Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Σφραγίζουν πρόκριση στους ομίλους Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ


Σφραγίζουν πρόκριση στους ομίλους Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚAθήνα
Σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στους ομίλους του Europa League έχουν αποκτήσει και οι τρεις ελληνικές ομάδες που μετέχουν στην διοργάνωση.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αγωνίζονται εντός έδρας έχοντας νικήσει εκτός τις Ντιναμό Τιφλίδας και Αρούκα με 3-0 και 1-0 αντίστοιχα, ενώ ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 της Μπρόντμπι στη Λεωφόρο και το μόνο που χρειάζεται είναι να δείξει σοβαρότητα στη Δανία για να πάρει την πρόκριση.

To πρόγραμμα των Β΄ αγώνων των play off του Europa League (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

ΠΕΜΠΤΗ 25/8

ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) - Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) (3-0)

Μπρόντμπι (Δανία) - Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ) (0-3)

Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) - Αρούκα (Πορτογαλία) (1-0)

Σεντ Ετιέν (Γαλλία) - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) (2-1)

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) - Αστάνα (Καζακστάν) (0-2)

Οσμανλισπόρ (Τουρκία) - Μίντιλαντ (Δανία) (1-0)

Παρτιζάνι (Αλβανία) - Κράσνονταρ (Ρωσία) (0-4)

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) - Σεντερίσκε (Δανία) (0-0)

Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) - ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) (1-0)

Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) - Γκέτεμποργκ (Σουηδία) (0-1)

Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) - Αούστρια Βιένης (Αυστρία) (1-2)

Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) (1-2)

Μάριμπορ (Σλοβενία) - Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) (1-3)

Άντερλεχτ (Βέλγιο) - Σλάβια Πράγας (Τσεχία) (3-0)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Μπασακσεχίρ (Τουρκία) (2-1)

Γκρασχόπερς (Ελβετία) - Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) (0-3)

Γκενκ (Βέλγιο) - Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία) (2-2)

Αλκμάαρ (Ολλανδία) - Βοϊβοντίνα (Σερβία) (3-0)

Γουέστ Χαμ (Αγγλία) - Άστρα Τζιούρτζιου (Ρουμανία) (1-1)

Σκεντίγια (ΠΓΔΜ) - Γάνδη (Βέλγιο) (1-2)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) - Σασουόλο (Ιταλία) (0-3)

Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) - Τρέντσιν (Σλοβακία) (4-0)
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Από τη Δευτέρα στο Τaxis o ΕΝΦΙΑ...


Από τη Δευτέρα στο  Τaxis o ΕΝΦΙΑ- Τα λάθη που «φουσκώνουν» και άλλο το λογαριασμόΤα λάθη που «φουσκώνουν» και άλλο το λογαριασμό...

Από την προσεχή Δευτέρα αναρτώνται στο taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και οι φορολογούμενοι που θα διαπιστώσουν λάθη που ανεβάζουν τον λογαριασμό θα πρέπει να υποβάλουν διορθωτική δήλωση προκειμένου να μην...
επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρο.

Η εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ έχει αρχίσει από τις 18 Αυγούστου και ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών και από τη στιγμή που θα ανοίξει το σύστημα για την υποβολή διορθωτικών δηλώσεων στο Taxisnet, η διόρθωση του εκκαθαριστικού θα γίνεται με ηλεκτρονική εκκαθάριση όταν η διαφορά φόρου είναι από 0 έως 300 ευρώ και εκκαθάριση από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. όπου θα πρέπει να προσκομιστούν και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αν η διαφορά που προκύπτει είναι πάνω από 300 ευρώ.

Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες διαπιστώσουν πως δεν τους υπολογίστηκε η νόμιμη έκπτωση ή απαλλαγή φόρου που τυχόν δικαιούντο, απαιτείται να υποβληθεί αίτησης στον προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. καταθέτοντας και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να ίσχυαν κατά την 1η Ιανουαρίου του 2016.

Σημειώνεται ότι αν δεν έχουν συμπληρώσει σωστά τις δηλώσεις τους ώστε να υπολογιστούν ορθά οι φοροαπαλλαγές, είτε επειδή διαφωνούν με την φορολογητέα αξία του ακινήτου τους, οι φορολογούμενοι μπορούν να ζητήσουν νέα εκκαθάριση του φόρου. Ωστόσο δεν γίνονται δεκτές διορθώσεις, αν δεν είχαν υποβληθεί εμπρόθεσμα εντός της νόμιμης διορίας οι σχετικές δηλώσεις Εισοδήματος (Ε1) και Ακινήτων (Ε9).

Τα σημεία που θα πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι αν έχουν υπολογιστεί στην εκκαθάριση σωστά και που αποτελούν και τα συνηθισμένα λάθη είναι:


  1. Η δήλωση του ημιτελούς κτίσματος στη σωστή στήλη φέρνει μείωση κατά 60%. Στην περίπτωση που υπάρχει κτίσμα εντός αγροτεμαχίου αν δηλωθεί ως αγροικία ο φόρος είναι πενταπλάσιος.
  2. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι οι βοηθητικοί χώροι να μην δηλωθούν ως φόροι κατοικίας, καθώς έτσι θα χαθεί η έκπτωση του 90%.
  3. Ο όροφος στον οποίο βρίσκεται το ακίνητο είναι βαρύνουσας σημασίας, καθώς όσο πιο ψηλά είναι τόσο πιο πολύ ανεβαίνει ο λογαριασμός. Ετσι αν δεν συμπληρωθεί ο όροφος το σύστημα βγάζει συντελεστή ρετιρέ (6ου ορόφου). 
  4. Σε ότι αφορά τα αγροτεμάχια αν δεν έχει προσδιοριστεί επακριβώς η γεωγραφική του θέση, λαμβάνεται υπόψη η μεγαλύτερη Αρχική Βασική Αξία ολόκληρου του νομού.
  5. Κυριότητα και επικαρπία: Από την ηλικία του επικαρπωτή εξαρτάται και το ποσοστό φόρου για τον ίδιο και αντίστοιχα για τον ψιλό κύριο.
  6. Συνιδιοκτησία: Αν έχει γίνει λάθος στο ποσοστό, ο φόρος υπολογίζεται με ποσοστό συνιδιοκτησίας 100%...



Read more...

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Προφυλακιστέος ο χειριστής του ταχύπλοου της Αίγινας


Προφυλακιστέος ο χειριστής του ταχύπλοου της Αίγινας
Ο κατηγορούμενος είχε τεθεί σε ολιγοήμερο κατ' οίκον περιορισμό   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα, στις 16 Αυγούστου, έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Την περασμενη Παρασκευή ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο του κατ' οίκον περιορισμού, μετά τη διαφωνία μεταξύ εισαγγελέως και ανακρίτριας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στο Προεδρικό, χωρίς την Κορακάκη...


Η υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας στους Ολυμπιονίκες (Photos- Video) - Media

Μόνο ο Παυλόπουλος, τίμησε τους Ολυμπιονίκες.
Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ...
O Προκόπης Παυλόπουλος,  υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τους Έλληνες Ολυμπιονίκες που επέστρεψαν πριν από λίγη ώρα  από το Ρίο. Την αποστολή συνόδευε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλιτισμού Σταυρός Κοντωνής, ενώ...
από την υποδοχή απουσίαζε η Αννα Κορακάκη που βρίσκεται διακοπές στη Γαλλία και δεν προλάβαινε να επιστρέψει.
 Ο κ. Παυλόπουλος, ο μοναδικός που τίμησε τους Ολυμπιονίκες για την προσπάθειά τους και τις επιδόσεις τους, τόνισε ότι «το μετάλλιο σας ανήκει σε σας γιατί η προσπάθεια σας είναι μοναχική».

«Να μην ξεχνάτε ότι η ζωή για έναν αθλητή η ζωή δεν είναι αγώνας δρόμους αλλά αγώνας αντοχής» είπε ο κ. Παυλόπουλος.

«Σας ευχαριστούμε γιατί μας κάνατε όλους υπερήφανους» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος έλαβε από τους Έλληνες Ολυμπιονίκες μια σημαία με ολες τις υπογραφές τους.






Read more...

Στην υποδοχή των Ολυμπιονικών Κορακάκη: «Δεν προσκλήθηκα, επέλεξαν να με ξεχάσουν»


Κορακάκη: «Δεν προσκλήθηκα, επέλεξαν να με ξεχάσουν»
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )Αθήνα
Με μήνυμα - ξέσπασμα στη σελίδα της στο facebook, η Άννα Κορακάκη έδωσε την απάντησή της σχετικά με το αν προσκλήθηκε η όχι στο Προεδρικό Μέγαρο. «Δεν πιστεύω ότι με ξέχασαν, το επέλεξαν», τονίζει μεταξύ άλλων. Η Άννα Κορακάκη δεν έδωσε το «παρών» στο Προεδρικό Μέγαρο, στην εκδήλωση για τη βράβευση της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής από τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Πηγές του Προεδρικού Μεγάρου υποστήριξαν ότι δεν υπήρχε θέμα με την πρόσκληση της 20χρονης και η απουσία της οφειλόταν στο γεγονός πως βρίσκεται στη Γαλλία.

Ωστόσο, η χρυσή και χάλκινη Ολυμπιονίκης του Ρίο, με μήνυμα - ξέσπασμα στη σελίδα της στο facebook έδωσε την απάντησή της σχετικά με το αν τελικά προσκλήθηκε ή όχι.

Το μήνυμα της Κορακάκη μέσω των social media:

«Ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η αλήθεια και να μπει τέλος στα ψέματα και τις υποθέσεις του καθένα περί πρόσκλησής μου στο προεδρικό μέγαρο σήμερα για την υποδοχή των Ολυμπιονικών από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την αλήθεια την καταθέτω τώρα εγώ και φυσικά η οικογένειά μου. Οι προσπάθειες των υπαίτιων να παραποιήσουν αυτή την αλήθεια προκειμένου να δικαιολογήσουν το αδικαιολόγητο "λάθος" τους είναι θλιβερές και αναξιοπρεπείς.

Λοιπόν, ουδέποτε προσκλήθηκα, από κανέναν, να παρεβρεθώ εκεί και το ότι βρίσκομαι σε διακοπές στο εξωτερικό δεν είναι ο λόγος που δεν πήγα, όπως τόσοι και τόσοι αναφέρουν. Είναι μόνο μία πολύ καλή δικαιολογία για εκείνους που επέλεξαν να μη βρίσκομαι σήμερα εκεί -γιατί απλά δεν πιστεύω ότι με ξέχασαν- το επέλεξαν.

Πριν την επιστροφή μου από τη Βραζιλία στην Ελλάδα και κατόπιν συνεννόησης με το αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ειπώθηκε ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη. Στην περίπτωση όμως που θα πραγματοποιούνταν νωρίτερα, συμφωνήσαμε στο να με ενημερώσουν μία, δύο ημέρες πριν την ημερομηνία που αποφασίστηκε η συνάντηση, ώστε να αλλάξω τα εισιτήριά μου και να επιστρέψω για να είμαι εκεί μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές.

Με απογοήτευσε τρομερά το ότι κανένας -απολύτως κανένας- τελικά δεν με ενημέρωσε-πληροφόρησε-ρώτησε καν, όπως είχε συμφωνηθεί. Και αυτό έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες ανάλογες συμπεριφορές εις βάρος μου μέχρι σήμερα. Η Κορακάκη δεν υπάρχει, δεν πήγε στο Ρίο, οι επιτυχίες της είναι φαντάσματα, δεν υπάρχουν. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά...

Αυτό που θέλω να πω και να το θυμούνται όλοι, είναι ότι εγώ μάτωνα, ματώνω και θα ματώνω για πάντα να αγωνίζομαι για τη χώρα μας, την Ελλάδα, να σηκώνω ψηλά τη σημαία μας και να δίνω λίγη χαρά σε όλους τους Έλληνες και τον κόσμο που με στηρίζει, με πιστεύει και μου δίνει δύναμη με τις ευχές και την αγάπη του και τον ευχαριστώ από καρδιάς γι'αυτό!

Κανείς και τίποτα δεν πρόκειται ποτέ να με ρίξει. Κι αυτό γιατί ανήκω σε μια οικογένεια δεμένη, που μ'έχει εξοπλίσει με ατσάλινη θέληση, πείσμα και δύναμη -τόση που πολλοί δεν την αντέχουν. Αφού δεν εγκατέλειψα μέχρι τώρα με τόσες δυσκολίες, εμπόδια και τρικλοποδιές, δεν θα εγκατάλειψω ποτέ. Όπως επίσης ποτέ δεν θα φύγω από τη χώρα μου. Όσοι δεν το αντέχουν, ας φύγουν εκείνοι.

-Άννα Κορακάκη».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Το τελευταίο «αντίο» στον Ανδρέα Μπάρκουλη...


Το τελευταίο «αντίο» στον Ανδρέα ΜπάρκουληΣυγγενείς, φίλοι και γνωστοί, συγκεντρώθηκαν σήμερα, στο Κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης, για να «αποχαιρετίσουν» τον αξέχαστο ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου, Ανδρέα Μπάρκουλη, που έχει...
μείνει ανεξίτηλα χαραγμένος στις καρδιές των σινεφίλ με τα έργα του.

Ο ηθοποιός της μεγάλης οθόνης και του θεάτρου πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 80 ετών στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» όπου και νοσηλευόταν. «Έφυγε» έπειτα από μακρά  νοσηλεία αντιμετωπίζοντας τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας με εισαγωγές σε νοσοκομεία. 

Τη Δευτέρα το βράδυ η υγεία του επιδεινώθηκε, ενώ πριν από λίγες μέρες είχε βγει από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου παρέμενε εξαιτίας της σοβαρής λοίμωξης του αναπνευστικού και της καρδιακής ανεπάρκειας που τον ταλαιπωρούσε. Η σύζυγός του, Μαίρη και ο γιος του Νίκος ήταν συνεχώς στο πλευρό του όλο αυτό το διάστημα που έδινε «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή...






















Read more...

Όταν η Κατερίνα Στεφανίδη έδινε συνέντευξη στην «Αυγή» που δεν γνωρίζει...


Όταν η Κατερίνα Στεφανίδη έδινε συνέντευξη στην «Αυγή» που δεν γνωρίζει - Κεντρική ΕικόναΤι και αν η Κατερίνα Στεφανίδη δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την «Αυγή».

Η χρυσή Ολυμπιονίκης ένα χρόνο πριν (23 Μαρτίου 2015) μίλησε στην εφημερίδα και τον Νίκο Πανταζίδη για τους στόχους και τα όνειρά της. Διαβάστε την συνέντευξή της στην «Αυγή»...


Με βάση την ανοδική πορεία σου τα δύο τελευταία χρόνια, θεωρείσαι πλέον μέσα στα φαβορί για μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, αλλά και του χρόνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Με 4.75 έπαιρνες χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο. Πόσο αισιόδοξη είσαι ότι θα τα καταφέρεις;

Είμαι πολύ αισιόδοξη. Γενικότερα στη διάρκεια των χρόνων έχει φανεί ότι ένα άλμα πάνω από τα 4.70 δίνει μετάλλιο σε πολύ μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να συνεχίσω να έχω ανοδική πορεία, να είμαι υγιής και πιστεύω ότι έχω πολλά περιθώρια βελτίωσης.

* Σε ποιον τομέα έχεις μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης. Στην ταχύτητα, τη δύναμη, την τεχνική; Ποιο απ' αυτά θεωρείς ότι είναι το δυνατό σου σημείο;

Νομίζω ότι όλα αυτά είναι ένας συνδυασμός. Η τεχνική μου είναι το δυνατό μου σημείο, αλλά πολλές φορές, όταν χρησιμοποιώ μεγαλύτερα κοντάρια, κάνω περισσότερα λάθη, κάτι που ίσως να έχει σχέση με τη δύναμη και την ταχύτητα. Πιστεύω ότι όλα αυτά πρέπει να βελτιώνονται την ίδια στιγμή για να βγουν τα άριστα αποτελέσματα. 

* Tα προηγούμενα χρόνια συνήθως πήγαινες καλύτερα στον ανοιχτό στίβο απ' ό,τι στον κλειστό. Τι μπορούμε να περιμένουμε το καλοκαίρι από πλευράς επίδοσης; Αληθεύει ότι πέρασες τα 4.90 στο ζέσταμα στην Πράγα;

Ναι, στην Πράγα στα δοκιμαστικά πέρασα το 4.90, με λάστιχο όμως,  όχι με πήχη. Ξέρω ότι είναι εφικτό ύψος για μένα φέτος. Ο ανοιχτός στίβος  είναι πολύ διαφορετικός από τον κλειστό, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές των καιρικών συνθηκών . Πιστεύω ότι εμένα με ευνοεί αυτό σε σχέση με άλλες αθλήτριες λόγω της τεχνικής μου. Δηλαδή, δεν χρειάζεται να  χρησιμοποιώ πολύ μεγάλα κοντάρια για να πηδήξω ψηλά. Το καλοκαίρι περιμένω επίδοση πάνω από το 4.80 και γιατί όχι πάνω από τα 4.90. Επίσης θα ήθελα να είμαι σταθερή στους αγώνες σε άλματα πάνω από τα 4.70. 

* Πόσο σε βοήθησε το ότι γυμνάζεσαι στις ΗΠΑ; Θα έφτανες σε ανάλογες επιδόσεις αν βρισκόσουν στην Ελλάδα;

Ναι, πιστεύω δεν έχει καμία σχέση ότι γυμνάζομαι στις ΗΠΑ με τις επιδόσεις μου. Όταν ήμουν μικρή και γυμναζόμουν στην Ελλάδα, πάλι είχα επιτυχίες. Το μόνο που θα έλεγα ότι με έχει βοηθήσει είναι ότι σπουδάζοντας και ζώντας στην Αμερική γνώρισα πάρα πολλούς ανθρώπους που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με βοήθησαν στη διάρκεια των επτά χρόνων που βρίσκομαι στις ΗΠΑ. Όμως για να φτάσω εδώ προηγήθηκε σημαντική βοήθεια από ανθρώπους στην Ελλάδα. 

* Το ότι ο προπονητής σου Νικ Χάισονγκ είναι ο ίδιος Ολυμπιονίκης του 2000 στο Σίδνεϊ πόσο έχει συντελέσει να αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση που βλέπουμε ότι έχεις;

Δεν ξέρω... Πιστεύω δεν έχει κάποια σχέση αυτό. Ο Νικ σίγουρα με έχει βοηθήσει να έχω αυτοπεποίθηση και να είμαι πιο δυνατή, με όποιες συνθήκες αγώνων κι αν συναντώ ή ό,τι άλλο πρόβλημα μπορεί να προκύψει, αλλά νομίζω πως έχω πια ωριμάσει, «μεγάλωσα» κι αυτό έχει αλλάξει πολλά πράγματα στη διάθεση και την ψυχολογία μου.

* Πριν λίγες μέρες, το BBC είχε τίτλο σε άρθρο του: Είναι το στερεότυπο του "Έλληνα τεμπέλη" αληθινό; Εσύ τι απαντάς;

Σε καμία περίπτωση δεν είναι ο Έλληνας τεμπέλης. Το αντίθετο θα έλεγα, ότι είναι ίσως ο πιο σκληρά εργαζόμενος, με χαμηλές απολαβές σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Έλληνες του εξωτερικού διαπρέπουν σε όλους τους τομείς που καταπιάνονται, από το επιστημονικό έως το επιχειρηματικό τομέα. Απλώς, το υποστηρικτικό πλαίσιο εκεί είναι πιο βοηθητικό σε αντίθεση με την Ελλάδα, που πολλές φορές είναι έως και εχθρικό. Οι τεμπέληδες στην Ελλάδα είναι τόσοι όσοι και στην υπόλοιπη Ευρώπη...

Τα στερεότυπα είναι η προκατασκευασμένη γνώση για το άγνωστο. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και γι' αυτό είναι κατά κανόνα άδικα, αφού είτε επικρίνουν τον άλλον είτε τον επαινούν, χωρίς να τον γνωρίζουν αληθινά.

* Σε συνέντευξή σου μετά την επιτυχία της Ζυρίχης είχες αναφέρει ότι βίωσες τον ρατσισμό σε κάποιες χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης. Θα μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένη;

* Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα στην Αμερική... Τώρα μεμονωμένα άσχημα περιστατικά μπορούν να υπάρξουν. Είχα μια σχετική δυσάρεστη εμπειρία στην Ολλανδία. Και όταν ήμασταν στους Ολυμπιακούς στο Λονδίνο είχαμε μια κακή εμπειρία, συμπτωματικά πάλι από Ολλανδούς, αλλά δεν μπορώ να κατηγορήσω έναν ολόκληρο λαό γιατί βρέθηκαν μπροστά μας κάποιοι ανάγωγοι ρατσιστές...

* Όταν αγωνίζεσαι π.χ. κόντρα σε Γερμανίδες επικοντίστριες τι σκέψεις περνάνε από το μυαλό σου;

* Χαχα! Να σας πω... Τίποτα διαφορετικό από όταν αγωνίζομαι αντίπαλος με αθλήτριες άλλης χώρας. Επειδή υποψιάζομαι τι κρύβεται πίσω από την ερώτησή σας, στον αθλητισμό δεν χωράει η πολιτική. Εγώ μάλιστα έφυγα το 2008 και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω βιώσει τα προβλήματα των τελευταίων ετών στην Ελλάδα.

* Στο πρόσωπό σου πολλοί βλέπουμε "την Ελλάδα που αντιστέκεται, την Ελλάδα που επιμένει". Είσαι ένα από τα παιδιά που βρίσκονται μακριά από την πατρίδα και αντικειμενικά παίζεις και τον ρόλο της "πρέσβειρας". Αυτό σε αγχώνει ή σου δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη;

Ασφαλώς και δεν με αγχώνει, γιατί απλώς δεν βρίσκεται στην σκέψη μου. Θέλω να είμαι και να παραμείνω όπως είμαι...

* Αν έστελνες ένα μήνυμα στους νέους της ηλικίας σου, που βρίσκονται στην ανεργία, αν και έχουν όλα τα προσόντα να σταδιοδρομήσουν, ο καθένας στον τομέα του, τι θα τους έλεγες;

Θα έλεγα, ότι, παρ' όλο που πιστεύουμε διαφορετικά στην Ελλάδα, τα πράγματα δεν είναι εύκολα πουθενά...  Έχω φίλους, που αποφοίτησαν από το Στάνφορντ, ένα από τα τρία τοπ πανεπιστήμια της Αμερικής και δυσκολεύονται να βρουν δουλειά. Όχι μόνο αυτό, αλλά εδώ ο κόσμος έχει πληρώσει 20.000 - 60.000 δολάρια τον χρόνο για την πανεπιστημιακή μόρφωση και το πτυχίο. Εκτός από τους αθλητές, που έχουν υποτροφία, όλοι οι υπόλοιποι έχουν τεράστια σπουδαστικά δάνεια να ξεπληρώσουν. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα πουθενά. Θα έλεγα λοιπόν, να μη το βάζουν κάτω, να μην απογοητεύονται, να δοκιμάζουν κάθε ευκαιρία που τους προκύπτει, γιατί το θέμα της ανεργίας δεν είναι μόνο ελληνικό...

koolnews.gr

Read more...

Εικόνες και βίντεο από το Αματρίτσε Η γη τρέμει ακόμη στην Ιταλία, φόβοι για τραγωδία μεγαλύτερη της Λ'Ακουιλα


Η γη τρέμει ακόμη στην Ιταλία, φόβοι για τραγωδία μεγαλύτερη της Λ'Ακουιλα
Εθελοντές σκάβουν στα ερείπια του Αματρίτσε αναζητώντας ίχνη ζωής   (Φωτογραφία:  Reuters )

Ρώμη, Ιταλία
Εν μέσω αδιάκοπων προσπαθειών για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια, ισχυρή μετασεισμική δόνηση χτύπησε την κεντρική Ιταλία επιτείνοντας τον φόβο και προκαλώντας νέες καταρρεύσεις στο Αματρίτσε που έχει σχεδόν ισοπεδωθεί. Οι νεκροί έχουν φθάσει τους 241, όμως οι αρχές φοβούνται ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι βαρύτερος από αυτόν της Λ'Άκουιλα.

13 φωτογραφίες
Η γη εξακολουθεί να τρέμει στην κεντρική Ιταλία· η ισχυρότερη μετασεισμική δόνηση, μεγέθους 4,3 βαθμών, σημειώθηκε στις 14.:36 τοπική ώρα, το μεσημέρι της Πέμπτης, και έγινε αισθητή και στην Ρώμη.

Τα επιβεβαιωμένα θύματα του σεισμού είναι, μέχρι στιγμής, 241. Όμως οι Αρχές φοβούνται ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι υψηλότερος, ακόμη υψηλότερος από αυτόν του 2009 στην Λ' Ακουιλα όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 300 άνθρωποι.

Ζωντανά από την Repubblica



Αρκετά από τα θύματα είναι παιδιά. Οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία είναι 274. Οι διασώστες έχουν κατορθώσει να σώσουν μέχρι στιγμής 215 ζωές και οι αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό και την ανάσυρση επιζώντων συνεχίζονται.

«Φοβάμαι ότι τα θύματα θα αυξηθούν και σήμερα, και όχι λίγο. Είμαστε κοντά στον αριθμό της Λ' Άκουιλα» δηλώνει ο περιφερειάρχης του Λάτσιο Νικόλα Τζινγκαρέτι.

Στα χωριά που δεν υπάρχουν πια, Rai





Σύμβολο της τραγωδίας έχει γίνει ένα από παλιότερα ξενοδοχεία στο Αματρίτσε, το Hotel Roma: Έχει καταρρεύσει σχεδόν ολόκληρο -μόνο η είσοδός του μένει να θυμίζει πού στεκόταν.



Ο δήμαρχος του Αματρίτσε κατόρθωσε να μιλήσει τη νύχτα με τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, οι οποίοι βρίσκονταν στο νοσοκομείο, και τον ενημέρωσαν ότι στο ξενοδοχείο βρίσκονταν 32 άτομα και όχι 80 όπως εκτιμάτο αρχικά. Από αυτούς έχουν ανασυρθεί ζωντανοί οι τέσσερις. «Οι υπόλοιποι είναι είτε νεκροί, είτε τραυματισμένοι» σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Στο τιτάνιο έργο της διάσωσης στις πληγείσες ζώνες συμμετέχουν περισσότεροι από 5.400 άνθρωποι.

Το Αματρίτσε σε νυχτερινή λήψη από drone





 

Επιμέλεια: Ευαγγελία Μπίφη
Newsroom ΔΟΛ

Read more...