Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Μεσάνυχτα, με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά, αδειάζουν οι νταλίκες το Μαξίμου!





Απο τη πίσω πόρτα και με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά πλευρίζουν οι νταλίκες-εκτελούνται μεταφορές-το Μέγαρο Μαξίμου.
Οι τελευταίοι υπάλληλοι, έχουν αναλάβει να γλείψουν στη κυριολεξία τον χώρο, για να μην ξεμείνει κανα dvd απο το βιντεοκλάμπ του Γιάννη Ανδριανού, η ξεχαστεί η θρυλική μονταζιέρα.
Ιδιαίτερο ξεσκόνισμα γίνεται στο γραφείο του Γιάννη Αγγέλου. Εδω πιθανόν να πιάσει και φωτιά, για να εξαφανισθούν ίχνη και δακτυλικά αποτυπώματα.
Δάκρυα, αίμα, απωθημένα, απογοήτευση, φόβος, μίσος, ίντριγκα, κωλομπαριλίκια.
Ολα πακετάρονται και μεταφέρονται σε άγνωστη κατεύθυνση.
Πιθανός προορισμός ο βυθός της θάλασσας, όπως τα πλοία με τα ραδιενεργά κατάλοιπα που στέλνει στον πάτο η Ιταλική Μαφία...



Read more...

Νίκη χωρίς απόλυτη πλειοψηφία για τους Πορτογάλους Σοσιαλιστές


Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία, χωρίς να καταφέρει να διατηρήσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Προηγείται με ποσοστό 36,52% έναντι 30,37% των κεντροδεξιών αντιπάλων του, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα επί του 75% των εκλογικών περιφερειών.

Οι Σοσιαλιστές θα πάρουν από 99 έως 106 έδρες επί συνόλου 230 του κοινοβουλίου, έναντι 69 έως 77 του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD), κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης (κεντροδεξιά), σύμφωνα με τις προβολές της δημόσιας τηλεόρασης RTP και του ιδιωτικού καναλιού SIC.

«Το Σοσιαλιστικό Κομμα (PS) εξασφάλισε μια καθαρή και αδιαμφισβήτητη νίκη σε δύσκολες συνθήκες», δήλωσε ο σοσιαλιστής υπουργός Εργασίας Ζοζέ Βιέιρα ντα Σίλβα, σε μία πρώτη επίσημη αντίδραση.Το Φεβρουάριο του 2005 το PS είχε εκλεγεί με απόλυτη πλειοψηφία 121 εδρών.

Το σύνολο της αντιφιλελεύθερης αριστεράς καταγράφει μια ισχυρή ώθηση και πιστώνεται από 31 έως 39 έδρες, οι οποίες θα κατανεμηθούν ανάμεσα στους κομουνιστές και τους πράσινους από τη μία πλευρά (13 έως 16 έδρες) και την άκρα αριστερά του Συνασπισμού της Αριστεράς (18 έως 23 έδρες).

Του κακού ποσοστού του PSD της Μανουέλα Φερέιρα Λέιτε, ενός από τα πιο αδύναμα στην ιστορία του κόμματος, επωφελείται η λαϊκιστική δεξιά του Δημοκρατικού και Κοινωνικού Κέντρου (CDS-PP), που μπορεί να ελπίζει ότι θα καταλάβει από 15 έως 21 έδρες.

Περίπου 9,5 εκατ. Πορτογάλοι κλήθηκαν να εκλέξουν τους 230 βουλευτές του Κοινοβουλίου τους, σε μία ψηφοφορία που θα διεξαχθεί με αναλογικό σύστημα. Σύμφωνα με τις προβολές των τηλεοπτικών σταθμών, η αποχή θα κυμανθεί ανάμεσα στο 36,9% και το 43%, αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 2005 (34,97%).

Για πολύ καιρό οι Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες έδιναν μάχη στήθος με στήθος στις δημοσκοπήσεις με τα κόμματα της κεντροδεξιάς, όμως τις τελευταίες δύο εβδομάδες κατάφεραν να έχουν μια διαφορά ασφαλείας, η οποία όμως δεν είναι αρκετή για την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Τόσο η αριστερά, όσο και η δεξιά αντιπολίτευση έχουν αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Σόκρατες.

Οι δύο δεξιοί σχηματισμοί, PSD και CDS-PP αναμένεται να ενισχύσουν την κοινοβουλευτική τους δύναμη, αλλά μαζί δεν αναμένεται να συγκεντρώσουν πάνω από 95 βουλευτές.

Το Αριστερό Μπλοκ, μία αντιφιλελεύθερη συμμαχία που δημιουργήθηκε προ 10ετίας, αναμένεται να συνεχίσει την άνοδό του και να προβάλλει ως τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, παρά τη μικρή υποχώρησή τους στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Σταθεροί στα ποσοστά τους παραμένουν οι Πράσινοι του CDU.

Συνολικά, 16 κόμματα συμμετέχουν στις εκλογές.

Read more...

Επίσκεψη Γιώργου Α. Παπανδρέου σε βιοτεχνια στο Περιστέρι - Δήλωση

Επίσκεψη στη βιοτεχνία "Caramel"  by ΠΑΣΟΚ

Επίσκεψη Γιώργου Α. Παπανδρέου σε βιοτεχνια στο Περιστέρι - Δήλωση


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα, βιοτεχνία στο Περιστέρι, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με εργαζόμενους, βιοτέχνες και εκπροσώπους του Προεδρείου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, για τα προβλήματα και τις προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:





Read more...

Ομιλία Γιάννη Ραγκούση στην Καλλιθέα

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος, Γιάννης Ραγκούσης, θα μιλήσει αύριο, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 7:30 μ.μ., στην Καλλιθέα. (Πλατεία Δαβάκη).




Read more...

Ομιλία Γιώργου Παπακωνσταντίνου στον Πειραιά

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα μιλήσει αύριο, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 7:30 μ.μ., σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στον Πειραιά (Πλατεία Κοραή).




Read more...

Η μητέρα όλων των μαχών, ξεκίνησε!


Χθες, από το Ηράκλειο πήραμε το πρώτο μήνυμα:
"
Δώστε μαζί μας τη μάχη, ως την τελευταία στιγμή, άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι με σπίτι, ψήφο με ψήφο"
Σήμερα από την Λάρισα, έστειλε και το μήνυμα προς κάθε δημοκράτη πολίτη που σέβεται τον εαυτό του και την πατρίδα του:
"Να πούμε τέλος σε ό,τι ζήσαμε τα τελευταία 6 χρόνια και να βάλουμε την Ελλάδα μπροστά"

Δεν εφησυχάζουμε από τα "κρυφά" γκάλοπ! Δεν επαναπαυόμαστε!
Τον φάγαμε τον "γάιδαρο"!


krogias

Read more...

ΨΕΥΤΑΡΑΚΟΣ...


Ψεύτης. Κλασικός ψεύτης. Στο 5,5% είναι το έλλειμμα έλεγε πριν από λίγο στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real fm, ο Λευτέρης Ζαγορίτης. Το πρωί ο Παπαθανασίου στη ΝΕΤ έλεγε ότι το έλλειμμα είναι στο 6%. Τι από τα δυο ισχύει; Το 5,5% ή το 6%; Δεν βγάζεις άκρη. Άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος...

fimotro.

Read more...

Καθαρές κουβέντες.






Read more...

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου στη Λάρισα






Read more...

ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΣΩΡΕΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΠΟ 29/9



Λίγο πριν την επίσημη πρώτη της Olympic Air, ανακοινώθηκε πως διακόπτεται σωρεία δρομολογίων των Ολυμπιακών Αερογραμμών και συγκεκριμένα από 29/9. Όπως διαβάσαμε στο http://www.capital.gr/, οι επιβάτες που διαθέτουν ήδη εισιτήριο για κάποιο εξ αυτών των δρομολογίων δικαιούνται να ταξιδέψουν με κάποια άλλη εταιρεία -με την οποία υπάρχει ήδη συμφωνία- δίχως επιπλέον επιβάρυνση. Όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν αυτή την οδό δικαιούνται επιστροφή των χρημάτων τους. Τα δρομολόγια που διακόπτωνται είναι τα εξής:...
Α. Εξωτερικού
Αθήνα - Γιοχάνεσμπουργκ
Αθήνα - Βρυξέλλες
Αθήνα - Άμστερνταμ
Αθήνα - Βιέννη
Αθήνα - Βερολίνο
Αθήνα - Φρανκφούρτη
Αθήνα - Μόναχο
Αθήνα - Ντίσελντορφ
Αθήνα - Στουτγάρδη
Αθήνα - Παρίσι
Αθήνα - Ρώμη
Αθήνα - Μιλάνο
Αθήνα - Μαδρίτη
Αθήνα - Λονδίνο
Αθήνα - Μάντσεστερ
Αθήνα - Σόφια
Αθήνα - Λάρνακα
Αθήνα - Ντουμπάι
Αθήνα - Κουβέιτ
Αθήνα - Μόσχα
Αθήνα - Βουκουρέστι
Αθήνα - Νέα Υόρκη
Αθήνα - Μόντρεαλ
Αθήνα – Τορόντο
Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη
Αθήνα – Γενεύη – Νίκαια
Αθήνα – Κίεβο – Οδησσός
Αθήνα – Πράγα
Β. Εσωτερικού
Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Αθήνα – Ηράκλειο
Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο
Αθήνα – Χανιά
Θεσσαλονίκη - Χανιά
Αθήνα - Ρόδος
Αθήνα - Κέρκυρα
Αθήνα - Κως
Αθήνα - Χίος
Αθήνα – Μυτιλήνη
Θεσσαλονίκη - Μυτιλήνη
Αθήνα - Άγιος Νικόλαος
Αθήνα - Αλεξανδρούπολη
Αθήνα - Ζάκυνθος
Αθήνα - Ιωάννινα
Αθήνα - Καβάλα
Αθήνα - Καστοριά
Αθήνα - Κοζάνη
Αθήνα - Κεφαλονιά
Αθήνα - Λήμνος
Αθήνα - Μύκονος
Αθήνα - Άκτιο
Αθήνα - Σάμος
Αθήνα - Σαντορίνη
Αθήνα – Σύρος
Ρόδος - Ηράκλειο

Fimotro
Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α ΑΘΗΝΑΣ

Ο Καπάταης Χρήστος του Αντωνίου γεννήθηκε στο Αμμάν της Ιορδανίας από Ελληνοπαλαιστήνιους γονείς το 1964. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.

Σε ηλικία 7 ετών μαζί με την οικογένεια του (γονείς και δύο αδέλφια) μετοίκησε στην Ελλάδα και από τότε διαμένει μόνιμα στην Αθήνα. Τελείωσε το 17ο Δημοτικό Σχολείο και το 16ο Γυμνάσιο - Λύκειο Αθηνών στους Αμπελοκήπους. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (πρώην ΑΒΣΠ) στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων με ειδικότητα ελεγκτική και εσωτερικός έλεγχος. Τα δύο πρώτα χρόνια των σπουδών του λόγω καλής απόδοσης στα μαθήματά του ήταν υπότροφος του κρατικού Ιδρύματος Υποτροφιών (ΙΚΥ). Εκπλήρωσε τις Στρατιωτικές του υποχρεώσεις υπηρετώντας στο Πολεμικό Ναυτικό.

Άρχισε να εργάζεται αμέσως μετά την αποστράτευσή του στις οικονομικές υπηρεσίες εταιρείας μεγάλου Ελληνικού ομίλου εισηγμένου στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Μετά από 13 συνεχόμενα χρόνια εργασίας στην ίδια επιχείρηση αποχώρησε ως προϊστάμενος οικονομικών υπηρεσιών. Από το 2002 έως και σήμερα διατηρεί ιδιωτικό λογιστικό γραφείο στην Αθήνα.

Από την ηλικία των 16 ετών ανέπτυξε έντονη πολιτική δραστηριότητα και συμμετοχή σε όλους τους αγώνες της νεολαίας. Ανέπτυξε επίσης έντονη αντιπολεμική δραστηριότητα και ιδιαίτερη δράση στα θέματα που αφορούν τα Εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα. Μέσα από τοπικούς συλλόγους ανέπτυξε δράση κυρίως σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού. Στις Εθνικές Εκλογές του 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών. Είναι μέλος της Γραμματείας του Τομέα του Εθνικού Συμβουλίου των επαγγελματιών, βιοτεχνών & εμπόρων (Ε.Β.Ε.)

Τον Ιανουάριο του 2009 μαζί με εξαμελή ομάδα συμμετείχε εκ μέρους του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου σε αποστολή για την υποστήριξη και παροχή ανθρωπιστικής βοηθείας στην εμπόλεμη περιοχή της Γάζας στην Παλαιστίνη.




Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΔΡΑΜΑΣ



*

Όνομα: ΧΑΡΟΥΛΑ (ΧΑΡΑ)
Eπίθετο: ΚΕΦΑΛΙΔΟΥΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 03.02.1965
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΔΡΑΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

- Oργανωμένη στο ΠΑΣΟΚ από το 1982.
- Μέλος επιτροπών της φοιτητικής παράταξης ΠΑΣΠ.
- Μέλος της Σ.Ε της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Λονδίνου
- Μέλος της Τομεακής Επιτροπής και στη συνέχεια της πενταμελούς Γραμματείας των Οργανώσεων Ετεροδημοτών Αττικής.
- Μέλος του Τομέα Γυναικών.
- Μέλος του Τομέα Μηχανικών του ΠΑΣΟΚ.
- Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με συμμετοχή στον τομέα Εσωτερικών.
- Αναπληρωτής Νομάρχης Αθηνών και εκλεγμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος Αθηνών με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ από το 2002 μέχρι και σήμερα, με κύριους τομείς αρμοδιοτήτων τα Τεχνικά Έργα, την Πολεοδομία και το Περιβάλλον.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

- Ενεργό μέλος:
 Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΤΕΕ)
 Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (ΕΔΕΜ)
 Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (ΠΣΔΜΗ)
 Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (ΕΠΥ)
 Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων
 Εύξεινου Λέσχης Αθηνών
 Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΣΠΟΥΔΕΣ

- 1988: Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Πολυτεχνική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
- 1991: Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών (Master of Science) στην Ανάλυση, το Σχεδιασμό και τη Διαχείριση Πληροφοριακών Συστημάτων, London School of Economics and Political Science (LSE), Λονδίνο.
- 2000: Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών (Master in Business Administration) στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Read more...

Στέφανος Τζουμάκας (Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2009, 20:00, ξενοδοχείο "Τιτάνια")





Read more...

Αν. Σαμαράς και Χρ. Παπουτσής

Κλικ για μεγέθυνση


orfni.

Read more...

Επιβεβαιώθηκαν επτά κρούσματα νέας γρίπης σε δύο λύκεια

Για πέντε ημέρες, από τη Δευτέρα, κλείνουν το τρίτο τμήμα της πρώτης τάξης του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου και όλα τα τμήματα της δευτέρας και τρίτης του Λυκείο Μελισσίων καθώς επιβεβαιώθηκαν συνολικά και στα δύο σχολεία επτά κρούσματα.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, αναφέρεται ότι την Κυριακή «μεταξύ των μαθητών του τρίτου τμήματος της πρώτης τάξης του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου, επιβεβαιώθηκαν 4 κρούσματα νέας γρίπης, τα οποία ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου, που φοιτά στο ίδιο τμήμα του Λυκείου» και πως συνολικά συμπτώματα γρίπης παρουσίασαν 9 μαθητές».

Επίσης, όπως σημειώνεται, «μεταξύ των μαθητών της Β΄ τάξης του Λυκείου Μελισσίων, επιβεβαιώθηκαν 3 κρούσματα νέας γρίπης, τα οποία ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, που φοιτούν στην ίδια τάξη. Συμπτώματα γρίπης παρουσίασαν συνολικά 13 μαθητές».

Το υπουργείο επισημαίνει ότι «με τη σύμφωνη γνώμη της Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου για την Αντιμετώπιση της Νέας Γρίπης και μετά από συνεννόηση και σύμφωνη γνώμη των Υπουργών Υγείας και Παιδείας, ζητήθηκε από το Νομάρχη Αθηνών, ο οποίος και κατά το νόμο είναι ο αρμόδιος για την παραπάνω διαδικασία και για τις περαιτέρω ενέργειες, η παύση λειτουργίας του τμήματος Α3 του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου για 5 μέρες, αρχόμενη από Δευτέρα και η παύση λειτουργίας όλων των τμημάτων της Δευτέρας και Τρίτης Λυκείου Μελισσίων, για 5 μέρες, αρχόμενη από Δευτέρα επίσης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ με ειδικά κλιμάκια θα βρίσκονται από νωρίς το πρωί στους χώρους των σχολείων, για να ενημερωθούν οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, για επαύξηση των μέτρων υγιεινής και για ενημέρωση των γονέων των μαθητών.

Τονίζεται ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
nooz.gr

Read more...

ΕΠΙΔΟΜΑ-ΣΩΣΙΒΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ...


Ρεπορτάζ : Ειρήνη Χρυσολωρά
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Η χορήγηση έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης -που εκτιμάται ότι θα είναι περί τα 500 ευρώ- στα οικονομικώς ασθενή νοικοκυριά θα είναι από τις πρώτες κινήσεις του ΠΑΣΟΚ, εφόσον αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα, προκειμένου να δώσει το στίγμα της πολιτικής του για την αντιμετώπιση της κρίσης. Το μέτρο... περιλαμβάνεται στο ένα από τα πέντε νομοσχέδια που έχει εξαγγείλει το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών και στόχος του οικονομικού επιτελείου του κόμματος είναι να δοθεί το επίδομα- ολόκληρο ή η πρώτη δόση του- ώς τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, το επίδομα θα ακολουθεί την κατεύθυνση που είχε προσδιοριστεί πριν από έναν χρόνο στην πρόταση νόμου την οποία είχε καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με θέμα «Έκτακτα μέτρα ενίσχυσης των εισοδηματικά ασθενέστερων στρωμάτων». Ενδέχεται βεβαίως, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, να υπάρξουν αναπροσαρμογές εν όψει της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, η οποία εκτιμάται ότι έχει επιδεινωθεί ιδιαίτερα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2008, όταν είχε κατατεθεί η πρόταση. Η πρόταση νόμου Η συγκεκριμένη πρόταση νόμου προέβλεπε τα εξής: ●Δικαιούχοι του επιδόματος είναι όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ. Το όριο αυτό αυξάνεται: - Κατά 3.000 ευρώ σε περιπτώσεις που ο αρχηγός ή μέλος της οικογένειας είναι άτομο με ειδικές ανάγκες. - Κατά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί ή εξαρτώμενο μέλος. Δηλαδή, μια οικογένεια με δύο παιδιά θα δικαιούται το επίδομα εφόσον το εισόδημά της δεν ξεπερνά τα 13.500 ευρώ. ●Το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 500 έως 1.300 ευρώ. Τα 500 ευρώ προορίζονταν για νοικοκυριά ενός ατόμου, ενώ για νοικοκυριά δυο ενηλίκων αυτό το επίδομα προβλεπόταν στα 700 ευρώ, για ζευγάρι με ένα παιδί στα 850 ευρώ, για ζευγάρι με δύο παιδιά στα 1.000 ευρώ, για ζευγάρι με τρία παιδιά στα 1.150 ευρώ και για ζευγάρι με 4 παιδιά στα 1.300 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το 2008, όταν κατατέθηκε το σχέδιο νόμου στη Βουλή, το ΠΑΣΟΚ ελάμβανε ως δεδομένο έλλειμμα της τάξης του 3,5- 4% του ΑΕΠ, όσο ήταν το 2007, ενώ φέτος η ίδια η κυβέρνηση έχει παραδεχθεί ότι το έλλειμμα θα φτάσει το 6% του ΑΕΠ στην καλύτερη περίπτωση και το ΠΑΣΟΚ υπολογίζει ότι ίσως και να ξεπεράσει το 8% του ΑΕΠ. Επομένως, τα οικονομικά δεδομένα είναι πολύ δυσμενέστερα και αυτό ίσως επηρεάσει το ύψος του επιδόματος. ●Το επίδομα επρόκειτο να καταβληθεί σε δύο δόσεις, τον Δεκέμβριο του 2008 και τον Μάρτιο του 2009. Κάτι ανάλογο ενδέχεται να αποφασιστεί και τώρα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, το κόστος του επιδόματος για τον προϋπολογισμό θα ανέλθει σε περίπου 650 εκατ. ευρώ. Το επίδομα είναι έκτακτο και άρα θα δοθεί μόνο μία φορά για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Αυξήσεις 2% Στο ίδιο νομοσχέδιο, εξάλλου, θα ρυθμιστεί το φορολογικό σύστημα, η αύξηση της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες και οι αυξήσεις μισθών και συντάξεων, οι οποίες πρέπει να καλύπτουν τον πληθωρισμό. Δεδομένου ότι ο πληθωρισμός φέτος θα είναι χαμηλός, υπολογίζεται ότι οι αυξήσεις που θα δοθούν θα είναι 2%. Το κόστος αυτών των αυξήσεων για τον προϋπολογισμό του 2010 είναι 300 εκατ. ευρώ. Η αύξηση της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες υπολογίζεται ότι θα κοστίσει 170 εκατ. ευρώ.
fimotro.


Read more...

11 ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ


Ρεπορτάζ : Γιάννης Αντύπας
(από το Έθνος)

Με «κλειδωμένες», λαού θέλοντος βεβαίως, 146 έδρες σε όλη τη χώρα, το ΠΑΣΟΚ εντείνει τις προσπάθειές του σε 11 κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες, ώστε, σε συνδυασμό και με το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, να κατακτήσει την πολυπόθητη ισχυρή αυτοδυναμία που επιδιώκει. Το βασικό σενάριο πάνω στο οποίο κινούνται οι επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέπει πεντακομματική Βουλή και το Κίνημα να κινηθεί σε ποσοστά πάνω από 41%.
Σε μια τέτοια...
περίπτωση η αυτοδυναμία θεωρείται δεδομένη και το μόνο ζητούμενο θα είναι το εύρος της. Ο Γ. Παπανδρέου θέλει μια μεγάλη νίκη από την πρώτη Κυριακή και πιστεύει πως αυτή είναι εφικτή, δεδομένης και της πολύ κακής εικόνας που παρουσιάζει το κυβερνών κόμμα. Οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι «το 153 είναι η βάση μας, μπορούμε και πιο πάνω»! Μύχιος πόθος της Ιπποκράτους είναι να σπάσει το όριο του 42% και να πιάσει 156, ίσως και περισσότερες έδρες (θα παίξει ρόλο και το ποσοστό των Οικολόγων Πράσινων, εφόσον μείνουν εκτός Βουλής).
ΕκτιμήσειςΟι έδρες που παίζονται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, είναι στη Θεσπρωτία (μονοεδρική), τη Δράμα, την Αργολίδα, τη Β Αθηνών, την Α Αθηνών, τη Β Πειραιώς, τις Σέρρες, τη Λάρισα, την Καρδίτσα, την Αχαϊα και την Ηλεία.
Με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα θα αντιστραφεί πλήρως η κατάσταση στις τετραεδρικές περιφέρειες. Η Ιπποκράτους θα βγάλει τρεις βουλευτές και η Ρηγίλλης έναν! Αυτές είναι ο Εβρος, η Καβάλα, η Πέλλα, η Ημαθία, η Πιερία, η Βοιωτία, η Κόρινθος και τα Χανιά.
Στις μονοεδρικές το ΠΑΣΟΚ θέλει να κάνει το 7-1. Θεωρεί πως έχει τη Ζάκυνθο, την Ευρυτανία, τη Σάμο, την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα και τα Γρεβενά και δίνει μάχη για τη Θεσπρωτία. Η Φωκίδα θεωρείται χαμένη.
Στις τριεδρικές το ΠΑΣΟΚ φουλάρει στη Δράμα και την Αργολίδα, όπου θέλει να ανατρέψει το 1-2 της ΝΔ. Από εκεί και πέρα, στην Ιπποκράτους πιστεύουν ότι θα κάνουν το 2-1 στη Ροδόπη, την Ξάνθη, την Αρτα, την Αρκαδία και τις Κυκλάδες και πάνε για το 1-1-1 (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - μικρότερο κόμμα) στο Κιλκίς, στην Κέρκυρα και τη Λέσβο.
Στις μεγάλες περιφέρειες του κέντρου το ΠΑΣΟΚ πάει για μεγάλη νίκη στη Β Αθηνών. Σήμερα το Κίνημα έχει 14 βουλευτές, οι επιτελείς του θεωρούν ότι έχουν εξασφαλίσει τους 18 και πάνε για 19! Με τις 6 σίγουρες στην Α Αθηνών ο στόχος είναι η Ιπποκράτους να βγάλει 7, ενώ στον Πειραιά, πέρα από τις δύο σίγουρες στην πρώτη εκλογική περιφέρεια, η επιδίωξη είναι να βγουν 5 βουλευτές στη Β Πειραιώς. Δύο περισσότερες έδρες στην Α Θεσσαλονίκης και μία στη Β Θεσσαλονίκης είναι η εκτίμηση για την περιοχή της συμπρωτεύουσας.
Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει πως θα διατηρηθεί το 1-1 στη Φλώρινα, την Καστοριά, την Πρέβεζα, τη Χίο, στο Ρέθυμνο και το Λασίθι.
Σίγουρα ή πιθανά κέρδη υπάρχουν από εκεί και πέρα στις Σέρρες, την Κοζάνη, στα Ιωάννινα, στη Λάρισα, την Καρδίτσα, στα Τρίκαλα, στη Μαγνησία, την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαϊα, την Ηλεία, την Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Μεσσηνία, στα Δωδεκάνησα και το Ηράκλειο.
ΕτεροδημότεςΗ Ιπποκράτους φιλοδοξεί να κερδίσει και τη μάχη των ετεροδημοτών, καθώς σύμφωνα με τους χειριστές του σχετικού φακέλου «είναι πρωτόγνωρη και εντυπωσιακή η διάθεση ψηφοφόρων να μετακινηθούν». Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι έχουν ναυλωθεί περισσότερα από 150 αεροσκάφη, για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.
Ταυτόχρονα, το ΠΑΣΟΚ διευκολύνει τους οπαδούς του με εισιτήρια σε ΚΤΕΛ, τρένα και πλοία, ενώ και σε αυτές τις εκλογές θα δώσουν το «παρών» τα περίφημα «πούλμαν της νίκης». Τα ναυλωμένα λεωφορεία που έκαναν την εμφάνισή τους το 1981 και έκτοτε μεταφέρουν το μήνυμα της νίκης (ή της ήττας) από το κέντρο στην επαρχία.
Στο μέτωπο της προεκλογικής δραστηριότητας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί σήμερα βιοτεχνία στο Περιστέρι, όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με εργαζομένους, βιοτέχνες και εκπροσώπους του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τα προβλήματα και τις προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων.
Την Τρίτη ο Γ. Παπανδρέου θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει την κεντρική συγκέντρωση της Αθήνας και θα κλείσει την προεκλογική εκστρατεία την Παρασκευή με ομιλία του στην Πάτρα.
Aπάντηση στις διαρροάς της ΝΔΠροειδοποιούν με δημοσιοποίηση γκάλοπ
Η Ιπποκράτους άφησε χθες να διαφανεί και η δυσφορία της για το παιχνίδι που γίνεται με τη διαρροή «πληροφοριών» από τις δημοσκοπήσεις που τρέχουν παρά την απαγόρευση δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων τους.
Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι «πίσω απ' ό,τι βγαίνει στην πιάτσα βρίσκεται και η ΝΔ» και μελετά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μονομερή δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων!
«Τηρούμε τον νόμο όπως τον ψήφισαν, να κάνουν κι αυτοί το ίδιο, αλλιώς σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά να προχωρήσουμε σε μονομερείς ενέργειες», είναι η χαρακτηριστική αποστροφή συνεργατών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Από σήμερα το βράδυ θα βγει στον αέρα και το τελευταίο κομμάτι της καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τρία σποτ. Το ένα προβάλλει το ηγετικό προφίλ του προέδρου του κόμματος και τα άλλα δύο κάνουν τον... απολογισμό της ΝΔ (οικονομία και σκάνδαλα), σε συνδυασμό με τις προτάσεις του Κινήματος για την ανάπτυξη και τη διαφάνεια.

fimotro.

Read more...

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΑ STAGE


Ρεπορτάζ : Νικολέττα Μουτούση
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Βιομηχανία χιλιάδων προσλήψεων μέσω Stage είχε στήσει η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας χρήματα αποκλειστικά των φορέων και χωρίς καμία συγχρηματοδότηση από κοινοτικά κονδύλια. Περισσότερα από 530 εκατομμύρια ευρώ κόστισε σε ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ και άλλες υπηρεσίες του... Δημοσίου η υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων, στα οποία, όπως έχει καταγγελθεί, η επιλογή των ανέργων γίνεται χωρίς αντικειμενικά κριτήρια και με αδιαφανείς διαδικασίες. Αυτό προκύπτει από τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, καταρρίπτοντας το επιχείρημα Καραμανλή πως οι προσλήψεις γίνονταν και με χρήση χρημάτων από την Ε.Ε. «Είναι νόμιμο, είναι συμβατό με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της χώρας και προσφέρει μια ανάσα και απασχόλησης και εκπαίδευσης σε χιλιάδες ανθρώπους. Τι έπρεπε να κάνουμε; Να μην αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία, να πετάξουμε αυτά τα κοινοτικά λεφτά;» είχε απαντήσει ο κ. Καραμανλής στο ερώτημα που του είχε απευθύνει ο Α. Τσίπρας στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Αλλά και κατά τη συζήτηση μεταξύ Καραμανλή- Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μιλάμε για μια απόλυτα νόμιμη διαδικασία με κοινοτικούς πόρους που δίνει ευκαιρία σε ανθρώπους». Ωστόσο, «από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης προκαλείται δαπάνη ύψους 20.154.420 ευρώ η οποία θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων» αναγράφεται σε απόφαση για πρόγραμμα 2.867 θέσεων σε οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, μεταξύ των οποίων και το ΙΚΑ. Ανάλογη είναι η αναφορά σε απόφαση για 3.000 θέσεις στον τομέα της υγείας. «Από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης προκαλείται δαπάνη ύψους 31.680.000 ευρώ για τη διετία 2007- 2008 η οποία θα καλυφθεί από τον τακτικό κρατικό προϋπολογισμό». Για τις παρατάσεις Χρήματα των ασφαλισμένων- όπως για παράδειγμα από τον ΛΑΕΚ (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση)χρησιμοποιούνταν και για παρατάσεις των προγραμμάτων Stage πέραν του 18μήνου, πρακτική που έχει πυροδοτήσει κατ΄ επανάληψη τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Οι ενστάσεις τους αφορούν πως, αντί για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, οι προσλαμβανόμενοι με Stage καλύπτουν στην πραγματικότητα πάγιες ανάγκες, την ώρα που δεν προχωρούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τα κενά των υπηρεσιών- κάτι που θα γινόταν όμως με αντικειμενικές διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ. Η Ανεξάρτητη Αρχή έχει επικρίνει την πρακτική όχι μόνον της πρόσληψης μέσω τέτοιων προγραμμάτων για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών, αλλά και την αυξημένη μοριοδότηση κατά 50% όσων αποκτούν προϋπηρεσία από Stage, καταγγέλλοντας πως πρόκειται για προνομιακή μεταχείριση έναντι άλλων υποψηφίων. Συνεχίζουν ακόμη Στο μεταξύ, το όργιο προσλήψεων στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου συνεχίζεται παρά τις απαγορεύσεις. Ενδεικτικές είναι οι αποφάσεις διορισμού με συμβάσεις έργου σε υπηρεσίες του ίδιου του υπουργείου Οικονομικών. Έτσι, στις 18 Σεπτεμβρίου στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων προσελήφθησαν με τέτοιες συμβάσεις 42 άτομα, που θα λάβουν μάλιστα πάνω από 19.100 ευρώ τον χρόνο! Παράλληλα, τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 22 Σεπτεμβρίου, η Υπηρεσία Εκτύπωσης Εντύπων και Αξιών του Δημοσίου αποκτούσε με απόφαση του υπουργού Οικονομίας 12 νέους συμβασιούχους έργου για διάστημα ενός έτους. Με εξώδικο προς τη διοίκηση έχει απαντήσει εξάλλου το σωματείο εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα, που κατήγγειλε μεταχρονολογημένες υπηρεσιακές μεταβολές υπαλλήλωνδηλαδή μεταθέσεις, αποσπάσεις και προαγωγές που έγιναν μετά την προκήρυξη των εκλογών αλλά στις σχετικές αποφάσεις τοποθετήθηκε προγενέστερη ημερομηνία. Ανάλογες καταγγελίες έχουν υπάρξει και σε άλλους φορείς όπως η Εθνική Ασφαλιστική, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ. Για τα δάνεια παλιννοστούντων Επιχείρηση εξαγοράς ψήφων διακρίνουν στελέχη της αντιπολίτευσης πίσω από τη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, που προωθήθηκε επίσης μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, για μη καταβολή των δύο επόμενων δόσεων για στεγαστικά δάνεια των παλιννοστούντων ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η ρύθμιση αυτή θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, ποσό στο οποίο θα ανέλθουν οι τόκοι προς τις τράπεζες που χορήγησαν τα σχετικά δάνεια.
fimotro


Read more...

ΠΟΛΕΜΟΣ ΦΗΜΩΝ ΜΕ ΚΡΥΦΑ ΓΚΑΛΟΠ...


Ρεπορτάζ : Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος

Κορυφώνεται ο πόλεμος των φημών σχετικά με την εκλογική απήχηση των κομμάτων. Πολλές διαρροές από τα εκλογικά επιτελεία της Ρηγίλλης και της Ιπποκράτους, δημιούργησαν- ειδικά το Σαββατοκύριακο- μεγάλη σύγχυση αναφορικά με τη συμπεριφορά που θα επιδείξει το εκλογικό σώμα την προσεχή Κυριακή. Η σύγχυση αυτή... που είναι αποτέλεσμα της απαγόρευσης δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων η οποία έχει επιβληθεί από 10ημέρου, επιτάθηκε από τις αλλεπάλληλες, «ενθουσιώδεις» δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών της κυβέρνησης, που κινήθηκαν σταθερά στη γραμμή τού «κλείνει η ψαλίδα» και «το αποτέλεσμα μπορεί να ανατραπεί». Ενδεικτικό της προσπάθειας που καταβάλλει το Μέγαρο Μαξίμου, είναι το γεγονός ότι οι υπουργοί στις ομιλίες που πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο, διαβεβαίωναν τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας ότι «πάμε καλά» και πως «η δυναμική που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες, οδηγεί το κόμμα στη νίκη». Μάλιστα η γενική κατεύθυνση που έχει δοθεί από τον πολιτικό σχεδιασμό της Ρηγίλλης και που τα υπουργικά στελέχη περιέφεραν στις συγκεντρώσεις του Σαββατοκύριακου, αλλά και στις κατ΄ ιδίαν συνομιλίες με οπαδούς του κόμματος, είναι ότι η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων έχει περιοριστεί στο... 3,7% και πως «ακόμη κι αν χάσουμε, δεν υπάρχει αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ». Επικαλούνταν μάλιστα τις λεγόμενες «κυλιόμενες» δημοσκοπήσεις, οι οποίες γίνονται για λογαριασμό του κόμματος, αλλά και «μυστικά» γκάλοπ. Σε μια περίπτωση μάλιστα, επισημάνθηκε διαρροή από το... ράδιο αρβύλα των ημερών, σύμφωνα με την οποία «μυστικό γκάλοπ ξένης πρεσβείας (αφηνόταν να εννοηθεί ότι επρόκειτο για την αμερικανική) μας φέρνει να διεκδικούμε στα ίσα τη νίκη με το ΠΑΣΟΚ». Με αφετηρία τα ντιμπέιτ Οι ενέσεις αισιοδοξίας που έκαναν στους οπαδούς του κόμματος, είχαν ως αφετηρία τα δύο ντιμπέιτ, στα οποία- όπως υποστήριζαν - ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής «συνέτριψε» τον Γιώργο Παπανδρέου και πως οι εμφανίσεις αυτές «ανέτρεψαν την εικόνα». Ισχυρίζονταν μάλιστα ότι υπάρχουν στοιχεία σχετικά από γκάλοπ που έγιναν μετά τα ντιμπέιτ, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Καραμανλής νίκησε κατά κράτος τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Η γαλάζια συσπείρωση Η Ρηγίλλης έβαλε στο παιχνίδι και την κρατική τηλεόραση, η οποία σε δελτία ειδήσεων μετέδωσε «έγκυρες πληροφορίες» σύμφωνα με τις οποίες στο Μαξίμου επικρατεί μεγάλη αισιοδοξία διότι δήθεν από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις σημειώνεται σημαντική επανασυσπείρωση των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας! Ωστόσο, από καμία εταιρεία δημοσκοπήσεων δεν προκύπτει ότι υπάρχουν στοιχεία από έρευνες που γίνονται συνεχώς τις τελευταίες ημέρες, που να επιβεβαιώνουν αυτή την εικόνα. Αντιθέτως, ανέφεραν ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτε ουσιαστικά σε σχέση με την εικόνα που παρουσίαζαν για τη δύναμη των δύο μεγάλων κομμάτων, οι τελευταίες δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις (της Παρασκευής 18/9). Σημειώθηκε μια επαναπροσέγγιση απογοητευμένων οπαδών της Ν.Δ. με τη βάση του κόμματος, αλλά αυτό κράτησε λίγο και επαναλήφθηκαν τα φαινόμενα αποσυσπείρωσης και διαρροών προς άλλα κόμματα, που είχαν παρατηρηθεί στις έρευνες προ της απαγόρευσης». «Διατηρείται η διαφορά» Στον αντίποδα, η Ιπποκράτους, αν και δημόσια εξακολουθεί για ευνόητους λόγους να κρατάει χαμηλούς τόνους, προφανώς γιατί εκτιμάει ότι την ωφελεί να εμφανίζεται ως μη δεδομένη η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, διατείνεται ότι «διατηρείται η διαφορά». Και μάλιστα ότι αυτή κινείται σταθερά γύρω στο 6%, όπως άλλωστε είχε καταγραφεί στις προ 10ημέρου δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις. Πηγές μάλιστα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριζαν ότι «αν υπάρχει ένα ερώτημα, αυτό αφορά το εύρος της αυτοδυναμίας και όχι αυτή καθ΄ αυτή την αυτοδυναμία, και βεβαίως και τη νίκη». Η σιγουριά για τη νίκη, παρ΄ ότι όπως επισημαίνεται ως φαινόμενο δημιουργεί κινδύνους εφησυχασμού την τελευταία εβδομάδα προς τις εκλογές, συνοδεύεται και από διαρροές σύμφωνα με τις οποίες η παράσταση νίκης υπέρ του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστια και πως η συσπείρωση του κόμματος «έχει αγγίξει το ταβάνι». Από εκεί και πέρα, δίνονται διάφορες «πληροφορίες», οι οποίες αφορούν τόσο την εικόνα του ΠΑΣΟΚ όσο και εκείνη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά προφανώς δεν είναι ανακοινώσιμες. Στο μεταξύ η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε σε μια ενέργεια που στόχο έχει να κλείσει και τι τελευταίες χαραμάδες αναφορικά με την εικόνα που παρουσιάζει το εκλογικό σώμα: διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με τα exit polls που προτίθενται να δημοσιοποιήσουν την Κυριακή των εκλογών διάφορα blogs.



Read more...

ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ!


Πολλά ερωτήματα προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο έδρασε η Αντιτρομοκρατική στην επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης των «βομβιστών με τις κατσαρόλες». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διωκτικές Αρχές είχαν «ακουμπήσει» τους φερόμενους ως μέλη των «Πυρήνων» τον περασμένο Αύγουστο, αλλά -για αδιευκρίνιστους... προς το παρόν λόγους- προχώρησαν σε συλλήψεις έναν μήνα αργότερα, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, και αφού είχε προηγηθεί η επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι της υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ Λούκας Κατσέλη. Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα και για τις πιθανές διασυνδέσεις των νεαρών με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις και, πιο συγκεκριμένα, με τη «Σέχτα Επαναστατών». Εν τω μεταξύ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπαίνουν στην τελική ευθεία για τις εκλογές, με το βλέμμα στραμμένο στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Στις ελάχιστες ημέρες που απομένουν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος θα προσπαθήσουν να ανακόψουν τις διαρροές γαλάζιων ψηφοφόρων προς τον ΛΑΟΣ, καθώς έχουν διαπιστώσει πλέον ότι δεν μπορούν να περιορίσουν τις διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ.
Από την πλευρά τους, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρίχνουν όλο το βάρος στην προσέλκυση των ψηφοφόρων του μεσαίου χώρου, οι οποίοι έχουν γυρίσει προ πολλού την πλάτη στη ΝΔ και στον Κ. Καραμανλή...
Κατσαρόλες και γκαζάκια Δεν ξέρουμε τι έχουν στο μυαλό τους οι «Κλουζό» της Νέας Δημοκρατίας, έχουμε όμως την αίσθηση (για να μην πούμε τη βεβαιότητα) ότι με... κατσαρόλες και γκαζάκια, όχι εκλογές δεν κερδίζονται, αλλά ούτε ψήφοι.
Απλές ανθρώπινες ιστορίες (για αγρίους)Οταν ο επανιδρυτής του κράτους, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλάει για την καταπολέμηση της διαφθοράς, οφείλουμε να τον ακούμε με προσοχή. «Σήμερα μεγαλοποιούνται πράγματα και ονομάζονται σκάνδαλα που δεν υπήρξαν, που είναι απλές ανθρώπινες ιστορίες πολλές φορές», δήλωσε χθες (στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι), ενώ στη συνέχεια εισήγαγε έναν νέο όρο στο σύγχρονο πολιτικό λεξιλόγιο: «Είναι δυνατόν», αναρωτήθηκε, «να αναβαθμίζονται σε σκάνδαλα περιπτώσεις που είναι περιπτώσεις διαφθοράς καθημερινότητας (sic), πολλές φορές, όπως η θεωρία των κουμπάρων ή όπως η υπόθεση Ζαχόπουλου;». Ιδού λοιπόν: Υστερα από πεντέμισι χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, μαθαίνουμε ότι, σύμφωνα με τη λογική του Πρ. Παυλόπουλου, τα γαλάζια σκάνδαλα ήταν είτε «απλές ανθρώπινες ιστορίες» είτε «περιπτώσεις διαφθοράς καθημερινότητας». Τόσο απλά, τόσο σεμνά και ταπεινά!
Χωρίς δισταγμόΜετά τη σύντομη περιπέτεια με την υγεία της, η Ντόρα Μπακογιάννη επανήλθε ανανεωμένη. Χθες, μιλώντας στον City 99,5, κάρφωσε τον υπουργό Μεταφορών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, για τη γνωστή υπόθεση με τα δρομολόγια της Aegean στην Κωνσταντινούπολη. «Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει υπογράψει», είπε, «δεν έχω υπογράψει εγώ. Η ΥΠΑ ανήκει στο υπουργείο Μεταφορών, τι να κάνω τώρα;». Η άνεση με την οποία η Ντόρα πέταξε το μπαλάκι στον συνάδελφό της φανερώνει τα αισθήματα ομοψυχίας και αλληλεγγύης που επικρατούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές.
Friends of ΑlogoskoufisΟνομάζονται «Ομάδα Υποστηρικτών Γιώργου Αλογοσκούφη» (αγγλιστί: Friends of Alogoskoufis). Δεν είναι ροκ συγκρότημα ούτε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά «μια ομάδα νέων ανθρώπων», που επιδίδεται σε άγρα ψήφων για λογαριασμό του πρώην υπουργού Οικονομίας επειδή «είναι ένας σύγχρονος, συνεπής και υπεύθυνος πολιτικός», ο οποίος «έχει πολιτική άποψη και τόλμησε να λάβει κρίσιμες αποφάσεις με προσωπικό πολιτικό κόστος». Για να λένε τέτοια πράγματα (και να τα πιστεύουν), φανταζόμαστε ότι πρέπει να είναι πολύ νέοι. Δημοτικό; Γυμνάσιο;
Η δήλωση «Θεωρώ την αυτοκριτική -γενικότερα στη ζωή, αλλά και στην πολιτική- αναγκαία παράμετρο, όταν βεβαίως είναι ειλικρινής και δεν είναι δημαγωγική. Τα stage και αυτή η άθλια, στην πορεία, πρακτική ξεκίνησαν επί ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ, όμως, έκανε την αυτοκριτική του για τη μετεξέλιξη αυτού του θεσμού, που στο ξεκίνημά του μπορεί να ήταν με τις καλύτερες προθέσεις, μετεξελίχθηκε όμως σε έναν θεσμό καταρχήν ομηρείας και σκλαβιάς νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους και, βεβαίως, σε έναν θεσμό που δεν είχε καμία σχέση με αυτό που παρουσίασε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος παρέλαβε αυτή την κληρονομιά, πράγματι, την πήγε όμως σε αθλιέστερο επίπεδο... Εμείς λέμε λοιπόν ότι πρέπει σε αυτή την ιστορία, στην οποία έχουμε μερίδιο ευθύνης, να μπει ένα τέλος και δεσμευόμαστε γι αυτό. Τέλος στα stage».

fimotro

Read more...

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ...


Από τις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις που έχουμε παρακολουθήσει τις τελευταίες ημέρες. Εξαιρετική επιχειρηματολογία και πολύ υψηλό επίπεδο αντιπαράθεσης. Το πάλεψε ο Παπαθανασίου έχασε όμως κατά κράτος, καθώς έχει σοβαρό πρόβλημα με την 4ετία Αλογοφοσκούφη. Δεν ήξερε τι να πει. Προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα... αδικαιολόγητα. Τον στρίμωξε άγρια η Κατσέλη. Ειδικά για το ΕΤΑΚ και τις επενδύσεις. Από τις λίγες φορές που οι παρουσιαστές άφησαν ελεύθερη την συζήτηση. Η αγωνία του "τσάρου" της οικονομίας αποτυπωμένη στο πρόσωπό του. Πρέπει να τρέχει να υποστηρίζει την οικονομική πολιτική, πρέπει να τρέχει να υποστηρίζει και την υποψηφιφότητά του. Στη Β΄Αθηνών θα γίνει η μεγάλη γαλάζια σφαγή...
fimotro


Read more...

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΛΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α ΑΘΗΝΑΣΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 28-9-2009 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ





ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΛΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α ΑΘΗΝΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ








Read more...

Επίθεση βανδάλων σε κιόσκι του ΠΑΣΟΚ Βύρωνα...

Οι άγνωστοι βάνδαλοι διέλυσαν στην κυριολεξία το κιόσκι και πέταξαν το πανό στο συντριβάνι του πάρκου και σκόρπισαν σε πολλά σημεία το προεκλογικό υλικό που ήταν τοποθετημένο μέσα σε αυτό.

Τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός, εξέφρασαν ο Γραμματέας της Τ.Ο-2 ΠΑΣΟΚ Βύρωνα Στέφανος Παπαντζήμας και τα μέλη της Σ.Ε της Οργάνωσης, όταν το πρωί της Κυριακής, αντίκρισαν τις ζημιές που είχε υποστεί το κιόσκι.

Μάλιστα ο Γραμματέας της Οργάνωσης, κατήγγειλε το περιστατικό και στο διοικητή του Α.Τ Βύρωνα.






Επίθεση αγνώστων δέχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, εκλογικό κιόσκι του ΠΑΣΟΚ Βύρωνα, που είχε στηθεί στο πάρκο της Καραολή Δημητρίου, απέναντι από το δημαρχείο Βύρωνα.






Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Παρασκευή (Εύη) Χριστοφιλοπούλου - Υπόλοιπο Αττικής



Ημερομηνία γέννησης:
14 Απριλίου 1956

Τόπος γέννησης:
Δροσιά Αττικής

Οικογενειακή κατάσταση:
Είναι παντρεμένη με τον καθηγητή Νομικής, Δημήτρη Χριστοφιλόπουλο, και έχουν δύο παιδιά τον Παύλο και την Ελιάνα.

Σπουδές:
Έχει σπουδάσει Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι Διδάκτορας του London School of Economics στο αντικείμενο της Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Πολιτικής.

Επαγγελματική δραστηριότητα:
Είναι Επίκουρος Καθηγήτρια στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Πολιτικές-κοινωνικές δραστηριότητες:
Από το 1997 ως το 2002 διατέλεσε Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων στο Υπουργείο Εργασίας, από όπου παραιτήθηκε προκειμένου να πολιτευθεί. Στη διάρκεια της θητείας της εργάστηκε συστηματικά για την προώθηση των κυβερνητικών προτεραιοτήτων στον τομέα διαχείρισης των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για το ανθρώπινο δυναμικό και την στήριξη της απασχόλησης. Έτσι, ενδεικτικά, συνέβαλε στην χρηματοδότηση κοινωνικών υποδομών όπως βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και παιδιών με αναπηρίες, προγράμματα κατ οίκον φροντίδας ηλικιωμένων εντός του Β ΚΠΣ, όπως και στην κατάλληλη και ταχύτατη προετοιμασία των σχετικών πολιτικών του Γ ΚΠΣ αποσπώντας γι αυτό και τα συγχαρητήρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο Συνέδριο του 1999 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα και εξελέγει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Την ιδιότητα αυτή ανανέωσε και στο ενδιάμεσο συνέδριο του 2001, οπότε ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ορίστηκε και είναι ως σήμερα Αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Ισότητας καθώς και Μέλος του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του Κινήματος. Κατά το διάστημα 1993-1994 διατέλεσε σύμβουλος του Γιώργου Γεννηματά στα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Read more...

Αικατερίνη Μπατζελή -ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Φθιώτιδα


*
Ευρωβουλευτής, Υποψήφιος Βουλευτής 2009 ,


Γεννήθηκε το 1958 στο Ηράκλειο Αττικής. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών.



Είναι σύμβουλος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) και της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιριστικών Ενώσεων (ΓΕΣΑΣΕ). Ως εκπρόσωπος τους συμμετέχει στην επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Γ' ΚΠΣ καθώς και στην επιτροπή παρακολούθησης του Γ' ΚΠΣ. Είναι επίσης συμβουλος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου και Ελιάς (ΕΔΟΕΕ) σε ζητήματα που αφορούν στη συγκρότηση και την ενεργοποίηση της καθώς και σύμβουλος αγροτοβιομηχανικών επιχειρήσεων σε θέματα πολιτικής τροφίμων. Από το 1993 ως το 1996 ήταν γενική γραμματέας διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών θεμάτων του Υπουργείου Γεωργίας. Από το 1989 ως το 1992 ήταν μέλος του γραφείου της Ελληνίδας Επιτρόπου της Ευρωπαϊκης Επιτροπής. Από το 1983 ως το 1989 ήταν επιστημονική συνεργάτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Είναι αντιπρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου (ΙΣΤΑΜΕ).

Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Read more...