Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε πτώση η Χρυσή Αυγή



Μπροστά παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse. Απώλειες για τη Χρυσή Αυγή. Οι μικρές ηλικίες, δύναμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κυριαρχεί στους άνω των 60, η Νέα Δημοκρατία
Προβάδισμα μίας μονάδας διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse RC για την Εφημερίδα των Συντακτών.
Συγκεκριμένα ως προς την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 24,5% (23%) και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 23,5% (21,5%), η Χρυσή Αυγή με 10,5%(15%), το ΠΑΣΟΚ με 7,5%(8%), το ΚΚΕ με 6%(6%), οι ΑΝΕΛ με 5%(4,5%) και η ΔΗΜΑΡ με 3,5% (3,5%).
Στην παρένθεση βλέπετε τα ποσοστά που είχαν τα κόμματα σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 10 Σεπτεμβρίου 2013.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν ενίσχυση των ποσοστών τους, ενώ αντίθετα η Χρυσή Αυγή χάνει 4,5 μονάδες, ωστόσο παραμένει σταθερά τρίτο κόμμα.
Μικρή πτώση παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ, ενισχύονται ελαφρά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ σταθερό παραμένει το ΚΚΕ, όπως επίσης και η ΔΗΜΑΡ.
Ενδιαφέρον έχει και η εκλογική συμπεριφορά, συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άνετα πρώτος στις ηλικίες 18-29, με διαφορά 13 μονάδων.
Στις ηλικίες 30-44 η διαφορά μειώνεται στις 4 μονάδες και αυξάνεται και πάλι 45-59 (10 μονάδες).
Η Νέα Δημοκρατία όμως κυριαρχεί στις ηλικίες άνω των 60 ετών, διατηρώντας διαφορά 20 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με 46% έναντι 36% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην ερώτηση "ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός", ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται σταθερά με 30%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει ποσοστό 23%.

Read more...

Σενάρια για εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον Πάλλη



Το ενδεχόμενο η υπόθεση των μουσειακών εκθεμάτων να αποτελεί προκάλυμμα εκτεταμένου λαθρεμπορίου όπλων με διεθνείς διασυνδέσεις διερευνούν οι αρχές
Στα αρχεία των επτά ηλεκτρονικών υπολογιστών, στους περίπου δέκα σκληρούς δίσκους και στα δεκάδες στικάκια USB, που βρέθηκαν στις οικίες του καταζητούμενου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη και στις εγκαταστάσεις του μουσείου του στη Βάρη, ψάχνουν οι δικαστικές αρχές το μυστικό της υπόθεσης των όπλων, που εκτιμάται πως έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος από ό,τι είχε αρχικά φανεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα από το τεράστιο ηλεκτρονικό αρχείο του επιχειρηματία οι δικαστικές αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο ύπαρξης μιας παράλληλης εγκληματικής οργάνωσης, με όλα τα συστατικά ενός αστυνομικού - κατασκοπευτικού θρίλερ και σκοτεινές διασυνδέσεις με κύκλους της Αστυνομίας, επιχειρηματίες, αλλά και πολιτικά πρόσωπα.
Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Χάρης Λακαφώσης, ο οποίος διερευνά το ενδεχόμενο η υπόθεση Πάλλη να αποτελεί προκάλυμμα εκτεταμένου λαθρεμπορίου όπλων με διεθνείς και εγχώριες διασυνδέσεις, έδωσε σωρεία παραγγελιών προς τα ηλεκτρονικά εργαστήρια της Ασφάλειας για να γίνουν φύλλο και φτερό όλα τα ηλεκτρονικά αρχεία του επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην έπαυλή του στη Βούλα, σε σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο και στο πολεμικό μουσείο του στη Βάρη.
Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, από τα ευρήματα του ηλεκτρονικού αρχείου, και εάν στο μεταξύ δεν προκύψει κάτι ακόμη, θα εξαρτηθεί η πορεία της εισαγγελικής και της αστυνομικής έρευνας για την υπόθεση των όπλων.
Οι διωκτικές αρχές είναι έτοιμες να άρουν το τηλεφωνικό απόρρητο του επιχειρηματία, αλλά και προσώπων που συνομιλούσαν μαζί του και φέρονται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση, καθώς πιστεύεται ότι και αυτό θα ρίξει φως στις μυστικές διασυνδέσεις του επιχειρηματία, ο οποίος έχει εξαφανιστεί.
Φύλλο και φτερό κοντέινερ και εκθέματα
Στο μουσείο του στη Βάρη πραγματοποιεί έρευνες από την περασμένη Τετάρτη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Ένα προς ένα ελέγχονται τα χιλιάδες πολεμικά αντικείμενα που βρίσκονται στα 43 κοντέινερ που βρέθηκαν στον χώρο.
Η προτεραιότητα των αξιωματικών ήταν τα τρία σιδερένια "κουτιά" στα οποία εντοπίστηκαν όπλα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εκεί κρύβεται το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής.
Όπως έχει γίνει γνωστό, η πλειονότητα των όπλων που έχουν εξεταστεί είναι μουσειακά. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα, ώστε να διαπιστώσουν αν τυχόν σε άλλα σημεία του οικοπέδου αλλά και σε κρύπτες μέσα σε αυτό εντοπιστούν παράνομα υλικά.
Το γεγονός ότι η έφοδος της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων στη βίλα του επιχειρηματία στη Βούλα αποκάλυψε πως η πολυτελής οικία ήταν ναζιστική "γιάφκα" με όπλα, ναζιστικά σπαθιά και άλλα αντικείμενα παρόλο που είχαν προηγηθεί έλεγχοι από άλλες υπηρεσίες, κάνει τους ειδικούς της Αντιτρομοκρατικής να επανεξετάσουν τα πάντα στου μουσείο "ΠΑΛΙΣ" από την αρχή.
Ανάμεσα στο πολεμικό υλικό που υπήρχε στη βίλα του Αν. Πάλλη βρέθηκαν και βλήμα όλμου ΠΑΟ, 24 διόπτρες σκόπευσης στόχου, μεγάλος αριθμός γεμιστήρων και φυσιγγίων πυροβόλων όπλων, βαλλίστρα με διόπτρα, καθώς και 20 πυροβόλα όπλα, εκ των οποίων τα επτά είχαν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων ενώ δεν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι είχαν τροποποιηθεί σε πολεμικά τυφέκια. Για τον λόγο αυτό, η Αντιτρομοκρατική επανεξετάζει από την αρχή όλα τα όπλα και τα πολεμικά υλικά που βρίσκουν στα κοντέινερ του μουσείου, που είναι σαν "φρούριο" με τους αντιαρματικούς τοίχους και τους "συστημένους" κι εκλεκτούς μόνο επισκέπτες.
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι αξιωματικοί θα ερευνήσουν και τις υπόγειες περιοχές κάτω από το μουσείο, τα τοιχώματα των κοντέινερ αλλά και τυχόν κρύπτες που βρίσκονται στο οικόπεδο.
Στο μεταξύ, "σαρώνονται" περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη, όπου δηλαδή θα μπορούσε ο Αν. Πάλλης να έχει σταθμεύσει άλλα κοντέινερ σε ανύποπτο χρόνο.
Το σίγουρο είναι ότι η διαδικασία ελέγχου όλου του υλικού που υπάρχει στις εγκαταστάσεις του πολεμικού μουσείου θα διαρκέσει αρκετό καιρό.
Μέχρι να γίνει η πλήρης αντιπαραβολή του καθενός όπλου ξεχωριστά με το απαραίτητο έγγραφο - παραστατικό που πρέπει να έχει, θα περάσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κοντέινερ ανοίγουν με ειδικά κομπιούτερ, τα οποία εντοπίστηκαν στο σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα, όπου έκανε έφοδο η ΕΛ.ΑΣ.
Για την υπόθεση του Αν. Πάλλη και του μουσείου, αρμόδιος παράγων εξηγούσε πως "δεν είναι αόριστη η θεωρία περί λαθρεμπορίου όπλων, καθώς υπάρχουν συγκλίνουσες ενδείξεις και μεγάλη διακίνηση κοντέινερ με άγνωστο περιεχόμενο.
Πηγή: Έθνος

Read more...

Τα ξένα ΜΜΕ για την μικρή Μαρία...


Ο ξένος Τύπος για την 4χρονη
Πρώτο θέμα στα ξενα ΜΜΕ  είναι η ιστορία της μικρής Μαρίας και η αναζήτηση της πραγματικής της οικογένειας.
Η Daily Mail κάνει εκτενή αναφορά στην υπόθεση και την παραλληλίζει με...
την ιστορία της Μαντλίν ΜακΚαν, της Βρετανίδας που αγνοείται από τον Μάιο του 2007, όταν και εξαφανίστηκε, ενώ βρισκόταν με την οικογένειά της στην Πορτογαλία.
Όπως, μάλιστα, αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι γονείς της Μαντλίν έχουν αναθαρρήσει και ελπίζουν ότι η μικρή είναι ζωντανή.
Εκτός από τη Daily Mail, η ιστορία της Μαρίας σε συσχετισμό πάντα με αυτή της Μαντλίν, απασχολεί και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.
Δειτε τι γραφουν τα ξενα ΜΜΕ:



 

Read more...

Σύσκεψη Μαξίμου: Στο στόχο των απολύσεων θα προσμετρηθούν τυχόν απολυμένοι σε ΕΑΣ-ΕΛΒΟ...




Την προσμέτρηση στο σύνολο των απολύσεων που ζητά η τρόικα από το Δημόσιο, αυτών που πιθανώς προκύψουν στα ΕΑΣ και στην ΕΛΒΟ, καθώς επίσης και των συμβασιούχων που παραμένουν με...
προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα, συμφωνήθηκε στην συνδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκε, εφόσον προκύψουν απολύσεις στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων να προσμετρηθούν στις απολύσεις.

Επίσης, εφόσον η Δικαιοσύνη αποφασίσει την απόλυση συμβασιούχων υπαλλήλων που παραμένουν στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα, και αυτές να προσμετρηθούν στις απολύσεις.

«Είναι θέματα που είχαν τεθεί στην τρόικα και θα δοθεί μεγάλη πολιτική μάχη σε όλα τα επίπεδα», ανέφεραν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επιπλέον εκτιμάται ότι οι υπάλληλοι που θα βρεθούν εκτός, επειδή είναι πειθαρχικά ελεγχόμενοι, μέχρι τέλος του χρόνου, θα είναι συνολικά 400-500.

Στο κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης έγινε συζήτηση για την εκκρεμότητα των 1.349 διοικητικών πανεπιστημιακών για την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος κινητικότητας.

«Μη απογραφή σημαίνει πειθαρχικές συνέπειες», σημείωσαν πηγές τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα κινητικότητας.

Επιπροσθέτως, έγινε μια πρώτη συζήτηση για το δεύτερο κύμα κινητικότητας για το οποίο έχει ζητηθεί από την τρόικα δίμηνη παράταση, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, στο αίτημα δεν υπάρχει ακόμη απάντηση και η αντίδραση της τρόικας δεν είναι ούτε αρνητική, ούτε θετική.

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει αξιέξοδο με την τρόικα

«Δεν υπάρχει κανένα αδιέξοδο με την τρόικα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και ερωτηθείς εάν πλέον πάμε σε πολιτική διαπραγμάτευση.

«Η διαπραγμάτευση είναι μεν δύσκολη, αλλά συνεχίζεται κανονικά» είπε ακόμη, σπεύδοντας βέβαια να προσθέσει ότι ωστόσο «η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί απόψεις που δείχνουν να υποτιμούν και τις προσπάθειες του ελληνικού Λαού, αλλά κυρίως και τη βελτίωση όλων των δεικτών».

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συνεδρίασε το κυβερνητικό συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης για το θέμα της κινητικότητας, ερωτηθείς αν υπάρχει αδιέξοδο με την τρόικα και πλέον πάμε σε πολιτική διαπραγμάτευση, απάντησε:

«Όχι, κανένα. Η διαπραγμάτευση είναι μεν δύσκολη, αλλά συνεχίζεται κανονικά. Συνεχίζεται κανονικά. Και η δουλειά μας κανονικά.»

» Τώρα, βέβαια, η Κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί απόψεις που δείχνουν να υποτιμούν και τις προσπάθειες του ελληνικού Λαού, αλλά κυρίως και τη βελτίωση όλων των δεικτών που έχουμε στην ελληνική Οικονομία. Επενδύσεις, ξένο ενδιαφέρον, spreads και λοιπά»...
ΒΗΜΑ

Read more...

Νέο «όχι» Κουβέλη για συνεργασίες στις ευρωεκλογές...



«Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνεργασίες στις ευρωεκλογές» ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Επισημαίνει, επίσης, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τον...
λαϊκισμό και τη δημαγωγία, ενώ τάσσεται κατά της θεωρίας των δύο άκρων, υπογραμμίζοντας όμως ότι στη δημοκρατία δικαιολογημένη βία δεν υπάρχει.

Αναφερόμενος στο κείμενο των «58» για την Κεντροαριστερά, επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει καν πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική συνεργασία.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα σενάρια που τον εμφανίζουν να καθορίζει τη στάση του με γνώμονα το ενδιαφέρον του για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κουβέλης απαντά ότι τα σχόλια αυτά εντάσσονται στην πολεμική που γίνεται στη ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση του τρίτου πόλου και προσθέτει: «Έχω τακτοποιημένη την πολιτική μου συνείδηση».

Read more...

Βγήκαν τα... μαχαίρια στη Χ.Α. ...




Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή, παρά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις, συνεχίζει να έχει επιρροή σε ένα σημαντικό κομμάτι της κοινής γνώμης, κρατώντας τα εκλογικά ποσοστά της, ωστόσο το τελευταίο διάστημα εντός του κόμματος σύμφωνα με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, επικρατεί...
έντονος αναβρασμός.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εσωτερικές έριδες, αποχωρήσεις μελών και στελεχών, αλλά και προβληματισμό λόγω της έλλειψης οικονομικών πόρων οι οποίοι θα επιτρέψουν τη συνέχιση των δράσεων που κατέστησαν δημοφιλές σε μερίδα της κοινωνίας το εθνικιστικό αυτό κόμμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι από την ημέρα που ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού ξεκίνησε μεταξύ των στελεχών του κόμματος ανά την επικράτεια μια υπόγεια συζήτηση για το ποιος θα ηγηθεί στο εξής τόσο εντός της Βουλής όσο και εκτός του Λαϊκού Συνδέσμου.

Ατύπως βέβαια, το «δαχτυλίδι» πέρασε στη σύζυγό του πρώτου Ελένη Ζαρούλια. Ωστόσο η κίνηση του Ηλία Κασιδιάρη να σπεύσει τη δεύτερη κιόλας μέρα της αποφυλάκισής του και δια του δικηγόρου του να υπενθυμίσει ότι τον Μάιο θα διεκδικήσει ως υποψήφιος τον Δήμο της Αθήνας, όπως και οι σχεδόν καθημερινές εμφανίσεις του στα μέσα ενημέρωσης τοπικά και κεντρικά εξελήφθησαν από αρκετούς εντός του ναζιστικούς μορφώματος ως έκφραση ηγετικών φιλοδοξιών από τον βουλευτή Αττικής. Αντίστοιχα ερμηνεύθηκε και το γεγονός της εντολής που δόθηκε σε όλες τις τοπικές του κόμματος ανά την Ελλάδα να παρουσιάσουν σε συγκεντρώσεις μελών βίντεο με τις τελευταίες συνεντεύξεις του κ. Κασιδιάρη.

Στο μεταξύ ο κ. Μιχαλολιάκος φέρεται να πνέει μένεα εναντίον του μέχρι πρότινος πρωτοπαλλήκαρού του διότι εκτιμάται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης επιβάρυνε τη θέση του αρχηγού έναντι της Δικαιοσύνης με την ακραία συμπεριφορά του στο προαύλιο της Ευελπίδων όταν αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Read more...