Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Μπένι: Μια προσφορά έκανε και ο Λουκάς Παπαδήμος- Τεράστια προβλήματα η κυβέρνηση του



 
Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Σταύρο Θεοδωράκη (protagon.gr):

Σ.Θ.- Ο Παπαδήμος έχει τελειώσει; Ή είναι μια λύση;
Ευ.Β.- Δε μπορώ να το πω αυτό. δεν το ξέρω.
Σ.Θ.- όχι, εννοώ…
Ευ.Β.- Πάντως γενικά οι λύσεις πρέπει να είναι πολιτικές. Με τον Λουκά Παπαδήμο έχουμε αποκτήσει μια πολύ στενή φιλία και είχαμε εξαιρετική συνεργασία. Μια προσφορά έκανε και ο Λουκάς Παπαδήμος. Αλλά η κυβέρνηση Παπαδήμου είχε τεράστια προβλήματα. Γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν...


...την άφησε να λειτουργήσει.
Σ.Θ.- Ε, καλά όχι μόνο για αυτό. είχε και τα βάρη της ανικανότητας των υπουργών του ΠΑΣΟΚ.
Ευ.Β.- Γιατί και όχι της Νέας Δημοκρατίας; Και όχι των ουδέτερων τεχνοκρατών;
Σ.Θ.- Συγγνώμη. Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ήταν αποτελεσματικοί μέχρι που εμφανίστηκε ο Παπαδήμος και όταν ήταν ο Παπαδήμος μετά πάψανε να είναι αποτελεσματικοί; Ήταν αναποτελεσματικοί και συνέχισαν να είναι αναποτελεσματικοί.
Ευ.Β.- Δεν είναι αυτό, δεν λέω αυτό. Καλά δεν θέλω να μπω στην συζήτηση αυτή.
Σ.Θ.- Ας μην το συζητήσουμε αυτό. Πάντως, μου λέτε ότι η επόμενη κυβέρνηση πάντως δεν μπορεί να έχει έναν τεχνοκράτη πρωθυπουργό.
Ευ.Β.- Κοιτάξτε το φυσιολογικό είναι να υπάρχουν πρόσωπα με πολιτική ευθύνη. Τα οποία να απολογούνται στον ελληνικό λαό. Έτσι δεν είναι; Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και λύσεις με τεχνοκράτες, βεβαίως και ο κύριος Παπαδήμος είναι εξαίρετος στο πεδίο αυτό. Αλλά η φυσιολογική λύση είναι η λύση ενός πρωθυπουργού και ενός υπουργού που απολογείται. Που κρίνεται με την ψήφο του ελληνικού λαού.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Έγραφα και νωρίτερα εδώ ότι έχει ήδη ληφθεί η απόφαση να "τελειώσουν" τον Παπαδήμο κι αφήνουν ένα παράθυρο ανοιχτό γνωρίζοντας πόσο επιθυμεί η Ευρώπη την παραμονή του.


Σε αυτή του τη συνέντευξη ο Βενιζέλος ήταν σαφής. Πάμε για πρωθυπουργό-πολιτικό κι ας έφταιγε η Νέα Δημοκρατία για τα προβλήματα της κυβέρνησης Παπαδήμου κι όχι ο ίδιος ο Παπαδήμος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: