Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί μετά την απεμπλοκή

Ονομαστική ψηφοφορία το βράδυ


(Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα
Στο παρά πέντε αποσοβήθηκε η εμπλοκή στο νομοσχέδιο για τα ταξί, καθώς δεκτές έγιναν κατά πλειοψηφία όλες οι διατάξεις, πλην των άρθρων που αφορούν τις έδρες, για τα οποία θα γίνει στις 8 το βράδυ ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΛΑΟΣ.

Ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης έκανε δεκτή τη συγκλίνουσα πρόταση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το θέμα των εδρών των ταξί.

Σύμφωνα με τη νέα αλλαγή, οι έδρες των ταξί σε Αττική και Θεσσαλονίκη παραμένουν ως έχουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα αποφασίζουν τα περιφερειακά συμβούλια εντός δύο μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου.

Ο υπουργός Υποδομών υπεραμύνθηκε των νέων ρυθμίσεων, τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο είναι προϊόν ενός ευρύτατου κοινωνικού και πολιτικού διαλόγου. Για αυτό, όπως είπε, διαμορφώθηκε και η μεγάλη πλειοψηφία που το στηρίζει.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, που προειδοποίησε νωρίτερα ότι αν δεν γινόταν δεκτή η πρόταση του κόμματός του θα καταψήφιζε όλες τις διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, έκανε λόγο για θετική στάση του υπουργού.

Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αλέκος Χρυσανθακόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα του επιμένει στη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, κατηγορώντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για προσπάθεια «να μετακυλήσουν το πρόβλημα της σύγκρουσης και της διαπάλης για τις έδρες των ταξί, στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Ο εισηγητής της ΝΔ, Μιχάλης Παπαδόπουλος συμφώνησε απόλυτα με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι είναι η προσφορότερη λύση για την εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης επιφυλάχθηκε να αξιολογήσει τη νέα αλλαγή, κατηγορώντας πάντως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι πετάνε το μπαλάκι του προβλήματος των εδρών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: