Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Αλλαγές στο νόμο Εκτός συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ τα αγροτεμάχια


Τα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ των πολιτών, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, το υπουργείο Οικονομικών.
enfia1
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, επισημαίνεται μεταξύ άλλων, ότι:
«1) Τα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ των πολιτών. Αυτό γίνεται επειδή παρατηρήθηκε σωρεία λαθών στις δηλώσεις των πολιτών, οι οποίοι και καλούνται το επόμενο διάστημα να διορθώσουν τις δηλώσεις τους.
» 2) Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε πέντε δόσεις και όχι σε τέσσερις, αρχής γενομένης από το τέλος Σεπτεμβρίου. Τα δημοσιεύματα που μιλούν για Αύγουστο δεν ισχύουν.
» 3) Ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι. Όσα δημοσιεύματα μιλούν για αύξηση του συνολικού ποσού του ΕΝΦΙΑ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπάρχει, βέβαια, ανακατανομή των βαρών από τις μικρές στις μεγάλες περιουσίες.
» 4) Οι απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ θα ισχύουν ακριβώς όπως και πέρυσι. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή όσοι έχουν εισοδήματα από υψηλούς τόκους.
» 5) Δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το ύψος των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80%, ανεξάρτητα του ύψους των τόκων που έχουν» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Τη σύλληψη 42 δημοσιογράφων έχουν διατάξει οι τουρκικές αρχές...


Τη σύλληψη 42 δημοσιογράφων έχουν διατάξει οι τουρκικές αρχές
Εντάλματα σύλληψης κατά 42 δημοσιογράφων εξέδωσαν την Δευτέρα οι τουρκικές αρχές, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, στο πλαίσιο του...
άνευ προηγουμένου πογκρόμ που έχει ξεκινήσει στην Τουρκία κατά του στρατού, της δικαιοσύνης, της εκπαίδευσης και των μέσων ενημέρωσης.

Η γνωστή σχολιαστής και πρώην βουλευτής Ναζλί Ιλιτσάκ περιλαμβάνεται μεταξύ των 42.
Οι τουρκικές αρχές έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα, συλλάβει ή θέσει υπό έρευνα πάνω από 60.000 στρατιώτες, δικαστικούς, εκπαιδευτικούς, δημοσίους υπαλλήλους και άλλους μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου...

protothema.gr

Read more...

Γερμανία: Σύρος πρόσφυγας ο βομβιστής αυτοκτονίας...


Γερμανία: Σύρος πρόσφυγας ο βομβιστής αυτοκτονίας έξω από μπαρ στο Άνσμπαχ... έξω από μπαρ στο Άνσμπαχ.
ΦΩΤΟ &  ΒΙΝΤΕΟ...
Νέο σοκ στη Γερμανία. Μετά την επίθεση στο Μόναχο με τους 10 νεκρούς την περασμένη Παρασκευή άλλο ένα αιματηρό επεισόδιο ήρθε να προκαλέσει τρόμο και φόβο στους κατοίκους της χώρας. Σήμερα τα ξημερώματα Σύρος πρόσφυγας επιχείρησε επίθεση αυτοκτονίας σε μουσικό φεστιβάλ όπου υπήρχαν περισσότερα από 2.000 άτομα...


Η ισλαμιστική τρομοκρατία έχει φθάσει στην Γερμανία

Για «ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας» κάνει λόγο και ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βαυαρίας, Βίνφριντ Μπάουσμπαχ, μετά τον υπουργό Εσωτερικών Γιοάχιμ Χέρμαν, αναφερόμενος στην χθεσινοβραδινή έκρηξη έξω από συναυλιακό χώρο στο 'Ανσμπαχ της Γερμανίας.

«Η ισλαμιστική τρομοκρατία έχει φθάσει στην Γερμανία», έγραψε σήμερα στην ιστοσελίδα του στο Facebook.

O Mπάουσμπαχ ζήτησε επίσης να προσαρμοστεί το «δημοκρατικό και ελεύθερο Κράτος Δικαίου» της Γερμανίας, να ενισχυθούν οι υπηρεσίες ασφαλείας και να βελτιωθούν οι δυνατότητες έρευνας και ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Τόνισε ακόμη  την ανάγκη να επανεξεταστεί το πλαίσιο που τίθεται από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αλλά και να αναθεωρηθεί η νομοθεσία που αφορά το δικαίωμα παραμονής στην Γερμανία.

Το προφίλ του δράστη

«Από τις έως τώρα έρευνες που έχουν γίνει, ο νεκρός άντρας είναι ένας 27χρονος Σύρος, ο οποίος είχε φθάσει πριν από δύο χρόνια στη Γερμανία και προ ενός έτους είχε απορριφθεί η αίτηση ασύλου που είχε κάνει». Αυτή τη δήλωση έκανε μεταξύ άλλων για όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο Άνσμπαχ ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιοαχίμ Χέρμαν, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε μαζί με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Ρόμαν Φέρτινγκερ.

«Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε, αν ο δράστης ήθελε με τον τρόπο αυτό να αυτοκτονήσει ή ήθελε να οδηγήσει στον θάνατο και άλλους ανθρώπους», συμπλήρωσε ο Χέρμαν, ο οποίος επεσήμανε ότι ο νεκρός Σύρος έμενε σε κατάλυμα του Άνσμπαχ.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Ρόμαν Φέρτινγκερ υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να πρόκειται για εξτρεμιστή, όμως δεν υπάρχει κάποια χειροπιαστή απόδειξη».

Από την έκρηξη έχασε τη ζωή του ο 27χρονος Σύρος και τραυματίστηκαν 12 άτομα που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της έκρηξης. Τρεις από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.




Δύο απόπειρες αυτοκτονίας είχε κάνει ο 27χρονος Σύρος πρόσφυγας και δράστης της βομβιστικής επίθεσης στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας. Ο νεαρός Σύρος είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική και πιθανόν είχε ισλαμιστικό υπόβαθρο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιόαχιμ Χέρμαν.

Ο Σύρος πρόσφυγας είχε φτάσει πριν από δύο χρόνια στη Γερμανία και η αίτηση ασύλου που είχε καταθέσει είχε απορριφθεί ένα χρόνο πριν. Του είχε δοθεί προσωρινή άδεια παραμονής, κι ένα διαμέρισμα στη πόλη Άνσμπαχ όπου και διέμενε. Ήταν γνωστός στις γερμανικές αρχές, όπως δήλωσε ο Γιόαχιμ Χέρμαν.

Ο υπουργός τόνισε, πάντως, ότι η βόμβα που είχε στο σακίδιό του ήταν αρκετή για να σκοτώσει και να τραυματίσει πολλά άτομα.
Στο μεταξύ, πυροτεχνουργοί προσπαθούν να ερευνήσουν το είδος των εκρηκτικών που χρησιμοποίησε ο δράστης ωστόσο η εφημερίδα "Bild" υποστηρίζει ότι η βόμβα είχε βίδες και καρφιά. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας επεσήμανε επίσης ότι ο δράστης είχε πιθανόν ισλαμιστικό υπόβαθρο ωστόσο, οι αρχές δεν διαθέτουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ήταν μαχητής του Ισλαμικού Κράτους.

Ο δράστης στο Άνσμπαχ της Γερμανίας ήταν και ναρκομανής, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Γιόαχιμ Χέρμαν, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild»

Θα πρέπει να γίνονται καλύτεροι έλεγχοι στους πρόσφυγες που εισέρχονται στο γερμανικό έδαφος, επισημαίνει η Ένωση Αστυνομικών της Γερμανίας.

«Βιώνουμε αυτές τις μέρες μία σειρά επιθέσεων που χαρακτηρίζονται από έναν συνδυασμό ψυχικής αστάθειας, τρομοκρατίας και εγκληματικότητας. Θα πρέπει να γίνεται έλεγχος προκειμένου να είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε εάν οι πρόσφυγες που εισέρχονται στη χώρα μας μπορούν να αποτελέσουν δυνητικό κίνδυνο».


Και έγκλημα πάθους στην αλληλουχία του τρόμου


Mια γυναίκα έπεσε χθες νεκρή και δύο ακόμη, ένας άντρας και μια γυναίκα, τραυματίστηκαν όταν δέχτηκαν επίθεση από Σύρο πρόσφυγα με ματσέτα κοντά στην Στουτγάρδη στην μικρή πόλη Ρόιτλινγκεν. 

O δράστης βγήκε από κατάστημα κεμπάμπ προκαλώντας πανικό στους πολίτες, δύο 24ωρα μετά το μακελειό στο Μόναχο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι  το θύμα της δολοφονικής επίθεσης εργαζόταν στο κεμπάμπ. Η γερμανική αστυνομία προσανατολίζεται προς ένα ένα έγκλημα πάθους στην υπόθεση.

«Ο άνδρας είχε μία αντιπαράθεση με τη γυναίκα και την σκότωσε "με ματσέτα", πριν επιτεθεί σε μία άλλη γυναίκα και έναν άνδρα και τους τραυματίσει, ανακοίνωσε η αστυνομία, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει στοιχεία για τα αίτια της επίθεσης».

Ο πρόσφυγας «είναι γνωστός στην αστυνομία» από προηγούμενα περιστατικά, σύμφωνα με πηγές από τις αρχές ασφαλείας.



protothema.gr

Read more...

Μεγάλη πυρκαγιά στα μαστιχοχώρια της Χίου...



Σκληρή μάχη με τη μεγάλη φωτιά στα Μαστιχοχώρια στη νότια - νοτιοδυτική Χίο δίνουν επίγειες και εναέριες δασοπυροσβεστικές δυνάμεις έχοντας καταφέρει...
να ελέγξουν τμήματα του μεγάλου πύρινου μετώπου στον άξονα βορράς - νότος. Τν κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε περιοχές της Χίου ζητεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Nα κηρυχθούν οι περιοχές των Δημοτικών Διαμερισμάτων Λιθίου, Βέσσας, Ελάτας, Μεστών, Ολύμπων, Πυργίου της νήσου Χίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζήτησε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου «με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Χίο», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού, που μίλησε στο Αθηναϊκό πρακτορείο, η φωτιά έφτασε κοντά στα σπίτια του χωριού Ελάτα και μάλιστα έκαψε περιμετρικά κάποιες αυλές. Κάποιοι κάτοικοι εγκατέλειψαν το χωριό λόγω των καπνών χωρίς όμως να έχει δοθεί κάποια τέτοια εντολή.

Σημειώνεται ότι κάηκαν καλλιέργειες μαστιχόδενδρων μέχρι έξω από τα Μεστά και προς τα χωριά Ολύμποι και Βέσσα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3.30 τη νύχτα σε δασική έκταση μεταξύ των χωριών Βέσσας και Λιθίου και εξαπλώθηκε γρήγορα, κυρίως προς τα νοτιοδυτικά, με αποτέλεσμα να πλησιάσει τους οικισμούς του Λιθίου και των Μεστών, καίγοντας πευκοδάσος, καλλιέργειες και μαστιχόδενδρα.

thepressproject.gr

Read more...

Εκτός συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ τα αγροτεμάχια...


 Τρύφων Αλεξιάδης
Μετά τις αντιδράσεις με τα υπέρογκα ποσά που έβγαζε η δοκιμαστική εφαρμογή για τα αγροτεμάχια, το υπουργείο Οικονομικών ανέκρουσε πρύμναν περνώντας πίσω το συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ για τους αγρούς και τις...
ομοειδείς με αυτούς εκτάσεις.

Σε συνέντευξή του (Πρακτορείο FM 104,9) ο Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε το πρωί ότι μετά από σειρά λαθών που παρατηρήθηκαν στην καταχώριση αγροτεμαχίων αποφασίστηκε τα αγροτεμάχια να μην ληφθούν εφέτος υπόψη σε ό,τι αφορά στην βεβαίωση του συμπληρωματικού φόρου.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει διορθωτικές κινήσεις και στις απαλλαγές με τους τρίτεκνους, πολύτεκνους και άνεργους να πληρώνουν λιγότερο φόρο ακόμα κι αν έχουν ποσά από τόκους.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ θα ισχύουν ακριβώς όπως και πέρυσι» και ότι «δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το ύψος των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων». 

Σε 5 δόσεις και από τέλος Σεπτεμβρίου η καταβολή 

Σε ό,τι αφορά στις δόσεις το ΥΠ.ΟΙΚ. ανακοίνωσε ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε 5 δόσεις και όχι σε 4, αρχής γενομένης από το τέλος Σεπτεμβρίου. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι για τον σκοπό αυτό θα κατατεθεί διάταξη προς ψήφιση στην Βουλή.

Επεσήμανε πως δεν ισχύσει η σύνδεση του συγκεκριμένου φόρου με εισόδημα από τόκους καταθέσεων και πως συνολικά δεν θα αλλάξει κάτι στο συνολικό ποσό που θα βεβαιωθεί σε ό,τι αφορά στον ΕΝΦΙΑ, σε σχέση με πέρυσι.

Τέλος, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι η βεβαίωση θα ανέλθει σε 3,3 δισ.ευρώ και αναμένεται να εισπραχθούν 2,65 δισ. ευρώ, όπως και πέρυσι.

Read more...

Στο στόχαστρο του Ερντογάν και οι μαθητές...



Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 62 παιδιά με την κατηγορία της προδοσίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της περασμένης Παρασκευής, γράφει η Daily Mail.

Τα παιδιά ηλικίας από...
14 έως 17 ετών, σπούδαζαν στην παλαιότερη στρατιωτική σχολή της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι νεαροί έχουν «πεταχθεί» σε μία φυλακή και δεν έχουν δικαίωμα να μιλήσουν με τους γονείς τους.

Οι οικογένειες λένε ότι πριν από το πραξικόπημα τα παιδιά τους είχαν προσκληθεί σε ένα πάρτι στη σχολή τους, αλλά τους υποχρέωσαν να κάνουν παρέλαση κρατώντας όπλα, με στρατιωτικές στολές και να φρουρούν τη σχολή τους.

Η μητέρα ενός 15χρονου, απελπισμένα περίμενε για μία πληροφορία σχετικά με το παιδί της, έξω από τη φυλακή Maltepe.

«Ήταν η πρώτη φορά που τα παιδιά μας έπιασαν όπλο» είπε η μητέρα στην Telegraph και πρόσθεσε ότι τα χρησιμοποίησαν, αναγκάζοντάς τα να κάνουν κάτι τέτοιο.

Οι οικογένειες των παιδιών ανησυχούν ότι τα παιδιάτους δεν θα έχουν μία δίκαιη δίκη και όπως λένε, είχαν μόλις δύο λεπτά για να απολογηθούν στην πρώτη ακρόαση και οι γονείς δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν, ούτε καν να παραβρεθούν στην διαδικασία.

Ακόμη μία απελπισμένη μητέρα είπε ότι «είναι παιδιά. Είναι αθώα. Το κράτος πρέπει να διακρίνει τους ενόχους από τους αθώους». Ένας δικηγόρος της υπεράσπισης είπε ότι «κάποιες οικογένειες δεν έχουν καμία επικοινωνία με τα παιδιά τους εδώ και εφτά ημέρες και μιλάμε για παιδιά 14 και 15 ετών. Αυτό είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει ούτε στο καθεστώς της έκτακτης ανάγκης».

Οι τουρκικές αρχές έχουν ήδη εκδώσει εντάλματα σύλληψης για 42 δημοσιογράφους, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Συνολικά η τεράστια επιχείρηση καταστολής στην Τουρκία, έχει οδηγήσει στην σύλληψη, απόλυση ή διαθεσιμότητα περισσότερων από 60.000 στρατιωτικών, αστυνομικών, δικαστών, καθηγητών, δημόσιων υπαλλήλων.

Οι επιχειρήσεις εκκαθάρισης του Ερντογάν αλλά και οι συνθήκες κράτησης έχουν προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή. Σύμφωνα με αναφορά της Διεθνούς Αμνηστίας, κάποιοι από τους συλληφθέντες με την κατηγορία της σχεδίασης του πραξικοπήματος έχουν βασανιστεί, βιαστεί και δεν τους παρέχεται φαγητό και νερό. 

Read more...