Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

O Φλαμπουράρης δεν είναι ούτε διαπλεκόμενος, ούτε μπροστάντζας...


"Ο κ. Φλαμπουράρης είναι πενήντα χρόνια στέλεχος της Αριστεράς και ταυτόχρονα πενήντα χρόνια στον επαγγελματικό βίο και ποτέ στη ζωή του δεν είχε χαρακτηριστεί είτε ως διαπλεκόμενος είτε ως μπροστάντζας. Ο...
καθένας σε αυτόν τον τόπο έχει μία φήμη που τον κυνηγάει", τόνισε ο Τσίπρας, αναφερόμενος στην υπόθεση Φλαμπουράρη και τις κατηγορίες που δέχεται. Και πρόσθεσε, πως, "εδώ έχουμε μία κατασκευή η οποία έγινε για αντιπερισπασμό ακριβώς για να δημιουργηθεί αυτή η εντύπωση που και εσείς αφήσατε ότι όλοι ίδιοι είναι"...

Read more...

Επεισόδια στα Εξάρχεια...


Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στα Εξάρχεια, στην Καλλιδρομίου και επεκτάθηκαν Χαριλάου Τρικούπη και Ζωοδόχου Πηγής.
Ομάδα αγνώστων εκτόξευσε μολότοφ κατά των MAT, στο... αστυνομικό τμήμα της περιοχής, τα οποία με τη σειρά τους έκαναν χρήση κρότου λάμψης και δακρυγόνων.
 Σύμφωνα με πληροφορίες η ένταση ξεκίνησε μετά από παρέμβαση της αστυνομίας σε μοτοπορεία αντιεξουσιαστών.
 Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως έγιναν τουλάχιστον δύο προσαγωγές...

Read more...

Τι γνώμη έχετε κ. Τσίπρα, για τους Βαρουφάκη και Μητρόπουλο?...


Στην ερώτηση του STAR, η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ηταν: 
 Με το χέρι στην καρδιά θα σας πω. Εκανε λάθη ο Γιάνης ο Βαρουφάκης. Τα χρεώνομαι όμως εγώ ,γιατί εγώ ήμουν ο πρωθυπουργός. Ο Βαρουφάκης γυρνάει τώρα και δίνει συνεντεύξεις, εγώ όμως έχω το άγος και τραβάω τον τροχό.
Στην αρχή η παρουσία του στην διαπραγμάτευση, έδωσε μια επωφελή δυναμική.
Αλλά θα πρεπει να σας πω, πως, όποιος... 
κι αν ήταν στη θέση του, εφόσον απέναντί μας υπήρχε μια ισχυρή ομάδα που ήθελε να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα και να πετύχει να κάνει πραγματικότητα την "αριστερή παρένθεση", το ίδιο αποτέλεσμα θα είχαμε...
Οσον αφορά τον Αλέξη Μητρόπουλο που κάθε μέρα βγάζει κι απο μια ανακοίνωση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της συμφωνίας που υπέγραψε, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε χαμογελώντας: Αν είχε μπει στις λίστες, τώρα, θα υποστήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ και θα έλεγε τα εντελώς αντίθετα... 

Read more...

Ευχάριστος τύπος ο Μεϊμαράκης, για να πιεις ένα καφέ, ή ένα τσίπουρο μαζί του...


ΤΣΙΠΡΑΣ
Πότε λήγουν τα capital controls...
Xαρακτήρισε συμπαθή άνθρωπο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 
"Είναι ευχάριστος τύπος", είπε. "Θα μπορούσες να πιεις εναν καφέ, ή ενα τσιπουρο μαζί του, αλλά...
εκπροσωπουμε δύο διαφορετικούς κόσμους".  
Οσον αφορά τα capital controls, είπε, πως, θα λήξουν μετά την ανακεφαλαίωση των τραπεζών. Μια ανακεφαλαίωση που δεν θα θίγει τις καταθέσεις, οι οποίες όπως χαρατακτηριστικά τόνισε, "είναι απόλυτα εξασφαλισμένες".
Και πιο συγκεκριμένα, είπε, πως, «στο πρώτο εξάμηνο του 2016 η χώρα θα επιστρέψει σε ανάπτυξη, αφού τα νούμερα, παρά τα προβλήματα, είναι εντυπωσιακά καλά. Χοντρικά πιστεύω πως αρχές του 2016 θα τελειώσουν τα capital controls και στην αρχή του 2017 η Ελλάδα να στραφεί ξανά στις αγορές»...

Read more...

Περιοδεία στο Ηράκλειο Καμμένος: Θα νικήσουμε και πάλι τους δημοσκόπους


Καμμένος: Θα νικήσουμε και πάλι τους δημοσκόπους
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Ηράκλειο
«Έχουμε νικήσει του δημοσκόπους πέντε φορές και θα τους ξανανικήσουμε» ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά την άφιξή του στο Ηράκλειο.

«Το 2012 όταν μίλησα στο Ηράκλειο στην πρώτη ομιλία είπα ότι ανοίγαμε βεντέτα με τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Αυτή τη βεντέτα την ξεκινήσαμε και θα τη συνεχίσομε και αν ο ελληνικός λαός θέλει από δω από το Ηράκλειο θα μας δώσει τη λαϊκή εντολή» συνέχισε.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο βρισκόταν στο ίδιο αεροπλάνο για το Ηράκλειο είπε ότι και αν λένε μαζί θα συνεχίσουμε γιατί φέραμε αυτό που λέμε εθνική συμφιλίωση.

«Είναι ένα σημάδι για το πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα. Θα προχωρήσουμε με εκείνες τις δυνάμεις, με τις οποίες μπορεί να έχουμε διαφορετικές πολιτικές καταβολές, διαφορετικές ιδεολογίες, διαφορετικά «πιστεύω» αλλά αγαπάμε την Ελλάδα και έχουμε και ένα κοινό ότι ούτε εκείνος, ούτε εγώ, ούτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες , ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε στη λίστα Λαγκάρντ, στη λίστα του Χριστοφοράκου, στη λίστα της Siemens, στη λίστα των εξοπλιστικών. Είμαστε στις λίστες των ληστών και αυτό τους πειράζει. Ας τους πειράζει όσο θέλει» είπε ο κ. Καμμένος

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν παραιτηθεί εφόσον δεν μπει στη Βουλή ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι τέτοιο χατίρι δεν θα τους το κάνει ο ελληνικός λαός.

«Οι νταβατζήδες πέρασαν στην Ελλάδα. Είχαν τους ανθρώπους τους, τους οποίους προφύλαξαν και αντίστοιχα, οι άνθρωποί τους προφύλαξαν τους πολιτικούς. Ο ελληνικός λαός, στις 25 Ιανουαρίου, αποφάσισε ότι όλους αυτούς θα τους βάλει στην άκρη. Τους βάλαμε στην άκρη και δείξαμε ότι αυτοί θέλουν να ενωθούν για να καλύψει ο ένας τον άλλον» κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Νίκη με καθαρή και μεγάλη διαφορά» Τσίπρας: Τρίτη και οριστική ετυμηγορία για να τελειώνουμε με το παλιό


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Ο λαός δεν ξεχνάει και δεν αμνηστεύει. Γι’ αυτό τώρα ζητάμε την τρίτη και οριστική ετυμηγορία για να τελειώνουμε με το χθες και να κερδίσουμε το αύριο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο της Κρήτης.

«Την πρώτη φορά, στις 25 Γενάρη, με την εκλογή της πρώτης αριστερής κυβέρνησης. Τη δεύτερη, στις 5 του Ιούλη, με το περήφανο, το μυριόστομο Όχι. Και την τρίτη και φαρμακερή στις 20 Σεπτέμβρη, δίνοντας στο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνον την πρωτιά, αλλά και καθαρή και μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ» είπε.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πολλές φορές την πεποίθησή του ότι οι πολίτες θα δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρή εντολή διακυβέρνησης και αλλαγής, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή, δίνουμε τη μάχη κάθε μέρα, κάθε ώρα. Πόρτα-πόρτα. Καμία ψήφος χαμένη για το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί κάθε ψήφος που χάνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ, την κερδίζει η ΝΔ» δήλωσε.

Παράλληλα, ζήτησε τη συμμετοχή στις εκλογές γιατί «η αποχή από την κάλπη είναι η επιθυμία και η ευχή της ΝΔ. Γιατί και όποιος απέχει, συμμετέχει. Συμμετέχει και ψηφίζει» τη ΝΔ όπως εκτίμησε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι πολίτες θα επιλέξουν το κόμμα του για «να αλλάξει την Ελλάδα με σταθερά και ασφαλή βήματα. Με εθνική και κοινωνική συνεννόηση. Και με γνώμονα τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που μας στηρίζει και μας εμπνέει».

«Γιατί δώσαμε μια βασική υπόσχεση και τη κάναμε πράξη : Να ματώσουμε αν χρειαστεί για να σταματήσει άλλο ο λαός μας να ματώνει. Και αν κάποιοι νομίζουν ότι μα έριξαν κάτω, εμείς σηκωθήκαμε, είμαστε όρθιοι και συνεχίζουμε να παλεύουμε» είπε.

«Απέναντι σ' αυτήν την εγγύηση για το αύριο, το μόνο που αντιπροτείνει η ΝΔ είναι η επιστροφή στο δικό της χθες» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μεϊμαράκης ζητάει από το λαό μας να εμπιστευθεί, για μία ακόμα φορά, τα ψηφοδέλτια του κυρίου Σαμαρά. Το πρόγραμμα του κυρίου Σαμαρά. Τις δεσμεύσεις του κυρίου Σαμαρά. Φανερές και κρυφές».

«Αν επικρατήσει να ξαναφέρει το καθεστώς της διαπλοκής και χρεοκοπίας στην εξουσία. Με τα ίδια πρόσωπα που κυβέρνησαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια. Που αποκαλούσαν τα μνημόνια ευλογία. Και που όχι μόνο υπέγραφαν ότι ζητούσαν οι δανειστές αλλά έλεγαν και φωναχτά πως δεν αφήνουν τη τρόικα να τους πάρει τη δόξα» δήλωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι την Κυριακή αναμετρώνται δύο κόσμοι, κάνοντας μάλιστα λόγο για «δημοψήφισμα της Κυριακής» με ένα και μόνο ερώτημα: «Ποιος θα κυβερνήσει το τόπο για τα επόμενα 4 χρόνια; Ή η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Το χθες ή το αύριο;»

«Γιατί, κάθε άλλη επιλογή ενισχύει την απελπισμένη προσπάθεια του παλιού κατεστημένου, την αγωνία της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, για παλινόρθωση.
Η σπατάλη της ψήφου διασώζει όλο αυτό το παλιό καθεστώς» τόνισε.

«Δεν ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία, γιατί δεν μας άφησαν να αξιοποιήσουμε τη πρώτη. Ζητάμε εντολή συνέχειας της μεγάλης προσπάθειας που ξεκινήσαμε μαζί το περασμένο Γενάρη. Ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει η Αριστερά αυτόν τον τόπο» είπε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Δευτέρα για να εγγυηθεί τη σταθερή και ασφαλή πορεία της Ελλάδας προς το αύριο. Τη Δευτέρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει, πρέπει να έχει και θα έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Με τη δική σας στήριξη.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τι γνώμη έχετε κ. Τσίπρα, για τους Βαρουφάκη και Μητρόπουλο?...


Στην ερώτηση του STAR, η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ηταν: 
 Με το χέρι στην καρδιά θα σας πω. Εκανε λάθη ο Γιάνης ο Βαρουφάκης. Τα χρεώνομαι όμως εγώ ,γιατί εγώ ήμουν ο πρωθυπουργός. Ο Βαρουφάκης γυρνάει τώρα και δίνει συνεντεύξεις, εγώ όμως έχω το άγος και το τραβάω τον τροχό.
Στην αρχή η παρουσία του στην διαπραγμάτευση, έδωσε μια επωφελή δυναμική.
Αλλά θα πρεπει να σας πω, πως, όποιος... 
κι αν ήταν στη θέση του, εφόσον απέναντί μας υπήρχε μια ισχυρή ομάδα που ήθελε να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα και να πετύχει να κάνει πραγματικότητα την "αριστερή παρένθεση", το ίδιο αποτέλεσμα θα είχαμε...
Οσον αφορά τον Αλέξη Μητρόπουλο που κάθε μέρα βγάζει κι απο μια ανακοίνωση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της συμφωνίας που υπέγραψε, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε χαμογελώντας: Αν είχε μπει στις λίστες, τώρα, θα υποστήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ και θα έλεγε τα εντελώς αντίθετα... 

Read more...

Κωλοτούμπας ο Βαγγέλης...


Την "έφαγε" την ώρα που ανέβαινε στο βήμα (ΒΙΝΤΕΟ)...
Ηταν που ήταν τρακαρισμένος, δεν φόραγε και τα γυαλιά του, και την πάτησε την πεπονόφλουδα.
Την... 
στιγμή που ανέβαινε τη σκάλα και λίγο πριν φτάσει στο βήμα. Παραπάτησε , έγειρε μπροστά έβαλε τα χέρια του στο πάτωμα και σηκώθηκε παριστάνοντας τον αδιάφορο.
Συμβαίνουν αυτά...

Read more...

Στο απόλυτο ντέρμπι (το παραμύθι συνεχίζεται)...


Μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse για το pontiki.gr – Το απόλυτο ντέρμπι - Media
...στη δημοσκόπηση της "Pulse"...
Μάχη μέχρι την τελευταία ψήφο καλούνται να δώσουν τα δύο μεγάλα κόμματα, καθώς η εκλογική μάχη παραμένει αμφίρροπη, μόλις 2 ημέρες πριν τις κάλπες.

Συγκεκριμένα...
στην πρόθεση ψήφου ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνουν από 28%, ενώ έπονται Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ με 6,5%. Ακολουθούν ΚΚΕ και Ποτάμι με 5% και Λαϊκή Ενότητα με 3,5%. Οριακά εντός Βουλής εμφανίζεται η Ένωση Κεντρώων που συγκεντρώνει 3%, σε αντίθεση με τους ΑΝΕΛ περιορίζονται στο 2,5%.

Εκτός από τους πολιτικούς δείκτες (πρόθεση ψήφου, αναγωγή, παράσταση νίκης, καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, συσπειρώσεις - μετακινήσεις ψηφοφόρων), η έρευνα μετράει τις διαθέσεις και εκτιμήσεις της κοινής γνώμης:

● Για τις μετεκλογικές συμμαχίες κάθε κόμματος που θα βγει πρώτο από την κάλπη.

● Την προοπτική και τη σταθερότητα μιας κυβέρνησης με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.

* Ως αντιφατικό και ενδεικτικό της σύγχυσης αλλά και της απογοήτευσης του εκλογικού σώματος, κρίνεται το εξής παράδοξο εύρημα: Παρότι οι ψηφοφόροι των κομμάτων σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας προτείνουν ως λύση συνεργασίας το έτερο μεγάλο κόμμα (πίνακες 10-11-12-13), για την κυβέρνηση που θα προκύψει εν τέλει, πιστεύουν ότι «θα είναι ασταθής με σύντομη ημερομηνία λήξης» (πίνακας 14).

Δείτε ολοκληρη την δημοσκόπηση για topontiki.gr,ΕΔΩ...

Read more...

Ισχνή και άνευρη συγκέντρωση...


Με μέτριο έως, πολύ κακό, στο μπαλκόνι τον Μεϊμαράκη ...
Καλά, στο stand up και το μπαλκόνι δεν τον φτάνει τον άλλο (τον μικρό Αλέξη).
Με πολύ κακή σκηνική παρουσία και πλήθος που μάλλον αδιάφορο ήταν, ο Μεϊμαράκης προσπάθησε να...
στείλει ενα μήνυμα νίκης στους ψηφοφόρους της ΝΔ. 
Η επιλογή, για πρώτη φορά,  της Ομόνοιας (που χωράει πολύ λιγότερο κόσμο από το Σύνταγμα), δείχνει άλλωστε το αίσθημα ηττοπάθειας που στη πραγματικότητα διακατέχεται η Συγγρού.
Ο Μεϊμαράκης, από του βήματος, έλεγε, πως , βλέπει ανάμεσα στον κόσμο διάφορους επιχειρηματίες,  μικρούς βιοτέχνες κ.λπ. (τρομάρα του, δεν έβλεπε να διαβάσει ουτε τα χειρόγραφά του, που τα σήκωνε πάνω από πόντιουμ, για να μη βάλει τα γυαλιά του)...

Read more...

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ - Η ομιλία του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Θεσσαλονίκη

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ - Η ομιλία του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Θεσσαλονίκη
Δείτε απευθείας την ομιλία του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Θεσσαλονίκη.

enikos.gr

Read more...

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ - Η ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Ομόνοια

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ - Η ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Ομόνοια
Παρακολουθήστε απευθείας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Ομόνοια.

enikos.gr

Read more...

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ - Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ - Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο
Παρακολουθήστε απευθείας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο.



http://www.enikos.gr/

Read more...

Ομιλία στη Λιβαδιά Δώστε δύναμη στο ΚΚΕ, καλεί τους αναποφάσιστους ο Δ.Κουτσούμπας


Δώστε δύναμη στο ΚΚΕ, καλεί τους αναποφάσιστους ο Δ.Κουτσούμπας
Ο γγ του ΚΚΕ στο βήμα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Λιβαδειά
«Δυνατό ΚΚΕ γιατί την επόμενη μέρα θα υπάρχει κυβέρνηση συνεργασίας έτοιμη να υλοποιήσει το βάρβαρο μνημόνιο και να στείλει στο λαό το λογαριασμό με τα μέτρα φωτιά» υπογράμμισε ο Δ.Κουτσούμπας, μιλώντας στη Λιβαδιά.

Ο γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι τρεις μέρες πριν τις εκλογές και τα ψεύτικα διλήμματα δίνουν και παίρνουν.

«Τα εμπόδια στήνονται για να παγιδευτεί ο λαός και να επιλέξει το σφαγέα της ζωής και των δικαιωμάτων του. Ψεύτικα διλήμματα, εμπόδια και τρικλοποδιές για να μη φτάσει ο εργάτης, ο άνεργος, ο επαγγελματίας αυτοαπασχολούμενος, ο αγρότης, το νέο παιδί και η γυναίκα της λαϊκής οικογένειας με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει «ντέρμπι» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, «γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι στην ίδια ομάδα, παίζουν στο ίδιο γήπεδο, αυτό της διαχείρισης της κρίσης του συστήματος, της ΕΕ και των μνημονίων διαρκείας τους.»

Κατηγόρησε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί παλαιότερες μεθόδους του ΠΑΣΟΚ, «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι με τους άλλους».

Στο δίλημμα Τσίπρα περί χαμένης ψήφου, ο κ. Κουτσούμπας απάντησε: «Κάθε ψήφος χαμένη για το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του κατεστημένου, κάθε ψήφος στο ΚΚΕ, είναι ψήφος κερδισμένη για το λαό και το κίνημα του.

» Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι ποιος θα στείλει το λογαριασμό στο λαό, ποιος θα υπογράφει - ο Τσίπρας ή ο Μεϊμαράκης  αλλά πώς θα αντιπαλέψουμε αυτό το μνημόνιο και ένα προς ένα τα μέτρα που προβλέπει, πως θα ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής για να απαλλαγούμε οριστικά από τα μνημόνια και το σύστημα που τα επιβάλλει.»

Κλείνοντας, ο γγ του ΚΚΕ κάλεσε τους αναποφάσιστους να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ.

«Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να έχει τους ίδιους τους προβληματισμούς, τις διαφωνίες τους, τις αντιρρήσεις του σε ένα ή δύο περισσότερα ζητήματα. Δεν σας ζητάμε να συμφωνείτε σε όλα για να δώστε την ψήφο σας στο ΚΚΕ.

» Επιλέγετε όμως μια δύναμη που μιλάει καθαρά, παστρικά, υπεύθυνα, ρεαλιστικά, που έχει πρόταση διεξόδου υπέρ του λαού, που θα παλέψει και για το σήμερα και για το αύριο, άγρυπνος φρουρός των δικαιωμάτων σας και των συμφερόντων που καταπατούνται βάναυσα από μνημόνια και αφεντικά.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

"Ματώσαμε προκειμένου να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει..."...


Ο λαός θα διαψεύσει ξανά τις δημοσκοπήσεις...
«Ματώσαμε προκειμένου να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει, γιατί ήταν η υπόσχεση που δώσαμε και την τηρήσαμε μέχρι τέλους» τόνισε σήμερα από τον Άγιο Νικόλαο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που επισκέφθηκε το Λασίθι.

«Είμαι απολύτως σίγουρος πως...
ο Ελληνικός λαός για μια ακόμη φορά θα διαψεύσει τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων που προδιαγράφουν ένα ντέρμπι» πρόσθεσε και μίλησε για βέβαιη νίκη και μεγάλη διαφορά.

Επανέλαβε το δίλημμα «ποιός πρέπει να κυβερνά τον τόπο το παλιό από το παλιό ή μια κυβέρνηση που θα δίνει μάχες; Μια κυβέρνηση που θα ξεσκεπάσει τη λίστα Λαγκάρντ ή αυτούς που θα την κουκουλώσουν» όπως είπε.

Αφού χαρακτήρισε ως κρίσιμη την εκλογική αναμέτρηση που θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο για τα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια σημείωσε: «Θέλω να σας ζητήσω τούτη αυτή φορά όχι να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά να δώσετε τη δυνατότητα να συνεχιστεί αυτή η πρώτη ευκαιρία. Διότι δεν είχαμε τη δυνατότητα να προχωρήσομε και να ολοκληρώσιμε και να υλοποιήσουμε το έργο μας».

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ήταν μεγάλη μας προσπάθεια να συγκρουστούμε προκειμένου να διεκδικήσομε προοπτική και διέξοδο για τον τόπο και τον λαό.

Ακόμα, τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή κάποιοι είχαν σχεδιάσει την πρώτη προσπάθεια της Αριστεράς να κυβερνήσει τον τόπο, να είναι μια μικρή παρένθεση. Είχαν σχεδιάσει την χρηματοπιστωτική ασφυξία, αλλά και την μεγάλη παγίδα της 12ης Ιουλίου, την παγίδα αποπομπής της χώρας από το ευρώ. Ματώσαμε προκειμένου να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει, γιατί ήταν η υπόσχεση που δώσαμε και την τηρήσαμε μέχρι τέλους. Τώρα, ζητάμε τη συνέχεια να μη μείνει μετέωρη αυτή η προσπάθεια μας».

Οι μάχες που έχουμε μπροστά μας, συνέχισε, παραμένουν μεγάλες και δύσκολες με εμπειρία και αποφασιστικότητα και με τη στήριξη του λαού μας θα δώσαμε και αυτές τις μάχες.

Αναφερόμενος στη μάχη της διαπραγμάτευσης, είπε ότι δόθηκε με παλικαριά και αποφασιστικότητα λέγοντας: «Σταθήκαμε όρθιοι στις πιο δύσκολες στιγμές. Και εκείνο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι ακόμη και αν κάποιοι σε ρίξουν κάτω να σηκωθείς και να παλεύεις να μην το βάλλεις κάτω και αυτό είναι το μήνυμα που δίνει ο Ελληνικός Λαός».

Ακολούθως, αναφέρθηκε στις συνθήκες των τελευταίων και ανέφερε το τι υλοποιήθηκε μιλώντας για δείγματα γραφής.

Τέλος, χαρακτήρισε ως γούρι για τον ίδιο να περνά κατά τις προεκλογικές εκστρατείες από τον Άγιο Νικόλαο.

Σε λίγη ώρα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει στο Ηράκλειο.

Read more...

Σπανούλης: Αποχωρώ από την Εθνική ομάδα...



 Ελλάδα - Λετονία 97-90...
 Την απόφασή του να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα ανακοίνωσε ο Βασίλης Σπανούλης μετά το τέλος του αγώνα με την Λετονία. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δήλωσε...
"περήφανος για τα όσα έζησε" και εμφανίστηκε συγκινημένος....
Σ' ένα "τρελό" παιχνίδι με πολλές ανατροπές, η Ελλάδα επικράτησε με 97-90 της Λετονίας και πήρε το "εισιτήριο" για το Προολυμπιακό τουρνουά.
Τα δεκάλεπτα: 17-24, 37-44, 60-61, 97-90...

Read more...

Κουτσούμπας: Δεν αποτελεί διέξοδο η γρήγορη εφαρμογή του μνημονίου...

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί διέξοδο για τον λαό η γρήγορη εφαρμογή του Μνημονίου στο όνομα της ταχύτερης απαλλαγής από αυτό, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο κ. Κουτσούμπας επισημαίνει ότι... στην κάλπη της Κυριακής, ο λαός, «έχοντας πλέον απτά στοιχεία ότι δεν μπορεί να ασκηθεί φιλολαϊκή πολιτική στο πλαίσιο της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου, πρέπει να αχρηστεύσει τις παγίδες προκειμένου να τον κάνουν συνένοχο της αντιλαϊκής πολιτικής και να ενισχύσει το ΚΚΕ γιατί υπάρχει λύση στον δρόμο της ανατροπής». Αποσαφηνίζει το περιεχόμενο του όρου «μεταρρυθμίσεις» στο καπιταλιστικό πλαίσιο, και τι πραγματικά χρειάζεται ο λαός, αναφέρεται στις προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για τα καθημερινά λαϊκά προβλήματα, ενώ εξηγεί γιατί το ΚΚΕ θεωρεί «ψεύτικες προσδοκίες» τόσο τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί «παράλληλου προγράμματος» όσο και τις προτάσεις της Λαϊκής Ενότητας. Επίσης, ο κ. Κουτσούμπας εξηγεί την άποψη του ΚΚΕ για την πορεία εξέλιξης της κρίσης σε σύνδεση με το διεθνές οικονομικό περιβάλλον. Ολόκληρη η συνέντευξη του γγ του ΚΚΕ έχει ως εξής: Ερ: Ποια είναι για το ΚΚΕ, η ποιοτική σημασία αυτής της εκλογικής αναμέτρησης και τι διακυβεύεται κατά τη γνώμη σας στις κάλπες της Κυριακής; ΔΚ: Τώρα πια ο λαός μας δοκίμασε και την "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση που μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-ΑΝΕΛ στήριξαν το τρίτο βάρβαρο μνημόνιο που έρχεται να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα. Έχει πλέον χειροπιαστά και ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι, στο πλαίσιο της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική. Γι' αυτό απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα υπάρχει στις 21 του μήνα και θα εφαρμόζει το τρίτο μνημόνιο και τα υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα, ο λαός μας πρέπει να πάρει τα μέτρα του. Σε αυτές τις εκλογές να αξιοποιήσει την πείρα του, να αχρηστεύσει μια προς μια τις παγίδες που του ξαναστήνουν για να τον κάνουν συνένοχο και να κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά: τώρα με το ΚΚΕ, γιατί υπάρχει λύση, στο δρόμο της ανατροπής. Ερ: Μια πλευρά του πολιτικού λόγου διαφόρων κομμάτων, υποστηρίζει ότι άλλες χώρες της ΕΕ που βρέθηκαν σε καθεστώς συμφωνιών τύπου μνημονίου κατάφεραν να βγουν από αυτά και να "επιστρέψουν στις αγορές" εντός των προβλεπομένων από τις συμφωνίες χρονικών ορίων, ενώ η Ελλάδα εξακολουθεί να υπάγεται σε ένα τέτοιο καθεστώς. Πρόσφατα μάλιστα ο κ. Τσίπρας επανέφερε αυτό που με παρόμοιο τρόπο είχε πει και ο Γιώργος Παπανδρέου ότι "ο γρηγορότερος τρόπος για να βγούμε από τα μνημόνια είναι η εφαρμογή τους". Πώς τοποθετείται το ΚΚΕ απέναντι σε αυτά; ΔΚ: Αυτή η λογική είναι "βαρέλι χωρίς πάτο" για τους εργαζόμενους, δεν αποτελεί ούτε κατά διάνοια, διέξοδο για τον λαό μας. Η γρήγορη εφαρμογή των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων του τρίτου μνημονίου, όπως και των προηγούμενων, αποτελεί ανάγκη και απαίτηση των βιομηχάνων, των επιχειρηματικών ομίλων, που περιγράφουν το μνημόνιο ως την ύστατη προσπάθεια ανόρθωσης των κερδών τους, γι' αυτό ζητούν πλήρη στοίχιση στις επιδιώξεις τους, έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή. Η καπιταλιστική ανάπτυξη, η κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα, για την οποία μιλούν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και όλα τα υπόλοιπα κόμματα, περνάνε απαραίτητα μέσα από την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, των φτωχών επαγγελματιών και εμπόρων, της φτωχής αγροτιάς με μνημόνια ή χωρίς μνημόνια. Η καπιταλιστική αυτή, ανάπτυξη θα πατήσει απαραίτητα πάνω στα αποκαΐδια των λαϊκών δικαιωμάτων. Για παράδειγμα, τι έφερε η ανάπτυξη στον κλάδο του τουρισμού, τα 27 εκατομμύρια τουριστών φέτος; Κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων στους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου, δουλειά σε κάτεργα με μισθούς πείνας για τους εργαζόμενους. Αλλά και στις χώρες που αναφέρετε και που έχουν ως υπόδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, άλλα κόμματα, η πραγματικότητα για το λαό είναι εξίσου σκληρή: αντιλαϊκά μέτρα, ισοπεδωμένα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, φτώχεια, ανεργία και φυσικά σε ισχύ όλες οι σκληρές δεσμεύσεις της ΕΕ. Ερ: Ποια η άποψη του ΚΚΕ στη θέση διαφόρων κομμάτων ότι ανεξαρτήτως μνημονίων, "η χώρα, έπρεπε και πρέπει να προβεί σε απαραίτητες μεταρρυθμίσεις"; ΔΚ: Με τον όρο "μεταρρυθμίσεις" όλα αυτά τα κόμματα αναφέρονται στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, οι καπιταλιστές, για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους φορτώνοντας τα βάρη στους εργαζόμενους, στον λαό. Το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, των μισθών, οι ομαδικές απολύσεις, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, της κοινωνικής ασφάλισης και δημόσιας υγείας και παιδείας, την απελευθέρωση των ιδιωτικοποιήσεων και τόσα άλλα που αποτελούν διακαείς πόθους του κεφαλαίου, πολύ πριν την εκδήλωση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και τα μνημόνια. Θυμηθείτε, εξάλλου, ότι κάθε τέτοια ανατροπή δικαιωμάτων συνοδευόταν και από την αντίστοιχη προπαγάνδα περί "σκληρών αλλά αναγκαίων μεταρρυθμίσεων". Ε, φτάνει πια. Εκείνο που χρειάζεται ο λαός μας είναι όχι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, άντε και κανένα μπάλωμα στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά πραγματικές ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας και οικονομίας, σύγκρουση με την καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία, την ΕΕ, για να μπορέσει να ζήσει με πλήρη δικαιώματα. Ερ: Είναι διάχυτη και μάλλον στέρεη η αίσθηση ότι εκατομμύρια πολιτών ζητούν αμέσως απάντηση σε σειρά πολύ πιεστικών προβλημάτων. Τι πρόταση έχει το ΚΚΕ για αυτήν την πολύ γρήγορη ανακούφιση που είναι πλέον λαϊκό αίτημα; ΔΚ: Το ΚΚΕ έχει δεκάδες προτάσεις, κυριολεκτικά για κάθε λαϊκό πρόβλημα. Τις έχει καταθέσει στη Βουλή, και το κυριότερο πρωτοστατεί για να γίνουν στόχοι πάλης για το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Καθημερινά οργανώνει την πάλη για την ανάκτηση των απωλειών και για την ανακούφιση των εργαζόμενων από τα οξυμένα προβλήματα, για την αλληλεγγύη, την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών. Υπενθυμίζω, εδώ, ότι η κυβέρνηση της "πρώτης φορά αριστερά" ούτε καν δέχτηκε να συζητήσει τις προτάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή, όχι μόνο για την κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων, αλλά ούτε καν τροπολογίες για ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές, για να σβηστούν τα χρέη των σχολείων σε δημόσιες υπηρεσίες, για τα κόκκινα δάνεια, την ασφάλιση των ανέργων κ.ά. Επιβεβαιώνεται ότι ο αγώνας αυτός, για την γρήγορη ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, δεν θα είναι, δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός, να αποσπά κατακτήσεις, αν δε βάζει στο επίκεντρο την αιτία των προβλημάτων και των δεινών: την καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία που γεννάνε και αναπαράγουν τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους. Ερ: Γιατί χαρακτηρίζετε ως καλλιέργεια ψεύτικων προσδοκιών, τις προτάσεις τόσο της "Λαϊκής Ενότητας", αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ περί "παράλληλου" με το μνημόνιο προγράμματος; ΔΚ: Πρόκειται για εξόφθαλμη κοροϊδία. Οι του ΣΥΡΙΖΑ Νο2, η ΛΑΕ, πήραν τα προηγούμενα προεκλογικά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ και ξανασερβίρουν την ίδια ξαναζεσταμένη σούπα του "Προγράμματος της Θεσσαλονίκης" που έταζε τον "ουρανό με τ' άστρα" στο κεφάλαιο και ψίχουλα για τους πιο εξαθλιωμένους -που ούτε αυτά δε μπόρεσε να δώσει. Οι του ΣΥΡΙΖΑ Νο 1 λένε τώρα ότι και το μνημόνιο θα υλοποιούν και τα προβλήματα που θα δημιουργεί το μνημόνιο θα λύνουν. Μα ποιόν κοροϊδεύουν; Πώς θα αμβλύνεις τις συνέπειες για τον συνταξιούχο που του κόβεις το ΕΚΑΣ και τον καταδικάζεις στην ανέχεια; Πώς θα αμβλύνεις τις συνέπειες για τη γυναίκα που της λες να βγει στη σύνταξη μετά από 40 χρόνια δουλειάς; Τι θα κάνεις, δηλαδή, με τους αυτοαπασχολούμενους, τα μικρομάγαζα, που τους τσακίζεις στη φορολογία; Με τις αυξήσεις στον ΦΠΑ στα τρόφιμα, που βάζει τον άνεργο που δεν έχει καν εισόδημα να πληρώνει το ίδιο με αυτούς που δεν ξέρουν τι έχουν; Άλλωστε το παράλληλο πρόγραμμα -το λέει και το όνομα του- θα κινείται προς την ίδια κατεύθυνση με το πρόγραμμα-μνημόνιο, στην έξοδο από την κρίση για το κεφάλαιο με ξεζούμισμα του λαού. Ερ: Το ΚΚΕ πάντοτε στον πολιτικό του λόγο -και όχι μόνο προεκλογικά- ελάμβανε υπόψη του τις διεθνείς εξελίξεις. Κατά πόσο εξαρτάται από αυτές η εξέλιξη της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα; ΔΚ: Οι εξελίξεις και εδώ, στη χώρα μας, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την εξέλιξη της καπιταλιστικής κρίσης συνολικά, την πορεία των αντιθέσεων ανάμεσα σε καπιταλιστικά κράτη και ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, στο εσωτερικό της Ευρωζώνης όπου υπάρχει κρίση και μεγάλη ανισομετρία. Π.χ. θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την οικονομία των ΗΠΑ, όπου οι οικονομολόγοι τους λένε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να βυθιστεί σε κρίση ξανά, η Κίνα έχει επίσης επιβράδυνση και αυτό επιδρά στη διεθνή οικονομία, αντίστοιχα η Ρωσία κ.λπ. Και αυτό βέβαια επιδρά και στην Ελλάδα, με τα μικρά μεγέθη που έχει. Οι εξελίξεις σε κάθε περίπτωση έχουν και τη δική τους δυναμική και η προσπάθεια για ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας στην Ελλάδα μπορεί να σκοντάψει και σε άλλα προβλήματα που οι ίδιοι έχουν. Το ζήτημα είναι ο λαός μας να μη μείνει θεατής, αυτών των εξελίξεων. Στο σάπιο αυτό σύστημα, το καπιταλιστικό σύστημα, ανεξάρτητα από ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που επιλέγει κάθε φορά η αστική τάξη, δεν υπάρχει φιλολαϊκός δρόμος. Ερ: Πέραν των όσων αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων δημοσιοποιούνται, ποιο είναι το κλίμα που εισπράττετε από τις εξορμήσεις και τις περιοδείες τόσο τις δικές σας, όσο και στελεχών του κόμματος; Με δεδομένη την γενική παραδοχή -ακόμα και από τους πολιτικούς σας αντιπάλους- της συνέπειας στις θέσεις του κόμματος, τι διαφορετικό συναντάτε τώρα; ΔΚ: Υπάρχει καταρχάς αυτό που λέτε, η εκτίμηση ενός μεγάλου μέρους των εργαζόμενων προς το ΚΚΕ. Ότι είναι σταθερό, είπε την αλήθεια, δεν δέχτηκε να κοροϊδέψει για να αρπάξει μερικές ψήφους, δεν δέχτηκε να μπει σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις για να διαχειριστεί τον καπιταλιστικό "μονόδρομο". Ότι είναι σταθερά στο πλευρό του, παλεύει, έχει θέσεις και σχέδιο που ανεξάρτητα από επιμέρους διαφωνίες και επιφυλάξεις που μπορεί να έχει ο καθένας, αποτελούν το πραγματικά διαφορετικό, ελπιδοφόρο. Βέβαια την ίδια ώρα συναντάμε και την απογοήτευση, τη μοιρολατρία, το "δεν γίνεται τίποτα", κυρίως από λαϊκό κόσμο που εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ, επένδυσε εκεί τις ελπίδες του, αισθάνεται τώρα προδομένος. Το ζητούμενο είναι να μην κυριαρχήσει αυτό, να μη χαθεί άλλος χρόνος για τον λαό μας. Το αποτέλεσμα το βράδυ των εκλογών με ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ μπορεί να σπάσει και την απογοήτευση και τη μοιρολατρία, να σηματοδοτήσει ότι κάτι αλλάζει, ότι ο λαός είναι διατεθειμένος να μην κάτσει στη γωνία αλλά να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Ερ: Τελευταία ερώτηση η "κλασική": Γιατί τώρα ΚΚΕ, ποια είναι η λύση στον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής που προτείνει το κόμμα; ΔΚ: Γιατί με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που χρεοκοπεί τον λαό, να ανοίξουμε τον δρόμο για να απαλλαγούμε οριστικά από τις αντιλαϊκές συμφωνίες-μνημόνια και τους πραγματικούς υπεύθυνους: την εξουσία του κεφαλαίου και τις ενώσεις του. Οι εργαζόμενοι, ο λαός μας, με τη συμμετοχή, την οργάνωση, την πάλη τους, με δυνατό ΚΚΕ μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις. Γιατί υπάρχει λύση για τον λαό μας κι αυτή βρίσκεται στον δρόμο της ρήξης με το κεφάλαιο, την εξουσία του, την ΕΕ και τα κόμματα που τους στηρίζουν. Στη θέση της καπιταλιστικής ζούγκλας της αγοράς, του κλεισίματος των επιχειρήσεων, των συγχωνεύσεων και εξαγορών μεταξύ των ομίλων, της ανεργίας και της αναδουλειάς, της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, ορθώνουμε την κεντρικά σχεδιασμένη κοινωνικοποιημένη οικονομία. Με την εργατική τάξη, τον λαό και τη νεολαία να συμμετέχουν ενεργά στον έλεγχο και το σχεδιασμό της παραγωγής και στους θεσμούς της νέας εξουσίας. Αυτές είναι και οι προϋποθέσεις για πραγματική λύτρωση από τα δεσμά του κεφαλαίου, για μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, για αποδέσμευση από την ΕΕ. Αυτό είναι το πραγματικό καινοτόμο και πρωτοπόρο σήμερα. Σε αυτόν το δρόμο μόνο μπορούν οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν τη ζωή που τους αξίζει. Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Δέκα Ιταλοί πολιτικοί στηρίζουν Τσίπρα...


Τη στήριξή τους στον Αλέξη Τσίπρα εκφράζουν με δημόσια δήλωσή τους δέκα προσωπικότητες της Ιταλίας από ένα ευρύτερο προοδευτικό πολιτικό φάσμα.

Όπως τονίζουν η επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και του...
Αλέξη Τσίπρα «θα εξασφαλίσει ότι η ελπίδα των προοδευτικών ανθρώπων για βαθιά αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική, δεν πρόκειται να σβήσει», σημειώνοντας ότι «ήττα τους, αντίθετα, θα σηματοδοτήσει ένα απότομο βήμα προς τα πίσω και την πλήρη επιβεβαίωση των πολιτικών λιτότητας».
Το κείμενο υπογράφουν ο Σέρτζιο Κοφεράτι και η Έλι Σλάιν, ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών (S&D) η Ελεονώρα Φορέντσα και ο Κούρτσιο Μαλτέζε (GUE/NGL), ο Νίκι Βέντολα και ο Νικόλα Φρατοϊάνι (Sinistra e Libertà), ο Πάολο Φερέρο (PRC), ο Πίπο Τσιβάτι (Possibile) και οι Λουτσιάνο Γκαλίνο και Μάρκο Ρεβέλι που πρωτοστάτησαν στο κίνημα «L´altra Europa con Tsipras» στις τελευταίες ευρωεκλογές.
Το πλήρες κείμενο της δήλωσής τους:
«Αυτή την Κυριακή οι Έλληνες ψηφοφόροι θα κληθούν να κάνουν μια νέα σημαντική επιλογή για το μέλλον τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε για άλλη μια φορά την υποστήριξή μας προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα: η επανεκλογή τους θα εξασφαλίσει ότι η ελπίδα των προοδευτικών ανθρώπων για βαθιά αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική, δεν πρόκειται να σβήσει. Ήττα τους, αντίθετα, θα σηματοδοτήσει ένα απότομο βήμα προς τα πίσω και την πλήρη επιβεβαίωση των πολιτικών λιτότητας.
Τον Ιανουάριο, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες και ήταν τότε που αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή μιας μεγάλης στροφής.
Σε μια δύσκολη πορεία των διαπραγματεύσεων, η ελληνική κυβέρνηση δεν κατάφερε να βρει αρκετή υποστήριξη από τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, παραμένοντας απομονωμένη, υπέστη την τιμωρητική αντίδραση των συντηρητικών δυνάμεων. Το αποτέλεσμα ήταν μια πολύ δύσκολη συμφωνία που ο Τσίπρας έπρεπε να αποδεχθεί, προκειμένου να αποφύγει ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες για τον ελληνικό λαό.
Σήμερα, μια ήττα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νίκη των συντηρητικών δυνάμεων που έχουν επιβάλει σκληρά μέτρα στον ελληνικό πληθυσμό. Μια νίκη του, όμως, θα ανανεώσει και θα ξαναδώσει δύναμη σε όσους ελπίζουμε και πιστεύουμε στον δύσκολο αγώνα για μια άλλη Ευρώπη»...
ethnos.gr 

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ: Ποτέ δεν προσδώσαμε ρόλο «θεσμικού» συνομιλητή στη ΧΑ...


...όπως έκανε η Ν.Δ.

«Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον αρχηγό της ΧΑ, Νίκο Μιχαλολιάκο, μία μέρα πριν τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του, εξοργίζει κάθε δημοκρατικό πολίτη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει:...


Πολλά χρόνια πριν την είσοδό της στη βουλή, οι βιαιοπραγίες της ΧΑ εναντίον αριστερών φοιτητών, μαχητικών εργαζομένων, μεταναστών ήταν γνωστές στο πανελλήνιο, όσο κι αν η ηγεσία της προσπαθούσε, κάθε φορά, να αποκηρύσσει συλληφθέντα μέλη της, ενώπιον της δικαιοσύνης.Να σημειώσουμε, πάντως, σε όσους για τους δικούς τους μικροπολιτικούς λόγους επιχειρούν να επαναφέρουν σήμερα τη “θεωρία των δύο άκρων”, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε συναγελαζόταν με τη Χρυσή Αυγή, ούτε της προσέδωσε τον ρόλο του «θεσμικού» συνομιλητή, όπως έκαναν εκείνοι. Ακόμα και ο πρόεδρος της ΝΔ Β.Μειμαράκης στις 20/08, με αφορμή τη διερευνητική εντολή, είπε χαρακτηριστικά «είναι πολύ πιθανό και θα το συζητήσω και με τα όργανα, αν θα έχω μια συνάντηση ή όχι με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής....


Read more...

Απολύσεις προαναγγέλλει υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ...



ΒΙΝΤΕΟ...
Μετά τις αναφορές περί «άχρηστων δημοσίων υπαλλήλων» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ προαναγγέλλει τώρα και απολύσεις στο Δημόσιο, σε περίπτωση που το κόμμα του αναλάβει την εξουσία.

Ο...
πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και υποψήφιος στις τελευταίες ευρωεκλογές Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος τώρα κατεβαίνει στην εκλογική μάχη με τη ΝΔ στη Β’ Αθηνών, μιλώντας στην εκπομπή «Λαμπατέρ στην Κάλπη» της συνδρομητικής τηλεόρασης NOVA, ουσιαστικά προανήγγειλε απολύσεις στο Δημόσιο, εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.

Σύγκεκριμένα, μετά από τοποθέτησή του υπέρ ενός μικρότερου δημοσίου τομέα, ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο της εκπομπής Ανδρέα Ρουμελιώτη αν εννοεί απολύσεις, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης απάντησε: «Αν χρειαστεί, βεβαίως!». Όταν στη συνέχεια ο δημοσιογράφος τον ρώτησε «πού;», εκείνος απάντησε πως δεν είναι υπουργός Οικονομικών για να ξέρει, αλλά μίλησε για υπηρεσίες υπολειτουργικές.

Δείτε το βίντεο, ΕΔΩ

Υπενθυμίζεται, ότι την προηγούμενη εβδομάδα αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ξέσπασε μετά τον χαρακτηρισμό «άχρηστοι» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τους δημόσιους υπαλλήλους που επαναπροσλήφθηκαν. «Εμείς λέγαμε όχι σε άχρηστους στο Δημόσιο, εκείνοι τους επαναπροσέλαβαν», δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ αποκαλεί “άχρηστους” τους εργαζόμενους που ξαναβρήκαν τη δουλειά τους στο δημόσιο. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από το κόμμα που έβαλε την υπογραφή του στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ συμφωνεί με την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, που θα στείλει και άλλους, χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Αυτή είναι η ΝΔ των απολύσεων, της εργασιακής ζούγκλας, της ανεργίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας η ΝΔ είχε κάνει λόγο για δημιουργία τεχνητής έντασης και για «διαστρέβλωση και λάσπη». «Δεν θα ακολουθήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στον κατηφορικό δρόμο που επέλεξε», ανέφερε η ΝΔ, σημειώνοντας ότι «πολλές φορές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος  Μεϊμαράκης, έχει καταστήσει σαφές, ότι είμαστε μετωπικά αντίθετοι σε σκέψεις ρεβανσισμού. Σεβόμαστε τη συντριπτική πλειοψηφία των δημόσιων υπαλλήλων, που ανταποκρίνονται στην αποστολή τους και θα προσπαθήσουμε να συντονίσουμε μαζί τους τη δράση μας για ένα κράτος λειτουργικό και φιλικό στον πολίτη, που να σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων».

Σημειώνεται, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ τα βάζει με τους δημόσιους υπαλλήλους. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου η ΟΝΝΕΔ είχε κυκλοφορήσει ένα ειρωνικό σποτ για τους «άχρηστους» του Δημοσίου. Στο σποτ εκείνο ο Βασιλάκης – δημόσιος υπάλληλος που αντιτίθεται στην αξιολόγηση που η ΝΔ μέσω του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προωθήσει ― έπινε το φραπέ του, δεν σήκωνε τα τηλέφωνα, έχει κολλήσει στους τοίχους αφίσες της συνδικαλιστικής του παράταξης και ήταν κυριολεκτικά... κολλημένος στην καρέκλα του.

Δείτε το βίντεο, ΕΔΩ

Η ΑΔΕΔΥ και τα σωματεία των δημοσίων υπαλλήλων είχαν καταδικάσει συλλήβδην… «τα γαλάζια αστειάκια».

πηγη tvxs.gr

Read more...

«Το αύριο έχει ταυτότητα»...


Το νέο προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ...
Η φοροδιαφυγή και οι ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης βρίσκονται στο επίκεντρο του νέου προεκλογικού σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Το αύριο έχει ταυτότητα».
Στο πέμπτο κατά σειρά σποτ του κόμματος πρωταγωνιστεί, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αλέξης Τσίπρας.
Γίνεται...

ακόμη, αναφορά στη συμφωνία με την Ελβετία για υποθέσεις φοροδιαφυγής, αλλά και για την αξίωση από τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών καναλιών να πληρώσουν τους φόρους τους.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ...

Read more...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει εκ νέου το σενάριο του «μεγάλου συνασπισμού» Αλ. Τσίπρας: Σε μία 4ετία το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα είναι εφαρμοσμένη πολιτική


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απορρίπτει εκ νέου το σενάριο του «μεγάλου συνασπισμού», χαρακτηρίζοντάς το «σενάριο παρά φύσιν φαντασίας» και τονίζει πως «είναι προφανές ότι δεν θα επιτρέψουμε σ' αυτό το σχέδιο να τελεσφορήσει ακυρώνοντας την ίδια την ταυτότητα και το στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ».
tsipras
Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Τσίπρας αφού παραπέμπει στην «οδυνηρή» τελευταία εμπειρία μεγάλου συνασπισμού, την κυβέρνηση του «αρχιτεχνοκράτη κ. Παπαδήμου», σημειώνει ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ εκπροσωπούν διαφορετικά κοινωνικά συμφέροντα. Υποστηρίζει ότι «η ΝΔ κατεβαίνει στις εκλογές με ψηφοδέλτια, πρόγραμμα και δεσμεύσεις Σαμαρά -με πρόγραμμα που θα αποσταθεροποιήσει τη συμφωνία, την οικονομία και την κοινωνία»- και ότι «εκπροσωπεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, των κοινωνικών εκείνων δυνάμεων που βγήκαν κερδισμένες από την κρίση».
Υπογραμμίζει, αντίθετα, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, των άνεργων, των μισθωτών, των συνταξιούχων, εκείνων που υπέστησαν τα πλήγματα της κρίσης». Ο κ. Τσίπρας σημειώνει  ότι αφού δεν φαίνεται πλέον εφικτό το σχέδιο του πολιτικού κατεστημένου σε Ελλάδα και Ευρώπη για ανατροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η λεγόμενη «αριστερή παρένθεση», «έχει εκπονηθεί τώρα το σχέδιο της ενσωμάτωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο παλιό και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα με τα σενάρια του μεγάλου συνασπισμού».
Σε αυτό το σημείο υπογραμμίζει ότι «είναι προφανές ότι δεν θα επιτρέψουμε σ' αυτό το σχέδιο να τελεσφορήσει ακυρώνοντας την ίδια την ταυτότητα και το στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Το σενάριο αυτό είναι σενάριο παρά φύσιν φαντασίας».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Αριστερά αλλά και το κόμμα του «έχουν το μοναδικό βιώσιμο σχέδιο, αποτελούν τον κορμό των δυνάμεων που αγωνίζονται για την ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη, που αγωνίζονται για να μπει τέλος στη λιτότητα και για την εμβάθυνση της δημοκρατίας. Αυτό είναι το σχέδιο και η στρατηγική, αντινεοφιλελεύθερα προτάγματα, συμμαχίες, ισχυρή διαπραγμάτευση», συμπληρώνοντας ότι «αυτό το σχέδιο μπορεί να βγάλει τις κοινωνικές τάξεις που υφίστανται εκμετάλλευση από το αδιέξοδο του νεοφιλελευθερισμού».
Προαναγγέλλει ότι αμέσως μετά τις εκλογές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες που είχε εκκινήσει το προηγούμενο διάστημα, επισημαίνοντας ότι έχει ήδη μπει σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, «ενώ έχουμε έτοιμα νομοσχέδια για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνών και καυσίμων». «Αυτά θα αποτελέσουν προτεραιότητα και αμέσως μετά τις εκλογές», αναφέρει.
Αναφέρεται στην υπαρξιακή κρίση και αναζήτηση στην οποία βρίσκεται η Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι η ελληνική τραγωδία αλλά και το προσφυγικό φέρνουν στην επιφάνεια βαθύτατες διαχωριστικές γραμμές τόσο μεταξύ των κρατών-μελών όσο και μεταξύ των πολιτικών οικογενειών της Ευρώπης. Ειδικότερα επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της επτάμηνης διαπραγμάτευσης το ελληνικό ζήτημα δημιούργησε δύο αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα, το στρατόπεδο της ευρωπαϊκής Δεξιάς και από την άλλη το στρατόπεδο της Αριστεράς, των Πρασίνων και της πλειονότητας των σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων της Ευρώπης. «Κάτι αλλάζει στην Ευρώπη και αυτό φαίνεται από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία αλλά και από τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία με την απρόσμενη, μέχρι πριν από λίγους μήνες, νίκη του Τζέρεμυ Κόρμπιν και την ανάδειξή του σε ηγέτη των Εργατικών», παρατηρεί ο κ. Τσίπρα και σημειώνει ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα συμβάλει στην επιτάχυνση και την εμβάθυνση αυτών των ιστορικού χαρακτήρα εξελίξεων. Και στέλνει το μήνυμα ότι «γι' αυτό δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να επιτρέψει το πισωγύρισμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη».
Στο ερώτημα αν φοβάται ότι οι δανειστές θα θέσουν προσκόμματα στην εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «το πρόγραμμά μας είναι πρόγραμμα μάχης για την Ελλάδα και την Ευρώπη, το μοναδικό πρόγραμμα που εγγυάται ότι ο ελληνικός λαός θα βγει όρθιος από την κρίση», για να επισημάνει ότι «εξάλλου ότι οι θέσεις των δανειστών δεν είναι στατικές». Μιλά για τις προαναφερθείσες πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη που όλα δείχνουν ότι θα φέρουν πολιτικές ανακατατάξεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και τονίζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι νικητής και να παίξει ρόλο καταλυτικό στη μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών».
Ο κ. Τσίπρας αναφέρεται σε σειρά δεσμεύσεων του προγράμματος Θεσσαλονίκης που προχώρησαν, αναφέρεται στα ανοικτά μέτωπα και σημειώνει ότι ο αγώνας συνεχίζεται και θα έχει ορίζοντα τετραετίας «και εκεί το σύνολο των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης θα είναι εφαρμοσμένη πολιτική».
http://www.matrix24.gr/

Read more...