Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Υποχρεωτική παραπομπή σε νοσοκομεία των μεταναστών με λοιμώδη νοσήματα

Τροπολογία στη Βουλή


Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου (Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα
Κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας η τροπολογία που αφορά στην παράνομη μετανάστευση. Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις προβλέπεται η δυνατότητα κράτησης για τους αλλοδαπούς, είτε αυτοί ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα είτε όχι, εφόσον συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Προσδιορίζονται τα λοιμώδη νοσήματα που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθιερώνεται η υποχρεωτική παραπομπή στις υγειονομικές δομές της χώρας των πασχόντων και των ομάδων υψηλού κινδύνου, καθιερώνονται περιορισμοί στην απασχόληση ατόμων με λοιμώδη νοσήματα, υποχρεώσεις για τα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση περιστατικών λοιμωδών νοσημάτων, προδιαγραφές και απαιτήσεις ώστε οι χώροι διαβίωσης των μεταναστών να πληρούν επαρκείς χώρους υγιεινής και επιβάλλονται περιορισμοί στη χρήση χώρων.

Επίσης στις διατάξεις που αφορούν στην απέλαση μεταναστών προστίθεται και η εξής: «Η διοικητική απέλαση αλλοδαπού επιτρέπεται εφόσον η παρουσία του στο ελληνικό έδαφος είναι επικίνδυνη και αρνείται να συμμορφωθεί προς τα μέτρα που καθορίζονται από τις ιατρικές αρχές για την προστασία της, αν και του έχει παρασχεθεί η απαραίτητη πληροφόρηση».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: