Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Επίσκεψη Προέδρου «Κοινωνικής Συμφωνίας» κ. Λούκας Τ. Κατσέλη στα γραφεία της ΓΣΕΒΒΕ

Αθήνα, 03/04/2012

Επίσκεψη Προέδρου «Κοινωνικής Συμφωνίας» κ. Λούκας Τ. Κατσέλη στα γραφεία της ΓΣΕΒΒΕ

Συνάντηση με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Δημήτρη Ασημακόπουλο, πραγματοποίησε σήμερα η Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Τ. Κατσέλη. Οι δύο πλευρές συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η αγορά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, λόγω της πιστωτικής ασφυξίας και της συνεχιζόμενης πολιτικής που βαθαίνει την ύφεση στην οικονομία.

Η κα. Κατσέλη παρουσίασε τις θέσεις της «Κοινωνικής Συμφωνίας» για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Οικονομίας, και επικέντρωσε σε πέντε βασικές προτεραιότητες:

  • Τη διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά με άμεση ενεργοποίηση όλων των ταμείων ανακυκλούμενων κεφαλαίων και των χρηματοδοτικών εργαλείων στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
  • Τη δυνατότητα για «κούρεμα» δανείων μικρεμπόρων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που απασχολούν έως δύο άτομα, μέσω επέκτασης των ρυθμίσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (ν. 3869/2010), όταν έχουν υποστεί μείωση στο ετήσιο καθαρό τους εισόδημα τουλάχιστον κατά 20%.
  • Ουσιαστικές ρυθμίσεις επιχειρηματικών και επαγγελματικών δανείων στο πνεύμα των ρυθμίσεων του νόμου 3816/2010, με πλαφόν στο ύψος των μηνιαίων τοκοχρεωλυτικών δόσεων, ώστε να μην υπερβαίνει το 30% του ύψους των συνολικών μηνιαίων καθαρών εισοδημάτων του οφειλέτη.
  • Άμεσο συμψηφισμό οφειλών μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίου και ρύθμιση καταβολής οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, ώστε να μην στερούνται οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Αναθεώρηση του συστήματος φορολογικών συντελεστών με την καθιέρωση σταθμισμένων συντελεστών για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ανάλογα με την οικονομική τους θέση, τον κλάδο, το μέγεθος και την χωροθέτησή τους.

Ο κ. Ασημακόπουλος παρουσίασε τις θέσεις της ΓΣΕΒΕΕ και τόνισε ιδιαίτερα τον κίνδυνο αύξησης των επισφαλειών λόγω τους διογκούμενου χρέους που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ εξέφρασε την ανησυχία για την κατάσταση στην αγορά εργασίας λόγω της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για την προώθηση πολιτικών τόνωσης της αγοράς και της οικονομικής δραστηριότητας.

Μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της επίσκεψης η κα Κατσέλη και ο κος Ασημακόπουλος ΕΔΩ.


Read more...

Το ΣτΕ παγώνει την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων

Το ΣτΕ παγώνει την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων
Μόνο με δημόσια έγγραφα και αεροφωτογραφίες θα νομιμοποιούνται τα αυθαίρετα κτίσματα νέας γενιάς, αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, μπλοκάροντας προσωρινά τις αιτήσεις για νομιμοποίηση.

Σύμφωνα με τον ΣτΕ, τα ιδιωτικά έγγραφα που προσκομίζουν οι ενδιαφερόμενοι υπάρχει κίνδυνος βλάβης του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος, ενώ ενδέχεται να δημιουργηθούμ τετελεσμένες καταστάσεις με πραγματοποίηση και νέας αυθαίρετης δόμησης.

Την ίδια στιγμή, όχι μόνο απαγόρευσαν τις νέες αιτήσεις , αλλά και διέταξαν το πάγωμα των αιτήσεων που βρίσκονται σε επεξεργασία, και οι οποίες έχουν υποβληθεί Το ΣτΕ «πάγωσε» τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων που αποδεικνύουν τον χρόνο κατασκευής τους με ιδιωτικά έγγραφα και όχι με αεροφωτογραφίες και δημόσια έγγραφα σύμφωνα με τις προϋποθέσεις των μεταγενέστερων νόμων 4042/2012 και 4030/2011, που τροποποίησαν τον αρχικό 4014/2011.

Για να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα τους θα πρέπει να προσκομίζουν την υπεύθυνη δήλωση και δημόσια έγγραφα ή αεροφωτογραφίες, προκειμένου να προσδιορίζεται ακριβώς ο χρόνος που ολοκληρώθηκε η παράνομη κατασκευή.

Με προβληματισμό είδαν οι δικαστές και τις συνεχείς παρατάσεις που παίρνει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, παρατηρώντας μεγάλη ελαστικότητα στα έγγραφα που υποβάλλονται, πράγμα που επιτρέπει την ανέγερση νεών αυθαιρέτων.

Τέλος, το ΣτΕ εξέφγφρασε φόβους η υπόθεση να μετατραπεί σε νόμιμο και μόνιμο εισπρακτικό μηχανισμό προστίμων υπέρ του κράτους, εις βάρος της περιβαλλοντικής ζωής του τόπου।
http://moneypost.gr

Read more...

Αποσύρεται προσωρινά η τροπολογία για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών

Αποσύρεται προσωρινά η τροπολογία για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών
Προσωρινά αποσύρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την επίμαχη τροπολογία για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών έπειτα από τις αντιδράσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής και αφορά ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών και Δημοσίων Έργων.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν την απόσυρση της, καθώς κατατέθηκε εκπρόθεσμα, ο κ. Χρυσοχοΐδης θα την αποσύρει προσωρινά και θα την επανακαταθέσει στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που αφορά ρυθμίσεις για το ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

Σημειώνεται ότι σε διάβημα διαμαρτυρίας προέβησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο της Βουλής।
http://newpost.gr
Read more...

Πάει και η Σούλα...



Μετά την αποχώρηση της Βάσως Παπανδρέου και του Σπύρου Βούγια σημειώνεται ακόμα μια δυσβάσταχτη εθνική απώλεια.

Η...

Σούλη η Μερεντίτη ανακοίνωσε την απόσυρση της από την κεντρική πολιτική σκηνή, πιθανότατα υπέρ του γαμπρού της οποίος και θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα.

Θυμίζω ότι ήταν η κυρία που "απαγόρευσε" στον τότε υπουργό Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο να εισέλθει στο εντευκτήριο της Βουλής όταν εκείνος τόλμησε να μιλήσει για τα προκλητικά προνόμια που απολαμβάνουν οι Έλληνες βουλευτές.

Πόσες μέρες να κρατήσουμε πένθος;



parapolitiki.com



Read more...

Πυροδότησε το κλίμα στη Βουλή μία προσθήκη της τελευταίας στιγμής σε νομοσχέδιο

Διακόπηκε προσωρινά η συνεδρίαση


Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Ένταση δημιουργήθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Σηφουνάκη και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ, με αποτέλεσμα ο προεδρεύων του Σώματος Γρηγόρης Νιώτης να διακόψει την συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση από τον κ. Σηφουνάκη φραστικής «βελτιωτικής» τροποποίησης στο νομοσχέδιο για τον νέο Οικοδομικό Κανονισμό, λίγο πριν την ψήφισή του επί του συνόλου -η οποία τελικά αποσύρθηκε.

Σύμφωνα με την προσθήκη, εντάσσονται όλοι οι κάτοικοι Ξάνθης και Ροδόπης στη ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με την καταβολή μόνο του 20% του προστίμου, το οποίο ίσχυε αρχικά μόνο για τους μουσουλμάνους.

Η ένταση μεταφέρθηκε και στους διαδρόμους της Βουλής με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο να επιτίθεται κατά του κ. Σηφουνάκη και να τον κατηγορεί ότι πραξικοπηματικά παραβιάζεται το Σύνταγμα, καθώς απαγορεύεται οποιαδήποτε αλλαγή σε νομοσχέδιο κατά την ψήφιση του επί του συνόλου.

Ο κ.Σηφουνάκης τον κάλεσε να απαντήσει αν διαφωνεί επί της ουσίας της ρύθμισης, καθώς εντάσσει πλέον όλους τους κατοίκους και της Ροδόπης και της Ξάνθης και όχι μόνο τους μουσουλμάνους, όπως αρχικά προέβλεπε.

Τελικά, μετά από διακοπή μισής ώρας, ο αναπληρωτής υπουργός απέσυρε την αλλαγή.

Ένταση και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

Τεταμένο ήταν το κλίμα όμως και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της οποίας «κονταροχτυπήθηκαν» ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης και ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Ν.Νικολόπουλος.

Τη σύγκρουση προκάλεσε καταγγελία του βουλευτή της ΝΔ για προεκλογικές προσλήψεις στο υπουργείο (ΙΚΑ, ΟΑΕΔ κ.α.). Ο Ν.Νικολόπουλος ζήτησε επίσης να παύσουν κατά την προεκλογική περίοδο αναθέσεις και προκηρύξεις προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, λέγοντας ότι τόσα χρόνια λίμναζαν εκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ και «τώρα σας έπιασε η αξιοσύνη να προχωρήσετε τα έργα».

Ταυτόχρονα επέκρινε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για απροθυμία να ενημερώσει σχετικά με την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων τονίζοντας: «Δεν τιμά το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου μια τέτοια στάση».

Οι αναφορές του εισηγητή της ΝΔ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού Εργασίας ο οποίος κάλεσε τον κ. Νικολόπουλο «να καταθέσει έστω και μία περίπτωση πρόσληψης, μετάθεσης ή μετάταξης που έγινε αυτές τις ημέρες». Ο κ. Κουτρουμάνης απέρριψε τις καταγγελίες, λέγοντας ότι ο ίδιος έχει δώσει εντολή να μην υπάρξει καμία σχετική μεταβολή στο υπουργείο του. «Εσείς είχατε μετατρέψει τον ΟΑΕΔ σε παραμάγαζο και διορίζατε εργαζόμενους με την υπόσχεση να τους μονιμοποιήσετε σε πέντε μέρες» είπε ο υπουργός. «Παραδεχθήκατε τη μισή αλήθεια» ανταπάντησε ο κ. Νικολόπουλος.

Αναφορικά με το θέμα του ΕΣΠΑ, ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέλαβε το ΕΣΠΑ με απορροφητικότητα 0,5% το 2009 και έχει φτάσει πλέον σχεδόν στο 40%. «Τι θέλετε να σταυρώσουμε τα χέρια και να περιμένουμε τις εκλογές;» είπε και πρόσθεσε ότι όλες οι προσλήψεις στα προγράμματα του ΕΣΠΑ γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Κόβουν την πίστωση, βάζουν λουκέτο τα φαρμακεία Αττικής

Στον αέρα οι ασφαλισμένοι


Τέλος η πίστωση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία Αττικής και Πειραιά από 4 Απριλίου
Τέλος η πίστωση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία Αττικής και Πειραιά από 4 Απριλίου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Σε άρση της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προχωρούν από την Τετάρτη 4 Απριλίου οι φαρμακοποιοί σε Αττική και Πειραιά, λόγω της μη εξόφλησης των χρεών του οργανισμού προς τα μέλη των δύο συλλόγων.

Την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012, τα φαρμακεία-μέλη των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά θα παραμείνουν κλειστά, καθώς θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τον ΕΟΠΥΥ στις 9:00 το πρωί, για την διεκδίκηση των χρημάτων «που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι για την φαρμακευτική τους περίθαλψη και που ποτέ δεν δόθηκαν στους φαρμακοποιούς», σημειώνεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.


health.in.gr


Read more...

Έκρηξη στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Σημίτη στην οδό Ακαδημίας

Πυρκαγιά σε εξέλιξη


Το πολιτικό γραφείο του κ. Σημίτη είχε ξαναγίνει στόχος επίθεσης τον Ιανουάριο του 2010
Το πολιτικό γραφείο του κ. Σημίτη είχε ξαναγίνει στόχος επίθεσης τον Ιανουάριο του 2010 (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού, πιθανότατα αποτελούμενο από γκαζάκια, σημειώθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Τρίτης στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην οδό Ακαδημίας 35.

Από την έκρηξη έξω, από τα γραφεία του 5ου ορόφου, προκλήθηκε πυρκαγιά. Επί τόπου βρίσκονται 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και επιχειρούν για την κατάσβεσή της.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους, ούτε έχει γίνει γνωστό ότι κινδύνευσε κάποιος από τους ενοίκους.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Προσωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή Κεφαλονιάς

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ανακοινώνει τα μέλη της Προσωρινής Νομαρχιακής Επιτροπής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ για την Κεφαλονιά.

Η Προσωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή θα συντονίσει τις δραστηριότητες των μελών και των οργανώσεων του κόμματος μέχρι την σύγκληση του πρώτου συνεδρίου της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» εντός του 2012.

1

ΒΛΑΧΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, Τ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

2

ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΣ

3

ΚΟΜΗΤΑ ΤΖΟΓΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ

4

ΜΑΤΙΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ Σ. Ξ ΕΑ,

5

ΝΤΟΥΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΑΣ ΕΑ

6

ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΜΑΓΔΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

7

ΦΩΚΑ ΒΙΚΥ

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΗ

8

ΧΡΥΣΑΦΗ ΑΝΑΪΤ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

9

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΥΛΑ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

10

ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Read more...

Προσωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας


Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ανακοινώνει τα μέλη της Προσωρινής Νομαρχιακής Επιτροπής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ για την Κέρκυρα.

Η Προσωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή θα συντονίσει τις δραστηριότητες των μελών και των οργανώσεων του κόμματος μέχρι την σύγκληση του πρώτου συνεδρίου της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» εντός του 2012.

1

ΚΑΤΕΧΗ ΕΥΔΟΚΙΑ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

2

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΦΟΙΤΗΤΗΣ

3

ΑΥΛΩΝΙΤΗ ΟΥΡΑΝΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

4

ΣΑΒΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΕΦ

5

ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ

6

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

7

ΣΟΥΕΡΕΦ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΦΟΙΤΗΤΗΣ

8

ΜΑΖΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

9

ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ

10

ΣΕΛΛΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ


Read more...

Την Μ. Τετάρτη θα καταβληθεί το Δώρο του Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα

Όροι και προϋποθέσεις


Το επίδομα καταβάλλεται στο ακέραιο εφόσον η σχέση εργασίας διήρκησε ολόκληρη τη χρονική περίοδο στη περίπτωση του επιδόματος εορτών Πάσχα από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους
Το επίδομα καταβάλλεται στο ακέραιο εφόσον η σχέση εργασίας διήρκησε ολόκληρη τη χρονική περίοδο στη περίπτωση του επιδόματος εορτών Πάσχα από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Την Μεγάλη Τετάρτη θα πρέπει οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να πληρώσουν το Δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) σε ανακοίνωσή του αναφέρεται στους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος.

Επιδόματα (δώρα) εορτών δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο. Το επίδομα είναι ίσο με μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Το επίδομα καταβάλλεται στο ακέραιο εφόσον η σχέση εργασίας διήρκησε ολόκληρη τη χρονική περίοδο στη περίπτωση του επιδόματος εορτών Πάσχα από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους.

Για τους εργαζόμενους που η σχέση εργασία τους με τον υπόχρεο στη καταβολή επιδόματος (δώρου) Πάσχα εργοδότη δεν διήρκεσε ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστημα δικαιούνται τα εξής:

α) Σαν επίδομα Πάσχα ποσόν ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο ανάλογα με τον συμφωνημένο τρόπο αμοιβής για κάθε 8 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης μέσα στην χρονική περίοδο από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Για χρονικό διάστημα μικρότερο του 8ημέρου, δικαιούνται ανάλογο κλάσμα.

Επίσης, για τους απασχολούμενους σε δημόσια, δημοτικά και κοινοτικά έργα, τις εποχιακά εκτελούμενες εργασίες καθώς και οι μισθωτοί που απασχολούνται με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή για εκτέλεση ορισμένου έργου η αναλογία επιδόματος Πάσχα που δικαιούνται είναι:

Δύο ημερομίσθια για κάθε 13 που πραγματοποίησαν στη χρονική περίοδο από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους σαν επίδομα Πάσχα κλπ. ή ανάλογο κλάσμα για κάτω από 8 ή από 13 ημερομίσθια που πραγματοποίησαν αντίστοιχα.

Το επίδομα Πάσχα υπόκεινται, όπως και οι τακτικές αποδοχές σε όλες τις κρατήσεις και εισφορές που προβλέπονται για τους οικείους ασφαλιστικούς οργανισμούς ή λογαριασμούς κοινωνικής πολιτικής.

Το επίδομα Πάσχα υπολογίζεται βάσει των πράγματι καταβαλλομένων μισθών ή ημερομισθίων την 15η ημέρα πριν από το Πάσχα ή την ημερομηνία λύσης της εργασιακής σχέσης. Το συνολικό ποσό δεν μπορεί να υπερβαίνει τον μισό μισθό για τους αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό και τα 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Το επίδομα (δώρο) Πάσχα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά σε χρήμα μόνο και καταβάλλεται την Μεγάλη Τετάρτη.

Παράδειγμα

Ενδεικτικά, για την υποχρέωση καταβολής Δώρου Πάσχα 2012 από τον εργοδότη σε εργαζόμενο, το ΣΕΠΕ παραθέτει το ακόλουθο παράδειγμα εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ειδικότητα εργάτη), αμειβόμενου με τα ισχύοντα σήμερα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης (με την προβλεπόμενη μείωση 22% των αποδοχών του).

Ο εν λόγω εργαζόμενος είναι άγαμος, χωρίς προϋπηρεσία, με πλήρες ωράριο και έχει απασχοληθεί από 1/1/2012 έως 30/4/2012 (δεν θα λυθεί η εργασιακή σχέση πριν από την 30/4/2012), θα λάβει το ακόλουθο Δώρο Πάσχα 2012:

15 ημερομίσθια Χ 26,18 € (ημερομίσθιο που ισχύει από 14.2.2012, σύμφωνα με τον Ν. 4046/2012 και την εκδοθείσα Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου -ΠΥΣ- αριθ. 6/28.2.2012) = 392,7€.

Ο ίδιος εργαζόμενος χωρίς την μείωση που προβλέπει ο Ν. 4046/2012 και η εν λόγω ΠΥΣ, θα ελάμβανε Δώρου Πάσχα 2012: 15 ημερομίσθια Χ 33,57€ = 503,55€.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Οδηγίες για την καταβολή του δώρου Πάσχα από το Σ.Ε.Π.Ε....



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Δώρο Πάσχα 2012 και καταβολή του στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα με πλήρη και μερική απασχόληση.
Ενόψει της έλευσης σε λίγες ημέρες των Αγίων ημερών του Πάσχα, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, υπογραμμίζει την... σπουδαιότητα της διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και ειδικότερα την καταβολή σε αυτούς από τους εργοδότες του επιδόματος (δώρου) Πάσχα.

Άνδρες και γυναίκες, που αποτελούν το κύριο μέρος του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας, εφόσον έχουν απασχοληθεί με εξηρτημένη σχέση εργασίας σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται να λάβουν το επίδομα (δώρο) Πάσχα, έστω και αν η χώρα μας βρίσκεται σε ιδιαίτερες μέρες κάτω από δυσμενείς συνθήκες λόγω της οικονομικής κρίσης. Είναι λοιπόν περισσότερο από ποτέ επιτακτική ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι να είναι ενημερωμένοι γύρω από τα δικαιώματά τους στην εργασία.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει θεσπίσει τις κάτωθι διατάξεις :


1. Σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 1 της απόφασης 19040/1991 των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας- (νυν Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΕΚ 742/Β/9-12-1981) «Επιδόματα (δώρα) εορτών» όλοι οι εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο δικαιούνται από τους πάσης φύσεως εργοδότες τους.

Επίδομα (δώρο) εορτών Πάσχα, ίσο με μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Το ανωτέρω επίδομα καταβάλλεται στο ακέραιο εφόσον η σχέση εργασίας διήρκησε ολόκληρη τη χρονική περίοδο στη περίπτωση του επιδόματος εορτών Πάσχα από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους.

2. Από τους ανωτέρω εργαζόμενους, εκείνοι που η σχέση εργασία τους με τον υπόχρεο στη καταβολή επιδόματος (δώρου) Πάσχα εργοδότη δεν διήρκεσε ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστημα δικαιούνται αναλογίας



Read more...

«Θα αυτοκτονήσω αν…»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Νίκος Φωτόπουλος με αφορμή όσα καταγγέλονται για χρηματοδοτήσεις προς την ΓΕΝΟΠ.


«Είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες επιθέσεις», σχολίασε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ τις οποίες απέδωσε σε «κρατικοδίαιτους ψευτοεπενδυτές». Ο κ. Φωτόπουλος επανέλαβε την πρόταση να ανοίξουν άμεσα οι λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστών της τελευταίας εικοσαετίας και κατέληξε: «Αν σε μένα βρεθεί έστω και ένα ευρώ κατάθεση ή αγορά εγώ δεν θα παραιτηθώ, θα αυτοκτονήσω».

Όπως είναι γνωστό το θέμα προέκυψε μετά το πόρισμα-βόμβα που έχει συντάξει το ΣΔΟΕ κατά της ΓΕΝΟΠ με δράσεις σε βάρος της ΔΕΗ. Σύμφωνα με αυτό που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Έθνος συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ, μέσω υπερτιμολογήσεων, εισέπραξαν 2.080.209 εκατ. ευρώ, για αποστολές που δηλώθηκαν, πληρώθηκαν, αλλά ουδέποτε έγιναν, για φιλοξενία αντιπροσωπειών, πολυήμερες διακοπές σε χώρες όπως η Ιταλία και αναθέσεις μελετών «μαϊμού» σε οικείους. Το πόρισμα βρίσκεται ήδη στο γραφείο του υπ. Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου και στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Στο μεταξύ ο υπουργός περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου ζητά την διοικητική διερεύνηση των χρηματοδοτήσεων προς τη ΓΕΝΟΠ και την απόδοση ευθυνών. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ:

"Στον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής περιήλθε από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης πόρισμα του ΣΔΟΕ για τον έλεγχο που είχε ζητήσει ο κ. Ρακιντζής σε επιχειρήσεις που είχαν εκδώσει τιμολόγια μεγάλου ύψους προς τη ΓΕΝΟΠ και τον ΟΚΔΕ/ΔΕΗ.

Παράλληλα, με την κοινοποίησή τους στον αρμόδιο εισαγγελέα από το ΣΔΟΕ, ο υπουργός ΠΕΚΑ θέτει τα στοιχεία αυτά υπ' όψιν της Διοίκησης της ΔΕΗ για την εκ μέρους της διοικητική διερεύνηση του ζητήματος και απόδοση ευθυνών, υπενθυμίζοντας τη σχετική πρωτοβουλία της πρώην υπουργού ΠΕΚΑ για διενέργεια ελέγχου νομιμότητας των καταβολών της ΔΕΗ Α.Ε. από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τα αποτελέσματα του ελέγχου του τον Απρίλιο 2011.

Είναι σαφές ότι και τα νέα αυτά στοιχεία πρέπει να διερευνηθούν διεξοδικά, για να μην καταλείπονται σκιές σε καταγγελίες για διαφθορά και να αποδοθούν ευθύνες ταχύτατα, όπου υπάρχουν".

Πηγή: ΑΠΕ

enikos.gr


Read more...

Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί μετά την απεμπλοκή

Ονομαστική ψηφοφορία το βράδυ


(Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα
Στο παρά πέντε αποσοβήθηκε η εμπλοκή στο νομοσχέδιο για τα ταξί, καθώς δεκτές έγιναν κατά πλειοψηφία όλες οι διατάξεις, πλην των άρθρων που αφορούν τις έδρες, για τα οποία θα γίνει στις 8 το βράδυ ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΛΑΟΣ.

Ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης έκανε δεκτή τη συγκλίνουσα πρόταση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το θέμα των εδρών των ταξί.

Σύμφωνα με τη νέα αλλαγή, οι έδρες των ταξί σε Αττική και Θεσσαλονίκη παραμένουν ως έχουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα αποφασίζουν τα περιφερειακά συμβούλια εντός δύο μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου.

Ο υπουργός Υποδομών υπεραμύνθηκε των νέων ρυθμίσεων, τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο είναι προϊόν ενός ευρύτατου κοινωνικού και πολιτικού διαλόγου. Για αυτό, όπως είπε, διαμορφώθηκε και η μεγάλη πλειοψηφία που το στηρίζει.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, που προειδοποίησε νωρίτερα ότι αν δεν γινόταν δεκτή η πρόταση του κόμματός του θα καταψήφιζε όλες τις διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, έκανε λόγο για θετική στάση του υπουργού.

Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αλέκος Χρυσανθακόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα του επιμένει στη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, κατηγορώντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για προσπάθεια «να μετακυλήσουν το πρόβλημα της σύγκρουσης και της διαπάλης για τις έδρες των ταξί, στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Ο εισηγητής της ΝΔ, Μιχάλης Παπαδόπουλος συμφώνησε απόλυτα με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι είναι η προσφορότερη λύση για την εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης επιφυλάχθηκε να αξιολογήσει τη νέα αλλαγή, κατηγορώντας πάντως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι πετάνε το μπαλάκι του προβλήματος των εδρών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Στο 80% η εξίσωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης

Από τις 15 Οκτωβρίου


(Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα
Στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στο 80% του ειδικού φόρου που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Με βάση τις σημερινές τιμές του πετρελαίου η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης τον επόμενο Οκτώβριο -οπότε ξεκινά και η χειμερινή περίοδος- θα διαμορφωθεί στα 1,40 ευρώ το λίτρο από 1,046 ευρώ που είναι η μέση τιμή του πανελλαδικά.

Πάντως όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επιβαρύνσεις στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα θα υπάρξει χορήγηση επιδόματος θέρμανσης.

Σενάρια που είχε επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών προέβλεπαν τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων και τον διαχωρισμό της χώρας σε τρείς ζώνες ώστε ανάλογα με τη μέση θερμοκρασία που επικρατεί σε κάθε ζώνη να προσδιοριστεί το ύψος του επιδόματος θέρμανσης.

Ο υπουργός πάντως δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο στην περίπτωση που τα έσοδα του προϋπολογισμού κινηθούν με ικανοποιητικό ρυθμό τους επόμενους μήνες του έτους να επιτρέψουν ώστε η εξίσωση του φόρου να γίνει σε επίπεδα χαμηλότερα του 80%.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών παρουσίασε σήμερα στα γραφεί του ΣΔΟΕ τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου που αφορούν στη σήμανσης όλων των μέσων μεταφοράς καυσίμων, την τοποθέτηση GPS για τη συνεχή παρακολούθησή τους και την ιχνηθέτηση των καυσίμων από τα διυλιστήρια.

Υπολογίζεται ότι το λαθρεμπόριο στον τομέα αυτόν ανέρχεται από 500 εκατ. ευρώ έως και 2 δισ. ευρώ -δεν υπάρχουν σαφείς εκτιμήσεις- στερώντας έτσι σημαντικά ποσά εσόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως είπε ο γενικός γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης.

Ο ίδιος αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα τους επόμενους μήνες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Αναζητούνται λαμπερά ονόματα για τις λίστες στο ΠΑΣΟΚ

Προεκλογικός πυρετός στο ΠΑΣΟΚ


Τις τρύπες, που υπάχουν στα ψηφοδέλτια, λόγω της μάλλον συγκρατημένης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προσπαθεί να καλύψει αυτές τις ημέρες η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ναι μεν στις περισσότερες των εκλογικών περιφερειών υπήρξε ένα σημαντικό ενδιαφέρν, ωστόσο παρατηρούνται μικρότερα ή μεγαλύτερα κενά σε κάποιες σημαντικές περιοχές και επιπλέον διαπιστώνεται τώρα ότι δεν προσήλθε και ό,τι καλύτερα ανέμεναν στην Ιπποκράτους, από άποψη απήχησης των ενδιαφεομένων στις τοπικές κοινωνίες.

Σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει επαρκής αριθμός γυναικών, σε άλλες δεν εντοπίζονται πρόσωπα, που θα συγκινούσαν και σε οροισμένες δεν επιτυγχάνεται ούτε η επιθυμητή ανανέωση, ούτε η προσέλκυση νέων ανθρώπων.

Υπό αυτό το πρίσμα η ηγεσία έχει ξεκινήσει εκστρατεία αναζήτησης υποψηφίων, οι οποίοι θα βολιδοσκοπηθούν από την Ιπποκράτους και θα επιδιωχθεί να αποτελέσουν το «κερασάκι στην τούρτα», ώστε το ΠΑΣΟΚ να εκπέμψει το μήνυμα ότι εξακολουθεί να συγκινεί και τα σοβαρά τμήματα της κοινωνίας.

Στο μεταξύ εκδηλώνεται δυσφορία για το γεγονός ότι βουλευτές του κόμματος ανακοινώνουν μεμονωμένα ότι αποχωρούν και δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι. Η εικόνα, που δίδεται είναι ότι πρόκειται για προσωπικές επιλογές και όχι για μία συστηματική προσπάθεια ανανέωσης και προώθησης της νέας γενιάς στο προσκήνιο.

Κομματικά στελέχη του κεντρικού μηχανισμού έχουν επαφές με υποψήφιους «αναχωρητές», ώστε η οποιαδήποτε νέα ανακοίνωση να γίνει με πιο επίσημο κομματικό τρόπο।
protothema.gr

Read more...

Γιάννης Ραγκούσης: Ντρέπομαι για το υπαρκτό πολιτικό σύστημα

Γιάννης Ραγκούσης: Ντρέπομαι για το υπαρκτό πολιτικό σύστημα
Την εκτίμηση ότι η χώρα βαδίζει προς εκλογές - ορόσημο της Μεταπολίτευσης εξέφρασε ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης.

Με αφορμή τα κρούσματα ρουσφετολογικών τροπολογιών και λαϊκίστικων τοποθετήσεων, τόνισε: «Ντρέπομαι για το υπαρκτό πολιτικό σύστημα», ωστόσο υπογράμμισε ότι τα φαινόμενα αυτά ενισχύουν την ανάγκη του πολίτη να αποφασίσει ριζικές αλλαγές και ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες.


Παράλληλα, ο Γιάννης Ραγκούσης υπογράμμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να προχωρήσουν ανεξαρτήτως προγράμματος ή υποχρεώσεων της χώρας.


Πηγή: in.gr

Read more...

«Αθώο» το Focus για το εξώφυλλο με την Αφροδίτη της Μήλου ...



Αθώος κρίθηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο ο εκδότης του γερμανικού περιοδικού «Focus» που κατηγορείτο για προσβολή συμβόλου κράτους για το επίμαχο εξώφυλλο του Φεβρουαρίου του 2010 που απεικόνιζε την... Αφροδίτη της Μήλου με άσεμνη χειρονομία.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα σε βάρος του εκδότη καθώς το ύφασμα με το οποίο ήταν τυλιγμένη η Αφροδίτη της Μήλου, δεν ήταν η ελληνική σημαία.

Νωρίτερα κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης που είχε αποδοθεί σε πέντε δημοσιογράφους του περιοδικού, κρίνοντας ότι το αδίκημα δεν υφίσταται καθώς τα επίμαχα κείμενα αναφέρονταν σε πράξεις Ελλήνων πολιτικών και δεν είχαν πρόθεση να θίξουν τον ελληνικό λαό.

Επίσης, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο για το αδίκημα της εξύβρισης που επίσης βάραινε τους δημοσιογράφους καθώς με το νέο νόμο η εξύβριση έγινε πταίσμα και παραγράφεται υφ' όρων.

«Μετά από δύο χρόνια διαδικασίας, ενώ το δικαστήριο είχε δεχτεί όλους τους ισχυρισμούς της πολιτικής αγωγής, σήμερα, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι, δέχτηκε τις ενστάσεις των Γερμανών ότι δεν υπάρχει συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση και προσβολή του εθνικού συμβόλου και τους αθώωσε», δήλωσε ο δικηγόρων των μηνυτών Θ. Φραγκάκης.

«Δεν ξέρουμε τι άλλαξε και παραδέχτηκε η ελληνική δικαιοσύνη με αυτή την απόφαση, ότι οι Έλληνες είναι απατεώνες, διεφθαρμένοι και δεν πληρώνουν φόρους. Η απόφαση αυτή είναι κατακριτέα», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Read more...

Έτοιμο μετά το Πάσχα το πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αττική

Πιθανότατα στην Αμυγδαλέζα


O υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη διάρκεια της παρουσίασης
O υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη διάρκεια της παρουσίασης (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Λίγο μετά το Πάσχα θα λειτουργεί στην Αττική το πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την παρουσίαση των 200 νέων αστυνομικών (199 άνδρες και μία γυναίκα) που εντάχθηκαν στην ομάδα ΔΙΑΣ.

Με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου προβλέπεται μέχρι το τέλος του μήνα να υπηρετούν στη ΔΙΑΣ συνολικά 2.900 αστυνομικοί.

Ο υπουργός δεν έδωσε πληροφορίες για το πού θα γίνει το κέντρο, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα γίνει στην Αμυγδαλέζα.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Το "παράξενο ζώο"... Θεόδωρος Πάγκαλος

Μιλώντας σε Γάλλους δημοσιογράφους


«Ο σταυρός προτίμησης στην Ελλάδα πωλείται για μια θέση στο Δημόσιο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στο γαλλικό «Arte», στο πλαίσιο της ταινίας των Emmanuel Leconte και Daniel Leconte, «I love democracy».

Ο κ. Πάγκαλος περιέγραψε έτσι γλαφυρά την εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα στον εντυπωσιασμένο Γάλλο δημοσιογράφο, ο οποίος αναρωτήθηκε εάν το σύστημα με το σταυρό προτίμησης ισχύει ακόμα.

«Εσείς εκλεχθήκατε επειδή διορίζατε κόσμο;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος το επί 30 χρόνια μέλος του κοινοβουλίου Θ। Πάγκαλο, η απάντηση του οποίου ήταν: «Όχι, εγώ είμαι παράξενο ζώο, είμαι το αντίθετο, ποτέ δεν έκανα ρουσφέτια, ποτέ δεν είχα πελατεία…».
protothema.gr

Read more...

Ούτε ο Θανάσης Τσούρας θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Ούτε ο Θανάσης Τσούρας θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ
Μεγαλώνει καθώς φαίνεται η λίστα με τα ονόματα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που δεν θα είναι τελικά υποψήφιοι στις επικείμενες εκλογές. Ένα ακόμα όνομα προστέθηκε στην λίστα αυτή και μάλιστα προερχόμενο από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος βουλευτής σε αυτές τις εκλογές, γνωστοποίησε, λοιπόν, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Θανάσης Τσούρας.

Ο κ. Τσούρας δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ωστόσο ότι θα παραμείνει ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και θα στηρίξει τον αγώνα για ένα νέο συμβόλαιο με το λαό.

«Πάντοτε προσπαθώ και πορεύομαι με βάση αρχές και αξίες. Αυτές που με οδήγησαν να έχω την τιμή να είμαι συνιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Αυτές που σήμερα είναι επίκαιρες, όσο ποτέ άλλοτε. Αρχές και αξίες που πρέπει να μας οδηγήσουν σε ένα νέο συμβόλαιο με το λαό. Συμβόλαιο του πατριωτισμού, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης», δήλωσε.

«Σε αυτό τον αγώνα συστρατεύομαι, αν και δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής σε αυτές τις εκλογές. Παραμένω φυσικά ενεργό στέλεχος του Κινήματος, Στην πρώτη γραμμή και με όλες μου τις δυνάμεις. Για να φέρουμε την ελπίδα, τη σιγουριά, την προοπτική σε κάθε Έλληνα. Για να χτίσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει και δικαιούμαστε», πρόσθεσε ο κ. Τσούρας
http://newpost.gr
Read more...

Νέα εμπλοκή στο νομοσχέδιο για τα ταξί, αλλαγές ζητά το ΠΑΣΟΚ

Από εμπόδιο σε εμπόδιο


Νέα «αγκάθια» παρουσιάζονται στο νομοσχέδιο, ακόμα και στο παρά πέντε της ψηφοφορίας
Νέα «αγκάθια» παρουσιάζονται στο νομοσχέδιο, ακόμα και στο παρά πέντε της ψηφοφορίας (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Μία ακόμα εμπλοκή παρουσιάστηκε στο νομοσχέδιο για τα ταξί, αφού το ΠΑΣΟΚ διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Χρήστου Πρωτόπαπα, ζήτησε να υπάρξουν νέες αλλαγές, σε διαφορετική περίπτωση το κόμμα «δεν θα ψηφίσει τίποτα».

Ο ΛΑΟΣ από την πλευρά του ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για τα άρθρα 83 και 84 του νομοσχεδίου, που καθορίζουν τις έδρες των ταξί.

Ο κ. Πρωτόππαπας χαρακτήρισε το θέμα των εδρών των ταξί ως το τελευταίο «αγκάθι» και πρότεινε οι έδρες να ορίζονται με βάση τους Καλλικρατικούς Δήμους, με εξαίρεση την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

«Αν το βάλετε το ψηφίζουμε. Έτσι που είναι δεν τα ψηφίζουμε υπάρχει η δυνατότητα της αλλαγής. Αν παραμείνει στη διάταξη που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο θα καταψηφίσουμε όλα τα άρθρα για τα ταξί. Δεν πρόκειται να περάσει τίποτα για τα ταξί αν δεν υπάρξει συμβιβασμός» προειδοποίησε.

Υπενθυμίζεται ότι ο νομοσχέδιο προβλέπει τον ορισμό εδρών ταξί με βάση τα δημοτικά διαμερίσματα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Δήλωση στήριξης στη Ν.Δ. από την Ελ.Βόζενμπεργκ...



Οδό επιστροφής στο κόμμα αναζητά η διαγραμμένη βουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ, η οποία σήμερα έκανε δήλωση στήριξης στη ΝΔ και στον Αντώνη Σαμαρά.

«Οι επερχόμενες εκλογές είναι οι ... κρισιμότερες της μεταπολίτευσης για το μέλλον της πατρίδος μας. Στηρίζω δυναμικά τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη και τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος κάλεσε πανστρατιά. Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα και δηλώνω ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την αυτοδυναμία» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Βόζενμπεργκ.


real.gr



Read more...

Deutsche Bank: Οι Έλληνες θα περάσουν ένα δύσκολο καλοκαίρι, αλλά ευτυχώς στις εκλογές θα βγάλουν συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ !


Ένα δύσκολο καλοκαίρι” προβλέπει για την Ελλάδα η Deutsche Bank αναφερόμενη στα μέτρα που η νέα κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να λάβει μέχρι τον Ιούνιο, και τα οποία θα αντιστοιχούν στο 5,5 % του ΑΕΠ. Συν τοις άλλοις -σύμφωνα με την τραπεζα- αυτό που εκκρεμεί είναι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Όσον αφορά στις επικείμενες εκλογές η Deutsche Bank τις χαρακτηρίζει ως μια “κρίσιμη διαδικασία” ενώ επισημαίνει πως το αποτέλεσμα θα αποτελέσει “προϋπόθεση για να δημιουργηθεί μία αποδοτική σχέση με την Ευρώπη και να μπουν τα θεμέλια της νέας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας”.

Σε σχετική έκθεση της γερμανικής τράπεζας που δημοσιοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου, εκτιμάτασι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα θα είναι “θετικό”. Για τη Deutsche Bank και τους αναλυτές της ως “θετικό” αποτέλεσμα κρίνεται μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ καθώς και οι ΄ίδιοι αποκλείουν το να επιτύχει αυτοδυναμία ένα από τα δύο κόμματα. Οι αναλυτές ωστόσο κρίνουν πως “οι προθέσεις των Ελλήνων ψηφοφόρων είναι πολύ δύσκολο να ερμηνευθούν, λόγω της ρευστής πολιτικής κατάστασης”. enikos.gr

http://papaioannou


Read more...

Στοιχεία του ΣΔΟΕ στον Παπαδήμο για υποψηφίους βουλευτές ...



Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε πλήρως στα όσα γράφαμε την περασμένη εβδομάδα για εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη πολλών εκ των υποψηφίων βουλευτών από όλα τα κόμματα.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ... το ΣΔΟΕ έστειλε λίστες στον Παπαδήμο με τις φορολογικές εκκρεμότητες πολλών εκ των πολιτευτών που προβάλλονται στα ΜΜΕ αυτές τις ημέρες.

Παράλληλα έχει μαζέψει πολλά τιμολόγια από εκδηλώσεις τους τα οποία δεν πληρώνουν οι ίδιοι αλλά διάφοροι χορηγοί τους κι αυτό οδηγεί ευθέως στο συμπέρασμα για εκτεταμένη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος.
parapolitika.gr



Read more...

Μεγάλη Τρίτη ή Μεγάλη Τετάρτη ο Παπαδήμος στον Παπούλια για τις εκλογές..



Την Μεγάλη Τρίτη ή την Μεγάλη Τετάρτη θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και ... την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για το θέμα το Μέγαρο Μαξίμου ενημέρωσε χθες το Προεδρικό Μέγαρο και δεν απομένει παρά η ακριβής ημερομηνία ψήφισης του τελευταίου νομοσχεδίου, ώστε αμέσως μετά ο πρωθυπουργός να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η ημερομηνία που «κλειδώνουν» οι εκλογές θα είναι η 6η Μαΐου.
real.gr



Read more...

Υποβολή υποψηφιότητας στις εθνικές εκλογές 2012


Η «Κοινωνική Συμφωνία» χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης και συλλογικότητας με τις δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις, καλεί όσους πιστεύουν και θέλουν ν’ αλλάξουμε την πολιτική και την Ελλάδα, να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτιά της.

Για τη συμμετοχή απαιτούνται:

Α) αίτηση υποψηφιότητας

Β) βιογραφικό σημείωμα

Γ) κατάθεση φακέλου

Υπεύθυνη Επιτροπής

Μαρία Κυριακοπούλου

Επισυνάπτονται τα ανωτέρω δικαιολογητικά και οδηγίες για την κατάθεση φακέλου υποψηφιότητας.


ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ48.5 KB

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ55 KB

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΦΑΚΕΛΟΥ41 KB

Read more...

Πώς άλλαξε τα φώτα στη ΔΕΗ η... ΓΕΝΟΠ...



Χορό εκατομμυρίων είχαν στήσει συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ σε βάρος της ΔΕΗ. Μέσω υπερτιμολογήσεων εισέπραξαν 2.080.209 ευρώ. Το ποσό αφορά: Αποστολές που πληρώθηκαν χωρίς να γίνουν. Πολυτελή φιλοξενία ξένων αντιπροσωπειών. Αναθέσεις μελετών σε...

συγγενικά πρόσωπα. Το πόρισμα του ΣΔΟΕ εστάλη στον υπουργό Περιβάλλοντος και τον αρμόδιο εισαγγελέα.
Αλλαξαν τα... φώτα στη ΔΕΗ οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, έχοντας εισπράξει μέσα από υπερτιμολογήσεις και τριγωνικές τιμολογήσεις 2.080.209 ευρώ για πολυτελή ταξίδια στην Ευρώπη, για συνδικαλιστικές αποστολές που δεν έγιναν αλλά πληρώθηκαν, για φιλοξενία-λουξ στη χώρα μας ξένων συναδέλφων τους, αλλά και για αναθέσεις μελετών σε συγγενικά τους πρόσωπα, χωρίς αυτές να έχουν παραδοθεί ποτέ.

Λεπτομέρειες και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»



Read more...

Στα 14,5 δισ. ευρώ ανεβαίνει ο «λογαριασμός» για τα μέτρα μετά τις εκλογές



Στα 14,5 δισ. ευρώ περίπου ανεβαίνει ο «λογαριασμός» των νέων μέτρων που θα έρθουν μετά τις εκλογές, καθώς, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, εκτός από τις μειώσεις στον τομέα των δαπανών κατά 5,5% του ΑΕΠ (11,5 δισ. ευρώ), η κυβέρνηση θα πρέπει να...
λάβει και μέτρα για την αύξηση των εσόδων κατά 1,5% του ΑΕΠ (3 δισ. ευρώ).

Όπως διευκρινίζουν από το υπουργείο, τα μέτρα στο μέτωπο στο εσόδων ύψους 1,5% του ΑΕΠ έχουν ήδη κατατεθεί στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό.

Σημειώνεται ότι αν η τρόικα, όταν επιστρέψει στα τέλη Μαΐου στην Ελλάδα για να εξέτασει την πορεία εφαρμογής του προγράμματος, διαπιστώσει πως υπάρχουν αποκλίσεις και τα δημοσιονομικά μεγέθη δεν κινούνται σύμφωνα με τους στόχους, τότε δεν αποκλείεται να ζητηθούν νέα μέτρα από την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές...

NEA.



Read more...

Με «δόσεις» πληρώνονται 500.000 Έλληνες- Πώς η κρίση ρευστότητας «κλέβει» τους μισθούς μας

Με «δόσεις» πληρώνονται 500.000 Έλληνες- Πώς η κρίση ρευστότητας «κλέβει» τους μισθούς μας
Για δες καιρό που διάλεξαν να προωθήσουν την ταυτόχρονη είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών και φόρων. Σε μια περίοδο που οι επιχειρήσεις –ειδικά οι μικρομεσαίες- κινδυνεύουν να χάσουν και την τελευταία ρανίδα ρευστότητας, η διοίκηση του ΙΚΑ συγκροτεί με επείγουσα απόφαση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου επιτροπή η οποία θα εξετάσει τη διαδικασία ταυτόχρονης πληρωμής του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ) αλλά και των ασφαλιστικών εισφορών μέσω του τραπεζικού συστήματος. Η επιτροπή θα πρέπει να έχει παραδώσει το πόρισμά της μέχρι το τέλος Απριλίου καθώς ο νόμος για την ταυτόχρονη είσπραξη οδεύει ήδη προς ψήφιση.

Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, θέλουν με αυτό το σχέδιο να περιορίσουν το φαινόμενο του «χαμηλότοκου δανεισμού» επιχειρήσεων με τα ποσά που κανονικά θα έπρεπε να καταβληθούν για την πληρωμή φόρων και εισφορών.

Οι επιχειρήσεις, ελλείψει ρευστού, υποβάλλουν μεν τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις με τις εργοδοτικές εισφορές και τις εισφορές των εργαζομένων, καταθέτουν και τις δηλώσεις Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών αλλά δεν πληρώνουν τα ποσά προκειμένου να καλύψουν με αυτά τα χρήματα άλλες πιο επείγουσες υποχρεώσεις.

Μέχρι τώρα δικαιώνονταν για αυτή την πρακτική τους καθώς ακόμη και τις προσαυξήσεις που επιβάλλονταν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις τις γλίτωναν με το να υπαχθούν σε κάποια ρύθμιση τακτοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών είτε προς την εφορία είτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία.


Το πρόβλημα με την προώθηση της ρύθμισης για την ταυτόχρονη πληρωμή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, είναι ότι στο όνομα της αποκατάστασης της νομιμότητας, θα εκτοξευτεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των εργαζομένων που θα εισπράττουν με καθυστέρηση το μισθό τους. Ήδη, ανεπίσημα στοιχεία που φτάνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 400-500.000 μισθωτούς οι οποίοι εισπράττουν τους μισθούς τους με καθυστέρηση τουλάχιστον δύο μηνών.

Οι φόβοι για περαιτέρω αύξηση του αριθμού των απλήρωτων εδράζονται στο γεγονός ότι οι επιχειρήσεις, από τη στιγμή που θα ζοριστούν στο να καταβάλλουν ταχύτερα φόρους και εισφορές, θα στραφούν αναγκαστικά στο καθαρό ποσό της μισθοδοσίας για να αναζητήσουν πηγές ρευστότητας.


Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο η ΓΣΕΒΕΕ όσο και η ΕΣΕΕ έχουν ζητήσει το μέτρο να μην εφαρμοστεί εδώ και τώρα για όλες τις επιχειρήσεις αλλά να υιοθετηθεί μια πρακτική σταδιακής υιοθέτησης. Για παράδειγμα να ισχύσει καταρχήν για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα επόμενα χρόνια να επεκταθεί και στις μικρότερες με τη λογική ότι μέχρι τότε θα έχει βελτιωθεί κάπως η κατάσταση με τη ρευστότητα στην αγορά.



Αρίστος Οικονομίδης
http://moneypost.gr

Read more...

Οι λαθρομετανάστες στο ΕΣΥ, τα νοσήλια στις Πρεσβείες!

Τουλάχιστον θα πληρώνουν τον λογαριασμό…



Υγειονομικό δίκτυο για τους λαθρομετανάστες εντός του ΕΣΥ οργανώνει το υπουργείο Υγείας. Περί τα 30 νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια –με την πλειοψηφία αυτών στην Αττική- ετοιμάζονται να υποδεχτούν μετανάστες που είναι φορείς σοβαρών μεταδοτικών ασθενειών για θεραπεία ή έλεγχο. Σε αναβρασμό βρίσκονται όμως, εκτός από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και τα λογιστήρια των νοσηλευτικών ιδρυμάτων καθώς θα κληθούν να απαιτήσουν -για πρώτη φορά σε οργανωμένη βάση- τα νοσήλια των ανασφάλιστων παράνομων αλλοδαπών από τις Πρεσβείες τους στη χώρα μας.

Ήδη, οι διοικήσεις των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) έχουν λάβει εντολή από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κ. Νίκο Πολύζο, κατόπιν και της έκδοσης της Υγειονομικής Διάταξης για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τους λαθρομετανάστες, να διατεθούν οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι των μεγάλων νοσοκομείων της κάθε περιφέρειας για τη φιλοξενία παράνομων μεταναστών, όπου και όταν απαιτηθεί.

Τις προϋποθέσεις φαίνεται να πληρούν μεγάλα νοσοκομεία, που είχαν υποδομή από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όπως ο «Ευαγγελισμός», το «Σισμανόγλειο», το «Τζάνειο», το «Γεννηματάς», ο «Ερυθρός Σταυρός», το «Αττικόν» στην Αθήνα, τα νοσοκομεία «Παπανικολάου» και «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη καθώς και τα πανεπιστημιακά νοσηλευτικά ιδρύματα.

Ειδικοί θάλαμοι

«Σε περίπτωση που χρειαστεί νοσηλεία παράνομων μεταναστών τα νοσοκομεία πρέπει να διαθέτουν ειδικούς θαλάμους νοσηλείας, όπως επίσης και σε περίπτωση που σημειωθούν κρούσματα μολυσματικών ασθενειών» διευκρινίζει ο κ. Πολύζος.

Την ίδια στιγμή, οι εντολές της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δίδονται και προς την κατεύθυνση των λογιστηρίων. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το κόστος νοσηλείας των παράνομων μεταναστών στο ΕΣΥ αγγίζει ετησίως τα 150 εκατ. ευρώ.

Οι Υγειονομικές Περιφέρειες είναι υποχρεωμένες να συγκεντρώνουν τα περιστατικά από τα νοσοκομεία της αρμοδιότητάς τους και να τα ανακοινώνουν στο Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) καθώς και στις Πρεσβείες των χωρών από όπου προέρχονται οι παράνομοι αλλοδαποί. «Οι Πρεσβείες πρέπει να ενημερώνονται άμεσα αναφορικά με τα περιστατικά ανασφάλιστων μεταναστών – υπηκόων τους που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας. Πρέπει να γίνουν απαιτητά τα κόστη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε οργανωμένη βάση» διαμηνύει προς τους διοικητές των ΥΠΕ ο κ. Πολύζος.

Βεβαίως, αυτή η διαδικασία, παρότι είναι η επίσημη, ουδέποτε είχε ακολουθηθεί από τα νοσοκομεία. Για την ακρίβεια στο υπουργείο Υγείας μέχρι πριν από δυο χρόνια καμία υπηρεσία δεν γνώριζε την δαπάνη νοσηλείας των μεταναστών.

Πρωτοβουλία Λοβέρδου για διαβαλκανική δράση

Ωστόσο η ανακοίνωση των περιστατικών στις Πρεσβείες και συνεπώς η τήρηση σχετικών αρχείων εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν επιπλέον διαπραγματευτικό χαρτί της χώρας μας για το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος κατά την χθεσινή επίσκεψη εργασίας στη Στοκχόλμη, έδρα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους κινδύνους για την δημόσια υγεία – όπως είναι η έξαρση της φυματίωσης και των κρουσμάτων AIDS - που σχετίζονται με τη λαθρομετανάστευση.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο Έλληνας υπουργός ανέλαβε πρωτοβουλία για διοργάνωση συνάντησης περί τα τέλη Μαΐου στην Αθήνα, ως αφετηρίας διαβαλκανικής δράσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την παράνομη μετανάστευση। Για το ίδιο θέμα ζήτησε από τον Κύπριο ομόλογό του, κ. Σταύρο Μαλά, να επανατεθεί το θέμα της λαθρομετανάστευσης στα κοινοτικά όργανα κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας.
protothema.gr
Read more...

Δηλώνονται για τακτοποίηση μέχρι και... ανύπαρκτα αυθαίρετα

Σε χάρτες 300.000 κτισμάτα


Ο κ. Παπακωνσταντίνου κρατά το χάρτη της Μυκόνου όπου έχουν καταγραφεί δύο αυθαίρετα που έχουν δηλωθεί, αλλά δεν υπάρχουν
Ο κ. Παπακωνσταντίνου κρατά το χάρτη της Μυκόνου όπου έχουν καταγραφεί δύο αυθαίρετα που έχουν δηλωθεί, αλλά δεν υπάρχουν


Αθήνα
Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος τους πρώτους χάρτες με τα αυθαίρετα που έχουν δηλωθεί για να τακτοποιηθούν. Το εντυπωσιακότερο στοιχείο που προέκυψε από την καταγραφή είναι ότι μεταξύ των 300.000 αυθαιρέτων, υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν δηλωθεί κτίσματα τα οποία... δεν υπάρχουν. Προφανώς, ο στόχος στις περιπτώσεις αυτές είναι να μπουν στη ρύθμιση αυθαίρετα που θα ανεγερθούν αργότερα.

Τους πρώτους χάρτες παρουσίασε τη Δευτέρα ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ.Παπακωνσταντίνου κατά τη 2η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Γεωπληροφορίας.

«Για πρώτη φορά έχουμε εικόνα για ένα νησί - αυτό το νησί τυχαίνει να είναι η Μύκονος. Σε χάρτη αποτυπώνονται τα δηλωμένα αυθαίρετα. Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να ξέρουμε πού σε ένα δάσος έχει χτιστεί αυθαίρετο και έτσι μπορούμε να πάμε και να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια του νόμου, εφόσον μέσα στα δάση απαγορεύονται τα αυθαίρετα», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Μάλιστα, ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα να γίνει σύγκριση φωτογραφιών, πριν και μετά την εφαρμογή του νόμου 4014/2011 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Το υπουργείο ξεκίνησε τη σύγκριση των εικόνων από επιλεγμένες περιοχές (κυρίως νησιά όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ρόδος), όπου η συγκέντρωση αυθαιρέτων είναι μεγάλη.

«Στόχος είναι η εικόνα όλης της χώρας, ακριβώς πριν από την εφαρμογή του νόμου, από δορυφορικές εικόνες, ώστε να τη συγκρίνουμε με τη σημερινή εικόνα και έτσι να ξέρουμε ποια νέα αυθαίρετα έχουν ανεγερθεί», τόνισε ο υπουργός.

Έως σήμερα έχουν κατατεθεί περίπου 300.000 φάκελοι για «τακτοποίηση» αυθαιρέτων. Για 38.429 από αυτούς έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), τα έσοδα από την καταβολή του παραβόλου και του ειδικού προστίμου έχουν φθάσει τα 400.000.000 ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Tα στατιστικά όλων των εκλογών από το 1974 μέχρι και το 2009! ...




Όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις από το 1974 μέχρι και σήμερα!
Με όλους τους Νομούς αναλυτικά και ποιο κόμμα επικράτησε σε κάθε εκλογική μάχη! Στα αξιοσημειώτα :

-H ΝΔ δεν έχει χάσει ποτε τρεις Νομούς: Tην Λακωνία, την Αργολίδα και την... Καστοριά

-Αντίστοιχα το ΠΑΣΟΚ δεν έχει χάσει ποτέ τους τρεις Νομούς της Κρήτης: Hράκλειο, Χανιά, Λασίθι, με στις πρώτες αναμετρήσεις να επικρατεί ο πρόδρομος του ΠΑΣΟΚ , η Ένωση Κέντρου

-Από την Κρήτη μόνο το Ρέθυμνο έχει κερδίσει η ΝΔ και αυτό μόλις 3 φορές

-Την Α' Αθήνας η ΝΔ την έχει χάσει μόλις 2 φορές. Το 1981 και στις τελευταίες του 2009!

-Την Αχαία, γενέτειρα των Παπανδρέου την έχει κερδίσει δύο φορές η ΝΔ, το 1977 και το 1979

-Αντίστοιχα και τις Σέρρες, γενέτειρα των Καραμανλήδων, την έχει κερδίσει δύο φορές το ΠΑΣΟΚ. Το 1981 και το 1993!

-Το Κιλκίς η ΝΔ το έχει χάσει μόνο μία φορά, στις τελευταίες του 2009

-Αντίστοιχα και η Μεσσηνία έχει χαθεί μόνο μία φορά από την ΝΔ, το 1993

-Η ΝΔ έχει πετύχει συνολικά 5 νίκες , το ΠΑΣΟΚ 6 και δύο φόρες, στις εκλογές του 89 είχαμε Οικουμενική Κυβέρνηση

Αναλυτικά όλα τα εκλογικά αποτελέσματα από το 1974 ανα νομό:


















parapolitika.gr



Read more...

Λεφτά (για να κάνουμε εκλογές) υπάρχουν...

Τροπολογίες Γιαννίτση το βράδυ της Δευτέρας



Τροπολογία που αποδεσμεύει την χορήγηση της τακτικής κρατικής επιχορήγησης προς τα υπερχρεωμένα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου δίχως να υπάρχει κίνδυνος να τις δεσμεύσουν οι τράπεζες κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης στο νομοσχέδιο για την τοπική ανάπτυξη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ρύθμιση «προκειμένου να διασφαλισθούν προϋποθέσεις απρόσκοπτης λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων, ενόψει διενέργειας εθνικών εκλογών… ορίζεται εξαιρετικά ότι η οφειλόμενη τέταρτη δόση έτους 2011 καθώς και η πρώτη και δεύτερη δόση του 2012, της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων και των συνασπισμών τους, καθώς και οι αντίστοιχες δόσεις της οικονομικής ενίσχυσης, είναι ανεκχώρητες και ακατάσχετες και καταβάλλονται υποχρεωτικά σε τραπεζικό λογαριασμό του κόμματος ή του συνασπισμού, που γνωστοποιείται στο υπουργείο Εσωτερικών μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου».

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την ρύθμιση «οι επόμενες δόσεις του έτους 2012 και εφ εξής θα διέπονται από τους περιορισμούς και τις δεσμεύσεις που έχουν συνομολογήσει τα πολιτικά κόμματα με τις Τράπεζες με τις οποίες έχουν συνάψει δάνεια».

Με άλλη ρύθμιση προβλέπεται η χορήγηση εκλογικής αποζημίωσης σε υπαλλήλους τεσσάρων επιπλέον φορέων αποφάσισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης με νέα προσθήκη στο νομοσχέδιο για την τοπική ανάπτυξη.

Με τον τρόπο αυτό μετά τους υπαλλήλους του Εθνικού Τυπογραφείου, των Περιφερειών και των Δήμων – οι οποίοι εντάχθηκαν στην ρύθμιση με προσθήκη της περασμένης εβδομάδας – αποζημίωση θα λαμβάνουν και οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου και του ΕΤΑΑ.

Σημειώνεται ότι την συγκεκριμένη αποζημίωση λάμβαναν μόνο οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και οι αντιπρόσωποι δικαστικής αρχής, γραμματείς, έφοροι κλπ.
Το υπουργείο Εσωτερικών έχει, πάντως, ξεκαθαρίσει ότι η εκλογική αποζημίωση δεν θα είναι, πλέον, αφορολόγητη।
protothema.gr
Read more...

Υποχρεωτική παραπομπή σε νοσοκομεία των μεταναστών με λοιμώδη νοσήματα

Τροπολογία στη Βουλή


Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου (Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα
Κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας η τροπολογία που αφορά στην παράνομη μετανάστευση. Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις προβλέπεται η δυνατότητα κράτησης για τους αλλοδαπούς, είτε αυτοί ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα είτε όχι, εφόσον συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Προσδιορίζονται τα λοιμώδη νοσήματα που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθιερώνεται η υποχρεωτική παραπομπή στις υγειονομικές δομές της χώρας των πασχόντων και των ομάδων υψηλού κινδύνου, καθιερώνονται περιορισμοί στην απασχόληση ατόμων με λοιμώδη νοσήματα, υποχρεώσεις για τα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση περιστατικών λοιμωδών νοσημάτων, προδιαγραφές και απαιτήσεις ώστε οι χώροι διαβίωσης των μεταναστών να πληρούν επαρκείς χώρους υγιεινής και επιβάλλονται περιορισμοί στη χρήση χώρων.

Επίσης στις διατάξεις που αφορούν στην απέλαση μεταναστών προστίθεται και η εξής: «Η διοικητική απέλαση αλλοδαπού επιτρέπεται εφόσον η παρουσία του στο ελληνικό έδαφος είναι επικίνδυνη και αρνείται να συμμορφωθεί προς τα μέτρα που καθορίζονται από τις ιατρικές αρχές για την προστασία της, αν και του έχει παρασχεθεί η απαραίτητη πληροφόρηση».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

“Όχι άλλες άσχετες τροπολογίες στα νομοσχέδιά σας!”

Αυστηρή σύσταση Παπαδήμου σε τέσσερις υπουργούς


Οδηγίες προς …ναυτιλομένους υπουργούς έδωσε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός επικρατείας κύριος Σταυρόπουλος εκ μέρους του πρωθυπουργού κύριου Λουκά Παπαδήμου.

Ο υπουργός Επικρατείας μετά το σάλο που προκλήθηκε με την ρουσφετολογική τροπολογία Βορίδη, η οποία τελικώς αποσύρθηκε (διαβάστε εδώ σχετικά), επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Υποδομών αλλά και με την υπουργό Ανάπτυξης κα. Άννα Διαμαντοπούλου, τον υπουργό Εσωτερικών κ. Σταμάτη Γιαννίτση και τον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη.

Νομοσχέδια αυτών των υπουργών έχουν κατατεθεί στη βουλή και πρόκειται να ψηφιστούν από την ολομέλεια.

Ο κύριος Σταυρόπουλος σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ενημέρωσε τους συναδέλφους του ότι ο πρωθυπουργός τους εφιστά την προσοχή να μην συμπεριληφθούν στα νομοσχέδιά τους και τεθούν προς ψήφιση τροπολογίες άσχετες με το αντικείμενο των νομοσχεδίων. Τους ζήτησε, δε, για κάθε τροπολογία που εντάσσουν στα νομοσχέδια να ενημερώνουν το πρωθυπουργικό γραφείο.

Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί όριο τροπολογιών αμφίβολης σκοπιμότητας τόσο από τους υπουργούς που καταθέτουν νομοσχέδια, όσο και από τους βουλευτές.

Οι τροπολογίες αυτές όπως, περιγράφηκε σε ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος την Κυριακή, ήταν κατά βάσει ρουσφετολογικού χαρακτήρα.

Διαβάστε εδώ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Την ενόχλησή του για το κύμα τροπολογιών νωρίτερα είχε εκφράσει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κύριος Βενιζέλος διαμήνυσε πως δεν προτίθεται να υποστηρίξει καμία τροπολογία που η δεν έχει την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου ή δεν εξυπηρετεί την εφαρμογή των συμφωνιών της χώρας ή δεν έχει σχέση με την ουσία του εκάστοτε νομοσχεδίου.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ
protothema.gr

Read more...

Τα Ταμεία θα διεκδικήσουν αναδρομικά 2,5 δισ. ευρώ για τα παράνομα επιδόματα

Κυνήγι στις παροχές-μαϊμού


(Φωτογραφία: ICON )


Αθήνα
Τη διαβεβαίωση ότι τα ασφαλιστικά ταμεία θα διεκδικήσουν αναδρομικά τα χρήματα που δόθηκαν καταχρηστικώς σε μη δικαιούχους ως προνοιακά επιδόματα, τα οποία υπολογίζονται σε 2,5 δισ. ευρώ, όταν ολοκληρωθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι που «εξελίσσονται σε γρήγορους ρυθμούς» έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης στη Βουλή.

Επίσης, πρόσθεσε, ότι θα αναζητηθούν σε όλες τις περιπτώσεις οι ποινικές και αστικές ευθύνες εκείνων που μεσολάβησαν «γιατί είχαν πολιτικά οφέλη ή οικονομικά».

Ο υπουργός ενημέρωσε ότι ήδη διακόπηκαν παράνομες παροχές σε ποσοστό 80% ενώ εκτίμησε ότι στο τέλος του 2012 το ασφαλιστικό σύστημα θα έχει όφελος 4,5 δισ. ευρώ από την περιστολή της σπατάλης και της διαφθοράς.

Ειδικότερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή η οποία ζήτησε να τιμωρηθούν όλοι όσοι άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται στις υποθέσεις παράνομων παροχών προνοιακών επιδομάτων ή συντάξεων, ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι όταν ολοκληρωθεί η εφαρμογή του συνόλου των μέτρων για την πάταξη των φαινομένων διαφθοράς σε δύο - τρεις μήνες, τότε το ασφαλιστικό θα έχει εξοικονομήσει το τεράστιο αυτό ποσό.

Η βουλευτής απαίτησε επίσης να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των «μεσολαβητών» σε αυτό το σύστημα της διαπλοκής όποιοι κι αν είναι αυτοί «βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι, διοικητές, πολιτευτές κ.α. και να επιστραφούν στο Δημόσιο τα ποσά που αποδόθηκαν καταχρηστικώς σε μη δικαιούχους».

«Τα Ταμεία θα διεκδικήσουν τα χρήματα αυτά αναδρομικά. Υπολογίζεται ότι φτάνουν τα 2,5 δισ.» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενοι έλεγχοι που εξελίσσονται σε γρήγορους ρυθμούς.

Ακόμη δήλωσε ότι ήδη διακόπηκαν παράνομες παροχές σε ποσοστό 80% και θα αναζητηθούν σε όλες τις περιπτώσεις ποινικές και αστικές ευθύνες εκείνων που μεσολάβησαν «γιατί είχαν πολιτικά οφέλη ή οικονομικά».

«Πρέπει να μάθουν οι τοπικές κοινωνίες και γενικότερα ο ελληνικός λαός ποιοι ήταν εκείνοι που μεσολαβούσαν προκειμένου κάποιοι να έχουν παροχές που δεν δικαιούνται» είπε ο κ. Κουτρουμάνης.

«Αλλά ας κρατήσουμε κάτι θετικό, ότι καταφέραμε να έχουμε μείωση στις δαπάνες 3,2 δισ. ευρώ σε σχέση με τις δαπάνες του 2009», κατέληξε ο κ. Κουτρουμάνης απαντώντας στην κυρία Πιπιλή.

Δραστική μείωση των «υπεραιωνόβιων»

Ενδεικτική θεωρείται η εικόνα για τους «υπεραιωνόβιους»: Σύμφωνα με στοιχεία παρελθόντων ετών, που ποτέ δεν είχαν ελεγχθεί ή αμφισβητηθεί, η Ελλάδα είχε το μεγαλύτερο ποσοστό υπεραιωνόβιων από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης, στους οποίους και καταβάλλονταν συντάξεις -στοιχεία βεβαίως που προκάλεσαν την προσοχή τόσο του υπουργείου Εργασίας, όσο και τις τρόικας.

Οι πάνω από 100 ετών Έλληνες και Ελληνίδες ήταν έως πριν μερικές εβδομάδες περίπου 23.550. Ενας μάλιστα εμφανιζόταν να είναι 124 ετών, και εμφανιζόταν να εισέπραττε σύνταξη.

Ο υπουργός Εργασίας έδωσε εντολή να υπάρξει έλεγχος για όσους εμφανίζονταν υπεραιωνόβιοι -και με τη νέα καταγραφή και απογραφή οι υπεραιωνόβιοι δεν υπερβαίνουν τους 7.550 και αυτοί έως 111 ετών. Τώρα το Δημόσιο θα διεκδικήσει πίσω τα χρήματα που χορηγούνταν ως συντάξεις στους «γιαλαντζί».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Αποδεσμεύονται ποσά χρηματοδότησης των κομμάτων εν όψει εκλογών



Αποδεσμεύονται ποσά χρηματοδότησης των κομμάτων εν όψει εκλογών

Αποδεσμεύουν τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών την τέταρτη δόση του 2011 και την πρώτη και δεύτερη δόση του 2012, για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.



Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπεται ότι τα συγκεκριμένα ποσά της χρηματοδότησης των κομμάτων (δ΄ δόση του 2011 και α΄ και β΄ δόση του 2012) καταβάλλονται υποχρεωτικά στα δικαιούχα κόμματα και στους συνασπισμούς κομμάτων, απαγορεύοντας την κατάσχεση ή εκχώρησή τους.

Πηγή: skai.gr

Read more...