρωτοφανής καταγγελία για την ΔΗΜΑΡ, με εμπλοκή στην σκοτεινότερη μορφή διαπλοκής!...




Μέλος της ΚΠΕ κατηγορεί την ΔΗΜΑΡ για διαπλοκή!

Σοβαρές καταγγελίες για διαπλοκή της ΔΗΜΑΡ με επιχειρηματικά συμφέροντα και ... “ΠΑΣΟΚοποίηση” του κόμματος κάνει ο Δημήτρης Πετροπουλάκης, ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος και μέλος της ΚΠΕ, αποκαλύπτοντας παρασκήνιο που δεν ταιριάζει στην Ανανεωτική Αριστερά.

Ο Δ. Πετροπουλάκης εμπλέκει την ΔΗΜΑΡ στα επιχειρηματικά σχέδια για φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, καύση βιοαερίου στη Μάνη κ.α., ενώ χαρακτηρίζει τη ΔΗΜΑΡ “ΠΑΣΟΚ του 1978”!
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Πριν από τρία χρόνια ξεκινήσαμε μια προσπάθεια για να φτιάξουμε μια νέα αριστερή πολιτική έκφραση μακριά από αγκυλώσεις και να δώσουμε την δυνατότητα συμμετοχής ευρύτερων πλατιών μαζών με μια νέα αντίληψη τόσο στην πολίτικη όσο και στην κοινωνία.
Μέχρι και μετά το 1ο συνέδριο ο αγώνας αυτός είχε αρχίσει να κερδίζει στην κοινωνία και
αυτό σήμανε νέες συμμετοχές κόσμου και με προοπτική να γίνει πραγματικότητα αυτή η Αριστερά.
Βλέποντας όμως αυτά δυνάμεις με συμφέροντα τόσο ατομικά όσο και οικονομικά με το πολίτικο σύστημα να καταρρεύσει άρχισαν να πυκνώνουν τις τάξεις μας για να οικειοποιηθούν αυτό το χώρο με αποκορύφωμα την τελευταία προσχώρηση των λεγόμενων εκσυγχρονιστών .Μάλιστα χωρίς να τηρηθούν οι μέχρι τότε διαδικασίες να υπάρξει απόφαση της Κ.Π.Ε. .
Δυστυχώς αποδειχθήκαμε ανέτοιμη να διαχειριστούμε την κατάσταση και φτάσαμε να θυμίζουμε ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΤΟΥ 78 ανοίγοντας τις πόρτες σε όλους και χάνοντας την διαχείριση.
Αντίστοιχα αυτό έγινε σε όλη την επικράτεια.
Η Λακωνία είναι κεντρικός στόχος των επιθετικών διαθέσεων ενεργειακών συμφερόντων. Δεν είναι τυχαίες συναντήσεις Τραπεζιτών, εκπρόσωπων μεγάλων εταιρειών και παραγόντων της οικονομικής ζωής του τόπου μας, καθώς και οι νομοθετικές παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής (τέλος Φεβρουαρίου για την NATURA) ώστε στην Μάνη να ενοποιηθούν σχέδια για Αιολικά πάρκα, Φωτοβολταϊκά πάρκα, Βιοαέριο και καύση αυτού. Αντιτάχθηκα σε όλα τα παραπάνω που θα οδηγούσαν την περιοχή της Μάνης από απείρου κάλους να μετατραπεί σε ενεργειακό-οικονομικό παράδεισο ολιγων. Έπρεπε λοιπόν να βγω από το πολιτικό σκηνικό για να μην υπάρχει εμπόδιο εφαρμογής των παραπάνω σχεδίων.
Επιστράτευσαν με την μέθοδο των νέων εγγραφών πλειάδα ατόμων ώστε να διαλύσουν την οργάνωση Λακωνίας της ΔΗΜ.ΑΡ. και κυρίως της Ανατολικής Μάνης, από τις πρώτες και μεγαλύτερες της Ελληνικής Περιφεριας. Με την ανοχή της Ε.Ε., άλλα και περιφερειακών στελεχών, αν και ήμουν ο μοναδικός και ομόφωνα προτεινόμενος για υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές (η Λακωνία δεν έχει καμιά πιθανότητα εκλογής) να μην είμαι υποψήφιος και συγχρόνως να κατασυκοφαντηθώ. Αλλά και η απόφαση της Κ.Π.Ε. και της Ε.Ε. Παραβιάστηκε (τρόπος επιλογής υποψηφίων) παρά την απόφαση της Ε.Ε. που μου ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος.
Δυστυχώς η δημοσκοπική μέθη τύφλωσε την ηγεσία του κόμματος και δεν εξέτασαν τα πραγματικά αίτια και τι εξυπηρετούσαν.
Το σημερινό υπό νέα κατασκευή κόμμα είναι και κολυμβήθρα του ΣΙΛΩΑΜ και ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ και πολύ φοβούμαι ότι η διασταύρωση αυτών θα οδηγηθεί σε γενετική μετάλλαξη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΜΕΛΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Π.Ε.
ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗ.ΜΑΡ.
39 χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς στην Αριστερά και όχι Περιστρεφόμενος

www.avantipopolo.gr

olympia.gr


Read more...

Υπάλληλοι του Εφετείου έβλεπαν υλικό παιδικής πορνογραφίας!...



Τρεις υπολογιστές ερευνούν στα εργαστήρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι αστυνομικοί που παρουσία εισαγγελέα κατάσχεσαν χθες, από γραφεία υπαλλήλων του Εφετείου.
Μετά από έρευνα εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη, όπου οι...
χρήστες κατέβαζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Το ηλεκτρονικό Ίχνος που εντοπίσατηκε από το εξωτερικό αποκάλυψε ότι συγκεκριμένοι υπάλληλοι χρησιμοποιούσαν τους υπολογιστές της εργασίας τους για να βλέπουν παιδικό πορνό μέσα στο Εφετείο...

newpost.gr


Read more...

Διαβάστε τι μπορεί να πάθετε αν αντιμιλήσετε στον… Πρωτόπαπα


Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν γυναίκα που καθόταν σε καφετέρια με φίλη της δέχθηκε την επίσκεψη του Χρήστου Πρωτόπαπα, ο οποίος είχε προγραμματισμένη συνάντηση στη συγκεκριμένη καφετέρια με τοπικά στελέχη. Όταν ο πρώην υπουργός πήγε να τη χαιρετήσει ακολούθησε όπως γράφει η εφημερίδα «Δημοκρατία» ο εξής διάλογος:
-είναι απόλυτο θράσος  να θέλετε να με χαιρετήσετε. Ούτε να σας βλέπω δεν θέλω.
-πως μου μιλάς έτσι, ξέρεις ποιος είμαι εγώ; (απάντησε ο κ. Πρωτόπαπας)
-ένας συνδικαλισταράς που τα πούλησε όλα για να γίνει βουλευτής. Και μόνο που σας βλέπω αηδιάζω.
Το περιστατικό, όπως γράφει η «Δημοκρατία» δεν έληξε εκεί όταν απομακρύνθηκε ο πρώην υπουργός, η κυρία δέχθηκε την «επίσκεψη» δύο ανδρών από την ασφάλεια του κ. Πρωτόπαπα που της ζητούσαν τα στοιχεία και το κινητό της τηλέφωνο, επειδή είχαν την υποψία ότι είχε βιντεοσκοπήσει την αντιπαράθεσή τους. Η ίδια διαμαρτυρήθηκε και αρνήθηκε να τους δώσει το τηλέφωνό της με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί περιπολικό και να οδηγηθεί στο τμήμα.
Εκεί παρέμεινε περίπου τρεις ώρες επειδή της είπαν ότι ο κ. Πρωτόπαπας θα της υποβάλει μήνυση.
Η ίδια σε ανάρτηση στο facebook, αναφέρεται στο περιστατικό και επιτίθεται στον κ Πρωτόπαπα.

Read more...

Δεν είναι το όνομα του πρωθυπουργού αλλά η πλατφόρμα, διευκρινίζει ο Ευ.Βενιζέλος

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να επιβάλει τον εαυτό του ως πρωθυπουργό κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο περιθώριο της παρουσίασης του αγροτικού προγράμματος του Κινήματος.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιογραφική παρατήρηση ότι με βάση τα όσα είπε στην εφ'όλης της ύλης συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Δευτέρας «βγαίνει το συμπέρασμα πως παραδέχεται ότι η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα είπε: «Εγώ είπα ότι όλοι οι αριθμοί και όλες οι προβλέψεις δείχνουν ότι είναι πιο εύκολο να είναι πρώτο το κόμμα το ΠΑΣΟΚ, παρά να είναι η ΝΔ πρώτη κι αυτοδύναμη».

«Αν ο κ. Σαμαράς κατάλαβε το αντίστροφο, προφανώς μειώνονται οι δυνατότητες επαφής με την πραγματικότητα» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Κάλεσε, μάλιστα τον πρόεδρο της ΝΔ να «εγκαταλείψει την πολιτική του κομματικού εγωισμού, την αδιέξοδη και εκτός πραγματικότητας στρατηγική της κομματικής αυτοδυναμίας της ΝΔ, να πάψει να παλινδρομεί και να διατυπώσει μια υπεύθυνη θέση, να αντιληφθεί ότι η χώρα δεν κυβερνιέται πάρα μόνο με συστράτευση όλων των φιλοευρωπαϊκών και υπεύθυνων δυνάμεων και να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να επιβάλει τον εαυτό του ως πρωθυπουργό».

«Εγώ δεν έχω καμία προκατάληψη για κανένα όνομα, αλλά με ενδιαφέρει η πλατφόρμα, ο στόχος και η στρατηγική, τότε όλα μπορούν να γίνουν» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Πράξη Θρασύτητας – Ανηθικότητας και Ξεδιαντροπιάς η απόφαση για την χρηματοδότηση τους.


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ
Πράξη Θρασύτητας – Ανηθικότητας και Ξεδιαντροπιάς η απόφαση για την χρηματοδότηση τους.
Όσο και καλή πρόθεση και να έχει κανείς, δεν διακρίνει ακόμη και στις λεγόμενες αντιπολιτεύσεις, λόγους και πολύ περισσότερο πράξεις, μικρές ή μεγάλες που σηματοδοτούν, προδιαγράφουν έναν αναγεννητικό κύκλο.
Παρατηρεί πράξεις αυτοσυντήρησης αποτυχημένων γραφειοκρατιών των κομμάτων μη κομμάτων παρά πράξεις μετάνοιας, αυτοκριτικής και περισσότερο απελευθέρωσης. Όπως η υψηλού επιπέδου θρασύτητας, ανηθικότητας και ξεδιαντροπιάς ομόφωνη συμπολιτευόμενη απόφαση για την χρηματοδότηση τους.
Η μόνη που δεν έσφιξε την ζώνη της αυτήν την περίοδο είναι η πλέον ανίκανη και διεφθαρμένη πολιτική τάξη της Ευρώπης. Κάστα παρά πολιτική τάξη. Μόνο με τους αντίστοιχους Βαλκάνιους μπορεί να συγκριθεί.
Στο πολιτικό τοπίο της χώρας δεν θα υπήρχαν αυτές οι αποτυχημένες πράσινες, μπλε και κόκκινες νομενκλατούρες αν δεν υπήρχε μια προσχεδιασμένη συντήρηση τους δια μέσου της τηλεκρατίας και της δημόσιας χρηματοδότησης τους. Δεν θα υπήρχε βεβαίως και η εξορία μου από την υπαρκτή μεταπολιτευτική δημοκρατία, που δεν ήταν δημοκρατία. Μια, αληθινά αναγεννητική σήμερα, πολιτική δύναμη θα έβαζε το ζήτημα του κόστους της πολιτικής στην χώρα. Όχι η δημοκρατία δεν κοστίζει. Κοστίζει η αντιδημοκρατία.
Η χώρα δεν θα βγει από αυτόν τον λαβύρινθο, τον χρεωβόρο λαβύρινθο αν δεν αναπτυχθεί στους ανθρώπους, εδικά στις νέες γενιές μια νέα δημόσια επεξεργασμένη πολιτική παιδεία. Αν δεν αναδειχθούν δια της Παιδείας, της Πολιτικής Παιδείας, σε ΠΟΛΙΤΕΣ.
Μόνο Λαοί Ενηλικιωμένοι πολιτικά μπορούν να διεκδικήσουν μια άλλη θέση στην Παγκόσμια γεωγραφία, οικονομία και πολιτική.
Το ελπιδοφόρο στοιχείο της περιόδου που διανύουμε είναι η τάση ανάκτησης μιας ιδιότητας που πρώτοι οι Έλληνες πρότειναν, προσέφεραν στην ανθρωπότητα, αυτήν του Πολίτη.

Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη
 



ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΚΑΣΟΡ
(Μιλώντας σε Ρ/Σ)


Έχει ενδιαφέρον η σύγκριση της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΚΑΣΟΡ τόσο επιστημονικά όσο και άμεσα πολιτικά. Η πρώτη ομάδα αναφέρεται στον Ναζισμό, στον Χίτλερ. Το δεύτερο μόρφωμα στον Κεμαλισμό, τον Κεμάλ, τον δάσκαλο του Χίτλερ. Δύο ιδεολογίες του θανάτου όπως τις ονομάζω. Μία από τις εκφυλιστικές εκδηλώσεις αυτού του μορφώματος είναι η Κεμαλολαγνία. Μιλώ στο βιβλίο μου «από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ» για αυτόν τον εκφυλισμό.
Οι Κεμαλικές Φασιστικές γιάφκες όμως στην χώρα είναι πολλές, είτε παρουσιάζονται ως δεξιές, είτε ως αριστερές. Όταν είσαι φιλοκεμαλικός είσαι φασίστας, δεν είσαι αριστερός, ούτε φιλελεύθερος.
Η άλλη σύγκριση γίνεται στο πεδίο της δημοκρατικότητας. Τι σχέση έχει με την δημοκρατία η Χρυσή Αυγή, αλλά και τι σχέση έχει με την δημοκρατία το ΚΚΚΑΣΟΡ. Καμία. Ούτε εμπνέονται από τα δημοκρατικά ιδεώδη, ούτε διακρίνονται από δημοκρατικές πρακτικές. Η Χρυσή Αυγή με τους παραδοσιακούς τρόπους, το ΚΚΚΑΣΟΡ με σύγχρονους. Στο ίδιο βιβλίο μιλώ για αυτόν τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Την Τερατογονία.
Παρ’ όλο που η παρουσίαση τέσσερα χρόνια πριν σε τηλεοπτικό μέσο, στο Mega, ενός ατόμου που έφερε το ίδιο με το δικό μου όνομα και επίθετο, σαν να ήμουν Εγώ ο ίδιος, ήταν σύνθεση παλιών Γκεμπελικών και σύγχρονων πρακτικών. Αυτή η φασιστική ενέργεια ήταν έργο Επίσημων και παρατηλεοπτικών – παραδημοσιογραφικών – παρακρατικοί ονομάζονταν την δεκαετία του 50’ – μηχανισμών του ΚΚΚΑΣΟΡ. Δεν τους καθιστούσε ασφαλείς η εξορία μου. Χρειάζονταν την δαιμονοποίηση, αλλοίωση της ταυτότητας του εξόριστου, την ηθική, μορφωτική, ιδεολογική, πολιτική δολοφονία του. Φοβόνταν την απελευθέρωση, την επιστροφή του.
Η Ελλάδα όμως πρέπει να έχει την ματιά της προς το μέλλον. Όχι προς αυτά τα άθαφτα φαντάσματα του παρελθόντος.
Έχει ανάγκη αληθινά νέων δημοκρατικών δυνάμεων που θα οικοδομήσουν μια νέα Ελληνική Δημοκρατία. Ούτε Ναζιστές, ούτε Κεμαλικούς, ούτε Ολιγαρχικούς.
Οι Δημοκράτες επιστρέφουν είπα πριν από καιρό.






Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Read more...