Τρίτη 3 Απριλίου 2012

“Όχι άλλες άσχετες τροπολογίες στα νομοσχέδιά σας!”

Αυστηρή σύσταση Παπαδήμου σε τέσσερις υπουργούς


Οδηγίες προς …ναυτιλομένους υπουργούς έδωσε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός επικρατείας κύριος Σταυρόπουλος εκ μέρους του πρωθυπουργού κύριου Λουκά Παπαδήμου.

Ο υπουργός Επικρατείας μετά το σάλο που προκλήθηκε με την ρουσφετολογική τροπολογία Βορίδη, η οποία τελικώς αποσύρθηκε (διαβάστε εδώ σχετικά), επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Υποδομών αλλά και με την υπουργό Ανάπτυξης κα. Άννα Διαμαντοπούλου, τον υπουργό Εσωτερικών κ. Σταμάτη Γιαννίτση και τον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη.

Νομοσχέδια αυτών των υπουργών έχουν κατατεθεί στη βουλή και πρόκειται να ψηφιστούν από την ολομέλεια.

Ο κύριος Σταυρόπουλος σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ενημέρωσε τους συναδέλφους του ότι ο πρωθυπουργός τους εφιστά την προσοχή να μην συμπεριληφθούν στα νομοσχέδιά τους και τεθούν προς ψήφιση τροπολογίες άσχετες με το αντικείμενο των νομοσχεδίων. Τους ζήτησε, δε, για κάθε τροπολογία που εντάσσουν στα νομοσχέδια να ενημερώνουν το πρωθυπουργικό γραφείο.

Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί όριο τροπολογιών αμφίβολης σκοπιμότητας τόσο από τους υπουργούς που καταθέτουν νομοσχέδια, όσο και από τους βουλευτές.

Οι τροπολογίες αυτές όπως, περιγράφηκε σε ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος την Κυριακή, ήταν κατά βάσει ρουσφετολογικού χαρακτήρα.

Διαβάστε εδώ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Την ενόχλησή του για το κύμα τροπολογιών νωρίτερα είχε εκφράσει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κύριος Βενιζέλος διαμήνυσε πως δεν προτίθεται να υποστηρίξει καμία τροπολογία που η δεν έχει την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου ή δεν εξυπηρετεί την εφαρμογή των συμφωνιών της χώρας ή δεν έχει σχέση με την ουσία του εκάστοτε νομοσχεδίου.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: