Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 Τατούλης: Ο Φλαμπουράρης δεν πήρε το έργο επί ημερών της υπουργίας του


Εξηγήσεις για το θέμα Φλαμπουράρη και την σύμβαση που υπέγραψε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κλήθηκε να δώσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή Πολιτικός Καφές, με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο.
tatoulis
«Δεν γνώριζα και δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι στο ΔΣ κάθε εταιρείας που υπογράφει σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος με την τοποθέτησή του, δεν διαφώτισε περαιτέρω την υπόθεση, καθώς επιχείρησε να πάρει αποστάσεις από τις πολιτικές διαστάσεις που παίρνει το θέμα.
Συγκεκριμένα ο κ. Τατούλης ανέφερε: Ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν πήρε το έργο επί ημερών της υπουργίας του, ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει πριν από ενάμιση χρόνο» ενώ σχετικά με το θέμα που προκύπτει περί ηθικού και νόμιμου απέφυγε να απαντήσει…
Ο κ. Τατούλης δήλωσε άγνοια για το εάν στην εταιρία στην οποία κυρώθηκε το έργο συμμετείχε ο κ. Φλαμπουράρης, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν με ενδιαφέρει με ποιον υπογράφω, υπογράφω με αυτόν στον οποίο έχει κυρωθεί το έργο, σημειώνοντας πως το έργο πρέπει να παραδοθεί έως το τέλος του χρόνου και πως δεν έχει καταβληθεί κανένα ποσό από την περιφέρεια.Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως ο κ. Τατούλης ανέφερε  πως η συγκεκριμένη εταιρία στην οποία φέρεται ως μέτοχος ο κ. Φλαμπουράρης έχει πάρει στο παρελθόν έργα στο δήμο Καλαμάτας και Τρίπολης.
Αντιπαράθεση περί ηθικής
Ένταση ωστόσο προκλήθηκε στον αέρα του ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 όταν ο κ. Τατούλης σε παρέμβασή του λίγα λεπτά αργότερα ανέφερε επιχείρησε να δώσει απαντήσεις σχετικά με το θέμα περί νομιμότητας. «Όλες οι γνωμοδοτήσεις, όλες οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων και η εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη ήταν θετική».
Σε ερώτηση του κ. Κακλαμάνη που ήταν επίσης στον αέρα του ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 για το εάν είχε φορολογική ενημερότητα ο ανάδοχος ο κ. Τατούλης ανέφερε «φυσικά και είχε ο ανάδοχος φορολογική ενημερότητα δεν θα μπορούσε να δοθεί το έργο διαφορετικά. Κάθε σύμβαση περνάει από δύο νομιμοποιοτικούς μηχανισμούς. Η άποψή μου περί του ηθικού είναι ότι ο διαγωνισμός είχε γίνει πριν από ενάμιση χρόνο. Εάν δεν είναι νόμιμο οφείλει η Βουλή των Ελλήνων να εξετάσει την υπόθεση. Δεν πήρε καμία «δουλειά» με θεσμική θέση ο κ. Φλαμπουράρης ως υπουργός».
Τα πνεύματα ωστόσο οξύνθηκαν όταν έγινε αναφορά στην υπόθεση της τεχνικής εταιρίας που έχουν οι συγγενείς του κ. Τατούλη. «Νομίζω ότι έχω μια πολιτική διαδρομή εξαιρετική στα δημόσια πράματα του τόπου. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη της ηθικής και της νομιμότητας στην Πελοπόννησο».
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: