Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Γερμανός οικονομολόγος «πετάει» την Ελλάδα και την Κύπρο από την Ευρωζώνη...


Υπέρ της προσωρινής εξόδου χωρών όπως η Ελλάδα και η Κύπρος από την Ευρωζώνη και της δημιουργίας νομισματικής ένωσης των ισχυρών, τάσσεται γνωστός Γερμανός οικονομολόγος. Ο λόγος για τον...
πρόεδρο του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου Χανς-Βέρνερ Ζιν, ο οποίος τονίζει ότι ενδεχόμενη έξοδος της Κύπρου «δεν θα είχε κάποια δραματική συνέπεια».

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung», ο κ. Ζιν επαναλαμβάνει ότι μια προσωρινή έξοδος χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση του κοινού νομίσματος, ενώ τονίζει ότι, ειδικά στην περίπτωση της Κύπρου, πιθανή έξοδος δεν θα είχε σοβαρές συνέπειες για το σύνολο της Ευρωζώνης.

Σε ό,τι αφορά το νεοσύστατο ευρωσκεπτικιστικό γερμανικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), ο Γερμανός καθηγητής κάνει λόγο για «λογικά επιχειρήματα», ενώ δηλώνει ότι εκτιμά ιδιαίτερα ως οικονομολόγο τον επικεφαλής του, Μπέρντ Λούκε. Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι ο ίδιος εξακολουθεί να δίνει μια ευκαιρία στο ευρώ, αλλά ως νόμισμα των ισχυρών της Ευρώπης.

«Αξίζει να υπερασπιστούμε το ευρώ. Αλλά θεωρώ μεγάλο σφάλμα να κρατάμε πάση θυσία στο ευρώ τις αδύναμες χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Κατ' αυτόν τον τρόπο δεν βοηθάμε τις χώρες αυτές και μειώνουμε τις πιθανότητες επιβίωσης του ευρώ», αναφέρει.

Ερωτώμενος πάντως για το μοντέλο που επιλέχθηκε για τη διάσωση της Κύπρου, σημειώνει ότι πρόκειται για ένα σημείο καμπής και δηλώνει ότι στο εξής, εφόσον μια τράπεζα χρεοκοπεί, το κόστος θα πρέπει να το επωμίζεται η ίδια η τράπεζα και οι καταθέτες.

Σε άρθρο του μάλιστα στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche», ο κ. Ζιν υποστηρίζει ότι η διάσωση της Κύπρου θα κοστίσει πολύ περισσότερο από ό,τι υπολογίζεται από τους ειδικούς και θα φτάσει στα επίπεδα της ελληνικής διάσωσης...
iefimerida.gr 


Read more...

Προσυνεδριακές διαδικασίες της ΝΔ Η ΝΔ χρειάζεται δομικές αλλαγές, εκτιμά ο Μ.Κεφαλογιάννης


Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μ.Κεφαλογιάννης
Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μ.Κεφαλογιάννης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Χρειάζονται «αλλαγές δομών» στη Νέα Δημοκρατία δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης από το βήμα των προσυνεδριακών διαδικασιών της ΝΔ που εξελίχθηκαν στη Λαμία.

«Έχουμε τη φιλοδοξία να τα αλλάξουμε όλα μέσα στο κόμμα σε 300 μέρες για να βοηθήσουμε τον Πρωθυπουργό να αλλάξει την Ελλάδα σε 1000 μέρες», πρόσθεσε.

Ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε επίσης, πως «όλα στη χώρα χρειάζονται συντακτικής μορφής αλλαγές και έχουμε υποχρέωση να αλλάξουμε όλες τις δομές».

Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά και σε ζητήματα τα οποία έχουν επεξεργαστεί και θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα με βάση την συνταγματική αναθεώρηση «την οποία έχουμε προχωρήσει αρκετά σε επίπεδο κομματικής πρότασης» είπε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο Ελάφρυση στο χαράτσι για όσους είναι στα όρια της φτώχειας


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σε ειδική διάταξη που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο το απόγευμα της Κυριακής προβλέπεται ότι οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε ένδεια ή απειλούνται με φτώχεια θα ελαφρυνθούν για το χαράτσι στην κύρια κατοικία τους.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας ανακοίνωσε ότι προστίθεται διάταξη που προβλέπει ότι πρόσωπα που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ή απειλούνται με φτώχεια θα πληρώνουν το τέλος για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα για την κύρια κατοικία τους σε περισσότερες δόσεις ή μειωμένο ή θα απαλλαγούν εντελώς από αυτό.
Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, τα κριτήρια και η διαδικασία για την ένταξη των δικαιούχων στη ρύθμιση θα εξειδικευτούν και θα δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σχέδιο για ενιαία σύνταξη 360 ευρώ για όλους



Έρχεται Εθνικός Οργανισμός Σύνταξης με βασικό φορέα το ΙΚΑ και περαιτέρω ένταξη και άλλων ασφαλιστικών ταμείων, ενώ η βασική σύνταξη θα γίνει 360 ευρώ για όλους

Τη δημιουργία ενός ενιαίου συνταξιοδοτικού ταμείου με κορμό το ΙΚΑ σχεδιάζει η κυβέρνηση, με την ενσωμάτωση των πολυπληθέστερων ασφαλιστικών φορέων της χώρας σε αυτό.
Ο στόχος της κυβέρνησης προοιωνίζεται αφενός από τη μετατροπή του ΙΚΑ σε κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών από τα μεγάλα ταμεία από την 1 Ιουλίου 2013 και αφετέρου από την ένταξη του ΟΠΑΔ σε αυτό.
Η δημιουργία ενός ενιαίου συνταξιοδοτικού Ταμείου θα ακολουθήσει τα πρότυπα του σουηδικού μοντέλου, γεγονός που σημαίνει ότι θα απαιτηθεί ο ολικός ανασχεδιασμός της δομής παροχών.
Στόχος της κυβέρνησης είναι ο νέος φορέας να λειτουργήσει το 2015, οπότε και αναμένεται να γίνει η έναρξη του θεσμού της βασικής σύνταξης.
Το ποσό της βασικής σύνταξης θα είναι, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, 360 ευρώ και θα καταβάλλεται από το κράτος, ενώ θα αποτελεί συνταξιοδοτική βάση για όσους θεμελιώσουν δικαίωμα από την 1η Ιανουαρίου 2015, καθώς και για όσους συμπληρώνουν το ανώτατο ηλικιακό όριο δίχως να πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Επιπρόσθετα, όλοι όσοι ασφαλίστηκαν πρώτη φορά μετά την 1.1.2011 και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μετά την 1.1.2015, θα λάβουν αναλογική σύνταξη, με τα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης ανά έτος, ενώ ο υπολογισμός των συντάξιμων αποδοχών θα γίνεται με βάση το σύνολο όλου του ασφαλιστικού βίου.
Η τελική σύνταξη θα συμπληρώνεται με βάση το αναλογικό - ανταποδοτικό τμήμα, το οποίο θα συνδέεται με τις εισφορές και τη δυνατότητα συμπληρωματικών παροχών από επαγγελματικά Ταμεία.

Read more...

"Σκηνοθετημένο σόου για τις κάμερες" η επανεκκίνηση των έργων στην Ολυμπία οδό



Για εργοτάξιο, με ψεύτικους εργαζομένους και οχήματα από αλλού, που στήθηκε απλά και μόνο για τις κάμερες, κάνει λόγο το σωματείο των πρώην εργαζομένων στην Ολυμπία οδό

Απίστευτες καταγγελίες για την διαφημιζόμενη επανεκκίνηση των εργασιών στην Ολυμπία οδό έκανε το σωματείο "Η Γαλαρία" των πρώην εργαζομένων στο συγκεκριμένο έργο, οι οποίοι είναι άνεργοι τα δύο τελευταία χρόνια.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε, αποκαλύπτει ότι η πρόσφατη εκδήλωση, στην οποία παρέστη και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ήταν ένα σκηνοθετημένο σόου για τις κάμερες, με ψεύτικους εργαζομένους και μηχανήματα που είχαν μεταφερθεί από αλλού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
"Την Πέμπτη 25 Απριλίου ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο Β. Βενιζέλος και ο Ν. Τσούκαλης επιθεώρησαν  τα έργα της Ολυμπίας Οδού που επαναξεκινούν. Αλήθεια, ποια Ολυμπία Οδός; Δεν υφίσταται καμία Ολυμπία οδός, κανένα έργο. Δεν υπάρχει σύμβαση σε ισχύ. Υπάρχει μόνο διακοπή εργασιών και τίποτε άλλο.
Στη φιέστα που παρουσιάστηκε ως επανεκκίνηση του έργου μεταφέρθηκαν εργάτες του “ΑΚΤΩΡ” από εργοτάξια του αυτοκινητόδρομου “ΜΟΡΕΑΣ”, ντύθηκαν με γιλέκα της “Ολυμπίας Οδού”, βαφτίστηκαν εργαζόμενοι της “Ολυμπίας Οδού” και παρίσταναν πως εργάζονται.
Μεταφέρθηκαν φορτηγά της εταιρείας “ΣΒΩΛΟΣ” από το λιμάνι της Πάτρας, βαφτίστηκαν φορτηγά της “Ολυμπίας Οδού”, έκαναν πως εργάζονται. Μεταφέρθηκαν χωματουργικά μηχανήματα δίχως άδειες, ασφάλειες και πινακίδες.

“Προσλαμβάνονται” πρώην εργαζόμενοι της “Ολυμπίας Οδού” που γνωρίζουν τα μέρη, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ για όσο διήρκησε η φιέστα, με την υπόσχεση πως θα προτιμηθούν  όταν ξαναξεκινήσει η “Ολυμπία Οδός”. Όλοι αυτοί, όταν τελείωσε το σόου, επέστρεψαν στην κυριολεξία από εκεί που ήρθαν".
Πληροφορίες από tharrosnews.gr

Read more...

Α.Μανιτάκης: Στη Βουλή τα στοιχεία για τις διώξεις δημοσίων υπαλλήλων...




Πάνω από 2.100 υποθέσεις εκκρεμούν στα πειθαρχικά συμβούλια... 
Στοιχεία για τις διώξεις που έχουν περιέλθει στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια πειθαρχικά συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης στο ...
πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Βάσει των στοιχείων αυτών στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια έχουν περιέλθει 1530 διώξεις και στα δευτεροβάθμια 577.

Όπως ειδικότερα γίνεται γνωστό «στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια έχουν περιέλθει 1.530 διώξεις κατά υπαλλήλων για όλες τις περιπτώσεις παραπτωμάτων που προβλέπει ο Ν. 3528/2007 και ήδη έχουν χρεωθεί και εξετάζονται με γοργούς ρυθμούς».

Ο κ. Μανιτάκης ενημερώνει ότι «οι υποθέσεις που εκκρεμούν στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι 577, εκ των οποίων οι 433 αφορούν σε υπαλλήλους υπουργείων, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ β΄ βαθμού και οι 144 αφορούν σε υπαλλήλους των ΟΤΑ α΄ βαθμού. Έχουν ήδη εξεταστεί 250 υποθέσεις και έχει επιβληθεί το μέτρο της οριστικής παύσης σε 91 περιπτώσεις».

Σύμφωνα με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, συγκροτήθηκε και συστάθηκε το τρίτο τμήμα του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου που αφορούσε τους δήμους και τις περιφέρειες, το οποίο εκδικάζει 149 εκκρεμείς υποθέσεις υπαλλήλων ΟΤΑ.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Θωμά Ψύρρα ο οποίος καλούσε τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή πού οφείλεται η καθυστέρηση συγκρότησης των νέων πειθαρχικών συμβουλίων και πόσες είναι οι πειθαρχικές υποθέσεις που εκκρεμούν.

Όπως ενημερώνει ο υπουργός, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προέβη σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την επίσπευση των διαδικασιών σύστασης και συγκρότησης των πειθαρχικών συμβουλίων και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτάχυνση των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Μανιτάκης επισημαίνει ότι την αρμοδιότητα για τη σύσταση-συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων φέρει ο καθ΄ύλην αρμόδιος υπουργός, ενώ το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έχει αρμοδιότητα υπόδειξης στους αρμόδιους φορείς, αλλά περιορίζεται στη διατύπωση προτάσεων-κατευθύνσεων, καθώς και στη διενέργεια των απαραίτητων οχλήσεων προς τα αρμόδια υπουργεία και στη στενή παρακολούθηση της όλης πορείας των ενεργειών τους.

Βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στο οποίο κοινοποιούνται υποχρεωτικά οι αποφάσεις σύστασης και συγκρότησης όλων των πειθαρχικών συμβουλίων, έως σήμερα έχουν συσταθεί 60 πειθαρχικά συμβούλια για τα υπουργεία, τα ΝΠΔΔ που εποπτεύονται από αυτά και τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.

«Σε κάθε περίπτωση, η πειθαρχική εξουσία εξακολουθεί, κατά τη μεταβατική περίοδο, να ασκείται σύμφωνα με το προϊσχύον καθεστώς, προκειμένου να λειτουργεί η Διοίκηση και να μην υφίσταται διοικητική κενό» αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Μανιτάκης και θυμίζει ότι με το Ν. 4057/2012 προβλέφθηκε ότι, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγκρότησης των νέων πειθαρχικών συμβουλίων, εξακολουθούν να ασκούν τις πειθαρχικές αρμοδιότητες τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Εξάλλου σε άλλο έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο κ. Μανιτάκης ενημερώνει ότι «σύμφωνα με τα κριτήρια για την κινητικότητα, προβλέπεται ειδική μοριοδότηση για τους υπαλλήλους υψηλών προσόντων (απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος, κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ή κάτοχοι δεύτερου τίτλου της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας), προκειμένου να αξιοποιηθούν οι ιδιαίτερες ικανότητες τους και να ενδυναμωθούν οι δημόσιες υπηρεσίες με το κατάλληλο στελεχιακό δυναμικό».

Ο κ. Μανιτάκης για την επιλογή των προϊσταμένων των Γενικών Διευθύνσεων, αναφέρει ότι η γραπτή εξέταση αποτελεί ένα από τα κριτήρια επιλογής αλλά επειδή ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί από το ΑΣΕΠ, μέχρι τη διεξαγωγής της, το αρμόδιο όργανο δεν δύναται να προχωρήσει σε επιλογές προϊσταμένων επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης.

Με βάση τα παραπάνω, σύμφωνα με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «με εξαίρεση τις θέσεις προϊσταμένων επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, οι θέσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος και Διεύθυνσης δύνανται να πληρωθούν δυνάμει των κριτηρίων των μεταβατικών διατάξεων του Ν. 3839/2010, μέχρι δε την πλήρωσή τους με τον τρόπο αυτό και στο πλαίσιο ανάγκης ορθής και αποδοτικής λειτουργίας των οργανικών μονάδων των δημοσίων υπηρεσιών, δύναται να εφαρμοστούν προσωρινά οι διατάξεις περί αναπλήρωσης προϊσταμένων οργανικών μονάδων του άρθρου 87 του Υπαλληλικού Κώδικα, όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο πρώτο του Ν. 3839/2010».

Επίσης, ο κ. Μανιτάκης ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης και αναδιάρθρωσης των δομών για έντεκα υπουργεία και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ενώ για τέσσερα υπουργεία η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέστειλε επίσης στοιχεία για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων τον Μάρτιο του 2013: Από το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή φαίνεται ότι ενώ ο αριθμός των μετακλητών ανήλθε σε 1.254 το Νοέμβριο του 2012, ο αριθμός έφτασε τους 1.220 το Μάρτιο του 2013. Τα στοιχεία αφορούν απογεγραμμένους υπαλλήλους που έχουν διοριστεί ή προσληφθεί σε θέση μετακλητού υπαλλήλου και όχι δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν με μετακίνηση, απόσπαση, διάθεση ή παράλληλη άσκηση καθηκόντων σε θέση μετακλητού υπαλλήλου.

Εξάλλου σύμφωνα με άλλο έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στις 23 Απριλίου, σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, «επί του συνόλου των φορέων που είτε καταργήθηκαν είτε συγχωνεύθηκαν κατ΄ εφαρμογή των Ν. 3895/2010 και 4002/2011, εκκρεμεί η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών σε μόλις οκτώ φορείς, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι ανώνυμες εταιρείες, έχουν δηλαδή νομική μορφή που δικαιολογεί λόγω της χρονοβόρου διαδικασίας της εκκαθάρισης την καθυστέρηση των σχετικών διαδικασιών». Ο κ. Μανιτάκης διαβίβασε στη Βουλή συγκεντρωτικό πίνακα της πορείας υλοποίησης των συντελεσθέντων με τους Ν. 3895/2010 και 4002/2011 καταργήσεων και συγχωνεύσεων.
BHMA


Read more...

Καρχιμάκης: Δεν είμαστε κόμμα μέσα στο κόμμα...




«Δυστυχώς το 9ο συνέδριο διέψευσε τις ελπίδες και επιβεβαίωσε τους φόβους μας. Το συνέδριο δεν έδωσε την απαιτούμενη ώθηση εξόδου από την πολιτική στασιμότητα» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Μιχάλης Καρχιμάκης στη συνάντηση της κίνησης των «75».

«Εμείς εδώ...
δεν είμαστε κόμμα μέσα στο κόμμα. Εμείς πιστεύουμε στην οργανωμένη πολιτική δράση, όπως την πίστεψε και την έκανε πράξη ο Ανδρέας Παπανδρέου» τόνισε.

Παράλληλα, κάλεσε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να αντιληφθεί ότι «ο πολιτικός χρόνος είναι απελπιστικά λίγος. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για βοναπαρτιστικές συμπεριφορές, ναρκισσιστικούς εγωϊσμούς και αποκλεισμούς διαφορετικών απόψεων. Είναι η ώρα της συλλογικής προσπάθειας, της σύνθεσης και των μεγάλων υπερβάσεων. Μόνο έτσι μπορεί να ελπίζει το ΠΑΣΟΚ».

«Έχουμε ξαναπεί ότι από την κρίση θα μας βγάλει η αλήθεια, η αυτοκριτική όπου χρειάζεται, αλλά και η αποκάλυψη των υπεύθυνων στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη για την ουσιαστική χρεοκοπία της οικονομίας που παρέδωσαν το 2009. (...) Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ αναλάβαμε την μεγάλη ευθύνη να αναχαιτίσουμε την χρεοκοπία της χώρας. Θα μπορούσαμε να πετάξουμε την απασφαλισμένη χειροβομβίδα πίσω στον κ. Καραμανλή και να προσφύγουμε σε εκλογές καταγγέλλοντας τη ΝΔ και το καταστροφικό έργο της. Αλλά από την έκρηξη, τα θραύσματα της χρεοκοπίας δεν θα άγγιζαν τους μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας και τους υπουργούς της δεξιάς. Θα χτυπούσαν θανάσιμα τους Έλληνες πολίτες και την πατρίδα. Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει κόμμα πατριωτικό, γι' αυτό και επέλεξε ως ανάγκη την διάσωση της χώρας γνωρίζοντας το κόστος που θα πληρώσει. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα επώδυνα και άδικα που έπληξαν κυρίως τους μη έχοντες και κατέχοντες αλλά και τους ανθρώπους της δημιουργίας» τόνισε.

Ο κ. Καρχιμάκης επισήμανε ότι η αλλαγή αυτής της πολιτικής που στοχεύει στην διάσωση και το ανεξέλεγκτο των τραπεζιτών και όχι του τραπεζικού συστήματος είναι «μια από τις κύριες αιτίες που υπάρχει σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά».
Για όλα αυτά όμως «υπάρχουν πολιτικές που εφαρμόζονται και πολιτικοί που τις εφαρμόζουν. Όλα και πάντα έχουν ονοματεπώνυμο. Και στην περίπτωση αυτή των τραπεζιτών πέραν των κυβερνητικών επιλογών υπάρχει ο κυρίως υπεύθυνος και έχει ονοματεπώνυμο. Είναι ο κεντρικός τραπεζίτης ο κ. Προβόπουλος. H συμπεριφορά του και η παντελής έλλειψη ελέγχου των πράξεών του έχει επιφέρει μεγάλα προβλήματα στην οικονομία και στη διαφάνεια στην λειτουργία του τραπεζικού συστήματος» ανέφερε...
newpost.gr


Read more...

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ-Tα λαχανικά Θηβών και Οινοφύτων σκοτώνουν!...




Επιδημιολογική μελέτη της καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνάς Λινού στα Οινόφυτα, έφερε στην επιφάνεια ένα φοβερό μυστικό για το οποίο κανείς δε μιλάει εδώ και χρόνια.
Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που...
φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι μας, κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια, μολυσμένα με επικίνδυνα βαρέα μέταλλα που συχνά είναι 1000% πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια.
Περιοχές στον κάμπο των Θηβών και των Οινοφύτων που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρεμμυδιών, καρότων και πατάτας σε όλη την Ελλάδα, έχουν δηλητηριαστεί από τα νερά του ποταμού Ασωπού που δέχονται τα απόβλητα δεκάδων βιομηχανιών της περιοχής.
Η επικινδυνότητα των προϊόντων της περιοχής Οινοφύτων προκύπτει και από μελέτη του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Αθήνας που παρουσιάστηκε στο 7ο Διεθνές Συνέδριο «Ημέρες Αναλυτικής Χημείας» στη Μυτιλήνη.
Η μελετητική ομάδα (Χ. Κιρκίληης, Γ.Πασσιάς, Σ.Μηνιάδου – Μειμάρογλου, Ν.Θωμαϊδης και Γ.Ζαμπετάκης) αγόρασε και σύγκρινε τρόφιμα – βολβούς (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες) από την Θήβα και τα Οινόφυτα με άλλα που έχουν παραχθεί σε περιοχές με μικρή ή καθόλου βιομηχανική δραστηριότητα.
Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αγόρασε 13 παρτίδες παραγωγής από καθένα από τα παραπάνω τρία τρόφιμα που καλλιεργήθηκαν στη Θήβα, από 13 σούπερ μάρκετ της Αθήνας και το κάθε ένα από αυτά αναλύθηκε 3 φορές συγκρίθηκε με 2 δείγματα από «καθαρές» περιοχές κάθε ένα από τα οποία αναλύθηκε επίσης 3 φορές.
Η μελέτη φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία:
Καρότα που παράχθηκαν στη Θήβα και αγοράστηκαν από σούπερ μάρκετ της Αθήνας, βρέθηκαν να έχουν έως και 700% νικέλιο παραπάνω από καρότα που παράχθηκαν σε μη βιομηχανικές περιοχές. Επίσης, ενώ στα καρότα από άλλες περιοχές το χρώμιο ήταν κατά μέσο όρο 20 μg/kg, στα καρότα Θήβας έφτασε μέχρι 76 μg/kg. Ακόμα, εντοπίστηκε μόλυβδος μέχρι και 43 μg/kg, ενώ ο μέσος όρος στα καρότα από άλλες περιοχές είναι 35 μg/kg. Διπλάσιο είναι το κάδμιο στα καρότα Θήβας από τα καρότα άλλων περιοχών.
Κρεμμύδια που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 688 μg/kg νικελίου, ενώ ο μέσος όρος στα κρεμμύδια άλλων περιοχών είναι μόλις 57 μg/kg, δηλαδή 640% παραπάνω. Στα κρεμμύδια άλλων περιοχών το χρώμιο ήταν κάτω από το όριο ανίχνευσης. Παρόλα αυτά σε κρεμμύδια Θήβας βρέθηκε έως και 26 μg/kg.
Επίσης, ενώ στα κρεμμύδια άλλων περιοχών ο μόλυβδος είναι κατά μέσο όρο 24 μg/kg σε αυτά της Θήβας βρέθηκε έως και 72 μg/kg. Λίγο αυξημένες ήταν οι τιμές του καδμίου στα κρεμμύδια Θήβας σε σχέση με άλλες περιοχές.
Πατάτες που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 1.894 μg/kg νικελίου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 78 μg/kg, δηλαδή 926% πάνω!
Κι εδώ το χρώμιο σε άλλες περιοχές ήταν κάτω από τα ανιχνεύσιμα όρια, αλλά στη Θήβα έφτασε μέχρι και 170 μg/kg. Δηλαδή 350% παραπάνω.
Βρέθηκε ακόμη στις πατάτες Θήβας έως 36 μg/kg μολύβδου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 18 μg/kg. Σε λογικά επίπεδα εντοπίστηκε κάδμιο.
Με βάση αυτά τα αποτελέσματα προκύπτει ότι τα καρότα, κρεμμύδια και πατάτες Θήβας είναι κατά υπερβολικό βαθμό επιβαρημένα με πολύ επικίνδυνα βαρέα μέταλλα και κυρίως με νικέλιο, χρώμιο και κάδμιο.
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η επιμόλυνση αυτή οφείλεται στη ρύπανση του Ασωπού και του υπόγειου υδροφορέα της ευρύτερης περιοχής. Το θέμα είναι πόσο επικίνδυνα είναι τα επίπεδα νικελίου και χρωμίου στα τρόφιμα αυτά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αν λάβουμε υπόψη την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη νικελίου για παιδιά που είναι 300 μg την ημέρα, τότε από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι αρκούν λίγα γραμμάρια καρότου, κρεμμυδιού και πατάτας Θήβας για να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία ενός παιδιού!
ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΜΕ ΞΥΔΙ!
Πηγή: www.lifo.gr


Read more...

OI ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ...


...ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...
Προβάδισμα στα κεντροδέξια κόμματα της αντιπολίτευσης στις εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο στην Ισλανδία δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα της καταμέτρηση ψήφων σε μια από τις έξι επαρχίες της χώρας...

Αναλυτές εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν μια τάση τιμωρίας του κεντροαριστερού συνασπισμού που βρίσκεται στην εξουσία από το 2009.

Το κόμμα της Προόδου (κεντρώο), προηγείται με 33,5%, έναντι 28,4% του δεξιού κόμματος της Ανεξαρτησίας. Τα δυο κεντροδεξιά κόμματα βρίσκονται πολύ μπροστά από τους κυβερνητικούς συμμάχους, τη Συμμαχία (σοσιαλδημοκράτες), που συγκεντρώνει το 10,5%, και το Αριστερό-Πράσινο Κίνημα, με 5,5%.

Επικεφαλής των δύο κομμάτων που προπορεύονται είναι ο 38χρονος κεντρώος Σίγμουντουρ Ντέιβιντ Γκιούνλαγκσον, και ο 43χρονος συντηρητικός Μπιάρνι Μπενεντίκτσον. Και οι δύο έχουν επωφεληθεί από την κούραση των Ισλανδών μετά από χρόνια δημοσιονομικής λιτότητας και την προφανή δυσκολία να τα βγάλουν πέρα.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας κυριάρχησε το θέμα των οικιακών χρεών, ένα πρόβλημα που και τα δύο μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν υποσχεθεί να αντιμετωπίσουν αμέσως. 

Στην Ισλανδία τα δύο πρώτα κόμματα συνήθως κυβερνούν μαζί και θα πρέπει να επιδιώξουν το σχηματισμό ενός συνασπισμού- κατ' αναλογία- ο οποίος θα εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλίο των 63 εδρών.

Read more...

Στα 6,21 δισ. ευρώ τα έσοδα Εντός στόχων η είσπραξη φόρων για το α' τρίμηνο του 2013


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία όπως προκύπτουν από τις ΔΟΥ τα έσοδα όχι μόνο κινήθηκαν μέσα στους στόχους που έχουν τεθεί από την πολιτική ηγεσία αλλά σε θετικότερα μεγέθη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Σε συνολικό επίπεδο, για το α' τρίμηνο 2013 οι ΔΟΥ έπρεπε να εισπράξουν βάσει στοχοθεσίας 6,20 δισ. ευρώ ενώ εισέπραξαν 6,21 δισ. ευρώ, ήτοι 0,1% αύξηση σε σχέση με το στόχο.

Τα αποτελέσματα για τον κάθε μήνα ξεχωριστά, βάσει των οριστικών στοιχείων, έχουν ως εξής:

  • για το μήνα Ιανουάριο 2013 οι ΔΟΥ έπρεπε να εισπράξουν βάσει στοχοθεσίας 2,86 δισ. Ευρώ, ενώ εισέπραξαν 2,91 δισ. ευρώ, ήτοι 1,8% αύξηση σε σχέση με το στόχο.
  • για το μήνα Φεβρουάριο 2013 οι ΔΟΥ έπρεπε να εισπράξουν βάσει στοχοθεσίας 1,55 δισ. Ευρώ, ενώ εισέπραξαν 1,67 δισ. ευρώ, ήτοι 7,8% αύξηση σε σχέση με το στόχο.
  • για το μήνα Μάρτιο 2013 οι ΔΟΥ έπρεπε να εισπράξουν βάσει στοχοθεσίας 1,79 δισ. ευρώ ενώ εισέπραξαν 1,62 δισ. ευρώ, ήτοι 9,3% μείωση σε σχέση με το στόχο.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η μεγάλη μείωση των καθαρών εσόδων στο μήνα Μάρτιο 2013 οφείλεται στο μεγάλο ύψος των επιστροφών που πραγματοποιήθηκαν, «καθώς εντάθηκαν οι προσπάθειες για την επιστροφή έως το τέλος Μαρτίου, όλων των εκκαθαρισμένων μέχρι 31/12/2012 Αριθμών Φύλλων Ειδικού Καταλόγου (ΑΦΕΚ)».

Το ποσό των επιστροφών που πραγματοποιήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο 2013 ανέρχεται σε 783 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος αφορά στα ανωτέρω εκκαθαρισμένα ΑΦΕΚ.

Ακόμα, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2013 σημειώθηκε σημαντική μείωση του πλήθους των οφειλετών κατά 16,2% ή σε απόλυτο αριθμό 435.729 οφειλέτες.

«Αν και είμαστε ικανοποιημένοι με την πορεία των εσόδων τονίζεται ότι η προσπάθεια πρέπει είναι συνεχής. Μαζί με το ανθρωπινό δυναμικό των ΔΟΥ και τους νομοταγείς πολίτες συνεχίζουμε και δεν εφησυχάζουμε» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ο Ολυμπιακός σφραγίζει το εισιτήριό του κόντρα στον Πανθρακικό


  (Φωτογραφία:  Intime )

Τη συμμετοχή του στον τελικό της 11ης Μαΐου, προκειμένου να διεκδικήσει το 26ο Κύπελλο Ελλάδας της Ιστορίας, θέλει να οριστικοποιήσει ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει στην Κομοτηνή τον Πανθρακικό (20:00, OTESport 3) στη ρεβάνς της επιβλητικής νίκης του με 6-2 στο «Καραϊσκάκη».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ θα υποβληθεί σε επέμβαση στη χολή και έτσι στον πάγκο θα βρίσκεται ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Όπως όλα δείχνουν, την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Κάρολ. Την τετράδα της άμυνας θα αποτελέσουν οι Παπάζογλου, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σιόβας και Λυκογιάννης.

Ως «κόφτης» θα αγωνιστεί ο Φέισα, έχοντας ως εσωτερικούς χαφ τον Φουστέρ και τον Μάσαντο. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ο Μανιάτης. Στην επίθεση θα παίξουν οι Φετφατζίδης, Αμπντούν και Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοντρέρας, Τζεμπούρ, Γκρεκό, Μανωλάς και Μοντέστο. Εκτός έμειναν οι Ιμπαγάσα, Χολέμπας (τους προφυλάσσει εν όψει του τελικού), Πάντελιτς και Πίνο (μάλλον δεν είναι σε θέση να βοηθήσει).

Από την άλλη πλευρά ο Πανθρακικός θα αγωνισθεί για το θαύμα, μετρώντας έξι απουσίες: Μουνάφο, Μπαϊκαρά, Λαδάκη, Κουτσόπουλο, Κοντογουλίδη και Πόπτση.

Κάτω από τα δοκάρια θα αγωνιστεί ο Βρονταράς, ο οποίος θα έχει μπροστά του τους Στάθη, Σαρακατσάνο, Σερφά και Χρήστου.

Αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Μακρυδημήτρης και Καστσελάν. Την τριάδα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Λουσέρο, Βαϊρουά και Τζανής. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Παπαδόπουλος.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αθανασιάδης, Μελίσσης, Νουκ, Μιχαλόπουλος, Μίνγκας, Ντιόγκο, Καθάριος, Γωνιάδης και Σκλιοπίδης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στο πολυνομοσχέδιο, μετά τις αντιδράσεις Δεκτό από τον Γ.Στουρνάρα το ένα άρθρο της πρότασης ΠΑΣΟΚ για την ανεργία


Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Επανήλθε το απόγευμα της Κυριακής ο Γιάννης Στουρνάρας στο θέμα της τροπολογίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για την ανάσχεση της ανεργίας. Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου, το οποίο τίθεται σε ψηφοφορία το βράδυ, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι γίνεται δεκτό, και θα ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου, το πρώτο άρθρο της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αφορά σε προσωρινή ολιγόμηνη πρόσληψη προσωπικού στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στουρνάρας, προσπαθώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις της Ιπποκράτους, είχε δεσμευτεί το Σάββατο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, πως τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών συνεργάζονται για την κοστολόγηση της τροπολογίας -και εφόσον κάτι τέτοιο ολοκληρωθεί μέχρι τη Κυριακή, η τροπολογία θα προστεθεί στο πολυνομοσχέδιο. Στην αντίθετη περίπτωση, η τροπολογία θα συμπεριληφθεί σε αμέσως επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Το ΠΑΣΟΚ, πάντως, είχε σπεύσει να απαντήσει πως «δεν μας καλύπτει η δήλωση Στουρνάρα». «Δεν φέρνουμε την πρότασή μας για την ανεργία για επικοινωνιακούς λόγους. Το κάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι θα ανακουφίσει 200.000 οικογένειες» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος. «Οι άνεργοι έχουν ανάγκη από πρακτικά μέτρα. Καμιά ολιγωρία δεν δικαιολογείται» είχε αναφέρει και η Δημοκρατική Αριστερά.

Σημειώνεται ότι τα άλλα δύο άρθρα της πρόταση του ΠΑΣΟΚ αφορούν, αφενός, στη δυνατότητα υπαγωγής ορισμένων κλάδων οικονομικής δραστηριότητας σε ρύθμιση, βάσει της οποίας οι επιχειρήσεις αυτές θα καταβάλλουν μειωμένες κατά 10% εργοδοτικές εισφορές και, αφετέρου, στην κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανέργων και των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν διακόψει την ασφάλισή τους.

Ο κ. Στουρνάρας απέρριψε για δημοσιονομικούς λόγους το δεύτερο άρθρο, για τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, και ανακοίνωσε και την αποδοχή τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την τακτοποίηση μισθολογικής εκκρεμότητας των επιτυχόντων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του έτους 2010.

Νομοτεχνική βελτίωση για το bake off

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης νομοτεχνική βελτίωση για τη ρύθμιση που αφορά στα προψημένα προϊόντα αρτοποιίας (bake off) που προβλέπει τον σαφή διαχωρισμό του χώρου φούρνισης και την εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων κατά τη διαδικασία παρασκευής αρτοσκευασμάτων και προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης.

Η νομοτεχνική βελτίωση, έρχεται να καλύψει πληθώρα ενστάσεων βουλευτών της πλειοψηφίας, σε σχέση με τους υγειονομικούς όρους του λεγόμενου bake off, το οποίο περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Κατά τα άλλα, στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο δεν θεωρούνται ικανές «να ανατρέψουν το βασικό μας μακροοικονομικό σενάριο», επανέλαβε ότι έχουν υλοποιηθεί  ήδη τα 2/3 της δημοσιονομικής προσαρμογής και τα 3/4 της ανάκτησης ανταγωνιστικότητας και υπογράμμισε ότι είναι δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο να ολοκληρωθεί η πορεία εξυγίανσης της χώρας.

Όπως τόνισε ο κ. Στουρνάρας στόχος είναι να επιτευχθούν φέτος πρωτογενή πλεονάσματα, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει η χώρα την εφαρμογή της ρήτρας μείωσης χρέους για την οποία έχει συμφωνήσει η ευρωομάδα και περιέγραψε ως μεγάλο στοίχημα το συνδυασμό της περαιτέρω προσαρμογής με την ανάπτυξη.

Τόνισε δε ότι το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει διαρθρωτικά και όχι δημοσιονομικά μέτρα «προς απογοήτευση κάποιων» και επανέλαβε ότι στο θέμα του ειδικού τέλους ακινήτων για τα υπό ανέγερση ακίνητα το πολυνομοσχέδιο δεν επιφέρει καμία αλλαγή σε σχέση με το υφιστάμενο καθεστώς.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εννέα εφιαλτικοί μήνες για τους πολίτες. Τι θα πληρώσουμε στην εφορία


Νέα φοροκαταιγίδα έρχεται να αποτελειώσει τους εξασθενημένους πολίτες το αμέσως επόμενο διάστημα. Όλες οι ημερομηνίες κλειδιά

Ακόμα πιο δύσκολες μέρες, περιμένουν τους Έλληνες φορολογούμενους, ξεκινώντας από τον Ιούνιο. Στο επίκεντρο μπαίνει η ακίνητη περιουσία που φορολογείται αγρίως, την ώρα που όλοι παραδέχονται ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, βρίσκεται στο ναδίρ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή", ο Γολγοθάς των φορολογουμένων, έχει χρονικό ορίζονται 9 μηνών και περιλαμβάνει τους εξής φόρους:
ΕΕΤΑ: Πρόκειται για το μεταβατικό στάδιο μεταξύ του χαρατσιού και του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, που θα εφαρμοστεί το 2014. Για το 2013 το ΕΕΤΑ θα υπολογιστεί όπως ακριβώς και το χαράτσι και θα καταβληθεί μέσω ΔΕΗ, σε 5 διμηνιαίες δόσεις, με τελευταία τον Φεβρουάριο.
Περίπου 5.000.000 νοικοκυριά θα κληθούν από τον Ιούλιο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014 να καταβάλλουν 1,9 δισ. ευρώ.
Όπως προβλέπει το Πολυνομοσχέδιο:
*Στις απαλλασσόμενες ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες εντάσσεται και το 17% των επιφανειών των επιχειρήσεων κάμπινγκ.
*Θα είναι αυξημένο για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός συστήματος αντικειμενικών τιμών, αφού πλέον θα υπολογίζεται με βάση τη μέση τιμή ζώνης του δήμου και όχι με 3 ευρώ το τ.μ.
*Θα επιβάλλεται και στους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητά τους στο Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τους δήμους και τις επιχειρήσεις.
*Θα επιβαρύνει όλες ανεξαιρέτως τις ηλεκτροδοτούμενες κατά την 1η Μαΐου 2013 δομημένες επιφάνειες, ακόμη και τις μη αποπερατωμένες οικοδομές που χρησιμοποιούν "εργοταξιακό" ρεύμα.
ΦΑΠ 2011 και 2012: Αφορά πάνω από 500.000 φορολογούμενους και η αποστολή των σημειωμάτων θα ξεκινήσει από Ιούνιο και Ιούλιο. Ο ΦΑΠ επιβάλλεται σε όσους έχουν κτίσματα και οικόπεδα εντός σχεδίων πόλεων συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Η πληρωμή των ΦΑΠ 2011 και 2012 θα γίνει σε 7 μηνιαίες δόσεις και ο συντελεστής φορολόγησης είναι κλιμακωτός (από 0,2% έως και 2% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων κάθε υπόχρεου). Σύμφωνα με τις διατάξει του Πολυνομοσχεδίου η ελάχιστη δυνατή δόση είναι 50 ευρώ.
ΦΑΠ 2013: Ο συγκεκριμένος φόρος θα καταβληθεί σε 4 μηνιαίες δόσεις και το υπουργείο Οικονομικών θα αρχίσει την αποστολή των σημειωμάτων από το Φθινόπωρο.
Φόρος εισοδήματος: Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα ξεκινήσει η αποστολή των εκκαθαριστικών που για τους περισσότερους θα προβλέπουν την καταβολή φόρων. Το ποσό μπορεί να αποπληρωθεί σε 3 διμηνιαίες δόσεις και τα πρώτα εκκαθαριστικά θα σταλούν τον Ιούλιο.
Τέλη Κυκλοφορίας: Στο τελευταίο δίμηνο του 2013 οι κάτοχοι αυτοκινήτων θα κληθούν να πληρώσουν και τέλη κυκλοφορίας.
Ληξιπρόθεσμες οφειλές: Η νέα ρύθμιση προβλέπει 48 ή και απεριόριστες μηνιαίες δόσεις για όσους ενταχθούν και αποδεικνύουν ότι έχουν πραγματική αδυναμία. .

Read more...

Η ιερόσυλη γιαγιά Ροζίτα...





Χαρακτήρισε ατάλαντη τη Μελίνα (πολύ καλή ηθοποιό τη Βουγιουκλάκη) ! ...

"Ατάλαντο πλάσμα. Εκτός από τη «Στέλλα» , που έπαιζε τον εαυτό της (πουτάνα δηλαδή)τίποτα άλλο δεν έχει να επιδείξει" , είπε στην εκπομπή "Joy" (ΣΚΑΪ) , η Ροζίτα Σώκου.
Αυτό δεν είναι κακία. Άρρωστο μίσος είναι.
Δεν την έσωσε ούτε καν ο αυτοσαρκασμός της. "Δεν θέλω να με θάψουν όταν πεθάνω. Να με κάψουν θέλω. Και να πετάξουν τη στάχτη μου στα σκουπίδια" .
Για...

την Βουγιουκλάκη είπε τα καλύτερα, μεταξύ των οποίων, το πιο καλό, ότι ήταν πολύ καλή ηθοποιός...


Read more...

Ρύθμιση στη Βουλή για να πάρουν δώρο Πάσχα οι εργαζόμενοι του Ερρίκος Ντυνάν...




Ασφαλιστική ενημερότητα θα δοθεί στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν μέχρι τις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, ώστε οι εργαζόμενοι να... λάβουν το δώρο του Πάσχα και έναντι του ποσού των οφειλομένων.

Αυτό...
προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές Ιο. Τζαμτζής, Γ. Βλάχος (ΝΔ), Ο. Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και Ασημίνα Ξυροτήρη (ΔΗΜΑΡ) την οποία αναμένεται να κάνει δεκτή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.
newpost.gr


Read more...

Εγκλήματα που δεν παραγράφονται...





Οι Γερμανοί μέσω του Σόιμπλε και του υπουργού Εξωτερικών δηλώνουν κατηγορηματικά πως δεν χρωστούν τίποτα στην Ελλάδα. Για ποιες αποζημιώσεις μιλάτε, για ποιες επανορθώσεις και...

για ποιο καταναγκαστικό δάνειο και για ποια αγάλματα, για ποιους συμψηφισμούς των χρεών και των μνημονιακών δανείων, τι ζητάτε μετά τόσα χρόνια; Ακου 172 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους. Ολα αυτά τα έχουμε παραγράψει εμείς, με το έτσι θέλω, εμείς έχουμε το μαχαίρι, εμείς και το πεπόνι...

Η αλαζονεία του ισχυρού και το ξεδιάντροπο θράσος του στο υποτιθέμενο μεγαλείο του.

Υποτιθέμενο, γιατί όσα κέρδη και αν αποκόμισε η Γερμανία, πάνω από 13 δισ. ευρώ από την κρίση, δεν θα μπορέσει να τα χαρεί, καθώς πλέον η κρίση γενικεύεται και θα την πληρώσει και η ίδια.

Οι εργαζόμενοι υπομένουν μέχρι να εκραγούν και να κινητοποιηθούν και τότε θα αναγκαστούν να μη χλευάζουν τους συναδέλφους του Νότου. Η ενωμένη Γερμανία της Ευρώπης έχει καταστεί μισητή από τις περισσότερες των χωρών και των λαών της Ευρώπης. Δεν μπορεί να κρύψει πως επιδιώκει να γίνει κυρίαρχη μέσω του οικονομικού πολέμου που διεξάγεται, πράγμα που δεν το κατάφερε με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Τ

Το να παράγεις και να εξάγεις προϊόντα είναι ένα αναπτυξιακό όπλο, που όταν στρέφεται κατά των άλλων, δηλαδή των καταναλωτών, γίνεται αυτεπίστροφο. Μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα μπορεί να γίνει και με συνειδητή στάση και θέση άρνησης των πολιτών, αλλά και από αδυναμία αγοράς.

Χρειάζεται, όμως, ένα μέτωπο των χωρών και των ανθρώπων που πλήττονται εναντίον της πολιτικής και οικονομικής λιτότητας που επιβάλλονται από τη Γερμανία.

Αυτό το μέτωπο μπορεί να αρχίσει να δημιουργείται από τον Νότο, αν και υπήρξε επιφύλαξη και φάνηκε αυτό με τη στάση που κράτησε το Eurogroup σε σχέση με το «κούρεμα» των καταθέσεων και τη χρηματοπιστωτική κρίση της Κύπρου.
Η Ελλάδα θα μπορούσε να πάρει αυτήν την πρωτοβουλία για κοινή αντιμετώπιση των εξουθενωτικών μνημονίων, οι κυβερνήσεις του Νότου όποιας απόχρωσης πολιτικής κι αν είναι δεν μπορούν να πάνε κόντρα στη θέληση των λαών τους.

Η κρίση διαβρώνει και τα θεμέλια που χτίστηκε η ΕΕ. Η κρίση αγκαλιάζει το καπιταλιστικό καταναλωτικό τους σύστημα, δεν αφορά μόνο την Ευρώπη, είναι παγκόσμια και στην προσπάθεια να βρεθούν ισορροπίες δεν θα εκλείπουν οι συγκρούσεις, οι τοπικοί πόλεμοι, εφόσον το ενεργειακό πρόβλημα είναι ανοιχτό και κανείς δεν γνωρίζει αν αυτές οι τεράστιες οικονομικές διαφορές και τα τεράστια συμφέροντα δεν καταλήξουν σε έναν γενικευμένο πόλεμο.

Οσο για τους ανθρώπους - λαούς που θα χαθούν, θα βοηθήσουν με την απώλειά τους να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας. Μόνο που από τον πόλεμο κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος, παρά μονάχα ο θάνατος.


Δημήτρης Παπαχρήστος


Read more...

Πρόωρο Πάσχα Ο Αστέρας «σούβλισε» τον ΠΑΟΚ και πέρασε στον τελικό


  (Φωτογραφία:  Intime )

Την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία του έγραψε σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, όπου στις 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό.
Η ομάδα του Πειραιά παίζει την Κυριακή τη ρεβάνς των ημιτελικών στην Κομοτηνή, αλλά μετά το 6-2 του πρώτου ματς κόντρα στον Πανθρακικό δεν έχει κανένα λόγο ν' ανησυχεί... Μεγάλος πρωταγωνιστής του Αστέρα ήταν ο Φερνάντο Ουσέρο, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης (62' και 86').
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά ελάχιστες ήταν οι καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες. Οι παίκτες των δύο ομάδων πάλευαν στο χώρο της μεσαίας γραμμής, έχοντας ως κύριο στόχο την άμυνα. Η καλύτερη στιγμή του πρώτου 45λεπτου σημειώθηκε στο 31ο λεπτό, όταν ο ΠΑΟΚ έφθασε πολύ κοντά στο γκολ. Τότε ο Λόρενς σούταρε, βρήκε λίγο την μπάλα και ο Γεωργακόπουλος και κατέληξε στο δοκάρι του Αστέρα.
Στο 42' ο ΠΑΟΚ είχε μια δεύτερη καλή στιγμή, όταν ο Καμαρά μπήκε από αριστερά, γύρισε την μπάλα, αλλά ο Σανκαρέ πρόλαβε τον Αθανασιάδη και έσωσε την ομάδα της Τρίπολης. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αστέρας έχασε την καλύτερη ευκαιρία του. Τότε ο Ντε Μπλάσις από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Αποστολόπουλο να κάνει προβολή και να σώζει τον ΠΑΟΚ.
Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε. Η ομάδα της Τρίπολης μπήκε πιο δυνατά και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα στο 58' θα μπορούσε να κερδίσει πέναλτι, αλλά ο διαιτητής δεν είδε το χέρι του Κάτσε μέσα στην περιοχή. Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη συνέχισαν να πιέζουν και οι προσπάθειές τους επιβραβεύτηκαν στο 62ο λεπτό, όταν άνοιξαν το σκορ με εντυπωσιακό σουτ του Ουσέρο έξω από τη μεγάλη περιοχή.
Το γκολ άλλαξε τα δεδομένα, με τον Γιώργο Δώνη να ανακατεύει την τράπουλα στην ενδεκάδα, σε μια προσπάθεια να φθάσει στην ισοφάριση. Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας οπισθοχώρησε θέλοντας να προφυλάξει το γκολ-πρόκριση στον τελικό, αλλά συνάμα με ξαφνικές αντεπιθέσεις προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Ιτάνζ. Σε μια από αυτές τις αντεπιθέσεις στο 86ο λεπτό διπλασίασε το σκορ και πάλι με τον Ουσέρο. Τότε ο Ισπανός άσος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αμυντικών του ΠΑΟΚ και με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή ξεσήκωσε (πάλι) τις κερκίδες. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν τα κατάφερε και ο Αστέρας πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Κίτρινες κάρτες: Κουρμπέλης, Κοντοές, Αλβαρεζ-Ιτάνζ, Κάτσε, Ολίσε
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Ουσέρο (90΄ Ουρτάδο), Κοντοές, Ναβάρο (40' Καλαντζής), Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Περόνε (79' Αλβαρες).
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος (46' Ετό), Κατσουράνης, Σίλντενφελντ, Λίνο, Κάτσε (70' Ολίσε), Λάζαρ (78' Φωτάκης), Λόρενς, Καμαρά, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Read more...