Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Εικόνες και βίντεο από το Αματρίτσε Η γη τρέμει ακόμη στην Ιταλία, φόβοι για τραγωδία μεγαλύτερη της Λ'Ακουιλα


Η γη τρέμει ακόμη στην Ιταλία, φόβοι για τραγωδία μεγαλύτερη της Λ'Ακουιλα
Εθελοντές σκάβουν στα ερείπια του Αματρίτσε αναζητώντας ίχνη ζωής   (Φωτογραφία:  Reuters )

Ρώμη, Ιταλία
Εν μέσω αδιάκοπων προσπαθειών για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια, ισχυρή μετασεισμική δόνηση χτύπησε την κεντρική Ιταλία επιτείνοντας τον φόβο και προκαλώντας νέες καταρρεύσεις στο Αματρίτσε που έχει σχεδόν ισοπεδωθεί. Οι νεκροί έχουν φθάσει τους 241, όμως οι αρχές φοβούνται ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι βαρύτερος από αυτόν της Λ'Άκουιλα.

13 φωτογραφίες
Η γη εξακολουθεί να τρέμει στην κεντρική Ιταλία· η ισχυρότερη μετασεισμική δόνηση, μεγέθους 4,3 βαθμών, σημειώθηκε στις 14.:36 τοπική ώρα, το μεσημέρι της Πέμπτης, και έγινε αισθητή και στην Ρώμη.

Τα επιβεβαιωμένα θύματα του σεισμού είναι, μέχρι στιγμής, 241. Όμως οι Αρχές φοβούνται ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι υψηλότερος, ακόμη υψηλότερος από αυτόν του 2009 στην Λ' Ακουιλα όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 300 άνθρωποι.

Ζωντανά από την RepubblicaΑρκετά από τα θύματα είναι παιδιά. Οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία είναι 274. Οι διασώστες έχουν κατορθώσει να σώσουν μέχρι στιγμής 215 ζωές και οι αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό και την ανάσυρση επιζώντων συνεχίζονται.

«Φοβάμαι ότι τα θύματα θα αυξηθούν και σήμερα, και όχι λίγο. Είμαστε κοντά στον αριθμό της Λ' Άκουιλα» δηλώνει ο περιφερειάρχης του Λάτσιο Νικόλα Τζινγκαρέτι.

Στα χωριά που δεν υπάρχουν πια, Rai

Σύμβολο της τραγωδίας έχει γίνει ένα από παλιότερα ξενοδοχεία στο Αματρίτσε, το Hotel Roma: Έχει καταρρεύσει σχεδόν ολόκληρο -μόνο η είσοδός του μένει να θυμίζει πού στεκόταν.Ο δήμαρχος του Αματρίτσε κατόρθωσε να μιλήσει τη νύχτα με τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, οι οποίοι βρίσκονταν στο νοσοκομείο, και τον ενημέρωσαν ότι στο ξενοδοχείο βρίσκονταν 32 άτομα και όχι 80 όπως εκτιμάτο αρχικά. Από αυτούς έχουν ανασυρθεί ζωντανοί οι τέσσερις. «Οι υπόλοιποι είναι είτε νεκροί, είτε τραυματισμένοι» σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Στο τιτάνιο έργο της διάσωσης στις πληγείσες ζώνες συμμετέχουν περισσότεροι από 5.400 άνθρωποι.

Το Αματρίτσε σε νυχτερινή λήψη από drone

 

Επιμέλεια: Ευαγγελία Μπίφη
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: