Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Επιβεβαιώθηκαν επτά κρούσματα νέας γρίπης σε δύο λύκεια

Για πέντε ημέρες, από τη Δευτέρα, κλείνουν το τρίτο τμήμα της πρώτης τάξης του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου και όλα τα τμήματα της δευτέρας και τρίτης του Λυκείο Μελισσίων καθώς επιβεβαιώθηκαν συνολικά και στα δύο σχολεία επτά κρούσματα.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, αναφέρεται ότι την Κυριακή «μεταξύ των μαθητών του τρίτου τμήματος της πρώτης τάξης του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου, επιβεβαιώθηκαν 4 κρούσματα νέας γρίπης, τα οποία ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου, που φοιτά στο ίδιο τμήμα του Λυκείου» και πως συνολικά συμπτώματα γρίπης παρουσίασαν 9 μαθητές».

Επίσης, όπως σημειώνεται, «μεταξύ των μαθητών της Β΄ τάξης του Λυκείου Μελισσίων, επιβεβαιώθηκαν 3 κρούσματα νέας γρίπης, τα οποία ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, που φοιτούν στην ίδια τάξη. Συμπτώματα γρίπης παρουσίασαν συνολικά 13 μαθητές».

Το υπουργείο επισημαίνει ότι «με τη σύμφωνη γνώμη της Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου για την Αντιμετώπιση της Νέας Γρίπης και μετά από συνεννόηση και σύμφωνη γνώμη των Υπουργών Υγείας και Παιδείας, ζητήθηκε από το Νομάρχη Αθηνών, ο οποίος και κατά το νόμο είναι ο αρμόδιος για την παραπάνω διαδικασία και για τις περαιτέρω ενέργειες, η παύση λειτουργίας του τμήματος Α3 του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου για 5 μέρες, αρχόμενη από Δευτέρα και η παύση λειτουργίας όλων των τμημάτων της Δευτέρας και Τρίτης Λυκείου Μελισσίων, για 5 μέρες, αρχόμενη από Δευτέρα επίσης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ με ειδικά κλιμάκια θα βρίσκονται από νωρίς το πρωί στους χώρους των σχολείων, για να ενημερωθούν οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, για επαύξηση των μέτρων υγιεινής και για ενημέρωση των γονέων των μαθητών.

Τονίζεται ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: